Hello. Egy kisebb problémám támadt a régebbi gépem Dvd írójával. Ha megnyomom a gombot, nem nyílik ki, hallatszik, hogy erőlködik a motor, de nem nyílik. Szétszedtem de nincs semmi amiben elakadhatna. A vésznyitóval (kis lyuk az elején) simán kinyitom. Nem akarom kidobni, mert Lightscribe-os, és néhanapján jól jött. (főleg mikor filmeket írtam ki, és raktam képet a lemezre).
Zelko315:
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM: 4.581 Ft szerintem teljesen jó.Csak ugye OEM kiszerelésű.
Vagy ha dobozos kell. Akkor ASUS DRW-24F1ST fekete Dobozos: Ha ez szimpatikusabb ennek is van OEM-es változata ami valamivel olcsóbb.Az árakat i-p-o-n-ról írtam.De p-c-x-en is megtalálod őket.A Specifikációkat nem akarom bemásolni i-p-o-n-nál a termékleírásban megtalálod.
Sziasztok!
Nos, a helyzet az, hogy a régi, kb 9 éves DVD íróm felmondta a szolgálatot. Nagy szolgálatot tett eddig, na de nem is ez a lényeg. 😃 Segítséget szeretnék kérni igazából, hogy tudnátok-e ajánlani egy-két jobbfajta írót? A jobbfajta alatt olyat értek, ami még 10 ezer alatt van. 😃 Annak örülnék legjobban, ha innen tudnátok mondani egyet: [url]http://www.***/[/url] De ezt teljesen rátok bízom, a segítséggel is megelégszem, a többi legyen az én gondom. 😃
Kösz előre is! 😀
Megj: A csillagozott résznél az a PC X lenne.
Nálam valami nagy szarság van,egy rétegű lemezt írnék neroval 8x sebességgel erre 650kb/s sebességgel írt. Mi lehet a gond szerintetek??
Dvd író Asus 241fst
Hello 😀 😀 egy olyan folgot akarok kérdezni hogy egy Samsung Sh-224BB íróval lehet Blu-Ray DVD-t íirni?? 😀 😀 mert ahol néztem nem irta le konkrétan hogy lehetne-e és ezért nemtudom 😀 köszi előre is 😀
üdv , az lenne a kérdésem , hogy van 1 dvd amin van a windows ,( nem eredeti) de csak kölcsönbe , és hogyan lehetne azt átmásolni 1 üres lemezre ?
eddig nincs is probléma mert megoldhato , csak az a baj hogy 1 meghajto van ! :S dvd vel vagy a meghajtoval kellene buherálni valamit ? vagy csak a dvd -n lévö file okkal kéne valamit csinálni , lemásolni a lemezröl és ujra ki irni gépröl az adatot. lehetséges ?
Sziasztok! Sony 7280s író meg írja 100 százalékra a lemezt,de nem tudja lezárni és lemez írás hibát ír ki?? maxell dvd+r dl lemezek 😞 szerintetek mi lehet a hiba?? köszi a választ előre is!
hali.nekem egy olyan problemam lenne,h.van egy sony nec dvd irom,es ah.kinyitom a meghajtot,magatol be is csukodik.ez miert van?nem mindig csinalja,de eleg sokszor
Hali! Remélem valaki tudd nekem segíteni! 😀
Az volna a kérdésem hogy, pár hónapja át flasheltem az Asus DRW24B3ST írómat, el mentetem az eredeti fw, és most vissza szeretném állítani az eredeti állapotába de nem tudom hogy kell! Ez a leírás segített flashelni :
1) Indítsd el a Flash_Utility.exe -t, felül válaszd ki az ASUS írót, pipáld be az Update Boot Code -ot, nyomd meg a Write Flash gombot, itt be kell tallózni az ATAPI.iHAS124_B.AL0L.stock.exe-t. Ha végzett indítsd újra a PC-t!
2) Most jöhet az EEPROM_Utility.exe, kiválasztod az immár LiteOnként megjelenő írót, CrossFlash fül és klikk a Convert Drive gombra, IGEN gomb, ha végzett akkor újraindítod a PC-t és kész a LiteOn író.
3) Flasheljük rá a C4E által elkészített Burner Max firmwaret: nyomj a Flash_Utility.exe -re, Write Flash gomb, IGEN gomb, kiválasztod az iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final.bin -t, kis idő után kész - megint PC újraindítás és lehet pörkölni a játékokat.
