Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Üdv. Van egy 16GB-os Sony 2.0-ás Pendrive-om. Átakartam másolni 1-2 dolgot és a másolási sebességem ~1,5MB-volt. Ez egy 5GB-os fájl esetén 45p-1óra hosszú folyamat lenne. Nem túl lassú ez egy kicsit? Saját megítélésem alapján igen... szerintetek?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
akkor kapcsold le a tápot és ott van a reset jumper ( nálad az sata csatlakozok alatt a bekapcsoló és reset panel felet van) csavarhúzóval zárd "rövidre" 😀
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
ÁÁÁ baz nem tudom kivenni az elem nem férek hozzá a processzorhűtőt miatt , kezem nem fér be 😶
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Az az egyik megoldás a másik az amikor CLR_CMOS gomb van az alaplapon és azt benyomod vagy ugyan az jumper-al megoldva (neked a jumper van).

De a legtutib az "elemes" megoldás elem ki táp lekapcsol 2-5 perc mulva elem visza.
Elvileg nem kel beállítanod semmit utána max a win 1-2 cuccot újra felismer .
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
http://kepfeltoltes.hu/view/150724/499949081N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Megcsináltam , de ez megmaradt és 4/4 van még mindig. 😕

Bios reset amikor elem kivesz , utána nem kell visszaállítani semmit minden jó fog működni ?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
asus1650

Szerintem reseteld a biost.
Valószínű ott állítottál el valamit.
A biosban a HT (Hyper-Threading Technology (HTT) ) be van kapcsolva ?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Amit bemásol számsor honnan van , hol tudom megnézni ?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Olyan létezik , hogy a processzornál a négy magból kettő leáll ? Vagy ez marhaság , mert most vettem észre szinte minden program 2 mag 4 száll amit kiír. Aida , Cpu-Z és a feladatkezelőben is csak négy részre van osztva , régebben pár napja 8 volt.
Ilyenkor mi van ?
Most néztem cpu 1 cpu 3 leállítva , most akkor ez hogy és fel lehet oldani ?
Állítgattam bios-ban kicsit de akkor is csak 4 mag 4 szál , nem tudom mi lett
http://kepfeltoltes.hu/view/150724/N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
winrar avatar
Nyilván nem tesz jót neki, ha hirtelen nem kap áramot, de kibírja. Laptop HDD-k amúgy is jobban bírják a strapát.
0
0
0
0
winrar avatar
Én ha konnektorba van dugva a töltő, mindig kiszedem az aksit. A meleg nem tesz jót neki.
0
0
0
0
stevi avatar
Zambezi: A meleg sokat árt az aksinak.Ha teheted vedd ki!
0
0
0
0
sisko avatar
Athis18 : én egy hónapja cseréltem a normál sim-et micro-ra a Telekomnál úgy,hogy nem náluk vettem az új telót,de így is ingyen,2 perc alatt kicserélték.
Az pedig,hogy ki használja a telefont,teljesen mindegy,de a hűségidő végéig fizetni kell az előfizetést,mert különben zárolják a telót is (nem csak a sim-et !!! ).
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok!

Kis segitség, ileltve tájékoztatást szeretnék kérni. Igaz nem PC-vel kapcsolatos, hanem mobil... de hátha tudtok segiteni 😀
Nos az lenne, hogy fater szeretene venni egy uj készüléket elöfizuval, viszont más használná a készüléket. Ebböl gondolom probléma nem lenne 😃 A kérdés csak az, hogy pl Sima simet- micro Simra ÉS Micro SIM-et Nano-ra mennyibe kerül étváltani (Telekom) ?! Esetleg valakinek volt e hasonlóval tapasztalata? 😀

Köszönjük!
0
0
0
0
stevi avatar
BIOS reset nem használt. érdekes ha csak újrainditom a gépet akkor azonnal csippant és már bootol is.Ezt csak teljes leállítás utáni indításnál csinálja! AIDÁval csináltam egy tesztet stabil volt,úgyhogy a proci jó szerintem.
0
0
0
0
winrar avatar
stevi: Érdekes, pedig messze jobb a C2D. Csinálj egy BIOS resetet (gép áramtalanít, alaplapi elem 5percre ki, majd vissza, áram alá helyezed és kapcsold be).
0
0
0
0
stevi avatar
Sziasztok! Nemrég kicseréltem egy LGA 775 P4 3GHz procit C2D E8400 3GHz ra
alaplap ASUS P5 KPL-AM EPU
AZóta nagyon megnőtt a bootidő. Bekapcsolom és sokáig semmi csak a dvdíró nyekken 3szor majd utána csippant . BIOS a legfrissebb próbáltam resetelni, de a bios beállításokhoz nem nyúltam.mert nem nagyon értek hozzá.
Valaki tudna tanácsot adni?
Köszönöm.
0
0
0
0
Kayn avatar
Úgy tudom igen. Az jó?
0
0
0
0
winrar avatar
Elégnek kell lennie. Rézmagos?
0
0
0
0
Kayn avatar
Még egy kérdés: Az alap Intel hûtô elég lesz a Q9505-nek?
[img]http://cdn1.shopmania.biz/files/s4/997532304/p/l/7/cooler-box-intel-775-slim~1377.jpg[/img]
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem definitive Nem lesz eleg a mostmar current gen jatekokhoz! Meg GTAV talan el is menne kisebb felbontason illetve reszletesseggel de ez a Rockstar jatek viszont szereti ha van tobb mint 4 giga ram, szoval ott az is bajos lesz.
0
0
0
0
no avatar
GT630 nem egy erőbajnok egy 6 éves HD4730 szintjét üti kb 😀
0
0
0
0
Kayn avatar
Danys, winrar: Köszi a segítséget 😀 Egyébként mit gondoltok, a videókártyám (ASUS GT630, 2GB 810 MHz/1800 MHz) elég lesz azzal a procival a next-gen játékokhoz? Pl. egy GTA 5 futna 1600x900-ban közepes beállításokkal 40 FPS-el?
0
0
0
0
Danys avatar
AHD17: 90 % az esély hogy megy vele, hiszen csak a cache a difi.
[url]http://ark.intel.com/compare/40815,42920[/url]
Csak annyi, hogy régen az egyik olcsó a másik meg drágább volt.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
AHD17: Neked alapól jóval magasabb az órajel. De nálam ez is elég sokat segített, DiRT 3, MW 2012 is érezhetően jobban fut. 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Hát nem tudom, én jobban hiszek a hivatalos oldalnak. A videokártya támogatás lényegtelen, mert az összes PCI-Express X16 kártyát támogatja.
0
0
0
0
Kayn avatar
winrar: Valóban, bár a Q9550-t támogatja, és a két proci között csupán annyi a különbség, hogy amit akarok venni annak 6 MB-al kevesebb a Cache-e. Egyébként ugyanúgy LGA 775-ös csatlakozású, 45 nm-es. :/ A lista, ami a támogatott VGA-kat tartalmazza, borzasztóan hiányos.
szerk: Egy másik oldal szerint támogatja a Q9505-t is. [LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
AHD17: A Q9505 nem szerepel a támogatott processzorok között: [url]http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000462[/url]
Tech Support/Support List/CPU Support List
0
0
0
0
Kayn avatar
A közeljövôben szeretnék processzort cserélni gépemben. A kiszemelt procit elvileg elbírja az alaplapom, bár szeretném biztosra menni, és megkérdezni itt egy tapasztaltabb embertôl, mivel egyik ismerôsöm is vett új procit, elvileg kellett volna menjen, gyakorlatilag nem ment.
Szóval egy FOXCONN G41MX 2.0 alaplapra Spoiler!
[url]http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000462[/url]
akarnék egy Core 2 Quad Q9505 procit belerakni. Spoiler!
[LINK]

Mûködne gond nélkül?

deakzsolt2001, winrar: Nekem is GT630-am van (ASUS, 2 GB-os) Nálam +200 MHz GPU-t és +90 MHz memory-t lazán elbírja, de alig van +10% FPS-em 😀😉 Hômérsékletrôl annyit, hogy 75 fok alatt nincs gond 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Tudom én, régi Radeon 9200 annyi tuningot sem bírt, mint a tied. De grat az eredményhez, remélem dob pár fps-t 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
winrar: Még mindig egy GT 630-ról van szó... 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
azonos kártyák sem bírnak sokszor ugyanannyi tuningot, nem olyanok amiket össze sem lehet hasonlítani...
0
0
0
0
winrar avatar
Csak ennyit bírt? Nekem a GTX 750 Ti bír +250mhz-et alapfeszen, kis feszemeléssel +270mhz.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Tapasztaltam FPS növekedést, némelyik játékban elég sokat is. De nem igazán melegszik jobban mint ezelőtt. Köszi a választ! 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor ez a vége.De ha nem melegszik,akkor maradhat.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Emeltem de volt, hogy a textúra egy pillantásnyi időre befeketedett, bevillant. Inkább lejjebb vettem picit, most úgy tűnik, hogy nincs gond.
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemlesz baja ha nem melegszik,és ha stabil,akkor még emelhetsz is rajta.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! GT630-as kártyámnak adtam egy kis tuningot, Memory Clock +49MHz, GPU Clock +100MHz, Fan Duty 50%-on így alapjáraton a kártya 30-32 fok körül van. Kérdésem az lenne, hogy ez nagyon ártalmas lehet vagy hagyhatom így? Igazából játékok alatt sem melegedik jobban mint idáig, 65 fok alatt van.
0
0
0
0
zelcsi avatar
surmannr: kényelmesen fogja bírni az a táp!
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
van 1 4gb-os fájl a gépemen amit nem tudok törölni mert azt írja a totalcommander hogy nincs meg a fájl aaz ilyet hogy tudom letörölni?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Köszönöm a választ!
0
0
0
0
Bronson avatar
kicsit nagyobb felbontásra is elég lesz!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! Phenom II X4 955 és Sapphire HD6790 elég lenne 1280x1024-es felbontásra? Low grafika nekem bőven elég, inkább az érdekel, hogy minél több FPS legyen.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
hát nembiztos inkább egy 500w os kellene vagy 550w
0
0
0
0
no avatar
Hello
Ha beletennék egy intel core 2 quad q9300-at a gépembe bírná a tápegységem?[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=113608&sub=usercomp&comp=115545]Eszközöm adatai[/url]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció