Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
pozitívum hogy nagyon látványos tud lenni...
0
0
0
0
niteforce avatar
ha szar a tápegység akkor bekapcsol, és túlfeszeli a cuccokat, ezzel leégetve szinte mindent.
0
0
0
0
niteforce avatar
adtam neki 0,10 -et ahogy mondtad, így most 1185 és teljesen jó, nem volt fagyás 😀 még majd tesztelem.
Köszönöm
0
0
0
0
niteforce avatar
VGA kábel betonstabil és kb 2 hónapja vettem a kábelt.
eddig 2x csinálta, de csinál olyat is, hogy megy a játék, megfagy a kép, a hang, meg minden megy tovább, aztán elmegy a kép, visszajön, és ugyanúgy megy tovább.
Visszaveszek a tuningból, megnézem úgy is, meg felrakok egy másik drivert.
Ha így sem jó, akkor tényleg szerviz lesz.
0
0
0
0
nZo_GoD avatar
szerintem csak egy hirtelen jött hiba volt, ami olyan gyorsan el is múlott. Viszont ha rendszeresen csinálja, jobb lenne megnézetni egy szervizben.
0
0
0
0
DCMAN avatar
vga kábeled ellenőrizted??nem ment gajra esetleg megtört vagy stb...
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok, ez a hiba történt TDU 2 közben ( de korábban előfordult már crysis 2-ben is, de akkor nem csíkozott)

ez egy újraindítás után megoldódott, ezért a driverre gyanakszom, szerintetek is az a baj? ha nem akkor mi?
kösz előre is! 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
proci gond! tuti, mert nekem is volt ilyen, suerezz be baráttól egy olyan procit, vagy nézd meg a tűit 😃
0
0
0
0
pamerdavid avatar
És minek írod le kétszer?

Amúgy szerintem proci gond..

Nekem is ilyen volt, és el volt hajolva két tű a procimon...

A kapcsolás meg lehet, hogy érintkezési hiba...
0
0
0
0
pamerdavid avatar
A mozilla csak a héten kezdett fagyni..

Kedden raktam újra a Windowst...

Előtte szerdán lettek beszerelve az új cuccok, akkor lett újrarakva a windows, és akkor is akadtak a játékok, de a mozilla nem fagyot!

Valamint ha a vga hibás lenne, akkor azt máshol is észrevenném, nem csak a játékoknál meg a mozilla...

Bár a vga-t holnap kipróbáljuk egy másik gépben!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
pamerdavid írta:
Sziasztok

Vettem új alaplapot,ramokat a gépembe!

Gépem:

AsRock 960 GM-GS3 FX
Kingmax 1333 Mhz 2*2 Gb Cl9
AMD Phenom II x4 955 Be
Palit GeForce 9800 Gt 1GB
Chieftec 500 W

Proci hűtő CM Hyper TX3

Új Windows 7 64 bites lett felrakva, minden driver, vga driver is új...

A problémám az, hogy az összes játék akad:

PL:
Mafia 2
Battlefield 3
Crysis 2
Crysis Warhead

A poén az, hogy minden grafikai beállításon, tehát Lowon,Mediumon,High-on is akad a játék!

Single,Multiplayer ez is mindegy, mert szintén akad!

Elindítom a játékot, kb 3-4 percig hibátlanul fut, utána beakad,a hang is csúszik, de után újra megy szépen a játék!
Azután ismét akad, és ez így megy tovább!!

Tudom, hogy a vga-m már nem mai darab, de ezzel a konfiggal, csak más alaplap, és 2*1 gb 800 mhz-s rammal végigvittem ezeket a játékokat, akadás nélkül..(BF 3 persze low grafikán)

Már mindent megpróbáltam, ramokat kivettem, felcseréltem őket...drivereket újra megnéztem, újratelepítettem a Windovst, játékokat, de semmi...

Van valakinek esetleg ötlete?

Továbbá van egy Mozilla Firefox kérdésem!

Miért fagy le a böngésző?

Már újra telepítettem, de ugyan úgy lefagy...
Ha feladatkezelővel bezárnám, akkor működik, ha kilépek a feladatkezelőből ugyan úgy fagy!

A játék akadás, még nem volt annyira meg győző 😀
De ahogy írtad lefagy a Mozzila... a VGA Hibás !

( Ha poros a gép, akkor melegedik, akkor akad )
stb szerintem haldoklik a kártya...
0
0
0
0
pamerdavid avatar
Sziasztok

Vettem új alaplapot,ramokat a gépembe!

Gépem:

AsRock 960 GM-GS3 FX
Kingmax 1333 Mhz 2*2 Gb Cl9
AMD Phenom II x4 955 Be
Palit GeForce 9800 Gt 1GB
Chieftec 500 W

Proci hűtő CM Hyper TX3

Új Windows 7 64 bites lett felrakva, minden driver, vga driver is új...

A problémám az, hogy az összes játék akad:

PL:
Mafia 2
Battlefield 3
Crysis 2
Crysis Warhead

A poén az, hogy minden grafikai beállításon, tehát Lowon,Mediumon,High-on is akad a játék!

Single,Multiplayer ez is mindegy, mert szintén akad!

Elindítom a játékot, kb 3-4 percig hibátlanul fut, utána beakad,a hang is csúszik, de után újra megy szépen a játék!
Azután ismét akad, és ez így megy tovább!!

Tudom, hogy a vga-m már nem mai darab, de ezzel a konfiggal, csak más alaplap, és 2*1 gb 800 mhz-s rammal végigvittem ezeket a játékokat, akadás nélkül..(BF 3 persze low grafikán)

Már mindent megpróbáltam, ramokat kivettem, felcseréltem őket...drivereket újra megnéztem, újratelepítettem a Windovst, játékokat, de semmi...

Van valakinek esetleg ötlete?

Továbbá van egy Mozilla Firefox kérdésem!

Miért fagy le a böngésző?

Már újra telepítettem, de ugyan úgy lefagy...
Ha feladatkezelővel bezárnám, akkor működik, ha kilépek a feladatkezelőből ugyan úgy fagy!
0
0
0
0
Thomech avatar
styleR írta:
Thomech írta:
Sziasztok a Winchestereknek mennyi az optimális hőmérséklete? 😃

Változó. Sokban függ az hogy hány rpm-es a winchester, meg hogy milyen zsúfolt házban van. Többségében még + hőfokot add rá a proci is. De úgy átlagban 30-45 fok között szokott lenni, az még nem annyira veszélyes.

Akkor jó, nekem 7200 RPM es és kezdetben 27°C aztán ha bemelegedik maximum 31°C! 😀 😃
Köszi a segítséget! 😀 😜
0
0
0
0
bigbeagle01 avatar
Synda írta:
bigbeagle01 írta:
Hali.

Olyan problémám van hogy mostanában van h lassabban kapcsol be a gép és áll fel a rendszer.Továbbá olyan játékok akadnak aminek nem szabadna (PL: Fifa12, War in the North).
Amit tudok hogy biztos nem a winyó,proci és nem is a memória a ludas.
Akinek van tippe azt örömmel várom (és ha valakinek a videókárta a gyanúja akkor lécci küldjön egy tesztelő progit).

Válaszokat előre is köszi.

Biztos Winyó a ludas,Vga nem befolyásolja a töltési időt.😀

Ashampoo winoptimizer v7.25

Csinálj egy töredezésmentesítést 😉

Akkor megnézem azt is ,mert idáig csak a hdsentinel-el néztem át és szerinte semmi baja nincs.
0
0
0
0
styleR avatar
Thomech írta:

Változó. Sokban függ az hogy hány rpm-es a winchester, meg hogy milyen zsúfolt házban van. Többségében még + hőfokot add rá a proci is. De úgy átlagban 30-45 fok között szokott lenni, az még nem annyira veszélyes.
0
0
0
0
bigbeagle01 avatar
Hali.

Olyan problémám van hogy mostanában van h lassabban kapcsol be a gép és áll fel a rendszer.Továbbá olyan játékok akadnak aminek nem szabadna (PL: Fifa12, War in the North).
Amit tudok hogy biztos nem a winyó,proci és nem is a memória a ludas.
Akinek van tippe azt örömmel várom (és ha valakinek a videókárta a gyanúja akkor lécci küldjön egy tesztelő progit).

Válaszokat előre is köszi.
0
0
0
0
Thomech avatar
0
0
0
0
pamerdavid avatar
Akkor is kell patch!

nekem is eredeti, és asszem az 1.0.7-es patch volt az ami helyrehozta az akadásokat...
0
0
0
0
no avatar
Superlompos írta:
Felraktad a GTA 4-re a patcheket? Mert arra fel kell. Meg az se mind1, hogy milyen beállításokon tolod.

Nem raktam fel patcheket, lehet az a gond?
Mert ismerősömnél Intel i3 (2mag) ugyanilyen beállításokon vitte, és neki megvolt a 70 FPS patch nélkül
De az is lehet, hogy a tápegységem (coolink) 400W van ráírva, de lehet, hogy nem használ fel annyit, amennyi a cpu-ra / vga-ra kell.
Meg amúgy nagyon jó a gép, csak többet vártam el a játékok iránt..

Ja még azt hozzáfűzöm, hogy a GTA IV eredeti + kiegészítővel 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Felraktad a GTA 4-re a patcheket? Mert arra fel kell. Meg az se mind1, hogy milyen beállításokon tolod.
0
0
0
0
pamerdavid avatar
Tápegység nem lehet gond, hacsak nem melegszik túl a vga,proci, és azért nem kezd akadni...

De szerintem a 400 W-os elég, nem kéne túlmelegedni...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Először a régebbi op.rendszert (gondolom xp lesz) kell felrakni, majd utána az újabbat (gondolom Win7 lesz). erre azért van szükség, mert a régebbi nem ismeri fel az újabb bott rendszerét.

Egy merevlemezen csinálsz legalább 2 particót és akkor mehet a dolog. Bár érdemes egy harmadikat is csinálni, ha esetleg újra kell húzni a gépet, akkor az adatok ne hulljanak a levesbe.
0
0
0
0
pamerdavid avatar
Sziasztok

Olyan kérdésem lenne, hogy két windowast telepítenék a gépemre!

Két merevlemezem van, az egyik, amin most van a Windows az eléggé régi már, és most kezdi megadni magát!

De kb 1 hete telepítettem újra a rendszert, és msot egy másik merevlemezemre, ami újabb arra telepíteném a rendszert!

Ezt hogy tudom?

Csak simán be a dvd, telepítésnek pedig azt a merevlemezet adom meg, amire akarom telepíteni?
És hogy tudom beállítani, hogy melyik legyen az elsődleges rendszer?
Ha fent van az új rendszer, a másikat hogy tudom törölni?
0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
niteforce írta:
Ha úgy működik, akkor hibás a VGA-d és minden joggal visszaviheted az üzletbe, hogy cseréljék ki, javítsák meg, vagy vásárold le.

rendben. megprobalom. köszönöm a segitseget. ha valami problema meg felmerülne akkor irok meg.

Attól,hogy nem megy a monitor, nem biztos,hogy kuka a vga. Mint fentebb említettem,havernál is így szívtuk meg,és a bios-frissítés segített.
Bár ott volt integrált vga. Az nekem viszont érthetetlen,hogy ezen a deszkán miért nincs ilyen??

Köszönöm a tanácsot.
el sem fogod hinni de elindult 😀
kiderült hogy semmi komoly gondja nem volt csak a monitoromnak valahogy nem volt elég az a jel amit küldött.
most másik kábellel teljesen tökéletesen működik.

Mindenkinek szeretném megköszönni a hozzászólását és a segítségét.
Nagyon rendesek vagytok.

elvileg a biost visszaallitottuk az eredeti gyari allapotaba. vagy hogyan momdjak ezt. nem ertek ehez a biosos temahoz annyira. avval a juperes cuccal az elem melett. es akkor sem reagalt semmit. most majd elvileg kiprobaljuk a videokartyat egy masik alaplaban is, es akkor meglatjuk hogy hogyan muzsikal. de ha ott sem müködik akkor valoszinü az a hibas. nem?