Ezt használtam! Valaki remélem tudd segíteni, aki tudd írjon pm-be! 😀
Én ashampoo 10-et használok, eddig semmi probléma nem volt, most viszont nem tudok újraírható dvd-re írni. Az öcsém gépén jó az ashampoo, és ugyan azt használjuk, szal nem azzal lesz a baj. Viszont a dvd-m is működik, mert olvasni tud. 4 dvd-rw-t próbáltam törölni és írni de mindnél azt írta ki hogy a lemez nem törölhető/írható. Az öcsém tudott írni mindre... 😕
Lenne egy olyan problémám hogy szereztem egy 1TB-os külső winyót a gond csak az vele hogy nincsen hozzá tápkábelem, a winyóra az van írva hogy 12V=1,5A feszültség kell hozzá, de viszont van egy tápkábelem aminek jó a csatlakozója hozzá de a ráírt feszültség 13V 2A és nem merem kipróbálni vele mert lehet nagy lenne a feszültség. Vélemények? Mert így simán USB-n keresztül nem működik .
nekm az a baj h van 2 dvd meghajtóm abból az eggyik tönrűkre ment mert be teszem a dvd-t és nem olvassa be mi a baj ez lehet hogy azért van mert a gép sokszor úgy kapcsol ki hogy áramszünet van és egyszer csak elmegy a gépalól az áram,??
Itt a drága, kedves, aranyos P2P meg steam, meg röpködnek már a sok Mb/s-es netek, minek még egyáltalán CD meg DVD? A Blu-ray meg drága, szóval az is van, de minek?
én most néztem meg, nincs benne semmi, azt hittem h a cod lesz benne, de nem...mindenesetre nem használom én se, CD/DVD-n nincs olyan cuccom ami működne ezen a gépen, írni meg ezzel nem lehet😆
Én meg már fene se tudja, hogy mikor használtam utoljára cd/dvd-t. 😆 Még valamikor talán karácsonyra bátyámnak kiírtam pár filmet, de már azelőtt is elég rég használtam. 😃
😆 am attól is függhet h mennyire régi típus, bár én régebben a használaton kívüli jó-és rossz 8x-os NEC CD olvasókat bütykölgettem amíg nem lett mind egyformán ratyi, de működőképes😃
Azért tetszett gyenesmartin "Ha gomb romlott el akkor kiforraszt(tat)ja" mondatrésze! 😆 Amúgy tényleg nem egy nagy kunszt egy optikai meghajtó, mert vagy úgy megy tönkre, hogy egyszerűen javítható vagy kuka. 😀
Abból a 3-4eFt-ból 3-4x be lehet b*szni... inkább csinálja meg, ha meglehet. 😀 De ha témánál maradunk 3-4eFt lehet akár kategóriaváltás is felső-közép és felső kategória alja között. 😀
nekem mondhatod, én megcsinálnám, mert eléggé spúr vagyok hozzá, talán még az alkstrészt is 1 másikból szedném h azért se kelljen fizetni, de neki lehet jobban megéri ha vesz 1et...
ceni98 írta:
az egyik ismerősnek nem nyílik a dvd írója
pls help fontos nagyon fontos
Vagy a gomb ment el vagy a motor, szal nem sok esély van rá hogy újra kifog nyílni.
Most miért mondod?Ha gomb romlott el akkor kiforraszt(tat)ja és berak egy újat vagy ha a motor akkor ugyanígy.
egyszerűbb ha vesz egy újat, max 1-2 ezerrel drágább mint a javítás...
egy gomb kb 5ft egy motor meg max 300ft.
és azt a haverja fogja kicserélni, aki azt se tudja hogy nyissa ki, ugye?😃
Igaz összesen 8db csavart kell kivennie.A gép oldalát 2 tartsa a meghajtót szintén 2 az optikai meghatón meg négyet kell kicsavarozni.Ez már télleg nehéz.Lehet, hogy csak valami műanyag darab ragadt be oda.
Nem teljesen igaz, amit mondott. Csinál végig, amit írtam, leszámítva a pöröly+kuka kombinációt, és ha csak beakadt/beragadt vagy a gumi csúszott el, tedd vissza, és jó lesz. 😀
igen, mikor beletettem ebbe a házba, igazából nem értem miért, csak 1,5 centivel volt hosszabb mint az előző, és így is befért, de vmiért nem nagyon működött....
De akár akkor is szétszedhetitek, amikor nincs áram alatt. Persze az amerikai kormány véletlenszerűen elhelyezett 1-1uránrudat a meghajtókba népirtás céljából(hogy kiírtság a külföldi értelmiséget, akik szét tudják szedni ezeket az egységeket), szóval tényleg veszélyes lehet akár áramtalanított állapotban is! 😆
Van 1 apró lyuk az elején, abba dugjatok be egy hústűt, ha nem jó, csavarhúzó, de ha az sem jó, pöröly, majd kuka. 😃
Szerk.: ha gombnyomáskor van hand, de meg se moccanik a tálca, valószínűleg csak a gumi csúszott le a kerekekről, azt meg könnyű visszarakni. Ha gombnyomáskor semmi sem történik, a gomb törött el vagy elektronika hiba. Ha gombnyomáskor látszik, hogy megindulna a tálca, de mégsem bír kinyílni, akkor akadt/ragadt be, ez általában megjavul, ha 1x kifeszíted. ^^
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM: 4.581 Ft szerintem teljesen jó.Csak ugye OEM kiszerelésű.
Vagy ha dobozos kell. Akkor ASUS DRW-24F1ST fekete Dobozos: Ha ez szimpatikusabb ennek is van OEM-es változata ami valamivel olcsóbb.Az árakat i-p-o-n-ról írtam.De p-c-x-en is megtalálod őket.A Specifikációkat nem akarom bemásolni i-p-o-n-nál a termékleírásban megtalálod.
Nos, a helyzet az, hogy a régi, kb 9 éves DVD íróm felmondta a szolgálatot. Nagy szolgálatot tett eddig, na de nem is ez a lényeg. 😃 Segítséget szeretnék kérni igazából, hogy tudnátok-e ajánlani egy-két jobbfajta írót? A jobbfajta alatt olyat értek, ami még 10 ezer alatt van. 😃 Annak örülnék legjobban, ha innen tudnátok mondani egyet: [url]http://www.***/[/url] De ezt teljesen rátok bízom, a segítséggel is megelégszem, a többi legyen az én gondom. 😃
Kösz előre is! 😀
Megj: A csillagozott résznél az a PC X lenne.
Sziasztok!
Nálam valami nagy szarság van,egy rétegű lemezt írnék neroval 8x sebességgel erre 650kb/s sebességgel írt. Mi lehet a gond szerintetek??
Dvd író Asus 241fst
eddig nincs is probléma mert megoldhato , csak az a baj hogy 1 meghajto van ! :S dvd vel vagy a meghajtoval kellene buherálni valamit ? vagy csak a dvd -n lévö file okkal kéne valamit csinálni , lemásolni a lemezröl és ujra ki irni gépröl az adatot. lehetséges ?
Az volna a kérdésem hogy, pár hónapja át flasheltem az Asus DRW24B3ST írómat, el mentetem az eredeti fw, és most vissza szeretném állítani az eredeti állapotába de nem tudom hogy kell! Ez a leírás segített flashelni :
1) Indítsd el a Flash_Utility.exe -t, felül válaszd ki az ASUS írót, pipáld be az Update Boot Code -ot, nyomd meg a Write Flash gombot, itt be kell tallózni az ATAPI.iHAS124_B.AL0L.stock.exe-t. Ha végzett indítsd újra a PC-t!
2) Most jöhet az EEPROM_Utility.exe, kiválasztod az immár LiteOnként megjelenő írót, CrossFlash fül és klikk a Convert Drive gombra, IGEN gomb, ha végzett akkor újraindítod a PC-t és kész a LiteOn író.
3) Flasheljük rá a C4E által elkészített Burner Max firmwaret: nyomj a Flash_Utility.exe -re, Write Flash gomb, IGEN gomb, kiválasztod az iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final.bin -t, kis idő után kész - megint PC újraindítás és lehet pörkölni a játékokat.
Ezt használtam! Valaki remélem tudd segíteni, aki tudd írjon pm-be! 😀
Amúgy ez nem ebbe a topicba tartozik.
mindegy ezek közül kettő ugyan az csak más névvel ellátva mindegyikről mondanak jókat is néha rosszakat is.
Hát, szerintem meg nem ugyanaz!! Hasonló, de nem ugyanaz...
Abból a 3-4eFt-ból 3-4x be lehet b*szni... inkább csinálja meg, ha meglehet. 😀 De ha témánál maradunk 3-4eFt lehet akár kategóriaváltás is felső-közép és felső kategória alja között. 😀
Vagy a gomb ment el vagy a motor, szal nem sok esély van rá hogy újra kifog nyílni.
thx
Szerk.: ha gombnyomáskor van hand, de meg se moccanik a tálca, valószínűleg csak a gumi csúszott le a kerekekről, azt meg könnyű visszarakni. Ha gombnyomáskor semmi sem történik, a gomb törött el vagy elektronika hiba. Ha gombnyomáskor látszik, hogy megindulna a tálca, de mégsem bír kinyílni, akkor akadt/ragadt be, ez általában megjavul, ha 1x kifeszíted. ^^