Az a baj Tibi hogy te csak a 5960x látod,ami van a Gábornak 2600k mai napig oda lehet rakni akár melyik csúcs procihoz,és kemény 50-60 ér lehet kapni.Amikor tesztelték a 5960x et szinte az összes játékba a régebbi i7-ek megverték,renderelés stb az már mást mutatott de az most nem is lényeg!
rambustibi78: tegyél még egy olyan vga-t mind a kér proci mellé és rájössz mi a különbség a két proci közt! félre értés ne essék nem azért mondom mert az FX rossz lenne de leginkább két kártyával jön ki a különbség a két proci között! 😉
Tucatagabor:
Lehetséges, hogy igazad van, lefuttattam egy GTA5 benchmarkot ugyanazokkal a grafikai beállításokkal és azonos felbontással.
A videó leírásában megtalálod a linket, az 5960X procival.
Azért az 5960X picit többe kerül, mint az fx9590. A DDR4-es cuccokat nem is számolva, és mennyivel teljesített jobban az 5960X? 😕
A videó:
Az meg egy dolog hogy 10 fps különbség van szerinted...de ez megint csak gépfüggő 😉
A legszomorúbb hogy mindkét amd-s procinál kék venni bele vegát (46-64k-s procinál elég gáz)
A fogyasztást meg nem is nézem 125W - 220W 😲
rambustibi78
az i7 4790k-nak az a turbo órajele
http://ark.intel.com/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Processor-8M-Cache-up-to-4_40-GHz
szóval csak az AMD lett húzva
Így van danee23 ahogy mondod....például egy G3258-as is csak két magos de lég szép dolgot ki lehet hozni belőle ( egy másik oldalon lévő fórumtárs eredményei):
Omis:
Látszik a Witcher 3-nál is az "ég és föld" különbség, ami ezek szerint átlag +9.2fps i7 4790k procinak (100ezer forint) az fx8350-el szemben (50 ezer forint) 😃 Inkább 50-ért az FX.
Érdekes, hogy az i7 az 400Mhz-vel lett húzva, míg az FX8350 200Mhz-vel, miért nem lett azonos órajelre állítva mindkettő?
😀
A HT nem számít túl sokat. Meg lehet nézni teszteket is nagyjából 10-20% +t jelent átlagossan. Néhány specifikus esetben mint renderelés jelenthet kb 40% +t is.
Az i3 gyakorlatilag abban különbözik egy Pentiumtól hogy kicsit meg van emelve az órajele, és sokkal fejlettebb a grafikusa(2x több execution unitja van). Szóval ha az ember nem tervezi kihasználni az igp-t nem éri meg. Nincs mellette semmi érv. Akkor már inkább Pentium Anniversary, azt lehet tuningolni és úgy mindjárt ott van sőt le is hagyja i3at és teszi ezt 2 magon s nem 4 szálon.
nekem is fx 8320 volt 4,5ghz-n de aztán leváltottam fogyasztás miatt meg egyéb okok miatt i3 ra és kellemesen csalódtam az i3ba én nagy teljesítmény csökkenést vártam pedig nem 😀
Tényleg ég és föld az and és Intel tegnap tapasztaltam meg,minden sokkal jobban megy még egy i3 procival mint pl egy fx 6 magos vagy lehet 8 is tök mindegy az tuti hogy én is át állok az intelre,drágább de nem hiába.Nem tesztek alapján mondom ezt hanem megtapasztaltam gép előtt ülve.
Abban igazat kell adni csuz-li-nak (bár lehet nem így mondta ki) de az Intel nem ér annyival többet mint amennyivel gyorsabb a jelenlegi árai mellett. Egy FX-8350-hez képest az i7-4770K - 40 ezer forintal drágább. Aki főképpen csak játékra esetleg, néhányszor munkára használná a prociját annak nem érdemes Intel Core i7-et vennie. Viszont egy CPU-t nem csak játékra lehet, vagy kell használni és itt már vall szégyent az AMD.
Ezt a képet megnézi valaki, elmondhatja még egy laikus is hogy le vannak maradva.
Kehbya: most már csak ugyan azon a konfigon kéne futtatni ugyan azzal a processzorral és ugyan azzal a driverrel...
Csuz-li: Ezennel szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy én egy..
i7 3960x, 3gen, 2011 Q4-es Processzorral futtattam le a tesztet, ami 32nm gyártási technológiával készült... Spoiler!
nem mellesleg 300e volt mert szereted Intelnél az árakat hangoztatni
.
Ellenben a tesztben, egy i7 4930k, 4gen, 2013 Q3 22nm gyártási technológiás processzor szerepelt, ami játékok alatt jobban teljesít egy picivel, és bencsekben is azonos órajeleken hajszálnyival.
-Bizony memóriám se 2400mhz ketyeg, hanem 2133mhz.
Teszteket, és az operációs rendszert se, SSD-ről futattam, hanem egy mezei 7200rmp-s HDD-ről.
-Driverek nem fognak neked előidézni, 20%-25% teljesítménynövekedést minden egyes programban. 😊
Ui: DRS-t használtam, ami eleve jár 2-3 fps vesztéssel, remélem nem haragszol.
Szóval, ez az aduász nem jött be, már csak az maradt, hogy az eredményeket oc-val javítottam.. 😀
Nem mellesleg, ha teszteket megismételném egy kisebb processzorral, Gondolván itt az i7 2700k-ra ami 2.gen, 2011 Q4, 32nm GyT. 4/8....
Akkor is a teszt eredmények, az én eredményeimhez állnának közelebb és nem pedig az oldal által felsorolt eredményekhez. 😀
De mindegy is: az i3 is jobb, mint az fx-8350, mint ahogy azt már itt többen kifejtették...
Igen, létezik olyan játék, ahol i3 jobban szerepel.
Bronson: Én ezt elhiszem, de a saját tesztem is több pontot hozott a pocimnak, mint ami az oldalon szerepel átlagként. Túl sok összetevő játszik ilyenkor, nekem meg elég az átlag.
Nem mellesleg te itt mi az istenről beszélsz!? Az oldalon a tesztekbe, nincs említés nincs pontozás, sőt semmi féle teszt nincs arról, hogy hogyan is szerepelnek a processzorok. 3dmark-ban is Összpontszám és Grafikai pontszám szerepel.... de processzor nem. ^^ 😊
Bronson: pl: a lent linkelt cikkből is az olvasható ki, hogy ez az egy architektúra lesz az asztali pocikban is. Egységes foglalattal, azaz nem lesz más az APU-k és az FX-ek foglalata, mint most, hanem csak egy lesz mindegyikhez, ami jó hír, mert így tényleg sokkal jobban fejleszthető a gép, bármilyen processzort is veszel elsőre.
Persze tényleg kár spekulálni főleg úgy, hogy a Zent 2016-ra ígérték és ugye az azt jelenti a tapasztalatok szerint, hogy 2016 + AMD = 2017-18. Persze elképzelhető, hogy be tudják tartani a határidőt, mert egyrészt hatalmas a nyomás a részvényesek oldaláról, másrészt a Samsung gyártástechnológiáját tervezik használni, ami már elég jó jelnek számít, mivel év eleje óta készen van.
Sipos G:
de említsük meg, hgy az Intel is a magszámemelésben látja a jövőt.
sok helyen olvasni hogy majd a zen így, az új amd kártyák úgy... várjuk meg míg kijön valami komolyabb teszt, addig kár spekulálni szerintem... egyébként az az infó honnan hogy a zen asztali proci lesz?? 😊
Az AMD most épp kb. 5-6 év csúszásban van. A Zennel ez lemegy 1-2 évre, de ahogy kinéz, ez megint visszanő 5-re idővel, mert nem nagyon látszik, hogy lenne egyáltalán egy következő lépés előkészítve. Most abból próbálnak még előnyt kovácsolni, hogy még jobban egységesítik a foglalatot, ami a fejleszthetőség szempontjából nagyon jó dolog. (A tervek szerint már nem kettő, csak egy fajta lesz) Verni nem is akarja már az Intelt, mert ahhoz sokkal több pénz kellene. Inkább csak befogni szeretnék, vagy nyomában maradni. Most is az van, hogy nagyjából ugyan azt a teljesítményt oda adják olcsóbban, de ez az árazás mindig kétélű fegyver, mert marketing szempontból azt is jelenti, hogy "fél áron fele oylan jó cuccot kapsz". Jelenleg ezt lovagolja meg az Intel. Ráadásul vannak oylan szegmensek, amiben az Intel verhetetlen. Ilyen például a szerverpiac, ahol az AMD lassan labdába sem rúg. Ott inkább az egyedi processzorfejlesztésre hajtanak (pl facebook számára), amivel meg az Intel nem képes versenyezni. Ez az Intelnek is kezd problémát jelenteni, mert az egyedi tervezésű processzorok piacából azért jót lehet szakítani, hiszen például az új konzolokat az egyedi gyártás hiánya miatt bukta az Intel, miközben ez adja jelenleg az AMD bevételeinek jelentős részét.
Bronson: Én ezt elhiszem, de a saját tesztem is több pontot hozott a pocimnak, mint ami az oldalon szerepel átlagként. Túl sok összetevő játszik ilyenkor, nekem meg elég az átlag.
Igen igen..nagyon jó az érvelés amit írsz...úgy hogy mire az amd dobna, addigra az intel már megint eggyel előrébb lesz....sőt szerintem a mostani dobásukkal akkor sem fogja verni az i7 4790k-t
Azenenaazjó: Igen a 300 a teteje (sarkítottam), csak arról van szó, hogy 5-10-től van a ddr3-as és addig nem mennek le az árak normális sávba a DDR4-nél is, amíg nincs verseny. Hiszen minek erőltetni. ha csak én gyártok valamit, azt annyiért adom, amennyiért akarom.. Ha már más is, akkor figyelembe kel venni, hogy a másik mennyiért adja, hogy versenyképes maradjon az enyém is. Itt is jó az Intel helyzete, hiszen kialakult egy oylan szemlélet, ami miatt simán 1,5-2-szeres áron tudják adni a processzorokat. Gondolj bele, mi lenne akkor, ha a DDR4 komoly teljesítménynövekedést hozna? Halálra kaszálná magát az Intel, mert az AMD még mindig le van maradva a gyártástechnológia terén, mint a borravaló. Meg is látszik az árakon.
Miközben az AMD még mindig a 32 nm-t nyomja, addig az Intel már rég a 22 nm-el van a piacon. Ha mákunk van, akkor össze jön a Zen (mondjuk ehhez hatost kéne dobnia az AMD-nek) és megint párhuzamosan lesznek hasonló, 14 nm-es processzorok mindkét gyártónál, ami várhatóan meg fog látszani az árakon is. Persze azután megint nő a különbség, mert ugye az Intel már a 10nm-esen dolgozik, az AMD meg nem.
Kehbya: most már csak ugyan azon a konfigon kéne futtatni ugyan azzal a processzorral és ugyan azzal a driverrel...
De mindegy is: az i3 is jobb, mint az fx-8350, mint ahogy azt már itt többen kifejtették... 😃
SiposG-Dabi46: jön mindkettő. Pont ez a jó, hogy ha van valami verseny. Ha nem lenne, még jobban elszállnának az árak, pedig az Intelt már így is bátran túlárazzák, mert nagyon lemaradt az AMD. Talán az új gyártástechnológiával kicsit erősödik a verseny és nem lesz 300e Ft egy proci, ami DDR4-et támogat, hanem lesz az jóval olcsóbb is, de ugye addig, amíg ott csak Intel van, hát annyiért adják, amennyiért akarják.
Egyertelmű voltam.... sőt még ki is emeltem! Mindenki érti csak te nem.
Teszt mint mondtam. Nem hiteles... 😀
Én is lefutattam a teszteket i7 3960x ès Gtx 980sli társaságában 1440pben. Bár csak hármat... fire strike extrem, heaven becs, batman arkham origins. Többit meg mar nem is szerettem volna megnézni. 😀 heavenbe kb 25fpst csiptek le 😀 83fps volt az átlagom benne úgy hogy első kártyám kapta is a folytást... Batmanba is kb 20 fps volt a difi. Fire Strike volt a legviccesebb grafikai pontból olyan 2000ret csiptek le... de lásd szemeddel 😀
És ez 2 referencia kártya eredménye gyári órajelen... szóval meg mindig hiteles neked az oldal? 😀
csuz-li
2015. 05. 13. 12:42:06 #
▼
qadgame94: A DX12 hat magig/szálig skálázódik. Abban max az i7 az időtálló. A pénz meg oylan dolog, hogy ha van is pénzem egy i7-re, minek költsem el, amikor közel azonos teljesítményt kapok féláron is? Azért, hogy elmondhassam, hogy 100-300e Ft-os procim van, amit ki se használok?
