Videokártya

Szerző: lackooo05, 2019. July 30., téma
Fórum » Asztali PC
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/lenovo-m81-5048-mt-6.html?category_id=1518 ebbe a számítógépbe szeretnék ujjonan videó kártyát venni az ár: max 55 -60 ezer forint milyet ajánlotok?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok! Nem tudom hova kéne ezzel fordulnom. Van egy problémám Nvidia Geforce Experience akarnék belépni és ezt írja ki Something went wrong. Try rebooting your PC and then launch Geforce Experience.
Error Code: 0x0003
Már újraindítottam a gépet ki és be kapcsoltam...stb. Tegnap vettem észre tegnapelőtt frissített aminek őrültem mert a driver mutatta a gép teljesítményét játék közben. Valaki találkozót már hasonlóval? Előre is köszi a segítséget.
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@Mikrolitok: 1. Frissíts vissza régebbi driverre!
2. Vagy töröld le display driver uninstallerrel....erről vannak videók, hogy hogy kell törölni azzal drivert!
3. Ha az Experience neked nem fontos, akkor nem kötelező telepíteni ahhoz, hogy működjön, elég a driver! Ha meg jön update, akkor utánanézel és letöltöd!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Köszönöm szépen már jó lett!
Csak simán leszedtem Nvidia oldalról a drivert telepítettem és kész.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Mikrolitok: Na örülök akkor! Ezek szerint az Experience valamit megkutyult, vagy csak még jött azóta egy újabb driver, mert az előző, általad használt hibás volt?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Üdv az Uraknak ! Az alábbi a problémám. Azokban a játékokban ahol ilyen kékes zöldes dolgokat kell megjeleníteni akkor ilyen anomáliák jelentkeznek. Jelenesetben a Forza Horizon 3-ba is mint látható a speedtrap logó teteje olyan szürkés. Ez szoftveres gond is lehet? Köszönöm előre is a segítséget mindenkinek.

https://kepkuldes.com/images/e298d7491ed5e883aa245e44701e4ade.jpg
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@Arthur Morgan: Ha minden játékban ahol előjön ez a színárnyalat akkor az GPU probléma, ajánlok egy DDU-s driver törlést első körben, majd felrakni a legújabbat, vagy esetlegesen azt a driver verziót amivel a legjobb teljesítményt hozza az RX 470. Persze lehetséges hogy szimplán haldoklik, de el kell kezdeni kizárni a lehetéges hiba forrásokat.
[LINK]
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Az nagyon ***a lenne ha most akarna megdögleni a VGA. 😆 Most a legfrissebb driver van fent, és elmúlt a probléma. Előtte persze az általad említett programmal csináltam egy illesztő eltávolítást. Nem tudom hogy fontos infó e de a monitoromat egy ilyen átalakítóval használom. https://p1.akcdn.net/full/454658205.gembird-a-hdmi-vga-03.jpg meg találtam a fiókomba egy HDMI-VGA adaptert is. Szerinted melyik módszerrel használjam a vidokártyát? https://dotkepek.kmak.hu/1/gembird-vga-dvi-atalakito-vga-monitor-csatlakozasa-dvi-video-kartyahoz--5085.jpg
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Milyen típusú monitorról beszélünk? Egyébként ha driveresen megoldódott a probléma akkor nem hiszem, hogy az átalakító bezavart volna, még ha a VGA port meglehetősen idejétmúlt is. Ha mindenképpen meg akarsz maradni az átalakítóknál, akkor a kettő közül inkább a HDMI/VGA-t javasolnám.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Egy ilyen monitorról van szó. [LINK]
Tudom nagyon "bádzset kategória" 😆 De amíg működik még nem akarom feltétlen lecserélni.
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Csak a csatlakozói miatt kérdeztem, azt hittem nincs rajta HDMI és azért használsz átalakítót. Miért nem használod a gyári HDMI kábellel? Kártya vagy a monitor mellé biztos adtak, nem lenne szükséges átalakítóval képet csiholnod 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: HDMI kimenet nincs monitoron csak D-Sub
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: Akkor ezek szerint csak csalóka volt a kép a hátuljáról mert ott megtalálható a D-SUB mellett a HDMI is, na nem baj a lényeg hogy megoldódott a probléma 😃
0
0
0
0
xoki avatar
@Arthur Morgan: Mindenképpen nézd meg egy másik átalakítóval/vagy monitorral, aminek van pl hdmi kébele, mert az eddigi gépekkel amelyekkel foglalkoztam elég sokszor csináltak ilyet és mindegyiknél az átalakító volt a gond. A legtöbb esetben maga az átalakító is alig birja ki fél évig
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@xoki: Rendben megfogadom a tanácsod 😀 , köszönöm mindkettőtöknek a gyors válaszokat.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Szeretnék venni videókártyát. Kinéztem egy Sapphire Vapor-X R7 370 4gb- ost. Nincs sok videó róla. Valaki tud róla valamit?
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@superforma: Elég ha simán R7 370 -re keresel és kapsz egy rakás videót. Konkrét típusról elég ritkán kerül fel teszt, azok is inkább írottak és nem videók. Egyébként a kártya hűtése jó, hogy 4GB VRAM van rajta az megint pozitívum, de modernebb játékokat csak erősen butítva fogsz tudni játszani vele.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy adott egy konfig egy GTX 10160 vga-val. Nemrég észrevettem hogy amint bekapcsolom a gépet rá pár percre a vga szinte 80-90%-on kezd menni annak ellenére hogy semmilyen program nincs megnyitva sem a hátttérben sem sehol. 1400-1500-on mennek a ventik holott csak játék közbe szokott ennyin pörögni. Legfrisebb nvidia driver van fenn. Van valakinek ötlete ? kb 2 hónapja lett a gép összerakva.
Meg időnként ha a gépet elinditom és amig tölt a windows addig is maxon pörögnek a ventik de amint bejon az asztal le is állnak a ventik a normál állapotra.
0
0
0
0
💬 6
reszler112233 avatar
@james007: Nem 1060 vagy 1660 akart lenni? Amúgy simán lehet hogy bekaptál egy bányászvírust és az okozza a gondot.
0
0
0
0
no avatar
@james007: Hogy Windows-ig felpörögnek a ventik az részben természetes, alap helyzetben a ventik fordulatszáma vagy maga a terheltség 80-90%-os? Mert ha az előbbi akkor az lehet akár egy véletlenül rosszul belőtt ventilátor görbe is, viszont ha a terheltségre gondoltál akkor elképzelhető hogy összeszedtél valamit, futtass meg egy Kaspersky-t vagy Bitdefender-t.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Köszi mindenkinek. Igen gtx 1060. Bejon az asztal pár percig semmi majd felporog nek a ventik, a gpu használat is ilyen 80-90%-oslesz, a hőfok a normál 35-ről 56-58-ra megy.... Okés megy a virusirto. Windows defender is jó vagy valami komolyabb??
0
0
0
0
no avatar
@james007: Feljebb említettem kettőt.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Oks látom. Csak nem lesz baj ha a defender is fenn van? Nem fog össze akadni a két progi? Jártam már ugy win7-nél.
0
0
0
0
no avatar
@james007: Deaktiválódik a defender, ha egy külső antivírus kerül telepítésre. Futtatás/takarítás után törlöd, utána vissza aktiválja magát automatán a gyári.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem pont ide tartozik a kérdésem, de azért felteszem itt. Van egy relatív jó AM2 alaplapom (Asus M2N-SLI Deluxe). Papíron azt hazudják, hogy SLI képes. El is gondolkoztam egy ilyen konfig építésén.
Leginkább az érdekelne, hogy egy jobb féle 4 magos proci, amit még kezel a lap, megbírkóik-e valamelyest 2db GTX450/460 videokártyával. Na nem arra gondolok, hogy teljesen kitekerje őket, csak a játékok ne azért szaggassanak be brutál mód.
Memóriából tele pumpálom, amennyivel csak tudom.
0
0
0
0
💬 1
Default avatar
@SuperPuma: Igaz nem amd de viszonyításhoz hátha jó lesz,anno egy i5 2500k vitte a gtx 680sli-t.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
tothricsi95 avatar
Driver probléma volt, azóta már kijött egy hotfix állitólag: [LINK]

Itt találod meg a hotfixet, de a fórumban is odastickyzték a legfelső kommentben: [LINK]
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

Nvidia Geforce Experience szoftver az alapvetően mire jó?

Köszönöm!
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Hegyirablo: Egyszerűbb onnan drivert frissíteni, lehet vele videót/képet rögzíteni. Meg lehet neki adni, hogy háttérben is rögzítsen és ha mondjuk volt egy jó pillanatod csak lemented magadnak. Van monitorozó része is, ami időnkénti használatra bőven megfelelő. Hasznos program a kártya mellé, mindenképpen ajánlott.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@LordSzalko: Szia! Azért kérdezem, mert most csak az nVidia Control Panel, vagy mi a neve van telepítve. De előfordul olyan, hogy alvóba rakom a gépet, vagy a monitor kikapcsolja magát, és amikor felébresztem, akkor reseteli a beállításokat. Két kattintás visszaállítani, de kezd egyre jobban idegesíteni. Arra gondoltam, hogy esetleg a Geforce Experience megoldhatná-e ezt a dolgot, lehet-e benne tartósan profilt elmenteni, szín/felbontás/frissítés/stb. beállításokat megadni?
0
0
0
0
no avatar
@Hegyirablo: Nem, azt csak maga a control tudja, az experience inkább csak egy kiegészítő mellé. Szóval nem hiszem, hogy a telepítésével megoldódna a probléma. Előfordulhat, hogy a vírusirtó nem engedi létrehozni azt a fájlt amiben tárolná a beállításokat az NV control.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@LordSzalko: Izét használom, gyárit. De csak néha csinálja, teljesen kiszámíthatatlan. Az is lehet, hogy ugyanerre a rendszerre ez a negyedik monitor, ami csatlakoztatva van, talán összezavarodtak a driverek. Windows újratelepítés után meglátjuk, hogy megjavul-e. Mondjuk az nem ma lesz. Egyébként az nagyon fura, és más is panaszkodik erre, hogy a 250 ezres monitort a Windows csak szabvány PnP képernyőként ismeri fel. Ez elég száni.
0
0
0
0
no avatar
@Hegyirablo: Mondanám, hogy DDU-t próbáld meg, de ha full újrarakod a rendszert akkor igazából mindegy.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@LordSzalko: Lehet, hogy ki kellene próbálni DDU-t. Most nézem, hogy nem csak VGA drivert takarítja ki, hanem a képernyődrivereket is. Olyat meg biztosan nem csináltam monitor cserék között.
0
0
0
0
BiGame avatar
Sziasztok, egy GTX 1060 3GB-ot tervezek beszerezni a héten (igen 1060-at), és egy személyes tapasztalat érdekelne a Gigabyte-féle 1060-ról, mert haveromnak Asus-van azzal megvan elégedve, de én Gigabyte-ot találtam olcsón. Lehet hülye kérdés, de tudom, hogy lehet különbség 1060 és 1060-között, köszi.
0
0
0
0
💬 2
zsiroslangos avatar
@BiGame: Nekem a 6gb-os verzióm van, ami gigabyte-os.A haveromtól vettem meg aki 2 évig szinten minden nap reggeltől estig játszott rajta (volt hogy le se kapcsolta) Majd olyan egy másfél éve megvettem tőle és egészen idén márciusig használtam. . Itt csücsül a fiókban és teljesen működőképes. Az ok amiért nem használom egyszerű, sikerült lecserélnem egy jó áron lévő 3060-asra ami szintén gigabyte. Szóval ajánlom.
0
0
0
0
BiGame avatar
@zsiroslangos: Zsiros köszi
0
0
0
0
roba1996 avatar
Sziasztok radeon driveren belül érdemes kikapcsolni a nulla rpm funkciót vagy hadjam bekapcsolva ki mit javasol?
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@roba1996: Nem kell azt kikapcsolni mert ha szüksége van a kártyának a hűtésre úgyis elindulnak a ventik, elvégre azért van benne ez a funkció hogy halkabb legyen a kártya, 50-55 foknál kapcsolnak be, kártyánként változó lehet. Tehát szerintem hagyd bekapcsolva nyugodtan.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@bukta2: Köszönöm szépen a segítséged. 😉
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Ha túl drágának tartjátok a mai videókártya árakat, ettől biztos átértékelitek 😆
[LINK]
0
0
0
0
EchoMMM avatar
Soha többet AMD kártyát . De soha . 2 hete vettem bolti rx 470 . Most kattant egyet játék alatt . Elment a kép és a ventilátorok is megálltak valamint egy zöld lámpa mindig égett rajta játék alatt már az se világit . Áramot azt kap mert világit rajta a fehér lámpa . Gép az továbbra is működik mert a régi 1030 van bent . Innentől fogva soha többet nem veszek AMD meg ASUS kártyát az fix . Garanciának írtam remélem a pénzem vissza kapom . Kártya órajeléhez hozzá nem nyúltam egyszer se . Valamint agyon tapogatva se volt amikor meg jött be az alaplapba és ennyi . 66 foknál soha nem volt több . 😠😠😠😠😠 . El vagyok átkozva . Lecserélem a 1030 kártyát nem hittem a szememnek hogy végre normális fps grafika mellet tudok valamit játszani erre tessék .
0
0
0
0
💬 31
Bronson avatar
@EchoMMM: Az AMD-nek ehhez mi koze? Ha driver hibad lett volna, akkor megertenem, de az AMD nem igazan tehet arrol hogy az Asus milyen minoseget kinal... 😊

Az Asus AMD kartyai mindig is neccesek voltak.

Egyfelol mondjuk megertelek, mert nekem amikor elfustolt a GTX 970 (Strix),en is ugy voltam hogy az Asust egy darabig akkor hanyagoljuk...
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Bronson: Unokatesómnak meg mai napig betonstabil úgy, hogy a gyerek kb évente ha egyszer kitakarítja 😃 .. Nekem is volt 970 Strix, és 0 panaszom volt rá, nagyon csöndes, megbízható kis jószág. Te kifogtál egy gyárilag hibásat, ez sajnos benne van a pakliban.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Neked eddig csak DC2 meg Strix kártyáim voltak és mindegyik gond nélkül üzemelt és a tuningot is szépen bírták. Jelenleg is a szar ASUS kínálja a legjobb PCB-t 30-as szérián belül és az mostani RX szériája is ígéretesnek tűnik.

Mondjuk az 5600XT-s karik közül is övéké az egyik legjobb, szóval minőség szempontjából abszolút top-ok overall 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
@LordSzalko: Az Asus lenne az utolso akit valasztanek AMD-ben. Az 5xxx TUF szeria egy okadek volt, vissza is hivtak nem egy darabot. A Vega 64 kartyakon a vrm hutes lett elscseszve, de meg anno a 390X is hibas volt.
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: A mostani Strix LC-t is dicsérik 6800 XT-vel. Mindegyik márkából lehet felhozni kevésbé jól sikerült szériát, ezen kár kattogni.
0
0
0
0
Bronson avatar
@LordSzalko: Mind az ot ember akinek van.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Asus HD5770 CuCore. Szerintem már nincs működőképes darab. Mondjuk még mindig a Sapphire a rekorder. "Tányér" hűtős Radeon 9600 Pro, meg egy falatnyi hűtős 9800 Pro. Nem csoda, hogy nincs működő darab mostanra. A Sapphire állítólag még mindig tud problémás lenni. (Személyes tapasztalatom nagyon rég óta nincs a márkával). Jelenleg az MSI az abszolút favoritom (Vajon miért 😊 )
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Jelenleg az XFX Merc és Sapphire Nitro+ 1 fokkal hűvösebb mint a ref kártya terhelés alatt GPU Die szempontjából, VRAM ügyileg sem sokkal jobb a helyzet azzal a -5-6 fokkal cserébe drágább és kevésbé kapható, mondjuk elvileg 2021 Q1-ben is hasonló készlet várható belőlük ami elég rip. Red Devil-t tesztelhetnék, érdekel mint tud 2800MHz-en.

Nekem 5770-ből V2-es ref. hűtős változatom volt, meg voltam vele elégedve, hibamentesen adtam tovább, hogy mi lett vele azóta az rejtély 😊 Mert sájkányos.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: A Gigabyte is gagyi lett már, pedig anno az egyik élen járó gyártó volt. Nekem 5770ből a Gigabyte féle Batmobil volt. Azt bírtam. Őszintén számomra már nagyon rég elszálltak a bolti videokártyák. A semmire valókért is brutális pénzt kérnek. Még mindig kapni néhol GT210et, pont ugyanannyiért, mint 8 éve. Játékra is alkalmasat pedig lassan már 100 rugó alatt sem kap az ember. Nem csoda, hogy szárnyal a használtpiac.
(Mondjuk egy ref hűtős GTX980 jó lenne.)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Red Devil: [LINK]

800 USD MSRP 😃 Nitro+ meg 770 USD.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Igazából, ha több teszt átlagát nézed hőfokok szempontjából, kb. meg sem érik a felárat a custom kártyák. Amik eddig tesztelve lettek azok közül a Strix LC-n lehet komoly javulást mérni ilyen szempontból de ügye az AiO, szóval lényegesen drágább lesz mint a társai. Meg igazából ugyan úgy vadászhatja őket az ember, szóval így tök jó hogy léteznek, csak mégsem 😆 Mindenesetre szép dizájnt kapott a Devil.

80-as Ampere karit is fel lehetett rángatni a 90-es szintjére, annyira nincs kihasználva szegény 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Sztem sem meggyőzőek. De a gond hogy ref. kartyakat mar aprilosban nem fogsz talalni, mert egy nagyobb keszlettel el is tünhet. Es veheted a 750 dolcsis AIB karikat.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@LordSzalko: Ezzel egyetértek, de 5700xt-ben csúnyán beégtek 😂 . Vörös oldalon a Powercolor Red Devil illetve a Sapphire mérföldekre lekörözte mindig is teljesítményben + effektív hűtésben
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: A jelenlegi szériánál meg pont az utóbbi kettőnek nem sikerült lényegében jobb hűtést készítenie mint a ref. példány, mondjuk az XFX-el ugyan ez a helyzet, van ez így 😀

Az 5700 XT az elég gáz volt ja 😃
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@LordSzalko: Hát nem tudom, hogy te milyen videót néztél, de a Red Devil és a Nitro + minden tekintetben jobb lett, mint a ref 😃.. Hardware Unboxed-t ajánlom figyelmedbe. A Red Devil például a leghűvösebb eddig, és a legnagyobb OC potenciálú kártya AMD AIB oldalon.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Láttam, nagyon kevés az eltérés a ref. karihoz képest, ezért írtam hogy lényegében nincs javulás (de ezt igazából mindegyik tesztben olvasni/hallani, hogy nem számottevő a javulás) 😃 Akkor még nem néztél Strix LC tesztet, ha a Devil-t gondolod a leghűvösebbnek.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@LordSzalko: Kevés? Jó pár száz mhz-el gyorsabb tud lenni, és jóval hűvösebb is. Ha ez neked kevés, akkor nem tudom, hogy neked milyen irrealis elvárásaid vannak egy kártya felé . Lc-t ne hasonlítsuk már egy levegő hűtéseshez könyörgöm 😀 ..
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Custom az Custom. MHz-ben a ref. is bírja a 2700MHz környékét, de ahogy érzed.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@LordSzalko: Gyári hűtéssel? 😂
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@EchoMMM: Lassan 4 éve használok ugyanilyen kártyát csak az enyém XFX. Egyelőre gond nélkül üzemel.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@Arthur Morgan: Pont a végénél voltam már. Majd folytatom egy 3 hét múlva kb. Egyébként ilyenkor nem próbálják majd meg csinálni? Youtubeon láttam hogy 2 - 3 kis alkatrészt cseréltek a kártyán és jó lett.
0
0
0
0
no avatar
@EchoMMM: Amíg van rajta gari addig inkább gariztasd le, az a legegyszerűbb. Ha bedöglött a kártya az egyértelmű csere, vagy refound ha náluk is ugyan ez a probléma jelentkezik.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@LordSzalko: Kaptam válasz emailt hogy ha lehet akkor javítani fogják vagy ha nem akkor egy ugyan ilyet küldenek ki ha persze lesz raktáron . Na de a kérdésem hogy mekkora az esélye annak ha netán helyre tudják hozni hogy újra be dobja a derekát vagy ha újat küldenek akkor az nem e lesz ilyen hibás . Valamint ez a garanciáztatás mennyi időt vesz igénybe . Jövő héten feladom onnantól vissza fog érni legalább egy december 20 környékére ? Szerencsére soha nem kellet semmit se garanciáztatni ezért nincs is ezzel tapasztalatom hogy ilyenkor hogyan mennek a dolgok .
0
0
0
0
no avatar
@EchoMMM: Ezt így előre nem lehet megmondani, ahogy azt sem hogy mennyi időbe telik a garanciáztatás, ez gyártónként/boltonként eltér.
0
0
0
0
BenuGT avatar
@EchoMMM: Nekem mindig Radeon kártyáim voltak , soha egyikkel se volt gond , se a driverekkel. Valószínüleg kifogtál egy gyári hibásat , előfordul az ilyen. :/
0
0
0
0
botmunpls avatar
@EchoMMM: Látom nem sokat konyítasz a gyártási folyamatokhoz. Mindent legyártanak néhány gyárban sokműszakos nonstop termelésben, aztán mivel irdatlan darabszámok vannak, bárkitől bármit veszel, megesik hogy szar lesz. Erre van feltalálva a garancia.
Nyilván vannak esetek amik kirívóak, pl lg ips panelek amik egy vagon redmi/sony/saját modellbe mentek és erősebb napfényen elengedett a ragasztás.
De ha egy szar vásárlás miatt leírsz kapásból 2 gyártót is akinek köze van hozzá, akkor te pár év múlva bozótöltözetben fogsz egy általad épített fakunyhóban lakni
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@botmunpls: Videokártya gyártási folyamatához biztos hogy nem is konyítok semmit . Viszont az hogy 3 évente egyszer vesz az ember kártyát de akkor is ki fogja a rosszat az már úgy elég zavaró . Nem beszélve arról ha nem lehet javítani és nincs raktáron se ugyan ilyen darab akkor oda az új kártya szerzés dolog . Nem titok 32 ezer ft volt véve le volt árazva . Ennyiért nem fognak adni egy jobbat. Jobb az olyan 1650 az meg már 60 ezer max ha rá fizetek de azt nem igen szeretnék 😀 . Nem 60 ezer ft volt a cél hogy annyit ki adok egy kártyáért . Pénzt meg vissza már nem kapom mert azt nem írták hogy vissza is adják ha úgy van . Szóval elment a nagy semmire 32k . De még az a szerencse hogy csak annyi volt és nem több . Max majd beváltatom ramra meg ssd meghajtóra de hát ugye nem az volt az elsődleges cél venni .
0
0
0
0
botmunpls avatar
@EchoMMM: Igen, egy sok éves kártyát sikerült venni, amit nehézkes megoldani hogy cseréljék, mivel már a 3. generációt gyártják azóta. Ezt bele kell kalkulálni, utána kell jobban járni, ha ennyire bántó a 32 ezer. Mert sokaknak tényleg az, nekem is az lenne.
Levásárolni mindenképpen kell engedniük, azt javaslom a fogyasztó védelmet és a békéltető testületet max 1 hónap után keresd fel, és tudakold meg, milyen jogaid vannak.
Profitból él a gyártó és az eladó is, nem érdekük hogy a vevőt (legyen az bárki és vegyen bármit) megkárosítsák.
0
0
0
0
carl18x avatar
@EchoMMM: Na Kisirtad magad? Életed tragédiája ami most veled történt? Küld vissza garanciába, ha probléma van vele cserélik, ha nem tudják cserélni vissza kapod az árát. Nekem 10 év alatt volt sok AMD és Nvidia kártyám, egyikkel se volt semmi probléma. De ha egy hardver be is döglik és van garancia vissza küldöd és javitják.
Amúg ez elég tragi komédia hogy a GT 1030 milyen elégedett vagy, a RX 470 meg shit.
0
0
0
0
EchoMMM avatar
@carl18x: Igen ki sírtam magam. Boldog karácsonyt! 😀
0
0
0
0
Superman79 avatar
Tiszteletem!
A gpu m a horizon z dawn alatt fel megy 100 ra, a vram meg 103 százalékra. Az baj, inkább hagyjam a game et, vagy semmi baj, nyugodtan nyomhatom??
0
0
0
0
Milfhunter avatar
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy kB mennyi lesz az új Radeon 6800 kártya ára mire az országba be kerül? Olvastam azt is hogy 190ezer, tud valaki valami hozzávetőlegeset? Köszönöm.
0
0
0
0
💬 3
Viktorinho avatar
@Milfhunter: Nálunk szlovákiában az alza-n 770 euró körülire árazták,szóval nálatok még drágább lesz,szerintem 240k körül.
0
0
0
0
Milfhunter avatar
@Viktorinho: Nagy dilemmába is vagyok mert igazából tök új a gépem és a tápot 750w írta hogy annyi az ajánlott, nekem meg egy 650w van jelenleg. Lehet 5700xt kellene be szereznem. 😕😕
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@Milfhunter: Nem tudom,manapság nem figyelem a hardver piacot a gyér kínálat miatt. De videó alapján 500w körül megáll egy teljes gép fogyasztása 6800xt és i9-10900k mellett.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Sziasztok. Megvettem ma az RX570-et, bekötöttem normálisan, feltelepítettem az illesztőprogramot hozzá és utána már egyik játék sem indult el, ami eddig elindult.
Egy XFX Radeon HD5750-et cseréltem le. Látta a kártyát az eszközkezelőben mint RX570, de oda volt írva egy hibakód: 43, a monitoromra DVI-D-Sub átalakító hiányában nem tudtam rákötni a gépet így kötöttem rá a TV-re (4K) HDMI-n keresztül. De ott is maximum csak 1920x1080-at engedélyezett felbontást. Visszatettem a régi kártyát de már azt sem ismeri fel.Feltettem ahhoz is újra az illesztőprogramot de semmi. Azt írja: Szabványos VGA grafikus adapter.
Alaplap típusa: MSI-Z77A
Nem tudom mit csináltam rosszul, rossz a videókártya, vagy nem állítottam át valamit a BIOS-ban? Kérlek segítsetek, ha hétfőig nem javul visszaviszem a kártyát.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Sweetwater: Szia, csinald ezt utanna:

0
0
0
0
Sweetwater avatar
Sziasztok. Találtam egy RX570-et. Nagyon jó árban van. Az a kérdésem megmerjem venni?
Alaplap: MSI Z77A-G41
Processzor: Intel Core i5 2400
Tápegység: Chieftec GPE-700S 700 wattos
0
0
0
0
💬 1
botmunpls avatar
@Sweetwater: Inkább azt venném, mint a lent említett 3 kártya bármelyikét 😃
Amúgy ha nem több mint 30k és megbízható eladótól/ismerőstől van, akkor simán.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Sziasztok. Három videókártya közül vacillálok. Melyiket érné megvenni?
1.ASUS Strix R7 370 OC 2GB

2.Asus HD7870 2GB

3.Gigabyte Geforce GTX 960 WINDFORCE 2X Gaming 2G
0
0
0
0
💬 8
kellpenzps5re avatar
@Sweetwater: 960. De mennyiért vennéd ezeket?
0
0
0
0
Sweetwater avatar
@kellpenzps5re: ASUS Strix R7 370 OC 2GB = 21.000 Ft

Asus HD7870 2GB = 15.000 Ft

Gigabyte Geforce GTX 960 WINDFORCE 2X Gaming 2G = 20.000 Ft
0
0
0
0
mata1093 avatar
@Sweetwater: Mennyi a keret amit max vga-ra rászánnál? 😀
0
0
0
0
Sweetwater avatar
@mata1093: Max. 30.000 Ft
0
0
0
0
mata1093 avatar
@Sweetwater: [LINK]

Szerintem ezzel jobban jársz valamivel 😀 és a 30k-s keretbe belefér 😀 ez 4 Gb-os változat ami alá ma már nem nagyon érdemes adni ha van rá lehetőség 😀
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@mata1093: [LINK]

A felsorolt 3 kártya közül még a leggyengébb R7 370 is 50%-al erősebb, mint egy RX 550!!
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@Sweetwater: 4gb alá ne add.

GTX 960 4gb
GTX 1050TI 4gb

Ha normális tápod van akár:
RX 470
RX 570
0
0
0
0
no avatar
@Sweetwater: Három közül a 960, de manapság 2GB-os kártyák már elég kevéskének számítanak, ajánlott a 4GB vagy a fölött keresgélni ilyen téren, használtan egy RX 470 beleférne a 30 ezres keretbe.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Helló emberek. Unalmamban reggelre néztem pár géösszerakós videót,és néhol láttam,hogy a vga-nak két kábelról oldják meg a tápellátását hiába van meg egyen is a 2x8 pin. Van bármi érdemleges "változás" 2 kábeles ellátásnál,mondjuk jobb oc potenciál,vagy bőven elég egyről is neki a kakaó?
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@Viktorinho: Ezt nem igazán értem, egy kábelen sosincs 2x8-as csati, ezek inkább 2+6 elosztásban vannak. Azért használják kettővel mert másképp nem megoldható, értelemszerűen amelyik kártyán egy 6-os vagy 8-as táp csati van oda egy is elég 😃
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@LordSzalko: jó,úgy értettem,hogy van a 8pin meg abból kivezetve még a 6+2pin. De sok videóban úgy látom,hogy hiába van így akkoris inkább 2 kábellal oldják meg a dolgot.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Küldesz egyet?
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@LordSzalko:
13:40 körül.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Ennél az esetnél azért van ez mert a hagyományos 6+2-es csati mellett van egy 4+2-es is, ha pl a videokártyán csak egy 6-os táp csati lenne akkor az utóbbit használnád a 6+2 helyett.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@LordSzalko: Hát nem tudom én 6+2-nek látom azt is amit visszahajtottak és lekötöztek.
0
0
0
0
no avatar
@Viktorinho: Jól félre értelmeztem/néztem a dolgot szóval javítom magam mert elég bullshit 😆 Természetesen létezik 6+2-es csati amiből úgy szint egy 6+2 van kivezetve.

Igen a stabilabb áramforrás miatt szoktak használni két csati/két kábel felosztást, hogy ne szívják el egymás elől a kellő mennyiséget, egyébként a fenti kártyánál ez nem lenne szükséges, akár csak a legtöbb komolyabbnál se, csak extrém tuning esetén elengedhetetlen. Én is csak azért használok két kábelt mert külső gyártótól származó szövött kábelek és ott nincs úgymond elosztás. Ez zavart be igazából, megszokás 😆😶
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@LordSzalko: Akkor lehet ezért nem ment nekem az oc,bár nembiztos,hogy ettől jelentek meg piros pöttyök a képen,meg kékhalálozott a gép. Lehet csak simán nem nyertem a szilikon lottón és annyit bírt. 😃
0
0
0
0
Shadow666 avatar
sziasztok. 2 hete építettem egy új konfigot de nagyon megbízhatatlanul viselkedik a sok ajánlás teszt és minden mindennel ütős így ellenére. pl első 2 napban a procival szívtam. 90 fok volt terhelve. biosban is 64. ezt azóta orvosoltam hogy levettem a feszkót meg toronyhűtőt rá és már csak 75 terhelve, biosban 45-50 fok. no de a következő a gondom. van ebbe egy ordenáré vga. ami már 2x megilyesztett. 1 hete szétugrott a kép game alatt szellemképes csíkosra. full vízszintes csikozás a monitoron. játék bezár. windows is olyan. ujraíndíít és minden f@sza. ezt 2x megcsinálta már 2 hét alatt egy hét külömbséggel. 2. rohadtul cicereg terhelés alatt. és az se mindegy mit nézek ingame. ahogy fordulok úgy erősödik vagy gyengül. 65 fok volt max terhelésen is. hűtés is jó. de ilyesztő mert nem azért csesztem ki rá 171 ezret hogy egy instabil szart kapjak esetleg selejtet. vki találkozott már ezzel a jelenséggel? szerintetek mi tévő legyek? összeraktam már pár f@sza gépet előtte is. de ez para
0
0
0
0
💬 10
Yezi_ avatar
@Shadow666: Szétesős kép orvoslására próbálj meg másik drivert felrakni, előtte pedig DDU-val lepucolni a jelenlegit. Esetleg ha már rég volt a Windows újrahúzva akkor azzal is tehetsz egy próbát, amennyiben a driver csere nem jönne be.
Cicergésre sajnos nincs igazi megoldás. Valamelyik kártyánál előfordul, valamelyiknél nem. Sőt, az is benne van a pakliban, hogy más gépben, más hardverekkel társítva már nem produkálná ezt. Működést nem befolyásolja, boltja válogatja, hogy emiatt kicserélik/visszaveszik e vagy sem. Általában az FPS-től függ a cicergés mértéke, ezért van az, hogy ingame a kamera mozgatására változik.
0
0
0
0
Shadow666 avatar
@Yezi_: az a baj hogy ez full új konfig. 2 hetes. de másfél hete veretem neki a gameket. driver előző verzió kellett a detroithoz h ne fagyjon meg.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Shadow666: Gigabyte a kártya?
0
0
0
0
Shadow666 avatar
@ben_aloha: Asus Geforce Rog Strix RTX 2060 super advanced edition. közbe meglett a hiba okozója. freesync on volt a monitor. ez meg ugye összeakad vele mert az radeon kompatibilis szal kilőttem a freesyncet és este 23 tól mostig toltam a Crysis 2 őt. VETERÁNON már csak egy pálya van. benéztem a monitort mert ASUS VP249QGR Gaming Monitor és ott azt írták h támogatja az nvidia rtx 20 sorozatot. de az nvidia honlapján rohadtul nincs ott ez a monitor a támogatott listán. szal remélem most már nem lesz gebasz vele. mert ingame is on nálam mindig a V sync. és sztem nem tudta hogy melyikre figyeljen mert ez a monitor belepofázik neki így hogy erőltette rá a freesyncet. már csak a windows akad be néha fél másodpercre meg berezonál a hang olyankor. de az meg win hiba úgy tudom. még arra is gondoltam h esetleg az is okozhatta. de a 2 közül vmelyik tuti. mert am hibátlanul működik a vga. detroittal is végig ment. maxon. breakpoint is elég szépen 60 fps stabil. (mondjuk az a game semmit nem ér hiba volt megvenni) hitman el is csinálta de már nem. mk11 is stabil. szal kezdődhet a game maraton 😃 köszi a segítő tanácsokat srácok 😉
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Shadow666: Na, örülök, mert a giga kártyákra sokan panaszkodnak cicergéssel, és a szar hűtéssel kapcsolatban.
Én is a Crysis 2-t tolom, meg a Detroitot 😃
0
0
0
0
Shadow666 avatar
@ben_aloha: azaz 😃 Crysist évekig kerültem mert azt hittem olyan mint a codok vagy bf. aztán a maff effect megszerettete velem az előtte gyűlölt és zsigerből elutasító scifi műfajt. azóta nem győzök ráébredni mekkora hülye voltam. crysis 2 őt most tolom először élesbe VETERAN on 😃 egész éjjel nyomtam nagyon tempós game és ezután sztem a 3 at is kipörgetem 😃 detroit. hát én azon elég sok helyen könnyeztem. zseniális az a game. zsinórba 2x is kivittem múlt héten 😃 neked ki a kedvenced?
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Shadow666: Szia !
Látom 144hz-es monitorod van. Ha nincs lekorlátozva 144-re a képkockaszám ,akkor korlátozd le maximum 144-re !
Pl: MSI afterburner -el feltelepül egy RIVA Tuner progi is. Ott állítsd a framerate limitet 144-re. Így ha a játékban ki is van kapcsolva a vsync, akkor sem akar majd 144fps fölé menni a képkockaszám.
Nem biztos, hogy ez sokat segít a kártya cicergésen ,de akkor is így lenne jó a 144hz miatt !
Ha ezeken a lépéseken már túl vagy és nem segített akkor nem igazán tudsz a cicergéssel mit kezdeni. Vagy ,ahogy J_DeeZ fórumtárs is írta... LEHET egy hardver csere (pl:TÁP) megszünteti.
0
0
0
0
Shadow666 avatar
@Boldor81: hu várjál. az a minimum fps korlát legyen? mert 144 hz en vereti a kártya is meg a monitor is. még erre is gondoltam h okozhatja. a táp is vaci új. az egész konfigot egy hónapja rendeltem össze pcx től meg még 2 bolttól. táp 750 es thermaltake smart bx1. annak bírnia kell ezt a vga proci kombót mert a vga nak 550 a minimum. egyenlőre meg nem akartam nagyon nagy fogyasztásút venni. amióta kikapcsoltam a freesyncet már sokkal csendesebb a vga. felidegesített ez a monitor mert direkt megnéztem h támogatja az rtx 20 nvidiákat azt a nagy lóóóóó......szt. nagy kamu. akkor az nvidiánál is ott figyelne a monitor tipusszám. de most jelenleg stabil végre. nem is akadozik semmi. vicc h egy crysis 2 is belaggolt egy 8 gigás kártyán előtte.
0
0
0
0
no avatar
@Shadow666: Milyen proci hűtőt használsz? Videokártya típusa? Legfrissebb BIOS? stb.

Gépházat elnézve nem lehet túl nagy légáramlat, tekintve hogy alig tud szívni levegőt elölről. Videokártyát megpróbálhatod garanciáztatni, ha nem oldódik meg az anomália. A cicergéssel meg ugyan ez, megpróbálhatod a garit de nem biztos hogy újat kapsz és valszeg időbe is telik.
0
0
0
0
Shadow666 avatar
@LordSzalko: televan rakva ventivel a ház. nagyon stabil hőfokon megy a vga is. 50 szokott game alatt max 65 lenni. jól kavartatom a levegőt a házban van benne 7 plusz venti. plusz 3 a vga meg a procin egy Scythe katana 5. hirtelen kellett és ez volt itt a boltba csak ami jó is. 13 ért. rendelni meg már nem akartam mert már nagyon játszhatnékom volt így is 2 hétig nézegettem hogy dejó itt az új gép azt nem tudok gamelni mert nem akartam addig megsütni a procit. meg a ház oldalát is kiemeltem hogy legyen rés minden oldalt az üveg és a ház között. elől is szívja be a levegőt mert oldalt kopoltyú lyukak vannak. alul felül is nyitott. felül egy mágnesrács is van pluszba rá mint porfogó 😃 és ugye nyár van azt se felejtsük el. inkább nem cseréltetem ki a vga t. mert fura a bolt hogy alig reagált 4 napig. sőt konkrétan mint ha nem is érdekelné őket hogy reklamálás van. meg nem találom utcaképen se a megadott címen a boltot. szal a vgat meg a winchit tőlük rendeltem de ezek jöttek meg a legkésőbb. spórolni akartam a vga árán egy 10 est. de inkább a pcx től kellett volna 10+ ért azt 2 nap alatt kihozták a többit is és ők korrektek.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Sziasztok. A következő alaplapra melyik az a maximum kártya amit rá tudok tenni?
Alaplap: MSI-Z77A-G41 Plus
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@Sweetwater: Keresztbe vagy hosszába?

Viccen kívül:
Szerintem attól függ milyen CPU-t használsz. Annak a lapnak a manualja szerint talán a max CPU amit fogadni tud az az i7-3770k. Így GTX 1070 kb a max, utána a proci kevés lesz.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
@Palanova: Processzor: i5 2400, 3.2 Ghz. Na így akkor milyen videókártya lenne a jó? Vagy hagyjam francba az egészet és építsek egy teljesen úgy gépet?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@Sweetwater: Szerintem azt már hagyd a fenébe egy teljesen új platformal jobban jársz.
0
0
0
0
no avatar
@Sweetwater: Szerintem max GTX1050 amit még ki tud hajtani, ha mindenképpen meg akarod tartani a géped, de véleményem szerint ideje új gépet összerakni.

Gondold végig mekkora kereted van rá és másik témába dobd fel a kérdést hogy Milyen gépet vegyél és kapsz legalább 2db AMD konfig javaslatot.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@Sweetwater: RX 570 tökéletes mellé.
0
0
0
0
no avatar
@Sweetwater: Hogy milyen kártyát "használhatsz" úgymond maximum az inkább a proci erején múlik. Maximum egy 1060-at vagy egy RX 570-et raknék mellé. De őszintén megmondva a helyedben már komplett új gépet építenék.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
@LordSzalko: Köszönöm mindenkinek a tippeket. Egy új gép mellett döntöttem. Már nagyon gyenge és elavult.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Sweetwater: Ha nincs nagy pénz/igény egy 1060/1650ti belefér, de a 2/3. gen intel alaplapok már füstölnek el (szó szerint) szépen lassan, már a 4. generációsok is elkezdtek.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Rx 580 kártya, venti alapjárat 0rpm, állítsam be hogy alapjáraton is pörögjenek a ventik? Szükséges? Baj lesz, vagy nem lesz belőle? Ugye már nyár van, jön a meleg, azért kérdem. Alapjárat: 28-33 fokos a kártya. 3 venti van a gépben, nagyon jól szellőző ház, + most nyárra még 3 at veszek bele. Válaszokat köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 4
V1VOnX avatar
@Classic Zoe: SEmmi bajod nem lesz belőle. Nem hiába találták ki, hogy 60 fokig nem kapcsol be.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@V1VOnX: kártyánként eltérő, az enyém 50 fok alatt nem kapcsol be.. de direkt azért csinálták így, mert az a névleges üzemi hőfoka
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@NeTuddMeg: Pontosan.
Van amelyik meg folyamatosan megy (lásd : Zotac AMp Extreme)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@V1VOnX: Nekem az MSI Gaming X-en is folyamatosan megy a ventilátor. De úgy hogy nincs fent az MSI Gaming App, ha az fent van és fut, akkor nálam is 60 fokig áll a venti. És mielőtt leszólna valaki, leírom, hogy ez nekem így jobb, mert egyrészt 60 fok fölé sem megy szinte sehol, másrészt így nem kel hallgatnom mikor 60 fölött szinte maximálisra tekeri a fordulatot, aminek van nem kis hangja.
0
0
0
0
mata1093 avatar
Sziasztok!

Vettem nemrég egy MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio vga-t. Maga a kártya hatalmas. Adtak hozzá vga tartót ami hát valamennyit tart de a világot valszeg nem váltja meg. Szóval az lenne a kérdésem h lehet-e baj abból h valamennyire lóg a kártya? Nem túlzottan de gondolom a kártya súlya is közre játszik. Kártyának - alaplapnak - Pcie slot-nak hosszútávon lehet baja ettől?
Köszi a választ!
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@mata1093: Az a tartó pont annyi tartást ad a kártyának amennyi kell, de nélküle sem lesz baja.
0
0
0
0
mata1093 avatar
@LordSzalko: Értem köszönöm 😀
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@mata1093: A PCI-e slotot ha jól láttam megerősítette a gyártót egy fémmel, és azt a tartót azért használnám, mert segít azért. Ha akarod, fabrikálhatsz valamit ami a legtávolabb eső sarkát megtámasztja a gépeden belül
0
0
0
0
mata1093 avatar
@MentaStrike: Hát elég hosszú tartó jár hozzá szóval én úgy csináltam meg h a legtávolabb eső végét tartsa rendesen mivel középtájt tart még a Slot illetve a gép hátulján a csavarok 😀
Köszönöm neked is a választ 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Van egy teljesen új configom most vettem nem rég.
-Ram: 2x8 GB Kingston HyperX Predator 3200mhz
-CPU: Amd Ryzen 5 2600 Six-Core 3,40Ghz
-GPU: AMD XFX Radeon RX 580 OC 8Gb
-Motherboard: Asrock b450 pro4
-Power Supply: FSP 600W Hyper M
Hallott már valaki a GPU Coil Whine-ról? A videókártyám 1-2 játék közben "cicergő" hangot ad ki magas frekvencián, de más játéknál halk rezonálást ad (utóbbit csak akkor hallani ha teljesen odahajolsz) Lehet valamit tenni ellene? (Vsyncet bekapcsolom, azonnal megszűnik a probléma az adott játékban) Ha lehet valamit tenni GPU cserélésen kívül, akkor várom a tanácsokat 😀 Köszönöm üdv.
0
0
0
0
💬 16
MentaStrike avatar
@Classic Zoe: Semmit. Coil whine veled marad, max cserélés, ha elfogadják indoknak.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Köszi a választ! Azt hallottam hogy ez nem okoz problémát. Használhatom nyugodtan? Mert ha vsyncel játszom akkor nincs gond, és nem is sok játéknál csinálja.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Classic Zoe: Nem igazán lesz baja, max zavaró lehet a fülednek, de egyébként nem gond.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Classic Zoe: ha manuál állítgatod a gpu fant változik? (MSI Afterburner és egyebek)

Pl magasabb venti sebességen rosszabb? alacsonyabban nem tűnik fel, stb?
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: + 50% fant tettem rá, de akkor is csinálja. Addig csinálja még belépek a játékba, mikor már szaladozok megszűnik a jelenség, kicsit halkabb "rezonálás féle" hang keletkezik, de azt akkor hallod ha teljesen oda rakod a füled a gépházhoz. Vsync be, megszűnik, vsync ki, újra kezdi. Sync nélkül 2 perc játék után, vége a jelenségnek, megint csak a halk zúgás.
0
0
0
0
no avatar
@Classic Zoe: Próbálj meg engedi ventilátor profilt beállítani a kártyán, hát ha el tudod kerülni azt a tartományt ahol elkezdi a jelenséget. Különösebb baja nem lesz tőle a kártyának, csak szimplán zavaró lehet a hangja.

Az is megoldás, hogy cserélteted a kártyát, a gyártók zöme vállal garit a Coil Whine jelenségre.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Akár hogy állítgatom a fant sehogy nem jön elő a hang. Csak is kizárólag játék közben.
+ 50% fant tettem rá, de akkor is csinálja. Addig csinálja még belépek a játékba, mikor már szaladozok megszűnik a jelenség, kicsit halkabb "rezonálás féle" hang keletkezik, de azt akkor hallod ha teljesen oda rakod a füled a gépházhoz. Vsync be, megszűnik, vsync ki, újra kezdi. Sync nélkül 2 perc játék után, vége a jelenségnek, megint csak a halk zúgás.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Classic Zoe: Feltételezem minél magasabb FPS-ed van, annál jelentősebb a coil whine. Nem egy kártyám művelte ezt, a mostani Vega 56 is csinálja, de már teljesen hozzászoktam. Bajod nem lesz belőle, ha nem zavar ne foglalkozz vele.
Hogy cserélik e ezen jelenség miatt a kártyát azt meg kell érdeklődni, de simán előfordulhat hogy a cseredarab is ugyan ezt fogja művelni. Elvileg a tápegység is közrejátszhat, legalábbis sokan ezt mondják, személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs, nem sűrűn cserélgettem a tápomat.
0
0
0
0
no avatar
@Classic Zoe: Hát, ha ilyen formában van nálad jelen a Coil Whine akkor ne foglalkozz vele, hagyd úgy. Ha egy idő után már zavarna a jelenség akkor érdeklődj utána, hogy cserélik e garanciában (valószínűleg igen), de mint mondtam baja nem lesz tőle a kártyának, szóval ez miatt nem kell aggódnod.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Köszönöm!
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Classic Zoe: Amiről beszéltek én cicergésnek hívom és nem a kártya a hibás hanem a táp. A tápban van egy kerek réz sz***sag és az miatt adja le azt a hangot. Vsync bekapcsolásakor megszunik igen, de csak azért mert nem vesz fel a kártya annyi áramot de viszont fps is is kevesebb és a játékoknál néha bezavar a Vsync. Én is kinlodtam az ilyen effektekel több kártyával ugyan úgy a Gtx 1070 ti ami most van az is de én már lesza***rom. És nincs hibája azt mondták ez a hang normális.
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Köszönöm! Szóval akkor baj nem lesz belőle igaz? Se a tápnak, se a kártyának?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Classic Zoe: Semmi baj nem lesz ne aggodj
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Megnyugtattál. Köszönöm!
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Classic Zoe: Nincs mit! További szép napot! 😃😃😃
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Mit gondolsz, radeon settingsbe állítsam be a kártyát úgy hogy mindig pörögjön a venti? (alapjáraton 0rpm) Állítsam be hogy netezés közben is fusson a kártya venti? Köszi a választ mindenkinek
0
0
0
0
no avatar
Nekem most egy GTX 1060 3 GB kártyám van megéri leváltani 1650-re?
0
0
0
0
💬 3
Yezi_ avatar
@Gamerjoco93: Abszolút nem, a 1650 valamivel még gyengébb is. 1650S már erősebb, de szerintem legalább egy 1660-ra érdemes beújítani ha látványos teljesítménynövekedést szeretnél elérni.
https://tpucdn.com/review/zotac-geforce-gtx-1650-super/images/relative-performance_1920-1080.png
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Gamerjoco93: Várj még vele. Ahogy @MrJesus is írta, 1660 (Sima vagy Super/Ti)-ra érdemes beujítanod, vagy az AMD részéről 5600 XT / 5700-ra, viszont én ezeket a kártyákat akkor javasolnám inkább, ha már a processzort is erősíted valamicskével, pl i7-4770 vagy AMD részről pl Ryzen 1600 AF (Úgymondanám átcímkézett Ryzen 2600, de valahogy mégse.)
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Gamerjoco93: Nem. 5600XT környékén nézelődj. 1660 Super se rossz, valamivel olcsóbban. Mondjuk ezekhez a kártyákhoz már a proci csere is érik.
0
0
0
0
MithridatesX avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@MithridatesX: Next gen még legalább 1 év,illetve az hogy jön ,nem feltétlen jelenti ,hogy azonnal használhatatlanná válik a kártyád.
0
0
0
0
MithridatesX avatar
@Andor1997: pedig kurvára parázok pedig lesz jüó ez kártya : D
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
Miért van az hogy pl a Shadow Of Tomb Raider-ben benchmart-ot indítok és a vga 100%-on megy mikor 99%-on ment teljesen felhúzva mindent 1080p-ben.
i7 4770
gtx 1070 ti
4x4gb ddr3 1600 mhz
win 10 64 bit
0
0
0
0
💬 8
MentaStrike avatar
@KrisztianRikardo: Na ezt most mégegyszer. A videokártyád 100%-on megy a benchmark alatt, 1080P felbontásban, jól értem? Nem látom a hibát, csak ezért kérdezem. Állíts a beállításaidon, ha kevés az FPS-ed, Medium-Low felé.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@MentaStrike: Ultra beállításon szoktak lenni. Eddig is úgy volt.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@KrisztianRikardo: És a probléma mégis mi lenne?
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@MentaStrike: hogy normális az hogy ha 100%ra felugrál a kihasználtság? kevés lenne a táp?
0
0
0
0
Bronson avatar
@KrisztianRikardo: Nem logikus hogy ha 100% megy, akkor rendesen ki van hasznalva es a mximumot nyujtja...? Mi a problemad? 😊
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Bronson: Hát ha ez normális akkor semmi köszi szépen
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@KrisztianRikardo: Az nem baj abból látod hogy kihasználja rendesen. Vagy ez miért probléma?
0
0
0
0
19ati93 avatar
@KrisztianRikardo: gpu limit = az a jó, semmi gond nincs
0
0
0
0
synced avatar
Bárkinek tapasztalat macbookhoz külső gpu téren? Néztem már róla videókat yt-n, de gondoltam megkérdem van-e aki már csinált ilyet.
0
0
0
0
GabZkp avatar
Üdv.

1 hónapja vásároltam egy Gigabyte RX 590 8 gb videókártyát. Nagyon jól működik. De ma ahogy játszani akartam bármivel egyszerűen nem hajtja magát a kártya pedig nem állítottam át semmit. GPU teljesítmény játék közben 30 watt miközben 150-180 között szokott lenni. Meg nem pörög fel a ventilátor sem mikor mindig felszokott játék közben. Olyan mintha lekorlátozta volna magát. Valaki járt már így? De a játékok érzékelik a kártyát és az AMD illesztőprogramon is érzékeli hogy a kártya működik és csatlakoztatva van. Eddig pl ac origins highon 80 fps most meg lowon 20
0
0
0
0
💬 5
zsolo avatar
@GabZkp: Próbálgasd a vga drivereket, esetleg próbáld meg más gépében kipróbálnali,ha ott sem jó akkor lehet a kártya kezdi megadni magát...
0
0
0
0
GabZkp avatar
@zsolo: Szerencsére jó lett egy Gyári Beállításokkal! 😀
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@GabZkp: Pontosan mit is állítottál gyárira? Csak akarom tudni, ha másnak is elő fordulna. Köszi 😀
További jó játszást!
0
0
0
0
GabZkp avatar
@TheMenkuPocok: Szia! Az AMD Software programon belül a beállításokba. Ott Gyári visszaállítás és kész! 😀
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@GabZkp: +1 Köszi, jó tudni, hogy van már ilyen is 😀
0
0
0
0
no avatar
Egy Asus RX 5700XT re gondoltam lecserélem a gtx 1060 6 Gb kártyám QHD felbontásra. mit kell tudni az AMD viga driverekről? Igaz, hogy nem túl jók, sok a sz@rakodás velük? Akinek AMD kártyája, mik a vélemények, milyenek a driverek hozzá?

[LINK]
0
0
0
0
💬 10
zsolo avatar
@Black-Goku: Asus hűtéssel gondok vannak, azt nem ajánlom, ha 5700xt-t akarsz akkor a sapphire nitro+ ami jó lett, driverek már elvileg kezdenek egyre stabilabban működni, de van akinek jó, van akinek nem! Ha esetleg nvidia lesz a választás akkor egy 2060 super is teljesen jó QHD-ra!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Black-Goku: Ha AMD kártyád lesz,akkor így telepítsd ahogy itt van,elvileg így nem lehet gond.Persze nyilván ami tényleg futtatási optimalizáláson múlik az előfordulhat,de az Nvidia is belefut ilyenekbe.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Hát mostmár nem tudom, hogy milyent vegyek 😃 A 2060S hogy viszi a mai játékokat 2560x1440 75Hz-ben? Ennyit tud a monitor. Most 1060 van, így maradnék a Zöldek mellett. (zöld az egyik kedvenc színem is) RT funkció annyira nem számít, eddig is meg voltam nélküle. Ha közel azonos teljesítményben van az AMD mellett, maradok Zöld 😀

Kicsit frissítettem a gépem adatait. Gondolom elég lesz a táp is meg a proci is.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Black-Goku: 2060s bőven viszi mai játékokat abban a felbontásban és hz-el. Én 1660ti-vel 2560x1080-ban játszok szintén 75hz-el és eddig minden ment highon.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Black-Goku: Attól függ,nézd meg,hogy azok ,amikkel játszol milyen FPS-el futnak a két kártyán. 5700XT erősebb egyébként ,szóval dönt el ,hogy mi kell. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Black-Goku: Én inkább vennék 2060S-t mintsem 5700XT-t. Tápod elég lenne hozzá.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Már csak az a kérdés, milyen márka legyen. 3 ventis csendesebb, mint a 2 ventis hűtések. Nem? Többen vannak, így kisebb fordulat is elég a levegő áramoltatásához.

Többek közt ezt néztem ki:

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Black-Goku: Nem igazán melegedős egy kártya, a két ventis változatok is tökéletesen megfelelnek. ASUS (Strix), MSI (Gaming X), Gigabyte (Windforce, Aorus) változatokkal nem igen lőhetsz mellé, ár függvényében válaszd ki a neked megfelelőt, ha dizájnban az általad linkelt tetszik akkor azt is nyugodtan megveheted 😀
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Dizájn nem számít, monitort sasolom, nem a kártyát 😃 Lehet maradok az msi nél, hisz most is az van csak 1060. Köszönöm a gyors válaszokat. Majd ezek közül szemezgetek.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Black-Goku: Msi 2060 super gaming x, az van nekem is, rohadt jó hűtése van, és semmi hangja sincs, 60 fok alatt be sem kapcsol rajta a venti, 66-68 fok volt nálam a max gpu hőmérséklet jatekok alatt
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nagyon régi a gépem és nem is értek annyira a dolgokhoz, viszont kiválasztottam, hogy milyen videókártya kéne nagyjából. GTX 1660-asra gondoltam, de azon belül mire kell figyelni a márkákkal?
GDDR5-ösből és GDDR6-osból is van pár verzió. Ami érdekelne:
- 2 vagy 3 ventilátorost érdemes vennem? Árban 1-3 ezer a különbség, ami szinte semmi. 3 ventilátornál jobb a hűtés? Halkabb vagy hangosabb?
- A GDDR5 és GDDR6 között kb. 10.000 ft a különbség. Ez a gyakorlatban mit jelent? Kiforrott már a dolog, érdemes azt a plusz tízest ráfizetni? Tényleg annyival többet kapok?
- MSI és Gigabyte márkák között gondolkodom. Főleg a hűtés és a zaj érdekelne. Mennyire megbízhatóak ezek a márkák, milyen szinten vannak?

Köszi a válaszokat! 😃
(Játékra használnám a gépet, de nem multiznék. Több évig nem szeretnék váltani, szóval örülnék, ha megveszem és évekig happy kapcsolatban vagyunk.)
0
0
0
0
💬 9
Andor1997 avatar
@wolfiu: Jó kis kártya ,bár ha van esetleg jó árban akkor 1660Super az érdemesebb választás.
GDDR6 igen kiforrott nyugodtan vehető,ez az új széria hozadéka.
2 ventillátor egy jó házban elég a kártyára,nyilván azért meg kell nézni,hogy ne nézzen gagyinak ki,mert akkor az is.
Márka szinte mondhatni mindegy ennél,hiszen nem olyan brutál teljesítményű,hogy számítson minden kis megmunkálás rajta.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Köszi a gyors választ! 😃

Ami nekem itt kicsit fura volt, hogy a Super 2 ventilátorosa nem tudja a DirercX 12.1-et, de a nem super és a 3 ventilátoros változat tudja. Ez mennyire számít?

https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1660-oc-6gb-gddr5-gv-n1660oc-6gd-videokartya-282756

https://www.pcx.hu/gigabyte-gv-n166soc-6gd-gtx1660-super-oc-6gb-gddr6-videokartya-347665

https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx-1660-super-gaming-oc-6gb-gddr6-gv-n166sgaming-oc-6gd-videokartya-839695
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@wolfiu: Biztos vagyok benne ,hogy ez csak elírás...mind szabvány szerint készül.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Rendben, köszi! 😃 Alszok még 2 napot rá, aztán pénteken eldöntöm és megrendelem.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@wolfiu: Minden féle képen GDDR6-ot válasz! 😃 Sok sikert!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Az lesz, ez már biztos! 😃 Köszönöm!
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@wolfiu: Super kell,akkor inkább ezt venném : [LINK]
Gigaventikkel szoktak zavaró dolgok történni.

De van olcsóbban egy ventis Ti: [LINK]
Ez se föl meg a levében...
0
0
0
0
no avatar
@PC GAMER: Nézelődtem tegnap és találtam egy fórumot, ahol elég sokat írtak erről a Gigás hibáról. Szóval MSI mellett döntöttem és csendesség terén is őt hozták ki a legjobbnak.
Köszönöm az infót! 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@wolfiu: Jó döntés,amit meg linkeltem nem jó,mert ddr5-ös.(mármint a gainward) Sorry
0
0
0
0
temes avatar
Sziasztok! Egy kis segítséget kérek! Két kártya között vacilálok egy Gtx 1080 ti és Rx 5700 xt között.. rengeteg benchmarkot megnèztem nem tudom eldönteni...sajnos csak használtan tudom venni őket nagyon hasonló árban ( hardverapro) Amd procim van húzok az Amd felé de egy 1080 ti az még mindig csucskartya... Ebben tudtok nekem segíteni? Köszönöm.
0
0
0
0
💬 4
bfefe12 avatar
@temes: Én úgy tudom a 1080ti erősebb, én azt venném.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1080-Ti-vs-AMD-RX-5700-XT/3918vs4045
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@temes: Szerény véleményem szerint egy 1080 ti. Jó 25%-al jobb teljesítményben. Nem olyan eltaláltak ezek az 5700-as kártyák. Melegedősek (nem a gpu), driverek problémásak. Én vettem egy 5700 xt-t pcx-nél néhány hete. 4 nap után eladtam. Az enyém csak valami régi driverrel volt hajlandó rendesen működni. Biost kellett flashelnem rajta,stb. Macera.
Esetleg egy RTX 2060. De ha nem fontos az rt (egy 2060 amúgy sem bajnok rt-ben), akkor inkább egy 1080 ti.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@temes: Már csak a driver miatt is az nvidiat venném a helyedbe, meg amúgyis gyorsabb.

Ez is egy mai thread redditen:
[LINK]
Elég nevetséges szerintem.. mikor megjelent már a kártya pedig.
0
0
0
0
temes avatar
@19ati93: Köszönöm a segítséget mindenkinek! 1080 ti -t fogok választani! Még pár évig ki fog szolgálni a kártya.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok!
Az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok!:
Adott a gépem, és egy 4K HDR TV. A VGA-n már csak DP van szabadon, viszont a TV HDMI 2.0 csatlakozós. Két lehetőség van, és a klasszikus nyilván egy átalakító display port és HDMI között. Viszont láttam egy újabb alternatívát (számomra, mert még nem találkoztam vele élőben).
Mellyire ajánlanátok display port 1.4 - HDMI 2.0 kábelt? Aminek az egyik vége ilyen, a másik pedig olyan, és nincs átalakító a képben. Van valakinek ilyennel tapasztalata?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Jelenleg egy Lenovo Edge E72 gépem van (8giga ram, i3-8100), valaki esetleg tudja hogy milyen méretű videokártya fér bele? Amit próbáltam az egy Nvidia Geforce GT 730 2g de sajnos nagyok a méretei hozzá hogy beleférjen. 😞 😢
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@fogatlanmedve: Hát pedig a GT730-tól csak nagyobb kártyák vannak.
0
0
0
0
Puffin avatar
@fogatlanmedve: Low profilos kártyák. 1050(Ti)-ból van. pl:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Akkor annyi a lényeg hogy low profilos kártya legyen? Amit link-eltél az már jó lenne bele mert méretileg tökéletes.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@fogatlanmedve: Lehet egy olcsó de normálisabb házba is érdemesebb lenne beleköltened,mert hosszú távon normális videókártyát low profileba nem nagyon fogsz kapni.
0
0
0
0
plan_b avatar
Sziasztok! Jelenleg van egy i7-8700 és egy MSI GTX 1080 ARMOR OC kombóm. Mivel nem fullHD-n játszom, gondolkodom egy 1080Ti-ban. Mennyire elég neki ez a CPU, ki fogja rendesen szolgálni? 😀 előre is köszi
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@plan_b: Elég hozzá. De csak akkor vegyél 1080Ti-t ha jó áron megkapod.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@plan_b: Elég ,de NE vegyél 1080Ti-t. Csak a pénzed dobod ki feleslegesen ,akkor már inkább egy új szériásat vegyél ,vagy várd meg a jövő évet akkor jön új,de 1080Ti-t NE!
0
0
0
0
plan_b avatar
@Andor1997: A mostani kártyámra kb egy 20ast kellene ráfizetni... Elég jó deal-nek tűnik pedig 😕 az a baj az új szériával, hogy nagyon magasan lesz az ára bejelentés után, és még 1 év mire emberi szintre csökken.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@plan_b: Érdekes,hát te tudod, bár nem tudom mennyire lenne megbízható forrásból az is kérdés,de inkább azt mondom ,hogy spórolj,jobban jársz ha vársz.....ha másnem a mostaniak lesznek olcsóbbak.Meg hát az újabb széria eleve másabb ,mint a 10-es,szóval inkább arra érné meg váltani 1080Ti-re még így sem.
0
0
0
0
thug85 avatar
@plan_b: Régebbi kérdés de azért reagálok rá hátha még aktuális.
Ha valóban olyan keveset kell rádobnod és biztos forrásból van nem egy bányagépből akkor mindenképp megéri váltani.
Én is 1080-ról váltottam 1080TI-ra, és 1440p-ben játszom. Igazán szembetűnő a különbség.
0
0
0
0
plan_b avatar
@thug85: Még aktuális a téma igen 😆 , úgyhogy köszönöm 😎 +1 érv mellette
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Azt szeretném megtudni,hogy kompatibilisek-e a következők:

GTX1050TI 4GB GDDR5 OC

AMD RYZEN 5 1600 BOX

ASROCK AM4 B450M PRO4

A gondom az hogy a videókártyacsere óta (előzőleg GTX 960 volt) nem indul el a gép. (Sípoló hagokat ad,a képernyőhöz meg nem is lehet csatlakoztatni vga hdmi átalakítót mert valamiért nem fér be.) Arra gyanakszom,hogy az alaplap vagy a processzor nem kompatibilis a videókártyával.

Van valami elképzelésetek,hogy vajon mi lehet a gond?
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@Fred333: Az alaplap és a proci is kompatibis kell hogy legyen a videokártyával szóval szerintem nem az lehet a gond, de többet nem tudok segíteni majd jön valaki hozzáértőbb és okoskodik neked valamit 😀
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Fred333: A sípoló hangok hibaüzenetre utalnak amit a biosod küld. Hallgasd ki ,hogy hány rövid illetve hosszú sípolást lehet hallani és keress rá ! Google a barátod ! (bios sípolás)
Lehet valamit nem megfelelően kötöttél össze.
0
0
0
0
no avatar
Hi
A GIGABYTE GA-H110-D3A alaplaba jó a gtx 970?
0
0
0
0
💬 3
zelcsi avatar
@arnold892: hát persze hogy jó! 😉
0
0
0
0
no avatar
@zelcsi: Köszi a gyors választ 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
@arnold892: nagyon szívesen! 😃
0
0
0
0
bazsi213 avatar
Sziasztok van egy Sapphire Radeon R9 390 és vga kártyám pár hete tulmelegedet kikapcsoltam ( kicsit vártam mikor kihűlt ,tűz forró volt)mikor visszakapcsoltam csíkozot, a kérdésem megéri e javítani ill meglehet-e? Pár napja szétszedték ujrapasztaztam és működik rendesen de már megvettem a másik ugyanilyen kártyát .most 2 van .játékoknál mennyire jó a 2 kártya ? I7 4790s. 32 GB ddr3 rám. Köszönöm
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@bazsi213: Hát ha jó ,akkor használd ,viszont 2 kártyás rendszernek nincs értelme,lehet megnézném a lehetőséget,hogy mi van akkor ,ha mindkettőt eladod és veszel egy újabbat ráfizetéssel.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Helló
Nemrég vettem egy ASUS Radeon R9 290X 4GD5 DirectCU II OC videókártyá és a tipikus AMD Black Screen baja van (nincs kurzor)
Tehát driver nélkül tökéletesen megy, amint felrakom a drivert feketeség, reset windows logo ig jó aztán feketeség.
A Windows él és virul mert integráltal nincs gond.
Ez javítható vagy hardweres probléma ? (aka hibás a kártya)
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@YoRHa 2B: Az Asus 290(X)-ből a fele hibás darab volt. Próbáld meg a memória órajelét visszavenni, úgy talán futni fog. Nekem is úgy működött egy darabig aztán gariba ment vissza.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Puffin: Megpróbálom visszavenni az órajelet, közben irtam az előző gazdájának is, meglátjuk mit szól hozzá
DisplayPort on működik
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Sziasztok. Szerintetek gond ha nem megy rá teljesen a videokártya power csatlakozója a gpu-ra? A kis pöcök sem akad be...
Itt egy kép.
[LINK]
0
0
0
0
💬 4
ricsiricsV avatar
@DarkC0re: Fordítva dugd be!
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@ricsiricsV: Ezt azért szerintem te sem gondolod komolyan 😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@DarkC0re: Ha nem megy erővel, oldd meg többel 😃
Amúgy nem lehet, hogy kicsit poros, vagy nagyon melegszik?
0
0
0
0
DarkC0re avatar
@AMDMonsteR: Megoldottam... 😃 leszedtem, majd nekifutásból „nagyobb erővel“ vissza dugtam 😃 Nem melegszik túl.
0
0
0
0
no avatar
Hali egyetlen kérdés.
Volt fél éve egy config AMD FX-4100, ASUS Radeon HD 7870, 8GB 1866-os Fury ram 320GB vinyó, Akyga Basic 420W-os táppal.
Na most a kérdés, annyi a változott a config hogy HD7870 helyett egy HD 6870-en van és egy új Baracuda 1TB vincseszter és valami úton módon nem elég a tápom lehetséges, hogy nincs minden kábel bedúgva vagy esetleg jó helyre dugva? Mert nem értem hogy gyengébb VGA-t hogy hogy nem bírja el.
0
0
0
0
💬 2
Boldor81 avatar
@Matesz9818: Hali ! Ne haragudj meg ,de én azt a tápot egy irodai gépbe se szívesen tenném bele. Ha tudod szerintem cseréld le !!!
( Ha megfogadod, csak jó tanács volt )
Nézd át a kábeleket... Amúgy sípol, vagy mit csinál a gép ?
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: mindenképpen cserélni fogom, felpörög a vga(közbe hideg) és monitor kikapcs csak játék közbe (csak egyszer mert többször nem próbáltam), de mintha két kábel nem lenne bekötve...
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Lehetne zárni ezt a topic-ot, semmi értelme. Csak félrevezető.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
A két kártya között annyi a különbség, hogy az egyikhez 8 pines, a másikhoz 6 pines tápcsatlakozó van.
Szerintetek van teljesítménybeli különbség a kettő között? nem találtam erre vonatkozó információt.
Köszönöm
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@ktngbr: Miről van szó?
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziasztok engemk az érdekelne hogy van 1 GTX 1070 es kártya nálam de valamiért NEM BOOSTOL FEL AZ ÓRAJELE TERHELÉS ALATT

Mi lehet ennek az oka ?

eddig 2 cpu val néztük

1 jelentkező ryzen 7 1700x

2 jelentkező ez vicces i5 3470 értem hogy az i5 nem tudja meg hajtani rendesen de a ryzen sem ?
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@migist2: Konkrétan milyen kártya és milyen terhelés alatt?
0
0
0
0
migist2 avatar
@xCube: Gigabyte

http://imgbox.com/iTyTDatJ

GPU 139 MHz memoria 405 Mhz 40 fokos 100% terhelésen
0
0
0
0
gaborw avatar
@migist2: Ott màsban keresném a hibàt, nem a prociban.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ehhez mi a jó édes .... kellett új topicot nyitni megint?
Ennyi degenerált embert, hogy nem tudnak keresni....
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Ehhez a procihoz max őt tudom ajánlani 😜
[url]www.mysoft.hu/details.aspx?pn=PH-GT1030-O2G&utm_source=100[/url]
0
0
0
0