Minden a koronavírusról (COVID-19)

Szerző: Arthur Morgan, 2020. March 11., téma
Fórum » Társalgó
Alapozó:
Vírusok: [LINK]
Oltás: [LINK]
SARS-CoV-2 (COVID-19) pandémia: [LINK]

Ajánlott tájékoztatók:
Kovidők: [LINK]
Járvány adatok (444): [LINK]
Oltási adatok (444): [LINK]
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gtafun avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@gtafun: [LINK]

Ez semmi jóval nem kecsegtet.
0
0
0
0
no avatar
@gtafun: Na még ilyen elvetemült állatokat nem láttam még, németben lemészároltak egy 5 fős családot csak azért mert karanténban voltak otthon. Hova jutottunk már el???
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Egy kis érdekesség a [LINK] oldalon közölt adatok felhasználásával.

https://i.ibb.co/Wz13f5H/COVID19-hun.png

Nem értem, hogy miért nem oldották meg a hivatalos oldalon, hogy le lehessen szűrni az adatokat, ha már egyszer úgyis gyűjtik.
0
0
0
1
💬 7
no avatar
@X9K338DA: Jaja, most újra világelsők lettünk ebben a terjedésében.

Ezt megint elkurtuk nem kicsit nagyon :D:D Ilyen böszmeséget még nem csináltunk XDXDXD
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Kings Bounty fan: Ezeknek a táblázatoknak semmi köze a terjedéshez.
0
0
0
0
no avatar
@X9K338DA: A rátáját mutatták már 2 felett van.
0
1
0
0
no avatar
@X9K338DA: Szokták mutatni azt hogy 1 fertőzött hánynak adja át, és azon a grafikonon lőttünk ki az első helyre népességarányosan.
0
0
0
0
no avatar
@X9K338DA: Csongrád megye van a legnagyobb szarban sajnos, szeged ma honlapján van egy összefoglaló erről.

[LINK]
0
0
0
0
Win-xp-SP3 avatar
@X9K338DA: Persze, persze, a kötelező statisztikák.
0
0
0
0
no avatar
[LINK]

Itt a magyarázat hogy szabadították a világra.
0
0
0
0
💬 4
X9K338DA avatar
@Kings Bounty fan: Ez csak a mainstream média számára volt "titok".

0
0
0
0
no avatar
@X9K338DA: Jaja mi már elsőre tudtuk ezt, magától nem tudott volna létrejönni sehogy sem.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Kings Bounty fan: Szerintem meg valahonnan Mordorból jött. 😆 A lényegen úgy se változtat!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Most már mindegy jah, hosszú évekig nyomhatjuk míg a világ át nem fertőződik.
0
0
0
0
visor261 avatar
[LINK]

Na akkor kinek mi? Fizetetlen vagy oltás?
És ha oltás akkor melyik?

Nekem eddig ha kell akkor Moderna>Pfizer>minden más.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@visor261: Egyik se... találj egy normális munkahelyet ahol a munkaadó leszarja ezt az egész hülyeséget. :D nálunk semmi nem volt meg nem is lesz... tisztába van a cég azzal ha ezt bevezetné akkor lehúzhatná a rolót...
5
0
0
0
no avatar
Holnap 10-kor jelentik be a kötelező maszkolást itthon is.
0
0
0
0
💬 9
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Hol mikor merre hogyan miért? Forrás? Bár az ökörségekhez nincs forrás :)
0
0
0
0
gigazte avatar
@Warlordcommander: Ő maga a forrás 😅
0
2
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Tele van vele a net a koronavírusos cikkekkel, portfolio, infóstart a kisebb oldalak stb. A nap folyamán még lehet mert baromira rákapcsolt. 2361 fertőzött lett a tegnapi 1668-hoz képest.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Én még sehol se láttam érdekes.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Egyenlőre annyi, hogy az ünnepeket korlátozás nélküliek lesznek, ami közte van azzal annyi hogy javasolják a hordását. De elnézve a többi országot bármikor mondhatják.
0
1
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Akkor mégse a kötelezőről van szó, mit terjeszted itt a hülyeségeket? :D
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Úgy volt hogy ma ejtenek szót erről, volt már ilyen csúszik 1-2 napot.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Kings Bounty fan: Ma elkapta a hasmenés őket, majd pár nap múlva megvitatják! 😆
0
1
0
0
no avatar
Néztem a mai adatokat, és azt lehet kivenni, hogy pont csongrád megyébe lesz a legtöbb fertőzött.
0
0
0
0
susguy avatar
Az itt egyre inkább szaporodó konteókat tekintve kérdezem: ki honnan tájékozódik/informálódik a felhozott témákról? Nem mondom hogy nem lehet alapjuk, de senki nem hoz fel forrást, csak biztosan állít valamit amit nem láttam máshol említve (igaz nem is követem nap szinten), max facebookról idézve.
1
0
0
0
💬 1
no avatar
@susguy: Facebookról nem is lehet, az infóstartról vannak azt szoktam nézegetni.
0
0
0
0
no avatar
Egyre jobban bizonyítják a labori való kiszabadulását.
Majd csak meglesz az eredete is.
0
0
0
0
💬 5
zsiroslangos avatar
@Kings Bounty fan: Egy percig sem gondoltam hogy igaz lehet az eredeti sztori.
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: Én valahogy hajlamos voltam elhinni ezt a laboratóriumosat, volt már nem egy ilyen film is.
0
0
0
0
Thomaz avatar
@Kings Bounty fan: A vizes piac magyarázata lószar. A vírus egy 4. szintű biolaborból szivárgott ki Wuhan mellett, ahol a CCP Micimackó vezérlésével biofegyvert próbált létrehozni. Ugyan valahogyan kijutott a laborból állítólag véletlenszerűen elkapta valamelyik ottan dolgozó, vagy rossz konténerekkel szállították egyik laborból a másikba (ott is minden kínai minőségből készült úgy tűnik). Na de a lényeg hogy majd ezek ezután karanténba cseszték az egész várost. Aztán mikor látták hogy a civilek megisszák a levét, erre inkább kamikaze indulattal a világra szabadították utas szállító repülőgépekkel, hogy ezzel mindenki más is jól megszívja. Na aztán végül whataboutism-t használva (régi módi 50 cent army taktika) elhárítani a neten és minden más országra sózni az egész Antarktisszel együtt hogy onnan terjedt el először ​és nem icipici kínácskából mivel ottan minden csillog villog a felszínen miközben belülről a publikus wécéjük egy szartelepnek felel meg.
Röviden ez a sztorija.
0
0
0
0
no avatar
@Thomaz: Ez így igaz mindent el akartak tussolni. Kínai nyomornegyedei a legszarabb az egész világon.
1
0
0
0
Scorn Face avatar
@Thomaz: Franciaországot kihagytad a képletből.
1
1
0
0
Gyrger72 avatar
Törölt hozzászólás
1
0
0
0
💬 1
Booker avatar
jön a 4. hullám. De jó hogy decemberben megkaptam mind 2 oltást. Eltelt a fél év jöhet a következő
vakcina. Anno azt mondták fél évig jó a Pfizer
0
0
0
0
💬 13
The_Teacher_Man avatar
@Booker: Micsoda rémhírek 😲😲😲
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Jön is a 4-dik hullám ősszel.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Kings Bounty fan: Akkor abba belehalok 😶
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Ha bevagy oltva megúszod a halált.
0
3
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Kings Bounty fan: Nem vagyok 😢
0
0
0
0
bukta2 avatar
@The_Teacher_Man: Élsz még? Csak mert tombol a korona hurrikán 1000 el… 😂
0
1
0
0
The_Teacher_Man avatar
@bukta2: 3,5 hullámot túléltem már 3 országban. Mi bajom lehetne? 😂😂😂
0
1
0
0
Win-xp-SP3 avatar
@Kings Bounty fan: Jó nagy marha vagy te!
0
0
0
0
Koldus Samurai avatar
@Kings Bounty fan: Ha bevagy oltva megúszod a halált.

Az oltást nem véd meg a koronától,hanem csak kevesebb esélyed lesz hogy koronás legyél.
Az oltás nem örökre hat,hanem 4-6 hónapig.
Szóval légyszives tájékozodj már jobban és ne ijesztgess a tagokat.
0
0
0
0
no avatar
@Koldus Samurai: És nem is mondtam hogy nem kaphatod el csak nem fogsz kórházba kerülni.
0
0
0
0
Win-xp-SP3 avatar
@Kings Bounty fan: Nézzél csak szépen körbe az interneten. De ha teheted ne csak nézzél hanem fogd is fel amit ott látsz. Nagyon vitatott az oltás minden fajtája. Nem véletlenül tiltakoznak ellene az emberek.
0
0
0
0
no avatar
@Win-xp-SP3: Az viszont érdekes nagyon, hogy sok beoltott van és szarrá tarolja az országot.
0
0
0
0
Koldus Samurai avatar
@Kings Bounty fan: Kicsit olvassál már vissza mit írtál magadnak. Magadnak ellenszegülsz.
Kings Bounty fan
4 hónapja | 2021. 07. 11. 14:20:21
@The_Teacher_Man: Ha bevagy oltva megúszod a halált.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Kicsit csúszok a második oltás után való írással, ugyanis hétfőn már délelőtt kaszáltam, és délután érkeztek vendégek akik nemrég indultak haza, így nem tudtam érdemben géphez ülni sem.
Röviden ismét csak a kar fájás volt mellékhatás, viszont most már az oltás napján előjött, de nem vészesen. Viszont szombaton a karomat lógva tartva semmi probléma nem volt, viszont ha a vállam fölé emeltem akkor fájt, de nem vészesen, viszont amikor leengedtem a kezem akkor az egész karom lezsibbadt, egy rövid időre. Vasárnap már sokkal jobb volt ugyanis a karomat felemelve, még fájt egy kicsit, de amikor leengedtem azt, már nem zsibbadt le sehol a karom. Hétfőn meg már nem éreztem semmi fájdalmat, és azóta sem.
0
0
0
0
no avatar
Most lett meg ebben a pillanatban jeeeeee hála istennek.
0
0
0
0
no avatar
Holnap még hallgatni kell azt az átkozott szart a buszokon villamosokon trolikon.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ma nekem is szóltak, hogy pénteken délután 2-kor kapom a második Pfizer adagot. Remélem csakúgy mint az elsőnél, szinte semmit sem fogok belőle érezni. De hétfőn majd megírom hogy így lesz-e, mert addigra ugye ki kell derüljön, hogy lesz-e mellékhatása a második oltásnak.

Viszont az oltási igazolvány kb 1 hete már meg van, annak ellenére, hogy csak pénteken kapom a második oltást.
0
0
0
0
Masterthief avatar
Én Szputnyik-ot választottam. Első oltás után 1 napig olyan érzésem volt az oltás helyén, mint ha vállon vertek volna egy karóval. De csak akkor éreztem ha az oltás helyét megnyomtam kézzel. A 2. oltás után nem volt semmi tűnet. Semmi izomfájdalom. Kollégáim Pfizer-t kaptak. Ők beálmosodtak tőle és tompultak voltak. Volt aki estére belázasodott. Kire hogy hat az oltás. Mindenkinek más az immunrendszere. Az enyém eléggé erős lehet, mert a 2. oltás után semmit sem tapasztaltam. Mindenkire másképp hat. Egyébként nem is akartam beoltatni magam, de a védettségi kártya miatt úgy gondoltam hogy mégis. Mert sajnos kell az néhány esetben és szükséges, mert korlátozva vagyunk. De ezek is csak kísérleti vakcinák és lehet hogy magunknak ártottunk a beoltással. Lehet hogy évek múltán veszük észre a káros hatásait. Minden esetre, ebből az oltási bizniszből gazdagabbak lesznek, akik eddig is azok voltak. A Covid 19-et vagy szándékosan engedték útjára vagy véletlen, de ez egy üzleti politika ami jövedelmező a nagyfejeseknek. Mi kísérleti alanyok vagyunk nekik, semmi több. Egy mesterségesen kifejlesztett vírus áldozatai vagyunk, illetve vakcina kísérleti alanyok. Itt és mindenhol nem csak 4. hullám jön őszi szezonnal, mert lesz még itt több hullám is. Ez nem egy természetben kialakuló vírus, hanem mesterséges. Nem olyan mint annak idején a pestis, a Spanyol nátha vagy a TBC. Ez rosszabb, mert tudatosan, mesterségesen hozták létre. Maga a Covid vírus régen is volt, ami biológiailag, természetesen fejlődött ki. SARS Covid. A Covid 19 mesterséges, laborból kiengedett variáns. Nem tudom hogy elkaptam-e és észrevétlen tűnetekkel átvészeltem vagy nem fertőződtem meg. Jelenleg is jó az immunrendszerem. Eddig is az volt szerencsére. A krónikus betegségben élőknek rossz a helyzete. Főleg ha lélegeztetőgépre kell tenni őket. Onnan nincs visszaút a legtöbb esetben, mert nem tud annyi oxigént felvenni, amennxi kellene az élethez, a test és vér, agy működéséhez. A tüdő nem kap annyi oxigént és az agy sem, hiába a lélegeztetőgép. Ráadásul, irgalmatlan sok elhalálozásra a halotti anyakönyvben a Covid 19 szerepel, mint halálozási ráta. Holott, a Cocid csak rátett egy lapáttal, de valójában nem a vírusba haltak bele. Sok emert fel sem boncoltak, csak ráírták a papírra hogy Covid 19-ben hunyt el.
0
0
0
0
💬 19
no avatar
@Masterthief: Egyre jobban bizonyított ez a labori téma hogy onnan engedték ki, egész jó lett összefoglalva az egész.
0
0
0
0
Masterthief avatar
@Kings Bounty fan: Köszönöm! Tőlem ez csak egy szösszenetnyi írás volt, viszont szeretek utána járni a dolgoknak. A realitás híve vagyok. Ezt sem a farzsebemből húztam elő hogy csak írjak valamit. Sokat olvastam a témában, nézem az ezzel kapcsolatos infókat és nem holmi fake oldalakról. Van sok orvos ismerősöm, illetve kórházi dolgozó, akik sajtón kívől megerősítettek. De ehhez elég a józan, paraszti gondolkodás is. Még egyszer, köszönöm az észrevételt. 😀
0
0
0
0
no avatar
@Masterthief: Szívesen, én az infóstartot szoktam nézegetni általában.
0
0
0
0
szilver avatar
@Masterthief: Én is megerősítelek! 😉
0
0
0
0
carl18x avatar
@Masterthief: Érdekes az írásod meg kell hagyni, jó magam is azon gondolkoztam hogy ez a Covid mizéria egy kisérlet.
Azért nézzük csak meg a föld népességét lassan 8 milliárd ember él a földön elég volna a fele is.
És szerintem tök mindegy hogy a virus mesterséges vagy magától fejlődött ki az a lényeg hogy köztünk van, és nem csak a vírus a baj hanem ahogy a média kezeli az egész dolgot. Folyton riogatják az emberek stb, azért ez tartos stress se tesz jót a immunrendszernek.

Sajnos nekem az a megérzsésem ez után a nagy nyítás után még jöhet egy 4. hullám. Ott a Indiai variáns is meg lesznek még új mutációk.
0
0
0
0
Masterthief avatar
@carl18x: Ősszel megint korlátozások lesznek szerintem. Az is lehet hogy mi beoltottak fogunk hullani mint a legyek és lebetegedni. Jól ki van ez találva.
0
0
0
0
no avatar
@Masterthief: Hát nem tudni, de hogy kijárási tilalom meg minden boltzár lesz az biztos.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Masterthief: Hát elméletileg az oltás után már nem tudsz komolyan lebetegedni, ez majd meglátjuk. 😀
Igen nekem is az a véleményem hogy szeptemberben ismét visszajön a szigor, és majd azokra fog a legjobban kiterjedni akik nincsenek beoltva.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x: Ha a nem beoltottakat kezdik el komolyan sanyargatni, akkor abból hatalmas balhé lesz.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Scorn Face: Pedig szerintem a korlátozás azokra lesz legjobban kiterjesztve akik nincsenek beoltva. Nálunk itt helyben a körzeti fogorvos is azt mondta "ne menjek oda ameddig nem vagyok beoltva"
Hogy ez jogilag mennyire legális arra viszont kíváncsi vagyok....
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@carl18x:
Hogy ez jogilag mennyire legális arra viszont kíváncsi vagyok

Semennyire nem legális.
Több ügyvédi iroda is szóvá tette, miszerint a közeljövőben sok érdekes esetet szülhet ez a járvány.

Továbbá, van erre hatályban lévő eu-s cikkely is.
Hogy a be nem oltottakat semmilyen diszkrimináció nem érheti.
(Persze azóta nem néztem hogy változtattak rajta valamit...)
0
0
0
0
no avatar
@carl18x:
…azért ez tartos stress se tesz jót a immunrendszernek.

Tény rengeteg embert bedarált a média ezzel kapcsolatban, de aki ez miatt oda-vissza stresszeli magát az meg is érdemli 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Persze én se nézzek tévét, butitja az agyat! 😃 Csak azzal a gond már a rádióban is ezt nyomják.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Jól teszed 😜
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Kizárolag Comedy Central 😃 Legjobb csatorna 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@carl18x: Ősszel lesz 4. hullám 100%-ra veheted. Nyáron pihen a magyar egészségügy, és Orbánék pont mint tavaly 😃 Majd ősszel folyt köv mint 1 éve.
0
0
0
0
carl18x avatar
@19ati93: Akkor úgy láttom nem csak én gondolom így! 😀 Szerintem is 90% a ősszi 4. hullám.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Azt hiszem, hogy hanyagolni fogom az oltást. Egyik rokonunk két napja halt bele. 😞 (pfizer)
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@zsiroslangos: Nálunk mindketten azt kaptak semmi bajuk nem lett élnek és virulnak. Apám is anyám is.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Kings Bounty fan: Kivánom hogy sokáig éljenek. 😀
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Reméljük hogy nem lesz semmi baj. Az oldalon már többen írták hogy megkapták és semmi bajuk nem lett.
0
0
0
0
carl18x avatar
@zsiroslangos: Uhhh az durva! Hány éves volt? Volt valami tünete? Pedig a Pfizer állitólag biztonságos.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@carl18x: Már nyugdíjas volt.Dél körül rosszul lett nem tudott beszélni. Bevitték a korházba, estére felment a cukorszint 22-re láza pedig 42 volt és nem tudták levinni, majd kómába esett. Ejjeli egy körül meghalt.
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! 😀 Tegnap kaptam meg a Pfizer második oltását, és úgy látszik 2. oltásnál teljesen 0 a mellékhatás. A védettségi kártyám már lassan 3 hete meg van, bár még nem mentem sehova ahol kérték volna. Egész család Pfizert kapott, senkinem sem volt semmi baja.
Szóval aki teheti nyugodtan menjen oltattni, még is csak jobb bebiztositani magunkat.
Egyetlen dolog ami mindenkinél előjött hogy az oltás helye a vállban egy nagyon kicsit fáj 1-2 napig.

Sajnos úgy látszik jön a Indiai mutáns, és ki tudja mikor terjed el az is. Nekem az a megérzésem talán szeptember, oktober táján még jöhet egy 4. hullám. Csak hát lehet nem lesz olyan agresszív mint az eddigiek.
0
0
0
0
💬 6
NTSC Jani avatar
@carl18x: Nekem se volt semmi bajom tőle. Pedig sokan sírtak, hogy lázasak lettek, meg rosszul lettek. Szerencsére nekem semmi bajom nem volt.
0
0
0
0
no avatar
@NTSC Jani: Astra zenekától lett lázam fejfájásom.
0
0
0
0
carl18x avatar
@NTSC Jani: A láz csak átmeneti, el lehet viselni. Szerintem ez is attól függ kinek milyen erős az immunrendszere.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@carl18x: Szerencsére nekem elég jó. Olyan sűrűn megyek orvoshoz, hogy mindig új kartont kell nyitni nekem, mert sose találnak rólam semmi infót. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@NTSC Jani: Én se sűrűn járok oda. Fontos a vitamin és a változatos étrend! 😃
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
Legjobbak között van, bár mindegy mit kapunk mindegyikre jár a védettségi igazolvány.
0
0
0
0
no avatar
Jövőhéttől eltörölhetik a maszkolást végleg.
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Kings Bounty fan: Pedig a maszkolás egy hasznos eszköz képszerkesztésnél.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Én hordani fogom az alergia miatt.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Algéria miatt??!?! 😲
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Minden pollenre állatszőrre macskaszőrre stb.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Hát részvétem, tudom milyen lehet. Szerencsére én csak virágzó gabonafélékre/füvekre vagyok az, szóval nekem így júniusba van 2-3 hét szívás, de utánna jó minden.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Jaja szerencséd.
0
0
0
0
MrSzakember01 avatar
@Kings Bounty fan: Vagy alegría miatt?
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
no avatar
Részvétem.

És nem, nem lehet elfelejteni, de nem is kell, veled lesz a tanításai és a közös élményeiteken keresztül.
0
0
0
0
gigazte avatar
Részvétem a családnak!
0
0
0
0
zelcsi avatar
Őszinte részvétem nektek! 😢
0
0
0
0
no avatar
Na már van kappa variáns is 😆😆😆 mi jöhet még úristen 😃😃
0
0
0
0
💬 6
Viktorinho avatar
@Kings Bounty fan: Most a madárinfluenza indul a kínaiaknál. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Az már lerágott csont a madárinfulenza.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: "Kings bounty fan" variáns mikor jön? 😀
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Az már lehet tényleg komoly veszélyt jelentene az emberiségre, mint például a fertőző autizmust.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Az ellen nem lesz oltás, letarolja az emberiséget 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Na én végül csak rászántam magam és ma megkaptam az első oltást (Pfizer) Eddig semmit sem érzek belőle, de később lehet fogok, de nem biztos, mert az egyik utcabeli ismerősünk kb másfél hete kapta ugyanígy az első Pfizer adagot, és azóta se volt semmi utóhatása nála.
0
0
0
0
💬 6
xymano avatar
@reszler112233: Apám is azt kapott és semmi baja nem volt még a második után sem.
Én astrát kaptam és nekem sem volt semmi bajom
0
0
0
0
no avatar
@xymano: Nálam az astrától lázam volt, de ittam rá neocitránt és lement.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: Nálam kigyulladt a fejem majdnem.....és még egy bő hétig volt egy kis kellemetlenség.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Fejfájás nálam is volt.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Köszönöm a válaszokat! De mindenkinek aki írt ez ügyben. Azóta szinte semmit nem vettem észre én sem belőle, csak szimplán ahol beadták ott egy picit fáj a helye, de nem vészes, mert éjszaka egyszer pont arra vállamra feküdtem, de simán aludtam tőle. Se izomláz se más hatása nem volt eddig.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@reszler112233: És még nem találod az azonos neműeket vonzónak? 😀
0
0
0
0
Bukta avatar
@Kings Bounty fan: Azt lehet tudni, hogy az igazolvány mikor jár/jön meg? Én ma voltam az elsőn. Egy hét, két hét, pár nap?

Persze nem azért kérdezem, mert türelmetlen vagyok, csak júl 28-ra kaptam időpontot a másodikra ami nem most lesz és van pár program már tervben (pl 5 éves osztálytali).
0
0
0
0
no avatar
@Bukta:
Azt lehet tudni, hogy az igazolvány mikor jár/jön meg?

Nagyon változó ki mikor kapja meg. Utcában van két idősebb akik egy nap különbséggel mentek oltásra, az egyik már egy hétre rá megkapta, a másik már két hete várja, szóval a leterheltség miatt elég változó.
0
0
0
0
Bukta avatar
@Andor1997: Köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
no avatar
@Bukta: Jah én is kb 2 hétre rá kaptam meg.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nemtudom ti hogy vagytok ezzel de én még mindig nem hiszek ebbe... amióta megy ez a ***ság (mert valjuk be az!) 1... ismétlem 1 barát,haver,rokon,ismerős sem betegedett, halt meg benne, pedig egy elég nagy cégnél dolgozok ahol magyarország minden zugából van ember...na most, ha ennyi a halál eset naponta mint amit mondanak, a kicsivel több mint 1 év alatt már egy nagyobb falu...eltűnt volna...(kb 15.000 ember) az meg a másik ha józsi bácsira rádől egy daru az is koronásnak van beállítva, tehát nem, én még mindig nem hiszek ebbe a baromságba... az meg a másik hogy vagy 2 éve még megfázva sem voltam (ez is fura mert évente 1x azért mindig megszoktam) az meg hogy a 70 éves mamit ,papit elviszi egy megfázás mert volt 6 másik szív,ér rendszeri baja és ráfogják a koronára mert hát abból pénzt kapnak... hát na... undorító hogy más halálán is csak a pénzt nézik... (ebből viszont volt elég az ismeretségi kötömbe... tehát nem a levegőbe beszélek) aztán én azt sem ítélem el aki hisz benne, szíve joga, engem csak az bánt ha egy vírus hívő nem bírja elviselni ha a másik nem hisz benne.. ahol kell én hordok maszkot (bár köztudott és a gyártók is elmondták,sőt rá is írják a maszkok csomagolására hogy semmilyen védetséget sem ad a vírustól)...mégis hordani kell...de ez hogy kezdik azt ezzel az oltás igazolással ami igazából alkotmányba is üzközik,nem is értem hogy léphetik ezt meg... rájuk kellene gyújtani az egész parlamentet... és nem... sem fideszes sem jobbikos meg az isten tudja mik vannak... nem politizálok abszolút... csoda hogy tudom hogy orbán az elnök... mielőtt valaki betámadna ez miatt 😃
Volt 1-2 ember aki pozitív volt körülöttem (megfázásos tünetekkel) és ,,koronás volt" mi más... 😃

Nos, nekem ez a jelenlegi személyes véleményem erről a helyzetről.
0
0
0
0
💬 33
Techthomas avatar
@bukta2: +1 Nálunk is csupán 1500 dolgoznak és ugyan ez a helyzet. Influenza vagy bármi más betegség nincs is már csak only COVID. Roppant érdekes... Szóval minden szavaddal egyetértek sőt ugyan ezt gondolom én is. Mindenkinek szíve joga mit gondol vagy hogy oltakozik e..
Csak már ez kezd át menni gusztustalanba hogy aki már oltakozott felsőbb rendűnek meg kurva okosnak hiszi magát!! Mert aki meg nem ezt teszi "nem áll be a sorba" szép szavakkal élve csak köpködik. Azért álljunk már meg!!!
Csak az a baj szegények fel se fogják hogy ugyan úgy elkaphatja sőt FERTŐZHET max nem viszi el, akkor kérdem én mire ez a kva nagy arrogancia meg a másik le nézése?! Semmivel se felelősség tudatosabb, mert ugyan úgy el viheti a szüleit vagy bárkit csak nem is fogja max tudni hogy covid-s. Így én azt mondom sokkal veszélyesebb mert ha tudod otthon maradsz nem letesittel konktaktott. Ha meg nem is vagy tisztában vele na hát az nagyobb baj mert az a felelőtlenség.
De én épp ezért is nem támadók senkit, ahogy írtam is szíve joga mindenkinek. Csak azért nem ártana ha ebbe is bele gondolnának. És azután törnének pálcát más feje felett.

De ez is csak egy vélemény ugye..
Na további szép napot! 😀
0
0
0
0
szhusi avatar
@Techthomas: Azok közül is, akik nem akarják beoltatni magukat, megy a szájalás, meg hülyének tekintik azt aki beadatja, megy az okoskodás, félrevezető információk terjesztése, szóval elég kettős mérce. 😉 Csak megjegyzném, hogy aki beoltatja magát elkaphatja, de nem "ugyanúgy" és nem "ugyanannyira" fertőzhet. 😊
0
0
0
0
Techthomas avatar
@szhusi: Igazad lehet. Az a baj mind2 oldalt sajnos de így kell fogalmaznom nagyon sok buta ember van.
Az hogy nem "ugyanúgy" az is meg lehet, de én aki összeesküvés elméletek gyárt elég sok érdekes mellék hatásrol is hallani vakcina téren. Az a baj az egészel így mezei emberként csak talalgatunk hogy hol miben van az igazság.
Ezért is próbálok nem állást foglalni se az életbe ebbe. Kerülöm a témát sokszor már közösségi oldalra se megyek fel.
El szomorít meg fel is dűhit a sok okos megmondó ember. Csak én múltkor pont egy élő példába futottam bele mikor írtam. És az bosszantott fel olyan maga biztonsággal mondta az illető mint aki egy orvos vagy virologus vagy én nem tudom mi lenne...
Nehéz helyzet ez igazából, és az igazság úgyis a végén fog kiderulni ha ki fog.
Addig is próbálok emberséges maradni de sajnos ahogy látni hallani nagyon sokaknak nem megy ez sőt...
0
0
0
0
szhusi avatar
@Techthomas: Nem tudom milyen "érdekes" mellékhatásokról hallottál, meg, hogy mindenki jön ezzel, hogy úgyse 100% védelem vakcina minek adjam be magamnak? De kérdem én mi ami 100%os ebben az életben? Semmi, olyan hogy tökéletesen sosem lesz, nem is volt eddig. Attól, hogy megbízható egy oltás nem azt jelenti, hogy semmi mellékhatása sincs. Teljesen irreális lenne, s ez érvényes más gyógyszererekre is, mindegyiknek van mellékhatása, egy-egynek ritkán elég súlyos is. Én megkaptam még márciúsban pfizert és tanúsíthatom nem volt semmi helyi tüneketen kivül, legalábbis nálam. Ha a terápiás előnye meghaladja nem fogják bevonni egy vakcinát, mert 100.000 ből 1 lesz súlyosabb komplikáció lép fel. Féltreértés ne essen, nem akarlak meggyőzni, hogy oltasd magad, te dolgod, csak leírom a véleményem.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@szhusi: Értelek, meg nem áll módomba vitatkozni te így láttad helyesnek, szíved jogod. Amúgy ilyen vérrög képződés, halál esett, volt egy ismerősöm aki szédült fel akadt a szeme, orvos mondta neki hogy a fülben található kristályok okozzák ezt meg az egyensúly zavart is. Életembe nem is hallottam még ilyenről. De több doki is ezt állította szóval igaz. Amúgy meg igazad van neked is semmi se 100% főleg ebbe a mai vílágba. Meg igazából sokan a szödvődménytől tartanak mert lehet nem most hanem évek múltán lesz rá hatással. Én is gyermek vállalás előtt állok, így ezért is állok skeptikusan a dologhoz. Az a baj evvel az egésszel is vírus/vakcina hogy embere vállogatja kire hogyan és miként hat. Így én amilyen normális kormányunk van aki mindent mond csak az igazat nem, orosz rulettként tekintek az oltásra. Aztán lehet nem lenne semmi bajom, de lehet így se lesz.... Nagyon nehéz helyzet ez az biztos mindenki számára. Csak így gyerek vállalás előtt állva fogalmam sincs melyik volna a helyes út. Ki várok aztán majd látjuk. Én addig nem bántok senkit se nem úgy mint sok "ember" társam.
0
0
0
0
szhusi avatar
@Techthomas: Vérrög képződés az AstraZeneca-ra érvényes egyedül eddigi tudásunk szerint, immun mediálta trombocitopéniát okozhat, ugyanúgy mint pl. heparin (véralvadásgátló) 100.000-ből 1 nél kb. mai napig használják ennek ellenére. Halál ide- vagy oda ki kellene vizsgálni az okát, nem pedig az oltásra ráfogni. Mert ez is megy, hogy valakit beoltottak, egy hónapon belül meghalt, akkor biztos az oltás miatt.
0
0
0
0
szhusi avatar
@Techthomas: Hosszútávú hatásak se valószínűek, az oltáskomponensek rövid biológiai felezési idejük van, meg az immunmemória is majd idővel elgyengül, eltűnik. Ez a meddőség s oltás kapcsolat tiszta konspiráció, semmi nincs ami ezt igazolná, semmi, még esetek sem. Más oltásokkal sem volt, évente 2 új influenza oltást szoktak kiadni.
0
0
0
0
no avatar
@szhusi: A rohadék csak elérte a célját, 12 perce lett meg a 4 millió, mehet holnap focimeccsre az alljas szemétláda.
0
0
0
0
szhusi avatar
@Kings Bounty fan: értelmes véleményt nem tudsz leírni, ne is írj nekem kérlek.
0
0
0
0
no avatar
@szhusi: Nem neked szántam csak tudjuk kire értendő nem mondjuk ki a nevét.
0
0
0
0
no avatar
@szhusi: Ezzel végleg elintézte a papánk a 4-dik hullámot.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Kings Bounty fan: Te miről beszélni? Te ilyen trollprofil lenni?
0
0
0
0
no avatar
@Ayistion: Az esetszámokból fog kiderülni mennyi lesz a nyitásokkal való fertőzött.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Kings Bounty fan: És ugyan ez akkor más országban is meg fog történni, ne felejtsük el! Egyébként ez ugyan úgy kettős játszma, az emberektől is függ! Hiszen senki sem mondta, hogy menjenek 150-en el egy étteremhez ugyebár, sem itthon sem más országban, mégis van ahol betartják, van ahol nem.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Na ez az mennek össze vissza mint a mérgezett egér. 1 hét múlva rájön a többi kölök is, szóval kész káosz lesz itten.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Techthomas: És az ismerősöd mit kapott...ha nem akarod leírni nyugodtan írd le nekem privátba, csak kíváncsiságból!
0
0
0
0
szhusi avatar
@Techthomas: Hidd el vannak más betegségek is most, csak nem a médiából kell informálódni, be kellene menni egy 1-2 kórházi osztályra. Átlagemberek csak otthonról, fotelből hápognak, hogy mindenki covidba hal meg.
0
0
0
0
Techthomas avatar
@szhusi: Biztos hogy vannak, hát pont erre akartam célozni. Lehetetlen hogy ne legyen. De mindenhol csak azt hallod covidba halt meg. Én közösségi médiát nagyon rég több mint 10 éve nem nézek!! Internet ismerősömtől azoknak a párjai is sokan dolgoznak egészség ügybe ilyen helyekről tájékozódok. Eleve boncolásokat nem is végeznek már egyből megy rá a bélyeg "covid". Olyat is hallottam már hogy egy motor baleset áldozatra is ezt tették rá! Akkor miről beszélünk.
Ez is ami bosszant annyira hülyének néznék az embereket meg manipulálni akarják hogy hihetetlen, és ezek után várják el vakon bízzak bármibe is?!
Hát felejtős...
0
0
0
0
susguy avatar
@bukta2: Ezen jót nevettem, már majdnem elhittem hogy ezt mind komolyan gondolod 😆
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Kb. Mindig elfelejtik bemondani a halálesetek mellé, hogy krónikus betegekről van szó, akiket bármi elvinne. De legalább riogatják vele a népeket 😶 Sokszor teljesen más okból való elhalálozást is a COVID számlájára írnak, hogy a statisztika parábbnak hasson. Ez is csak egy biznisz most világszerte, ezért pusholják annyira.
Igazából kabarénak tekintem a helyzetet már kezdettől fogva 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Ott a pont 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@bukta2: +1 Hát nekem sincs olyan ismerős aki elkapta volna, de ha el is kaptuk volna majd nem ugyan az a tünet mint egy náthánál szóval mivel nem mindenki telefonálgat orvosi rendelőbe ezért teszt se volt.
Én tavaly vonattal jöttem haza nyáron 2020 nyarán, egy hétvégére elég keményen belázasodtam fogalmam sincs mitől.
Szóval ha több teszt volna akkor talán megtudnánk többet is, az emberek nagy részén gyorsan átmegy így nem igazán lehet megállapítani.

Sajnos előbb utobb mindenkinek be kell oltatnia magát. Mert aki nincs oltva azokra érvényesek lesznek a korlátozások.
Szeptemberben 4. Hullám szóval nem áll meg az élet, na meg jöhetnek még újabb mutációk amik ellen kellhet majd az új vakcina. 😀
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@bukta2: Ahogy ezt az egész helyzetet kezelik, az tényleg eléggé túl van tolva, vicc az egész.
A korlátozásokat meg majd akkor oldják fel teljesen, ha 7.8 milliárdból 8 milliárd be lesz oltva.
Jobban is kifejthettem volna a véleményem, csak már *** unalmas ez az egész... 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
@bukta2: Én azért szenvedtem Covid tüdőgyulladással 2 héten keresztül, abból 8 napon át a lázam se ment le... Tipikusan hülye felfogás, hogy ha a környezetedben nem hallani róla, akkor nem is létezik, és pont az ilyen emberek is fertőznek gondolom a leginkább! 😂 A környezetemben legalább már 4-5 30-40 év körüli ember halt meg miatta alapbetegségek nélkül...
0
0
0
0
bukta2 avatar
@gigazte: Én inkább már nem is írok semmit 😃 a föld úgyis lapos. 😂
0
0
0
0
gigazte avatar
@bukta2: Csatoljam a tüdő CT-met? Hogy egy kicsit is komolyan vedd? 😂 Végülis abból tanul az ember, ha egyszer jól lebetegszik!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@gigazte: Nem kell, elhiszem....
0
0
0
0
szhusi avatar
@gigazte: Könnyebb összeesküvés elméleteket gyártani, otthon gép előtt okoskodni, szűklátókörűséget reklámozni social platform-okon, mint hogy reálisan, észszerűen gondolkozzon egy-egy. Engedd el szerintem 😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@szhusi: Ez teljes igaz, el is engedtem!
0
0
0
0
susguy avatar
@gigazte: Mint a csecsemők tárgyállandóság nélkül. Ha nem látják, nem létezik.
A kedvencem, hogy minden "érv" csak egy nagyon szélsőséges részlet ellen szól, vagy egy olyan ellen amit senki sem állítot, vagy csak szipmlán önmagának mond ellent.
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Szokták mondani, hogy az ilyen ember addig tagadja, amíg el nem kapja, és utána jön majd a felismerés. Persze nem kívánom senkinek, hogy a rosszabbik lefolyásút kapja el!
0
0
0
0
szilver avatar
@bukta2: Én se nagyon hittem ebben,de valami van.2.-3. hullám alatt igencsak húzós szolgálataim voltak sajnos. :/ Láttam egyet s mást.
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Ti beoltatjátok magatokat?
Én 2 hete kaptam meg az elsőt (astra) nem volt semmi bajom utána.
Párom már régen megkapta apukám pedig egy hete kapta meg, ismerőseim is megkapták nekik sem lett semmi baja.
0
0
0
0
💬 11
Warlordcommander avatar
@xymano: Én nem szeretném, de ha az "önkéntes" alapú oltás kötelező lesz, akkor is csak a kínai. 😀
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Warlordcommander:
de ha az "önkéntes" alapú oltás kötelező lesz

Miért lenne kötelező az oltás?
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Ayistion: Majd meglátod hogy el fogják lehetetleníteni azokat akinek nem lesz 😀, de ne legyen igazam.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Warlordcommander: Most itt arra gondolsz hogy a belteres dolgokhoz kérni fogják az oltási igazolványt? Pl:Mozi, fürdő
0
0
0
0
zelcsi avatar
@xymano: Szia! Persze,de csak ezzel: https://kepkuldes.com/images/9e90cfef41448f39315b4120816017e6.jpg

😂😂😂
0
0
0
0
zsolo avatar
@xymano: Én tegnap kaptam meg az oroszt (első), hát földhöz vágott rendesen, elég szarul vagyok még most is tőle!
0
0
0
0
xymano avatar
@zsolo: Én arra leszek kíváncsi, hogy miket fognak az oltáshoz kötni, utazás stb....
Bár én nem ezért adattam be. Ahogy terjed ez a szar előbb utóbb mindenki elkapja, lehet tünetmentes lennék de ki tudja és mást sem szeretnék megfertőzni.
0
0
0
0
zsolo avatar
@xymano: Jobban érezzük így magunkat biztonságban!
0
0
0
0
Puffin avatar
@xymano: Azt mondják ha beoltatod magad attól még fertőzöl.
Én regisztráltam magam, de nehogy már ahhoz akarják kötni hogy hova mehetsz hogy beoltanak vagy nem. Abbók kva nagy botrány lenne mivel sérti az emberi jogokat.
0
0
0
0
xymano avatar
@Puffin: Igen attól még fertőzöl de nem olyan szinten mintha nem lennél beoltva.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@xymano: Szüleim beoltották magukat 1.5 hónapja kb. (70+ életkor) Astrat kaptak és semmi mellékhatás nem jelentkezett egy kis erősebb esti fáradtságon kivül. A 2. adagot majd júniús első napjaiban kapják meg.

Én még nem tudom mi legyen, de ráér a dolog egyenlőre. Kínaival nem szimpatizálok szóval az offos. Majd ha szól a körzeti doki akk eldöntöm hogy kell-e.. attól függ mit ajánl majd elsőre.. ha pl Pfizert (amit kétlek) akk jöhet, vagyis megyek szúrásra egyből. 😃

Amúgy érdekes hogy 20-30 éves emberek akiknek semmi bajuk és csak pár hete regisztráltak már megkapták az oltást, más meg már január (pl én is) vagy tavaly decemberben regisztrált aztán sehol semmi. De mikor elmegyek az orvosi rendelő előtt mindig az időseket látom hogy várakoznak épp oltásra, szóval itt valami nagyon nem halad. Középkorúakból is csak pár db ember volt ma is ott.
0
0
0
0
no avatar
4 milliónál nyitnak ki mindent.
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok.
Készítettem egy kérdőívet, amihez segítséget szeretnék kérni egy kitöltéssel.
Ez mondjuk úgy hogy "alpha" verzió. Első ilyet csinálom, rengeteg ilyet kitöltöttem már, ennek ellenére mégis nehezen raktam össze.
1-2 nap múlva szeretném más fórumon is megosztani, de ha van itt olyan személy akire vonatkoznak a lentebb írt dolgok, kitölti és ír egy véleményt, hogy milyen lett azt nagyon megköszönnöm.

Nem térek ki benne és nem is szeretnék, olyan dolgokra, hogy fiú-lány, hány éves vagy és hasonló kérdések.
Tudom, hogy hosszú lett, de szeretnék minden kérdést érthetően feltenni. Meg amúgy nem kell minden részre vagy kérdésre válaszolni.

A kérdőívre a kérdések leginkább azoknak szólnak akik a vírus miatti korlátozásoknak köszönhetően otthon keresnek elfoglaltságot, a munkáját otthon folytatja vagy otthoni hobbijukra (játék, készség fejlesztés stb.) több időt tudnak szánni és ez miatt vásároltak, cseréltek vagy akár fejlesztettek valamit eszközükben vagy hozzá tartozó kiegészítőkben és perifériákban.
Ha van olyan ismerősöd, barátod, családtagod akikre ez jellemző és megosztanád vele a kérdőívet vagy esetleg helyette töltenéd ki, azért is nagyon hálás lennék.

[url]https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5eVo4mpS7Pw3gfbh0xAwEJ1jdL-W_MvamcUO8qMr4amwpFw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628[/url]
0
0
0
0
💬 8
Pinceboy13 avatar
@Bukta: Házaló ügynököket, nem látjuk szívesen a környékünkön, ennél fogva nem veszünk semmit, nem térünk meg, nem próbálunk ki semmit, és nem töltünk ki semmit.
0
0
0
0
Bukta avatar
@Pinceboy13: Ha tényleg nincs szívesen látva, nyugodtan jelezd ezt egy jelentéssel a megfelelő személyeknek, hogy töröljék a kommentet.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Bukta: Én kitöltöttem, remélem segítettem vele, amúgy korrekt és érthető volt.
0
0
0
0
Bukta avatar
@Warlordcommander: Minden kitöltés segít, köszönöm szépen.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@Bukta: Kitöltöttem, érdekes volt.
0
0
0
0
Bukta avatar
@bassus16: Köszönöm szépen.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Bukta: Van azért néhány kérdés elég rossz válaszlehetőségekkel.
0
0
0
0
Bukta avatar
@X9K338DA: Ha esetleg privátban kifejtenéd, azért hálás lennék.
0
0
0
0
no avatar
Most írta a papánk, hogy már holnaptól jön a 10 négyzetméterenkénti baromság, úgyhogy aki boltba akar menni ezzel számoljon.
0
0
0
0
bakerkrekker avatar
Földről jöttem Covidbolygóra, csumi
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@bakerkrekker: Ja mondhatjuk így is.
0
0
0
0
no avatar
Rekordszámú fertőzött lett mára 7269.
0
0
0
0
💬 27
carl18x avatar
@LordSzalko: Kiégtem a képen! 😃 Meme lesz belőle! 😃
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@LordSzalko: Végem van. 😆
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@LordSzalko: Ok, erre nincs mit mondanom, ez állat 😀
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Ez akkora telitalálat volt! 😂
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kings Bounty fan: 9444 volt már több is pár napja. Nem Rekord....
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Persze mindennap dől meg valami rekord nem újdonság amíg nem vezetik be a 24 órás tilalmat, hogy csak élelmiszer boltba mehetsz meg melózni és patikába.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Magyarán mindenhova, ahogy eddig is 😀
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Holnap jönnek az újabb szigorítások.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Na, azt még nem olvastam, most mi lesz a menü?😃
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Cecilia jelenti be 11 körül.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Kings Bounty fan: 25.-től 12:00 tól hajnali 05:00-ig kijárási tilalom, (65 év felettiek, 11:00-13:00 óra között mehetnek csak ki) Én ezt hallottam, de lehet le vagyok maradva... nem követem ezeket a ***ságokat... 😃 vicc ez az egész 😃
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Persze már 😃😃😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Kings Bounty fan: 😆 de majdnem bevetted
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Nem nem mert baromságot írtál.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Neki ez a kedvenc témája, ne bántsd, szeret napi szinten tudósítót játszani. Legalább addig se ír máshol baromságokat.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Ez már tiszta nevetséges ami itt folyík, más országokba zárják teljesen, nálunk meg bohóckodnak ezekkel a szabályokkal. Hány fertőzöttet akarnak és halottat naponta???, nincs ki a 4 kerekük.
0
0
0
0
Ozone avatar
@Kings Bounty fan: Svédeknél nincs bezárva semmi, még is alig van fertőzött. Ennyi
0
0
0
0
no avatar
@Ozone: Őket most hagytuk le, de itt meg rengeteg van.
0
0
0
0
Ozone avatar
@Kings Bounty fan: És akkor mi van? A teszteltek 7%-a pozitív
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Nemsokára kapcsoljuk tudósítónkat, addig is reklám!
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@LordSzalko: Jó hosszú a reklám. 😆
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: Ilyen hosszúra én sem számítottam 😳
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Biztos nem tetszett neki, hogy Gábornak nevezted. Felerősödik benne ilyenkor a retard démon és ontja tovább a videókat YT-ra.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
Sziasztok március 8-tól a posta és otp is bezárnak az új szigoritások miatt vagy oda azért lehet menni nem tudjátok ?
0
0
0
0
💬 8
The_Teacher_Man avatar
@gyuri191: Nem tudom, de az autómat nem tudom szervizbe vinni. Ez szomorú... 😞
Spoiler!
😆😎
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@The_Teacher_Man: sajnálom kitartást
0
0
0
0
xCube avatar
@The_Teacher_Man: Az azért meredek. Itt a szervizek egyszer sem kerültek elő még kérdés szinten sem.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@gyuri191: Ha a közeledben van "főposta" oda menjél inkább.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Scorn Face: már tegnap megtudtam és nyitvalesznek 😃
0
0
0
0
no avatar
@gyuri191: Mehetsz oda is lottózók is nyitva maradhatnak.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@Kings Bounty fan: köszi igen már megtudakodtam
0
0
0
0
no avatar
Mi is jól megszoptuk ezzel a 3-dik hullámmal.
0
0
0
0
💬 8
The_Teacher_Man avatar
@Kings Bounty fan: Mámint kiket értesz "mi" alatt?
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Magyarokat.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Kings Bounty fan: Akkor én is... hmm én nem érzek fsz ízt a számban. Ezek szerint te igen. Miért szoptátok meg? Ez még mindig nem világos nékem...😆😃😀
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Nagyon megugrott a tegnapi napon azt lehet jön a 24 órás zárlat.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Kings Bounty fan: Oh, azt hittem, hogy valami másról van szó... 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
@The_Teacher_Man: 😆 ez jó volt!

Hát én úgy vagyok ezzel a dologgal hogy jobb NEM állást foglalni ez ügyben mert több tábor is van... 1 szó mint 100

Néphülyítés. 😃
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Régiózárlatot akarnak.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 7
visor261 avatar
@EchoMMM: Ha az ismerősöd vagy haverja, ismerőse vagy haverja a főnöknek vagy valakinek ott akkor rontottad el hogy nem voltál jóban a megfelelő személlyel.
Én is tapasztaltam személyesen meg hallásból hogy családtag>haver>ismerős>mindenki más.
Más ötletem hogy pofára döntik el hogy ki jöhet ki nem.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@EchoMMM: Valami felmondási magyarázatot elvileg kell adniuk, hiszen ok nélkül nem lehet.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@Andor1997: Kaptam már . De hülyeség az egész csak egyfajta "mondjunk valamit" kaptam .
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@EchoMMM: Gondolom végletekig elmenni marhaság, de ha úgy van ezt lehet a hatóságok útján jelenteni.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@Andor1997: Pontosabban milyen hatóságok ? Mármint gondolom nem a rendőrségre kell be menni . Nem tudom hogy meg e érné ez nekem . Mert ha nem akarnak ott látni akkor felesleges érte kaparnom . Meg utána már én is rossz "szájízzel" mennék be..
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@EchoMMM: Nos, szokás mondani ami jár az jár, de ha úgy látod, hogy neked nem érné meg és rossz lenne, akkor felejtsd el, nem ér annyit szerintem, hogy a munkahely rossz legyen valakinek.
0
0
0
0
carl18x avatar
@EchoMMM: Lehet voltak ott gondok csak nem a szemedbe mondták! 😀 Hát ha csak átmenetileg vettek fel akkor úgy voltak vele te csak egy tartalék megoldás vagy.
Sajnos a mai világ ilyen és kiszámithatatlan, de lehet nem voltál neked szimpatikus. Csak ezt úgyebár nem fogják a szemedbe közölni, de a kirugás talán ezt a részét erősiti meg.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
Valaki elkapta már a Covid-19-et a fórumozók közül?
0
0
0
0
💬 11
Warlordcommander avatar
@The_Teacher_Man: Karácsonykor estem átt rajta, lejebb tekersz láthatod hogy 4 napja leírtam a tapasztalatokat. Röviden: 1 napig nem éreztem szagokat, 3 napig meg fáradt voltam, lustálkodtam egész nap, semmihez se volt kedvem. (ami amúgy jó 😀😉 de kb ennyi. Semmi más tünet.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@Warlordcommander: Én közel 2 hétig nem éreztem semmit . Azon kívül semmi bajom nem volt . Ezelőtt 3-4 hónapja .
0
0
0
0
xCube avatar
@Warlordcommander: Az egyik kollégám hónapokra elvesztette az ízlelését és szaglását.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@The_Teacher_Man: nem tudom hogy az e volt de én ezelőtt 3-4 hónapja 2 hétig nem éreztem semmit mármint szagokat meg a kajának az ízét sem . Azon kívül más bajom nem volt .
0
0
0
0
botmunpls avatar
@The_Teacher_Man: Fogós kérdés, volt kb 1 hét a nyáron mikor nem éreztem egyáltalán ízeket, a csípőset se, mielőtt még az ízérzékelős dolog elterjedt hír lett volna. Mivel ilyen fajta ízvesztést sosem éltem át és sokfele jártam, esélyes.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@botmunpls: @ To all: azért örülök, hogy mindenki szerencsésen átvészelte ezr a sz*rt. Én még nem találkoztam vele, igaz "csak" dolgozni járok és heti egyszer bótba.
Sajnos édesapám daganatos beteg emiatt muszáj még jobban vigyáznom. Nem szeretnék hazavinni semmit...
0
0
0
0
bassus16 avatar
@The_Teacher_Man: Múlt hét kedd óta vagyok itthon mert nem éreztem ízeket és illatokat. Az nap felhívtam a dokit aki mondta, hogy beír tesztelésre. Szombaton hívtak, hogy mennem kell 10:20-ra tesztre és pozitív lett. Ha 3 napig tünetmentes leszek akkor a leghamarabb 18-án kérvényezheti nekem a doki a karantén megszüntetését. Egyébként egy erősebb náthát érzek, egy nap volt 37 fokos hőemelkedésem, nincs étvágyam ezért néha kicsit gyengének,levertnek érzem magamat.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@bassus16: Mihamarabbi, teljes felépülést kívánok neked 😉
0
0
0
0
bassus16 avatar
@Scorn Face: Nagyon szépen köszönöm. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@The_Teacher_Man: Van pár negatív tesztem, de antitest tesztet még nem csináltattam. A kollégáim körülöttem mind elkapták, és valahogy nem dőltem ki, de jó lenne tudni, hogy valamikor voltam-e már hordozó, mert ilyen közvetlen kapcsolat több beteggel engem is meg kellett volna betegítsen, hacsak nem estem már át rajta és fejlődött ki immunitásom a vírussal szemben.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@xCube: Vagy csak szuperszervezeted van...az is benne van a pakliban. 😀
0
0
0
0
Ruiz avatar
Hogyha akkora járvány lenne, nem gondolkoztak és végül nem oldották volna fel karácsony napját a korlátozások alól..
0
0
0
0
no avatar
Hát én beszartam mikor tegnap ránéztem a saus parkra, tudja valaki hogy azt a különkiadásos covidos epizódot hol lehet megnézni?
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Kings Bounty fan: Saus Park 😆 Amúgy:
[LINK]
0
0
0
0
bukta2 avatar
Jön a Walking Dead gyerekek!
0
0
0
0
carl18x avatar
Na idén egy pár hónapon belül az átlag embereknek is rendelkezésre áll a vakcina! 😀
Ki melyiket adatná be és mikor? Orosz-kinai,Amerikai. Ez a 3 lesz, én talán az Amerikainak adok egy esélyt de azt is talán nyáron.
6 hónap elég hogy kiderüljön biztonságos-e! 😀
0
0
0
0
💬 6
Warlordcommander avatar
@carl18x: Szerintem 6 hónap is kevés arra hogy kiderüljön, biztonságos e vagy egyáltalán használ e valamit az, amit kevesebb mint egy év alatt dobtak össze rohamtempóban. Én biztos nem oltatom be magam. 😉. Amúgy meg pont karácsonykor esett átt rajta az egész család, de azon kívül hogy nem éreztem szagokat és kicsit fáradt voltam, semmi bajom nem volt, és senkinek se. Ha meg választani kéne akkor kínai, amcsi és orosz a sorrendem.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Én meghagyom másnak a béta kulcsomat, amilyen negatív visszhangja volt az alpha teszteknek egyenlőre nem érdekel különösebben 😃 Az utcánkban is valószínűleg átment már mindenkin bármilyen különösebb mellékhatás nélkül.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Az béta teszt, orosz roulet! 😃 Hát majd ha lesz a kérdés milyen korlátozoások lesznek az oltatlan emberekre.
Én is azt mondom talán nyáron kap egy esélyt, de lehet várok vele mert lehet hosszú távú mellékhatása van.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Ha a korlátozások kiterjednek majd arra, hogy a jófajta milfekkel egy légtérben tartózkodhassak, akkor már erősen elgondolkodnék rajta. De addig megleszek nélküle 😃😶
Ráér ez még, szedett-vedett oltóanyaggal senki se szurkáltassa magát ha nem kötelező 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Hát az a baj oolyan nem lesz! 😃 Soha, de ki tudja mit hozz a új világrend! 😃
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: Egy 4-5 év múlva is kiderülhetnek szövődmények, akár a covidnak is, de akár csak egy megfázásnak is komoly következményei/szövődményei lehetnek a 'veszélyeztetett' korban. (ld papám tesója 65-70 évesen egy megfázás után 2 hónappal halt meg lélegeztetőn)
Nem érzem hogy szükségem lenne az oltásra a 2-3 nap láz és köhögés miatt, főleg hogy kiderült, beoltva is terjesztheti az ember.
Egyébként sanszos hogy én is átestem már rajta, nyár vége-ősz eleje fele volt 1-2 hét mikor nem éreztem ízeket. De annyira, hogy még a 3x csípős csirkét, amit a csípős kedvelő kollégám alig bírt megenni, én nyakonöntöttem egy kis chili szósszal, és úgy se éreztem meg, csak másnap.
0
0
0
0
no avatar
Ajjajj mi van Berlinbe tüntetnek ezerrel a lakásukban is megfigyelés ellen.
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@Kings Bounty fan: Még mindig?
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Már teljes zárlat van az egész szigeten elvan zárva a külvilágtól az egész.
0
0
0
0
no avatar
Ki mivel tölti idejét este 8 után a kijárási tilalomban?
0
0
0
0
💬 23
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Fekete mágikus köpönyembe burkolózva, kimegyek sétálni, mivel az elrejt mindenki elöl.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: 😃😃 csak az nincsen mint a harry potterben van.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Most esett el az antarktisz a koronavírus miatt. Oda is beférkőzött.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Akkor a világtérképet újra kell rajzolni 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Kings Bounty fan: Ó, párdon én olvastam rosszul, el helyett azt olvastam hogy le.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Ezen beszartam amit most mondtak a hírekbe. Ez a barom azt mondta, hogy túlvagyunk a 2-dik hullámon. Mondom én akkor még mindig mért halnak meg több mint 100-an akkor ez mi a faxom ha nem második hullám, barom állatja.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Kings Bounty fan: Azért lenne egy tippem arra, hogy egy gamerekkel teli fórumon vajon el tudják-e ütni valamivel az időt a tagok.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@csuz-li: Spoiler!
elverik az időt
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Az igaz de csak van más is. Bár idén ugye elég sovány volt a felhozatal tripla A címekkel, így van idő pótolni az eddigi kimaradtakat legalább.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Kings Bounty fan: Az nem gond, így legalább az ember rátalált olyan gyöngyszemekre, mint a medieval dynast, meg a crossroads inn.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Egyszer benne is volt tesztelték a gamestarba az inn-t.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Maradtak a szigorítások, most a tesztelések miatt robbanás lesz a fertőzöttekbe.
0
0
0
0
carl18x avatar
@csuz-li: Pornhub gondoolom én 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@carl18x: Aha. Én is arra gondoltam... 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Kings Bounty fan: Megyek este 10-re dolgozni 😶
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Kings Bounty fan: Hát az úgy néz ki hogy leugrok kutyát sétáltatni, szigorúan csak az 500m-es körön kívül majd beülök egy étterembe megvacsorázni, aztán irány az edzőterem egy kis éjszakai edzésnek, aztán irány haza hogy 5 előtt még otthon legyek, ja és persze a kutya végig jön velem 😉 😉 😉
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Ravasz nagyon ravasz 😃😃 csak sajnos az éttermek zárva vannak, de ha leviszel egy asztalt széket a ház elé kész is az éttermi kajálás 😃😃
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Amivel eddig, kockulás a haverokkal 😃
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Nálam is ez lesz.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Jól teszed 😎
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Bezony ám snookereztem a múlthéten nagyon nagy meccseket vívtam.
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
De ezt nem értem,dögöljek meg ha értem!
Eddig mindenki nagy király volt meg princesssszzzz,most itt van nekik a korona,erre csak paráznak meg fintorognak.
0
0
0
0
💬 5
Warlordcommander avatar
@PestisDoktor88: Szlovákok szívták meg a legjobban, nagy nehezen bevezették náluk az eurót, aztán most megint korona van 😀
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
@Warlordcommander: na bazz!!😂😂😂
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@PestisDoktor88: A cseheknél meg, korona volt, korona van, és korona is marad 😀
0
0
0
0
PestisDoktor88 avatar
@Warlordcommander: Figyelgetem hogy milyen marhák az emberek,hogy nem mernek Corona sört venni meg koronás cukrot (a pofám leszakad smily)
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Warlordcommander: Aláírom 😆. Egy Szlovákiai.
0
0
0
0
susguy avatar
mikor látod hogy elfogyott a budi papír

https://i.imgur.com/F85D80l.gif
0
0
0
0
💬 3
PestisDoktor88 avatar
@susguy: na jó,ezen szakadok😂
0
0
0
0
sudosu avatar
@susguy: Meg amikor nincs liszt, cukor de a tésztás polcok tele vannak a boltokban 😃
Kérdés:
Szerintetek Magyarországon az emberek hány százaléka tud otthon kenyeret sütni?
Én ha felvásárolnék akkor elsősorban tésztát vennék, mert azt különös gógyi nélkül meglehet főzni és csomó kaját meglehet csinálni.

Mondjuk nálam is megvolt a pánik bevásárlás:
Spoiler!
Vettem 2 zsugor sört
0
0
0
0
bukta2 avatar
@susguy: 😆😆😆😂
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Mielőtt valaki folytatná a világvége hirdetés a hírt olvasván. 😶
A kilencedik elhunyt egy fiatalabb nő, aki számos krónikus megbetegedésben: szív- és keringési rendellenességgel küzdött, és anyagcsere-betegségben is szenvedett,

https://media.giphy.com/media/l0LE9VQLvhEIIIOoNJ/giphy.gif

Közben COVID-19 állapot itt, sablon és rémkeltés nélkül:
[LINK]
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: Már szerintem beleégett az emberekbe hogy legfőkébb azokra veszélyes akik amúgyis küzdenek egyéb megbetegedésekkel, mint a cukorbetegség, szív és érrendszeri bajok és a többi.

Mások is elkapják persze vagy csak vírushordozók lesznek, de nem lesz "életveszélyes" általában számukra.

Közben az Olimpiát is átrakták '21-re.
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Itt szimplán az a probléma, hogy a legtöbb ember (egészséges) egy-két hír hallatán már világvége szintűre fújja fel a dolgot. A birkák meg halomszámra veszik a WC papírt, alapvető vitamin készítmények helyett, mert a sokrétegű papír (minimum 3 rétegű) mint tudjuk immunerősítő hatást vált ki testünkben a bőrrel érintkezve.

Már szerintem beleégett az emberekbe...

Ideje lenne, mert lassan már a bolygón lévő aktív esetek fele kigyógyult belőle 😊
0
0
0
0
bukta2 avatar
No...

Engem aztán nem zavar csak annyit szólnék ehhez hozzá hogy:

A csapból is ez folyik,tenyleg kellett ez egy gamer oldalra?...
0
0
0
0
💬 4
susguy avatar
@bukta2: Igen.

Azon kívül hogy érint géjmer dolgokat is, a Társalgó részlegben vagy, ami direkt arra van hogy bármi másról is lehessen beszélgetni.
https://i.imgur.com/HePwoEk.png
Emellett a csapból sem véletlenül folyik. Aktuális és nagy jelentősége van minden társadalomra nézve.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@susguy: Amennyit én járok manapság az oldalra mint írtam engem nem zavar csak megjegyeztem... akkor toljátok orrba szájba hajrá! 😃
0
0
0
0
susguy avatar
@bukta2: Értem. Én meg csak reagáltam a kérdésre, elvégre ez a társalgó. Feltételeztem nem csak beszólni jöttél, hogy egy adott témában miért az adott témáról beszélgetünk, de elnézést ha tévedtem.
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
Egy átlagos nap a boltokban : 😆
https://i.postimg.cc/0jBWnf9h/90086808-1605660196248197-4258567619965091840-n.png
0
0
0
0
💬 2
Moon_Breaker avatar
1800Ft -os csirkefarháát !
0
0
0
0
ben_aloha avatar
kezd unalmas lenni már, az meg főleg, hogy olyan alapvető dolgokat kell szájbarágósan elmondani, mint pl. egy egyszerű, de alapos kézmosás..
0
0
0
0
💬 3
Scorn Face avatar
@ben_aloha: Most már azért nem mondanám unalmasnak.
A tisztálkodás meg alapnak kéne lennie ha van vírus ha nincs.
0
0
0
0
xCube avatar
@ben_aloha: Ez a nagy baj, hogy az emberek nagy része nincs tisztában a megelőző higiénia alapkövetelményeivel, mert gyerekkorában nem magyarázzák el neki.

A legtöbb szülő elintézi annyival, hogy "Mossál kezet, de alaposan!". A gyerek a háttérben pancsol a vízben, a szappant dörzsölés nélkül lemossa a kezéről.

Megtörtént példa, ugyan nem higiénia, de jól példázza a problémát:
Szülők: - Ábel, mondtuk már, hogy rendesen egyél.
Gyerek: - Igen, mondtátok, de senki sem mondja meg, hogy kell rendesen enni.
0
0
0
0
xymano avatar
@xCube: Nekem a fiamon csodálkoztak azon, hogy pizzeriàban kèssel villàval evett, akkor volt 9 éves. Sok szülő sajnos azt sem tanítja meg a gyereknek, hogy ne szemeteljen.
Az emberek töbsège megèrett a kipusztulàsra sajnos.
0
0
0
0
gigazte avatar
Hivatalosan az idei EB jövőre lett átrakva! Gondolom hamarosan az Olimpia, és a Copa Amerika is hasonló sorsra jut!
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@gigazte: Esélyes sajnos. Kár.. pedig jó kis sportos nyár lett volna. F1 futamok, EB méghozzá Pesten is és Olimpia. Lett volna pedig minden jó. 😕

Valószínű szép lassan hogy nem lesz se Indy500 se Le Mans. Motorsport szeretőként ez elég szomorúnak fest.
0
0
0
0
gigazte avatar
@19ati93: Én is sajnálom, mert szeretem nézni a sportokat nyáron, azért remélem, hogy valamilyen szinten enyhül addigra a vírus, mert nyáron nem igazán lehet majd mit csinálni, főleg ha kijárási tilalom is lesz addigra!

