barcafan: Én 4db Thermaltake ventilátorokat használok. 2713Ft iPonon 12 centis, halk, állítható sebességgel. Konkrétan ez: [LINK]
kakas: Nem a legjobb. Egy Scythe Ninja 3 jobb választás, bár ott oda kell figyelni a méretekre, mert elég nagy darabra sikeredett. 😃
[quote][b]Tesla GoD írta:[/b]
ha márr cooler masternál tartunk, a sima V6-osról nem tudni semmit?[/quote
De ismerem,csak szegeden sehol ne lehet kapni!Rendelni meg nem fogok!😃
Mondom, lényegtelen, mert a nagy mérete miatt tökéletesen hűt így is. De a nagy méret gondot jelent! De igaz, hogy nem jól fogalmaztam. Nem gyenge minőségű, de a legolcsóbb Scythe ventivel adják, ezért ilyen olcsó, persze ez a legolcsóbb is elég jó. 😀
[LINK]
Így csak a meleg levegőt fölfele fújva állítható be, ami önmagában nem gond, csakhogy a VGA-tól jövő meleg levegőt szippantja be, de ez sem gond, ha egy jól szellőző házad van! 😀
A scythe gyenge ventit ad hozzá? Az nagyon érdekes mert a mugen 2 höz kegyetlen csendes folyadékcsapágyas nagyon jó minőségűt adtak! Nem hiszem hogy szart adnának a ninja 3 hoz
Kiváló ár/teljesítmény arányú procihűtő! 😀 13eFt-ért közel olyan jó teljesítményű, mint egy CM V6GT vagy egy Nocuta NH-D14, amik4-6eFt-tal drágábbak, viszont böhöm nagy és gyenge minőségű ventilátorokat adnak hozzá, viszont ezt kompenzálja a nagy méret. Ha elfér, akkor kifejezetten ajánlom! 😀
berki_zsolt írta:
VAlakinek van tapasztalata Peltier-es hűtésről?
Elég olcsón tudnék szerezni egy 400W-osat, amit a procira tennék, és egyet vennék a gpu-ra is.
Annyit lehet róla tudni, hogy a CPU hűtőknél TEC(thermoelectric cooler)-nek hívják, és például a CoolerMaster V10-ben benne van. 😀 Önmagában nem alkalmas erre a célra!
berki_zsolt írta:
Elég olcsón tudnék szerezni egy 400W-osat, amit a procira tennék, és egyet vennék a gpu-ra is.
Azért az már 800w lenne hogy fognád tápolni? Meg hát azért nem lenne valami alacsony a villanyszámla se! a két 800w os fogyasztana óránként ami pár ezer forinttal szépen megdobja a villanyszámlát! Meg szerintem felesleges azért hogy 4GHz helyett 4,5-5 re húzzuk a procit a havi +2-5000ft fogyasztásért nem éri meg!
Hasonlítsd össze a 2 ventilátor méretét meg lapátjai íreit! ^^ Akkora a különbség, hogy közel ugyanakkora légmozgatásra képes. 😀 De igazából mindkettő ugyan olyan sz*r! 😆
A kérdésem az lenne, hogy az hogy lehet, hogy egy sokkal réggebbi gépemben (Intel Celeron processzor) olyan processzorhűtő van, ami kábé 40 foknál 4000-et forog percenként... Először arra gondoltam lehet meghibásodott az érzékelő, mert a Core 2 Duo-s gyári processzorhűtőm 60 foknál se forog többet 1600 rpm-nél (ha az automata vezérli)
[Persze lehet, hogy az újabb gépemben nagyobbak a ventilátor lapjai, de még ahhoz képest is szerintem ez nagyon nagy különbség]
berki_zsolt írta:
Személy szerint nincs tapasztalatom vele, de adnék 2 hasznos linket:
ASlipi írta:
szedtem le egy CPU Fan speed sontrolert és minden venti gyorsabb csak a procié nem amugy nem tudom hogy kéne kinéznie az 50 es fordulat számnak de nem tünik lassunak de az EVEREST meg a CPUz meg ez a fan speed es izé is csak 50 et ir ki egy restart után 150 volt de le csökkent :S uj proci hütött mindenképp veszek még a héten utána meglátjuk max be viszem egy szervizbe
Hali!
Szeddle a motherboard progit és azzal jól fog menni a proci hüttő mert én is amikor bekapcsolom a gépet és belépek a progiba akkor a proci hüttő 900RPM-ről 2150RPM-re ugrik😀
szedtem le egy CPU Fan speed sontrolert és minden venti gyorsabb csak a procié nem amugy nem tudom hogy kéne kinéznie az 50 es fordulat számnak de nem tünik lassunak de az EVEREST meg a CPUz meg ez a fan speed es izé is csak 50 et ir ki egy restart után 150 volt de le csökkent :S uj proci hütött mindenképp veszek még a héten utána meglátjuk max be viszem egy szervizbe
50 rpm az durva, nekem pl bios-ba lehet szabályozni a hűtő rendszert, de csak az egésznek a közös maximumát, proccot húzni meg ilyeneket nem lehet😃 ja és 2600 RPM-nál olyan a gép hangja mint 1 sugárhalytómű😃
Dugj be egy másik ventit, és meglátod. 😀 De szinte biztos, hogy nem a ventivel van a gond, csak hasonlatnak szántam az új hűtőt a fordulatszám-szabályozóval szemben. 😀
Cooley írta:
Tesla GoD: Jogos! 😃
ASlipi: Hát ha kaptál valami progit az alaplaphoz, akkor azzal vagy egy fordulatszám-szabályozóval, de akkor már jobban kijössz egy új procihűtővel. 😃 Esetleg ha a biosban találsz bármi fordulatszám szabályozással kapcsolatos cuccok, kapcsold ki! 😀
uj proci hütö lesz belöle mindenképp csak mi van ha annál is lelassul akkor fölösleges meg venni :S
ASlipi: Hát ha kaptál valami progit az alaplaphoz, akkor azzal vagy egy fordulatszám-szabályozóval, de akkor már jobban kijössz egy új procihűtővel. 😃 Esetleg ha a biosban találsz bármi fordulatszám szabályozással kapcsolatos cuccok, kapcsold ki! 😀
nekem folyton 80 fokos a procim és 50 rpm el pörög a hütö több programmal mértem de ha biosba nézem akkor 32 fok és 1300 körül pörög hogy tudnám ezt be löni hogy a windowsba is ugyan ugy prögöjön nem huztam meg semmi magátol lett ilyen
Én procihoz akarok venni egy jó kis hűtőt, 10.000 Ft. alatt, de mivel nem nagyon értek ezekhez, ezért inkább most hanyagolom. 😀 Amik megtetszettek, azok csak Intel-re voltak. 😀 Mondjuk ez [LINK] is tetszik. Csak nem tudom, hogy jó-e. 😀
Ja de ennyit egy sz*ros ventilátorért nem adnék. 😃 Nekem van egy 12 centis kék ledes ventim, nem kell? Igaz drágább lenne a posta költség, mint maga a venti, de azért megkérdeztem. 😆
talán még majd felülre egy led-est veszek, nemtom..... am halk ventinek sztem Sharkoon Silent Eagle, vagy az új Zalman Shark, azok még jól is néznek ki😃
Én megvettem a Thermaltake v4-es házat, és kapásból rendeltem hozzá 2 ventit, egyet előre, egyet hátra a kék ledes helyett. 😜 Nekem ne világítson, ráadásul ezeken van sebesség szabályozó, szóval nem lesznek hangosak, ha nem akarom, márpedig nem akarom. 😃 Mondjuk amúgy se hangosak, de ha már nincs fényük, hangjuk se legyen. 😆
Kimaradt egy r betű. 😂 Amúg az én házamon is annyi a plexi, hogy látom a procihűtőt meg egy keveset az alaplapból ha bevilágítok, nem tudom, hogy mi az értelme. 😆 Főleg ha beteszek egy Thermaltake Friot... csak a hűtőt fogom látni. 😃
Én meg a legjobb esztétikára törekszem! Nem akarom hogy valami hányás szivárvány sinű legyen a gépem a sok ventitől de azért csak jobban néz ki néhány dolog egy bizonyos világításban mint pl a házam piros ledes ventivel!
jah és még annyi, hogy 8cm-es kéne.ha lehet 2k-n belül.elég ha halk ,megbízható
Vegyél valamilyen arctic ventit azok mindig jó halkak és nagyon jók! Ja és az áruk is kedvező!
kakas: Nem a legjobb. Egy Scythe Ninja 3 jobb választás, bár ott oda kell figyelni a méretekre, mert elég nagy darabra sikeredett. 😃
ha márr cooler masternál tartunk, a sima V6-osról nem tudni semmit?
[LINK] ennyit tudni 😆
Maradt a Ninja 2
Márcsak az a kérdés hogy férne be a v3ba
Sztetek Scythe Ninja 2 v Cooler Master V8?
Én jobban hajlok a ninja fele,de megkérdezelek titeket is😃
Szerintem meg ARCTIC Freezer Xtreme Rev 2 😉
ha márr cooler masternál tartunk, a sima V6-osról nem tudni semmit?
[LINK] ennyit tudni 😆
ha márr cooler masternál tartunk, a sima V6-osról nem tudni semmit?[/quote
De ismerem,csak szegeden sehol ne lehet kapni!Rendelni meg nem fogok!😃
Én jobban hajlok a ninja fele,de megkérdezelek titeket is😃
[LINK]
Így csak a meleg levegőt fölfele fújva állítható be, ami önmagában nem gond, csakhogy a VGA-tól jövő meleg levegőt szippantja be, de ez sem gond, ha egy jól szellőző házad van! 😀
Annyit lehet róla tudni, hogy a CPU hűtőknél TEC(thermoelectric cooler)-nek hívják, és például a CoolerMaster V10-ben benne van. 😀 Önmagában nem alkalmas erre a célra!
Azért az már 800w lenne hogy fognád tápolni? Meg hát azért nem lenne valami alacsony a villanyszámla se! a két 800w os fogyasztana óránként ami pár ezer forinttal szépen megdobja a villanyszámlát! Meg szerintem felesleges azért hogy 4GHz helyett 4,5-5 re húzzuk a procit a havi +2-5000ft fogyasztásért nem éri meg!
A kérdésem az lenne, hogy az hogy lehet, hogy egy sokkal réggebbi gépemben (Intel Celeron processzor) olyan processzorhűtő van, ami kábé 40 foknál 4000-et forog percenként... Először arra gondoltam lehet meghibásodott az érzékelő, mert a Core 2 Duo-s gyári processzorhűtőm 60 foknál se forog többet 1600 rpm-nél (ha az automata vezérli)
[Persze lehet, hogy az újabb gépemben nagyobbak a ventilátor lapjai, de még ahhoz képest is szerintem ez nagyon nagy különbség]
Személy szerint nincs tapasztalatom vele, de adnék 2 hasznos linket:
[url]http://www.hardwareoc.hu/index.php?p=news&cid=3&y=8614[/url]
[LINK]
Hali!
Szeddle a motherboard progit és azzal jól fog menni a proci hüttő mert én is amikor bekapcsolom a gépet és belépek a progiba akkor a proci hüttő 900RPM-ről 2150RPM-re ugrik😀
nekem folyton 80 fokos a procim és 50 rpm el pörög a hütö több programmal mértem de ha biosba nézem akkor 32 fok és 1300 körül pörög hogy tudnám ezt be löni hogy a windowsba is ugyan ugy prögöjön nem huztam meg semmi magátol lett ilyen
ez betegül néz ki😃
Cooley:
nekem ilyen kis címletben az nem sok, a V6GT-t se tartom drágának😃