Sziasztok! Még egy jó pár hónapja levágta a gépemet egy áramszünet úgy hogy be volt dugva a külső HDD. Pár nappal később vettem észre, hogy nem igen tudom elérni, megsérült a fájlrendszere. Egy programmal sikerült az adatok nagy részét lementeni róla, hála istennek. A kérdésem az lenne, hogy újraformázás után használható lesz ugyan úgy mint régen ? Előre is köszönöm !
@Moon_Breaker: Lefuttattam a programot, azt írta a kondícióra, hogy jó (gondolom nem kellett semmi analizálást indítani, mert nem találtam). A szünetmentes tápot meg aláírom, hogy amatőr hiba 😶
Arbalest: Gép kikapcs, ház oldala levesz. Húzd le az alaplapról a HDD Sata és tápcsatlakozóját. (már ha rá van kötve...) Csinálj egy gép bekapcs. Gép leállít, majd dugd rá a táp és Sata kábelt az alaplapra, de lehetőleg másik Sata konnektorba. Gép bekapcs. Fel kell hogy ismerje! Ha másképp nem, akkor Számítógép jobb katt, Kezelés / Lemezkezelés, ott kell beállítani, felismertetni, meghajtójelet hozzárendelni. Az hogy újra lett telepítve, vele járhat, hogy más lesz a jele, nem D!
Az lenne a problémám, hogy újra telepítettem a gépet szervizben és mikor megkaptam a D meghajtó nem volt elérhető, a BIOS-t is resetelték bent (feltűnt egy két változás) és kiírja, hogy van de nem látom amikor elindul a rendszer.
Hogyan tudnám újra láthatóvá/használhatóvá tenni a D meghajtót? !!! Terrás winyó és nagyon sokminden van rajta amit nem tudnék pótolni !!!
Az oldalamon megtaláljátok a gépem leírását ha szükséges.
@Arbalest: diskmgmt.msc mit mond? Látja a diszket?
Ha igen, a partíció(ka)t is?
Ha a válasz igen, adj neki egy tetszőleges meghajtó betűjelet (jobbkatt a partíción).
@cszolee79: Ugyan ezt írtam le neki a Windows 10 topikban csak részletesen hogyan is éri el. Képet is kértem, hogy mit lát a lemezkezelő, de azt meg én nem látom, így nem tudok többet segíteni.
A BD lemez ára ami másik ok hogy még nem váltottam.Egy 1 TB-os külső vinyóm már régóta van adattárnak, és tervben a másik mellé, mivel kezd betelni.(Csak azt nem tudom 1 vagy 2 TB-os legyen.)Spoiler!
Na meg valószínű ugyan úgy külön veszek házat, és bele a HDD-t mert úgy ahogy nézem most is olcsóbb, csakúgy mint az 1TB-osnál volt annó.
A BluRay lemez is viszonylag drága azért. Ilyen szempontból lehet egyszerűbb lenne egy HomeServer üzemeltetése, vagy szimplán egy külső vinyó. Spoiler!
Mondjuk az viszont nagyobb biztonságérzetet ad, hogy a filmek külön vannak, aztán mégsem minden veszne, ha beütne a baj
DVD még abból az időből van úgy is, mikor még CRT tv-k voltak inkább. 360P teljesen elég volt.
(Vagy amekkora az átlag felbontás tv-n)
Mondjuk pont a filmek miatt gondolkodtam el már én is nem egyszer hogy venni kéne egy BluRay írót a gépbe.Mert ugyebár egy 720p-s film is sokszor megüti a kétrétegű DVD méretét, nem beszélve az 1080p-ről.Csak ugye azt a BD lemezt csak azzal tudnám beolvastatni amivel megírtam, viszont filmet én úgy nézek, hogy laptopról HDMI-vel összekötve a TV-vel.Így vagy abba kéne vennem slim írót vagy egy külső írót ami viszont többe fáj.Spoiler!
Jelenleg még mindig úgy oldom meg ebben az esetben hogy a 32 GB-os pendrivra teszem az adott filmet és arról a laptopon nézem meg.
Én nagyon is jól tudom hogy nagyon minimális a hangja, pont ezért is írtam hogy engem nem zavar.
Viszont ismerek olyat akinek még ez is hangos.Még házat is úgy vett hogy majd 50 K-ba került csak hangszigetelt legyen.Spoiler!
Pedig éjszaka nem is megy neki a gép, így én sem látom értelmét.
Mennyit akarsz írni vele? Illetve pénzügyi keretet is adhatsz úgy még könnyebb választ adni kérdésedre.Csak azért mert amit ajánlani fogok 5 ezer alatt van, de 20 ezer körül már BluRay író is van.
Amúgy ritka az az író ami nem ír kétrétegű lemezt csak egyrétegűt.
Nekem amúgy ilyen van a gépemben:
Sziasztok, egy hete vettem egy laptopot és szeretnék az optikai meghajtó helyére egy optibayt venni (egy keret amit a dvd meghajto helyere teszek és hddt beletudom rakni ) , viszont nem tudom hogy milyen csatlakozása van a dvd meghajtómnak. Az utolsó megoldás az lenne hogy szétszerelem de remélem tud valaki segiteni. A képen a hardver azonositónal ir valam scsi-t lehet olyan a csatlakozója?
Az a baj, hogy ilyen 35 meg 60GB-s ISO cuccokkal már nem igen lehet mit kezdeni. Spoiler!
Gondolok itt a kampó játékokra...esetleg ha valaki a törött cuccokat DVD vagy DVD-DL lemezek számára emészthetőre szeleteli
Ezeken kívül még minden másra elég. OS-t is így szeretek telepíteni, a legfontosabb képeimet pedig kiszoktam írni pár példányban. (Majd valamikor mostanában kell megújítanom a biztonsági másolataimat ilyen téren)
az a 3600forintos lg van nekem ami árukeresőn is első/legolcsóbb, még évekkel ezelőtt vettem, rengeteg dvd-t kiírtam vele anno... ma már nyilván nem használom annyit, de ha szükség van rá, még mindig teszi a dolgát rendesen! 😀
Én nem bántam meg, hogy 2008-ban beruháztam egy PLEXTOR dvd íróba (PX-800A), azóta több mint ezer lemezt írtam már meg vele (de lehet, hogy kétezret is, nem számoltam pontosan) és azóta sincs semmi baja, hibátlanul ír, olvas.
Mellesleg van egy PX-750A is itthon a másik gépemben, az csak pár éve van meg, de azzal sincs semmi gond.
Voltak Pioneer íróim is, szerintem az egyik legstabilabb, legmegbízhatóbb írója
a jó öreg DVR-109-es (megvan a mai napig, ha kell ír és olvas rendesen, kb. 10 éves már), voltak 110d 112d típusok is, azok idő előtt tönkrementek, nem élték meg az 5 éves kort sem.
212-eseknél jött elő azt hiszem az a probléma, hogy egy idő után vagy csak a cd-t vagy csak a dvd-t olvasták be...
+ 1 LG a mostani is az, a régi gépemben is az volt (pontosabban még meg is van, csak az még IDE-s, így ma már nem igazán tudom használni). Egyiknek sincs semmi baja, működnek.
Valaki segítsen! 😀 Adott egy windows újratelepítés. A gond az hogy véletlenül rosszra nyomtam rá és nemjó helyre lett telepítve a winfos. 😞 Most a "D" meghajtó a windows a "C"meghajtómeg a film játék stb meghajtó. Hogylehet átírni a kezdőbetűket? 😃 nem nagy veszteség, csak idegesítő 😀
Az olcsó lemezek mint philips maxell? Nem azért olcsók mert gagyi hanem pl szlovákiából valók ahol nem vetnek ki akkor adót, hogy 4x annyiba kerüljön egy lemez. De ha tényleg nincs olyan nagy mennyiségről szó akkor nem rossz ötlet a hdd.
Zsolty: én egy külső vinyót használok 500Gb annál többre nincs szükséged egyszerre, ha sok adatod van akkor sem éri meg a Blue-ray lehet ugyan kapni olcsón lemezeket, de azért én azokban egyrészt nem bíznék, másrészt még a 250Huf-os 25Gb-os BD lemez is drágábban jön ki mint mondjuk 1-2Tb-os belső HDD-k amik ráadásul könnyebben is kezelhetőek, és kevesebb helyet foglal, nem keveredik el, ha éppen nincs rá szükséged kiveszed a gépből és elrakhatod a szekrénybe.... Az optikai lemezek kora szerintem leáldozott, legalábbis a mai formájukban...
Attól függ mennyi. Én sokat gondolkoztam BL írón a lemezek fillérekért vannak kiírnám az összes fontos adatom összes filmem az írót eladnám és fele annyiért vennék egy BL olvasót aztán azzal ellennék. Külső HDD amúgy is drágább mulatság. Én annyiért már BL írót vennék.
Demmer : igen ajánlatos, sőt egyenesen kötelező ha a maxot akarod kihozni az SSD-ből... kizártnak tartom hogy ennek van köze a böngészőhöz, valami más lesz a baj... már több rendszeren is próbáltam ezeket a lépéseket az SSD-vel de nem tapasztaltam semmi hasonló anomáliát, és nem is hallottam ilyenről... 😊
Sziasztok!Lenne egy elég hülye kérdésem!Ha van egy pendriveom és arra rátelepítek egy játékot akkor úgy is tudok játszani hogy nem a C meghajtón van és csak bedugom.
amikor szétszedted kicsit nyomhattál volna WD-t a kis műanyag fogaskerékre, lehet szorul, de az is lehet hogy a kis gumigyűrű ami a tárcsákat vezérli már kinyúlt... nem tudom pontosan a tiéd milyen belülről nekem is volt ilyen problémám és amikor szétkaptam ilyen volt a belseje, szerintem hasonló mindegyikben...
Ha valami sárga, akkor kuka.
Az lenne a problémám, hogy újra telepítettem a gépet szervizben és mikor megkaptam a D meghajtó nem volt elérhető, a BIOS-t is resetelték bent (feltűnt egy két változás) és kiírja, hogy van de nem látom amikor elindul a rendszer.
Hogyan tudnám újra láthatóvá/használhatóvá tenni a D meghajtót? !!! Terrás winyó és nagyon sokminden van rajta amit nem tudnék pótolni !!!
Az oldalamon megtaláljátok a gépem leírását ha szükséges.
Előre is köszönöm.
Ha igen, a partíció(ka)t is?
Ha a válasz igen, adj neki egy tetszőleges meghajtó betűjelet (jobbkatt a partíción).
Spoiler!
DVD még abból az időből van úgy is, mikor még CRT tv-k voltak inkább. 360P teljesen elég volt.
(Vagy amekkora az átlag felbontás tv-n)
De általában az a csoport már azon a véleményen van, hogy a DVD elavult.
Spoiler!
Viszont ismerek olyat akinek még ez is hangos.Még házat is úgy vett hogy majd 50 K-ba került csak hangszigetelt legyen.Spoiler!
De amúgy akkor sem mondanám különösen hangosnak.
Spoiler!
Amúgy ritka az az író ami nem ír kétrétegű lemezt csak egyrétegűt.
Nekem amúgy ilyen van a gépemben:
[LINK]
Tudnatok ajanlani megbizhato dvd irot ami duplalemezt is tud irni?
Ezeken kívül még minden másra elég. OS-t is így szeretek telepíteni, a legfontosabb képeimet pedig kiszoktam írni pár példányban. (Majd valamikor mostanában kell megújítanom a biztonsági másolataimat ilyen téren)
Szóval ha nem szereted szétszedni a dolgokat, és piszkálgatni 😀 akkor az a legjobb megoldás.
Én fejjel lefele fordítottam,és elkezdett olvasni 😃
És még mindig DVD-Író!
5k ért lehet kapni őket; LG, Samsung, ASUS a legmegfelelőbb otthoni használatra.
Mellesleg van egy PX-750A is itthon a másik gépemben, az csak pár éve van meg, de azzal sincs semmi gond.
Voltak Pioneer íróim is, szerintem az egyik legstabilabb, legmegbízhatóbb írója
a jó öreg DVR-109-es (megvan a mai napig, ha kell ír és olvas rendesen, kb. 10 éves már), voltak 110d 112d típusok is, azok idő előtt tönkrementek, nem élték meg az 5 éves kort sem.
212-eseknél jött elő azt hiszem az a probléma, hogy egy idő után vagy csak a cd-t vagy csak a dvd-t olvasták be...
Én megcsináltam mindent de olyan kicsik lettek a betük a bőngészőn stb pedig 100% van és személyes beállításokba betűméret is normális mitől van ez?
[LINK]