Nem biztos,hogy megy,mert ha új az alaplap,akkor gyári állapotban van a BIOS,tehát a Bios Reset nem ér semmit.
Tipp: Ha lehet AMD-s kártyával próbáld.
Ha a másik karival elindul a gép, a Bios frissítést akkor is töltsd le és csináld meg, utána tedd bele a kártyádat,lehet akkor jó lesz.
0
0
0
0
pamerdavid avatar
Sziasztok

Miért van az, hogy minden játék akad a gépemen?

Úgy akad, hogy elindítom, egy ideg fut élvezhetően, azután pár másodpercre megakad az egész, utána ismét szépen fut!

Teljesen mindegy, hogy low, medium vagy high-on van a grafika!

Battlefield 3 single valamint multi, Mafia 2

BF 3 FPS mediumon átlagosan 30-40 között Akadásnál: 10-15
Mafia 2 Fullon átlagosan 50-60 között, Akadásnál szintén 10-15

Mindegyik ezt csinálja!

Gépemet láthatjátok, de azért ide is írom:

Processzor: AMD AM3 Phenom II X4 955 BOX Black Edition
Memória: KINGMAX DDR3 1333MHz KIT 2*2 GB
Videókártya: Palit GeForce 9800 Gt 1 GB
DirectX-verzió: DirectX 10
Op. rendszer: Windows 7 64 bit
Alaplap: ASROCK 960GM-GS3 FX
Merevlemez: Samsung 160 GB + Maxtor 80 GB
Hangkártya: Alaplapra integrált- 5.1 CH HD Audio
0
0
0
0
Borbi avatar
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
niteforce írta:
Ha úgy működik, akkor hibás a VGA-d és minden joggal visszaviheted az üzletbe, hogy cseréljék ki, javítsák meg, vagy vásárold le.

rendben. megprobalom. köszönöm a segitseget. ha valami problema meg felmerülne akkor irok meg.

Attól,hogy nem megy a monitor, nem biztos,hogy kuka a vga. Mint fentebb említettem,havernál is így szívtuk meg,és a bios-frissítés segített.
Bár ott volt integrált vga. Az nekem viszont érthetetlen,hogy ezen a deszkán miért nincs ilyen??

elvileg a biost visszaallitottuk az eredeti gyari allapotaba. vagy hogyan momdjak ezt. nem ertek ehez a biosos temahoz annyira. avval a juperes cuccal az elem melett. es akkor sem reagalt semmit. most majd elvileg kiprobaljuk a videokartyat egy masik alaplaban is, es akkor meglatjuk hogy hogyan muzsikal. de ha ott sem müködik akkor valoszinü az a hibas. nem?

Nem biztos,hogy megy,mert ha új az alaplap,akkor gyári állapotban van a BIOS,tehát a Bios Reset nem ér semmit.
Tipp: Ha lehet AMD-s kártyával próbáld.
Ha a másik karival elindul a gép, a Bios frissítést akkor is töltsd le és csináld meg, utána tedd bele a kártyádat,lehet akkor jó lesz.
0
0
0
0
niteforce avatar
de igen, ha másik lapban sem megy akkor hibás.
0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Horvath89 írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
matyosowski avatar
hát 2 DVI kimenetem van mind2n produkálja a problémát a drivert újraraktam majd még holnap kapcsolgatom a gépet ha akkor se jó akkor sajnos vennem kell, amit nem nagyon szeretnék:S
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
matyosowski írta:
Hali All!

Van nekem egy olyan problémám hogy mostanában csinál olyat a masina hogy nem ad képet a VGA (szerintem ez a hibás). A monitor bekapcsol és még a windows is betölt tehát ha akarok akkor még tudok játszani is, de nincs kép, fekete a képernyő. De van olyan hogy egyből ad képet de van olyan is hogy semmikor nem ad képet. Ki próbáltam a gépet másik monitorral is azzal se ment. Másik VGA val nem tudom kipróbálni sajnos, azért írok nektek mert ti talán tudtok valami mego9ldást, tudom hogy eléggé nyilvánvaló a VGA hibásodás de olvasgattam neten és másoknak is volt ilyen problémája és nem a VGA volt rossz. A gép kb 4 hónapos és 4 hónapig hibátlanul ment.

Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.

ha van integrálva videókimenet akkor arra kapcsold rá és ha azon hibátlanul megy akkor lehet a videókártyád megy tönkre vagy az illesztőprogram rossz frissitsed meg és játszál és ha még akkor is akkor írjál vissza😀
0
0
0
0
matyosowski avatar
Hali All!

Van nekem egy olyan problémám hogy mostanában csinál olyat a masina hogy nem ad képet a VGA (szerintem ez a hibás). A monitor bekapcsol és még a windows is betölt tehát ha akarok akkor még tudok játszani is, de nincs kép, fekete a képernyő. De van olyan hogy egyből ad képet de van olyan is hogy semmikor nem ad képet. Ki próbáltam a gépet másik monitorral is azzal se ment. Másik VGA val nem tudom kipróbálni sajnos, azért írok nektek mert ti talán tudtok valami mego9ldást, tudom hogy eléggé nyilvánvaló a VGA hibásodás de olvasgattam neten és másoknak is volt ilyen problémája és nem a VGA volt rossz. A gép kb 4 hónapos és 4 hónapig hibátlanul ment.

Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Menetközben nem mindegy, hogy milyen kábelekkel babrálsz.

Szerintem simán csak kukás az egér. Szerintem pár szát Ft-bál nem került többe. 2-3 k-ért kapsz olyat, amivel tudsz játszani is, és nemcsak ilyen egy hétvégére való.
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Sziasztok!

Hát lehet, hogy nem teljesen ide illik a kérdés, de nem igazán találtam neki jobb helyet.
Szóval: az egerem (olcsó A4 tech, kb 2 éves) az utóbbi időben olyat csinál, hogy hiába mozgatom, nem reagál rá a kép. Tehát olyan, mintha kontakthibás lenne. Általában csak elmegy pár másodpercre, aztán megjavul. Viszont olyat is csinál néha, hogy hiába mozgatom, végképp nem történik semmi. Ha kihúzom, majd bedugom, újra működik. Ami még érdekes, hogy netezéskor ez nem igazán szokott előjönni, csak játéknál. De ez egy FPS játékban nagyon idegesítő, amikor ezért döglök meg, mert nem reagál az egér.
Kérdés: lehet, hogy valamilyen szoftveres hibája van, vagy kuka az egész?

Ja, még annyi, hogy legutóbbi 2 alkalommal amikor babráltam a gépház hátuljánál a kábelekkel még kaptam egy jó kis kékhalált is. Nem tudom, van-e köze hozzá...
0
0
0
0
Borbi avatar
Horvath89 írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
akkor VGA , mondom szerezz egy kölcsön VGA-t és azzal próbáld ki.

ha beteszek egy masik vga-t es akkor jol negy akkor valoszinü hogy hibas az enyem? es akkor megreklamalhatom a boltnal? vagy csak valamit frissiteni kell?
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor VGA , mondom szerezz egy kölcsön VGA-t és azzal próbáld ki.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
Horvath89 írta:
niteforce írta:
timon5000 írta:
tudja valaki miért van azt h bármelyik játékkal játszok Fél óra múlva kikapcsol magától a gép!!!

Ez miért van??

lehet hogy túlmelegszik valami, nézd a hőfokokat.

horvath89:
VGA driver nélkül meg windows nélkül is el kellene indulni a gépnek, képnek is kellene lennie. És mivel az alaplaphoz és VGA-hoz tartozó programok csak windowsra, esetleg linuxra vagy OS X -re telepíthetők, az OS nélküli gépen semmit nem ér. Próbálkozz egy másik VGA val is, ami jó, ha azzal sincs eredmény, más lesz a hiba. Bekapcsoláskor csipog? Ha igen,akkor mennyit?

csipogni nem csipog. nem is tudom hogy van e benne ilyen minihangszoro.

a házban kell lenni, és egy kis kábel megy az alaplaphoz, rá is van írva.
Kéne hogy legyen, mert a sípjelzésből meg lehet állapítani mi baja van.
Ha be van kötve de nem sípol akkor proci vagy RAM is lehet.

megjeresem. van valami irva a kabelere?
de van egy kijelzo az alaplapon ami azt jelezte hogy display error.
0
0
0
0
niteforce avatar
Horvath89 írta:
niteforce írta:
timon5000 írta:
tudja valaki miért van azt h bármelyik játékkal játszok Fél óra múlva kikapcsol magától a gép!!!

Ez miért van??

horvath89:
VGA driver nélkül meg windows nélkül is el kellene indulni a gépnek, képnek is kellene lennie. És mivel az alaplaphoz és VGA-hoz tartozó programok csak windowsra, esetleg linuxra vagy OS X -re telepíthetők, az OS nélküli gépen semmit nem ér. Próbálkozz egy másik VGA val is, ami jó, ha azzal sincs eredmény, más lesz a hiba. Bekapcsoláskor csipog? Ha igen,akkor mennyit?

a házban kell lenni, és egy kis kábel megy az alaplaphoz, rá is van írva.
Kéne hogy legyen, mert a sípjelzésből meg lehet állapítani mi baja van.
Ha be van kötve de nem sípol akkor proci vagy RAM is lehet.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
timon5000 írta:

Ez miért van??

horvath89:

0
0
0
0
DCMAN avatar
milyen a tápod?márka:
méret:
0
0
0
0
niteforce avatar
timon5000 írta:

Ez miért van??

horvath89:
0
0
0
0
timon5000 avatar

Ez miért van??
0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Most hogy netezel?

telefonomrol irogatok. azert irja ki szarul a az ekezetes karaktereket m. ugyhogy bocsi ha nem hasznalok.

A régi VGA-val se megy a gép?

sajnos az olyan regi hogy nincs hozza port ezen az alaplapon. amiket felsoroltam neked a tapon kivül minden vadi uj.

Az a gáz,hogy monitor nélkül nem igazán lehet bios-t frissíteni

ha szereznek egy masik videokartyat akkor elvileg be tudnam kapcsolni a gepet? es be kell friisitenem a biost es utana elfogadja ezt a videokartyat is?
sokszor fordul elo ilyen?
meg szüz a gep. windows semmi sincs rajta.[/quote]

Ha a telepítőt beteszed a meghajtóba akkor mit csinál? Elindul?[/quote]

az alaplap vagy a videokártya telepitöre gondolsz?
mert az alaplaphoz kapott cd-t betettem. de nem csinalt semmit. ugyan ugy sötetseg.
a video kartya cdvel nem probalkoztam.
0
0
0
0
Borbi avatar
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Most hogy netezel?

telefonomrol irogatok. azert irja ki szarul a az ekezetes karaktereket m. ugyhogy bocsi ha nem hasznalok.

sajnos az olyan regi hogy nincs hozza port ezen az alaplapon. amiket felsoroltam neked a tapon kivül minden vadi uj.

Az a gáz,hogy monitor nélkül nem igazán lehet bios-t frissíteni[/quote]

ha szereznek egy masik videokartyat akkor elvileg be tudnam kapcsolni a gepet? es be kell friisitenem a biost es utana elfogadja ezt a videokartyat is?
meg szüz a gep. windows semmi sincs rajta.[/quote]

Ha a telepítőt beteszed a meghajtóba akkor mit csinál? Elindul?
0
0
0
0
no avatar
Borbi írta:
Horvath89 írta:
Borbi írta:
Most hogy netezel?

sajnos az olyan regi hogy nincs hozza port ezen az alaplapon. amiket felsoroltam neked a tapon kivül minden vadi uj.[/quote]
Az a gáz,hogy monitor nélkül nem igazán lehet bios-t frissíteni[/quote]

meg szüz a gep. windows semmi sincs rajta.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció