Élsimítás az éleket simítja, ahogy a neve is mutatja. Dying Light-ba pl. ha felnézek az égre, van 100fps...
Akkor az nem ultra, közel sem, hiába nevezed te a saját szemedben annak.
Jó lehet, hogy túloztam, de elsimítás nélkül, meg 1680x1050-es felbontásba igen, meg én azt mondtam, hogy képes elérni a 30 és 60 FPS-t is, csak nem biztos, hogy úgy fog maradni. Élsimítást sehol sem alkalmazok, mert csak lassít.
Nem, a full graf az ULTRA. A very high=nagyon magas alatta van. Ha egy játék full grafon fut, az azt jelenti, hogy minden a lehető legmagasabbra van állítva, létező legmagasabb élsimítás és egyebek.
GTX 750 Ti kártyán mondjuk semmi értelme nem lenne 4GB-nak, pedig van belőle olyan változat is.
Liptik: Felejtsük már el azt, hogy VRAM alapján hasonlítunk össze két kártyát. GT 630 4GB vagy GTX 960 2GB? Melyik a jobb mégis?
Azt pedig megnézném, ha a HD7750 minden 2014-es játékot full gafikán visz. Nekem a GTX 750 Ti egyedül a Wolfenstein: The New Order játékot vitte ultrán a 2014-es címek közül, minden másban very high környékére le kellett venni a grafikát.
Nekem már rég óta csak Nv kártyáim vannak. Driverileg eddig egyszer volt nekem az probléma, hogy "A képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt." Witcher 3 update után jelentkezett ez, de mióta kiadtak új drivert eltűnt.
De furcsa volt, hogy csak akkor csinálta mikor elvolt indítva a "Viber"
Liptik laptopba gagyi van azért szarabb... a laptopoknál ha nem game-er laptopot vesz az ember akkor az nem való játékra... de egy game-er lapos árából olyan asztalit rak össze az ember hogy megszólal, tehát ezért van hogy az asztalidban lévő 1gb os erősebb mint a laposodban a 2gb os... egy laptopot semmiféleképpen sem kell összehasonlítani egy asztali géppel.
De persze aki minden áron game-er lapost vesz akkor az valószínű nem otthon játszik a szobába...
Amúgy meg igen,én is csak a felét értettem a mondandójának 😃
2014-ben az összeset Full grafon viszi az 1 gb, jó 4K-ban már semmire esetleg régebbi játékokat, jó Full HD-ban már 2012-2013-asakat.
Amúgy a mostani játékokat pl GTA V Highon 30-50 fpssel viszi, jó nincs minden bekapcsolva, de legalább a textúra magason van. A Batman meg a Unity az egy más dolog, de Win 10-en azokat is szépen viszi, az Unity kivihetetlen Win 7-en, de a Win 10-en tökéletes, az 1 gigás kártya olyan lenne, mint, ha 2 giga lenne. A laptopba 2 gigás van és sokkal szarabb, már bocsánat, de 2 VGA van egy fél gigás meg egy 2 gigás, akkor nem lehetne megoldani, hogy 2 és fél gigás lenne, vagy hülyeséget beszélek?
Kártyát nem tudom mikkor fogok cserélni, de akkor már két gigásra, vagy négy re, és DX 12-eset (Jó a mostani is tudja a DX12-öt), de teljesen támogatja, nem az, hogy csak GCN és ennyi és megy rajta jobban, hanem az új effektekre is kíváncsi vagyok. Az új mindenre. Ja és vigye minimum 30-60 fpssel a legújabb játékot. Monitor meg míg bírja, most 8 éves, és még semmi baja, csak szétcsúszik a kép néha, mint ha 60 fps-en túl vonna, de még olyan 45-50 fps, pedig 60 Hz-es a monitor. Akkor miért csinálja?
A HD 7750 1 gigás a R9 270X 4 gigás, jobban megéri ja és a HD 2012-es és a R9 2014-15-ös.
Meg gyorsabb is. De az árát nem veszed észre mennyit változik?
Hát 1080p-re biztosan kevés, bár én SXGA-n is néha kifutok belőle (bár Win10 alatt művel érdekes dolgokat monitoring terén a Rivatuner...).
Pedig R9 380 alatt nem sok értelme van 2GB-nál többet rakni a kártyákra.
Nekem se Ati, se Nvidia kártyával nem volt gondom soha. Bár így jobban belegondolva, a "Képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt" csak Nvidia-nál jött elő.
Ati Radeon 9200 és Nvidia GTX 750 Ti. Mindkettő szépen teszi a dolgát, a mai napig. Szóval nem vagyok elfogult egyik iránt sem, de kövi kártya Nv lesz, fogyasztás miatt.
Nem tudom de a párommal amúlt héten olvasgattuk valamelyik témában legalább 10 ember írta hogy vram hibás volt, meg megsült, nem indult el stb-stb és mind radeon kártya volt.
Nekem speciel sose volt bajom ATI/AMD karikkal. Lekopogom. Pedig volt már jó pár. Ati 9800 pro, Ati X1600XT, HD5770, HD6950, R9 270X, R9 280X, és moost R9 380 Nitro.
Zoli73: Azért van a gépekben radeon, mert jórészt olcsóbb. Nekem is mindig Nvidiam volt, de legutóbb ezért, meg az új API-k támogatása miatt váltottam.
Pl. az ilyenek okán: [LINK]
A túlmelegedésben meg az Nvidia viszi azért a prímet, hiszen nekik sikerült egyszer olyan drivert kiadni, ami megsütötte a VGA-kat. Az, hogy egy VGA melegszik általában azért van, mert a gyártó rosszul rakja össze a VGA-t, kispórolja a gyártásnál azt is amit nem kéne, de erről nem a GPU gyártója tehet, viszont olyan, hogy a GPU gyártója által leadott driver okozza, eddig csak az Nvidia-nál volt.
Itt jegyzem meg nekem sosem volt gondom az Nvidia kártyáimmal, de az AMD-vel sincs. Szóval Nálam eddig mindkét gyártó megfelelően teljesített.
Hát gyerekek, én eddig is Nvidia-s voltam és az is maradok. Ahogy itt olvasgatok az oldalon a különböző fórumokban, minden negyedik hozzászólás vagy kérdés hogy mit tegyek mert a VGA lefagy, csíkoz, el sem indul, túlmelegszik, újra indul a gép tőle stb-stb. és persze az összes gépben Radeon van! Hát köszi, nekem ilyen nem nagyon kellene a gépemben! Ez persze csak az én véleményem! 😀
Volt agy ASUS R9 280X-em, de sajnos el kellett adnom, mostanra kicsit összekaptam magam és pótolnám, de már kifutó termék lett, viszont 4GB-os verzió csak Saphire-ban van. Várható X-es verzió a 380-ból? Kicsit zavar hogy teszteken gyengébb a 380 mint a 290X
hali én pont azt vettem lassan 1 hete és edig nem tolt olyan játék ami akadna vele
halk hűvösnek nem mondanám ha játszok a tomb raider el akkor 75fok nál megáll de ez a kártya ilyen ezen operál amúgy 75 nél feljebb nem megy
ASUS nagyon jó választás, bár én a Gigabyte G1 Gaminget ajánlanám 970 esetében. Anno heteket töltöttem azzal, hogy kiválasszam melyik gyártótól lenne érdemes venni és nem hiába a G1 Gaming lett az. Ha van rá kereted mindenképp a GTX 970et válaszd. 1080pre kell gondolom, ott elő se jön ez a 3,5Gb-os hülyeség 😀 De én 4K-n sem tapasztaltam a sajátommal. 😀
Szerintetek egy R9 280x vagy GTX970 a jobb választás?
ASUS kivitelben gondolkodok. Minőségileg jók ezek? Úgy hallottam sok megy szervizbe.
Valamint az a hülyeség igaz, hogy az nVidia karik gyengébb kontrasztot adnak a monitornak?
Köszönöm a választ.
Luiboy: Mint azt írtam, ezt a részt értem. Az i7-es CPU-knál nem értem a visszaesést. Elvileg a dx12 hat magon skálázódik, így egy i7-nek legalább annyira javulnia kellene, mint egy i3-nak, minden VGA mellett de valamiért nem így van.
Persze az is igaz, hogy a dx12 már egy alacsony elérésű api, ahol az erőforrás-gazdálkodást is a program íróinak kellene megoldani, ez a játék meg az első fecske, szóval még van mit tanulni, de akkor is...
A DirectX 11 alatti gyenge teljesítményt sokan azzal magyarázzák, hogy a játék DirectX 11-es renderelő motorja nincs kellően optimalizálva a Radeon R9 390X-hez, viszont a DirectX 12-es renderelő motornál már nincs ilyen probléma, így az AMD videokártyája a tőle elvárható szintet hozza.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért van visszalépés Nvidia kártyánál i7-es processzorok mellett a dx11-hez képest.
Az addig érthető, hogy AMD kártyáknál több az előrelépés, hiszen a modernebb architektúra már a dx11.1 és11.2-nél is éreztette hatását, de a fenti anomáliát nem igazán értem.
Akkor az nem ultra, közel sem, hiába nevezed te a saját szemedben annak.
GTX 750 Ti kártyán mondjuk semmi értelme nem lenne 4GB-nak, pedig van belőle olyan változat is.
very high = nagyon magos
Tehát az is full graf.
Azt pedig megnézném, ha a HD7750 minden 2014-es játékot full gafikán visz. Nekem a GTX 750 Ti egyedül a Wolfenstein: The New Order játékot vitte ultrán a 2014-es címek közül, minden másban very high környékére le kellett venni a grafikát.
De furcsa volt, hogy csak akkor csinálta mikor elvolt indítva a "Viber"
Ha pedig normálisat akarok írni, akkor meg nincs kedvem gépigény.huzni.
😆 😆 😆 Retard BATMAN 😆 😆 😆
De persze aki minden áron game-er lapost vesz akkor az valószínű nem otthon játszik a szobába...
Amúgy meg igen,én is csak a felét értettem a mondandójának 😃
mint általában 😆
Amúgy a mostani játékokat pl GTA V Highon 30-50 fpssel viszi, jó nincs minden bekapcsolva, de legalább a textúra magason van. A Batman meg a Unity az egy más dolog, de Win 10-en azokat is szépen viszi, az Unity kivihetetlen Win 7-en, de a Win 10-en tökéletes, az 1 gigás kártya olyan lenne, mint, ha 2 giga lenne. A laptopba 2 gigás van és sokkal szarabb, már bocsánat, de 2 VGA van egy fél gigás meg egy 2 gigás, akkor nem lehetne megoldani, hogy 2 és fél gigás lenne, vagy hülyeséget beszélek?
Kártyát nem tudom mikkor fogok cserélni, de akkor már két gigásra, vagy négy re, és DX 12-eset (Jó a mostani is tudja a DX12-öt), de teljesen támogatja, nem az, hogy csak GCN és ennyi és megy rajta jobban, hanem az új effektekre is kíváncsi vagyok. Az új mindenre. Ja és vigye minimum 30-60 fpssel a legújabb játékot. Monitor meg míg bírja, most 8 éves, és még semmi baja, csak szétcsúszik a kép néha, mint ha 60 fps-en túl vonna, de még olyan 45-50 fps, pedig 60 Hz-es a monitor. Akkor miért csinálja?
A HD 7750 1 gigás a R9 270X 4 gigás, jobban megéri ja és a HD 2012-es és a R9 2014-15-ös.
Meg gyorsabb is. De az árát nem veszed észre mennyit változik?
Pedig R9 380 alatt nem sok értelme van 2GB-nál többet rakni a kártyákra.
Ati Radeon 9200 és Nvidia GTX 750 Ti. Mindkettő szépen teszi a dolgát, a mai napig. Szóval nem vagyok elfogult egyik iránt sem, de kövi kártya Nv lesz, fogyasztás miatt.
Pl. az ilyenek okán: [LINK]
A túlmelegedésben meg az Nvidia viszi azért a prímet, hiszen nekik sikerült egyszer olyan drivert kiadni, ami megsütötte a VGA-kat. Az, hogy egy VGA melegszik általában azért van, mert a gyártó rosszul rakja össze a VGA-t, kispórolja a gyártásnál azt is amit nem kéne, de erről nem a GPU gyártója tehet, viszont olyan, hogy a GPU gyártója által leadott driver okozza, eddig csak az Nvidia-nál volt.
Itt jegyzem meg nekem sosem volt gondom az Nvidia kártyáimmal, de az AMD-vel sincs. Szóval Nálam eddig mindkét gyártó megfelelően teljesített.
(Az oldal alján van a lényeg)
[LINK]
halk hűvösnek nem mondanám ha játszok a tomb raider el akkor 75fok nál megáll de ez a kártya ilyen ezen operál amúgy 75 nél feljebb nem megy
ASUS kivitelben gondolkodok. Minőségileg jók ezek? Úgy hallottam sok megy szervizbe.
Valamint az a hülyeség igaz, hogy az nVidia karik gyengébb kontrasztot adnak a monitornak?
Köszönöm a választ.
Persze az is igaz, hogy a dx12 már egy alacsony elérésű api, ahol az erőforrás-gazdálkodást is a program íróinak kellene megoldani, ez a játék meg az első fecske, szóval még van mit tanulni, de akkor is...
A DirectX 11 alatti gyenge teljesítményt sokan azzal magyarázzák, hogy a játék DirectX 11-es renderelő motorja nincs kellően optimalizálva a Radeon R9 390X-hez, viszont a DirectX 12-es renderelő motornál már nincs ilyen probléma, így az AMD videokártyája a tőle elvárható szintet hozza.
Nem értem mit nem értesz ezen 😊
Az addig érthető, hogy AMD kártyáknál több az előrelépés, hiszen a modernebb architektúra már a dx11.1 és11.2-nél is éreztette hatását, de a fenti anomáliát nem igazán értem.