Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
barcafan avatar
Néztem iponon zalmant azok nem jó márkák? vmi FM Zp Plus
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
barcafan írta:
jah és még annyi, hogy 8cm-es kéne.ha lehet 2k-n belül.elég ha halk ,megbízható

Vegyél valamilyen arctic ventit azok mindig jó halkak és nagyon jók! Ja és az áruk is kedvező!
0
0
0
0
Cooley avatar
Ugyanebből 2500 körül van 8 centis. A 2500 már nem jó?
0
0
0
0
barcafan avatar
jah és még annyi, hogy 8cm-es kéne.ha lehet 2k-n belül.elég ha halk ,megbízható
0
0
0
0
Cooley avatar
barcafan: Én 4db Thermaltake ventilátorokat használok. 2713Ft iPonon 12 centis, halk, állítható sebességgel. Konkrétan ez: [LINK]
kakas: Nem a legjobb. Egy Scythe Ninja 3 jobb választás, bár ott oda kell figyelni a méretekre, mert elég nagy darabra sikeredett. 😃
0
0
0
0
barcafan avatar
sziasztok.tudtok ajánlani egy hűz-hűtő ventit mert a mostani berreg minden bekapcsolásnál(csapágyas?)
0
0
0
0
kakas avatar
Cooler Master N520ról vélemények?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Hitoshi írta:
Tesla GoD írta:
ha márr cooler masternál tartunk, a sima V6-osról nem tudni semmit?

[LINK] ennyit tudni 😆
a V6GT-t én is ismerem, és tervezem is h beruházok rá, én a sima verzióra gondoltam, de azért kösz😃
0
0
0
0
kakas avatar
Énis a v6GT-t néztem,csak az meg drága!
Maradt a Ninja 2
Márcsak az a kérdés hogy férne be a v3ba
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kakas írta:
Sztetek Scythe Ninja 2 v Cooler Master V8?
Én jobban hajlok a ninja fele,de megkérdezelek titeket is😃

Szerintem meg ARCTIC Freezer Xtreme Rev 2 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
a v8 elég szar! ninja 3 a nyerő
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én a V6 osrt még egyáltalán sehol nem láttam, csak a GT-t, pedig jó üzlet lenne....
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Tesla GoD írta:

[LINK] ennyit tudni 😆
0
0
0
0
kakas avatar
[quote][b]Tesla GoD írta:[/b]
ha márr cooler masternál tartunk, a sima V6-osról nem tudni semmit?[/quote
De ismerem,csak szegeden sehol ne lehet kapni!Rendelni meg nem fogok!😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
kakas avatar
Sztetek Scythe Ninja 2 v Cooler Master V8?
Én jobban hajlok a ninja fele,de megkérdezelek titeket is😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Mondom, lényegtelen, mert a nagy mérete miatt tökéletesen hűt így is. De a nagy méret gondot jelent! De igaz, hogy nem jól fogalmaztam. Nem gyenge minőségű, de a legolcsóbb Scythe ventivel adják, ezért ilyen olcsó, persze ez a legolcsóbb is elég jó. 😀
[LINK]
Így csak a meleg levegőt fölfele fújva állítható be, ami önmagában nem gond, csakhogy a VGA-tól jövő meleg levegőt szippantja be, de ez sem gond, ha egy jól szellőző házad van! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A scythe gyenge ventit ad hozzá? Az nagyon érdekes mert a mugen 2 höz kegyetlen csendes folyadékcsapágyas nagyon jó minőségűt adtak! Nem hiszem hogy szart adnának a ninja 3 hoz
0
0
0
0
Cooley avatar
Kiváló ár/teljesítmény arányú procihűtő! 😀 13eFt-ért közel olyan jó teljesítményű, mint egy CM V6GT vagy egy Nocuta NH-D14, amik4-6eFt-tal drágábbak, viszont böhöm nagy és gyenge minőségű ventilátorokat adnak hozzá, viszont ezt kompenzálja a nagy méret. Ha elfér, akkor kifejezetten ajánlom! 😀
0
0
0
0
kakas avatar
Scythe Ninja 3-ról véleményetek?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
csak éppenséggel a v10 ben kb szart nem ér na jó kb 2-3 fokot hűt a procin! Valami moddal viszont -10fokkal jobban lehűti
0
0
0
0
Cooley avatar
berki_zsolt írta:
VAlakinek van tapasztalata Peltier-es hűtésről?
Elég olcsón tudnék szerezni egy 400W-osat, amit a procira tennék, és egyet vennék a gpu-ra is.

Annyit lehet róla tudni, hogy a CPU hűtőknél TEC(thermoelectric cooler)-nek hívják, és például a CoolerMaster V10-ben benne van. 😀 Önmagában nem alkalmas erre a célra!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
berki_zsolt írta:
Elég olcsón tudnék szerezni egy 400W-osat, amit a procira tennék, és egyet vennék a gpu-ra is.

Azért az már 800w lenne hogy fognád tápolni? Meg hát azért nem lenne valami alacsony a villanyszámla se! a két 800w os fogyasztana óránként ami pár ezer forinttal szépen megdobja a villanyszámlát! Meg szerintem felesleges azért hogy 4GHz helyett 4,5-5 re húzzuk a procit a havi +2-5000ft fogyasztásért nem éri meg!
0
0
0
0
danhey avatar
Értem, aszittem ez már rendellenesen nagy különbség... 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Hasonlítsd össze a 2 ventilátor méretét meg lapátjai íreit! ^^ Akkora a különbség, hogy közel ugyanakkora légmozgatásra képes. 😀 De igazából mindkettő ugyan olyan sz*r! 😆
0
0
0
0
danhey avatar
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy az hogy lehet, hogy egy sokkal réggebbi gépemben (Intel Celeron processzor) olyan processzorhűtő van, ami kábé 40 foknál 4000-et forog percenként... Először arra gondoltam lehet meghibásodott az érzékelő, mert a Core 2 Duo-s gyári processzorhűtőm 60 foknál se forog többet 1600 rpm-nél (ha az automata vezérli)

[Persze lehet, hogy az újabb gépemben nagyobbak a ventilátor lapjai, de még ahhoz képest is szerintem ez nagyon nagy különbség]
0
0
0
0
Feki1991 avatar
berki_zsolt írta:

Személy szerint nincs tapasztalatom vele, de adnék 2 hasznos linket:

[url]http://www.hardwareoc.hu/index.php?p=news&cid=3&y=8614[/url]
[LINK]
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
0
0
0
0
Motyesz00 avatar
ASlipi írta:
szedtem le egy CPU Fan speed sontrolert és minden venti gyorsabb csak a procié nem amugy nem tudom hogy kéne kinéznie az 50 es fordulat számnak de nem tünik lassunak de az EVEREST meg a CPUz meg ez a fan speed es izé is csak 50 et ir ki egy restart után 150 volt de le csökkent :S uj proci hütött mindenképp veszek még a héten utána meglátjuk max be viszem egy szervizbe

Hali!
Szeddle a motherboard progit és azzal jól fog menni a proci hüttő mert én is amikor bekapcsolom a gépet és belépek a progiba akkor a proci hüttő 900RPM-ről 2150RPM-re ugrik😀
0
0
0
0
ASlipi avatar
szedtem le egy CPU Fan speed sontrolert és minden venti gyorsabb csak a procié nem amugy nem tudom hogy kéne kinéznie az 50 es fordulat számnak de nem tünik lassunak de az EVEREST meg a CPUz meg ez a fan speed es izé is csak 50 et ir ki egy restart után 150 volt de le csökkent :S uj proci hütött mindenképp veszek még a héten utána meglátjuk max be viszem egy szervizbe
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nrkem automatán szokta szabályozni, igaz értelme nincs, mert néha nagy terhelésnél alig megy, miko nem csinálok semmit meg elkezd darálni....
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem van előlapi szabályzóm így bármikor kedvembe tekergethetem a ventiket!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
50 rpm az durva, nekem pl bios-ba lehet szabályozni a hűtő rendszert, de csak az egésznek a közös maximumát, proccot húzni meg ilyeneket nem lehet😃 ja és 2600 RPM-nál olyan a gép hangja mint 1 sugárhalytómű😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Dugj be egy másik ventit, és meglátod. 😀 De szinte biztos, hogy nem a ventivel van a gond, csak hasonlatnak szántam az új hűtőt a fordulatszám-szabályozóval szemben. 😀
0
0
0
0
ASlipi avatar
Cooley írta:
Tesla GoD: Jogos! 😃
ASlipi: Hát ha kaptál valami progit az alaplaphoz, akkor azzal vagy egy fordulatszám-szabályozóval, de akkor már jobban kijössz egy új procihűtővel. 😃 Esetleg ha a biosban találsz bármi fordulatszám szabályozással kapcsolatos cuccok, kapcsold ki! 😀
uj proci hütö lesz belöle mindenképp csak mi van ha annál is lelassul akkor fölösleges meg venni :S
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD: Jogos! 😃
ASlipi: Hát ha kaptál valami progit az alaplaphoz, akkor azzal vagy egy fordulatszám-szabályozóval, de akkor már jobban kijössz egy új procihűtővel. 😃 Esetleg ha a biosban találsz bármi fordulatszám szabályozással kapcsolatos cuccok, kapcsold ki! 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
1 óceánjáró például😊
0
0
0
0
ASlipi avatar
szevasztok

nekem folyton 80 fokos a procim és 50 rpm el pörög a hütö több programmal mértem de ha biosba nézem akkor 32 fok és 1300 körül pörög hogy tudnám ezt be löni hogy a windowsba is ugyan ugy prögöjön nem huztam meg semmi magátol lett ilyen
0
0
0
0
Cooley avatar
Ja hát mondjuk tegnap vettél yachtot, azután már mi az, ami drága, nem? 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
KuTYanMajOM:
ez betegül néz ki😃
Cooley:
nekem ilyen kis címletben az nem sok, a V6GT-t se tartom drágának😃
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Én procihoz akarok venni egy jó kis hűtőt, 10.000 Ft. alatt, de mivel nem nagyon értek ezekhez, ezért inkább most hanyagolom. 😀 Amik megtetszettek, azok csak Intel-re voltak. 😀 Mondjuk ez [LINK] is tetszik. Csak nem tudom, hogy jó-e. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Ja de ennyit egy sz*ros ventilátorért nem adnék. 😃 Nekem van egy 12 centis kék ledes ventim, nem kell? Igaz drágább lenne a posta költség, mint maga a venti, de azért megkérdeztem. 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
talán még majd felülre egy led-est veszek, nemtom..... am halk ventinek sztem Sharkoon Silent Eagle, vagy az új Zalman Shark, azok még jól is néznek ki😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Én megvettem a Thermaltake v4-es házat, és kapásból rendeltem hozzá 2 ventit, egyet előre, egyet hátra a kék ledes helyett. 😜 Nekem ne világítson, ráadásul ezeken van sebesség szabályozó, szóval nem lesznek hangosak, ha nem akarom, márpedig nem akarom. 😃 Mondjuk amúgy se hangosak, de ha már nincs fényük, hangjuk se legyen. 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nekem a házba lenne az alap kék ledes venti elől, meg a hűtő a kék csíkkal, az úgy még pont esztétikus lenne...
0
0
0
0
Cooley avatar
Kimaradt egy r betű. 😂 Amúg az én házamon is annyi a plexi, hogy látom a procihűtőt meg egy keveset az alaplapból ha bevilágítok, nem tudom, hogy mi az értelme. 😆 Főleg ha beteszek egy Thermaltake Friot... csak a hűtőt fogom látni. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én meg a legjobb esztétikára törekszem! Nem akarom hogy valami hányás szivárvány sinű legyen a gépem a sok ventitől de azért csak jobban néz ki néhány dolog egy bizonyos világításban mint pl a házam piros ledes ventivel!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
én majd állítok bele 1 zseblámpát és az úgy olyan sejtelmes lesz(am tök mind1, mert nem pervezek plexis oldallemezt...
0
0
0
0
Cooley avatar
😆 Én direkt úgy rakom össze a gépe, hogy nekem semmi világítós dolog ne legyen benne(a lehető legkevesebb). 😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció