Videokártya
http://www.pc-max.hu/webaruhaz/lenovo-m81-5048-mt-6.html?category_id=1518 ebbe a számítógépbe szeretnék ujjonan videó kártyát venni az ár: max 55 -60 ezer forint milyet ajánlotok?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Error Code: 0x0003
Már újraindítottam a gépet ki és be kapcsoltam...stb. Tegnap vettem észre tegnapelőtt frissített aminek őrültem mert a driver mutatta a gép teljesítményét játék közben. Valaki találkozót már hasonlóval? Előre is köszi a segítséget.
2. Vagy töröld le display driver uninstallerrel....erről vannak videók, hogy hogy kell törölni azzal drivert!
3. Ha az Experience neked nem fontos, akkor nem kötelező telepíteni ahhoz, hogy működjön, elég a driver! Ha meg jön update, akkor utánanézel és letöltöd!
Csak simán leszedtem Nvidia oldalról a drivert telepítettem és kész.
[LINK]
Tudom nagyon "bádzset kategória" 😆 De amíg működik még nem akarom feltétlen lecserélni.
Egy olyan kérdésem lenne hogy adott egy konfig egy GTX 10160 vga-val. Nemrég észrevettem hogy amint bekapcsolom a gépet rá pár percre a vga szinte 80-90%-on kezd menni annak ellenére hogy semmilyen program nincs megnyitva sem a hátttérben sem sehol. 1400-1500-on mennek a ventik holott csak játék közbe szokott ennyin pörögni. Legfrisebb nvidia driver van fenn. Van valakinek ötlete ? kb 2 hónapja lett a gép összerakva.
Meg időnként ha a gépet elinditom és amig tölt a windows addig is maxon pörögnek a ventik de amint bejon az asztal le is állnak a ventik a normál állapotra.
Leginkább az érdekelne, hogy egy jobb féle 4 magos proci, amit még kezel a lap, megbírkóik-e valamelyest 2db GTX450/460 videokártyával. Na nem arra gondolok, hogy teljesen kitekerje őket, csak a játékok ne azért szaggassanak be brutál mód.
Memóriából tele pumpálom, amennyivel csak tudom.
Itt találod meg a hotfixet, de a fórumban is odastickyzték a legfelső kommentben: [LINK]
Nvidia Geforce Experience szoftver az alapvetően mire jó?
Köszönöm!
[LINK]
Az Asus AMD kartyai mindig is neccesek voltak.
Egyfelol mondjuk megertelek, mert nekem amikor elfustolt a GTX 970 (Strix),en is ugy voltam hogy az Asust egy darabig akkor hanyagoljuk...
Mondjuk az 5600XT-s karik közül is övéké az egyik legjobb, szóval minőség szempontjából abszolút top-ok overall 😃
Nekem 5770-ből V2-es ref. hűtős változatom volt, meg voltam vele elégedve, hibamentesen adtam tovább, hogy mi lett vele azóta az rejtély 😊 Mert sájkányos.
(Mondjuk egy ref hűtős GTX980 jó lenne.)
800 USD MSRP 😃 Nitro+ meg 770 USD.
80-as Ampere karit is fel lehetett rángatni a 90-es szintjére, annyira nincs kihasználva szegény 😃
Az 5700 XT az elég gáz volt ja 😃
Nyilván vannak esetek amik kirívóak, pl lg ips panelek amik egy vagon redmi/sony/saját modellbe mentek és erősebb napfényen elengedett a ragasztás.
De ha egy szar vásárlás miatt leírsz kapásból 2 gyártót is akinek köze van hozzá, akkor te pár év múlva bozótöltözetben fogsz egy általad épített fakunyhóban lakni
Levásárolni mindenképpen kell engedniük, azt javaslom a fogyasztó védelmet és a békéltető testületet max 1 hónap után keresd fel, és tudakold meg, milyen jogaid vannak.
Profitból él a gyártó és az eladó is, nem érdekük hogy a vevőt (legyen az bárki és vegyen bármit) megkárosítsák.
Amúg ez elég tragi komédia hogy a GT 1030 milyen elégedett vagy, a RX 470 meg shit.
A gpu m a horizon z dawn alatt fel megy 100 ra, a vram meg 103 százalékra. Az baj, inkább hagyjam a game et, vagy semmi baj, nyugodtan nyomhatom??
Egy XFX Radeon HD5750-et cseréltem le. Látta a kártyát az eszközkezelőben mint RX570, de oda volt írva egy hibakód: 43, a monitoromra DVI-D-Sub átalakító hiányában nem tudtam rákötni a gépet így kötöttem rá a TV-re (4K) HDMI-n keresztül. De ott is maximum csak 1920x1080-at engedélyezett felbontást. Visszatettem a régi kártyát de már azt sem ismeri fel.Feltettem ahhoz is újra az illesztőprogramot de semmi. Azt írja: Szabványos VGA grafikus adapter.
Alaplap típusa: MSI-Z77A
Nem tudom mit csináltam rosszul, rossz a videókártya, vagy nem állítottam át valamit a BIOS-ban? Kérlek segítsetek, ha hétfőig nem javul visszaviszem a kártyát.
Alaplap: MSI Z77A-G41
Processzor: Intel Core i5 2400
Tápegység: Chieftec GPE-700S 700 wattos
Amúgy ha nem több mint 30k és megbízható eladótól/ismerőstől van, akkor simán.
1.ASUS Strix R7 370 OC 2GB
2.Asus HD7870 2GB
3.Gigabyte Geforce GTX 960 WINDFORCE 2X Gaming 2G
Asus HD7870 2GB = 15.000 Ft
Gigabyte Geforce GTX 960 WINDFORCE 2X Gaming 2G = 20.000 Ft
Szerintem ezzel jobban jársz valamivel 😀 és a 30k-s keretbe belefér 😀 ez 4 Gb-os változat ami alá ma már nem nagyon érdemes adni ha van rá lehetőség 😀
A felsorolt 3 kártya közül még a leggyengébb R7 370 is 50%-al erősebb, mint egy RX 550!!
GTX 960 4gb
GTX 1050TI 4gb
Ha normális tápod van akár:
RX 470
RX 570
Igen a stabilabb áramforrás miatt szoktak használni két csati/két kábel felosztást, hogy ne szívják el egymás elől a kellő mennyiséget, egyébként a fenti kártyánál ez nem lenne szükséges, akár csak a legtöbb komolyabbnál se, csak extrém tuning esetén elengedhetetlen. Én is csak azért használok két kábelt mert külső gyártótól származó szövött kábelek és ott nincs úgymond elosztás. Ez zavart be igazából, megszokás 😆😶
Cicergésre sajnos nincs igazi megoldás. Valamelyik kártyánál előfordul, valamelyiknél nem. Sőt, az is benne van a pakliban, hogy más gépben, más hardverekkel társítva már nem produkálná ezt. Működést nem befolyásolja, boltja válogatja, hogy emiatt kicserélik/visszaveszik e vagy sem. Általában az FPS-től függ a cicergés mértéke, ezért van az, hogy ingame a kamera mozgatására változik.
Én is a Crysis 2-t tolom, meg a Detroitot 😃
Látom 144hz-es monitorod van. Ha nincs lekorlátozva 144-re a képkockaszám ,akkor korlátozd le maximum 144-re !
Pl: MSI afterburner -el feltelepül egy RIVA Tuner progi is. Ott állítsd a framerate limitet 144-re. Így ha a játékban ki is van kapcsolva a vsync, akkor sem akar majd 144fps fölé menni a képkockaszám.
Nem biztos, hogy ez sokat segít a kártya cicergésen ,de akkor is így lenne jó a 144hz miatt !
Ha ezeken a lépéseken már túl vagy és nem segített akkor nem igazán tudsz a cicergéssel mit kezdeni. Vagy ,ahogy J_DeeZ fórumtárs is írta... LEHET egy hardver csere (pl:TÁP) megszünteti.
Gépházat elnézve nem lehet túl nagy légáramlat, tekintve hogy alig tud szívni levegőt elölről. Videokártyát megpróbálhatod garanciáztatni, ha nem oldódik meg az anomália. A cicergéssel meg ugyan ez, megpróbálhatod a garit de nem biztos hogy újat kapsz és valszeg időbe is telik.
Alaplap: MSI-Z77A-G41 Plus
Viccen kívül:
Szerintem attól függ milyen CPU-t használsz. Annak a lapnak a manualja szerint talán a max CPU amit fogadni tud az az i7-3770k. Így GTX 1070 kb a max, utána a proci kevés lesz.
Gondold végig mekkora kereted van rá és másik témába dobd fel a kérdést hogy Milyen gépet vegyél és kapsz legalább 2db AMD konfig javaslatot.
Van amelyik meg folyamatosan megy (lásd : Zotac AMp Extreme)
Vettem nemrég egy MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio vga-t. Maga a kártya hatalmas. Adtak hozzá vga tartót ami hát valamennyit tart de a világot valszeg nem váltja meg. Szóval az lenne a kérdésem h lehet-e baj abból h valamennyire lóg a kártya? Nem túlzottan de gondolom a kártya súlya is közre játszik. Kártyának - alaplapnak - Pcie slot-nak hosszútávon lehet baja ettől?
Köszi a választ!
Köszönöm neked is a választ 😀
-Ram: 2x8 GB Kingston HyperX Predator 3200mhz
-CPU: Amd Ryzen 5 2600 Six-Core 3,40Ghz
-GPU: AMD XFX Radeon RX 580 OC 8Gb
-Motherboard: Asrock b450 pro4
-Power Supply: FSP 600W Hyper M
Hallott már valaki a GPU Coil Whine-ról? A videókártyám 1-2 játék közben "cicergő" hangot ad ki magas frekvencián, de más játéknál halk rezonálást ad (utóbbit csak akkor hallani ha teljesen odahajolsz) Lehet valamit tenni ellene? (Vsyncet bekapcsolom, azonnal megszűnik a probléma az adott játékban) Ha lehet valamit tenni GPU cserélésen kívül, akkor várom a tanácsokat 😀 Köszönöm üdv.
Pl magasabb venti sebességen rosszabb? alacsonyabban nem tűnik fel, stb?
Az is megoldás, hogy cserélteted a kártyát, a gyártók zöme vállal garit a Coil Whine jelenségre.
+ 50% fant tettem rá, de akkor is csinálja. Addig csinálja még belépek a játékba, mikor már szaladozok megszűnik a jelenség, kicsit halkabb "rezonálás féle" hang keletkezik, de azt akkor hallod ha teljesen oda rakod a füled a gépházhoz. Vsync be, megszűnik, vsync ki, újra kezdi. Sync nélkül 2 perc játék után, vége a jelenségnek, megint csak a halk zúgás.
Hogy cserélik e ezen jelenség miatt a kártyát azt meg kell érdeklődni, de simán előfordulhat hogy a cseredarab is ugyan ezt fogja művelni. Elvileg a tápegység is közrejátszhat, legalábbis sokan ezt mondják, személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs, nem sűrűn cserélgettem a tápomat.
i7 4770
gtx 1070 ti
4x4gb ddr3 1600 mhz
win 10 64 bit
1 hónapja vásároltam egy Gigabyte RX 590 8 gb videókártyát. Nagyon jól működik. De ma ahogy játszani akartam bármivel egyszerűen nem hajtja magát a kártya pedig nem állítottam át semmit. GPU teljesítmény játék közben 30 watt miközben 150-180 között szokott lenni. Meg nem pörög fel a ventilátor sem mikor mindig felszokott játék közben. Olyan mintha lekorlátozta volna magát. Valaki járt már így? De a játékok érzékelik a kártyát és az AMD illesztőprogramon is érzékeli hogy a kártya működik és csatlakoztatva van. Eddig pl ac origins highon 80 fps most meg lowon 20
További jó játszást!
[LINK]
[LINK]
Kicsit frissítettem a gépem adatait. Gondolom elég lesz a táp is meg a proci is.
Többek közt ezt néztem ki:
[LINK]
GDDR5-ösből és GDDR6-osból is van pár verzió. Ami érdekelne:
- 2 vagy 3 ventilátorost érdemes vennem? Árban 1-3 ezer a különbség, ami szinte semmi. 3 ventilátornál jobb a hűtés? Halkabb vagy hangosabb?
- A GDDR5 és GDDR6 között kb. 10.000 ft a különbség. Ez a gyakorlatban mit jelent? Kiforrott már a dolog, érdemes azt a plusz tízest ráfizetni? Tényleg annyival többet kapok?
- MSI és Gigabyte márkák között gondolkodom. Főleg a hűtés és a zaj érdekelne. Mennyire megbízhatóak ezek a márkák, milyen szinten vannak?
Köszi a válaszokat! 😃
(Játékra használnám a gépet, de nem multiznék. Több évig nem szeretnék váltani, szóval örülnék, ha megveszem és évekig happy kapcsolatban vagyunk.)
GDDR6 igen kiforrott nyugodtan vehető,ez az új széria hozadéka.
2 ventillátor egy jó házban elég a kártyára,nyilván azért meg kell nézni,hogy ne nézzen gagyinak ki,mert akkor az is.
Márka szinte mondhatni mindegy ennél,hiszen nem olyan brutál teljesítményű,hogy számítson minden kis megmunkálás rajta.
Ami nekem itt kicsit fura volt, hogy a Super 2 ventilátorosa nem tudja a DirercX 12.1-et, de a nem super és a 3 ventilátoros változat tudja. Ez mennyire számít?
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1660-oc-6gb-gddr5-gv-n1660oc-6gd-videokartya-282756
https://www.pcx.hu/gigabyte-gv-n166soc-6gd-gtx1660-super-oc-6gb-gddr6-videokartya-347665
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx-1660-super-gaming-oc-6gb-gddr6-gv-n166sgaming-oc-6gd-videokartya-839695
Gigaventikkel szoktak zavaró dolgok történni.
De van olcsóbban egy ventis Ti: [LINK]
Ez se föl meg a levében...
Köszönöm az infót! 😃
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1080-Ti-vs-AMD-RX-5700-XT/3918vs4045
Esetleg egy RTX 2060. De ha nem fontos az rt (egy 2060 amúgy sem bajnok rt-ben), akkor inkább egy 1080 ti.
Ez is egy mai thread redditen:
[LINK]
Elég nevetséges szerintem.. mikor megjelent már a kártya pedig.
Az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok!:
Adott a gépem, és egy 4K HDR TV. A VGA-n már csak DP van szabadon, viszont a TV HDMI 2.0 csatlakozós. Két lehetőség van, és a klasszikus nyilván egy átalakító display port és HDMI között. Viszont láttam egy újabb alternatívát (számomra, mert még nem találkoztam vele élőben).
Mellyire ajánlanátok display port 1.4 - HDMI 2.0 kábelt? Aminek az egyik vége ilyen, a másik pedig olyan, és nincs átalakító a képben. Van valakinek ilyennel tapasztalata?
[LINK]
Ha valóban olyan keveset kell rádobnod és biztos forrásból van nem egy bányagépből akkor mindenképp megéri váltani.
Én is 1080-ról váltottam 1080TI-ra, és 1440p-ben játszom. Igazán szembetűnő a különbség.
Azt szeretném megtudni,hogy kompatibilisek-e a következők:
GTX1050TI 4GB GDDR5 OC
AMD RYZEN 5 1600 BOX
ASROCK AM4 B450M PRO4
A gondom az hogy a videókártyacsere óta (előzőleg GTX 960 volt) nem indul el a gép. (Sípoló hagokat ad,a képernyőhöz meg nem is lehet csatlakoztatni vga hdmi átalakítót mert valamiért nem fér be.) Arra gyanakszom,hogy az alaplap vagy a processzor nem kompatibilis a videókártyával.
Van valami elképzelésetek,hogy vajon mi lehet a gond?
Lehet valamit nem megfelelően kötöttél össze.
A GIGABYTE GA-H110-D3A alaplaba jó a gtx 970?
Nemrég vettem egy ASUS Radeon R9 290X 4GD5 DirectCU II OC videókártyá és a tipikus AMD Black Screen baja van (nincs kurzor)
Tehát driver nélkül tökéletesen megy, amint felrakom a drivert feketeség, reset windows logo ig jó aztán feketeség.
A Windows él és virul mert integráltal nincs gond.
Ez javítható vagy hardweres probléma ? (aka hibás a kártya)
DisplayPort on működik
Itt egy kép.
[LINK]
Amúgy nem lehet, hogy kicsit poros, vagy nagyon melegszik?
Volt fél éve egy config AMD FX-4100, ASUS Radeon HD 7870, 8GB 1866-os Fury ram 320GB vinyó, Akyga Basic 420W-os táppal.
Na most a kérdés, annyi a változott a config hogy HD7870 helyett egy HD 6870-en van és egy új Baracuda 1TB vincseszter és valami úton módon nem elég a tápom lehetséges, hogy nincs minden kábel bedúgva vagy esetleg jó helyre dugva? Mert nem értem hogy gyengébb VGA-t hogy hogy nem bírja el.
( Ha megfogadod, csak jó tanács volt )
Nézd át a kábeleket... Amúgy sípol, vagy mit csinál a gép ?
A két kártya között annyi a különbség, hogy az egyikhez 8 pines, a másikhoz 6 pines tápcsatlakozó van.
Szerintetek van teljesítménybeli különbség a kettő között? nem találtam erre vonatkozó információt.
Köszönöm
Mi lehet ennek az oka ?
eddig 2 cpu val néztük
1 jelentkező ryzen 7 1700x
2 jelentkező ez vicces i5 3470 értem hogy az i5 nem tudja meg hajtani rendesen de a ryzen sem ?
http://imgbox.com/iTyTDatJ
GPU 139 MHz memoria 405 Mhz 40 fokos 100% terhelésen
Ennyi degenerált embert, hogy nem tudnak keresni....
Ehhez a procihoz max őt tudom ajánlani 😜
[url]www.mysoft.hu/details.aspx?pn=PH-GT1030-O2G&utm_source=100[/url]