Csuz-li: Te tényleg azt hiszed, hogy az ember azért vesz/vett 300-ért processzort "köztük én is" hogy erre verjük a nyálunkat? Mert ha te ebbe a tudatban élsz, akkor komoly gondok lehetnek nálad, vagy így próbálod magad esténként elaltatni? 😠 😠 😠
Ennyi erővel AMD proci mellé lehet csúcskártyákat tenni, és ti is elmondhatjátok magatokról, hogy van egy 8magos "javítok 4 magos" processzorotok amit a limit miatt ki se használtok. 😊 😕
Amúgy meg ez a link, amivel az embereket hülyíted : [LINK] Köze nincs a valósághoz...
Lehetséges, hogy igazad van, lefuttattam egy GTA5 benchmarkot ugyanazokkal a grafikai beállításokkal és azonos felbontással.
A videó leírásában megtalálod a linket, az 5960X procival.
Azért az 5960X picit többe kerül, mint az fx9590. A DDR4-es cuccokat nem is számolva, és mennyivel teljesített jobban az 5960X? 😕
A videó:
5960X:
Kérlek az eredmények láttán, ne vágd el hosszában az ereidet 😃
i74790k:
FX9590:
Csont ugyanazokkal a grafikai beállításokkal..
😆
Közhiedelemmel ellentétben jól teljesít az FX. A DX12 is okoz meglepetéseket (jó értelemben)
Blue megmondta a lényeget😜
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-8350/2384vs1489
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590/2384vs1812
Az meg egy dolog hogy 10 fps különbség van szerinted...de ez megint csak gépfüggő 😉
A legszomorúbb hogy mindkét amd-s procinál kék venni bele vegát (46-64k-s procinál elég gáz)
A fogyasztást meg nem is nézem 125W - 220W 😲
az i7 4790k-nak az a turbo órajele
http://ark.intel.com/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Processor-8M-Cache-up-to-4_40-GHz
szóval csak az AMD lett húzva
Látszik a Witcher 3-nál is az "ég és föld" különbség, ami ezek szerint átlag +9.2fps i7 4790k procinak (100ezer forint) az fx8350-el szemben (50 ezer forint) 😃 Inkább 50-ért az FX.
Érdekes, hogy az i7 az 400Mhz-vel lett húzva, míg az FX8350 200Mhz-vel, miért nem lett azonos órajelre állítva mindkettő?
😀
Az i3 gyakorlatilag abban különbözik egy Pentiumtól hogy kicsit meg van emelve az órajele, és sokkal fejlettebb a grafikusa(2x több execution unitja van). Szóval ha az ember nem tervezi kihasználni az igp-t nem éri meg. Nincs mellette semmi érv. Akkor már inkább Pentium Anniversary, azt lehet tuningolni és úgy mindjárt ott van sőt le is hagyja i3at és teszi ezt 2 magon s nem 4 szálon.
Ha kijön belőle a füst nem forog tovább 😆
Shaman meg csontot is dobott nekem az időpontra. 😀
- az sem mellékes, hogy milyen időzítéssel ketyegett a 2 intel konfigban a memória (nem csak a Mhz számít)
Ezt a képet megnézi valaki, elmondhatja még egy laikus is hogy le vannak maradva.
Csuz-li: Ezennel szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy én egy..
i7 3960x, 3gen, 2011 Q4-es Processzorral futtattam le a tesztet, ami 32nm gyártási technológiával készült... Spoiler!
Ellenben a tesztben, egy i7 4930k, 4gen, 2013 Q3 22nm gyártási technológiás processzor szerepelt, ami játékok alatt jobban teljesít egy picivel, és bencsekben is azonos órajeleken hajszálnyival.
-Bizony memóriám se 2400mhz ketyeg, hanem 2133mhz.
Teszteket, és az operációs rendszert se, SSD-ről futattam, hanem egy mezei 7200rmp-s HDD-ről.
-Driverek nem fognak neked előidézni, 20%-25% teljesítménynövekedést minden egyes programban. 😊
Ui: DRS-t használtam, ami eleve jár 2-3 fps vesztéssel, remélem nem haragszol.
Szóval, ez az aduász nem jött be, már csak az maradt, hogy az eredményeket oc-val javítottam.. 😀
Nem mellesleg, ha teszteket megismételném egy kisebb processzorral, Gondolván itt az i7 2700k-ra ami 2.gen, 2011 Q4, 32nm GyT. 4/8....
Akkor is a teszt eredmények, az én eredményeimhez állnának közelebb és nem pedig az oldal által felsorolt eredményekhez. 😀
Nem mellesleg te itt mi az istenről beszélsz!? Az oldalon a tesztekbe, nincs említés nincs pontozás, sőt semmi féle teszt nincs arról, hogy hogyan is szerepelnek a processzorok. 3dmark-ban is Összpontszám és Grafikai pontszám szerepel.... de processzor nem. ^^ 😊
Persze tényleg kár spekulálni főleg úgy, hogy a Zent 2016-ra ígérték és ugye az azt jelenti a tapasztalatok szerint, hogy 2016 + AMD = 2017-18. Persze elképzelhető, hogy be tudják tartani a határidőt, mert egyrészt hatalmas a nyomás a részvényesek oldaláról, másrészt a Samsung gyártástechnológiáját tervezik használni, ami már elég jó jelnek számít, mivel év eleje óta készen van.
Sipos G:
Az AMD meg a HT-ben... 😀
Ott a .
A zen procik 32 magig és 2tb. RAM.-ig skálázódnak....
Miközben az AMD még mindig a 32 nm-t nyomja, addig az Intel már rég a 22 nm-el van a piacon. Ha mákunk van, akkor össze jön a Zen (mondjuk ehhez hatost kéne dobnia az AMD-nek) és megint párhuzamosan lesznek hasonló, 14 nm-es processzorok mindkét gyártónál, ami várhatóan meg fog látszani az árakon is. Persze azután megint nő a különbség, mert ugye az Intel már a 10nm-esen dolgozik, az AMD meg nem.
http://www.edigital.hu/Intel/Intel-s2011-Core-i7-4820K---370GHz-processzor-p368005.html?bid=&partner=10003
már 120tól lehet kapni procit ami támogatja a DDR4et 😀
Melyik zen-re gondolsz? 😊
De mindegy is: az i3 is jobb, mint az fx-8350, mint ahogy azt már itt többen kifejtették... 😃
SiposG-Dabi46: jön mindkettő. Pont ez a jó, hogy ha van valami verseny. Ha nem lenne, még jobban elszállnának az árak, pedig az Intelt már így is bátran túlárazzák, mert nagyon lemaradt az AMD. Talán az új gyártástechnológiával kicsit erősödik a verseny és nem lesz 300e Ft egy proci, ami DDR4-et támogat, hanem lesz az jóval olcsóbb is, de ugye addig, amíg ott csak Intel van, hát annyiért adják, amennyiért akarják.
Teszt mint mondtam. Nem hiteles... 😀
Én is lefutattam a teszteket i7 3960x ès Gtx 980sli társaságában 1440pben. Bár csak hármat... fire strike extrem, heaven becs, batman arkham origins. Többit meg mar nem is szerettem volna megnézni. 😀 heavenbe kb 25fpst csiptek le 😀 83fps volt az átlagom benne úgy hogy első kártyám kapta is a folytást... Batmanba is kb 20 fps volt a difi. Fire Strike volt a legviccesebb grafikai pontból olyan 2000ret csiptek le... de lásd szemeddel 😀
És ez 2 referencia kártya eredménye gyári órajelen... szóval meg mindig hiteles neked az oldal? 😀
2015. 05. 13. 12:42:06 #
▼
qadgame94: A DX12 hat magig/szálig skálázódik. Abban max az i7 az időtálló. A pénz meg oylan dolog, hogy ha van is pénzem egy i7-re, minek költsem el, amikor közel azonos teljesítményt kapok féláron is? Azért, hogy elmondhassam, hogy 100-300e Ft-os procim van, amit ki se használok?
Csuz-li: Te tényleg azt hiszed, hogy az ember azért vesz/vett 300-ért processzort "köztük én is" hogy erre verjük a nyálunkat? Mert ha te ebbe a tudatban élsz, akkor komoly gondok lehetnek nálad, vagy így próbálod magad esténként elaltatni? 😠 😠 😠
Ennyi erővel AMD proci mellé lehet csúcskártyákat tenni, és ti is elmondhatjátok magatokról, hogy van egy 8magos "javítok 4 magos" processzorotok amit a limit miatt ki se használtok. 😊 😕
Amúgy meg ez a link, amivel az embereket hülyíted : [LINK] Köze nincs a valósághoz...