Minden a koronavírusról (COVID-19)
Alapozó:
Vírusok: [LINK]
Oltás: [LINK]
SARS-CoV-2 (COVID-19) pandémia: [LINK]
Ajánlott tájékoztatók:
Kovidők: [LINK]
Járvány adatok (444): [LINK]
Oltási adatok (444): [LINK]
Vírusok: [LINK]
Oltás: [LINK]
SARS-CoV-2 (COVID-19) pandémia: [LINK]
Ajánlott tájékoztatók:
Kovidők: [LINK]
Járvány adatok (444): [LINK]
Oltási adatok (444): [LINK]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ez semmi jóval nem kecsegtet.
Nem értem, hogy miért nem oldották meg a hivatalos oldalon, hogy le lehessen szűrni az adatokat, ha már egyszer úgyis gyűjtik.
Ezt megint elkurtuk nem kicsit nagyon :D:D Ilyen böszmeséget még nem csináltunk XDXDXD
[LINK]
Itt a magyarázat hogy szabadították a világra.
Na akkor kinek mi? Fizetetlen vagy oltás?
És ha oltás akkor melyik?
Nekem eddig ha kell akkor Moderna>Pfizer>minden más.
Majd csak meglesz az eredete is.
Röviden ez a sztorija.
vakcina. Anno azt mondták fél évig jó a Pfizer
Az oltást nem véd meg a koronától,hanem csak kevesebb esélyed lesz hogy koronás legyél.
Az oltás nem örökre hat,hanem 4-6 hónapig.
Szóval légyszives tájékozodj már jobban és ne ijesztgess a tagokat.
Kings Bounty fan
4 hónapja | 2021. 07. 11. 14:20:21
@The_Teacher_Man: Ha bevagy oltva megúszod a halált.
Röviden ismét csak a kar fájás volt mellékhatás, viszont most már az oltás napján előjött, de nem vészesen. Viszont szombaton a karomat lógva tartva semmi probléma nem volt, viszont ha a vállam fölé emeltem akkor fájt, de nem vészesen, viszont amikor leengedtem a kezem akkor az egész karom lezsibbadt, egy rövid időre. Vasárnap már sokkal jobb volt ugyanis a karomat felemelve, még fájt egy kicsit, de amikor leengedtem azt, már nem zsibbadt le sehol a karom. Hétfőn meg már nem éreztem semmi fájdalmat, és azóta sem.
Viszont az oltási igazolvány kb 1 hete már meg van, annak ellenére, hogy csak pénteken kapom a második oltást.
Azért nézzük csak meg a föld népességét lassan 8 milliárd ember él a földön elég volna a fele is.
És szerintem tök mindegy hogy a virus mesterséges vagy magától fejlődött ki az a lényeg hogy köztünk van, és nem csak a vírus a baj hanem ahogy a média kezeli az egész dolgot. Folyton riogatják az emberek stb, azért ez tartos stress se tesz jót a immunrendszernek.
Sajnos nekem az a megérzsésem ez után a nagy nyítás után még jöhet egy 4. hullám. Ott a Indiai variáns is meg lesznek még új mutációk.
Igen nekem is az a véleményem hogy szeptemberben ismét visszajön a szigor, és majd azokra fog a legjobban kiterjedni akik nincsenek beoltva.
Hogy ez jogilag mennyire legális arra viszont kíváncsi vagyok....
Semennyire nem legális.
Több ügyvédi iroda is szóvá tette, miszerint a közeljövőben sok érdekes esetet szülhet ez a járvány.
Továbbá, van erre hatályban lévő eu-s cikkely is.
Hogy a be nem oltottakat semmilyen diszkrimináció nem érheti.
(Persze azóta nem néztem hogy változtattak rajta valamit...)
Tény rengeteg embert bedarált a média ezzel kapcsolatban, de aki ez miatt oda-vissza stresszeli magát az meg is érdemli 😆
Szóval aki teheti nyugodtan menjen oltattni, még is csak jobb bebiztositani magunkat.
Egyetlen dolog ami mindenkinél előjött hogy az oltás helye a vállban egy nagyon kicsit fáj 1-2 napig.
Sajnos úgy látszik jön a Indiai mutáns, és ki tudja mikor terjed el az is. Nekem az a megérzésem talán szeptember, oktober táján még jöhet egy 4. hullám. Csak hát lehet nem lesz olyan agresszív mint az eddigiek.
És nem, nem lehet elfelejteni, de nem is kell, veled lesz a tanításai és a közös élményeiteken keresztül.
Én astrát kaptam és nekem sem volt semmi bajom
Persze nem azért kérdezem, mert türelmetlen vagyok, csak júl 28-ra kaptam időpontot a másodikra ami nem most lesz és van pár program már tervben (pl 5 éves osztálytali).
Nagyon változó ki mikor kapja meg. Utcában van két idősebb akik egy nap különbséggel mentek oltásra, az egyik már egy hétre rá megkapta, a másik már két hete várja, szóval a leterheltség miatt elég változó.
Volt 1-2 ember aki pozitív volt körülöttem (megfázásos tünetekkel) és ,,koronás volt" mi más... 😃
Nos, nekem ez a jelenlegi személyes véleményem erről a helyzetről.
Csak már ez kezd át menni gusztustalanba hogy aki már oltakozott felsőbb rendűnek meg kurva okosnak hiszi magát!! Mert aki meg nem ezt teszi "nem áll be a sorba" szép szavakkal élve csak köpködik. Azért álljunk már meg!!!
Csak az a baj szegények fel se fogják hogy ugyan úgy elkaphatja sőt FERTŐZHET max nem viszi el, akkor kérdem én mire ez a kva nagy arrogancia meg a másik le nézése?! Semmivel se felelősség tudatosabb, mert ugyan úgy el viheti a szüleit vagy bárkit csak nem is fogja max tudni hogy covid-s. Így én azt mondom sokkal veszélyesebb mert ha tudod otthon maradsz nem letesittel konktaktott. Ha meg nem is vagy tisztában vele na hát az nagyobb baj mert az a felelőtlenség.
De én épp ezért is nem támadók senkit, ahogy írtam is szíve joga mindenkinek. Csak azért nem ártana ha ebbe is bele gondolnának. És azután törnének pálcát más feje felett.
De ez is csak egy vélemény ugye..
Na további szép napot! 😀
Az hogy nem "ugyanúgy" az is meg lehet, de én aki összeesküvés elméletek gyárt elég sok érdekes mellék hatásrol is hallani vakcina téren. Az a baj az egészel így mezei emberként csak talalgatunk hogy hol miben van az igazság.
Ezért is próbálok nem állást foglalni se az életbe ebbe. Kerülöm a témát sokszor már közösségi oldalra se megyek fel.
El szomorít meg fel is dűhit a sok okos megmondó ember. Csak én múltkor pont egy élő példába futottam bele mikor írtam. És az bosszantott fel olyan maga biztonsággal mondta az illető mint aki egy orvos vagy virologus vagy én nem tudom mi lenne...
Nehéz helyzet ez igazából, és az igazság úgyis a végén fog kiderulni ha ki fog.
Addig is próbálok emberséges maradni de sajnos ahogy látni hallani nagyon sokaknak nem megy ez sőt...
Ez is ami bosszant annyira hülyének néznék az embereket meg manipulálni akarják hogy hihetetlen, és ezek után várják el vakon bízzak bármibe is?!
Hát felejtős...
Igazából kabarénak tekintem a helyzetet már kezdettől fogva 😃
Én tavaly vonattal jöttem haza nyáron 2020 nyarán, egy hétvégére elég keményen belázasodtam fogalmam sincs mitől.
Szóval ha több teszt volna akkor talán megtudnánk többet is, az emberek nagy részén gyorsan átmegy így nem igazán lehet megállapítani.
Sajnos előbb utobb mindenkinek be kell oltatnia magát. Mert aki nincs oltva azokra érvényesek lesznek a korlátozások.
Szeptemberben 4. Hullám szóval nem áll meg az élet, na meg jöhetnek még újabb mutációk amik ellen kellhet majd az új vakcina. 😀
A korlátozásokat meg majd akkor oldják fel teljesen, ha 7.8 milliárdból 8 milliárd be lesz oltva.
Jobban is kifejthettem volna a véleményem, csak már *** unalmas ez az egész... 😃
A kedvencem, hogy minden "érv" csak egy nagyon szélsőséges részlet ellen szól, vagy egy olyan ellen amit senki sem állítot, vagy csak szipmlán önmagának mond ellent.
Ti beoltatjátok magatokat?
Én 2 hete kaptam meg az elsőt (astra) nem volt semmi bajom utána.
Párom már régen megkapta apukám pedig egy hete kapta meg, ismerőseim is megkapták nekik sem lett semmi baja.
Miért lenne kötelező az oltás?
😂😂😂
Bár én nem ezért adattam be. Ahogy terjed ez a szar előbb utóbb mindenki elkapja, lehet tünetmentes lennék de ki tudja és mást sem szeretnék megfertőzni.
Én regisztráltam magam, de nehogy már ahhoz akarják kötni hogy hova mehetsz hogy beoltanak vagy nem. Abbók kva nagy botrány lenne mivel sérti az emberi jogokat.
Én még nem tudom mi legyen, de ráér a dolog egyenlőre. Kínaival nem szimpatizálok szóval az offos. Majd ha szól a körzeti doki akk eldöntöm hogy kell-e.. attól függ mit ajánl majd elsőre.. ha pl Pfizert (amit kétlek) akk jöhet, vagyis megyek szúrásra egyből. 😃
Amúgy érdekes hogy 20-30 éves emberek akiknek semmi bajuk és csak pár hete regisztráltak már megkapták az oltást, más meg már január (pl én is) vagy tavaly decemberben regisztrált aztán sehol semmi. De mikor elmegyek az orvosi rendelő előtt mindig az időseket látom hogy várakoznak épp oltásra, szóval itt valami nagyon nem halad. Középkorúakból is csak pár db ember volt ma is ott.
Készítettem egy kérdőívet, amihez segítséget szeretnék kérni egy kitöltéssel.
Ez mondjuk úgy hogy "alpha" verzió. Első ilyet csinálom, rengeteg ilyet kitöltöttem már, ennek ellenére mégis nehezen raktam össze.
1-2 nap múlva szeretném más fórumon is megosztani, de ha van itt olyan személy akire vonatkoznak a lentebb írt dolgok, kitölti és ír egy véleményt, hogy milyen lett azt nagyon megköszönnöm.
Nem térek ki benne és nem is szeretnék, olyan dolgokra, hogy fiú-lány, hány éves vagy és hasonló kérdések.
Tudom, hogy hosszú lett, de szeretnék minden kérdést érthetően feltenni. Meg amúgy nem kell minden részre vagy kérdésre válaszolni.
A kérdőívre a kérdések leginkább azoknak szólnak akik a vírus miatti korlátozásoknak köszönhetően otthon keresnek elfoglaltságot, a munkáját otthon folytatja vagy otthoni hobbijukra (játék, készség fejlesztés stb.) több időt tudnak szánni és ez miatt vásároltak, cseréltek vagy akár fejlesztettek valamit eszközükben vagy hozzá tartozó kiegészítőkben és perifériákban.
Ha van olyan ismerősöd, barátod, családtagod akikre ez jellemző és megosztanád vele a kérdőívet vagy esetleg helyette töltenéd ki, azért is nagyon hálás lennék.
[url]https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5eVo4mpS7Pw3gfbh0xAwEJ1jdL-W_MvamcUO8qMr4amwpFw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628[/url]
Spoiler!
Hát én úgy vagyok ezzel a dologgal hogy jobb NEM állást foglalni ez ügyben mert több tábor is van... 1 szó mint 100
Néphülyítés. 😃
Én is tapasztaltam személyesen meg hallásból hogy családtag>haver>ismerős>mindenki más.
Más ötletem hogy pofára döntik el hogy ki jöhet ki nem.
Sajnos a mai világ ilyen és kiszámithatatlan, de lehet nem voltál neked szimpatikus. Csak ezt úgyebár nem fogják a szemedbe közölni, de a kirugás talán ezt a részét erősiti meg.
Sajnos édesapám daganatos beteg emiatt muszáj még jobban vigyáznom. Nem szeretnék hazavinni semmit...
[LINK]
Ki melyiket adatná be és mikor? Orosz-kinai,Amerikai. Ez a 3 lesz, én talán az Amerikainak adok egy esélyt de azt is talán nyáron.
6 hónap elég hogy kiderüljön biztonságos-e! 😀
Én is azt mondom talán nyáron kap egy esélyt, de lehet várok vele mert lehet hosszú távú mellékhatása van.
Ráér ez még, szedett-vedett oltóanyaggal senki se szurkáltassa magát ha nem kötelező 😃
Nem érzem hogy szükségem lenne az oltásra a 2-3 nap láz és köhögés miatt, főleg hogy kiderült, beoltva is terjesztheti az ember.
Egyébként sanszos hogy én is átestem már rajta, nyár vége-ősz eleje fele volt 1-2 hét mikor nem éreztem ízeket. De annyira, hogy még a 3x csípős csirkét, amit a csípős kedvelő kollégám alig bírt megenni, én nyakonöntöttem egy kis chili szósszal, és úgy se éreztem meg, csak másnap.
Eddig mindenki nagy király volt meg princesssszzzz,most itt van nekik a korona,erre csak paráznak meg fintorognak.
Kérdés:
Szerintetek Magyarországon az emberek hány százaléka tud otthon kenyeret sütni?
Én ha felvásárolnék akkor elsősorban tésztát vennék, mert azt különös gógyi nélkül meglehet főzni és csomó kaját meglehet csinálni.
Mondjuk nálam is megvolt a pánik bevásárlás:
Spoiler!
Közben COVID-19 állapot itt, sablon és rémkeltés nélkül:
[LINK]
Mások is elkapják persze vagy csak vírushordozók lesznek, de nem lesz "életveszélyes" általában számukra.
Közben az Olimpiát is átrakták '21-re.
Ideje lenne, mert lassan már a bolygón lévő aktív esetek fele kigyógyult belőle 😊
Engem aztán nem zavar csak annyit szólnék ehhez hozzá hogy:
A csapból is ez folyik,tenyleg kellett ez egy gamer oldalra?...
Azon kívül hogy érint géjmer dolgokat is, a Társalgó részlegben vagy, ami direkt arra van hogy bármi másról is lehessen beszélgetni.
Emellett a csapból sem véletlenül folyik. Aktuális és nagy jelentősége van minden társadalomra nézve.
A tisztálkodás meg alapnak kéne lennie ha van vírus ha nincs.
A legtöbb szülő elintézi annyival, hogy "Mossál kezet, de alaposan!". A gyerek a háttérben pancsol a vízben, a szappant dörzsölés nélkül lemossa a kezéről.
Megtörtént példa, ugyan nem higiénia, de jól példázza a problémát:
Szülők: - Ábel, mondtuk már, hogy rendesen egyél.
Gyerek: - Igen, mondtátok, de senki sem mondja meg, hogy kell rendesen enni.
Az emberek töbsège megèrett a kipusztulàsra sajnos.
Valószínű szép lassan hogy nem lesz se Indy500 se Le Mans. Motorsport szeretőként ez elég szomorúnak fest.
Szerk: Már a Copa Amerika is hivatalosan jövő nyárra várható!
16.03.2020 kb. 09:00
Szerk.: Szuper. A komment karakterlimit miatt nem tudom beírni a többit, csak ha valaki válaszol és én arra válaszolok. Két kommentet nem írhatok 12 órán belül.
16.03.2020 kb. 21:00
Nos, menet közben új információk láttak napvilágot, a hétvége után megduplázódott a regisztrált betegek száma, ami a korábban felvázolt helyzetet úgy súlyosbítja, hogy nincs messze a szükségállapot és a kijárási tilalom bejelentése. Mint említettem holnaptól minden közösségi találkozóhely és lehetőség untersagt. Ennek megfelelően minden létesítmény, ahol ételt és italt szolgálnak fel tömve volt, kihasználandó az utolsó alkalmat (szuper egy vírus terjedésének lokalizálására). Az élelmiszerüzletekben reggeltől estig nonstop ment a fosztogatás. Mivel kb nyolc éve járok egy bizonyos üzletbe és a személyzet mint régi bútordarab ismer megkérdeztem, hogyan néz ki egy nap a krízis óta és hogy nézett ki a mai nap. Nem kapnak elég árut, hogy feltöltsék a készleteket, mert a szállítók nem tudnak lépést tartani a vevőkkel. A mai nap olyan durván odacsapott, hogy én sem hittem a szememnek. Azt hittem, hogy a WC papír / konzerv krízis megoldódott, mivel pár napja mindenből volt elég a boltban a normál vásárlónak. Ehhez képest a következő termékek hiányoztak szinte minden üzletből: WC papír, minden sütésre alkalmas olaj (már az olíva is), cukor és liszt (null készlet), zabpehely (null készlet), müzli (utolsó dobozok és zacskók), mindennemű hosszabb ideig eltartható kenyér és zsömleféle (itt sok helyen árulnak félkész zsömlét, amit tíz perc alatt sütőben készre lehet sütni, null készlet), konzerv tészta (csak a drágábbak maradtak), száraz tészta (null készlet beleértve a teljes kiőrlésű variánsokat is, amik eddig nem mentek), MINDEN konzerváru, különös tekintettel a kész ételekre (hiánycikk), ásványvíz, TOJÁS (egy darab nem volt egyik boltban sem a tönkre vágott csomagokon kívül), tartós tej és egyéb hosszan tartható tejpótló ital (mandulatej, szójatej, stb., dettó null készlet), előre csomagolt hús (minden hűtőpult üres, csak elvétve van drága tengeri hal és rákféle), fagyasztott zöldség és készétel (krumpli van még, de minden egyéb csak éppen hogy), friss burgonya (null készlet), friss hagymafélék (null készlet), paradicsom (a drágábbak még kaphatók), alma és répa (dettó csak a drágábbak), CIGARETTA!!!!!, só és alapvető fűszerek. Nem is értem minek listázom fel, valószínűleg csak azért, mert sokkolt a jelenlegi állapot. Az említett üzlet bizonyos termékeket visszatart és csak bizonyos órákban töltik fel a készletet (nem is töltik a készletet, szimplán kitolják a raklapokat és mehet a maraton), hogy ne minden egyszerre fogyjon el. Az üres polcokat látva folyamatosan az "ezt nem hiszem el" és az "ilyen nincs" felkiáltás hangzott el a számból, velem hasonló módon ellehetetlenített vásárlókkal korholtuk a helyzetet szinte minden üres polc előtt. A fiatalok hármasával hordják ki az üzletekből a tömény italokat, amik valószínűleg nem tartanak 24 óránál tovább. Miért is? Mert nincs iskola, tehát buli van. A szövetségi állam kéri a lakosokat, hogy semmilyen formában ne tartsanak Corona bulikat, de a fiatalok zöme szarik az egészre.
A henteseknél még mindig van hús. Cserébe jóval drágább, mint eddig. Én ma bevásároltam, mert egy kiló darált marhahúson kívül nem volt húsféle a fagyasztóban.
Mióta élek nem láttam ilyet. Eddig nem kapott el a Corona "láz", de mindezeket látva és megélve kezd megviselni a dolog. Faterom most röhögne a markába, mert ő a hidegháborús idők miatt mindig legalább egy - két hónapra való élelmet halmozott fel figyelembe véve az áram és vízszolgáltatás kiesését is. Volt sógorom dettó. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de a jelenlegi NRW helyzet több mint kritikus. És ha globálisan nézzük a helyzetet borzasztó hatása van és még borzasztóbb hatása lesz a direkt szolgáltató szektorra és a kereskedelemre. Még ha a legpozitívabb lehetőséget vesszük akkor is legalább egy - két hónap, mire az első fertőzött területek újra felszabadulnak, addig minden stagnál. Az utazási, szállás- és vendéglátóipari szektor ebben az évben megdöglött. Rengeteg ember kerül az utcára, mert nem lesz munka, amit el lehetne végezni a korlátozások miatt.