Szerk: Már a Copa Amerika is hivatalosan jövő nyárra várható!
0
0
0
0
xCube avatar
Tegnap egy másik fórumon írtam az itteni helyzetről, gondoltam bemásolom ide is.

16.03.2020 kb. 09:00

Nálunk holnaptól minden nem létfontosságú létesítmény zárva van. Minden fitness stúdió, sportcsarnok, barkácsáruház, bútoráruház, étterem, kocsma, múzeum, muzi, színház. Csak az élelmiszerüzletek, drogériák és patikák tarhatnak nyitva. Az önkormányzatok mától egy hónapra kompletten bezárva, egyéb hivatalokban ügyfélfogadás csak végszükség esetén. A boltokban, amik még nyitva vannak bevezették, hogy bármilyen termékből maximum három darabot / csomagot lehet vásárolni (a gyümölcs és zöldség kilóra értendő), mert az emberek elhordanak mindent. Nem nem mindent, csak szarópapírt, lisztet, cukrot, olajat és kész kaját, eddig legalábbis. Szombaton úgy voltam vele, hogy kihasználom a vasárnapra jósolt jó időt, grillezek. Három boltban jártam és nem kaptam húst, a zöldségpultokon is csak a legutolsó semmire való darabok maradtak. Reggel feltöltik a készleteket, délre minden elfogy. Az ötven főnél nagyobb rendezvényeket hivatalosan törlik, ha valaki ettől függetlenül tart valami nagyobb összejövetelt nagyon durván büntetik. A polgárőrség nagy létszámban járőrözik a városokban, hogy az iskolk bezárása miatt "kiszabadult" gyereksereg ne egy bolyban múlassa az időt valamilyen plázában. A plázák első körben még nyitva tartanak, a látogatást viszont szintén csak indokolt esetben javasolják. Ha így haladunk nincs messze a kijárási tilalom. Mától haza kell hotdanom a céges laptopot (még jó, hogy két hónapja laptopom van asztali helyett). És mindez akkor, amikor robban a tavasz és végre kiszabadulhatnék a négy fal közül, ami az eddigi legfostosabb tél alatt fogva tartott (öt hónapig nem láttam a kék eget és csak elvétve voltak napok, amikor nem esett az eső). Addig amíg szabadon lehet mozogni kihasználom a lehetőséget és megyek amerre látok.

Szerk.: Szuper. A komment karakterlimit miatt nem tudom beírni a többit, csak ha valaki válaszol és én arra válaszolok. Két kommentet nem írhatok 12 órán belül.
0
0
0
0
💬 11
Memento Mori avatar
@xCube: Folytassa kérem! 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@Memento Mori: Köszönöm 😃 .

16.03.2020 kb. 21:00

Nos, menet közben új információk láttak napvilágot, a hétvége után megduplázódott a regisztrált betegek száma, ami a korábban felvázolt helyzetet úgy súlyosbítja, hogy nincs messze a szükségállapot és a kijárási tilalom bejelentése. Mint említettem holnaptól minden közösségi találkozóhely és lehetőség untersagt. Ennek megfelelően minden létesítmény, ahol ételt és italt szolgálnak fel tömve volt, kihasználandó az utolsó alkalmat (szuper egy vírus terjedésének lokalizálására). Az élelmiszerüzletekben reggeltől estig nonstop ment a fosztogatás. Mivel kb nyolc éve járok egy bizonyos üzletbe és a személyzet mint régi bútordarab ismer megkérdeztem, hogyan néz ki egy nap a krízis óta és hogy nézett ki a mai nap. Nem kapnak elég árut, hogy feltöltsék a készleteket, mert a szállítók nem tudnak lépést tartani a vevőkkel. A mai nap olyan durván odacsapott, hogy én sem hittem a szememnek. Azt hittem, hogy a WC papír / konzerv krízis megoldódott, mivel pár napja mindenből volt elég a boltban a normál vásárlónak. Ehhez képest a következő termékek hiányoztak szinte minden üzletből: WC papír, minden sütésre alkalmas olaj (már az olíva is), cukor és liszt (null készlet), zabpehely (null készlet), müzli (utolsó dobozok és zacskók), mindennemű hosszabb ideig eltartható kenyér és zsömleféle (itt sok helyen árulnak félkész zsömlét, amit tíz perc alatt sütőben készre lehet sütni, null készlet), konzerv tészta (csak a drágábbak maradtak), száraz tészta (null készlet beleértve a teljes kiőrlésű variánsokat is, amik eddig nem mentek), MINDEN konzerváru, különös tekintettel a kész ételekre (hiánycikk), ásványvíz, TOJÁS (egy darab nem volt egyik boltban sem a tönkre vágott csomagokon kívül), tartós tej és egyéb hosszan tartható tejpótló ital (mandulatej, szójatej, stb., dettó null készlet), előre csomagolt hús (minden hűtőpult üres, csak elvétve van drága tengeri hal és rákféle), fagyasztott zöldség és készétel (krumpli van még, de minden egyéb csak éppen hogy), friss burgonya (null készlet), friss hagymafélék (null készlet), paradicsom (a drágábbak még kaphatók), alma és répa (dettó csak a drágábbak), CIGARETTA!!!!!, só és alapvető fűszerek. Nem is értem minek listázom fel, valószínűleg csak azért, mert sokkolt a jelenlegi állapot. Az említett üzlet bizonyos termékeket visszatart és csak bizonyos órákban töltik fel a készletet (nem is töltik a készletet, szimplán kitolják a raklapokat és mehet a maraton), hogy ne minden egyszerre fogyjon el. Az üres polcokat látva folyamatosan az "ezt nem hiszem el" és az "ilyen nincs" felkiáltás hangzott el a számból, velem hasonló módon ellehetetlenített vásárlókkal korholtuk a helyzetet szinte minden üres polc előtt. A fiatalok hármasával hordják ki az üzletekből a tömény italokat, amik valószínűleg nem tartanak 24 óránál tovább. Miért is? Mert nincs iskola, tehát buli van. A szövetségi állam kéri a lakosokat, hogy semmilyen formában ne tartsanak Corona bulikat, de a fiatalok zöme szarik az egészre.

A henteseknél még mindig van hús. Cserébe jóval drágább, mint eddig. Én ma bevásároltam, mert egy kiló darált marhahúson kívül nem volt húsféle a fagyasztóban.

Mióta élek nem láttam ilyet. Eddig nem kapott el a Corona "láz", de mindezeket látva és megélve kezd megviselni a dolog. Faterom most röhögne a markába, mert ő a hidegháborús idők miatt mindig legalább egy - két hónapra való élelmet halmozott fel figyelembe véve az áram és vízszolgáltatás kiesését is. Volt sógorom dettó. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de a jelenlegi NRW helyzet több mint kritikus. És ha globálisan nézzük a helyzetet borzasztó hatása van és még borzasztóbb hatása lesz a direkt szolgáltató szektorra és a kereskedelemre. Még ha a legpozitívabb lehetőséget vesszük akkor is legalább egy - két hónap, mire az első fertőzött területek újra felszabadulnak, addig minden stagnál. Az utazási, szállás- és vendéglátóipari szektor ebben az évben megdöglött. Rengeteg ember kerül az utcára, mert nem lesz munka, amit el lehetne végezni a korlátozások miatt.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@xCube: Zsírral mi volt a helyzet? azzal is lehet sütni, vagy olajjal egyetemben az sem volt? 😀 én azt nem értem miért vesznek az emberek ásványvizet ha csapból ugyanúgy folyik, max bubisat éri meg venni. 😀 Löncsöt kell venni disznósajtot, pacalt stb, az tuti maradt még 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@Warlordcommander: Ez németország. Itt nincsen zsír, csak olaj. Zsírt orosz boltban tudsz venni kis kiszerelésben. A vízvásárlást én sem értem, szerintem sokan elfelejtik, hogy a vizet ki is lehet forralni.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@xCube: Meg ha nagyon kényelmes az illető, akkor víztisztító tabletta is van a világon. De most talán azok is drágulnak majd. Vagy a sült húst berakod egy lábasba és teljesen felengeded disznózsírral (hogy ellepje). Majd irány a hűvös pince vagy fészer. Sokáig eláll ebben a konzervált állapotban a sült hús.
0
0
0
0
xCube avatar
@Scorn Face: Nagyanyámék csinálták a zsírban eltett húsos megoldást, nem volt rossz. Mi libamájat raktunk el így sokszor.
0
0
0
0
xCube avatar
@WeKing: Mi is dolgozunk. Amíg nem jelentenek vesztegzárat vagy nem kerülünk karanténba, addig dolgozunk.
0
0
0
0
Bronson avatar
@xCube: Hasonló cipőben járunk, munka meg az időjárás tekintetébven... ma már én is itthonról dolgoztam (és fogok is amíg nem javul a helyzet) és a kék eget már én is nagyon hiányolom... bár ma már érezni lehetett egy kis tavaszt a levegőben.
0
0
0
0
xCube avatar
@Bronson: Itt szerencsére szombat óta csodás az idő. Nincs meleg, de süt a nap.
0
0
0
0
Bronson avatar
@xCube: Vasárnap nekem is lehetőségem volt kiszabadulni kicsit, végre itt is jó idő volt(azóta persze megint eső és ború)...

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció