Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AMDMonsteR avatar
Hát... minőségi sorrendet nem igazán lehet fölállítani. Van olyan , hogy egy típust nem tud jól összerakni a tuning cég, és van, hogy maga az architetctúra stabil vagy instabil.

Ha mégis meg kéne nevezni egy vagy két nagyon megbízható tuning céget, akkor kapásból az MSI-t mondanám. Nagyon stabil a hűtése, ráadásul saját magát tisztítja a kártya, mert valami okos emberke kitalált egy ventilátorlapát formát, ami középen fújja be a levegőt, a szélén meg szívja ki a port. Valamint elég nagy tartományban húzza az órajeleit, a játékhoz igazítva a GPU és a Vram teljesítményét. Nagyon jó kártyák.

Ha meg nagy tuningra vágysz, akkor Gygabite. Annak vannak a piacon szarrá húzott kártyái is amik tényleg stabilitás határig vannak húzva.
Nem sok gyártóhoz volt szerencsém, de az ASUS-nál (2 is volt) mindegyik csapágyas lett kb fél év múlva, Sapphire meg drága.
Általában minden videokártyára 2-3 év garanciát adnak, gyártótól függően erre még akár plusz 5-10 vagy élettartam garancia is járhat.

Nekem pl. MSI Radeon R9-270-em van amit az Aqua-tól rendeltem, 3 év garanciával és +25 év MSI garanciával.
Én ennyit tudok. Remélem azért volt benne okosság 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
nagyon sorrendet ne kérj senkitől inkább fogalmazzunk úgy hogy a Gigabyte, MSI, Asus, EVGA, XFX, meg még egy csomó márka jó... függ attól mennyi gari van egy adott kártyára milyen árszegmensben van, milyen a hűtése etc... tehát nem igazán lehet általánosítani... ha van az adott alaplapon pcie csatlakozófelület akkor semmi akadálya hogy ddr3-as vga menjen bele...
0
0
0
0
xXHecsaXx avatar
Üdv.
Érdeklődnék hogy a videókártya gyártok közül (nVidia,Asus,Ati,Gigabyte tök tudja mi van még...) egy minőségi sorrendet valaki feltudna-e nekem esetleg állítani,itt ilyen 1GB erősségűeket kéne figyelembe venni.
A másik kérdésem peddig hogy egy DDR2-es alaplap-ba egy DDR3 kártya bele mehet?
(hosszab válaszok esetében megköszönném ha üzenetben válaszolna az illető,köszönöm 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ház ennél semmilyen százalékérték nincs. Am gyakorlatilag majdnem dupla olyan erős a gtx 750 ti. Aztán ha ref órajelnél többön megy akkor még jobb. [LINK]
0
0
0
0
no avatar
http://versus.com/en/nvidia-geforce-gtx-750-ti-vs-kfa-geforce-gtx-550-ti-ltd-oc-white

Ezek adatok stimmelnek? ennyivel gyorsabb gtx750ti a gtx550ti-nél??
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel van rajta pcie foglalat ezrét igen, belemegy bármelyik...
0
0
0
0
IIREVOII avatar
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem! Egy ASUS F2A85-M alaplapba belemennek ezek a VGA-k?
ASUS GTX 750 TI,ASUS R7 260X,ASUS R7 265
Ezen a 3 VGA-n, gondolkodom hogy melyiket vegyem, attól függ melyikre lesz pénzem.

Bocsi ha rossz topicba írok, ezt találtam a legmegfelelőbbnek.
0
0
0
0
no avatar
vágom bétát csak akkor érdemes gondolom ha egy adott game-re való változást eredményez??
0
0
0
0
gigazte avatar
Nvidiánál szerintem elég csak a normális drivereket feltenni, mert sokkal gyakrabban frissítik!
0
0
0
0
no avatar
Ha megjön az nvidia kari legfrissebb béta drívert érdemes feltenni rá vagy, azt tegyem rá ami a legfrissebb nem béta??
0
0
0
0
gigazte avatar
Igazság szerint azt mondta, hogy csak ennél a játéknál volt neki ilyen, és csak a patchelés után! A régebbi 7100gs-em leépülése is így kezdődött el, hogy egy újabb játéknál előfordultak hasonló textúra hibák, és szépen lassan átment az összes többi játékra! Ezért is van megijedve a haverom!

U.I: Fent sincs neki az új driver! Átvágott!😊 Ha ezt tudom, akkor fel se teszem a kérdést!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
gigazte: Legfrissebb videókártya driver van feltelepítve? Nincs széttuningolva a kártya?
0
0
0
0
Puffin avatar
az semmire nem jó kártya már a mai világban...
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek az nvidia quadro NVS 210S videokártya milyen?(amit veszek gépet ez lessz benne alapból de lecserélem)max milyen játék megy el rajt?
0
0
0
0
szilver avatar
Egy kis érdekesség 😃 Tegnap azt hittem hogy eldobom az agyam 😃 A VGA-t tisztítottam,miközben letörtem az egyik ventin egy lapátot.Fogtam a fejem.... :S aztán szerencsére találtam egy oldalt ahol ventilátor olajozás tutorialt mutatnak be szerencsémre.Így széttudtam szedni és egy LC Power 90mm lapátait raktam fel helyette ami ugyan vastagabb mint a vtx3d lapátai,így mind a két csapágyat benne kellet hagynom.Tanulság hogy fő az óvatosság mindig 😃 Ha valakit érdekel hogy hogy néz most ki akkor dobok fel képet majd.
0
0
0
0
gigazte avatar
Ha minden igaz, akkor nv gt210 512mb. Először tapasztalta ezt, és most hirtelenjében más játékkal, programmal nem volt ideje letesztelni.
0
0
0
0
Bronson avatar
ez érdekes... játékból nem a legbiztosabb megitélni futtasson le egy vga stress tesztet és minden kiderül... amúgy milyen vga?
0
0
0
0
gigazte avatar
Az egyik ismerősöm küldött nekem képeket, és ilyen nála a Sniper Elite 3! Szerintem haldoklik a videokártyája! Vélemények?
Spoiler!
https://kepfeltoltes.hu/140714/2014-07-14_00006_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/140714/6317817432014-07-14_00003_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/140714/13034112632014-07-14_00004_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/140714/2014-07-14_00005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
oddworld30: Far cry 3 1440x900-as felbontáson ultrán fog menni kb 50-60fps-el. Crysis 2 ultrán, a 3 már kérdéses. De az is elmenne szerintem very highon vagy 30-40fps-el.
0
0
0
0
Devis avatar
atstuff07: azt hiszem azzal tudsz monitorozni játék közben (igazából az teszi lehetővé hogy az aida64 és az afterburner tudjon monitorozni egymáson keresztül)
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Nem fog semmi rosszat tenni ha felteszed.

oddworld30:
Majd meglátod ha nálad lesz a hardver. Előre spekulálni tök fölösleges. Én csak azt mondtam, hogy az általad említett elmúlt 3 év játékait nem biztos, hogy maximális grafikai beállításokkal vinni fogja. Főleg a Far Cry 3, Crysis 2-3, Tomb Raider és hasonló kaliberű játékokat.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
az MSI afterburner telepítésekor érdemes felrakni a RivaTuner Statistic Servert is? az mi pontosan? kerestem a user manualban is de nem mutatja a telepítési lépésekben...
0
0
0
0
no avatar
high- very high csak elég már ehhez felbontáshoz gamek 90%-nál.. youtbon is bf4 high setting és full hd-n i3 mellett. jo nem 2100, de I3...... ez meg csak 720p lenne...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát azért kicsit combosabb vas kell, hogy mindent ultrán vigyen.
0
0
0
0
no avatar
ultrán csak ugy ha van mellette i5-öm vagy i7??? 1-2 éves gamekre gonodlok vagy 3, de idei is lehet...
0
0
0
0
no avatar
Hát GTX750Ti szerintem mediumon azon a felbontáson mindent elvisz élvezhető Fps el 😀
0
0
0
0
no avatar
vannak kamu gépigények amihez 4 mag kell azt na, de 1440*900 érted max felbont, azt csak birja mindennél...😀 még ha nem is max grafikával...
0
0
0
0
no avatar
oddworld30: Nem lesz CPU limited 😀 Ki fogja hajtani, maximum ott lehet egy kis húzóerő visszafele ahol a játék 4 magot igényel, de ott a GTX750Ti-nek is az ereje elfogy majd.
0
0
0
0
no avatar
Emberek, Cpu limitem nem nagyon lesz procimmal??birni fogja, kitudja pörgetni gtx750ti-t amennyire tudja??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Lajcsi888:Ez:[LINK]
vagy ez:[LINK]?
0
0
0
0
no avatar
1440*900 max max felbontás ez nem okozhat gondot a gtx750ti?? cpu limitre gondolok stb.. miegymás amikor gpu erösebb mint cpu...(i3-2100)
0
0
0
0
Lajcsi888 avatar
Hello erol a kartyarol tudnatok mondani nekem valamit hogy milyen a hutese stb.
Radeon Power Color R9 270x dupla ventilatoros
0
0
0
0
Bronson avatar
eltávolítod és annyi. de ha nvidia kártyára térsz akkor ajánlatos a driver sweeper nevű progival még egyszer kitakarítani előtte, hátha maradt valami ami bezavarna...
0
0
0
0
no avatar
nvidia illesztőprogi telepitése elött, ha megvan gtx750ti, amd cataly install managgert kell csak eltávolitani a gépröl? elég ennyi?? "programok eltávolitása, modósitása"nál...
0
0
0
0
sakamateee avatar
na megnyugodtam akkor..köszi😀
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
kung: Csak Watch Dogs nem a fejlettsége miatt fektette meg.😃 Ez itt a gond.
0
0
0
0
sakamateee avatar
bf4 multi fhd high beállítás mellett,25fokos szobában sok a 65-68fok????(VGA)
0
0
0
0
kung avatar
Godlike91:
Olyan kártyát venni, ami két év múlva sem fekszik meg, hogy a szavaiddal éljek, ilyet nem lehet megjósolni. Mondok egy példát. Gondolta volna valaki, az év elején, hogy egy játék az év közepére kifektet egy Radeon R9 280X videokártyát VHQ felbontásba. Szerintem nem, és tessék, az év közepére Watch Dogs VHQ 4X MSAA alatt, már kevés a Radeon R9 280X videokártya. Ebben a rohamosan fejlődő számítástechnikába nem lehet előre jósolni, szerintem.

https://kepkezelo.com/images/431spweddwvfmtvzmwih.jpg
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Hali valaki elküldené Asus gf gt440 driver linkét,windows 7 64bit-re? megköszöném
0
0
0
0
fort988 avatar
Üdv( bocs ha ez a kérdés nem ide tartozik)

ilyen házat szeretnék venni MTECH VS04A BLUE +18 és nem tudom hogy a kábeleket el lehet e vezetni a alaplap mögé, ezt valaki meg tudná mondani ?
0
0
0
0
Godlike91 avatar
Kung:
Akkor azt mondod, hogy egy 750ti-vel is mindent kimaxolva, mindent tudnék 30fps+-al játsznai 1440x900-ban. Nekem csak ennyi a célom, hogy ne legyen semmi fps drop, hanem végig stabilan tudjak maxon játszani, és ehhez keresek egy olyan kártyát, ami két év múlva sem fekszik meg. A GTX 650-em 1 éve vettem... de már kevés, pedig egy ideig kiszolgálta az igényeim.
0
0
0
0
no avatar
1440*900-on jobban muzsikálna crysis 3 + metro gtx750ti-vel amugy???
0
0
0
0
kung avatar
Godlike91: véleményem szerint, 1440x900 felbontásra és az FSP Hexa 400W táp mellé egy ASUS GTX750 Ti 2GB DDR5 GTX750TI-PH-2GD5 37k-ért jó megoldás lenne. Javasolnám a + 4 gb ramot is, hogy összesen 8gb legyen. Egy GTX 660-at vagy egy R9 270 már FullHD-ra való.

[LINK]
[LINK]

https://kepkezelo.com/images/7uenaqcsu60c64eyeb1.jpg
0
0
0
0
Godlike91 avatar
Halihó!
Ismét én vagyok pár kérdéssel. Van a konfigom az adatlapomon. Kérdezném hogy mennyire hajtana ki egy GTX 660-at vagy egy R9 270-et? Illetve szerintetek melyikkel járnék jobban? Vagy húznom kéne még a processzoron? FullHD-ben nem akarok játszani, monitort sem akarok hozzá venni, pusztán 1440x900-on szeretnék kompromisszum mentesen játszani. R9 270x-en is gondolkodtam, de ahhoz kevés a tápegységem pontosabban lehet elég lenne, de nincs annyi szabad átalakítható csatlakozóm. 😃
Szeretnék pár véleményt, ugyanis egy hónapon belül meglepem magam valamelyikkel. Általános harver kérdéseim vannak ezért írom ide, hátha tudtok segíteni.
A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
vágom nem lesz teljesítmény romlás értem, mivel ez gyorsabb kari lessz, az I3-nak bőven elég az mk9, asztalin tapasztaltam......
0
0
0
0
Bronson avatar
Mortal kombat-nál a proci ami nagyon számít, amúgy nem vga igényes játék.... szóval nem kéne hogy észrevegyél semmit nagyon...
0
0
0
0
no avatar
Ha egy hd7770-el maxon ment jól (720p 1440*900) pl mortal komb komplet edition ( Ssa kivételével az elvolt szürülve Amd miatt gondolom), akkor gtx750ti-vel sem lesz gondja szerintetek??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció