Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tomcsojn avatar
Slenderman írta:
tomcsojn írta:
Hali
azt akarom kérdezni hogy viszonylag olcson de egy elég erös processzort szeretnék venni mit tudtok ajánlani szinte semmi elképzelésem nincs csak az tényleg hogy ne küldjetek valami 200 000 ért procit mert nincs rá pénzem olxan 15k környékén keresek de jobb legyen mint ami a gépemben van.
Elöre is kösz

1GB RAM mellé nagyon sok az a C2Q. Neked új gép kéne, nem fejleszteni. Hiába lenne erősebb procid, ha kevés a RAM-od + gyenge a vidikarid.

2*1Gb ram om van de most fektettem be még 4gb re ugyhogy lesz 6GB RAM ami sztem eléglesez 😃 a video kari sztem nem rosz már nem tom de elég uj generácio meg jó minöség minden de azt most akkorsem cserélek akár mi is van vele 😆
0
0
0
0
ToTu avatar
kéne tudd menyit fogyaszt a + venti mert a tápnak ojanlesz minth anem is cseréltél volna procit a kérdés hogy nagyon kivan-e centizve a táp mer ha igena kkor bajlesz ha meg egy ien 20-50-100W szabadon van akkor nincs para
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
a hütö is marad vagy a cooler master uj ?

cooler master lesz mert6 a gyári az elvileg ugyan olyan mint a ami van a 4 magoshoz meg olvastam róla hogy az fxnek is szar a hütése sokat fordul a venti
0
0
0
0
ToTu avatar
a hütö is marad vagy a cooler master uj ?
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
őőő nézd meg a fgyasztását és számoldki de elégnek kéne lennie csak nem eszik annyit az fx

hát 125 watt os ami most van 4 magos annak is 125 watt
0
0
0
0
ToTu avatar
őőő nézd meg a fgyasztását és számoldki de elégnek kéne lennie csak nem eszik annyit az fx
0
0
0
0
Devis avatar
ToTu írta:
a proci többet kapot de a vidkari teljesitményét néztük nem az összesitetett

... ezzel most magad ellen beszéltél.

Na szóval gpu-nak mind1 hogy milyen proci van, a kérdés csak az, hogy milyen limited lesz.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Chieftec 500w os táp elég neki ???????????
0
0
0
0
ToTu avatar
az az eggyik legjobb hütö nem lesz azzal gond 😃
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
akkor + hütöt is vegyél a biztonság kedvért aranygép lesz az egy fx ell 😃 márcsak alaplapot kéne gyártson az amd és akkor teljes amd configuráciot össze lehetne hozni

hűtrő az már van cooler master
0
0
0
0
ToTu avatar
a proci többet kapot de a vidkari teljesitményét néztük nem az összesitetett
0
0
0
0
Devis avatar
ToTu írta:
nem teljesen lényegtelen a 7870 3Dvintage ben nállam több pontot ér ell az i7 ell min thaverom phenom 2 jével

még szép.... i7 "kicsit" erősebb mint egy phenom. mellesleg ott sztem a proc kapott többet
0
0
0
0
ToTu avatar
akkor + hütöt is vegyél a biztonság kedvért aranygép lesz az egy fx ell 😃 márcsak alaplapot kéne gyártson az amd és akkor teljes amd configuráciot össze lehetne hozni
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
lol ki csillagozták a n a g y o n szot elözöleg 😆
nem tudom hogy a gigabyte mien procikat nem támogat elözöleg nekem is egy gigabeyte alaplapba volt az i7-em csak az gyárilag rosz volt és vissza vidtem

de az erösebb jobb hiresebb i7 eket mint a 2500K és társai a legtöbb gyártó alaplapja támogatj legalábis a ha jan chip foglalatut veszel

de az amd procik is jok csak azok inkább játékra vannak elsödlegesen jo választás az fx amd közül a leg erösebb ELMÉLETILEG

hát nekem arra kell hogy játszak meg ami most van alaplapom az is gigabyte azt nem rég vettem és nem akarok intelest is venni már meg nekem az amd procikkal semmi bajom sztem jó teljesitményt adnak csak a gyári hűtő az 6000 ret forog terhelés alatt amikor megvettem phenom II x4 965 öt akkor kb 5 óra után megdöglött sztem gyári hibás volt és küldhettem visza
0
0
0
0
ToTu avatar
lol ki csillagozták a n a g y o n szot elözöleg 😆
nem tudom hogy a gigabyte mien procikat nem támogat elözöleg nekem is egy gigabeyte alaplapba volt az i7-em csak az gyárilag rosz volt és vissza vidtem

de az erösebb jobb hiresebb i7 eket mint a 2500K és társai a legtöbb gyártó alaplapja támogatj legalábis a ha jan chip foglalatut veszel

de az amd procik is jok csak azok inkább játékra vannak elsödlegesen jo választás az fx amd közül a leg erösebb ELMÉLETILEG
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
a 2500K 10ezerel drágáb mint az fx amit irtál alaplap meg annyit kel nézned hogy LGA 1155 ös foglalat sandy bridge ennyi

am *** jo árban vannak a dolgok rendelheted is meg házhoz is szállithatod

x4 valamien black edition

nem egésznap számolok vintage pontokat de 1-2 dolgot leteszteltünk mer kiváncsiak voltunk

am ha pár dolgot leteszteltetek akkor azt is nézd meg hogy milyen procikat támogat a gigabytenak a weblapján pár alaplapnál feltünt hogy 1-2 intel core i procikat nem támogat
0
0
0
0
ToTu avatar
a 2500K 10ezerel drágáb mint az fx amit irtál alaplap meg annyit kel nézned hogy LGA 1155 ös foglalat sandy bridge ennyi

am *** jo árban vannak a dolgok rendelheted is meg házhoz is szállithatod

x4 valamien black edition

nem egésznap számolok vintage pontokat de 1-2 dolgot leteszteltünk mer kiváncsiak voltunk
0
0
0
0
istvan92 avatar
ja csak az inteles procik kurva drágák meg valamelyik alaplap nem is támogatja
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
nem teljesen lényegtelen a 7870 3Dvintage ben nállam több pontot ér ell az i7 ell min thaverom phenom 2 jével

de milyen a phenom 2 ő?
0
0
0
0
Dani46 avatar
vki vintage pontokat számol egész nap más játszik😃
0
0
0
0
istvan92 avatar
Dani46 írta:
sztem hülyeség 6850 hez bőven elég

hát jó csak van egy gigabyte alaplapom amit csak ugy kaptam am3+ os és ugy adom oda a procit vele együtt és nem sokat pótolok rá és megvan az fx 8 magos proci am valami jó webáruházat nem tudsz ahol jó árba van ?
0
0
0
0
ToTu avatar
0
0
0
0
Devis avatar
vga-nak tök mind1 milyen cpu van mellette (na jó azért egy régi fos cerka nem jó neki), de h az most egy fx vagy i5... teljesen lényegtelen
0
0
0
0
Dani46 avatar
sztem hülyeség 6850 hez bőven elég
0
0
0
0
istvan92 avatar
Dani46 írta:
ha 965 ös procid van mér akarsz cserélni procit?

azért mert azt el tom most adni egyik havernak jó pénzért
0
0
0
0
Dani46 avatar
ha 965 ös procid van mér akarsz cserélni procit?
0
0
0
0
istvan92 avatar
Devis írta:
ToTu írta:
nyugi az intelnek is rátedtem a gyári hütöt az i7re és lötyögöt rajta másnap már vettem ujjat

hát épp ez akérdés hogy menyire fogja dijazni a vidkari a 8 magot mert tudomásom szerint a régebbi radeon-ok nem szeretik az fx et mert sok nekik a 8 mag ezér mondtam phenomot pontosan mien vid karid van ?

remélem ezt viccnek szántad

??
0
0
0
0
Devis avatar
ToTu írta:
nyugi az intelnek is rátedtem a gyári hütöt az i7re és lötyögöt rajta másnap már vettem ujjat

hát épp ez akérdés hogy menyire fogja dijazni a vidkari a 8 magot mert tudomásom szerint a régebbi radeon-ok nem szeretik az fx et mert sok nekik a 8 mag ezér mondtam phenomot pontosan mien vid karid van ?

remélem ezt viccnek szántad
0
0
0
0
ToTu avatar
elméletben ez kéne tudja kezelni a 8 magot az uj driverekkel azt tudom hogy a 4xxx szária már nem képesrá am tudom ajánlani az AMD ramokat az ismeröseim akiknek amd proceszoruk van azt mondják hogy iszonyatosan jo öszhangvan a proci és a ram között
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:

vtx 6850
0
0
0
0
ToTu avatar

0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
akkor vagy fx et vegyél vagy alegnagyobb phenom II-töt mert van phenom ami erösebb az fx nél anyit kéne tudni hogy a legnagyobb fx vagy a legnagyobb phenom az erösebb és azt veszed de ha amd akkor jo választás az fx

ÉS szted a videókari hogy fogja csipázni a 8 magos procit? am amdbe egy valami nem tetszik hogy a hütöje az 1 fos
0
0
0
0
ToTu avatar
akkor vagy fx et vegyél vagy alegnagyobb phenom II-töt mert van phenom ami erösebb az fx nél anyit kéne tudni hogy a legnagyobb fx vagy a legnagyobb phenom az erösebb és azt veszed de ha amd akkor jo választás az fx
0
0
0
0
istvan92 avatar
ToTu írta:
istvan92 írta:
vtx 6850 es videókarim van és ezt a procit néztem bele AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ BOX szerintetek l lennének együtt kihajtsák egymást ?

az nvidia és az amd föként játékra vannak a gond az hogy egy egyszerü 4magos i5 elveri a 8magos bulldozer fx-et erre szemel látható bizonyitékot kapsz itt a forumon a 3Dvintage ben hogy az i5 ök töb ezerel nagyobb értékelést kapnak
ha még rádobnál egy 10ezret vehetnél egy i5 2500K-t ami gamekre az egyik legjobb proceszor és elnézést kérek minden AMD fantol de földbe döngöli a a bulldozert

tudom de nekem amd kell
0
0
0
0
ToTu avatar
istvan92 írta:
vtx 6850 es videókarim van és ezt a procit néztem bele AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ BOX szerintetek l lennének együtt kihajtsák egymást ?

az nvidia és az amd föként játékra vannak a gond az hogy egy egyszerü 4magos i5 elveri a 8magos bulldozer fx-et erre szemel látható bizonyitékot kapsz itt a forumon a 3Dvintage ben hogy az i5 ök töb ezerel nagyobb értékelést kapnak
ha még rádobnál egy 10ezret vehetnél egy i5 2500K-t ami gamekre az egyik legjobb proceszor és elnézést kérek minden AMD fantol de földbe döngöli a a bulldozert
0
0
0
0
istvan92 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Joker020 írta:
Intel i5 2400 meg a 2500 között mennyi a különbség? Renderelésnél, játékoknál mennyit számít?

semmit
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Intel i5 2400 meg a 2500 között mennyi a különbség? Renderelésnél, játékoknál mennyit számít?
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Annyiért engem is érdekel 😃
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Jó te biztos jobban tudod.. 😃
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Joker020 írta:
Lizard írta:
Joker020 írta:
AMD FX 8120 BOX vs. AMD Phenom II X4 965? 😃 Elég jó áron tud haver 8 magos FX-et csak azért kérdezem 😀

Ha nagyon jó áron akkor FX...

20 körül tud 2 év garival.. 😃

Annyiért nekem is tudhat a barátod egy FX-et..😃 😜
0
0
0
0
ToTu avatar
ha olcsobb sérit akarsz akkor az AMD-t tudom ajánlani 20-25 ezer FT-ért korrekt proceszorokat kapsz a gyártótol
0
0
0
0
zooooo avatar
Sziasztok.Milyen procit vegyek a gépembe ami kihajtsa a videokarimat.A lehetö legolcsobb megoldás érdekelne ez lenne az utolso felylesztés.
0
0
0
0
AlwinHD avatar
Lizard írta:
Joker020 írta:
AMD FX 8120 BOX vs. AMD Phenom II X4 965? 😃 Elég jó áron tud haver 8 magos FX-et csak azért kérdezem 😀

20 körül tud 2 év garival.. 😃
0
0
0
0
no avatar
Devis írta:
WackooSheep: te olyan hülyeségeket beszélsz, hogy az már fáj. ha megnézted volna a gépét (vagy csak az előző hsz-t) láthanád hogy nem 1155-ös foglalatú a gépe, erre te a core i családdal jössz... okos. mellesleg játékra i7 felesleges egy vga alá, és ugyebár cf/sli-ről szó se volt.

Slenderman: rakhat 1gb ram mellé quad-ot, de valóban értelmetlen lenne, mivel a ram fogja vissza (vagy fogná) vissza az egészet.
Ezt írtam le...
0
0
0
0
Lizard avatar
Joker020 írta:

0
0
0
0
AlwinHD avatar
0
0
0
0
Devis avatar
WackooSheep: te olyan hülyeségeket beszélsz, hogy az már fáj. ha megnézted volna a gépét (vagy csak az előző hsz-t) láthanád hogy nem 1155-ös foglalatú a gépe, erre te a core i családdal jössz... okos. mellesleg játékra i7 felesleges egy vga alá, és ugyebár cf/sli-ről szó se volt.

Slenderman: rakhat 1gb ram mellé quad-ot, de valóban értelmetlen lenne, mivel a ram fogja vissza (vagy fogná) vissza az egészet.
0
0
0
0
no avatar
tomcsojn írta:
Hali
azt akarom kérdezni hogy viszonylag olcson de egy elég erös processzort szeretnék venni mit tudtok ajánlani szinte semmi elképzelésem nincs csak az tényleg hogy ne küldjetek valami 200 000 ért procit mert nincs rá pénzem olxan 15k környékén keresek de jobb legyen mint ami a gépemben van.
Elöre is kösz

1GB RAM mellé nagyon sok az a C2Q. Neked új gép kéne, nem fejleszteni. Hiába lenne erősebb procid, ha kevés a RAM-od + gyenge a vidikarid.
0
0
0
0
no avatar
minimum i3 az ajánlok mindenkinek de nyílván aki komoylan gondolja a játékot annak i5 vagy i7
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció