csuz-li: Részben egyetértek, részben pedig nem. i7 alján nem tudom mit értesz, i7 2600k gyorsabb akármelyik Fx-nél. Szóban forgó Cpu használtan 40k... Ezzel el is értem a mondandóm lényegéhez, hogy létezik a használt piac.
3DMark megmosolyogtatott, te azzal szoktál játszani ? 😀
Anniyra jó nézni ezeket a vitákat. A kedvencem, hogy az "i5 kétszer annyit tud, mint az FX".
:-D
Ami kétszer annyit tud, mint az fx, az egy i7, ami árban meg nem kétszerese, hanem 3,5 szerese.
Szerintem folyamatosan változik, hogy ki mit tud gyártani. Volt olyan időszak, amikor az AMD vert mindent, aztán meg az Intel állva hagyta. Jelenleg az AMD simán csak kullog az Intel után és nincs válasza az i7-esekre, mert amelyik AMD az i7 aljával nagyjából pariban van, az zabálja az áramot és melegszik, mint egy kemence.
Ha nem kerülne pénzbe a processzor, akkor nem is lenne kérdés, hogy az ember mit vegyen.
Ám, ha a költségvetés korlátozott, akkor nagyon nem mindegy, hogy egy fx-8350-et veszek (3DMark 6800, Ár: 45e Ft), vagy egy i5-4690-et (3DMark 6760, Ár: 60e Ft)
Szóval, ha az a kérdés, hogy melyik tud többet, akkor a válasz: Intel.
Ha az a kérdés, hogy melyiknek jobb az ár-érték aránya, akkor az AMD.
Ha meg az a kérdés, hogy melyiket éri meg megvenni, akkor a válasz, attól függ mennyi pénzed van gépre és mire szeretnéd használni.
Persze az igazán csúcskategóriában nincs is AMD-s megoldás.
Amúgy szerintem az utolsó amd proci amik jók voltak árban és teljesítményben az x4 phenom 2 x6 ezeket többre tartom mint akármelyik fx-et,még ha most már gyengébbek akkori intel cpuk hoz versenyképesebbek voltak,pl dirt 2 be az x4 965be megverte kicsit az akkori i7-et,hozta vagy gyorsabb volt a intel csúcs quad-oknál.
Nem tudom vki észrevette-e hogy,vannak itt megrögzött régi új amd támogató emberek,és áá nekik ez tökéletes,amd forever,próbálják bizonyítani így jobb olcsóbb stb.Eltellik egy kis idő és már inteles gépe van,pedig elötte fúú amd az aztán akkor hogy is van ez?
99% ba ez van,viszont olyannal nem találkoztam aki i5-i7 ről váltana amd re bár jó hülye is lenne.
djwarp: Egyértelműen i5, Fx 8350 hiába 8 magos (egyébként csak 4, ez van 8 modulra bontva) Intel magonként minimum 2x gyorsabb. Én is jöhetnék a hasonlattal mint az előttem hozzászóló... Kedves barátomnak fx 8350+gtx 670. Nálam ugyanez csak egy koros i7 870, játékok nálam jobban (stabilabb FPS) futnak, ellenben a processzor 5 éves, újonnan vettem mai napig hibátlan, pedig kezdetektől fogva túlhajtva használom. Mondanom sem kell, hogy Gtx 670 mellet ami szintén túlhajtott, Gpu limitem van, nem Cpu ! Nem rossz egy őskövülettől. 😀
Amd az aztán az intel közelébe jár😃DD haveromnak ugyan olyan vga-ja van mint nekem, ugyan az a beállítás cod aw,minimum fps 18-22 leugrál neki,nekem a minimális 40 körül, nálam folyamatosan 99% megy a vga,nála össze vissza beleugrál 50-60% ba ezt kínálja az fx 8350 vegyétek csak😃DD
djwarp:
Attól függ mire kell.
Ha játékra, akkor i5 (mondjuk én csak intelt vennék).
Ha munkára használnád (többszálas alkalmazások), akkor elfogadható választás, bár ha van rá pénz akkor i7 inkább.
NeTuddMeg: Kérlek magyarázd meg, miért i7, miért jobb játékokban (gondolom játékra lesz a gép) mint az i5. Fejtsd ki kérlek 😀 6 mag, 8 mag 100 mag, felesleges ez így van, sokkal erősebbek az intel processzorok, szóval abban gondolkozz 😉
mondanám, hogy AMD, de a technológia nem tart ott, hogy akármi normálisan tudja kezelni, mnit ahogy a 8 magot sem.. szoval Intel. de attól már inkább egy régebbi i7, mint i5.
Sziasztok!Számítógép újjítás előtt állok,legfőképp a mostani játékokra használnám.és a segitségetek kérném,hogy amd fx-6300 vagy intel i5-4460 processort vegyem.az amd-hez tudom,hogy kell egy hűtő,de kell az intelhez is?Vga Gtx 660 ra gondoltam,8 giga rammal és 1 alaplappal.De segithettek az összeállitásban 1 kicsit😀Az ár max 140-150e.Táp vinyó stb... vannak köszönöm a segitséget.
Hát én is FX6100-rol váltottam, csak én FX8150-re és nekem is sokat dobott a teljesítményen a +2 mag.
Nem tudom mennyivel lenne több intelel de nekem így is elég.
Az FX6100 2DB HD6850-nel már épp hogy elbírt a 8150-el több volt az fps mindenhol.
Most HD7970-em van és nem panaszkodom még a COD AW is ment rendesen.
Igaz én nem szólok semmit mert kb 10K ba volt a csere úgyhogy én nagyon olcsón vettem az FX8150-et ezért kapot +10k-ért "vizet" is 😀
Sipos G: Bocs de múltkor olvastam miket hordtál ebbe a topikba össze.... az pont elég volt😂Egy komolyabb AMD játékokban kb ugyanott tart mint a jó öreg Phenom II.
Lizard már bocs de Phenom II 965-ről váltottál.
És egy komolyabb AMD jóval többet tud a Phenom II 965-nél.
Egyébként lehet vitatkozni nem érdemes én még mindig AMD-re tenném az X-et
borcsokzsolt: Ha lesz rá lehetőséged, próbálj ki egy Inteles rendszert majd, más lesz.
Én annó Phenom II 965-ről váltottam a jelenlegire és köszönő viszonyba sincsenek, stabilitásban és gyorsaságban egyaránt, ÉS persze árban sem, viszont már értem mért drágább az Intel!
borcsokzsolt: Rosszul gondolod. 12 SLI/Crossfire konfiggal a hátam mögött tudom hogy más nem jöhet szóba csak intel. Mondjuk 460-ból SLI-t építeni se sok értelme volt... Feleslegesen bajlódni az SLI-vel mikor ugyanazért a pénzért kapsz egy GTX660-at kb azonos teljesítménnyel, fele akkora fogyasztással és dupla akkora memóriával. Ráadásul van ahol nem működik a 2. kártya ott az 1db GTX460 a GTX660 sebességének a felét hozza.
Az új konzolokról annyi a véleményem, hogy nem hoztak akkora változást, mint amit én vártam.
Sok játék van, amiben elenyésző a különbség, de ez biztosan változni fog.
Hiába mondják hogy az intelnek jó a hűtése, nem, annak se olyan jó, lehet róla olvasni ,az amdnek se valami jó, de egy léghűtő megoldja, és nem szarrá kell húzni, arra ott a vízhűtés.
De a lényeg annyi itt, hogy az intel magonként 2-3szor erősebb mint az amd, ezért is kerül 2szer annyiba. Csak gondoljunk bele, egy 6magos intel, nem 25ezernél kezdődik, mint az amdnál.
Az amdnek a magokat kéne erősíteni, és nem minél többet csinálni belőle, nem tudom mikor jönnek rá erre. Egy alap i5 erősebb játékban az fx 9590-nél (ami 60ezer, ennyiért már kapsz 4690 is). De lentebb van videó is.
Az amd általában programokban erősebb az intelnél.
Ennyi a véleményem erről.
magasabb üzemi hőmérséklet?? főnököm i7 3.gen procija, 100% kihasználtság mellett, picit húzva 80fok fölött van folyamatosan, akármilyen hűtőt pakolsz rá.. egy FX8xxx nem éri el ezt, akár húzva van, akár nem..
Nekem volt sok AMD és sok INTEL procis configom is. Ha az a kérdés, hogy melyik a minőségibb melyik az egyértelműen jobb akkor nem vita tárgya, hogy az INTEL tetszik nem tetszik. Az amd -vel sincs semmi baj , mert az ár/érték aránya tényleg kedvező...de aki tényleg ad a részletekre is pl: mennyit fogyaszt, tartóság, sebesség ...egyértelműen intel , csak ami tényleg a negatívuma , hogy legtöbb esetben sokkal drágább egy intel proci mint egy amd.
Nem bántom az AMD-t de oda-vissza veri az Intel... és ezt maga a cég és tudja.
Ár érték arány se annyira igaz annyira az AMD-re, hogy nyerne... Angliában élek és itteni árban tudom csak leírni, hogy I5-4570 vs FX-8350 között van kemény 25 font különbség átlagban. És most 2 elég hasonló prociról beszélünk hiába 4 Mag 3.2 vs 8 Mag 4.0 áll egymással szemben. Sőt összesített arányban az Intel jobbnak bizonyul. Persze kérdezgettem utána és azt a választ kaptam néhány helyről, hogy egy 8 maggal könnyebb 3D animációt és hasonlókat tolni. De itt most nem olyanról beszélünk mint régen, hogy kellett használnunk egy akármilyen programot, vagy játékékkal akartunk játszani, hogy 2 magos proci kell hozzá és 1 magod van akkor már el se indítja, tehát ugyanúgy az intel is alkalmas ugyan arra... Tehát ha még teljesen egy kalap alá vennénk, hogy full egyforma a kettő ami persze nem igaz... akkor kijelenthetnénk, hogy jobb az a pár ezer forint különbség. De ha árnál tarunk 68.25W vs 159.66W fogyasztáson már megspórolod az a pár ezer forintot. 😃
Nah de ez csak az én szellemileg hátrányos gondolkodás menetem.
Az Op rendszerről meg hát csak annyit, hogy Vistát a hátam közepére nem kívánom. Valószínűleg az a több millió ember is hasonló zavarokkal küzd mint én azért használ Vista helyett Win7-et. Nah de nem is akarok ki térni részletekre, kivágom magam a helyzetből úgy, hogy AMD vs Intel a nyitott topic címe. 😃
Persze ez csak az én szemléletem, persze ha valaki másként gondolja azt is tiszteletben tartom. 😀
Az utolsó mondatot nem hiszem el 😃 Ez olyan dolog hogy kire mire használja a gépet.Én pl. sql-zek,sokat zippelek,PS,Illustrator,viszont renderelni,videót vágni nem nagyon szoktam.
Én ha általában processzorokról beszélgetek,vitázok elsősorban nem játékokra gondolok hanem programokra amiket használok.Ha játék akkor inkább veszek egy i3-t + GT 770-t minthogy egy i5 + 260x-t borcsokzsolt :
- itt intel nyer ár/érték arányban
- itt az AMD
Summa summarum olyan 100eur kategóriáig az AMD nyerő (fx6300),felette Intel.Hülyeség szerintem grafikonokat mutatni de ez szubjektív vélemény.
És most má megin.......
10-20 fps különbség van I7 és FX között.
Akk most megér 25-30 ezer ft + költséget.
Viszont újabb játékoknál már nincs ilyen különbség.
Lehet Assassin's Creed Unity-t ugyanúgy viszi majd mind a kettő?
Mert az előzetes tesztek és az ajánlott gépigény alapján...
Vagy mondjuk egy The Crew-nél nem számítanak nagy különbségre.
Jobban visz az I7 jó pár játékot de ez változhat nem érdemes ezen vitázni.
Mindenki azt vesz ami neki tetszik mellesleg játékra lehet jobb az I7 de sokan nem csak játszani veszik. Van program aminél a magok száma dönt sebesség terén.
Hát de aki játékra vesz "nyócmagos AMD-t" mert minél több mag = nagyobb teljesítmény alapon az se normális.Az FX-k még mindíg 4 darab 2magos blokkoból állnak.Az intel meg magonkénti teljesítményben oda-vissza veri az AMD-t.Fogyasztásról meg nem is beszéltünk.
Aki ilyen tesztek alapján vesz processzort az meg is érdemli... Sajnos most pont játékok alatt nem villant az AMD míg szintetikus tesztekben szárnyal. Az Athlon 64 X2 volt az utolsó olyan AMD procim aminek meg voltam elégedve a sebességével de sajnos ez majdnem 10 éve volt.
Most vettem az alaplapot 25-ért és jövőhéten rendelem az fx-et is. 😃
Most már én kimaradok az Intelből. Szívem szerint én vagy i7 2600k vagy 3770k-t vennék ennél nagyobbat nem. 😀
Tied az hogy muzsikál, mondanál pár jó szót róla? 😃
De én már fx-re terveztem egyenlőre jó lesz az fx8320 majd ha az elfogy és az AMD nem mutat fel valami kézzelfoghatót akkor Intel-be kell körbenézzek. De most a gtx660-am mellé tökéletes lesz majd ha már dolgozok(legjobb esetben 2év múlva) akkor már tudok nagyobb árkategóriában is gondolkodni addig meg kihúzom ezzel a Configgal. 😀
3DMark megmosolyogtatott, te azzal szoktál játszani ? 😀
:-D
Ami kétszer annyit tud, mint az fx, az egy i7, ami árban meg nem kétszerese, hanem 3,5 szerese.
Szerintem folyamatosan változik, hogy ki mit tud gyártani. Volt olyan időszak, amikor az AMD vert mindent, aztán meg az Intel állva hagyta. Jelenleg az AMD simán csak kullog az Intel után és nincs válasza az i7-esekre, mert amelyik AMD az i7 aljával nagyjából pariban van, az zabálja az áramot és melegszik, mint egy kemence.
Ha nem kerülne pénzbe a processzor, akkor nem is lenne kérdés, hogy az ember mit vegyen.
Ám, ha a költségvetés korlátozott, akkor nagyon nem mindegy, hogy egy fx-8350-et veszek (3DMark 6800, Ár: 45e Ft), vagy egy i5-4690-et (3DMark 6760, Ár: 60e Ft)
Szóval, ha az a kérdés, hogy melyik tud többet, akkor a válasz: Intel.
Ha az a kérdés, hogy melyiknek jobb az ár-érték aránya, akkor az AMD.
Ha meg az a kérdés, hogy melyiket éri meg megvenni, akkor a válasz, attól függ mennyi pénzed van gépre és mire szeretnéd használni.
Persze az igazán csúcskategóriában nincs is AMD-s megoldás.
99% ba ez van,viszont olyannal nem találkoztam aki i5-i7 ről váltana amd re bár jó hülye is lenne.
Ui: Ha egy kenyeret felszeletelsz, ugyanúgy kenyér marad, csak ezt "szeletelt kenyérnek" hívjuk...
Off vége, lényeget leírtam.
"korábban megszokott "mag" kifejezést a Bulldozerben a "modul" vette át"
"Zambezi egy négymodulos" 😃
"Zambezi egy négymodulos CPU, amely modulonként 2 programszál és órajelenként 4 utasítás végrehajtására képes." Magyarán 4 magos !
Teljes cikk : [LINK]
Attól függ mire kell.
Ha játékra, akkor i5 (mondjuk én csak intelt vennék).
Ha munkára használnád (többszálas alkalmazások), akkor elfogadható választás, bár ha van rá pénz akkor i7 inkább.
De mivel megvennék az AMD-hez egy bitang hűtőt árban ugyan ott lennék és az AMD 8 magos.
mondanám, hogy AMD, de a technológia nem tart ott, hogy akármi normálisan tudja kezelni, mnit ahogy a 8 magot sem.. szoval Intel. de attól már inkább egy régebbi i7, mint i5.
Nem tudom mennyivel lenne több intelel de nekem így is elég.
Az FX6100 2DB HD6850-nel már épp hogy elbírt a 8150-el több volt az fps mindenhol.
Most HD7970-em van és nem panaszkodom még a COD AW is ment rendesen.
Igaz én nem szólok semmit mert kb 10K ba volt a csere úgyhogy én nagyon olcsón vettem az FX8150-et ezért kapot +10k-ért "vizet" is 😀
Így néz ki most a nappalim(az asszony ki fog nyírni 😀 ):
Pár gép megfordul már a kezeim között, hidd el tudom miről beszélek.
És egy komolyabb AMD jóval többet tud a Phenom II 965-nél.
Egyébként lehet vitatkozni nem érdemes én még mindig AMD-re tenném az X-et
Én annó Phenom II 965-ről váltottam a jelenlegire és köszönő viszonyba sincsenek, stabilitásban és gyorsaságban egyaránt, ÉS persze árban sem, viszont már értem mért drágább az Intel!
Sok játék van, amiben elenyésző a különbség, de ez biztosan változni fog.
Hiába mondják hogy az intelnek jó a hűtése, nem, annak se olyan jó, lehet róla olvasni ,az amdnek se valami jó, de egy léghűtő megoldja, és nem szarrá kell húzni, arra ott a vízhűtés.
De a lényeg annyi itt, hogy az intel magonként 2-3szor erősebb mint az amd, ezért is kerül 2szer annyiba. Csak gondoljunk bele, egy 6magos intel, nem 25ezernél kezdődik, mint az amdnál.
Az amdnek a magokat kéne erősíteni, és nem minél többet csinálni belőle, nem tudom mikor jönnek rá erre. Egy alap i5 erősebb játékban az fx 9590-nél (ami 60ezer, ennyiért már kapsz 4690 is). De lentebb van videó is.
Az amd általában programokban erősebb az intelnél.
Ennyi a véleményem erről.
Ár érték arány se annyira igaz annyira az AMD-re, hogy nyerne... Angliában élek és itteni árban tudom csak leírni, hogy I5-4570 vs FX-8350 között van kemény 25 font különbség átlagban. És most 2 elég hasonló prociról beszélünk hiába 4 Mag 3.2 vs 8 Mag 4.0 áll egymással szemben. Sőt összesített arányban az Intel jobbnak bizonyul. Persze kérdezgettem utána és azt a választ kaptam néhány helyről, hogy egy 8 maggal könnyebb 3D animációt és hasonlókat tolni. De itt most nem olyanról beszélünk mint régen, hogy kellett használnunk egy akármilyen programot, vagy játékékkal akartunk játszani, hogy 2 magos proci kell hozzá és 1 magod van akkor már el se indítja, tehát ugyanúgy az intel is alkalmas ugyan arra... Tehát ha még teljesen egy kalap alá vennénk, hogy full egyforma a kettő ami persze nem igaz... akkor kijelenthetnénk, hogy jobb az a pár ezer forint különbség. De ha árnál tarunk 68.25W vs 159.66W fogyasztáson már megspórolod az a pár ezer forintot. 😃
Nah de ez csak az én szellemileg hátrányos gondolkodás menetem.
Az Op rendszerről meg hát csak annyit, hogy Vistát a hátam közepére nem kívánom. Valószínűleg az a több millió ember is hasonló zavarokkal küzd mint én azért használ Vista helyett Win7-et. Nah de nem is akarok ki térni részletekre, kivágom magam a helyzetből úgy, hogy AMD vs Intel a nyitott topic címe. 😃
Persze ez csak az én szemléletem, persze ha valaki másként gondolja azt is tiszteletben tartom. 😀
borcsokzsolt :
Summa summarum olyan 100eur kategóriáig az AMD nyerő (fx6300),felette Intel.Hülyeség szerintem grafikonokat mutatni de ez szubjektív vélemény.
10-20 fps különbség van I7 és FX között.
Akk most megér 25-30 ezer ft + költséget.
Viszont újabb játékoknál már nincs ilyen különbség.
Lehet Assassin's Creed Unity-t ugyanúgy viszi majd mind a kettő?
Mert az előzetes tesztek és az ajánlott gépigény alapján...
Vagy mondjuk egy The Crew-nél nem számítanak nagy különbségre.
Jobban visz az I7 jó pár játékot de ez változhat nem érdemes ezen vitázni.
Mindenki azt vesz ami neki tetszik mellesleg játékra lehet jobb az I7 de sokan nem csak játszani veszik. Van program aminél a magok száma dönt sebesség terén.
Most már én kimaradok az Intelből. Szívem szerint én vagy i7 2600k vagy 3770k-t vennék ennél nagyobbat nem. 😀
Tied az hogy muzsikál, mondanál pár jó szót róla? 😃
A helyedben vennék egy 2500k-t a 8320 helyett. Gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, nagyobb tuning potenciál és kevésbé melegszik.