Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Melyik lenne jobb, erősebb 1920x1080-as live x.264 encodolásra? 😀 játékokat szeretnék közvetíteni. és játékra melyik erősebb? melyik jövőtálóbb?
1. Intel i5 3570K
2. AMD FX-8350
QuickSync-et támogató progikban az előbbi a gyorsabb, a többiben az utóbbi.
Játékokban nagy általánosságban az Intel jobban teljesít, bár FullHD-ban elenyésző a különbség, már amikor egyáltalán van, viszont multitaskingban az AMD jobb. És talán időtállóbb valamivel, illetve jóval olcsóbb is. Milyen VGA lesz mellé?
Nyáron szeretnék venni egy procit+alaplapot, vagy VGA+tápegységet. még nem tudom. De ha VGA mellett döntök akkor szerintem HD 8970 lesz, ha jó lesz az ára....ha nem akkor 7970 vagy 8950... jövő héten pedig 8gb ramot 😀
Jobban jársz az új VGA-val, bár élő kódolásban nem tudom mennyire fényesek az AMD kártyák, de az fix, hogy a mostani procid nem fogja bírni játék mellett.
Minden esetre ha fontos tényező a minőség és a fogyasztás is a sebesség mellett kódolásban, egyértelműen az Intel QuickSnyc-je a legjobb a GPU megoldások közül. Vagy ha a minőség a legfontosabb, a fogyasztás meg a sebesség (élőhöz bőven elég) csak másodlagos, akkor AMD proci a tuti, mivel ennek a tiszta CPU kódolás felel meg a leginkább, és abban az FX jobb. Esetleg ha végre fogalomba kerül itthon is az FX-8300, és 40eFt alatt kapható lesz, akkor azzal jársz a legjobban.
Melyik lenne jobb, erősebb 1920x1080-as live x.264 encodolásra? 😀 játékokat szeretnék közvetíteni. és játékra melyik erősebb? melyik jövőtálóbb?
1. Intel i5 3570K
2. AMD FX-8350
Játékokban nagy általánosságban az Intel jobban teljesít, bár FullHD-ban elenyésző a különbség, már amikor egyáltalán van, viszont multitaskingban az AMD jobb. És talán időtállóbb valamivel, illetve jóval olcsóbb is. Milyen VGA lesz mellé?
Nyáron szeretnék venni egy procit+valamilyen ASUS Sabertooth szerü alaplap, vagy VGA+tápegységet. még nem tudom. De ha VGA mellett döntök akkor szerintem HD 8970 lesz, ha jó lesz az ára....ha nem akkor 7970 vagy 8950... jövő héten pedig 8gb ramot 😀
1. Intel i5 3570K
2. AMD FX-8350
1. Intel i5 3570K
2. AMD FX-8350
Egy Core 2 Duo E7600-al 1280x1024ben mekkora proci limitem lenne?
GTX550 Ti 1GB mellett? Szénné kell húzni a procit és nem lesz gáz.
Pls valaki válasz!!! 😃
Tápom hol tudom megnézni?
Gépben😃 Szó szerint😃 Le kell szedni az oldalát és megnézni😃
Am ha megveszem a procit akk változást hoz ezekben a gamekban:cod bo 1, gta IV,ac-k.
Jah és jólenne ha min1ik 1024x768-ba elmenne.
Am leírná egy 1Gb kenu kártyát?ha késöbbiekben netalántán vennék egyet.Kösz előre is.
Minden bizonnyal hozna változást bár GTA IV-nél fontos lenne a 4 mag mert aza játék nagyon processzorigényes de attól még kevés neki a HD 5450 bár lowon talán elég. Az egy elcseszett játék. Assassin's Creedeknél is hozna változást de ott inkább a videokártya kevés szerintem. Black Opsnál meg még inkább a VGA. Én HD 6570 ebből is inkább DDR5 ha van, HD 6670 1GB DDR5-t vagy HD 7750 1GB DDR5-t ajánlok. Minél nagyobb felbontásban játszol annál kisebb lesz a CPU limited. szóval ajánlatos 1680x1050ben játszani. ha cserélsz majd processzort meg alaplapot RAMot ezt videokártyát főleg a HD 7750-t nyugodtan viheted tovább. 2 év múlva is menni fognak vele a játékok szerintem.
Jah és jólenne ha min1ik 1024x768-ba elmenne.
Am leírná egy 1Gb kenu kártyát?ha késöbbiekben netalántán vennék egyet.Kösz előre is.
Hát a monitorom 1680x1050.Játszok szinte minden olyan felbontáson ami kitelíti a monitorom 😃. De legtöbbször 1024x768.De mw3-at 1680x1050-ben nyomom(multit főleg 😃😉.
Am ha vennék egy 1 Gb-s vidikarit akkor ac2 maxon menne?
Assassin's Creed II? Hát figyelj minél nagyobb felbontásban játszol annál inkább átcsap a CPU limit VGA limitbe. Te azért játszol 1024x768ban mert videokártya gyenge s ez felbontás meg CPU limites felbontás. Szóval itt inkább a CPU dolgozik jobban és a videokártya kevésbé de ugye ez a videokártyától is függ. Tiéd elé gyenge szóval szerintem még 1024x768ban is VGA limited van. Nem az 1GB a lényeg a videokártyánál persze nem árt nagyobb felbontásoknál.
Értem.Kösz az infót.Mondjuk a vidikarim gyorsan kimelegszik (csaknem sül le).Hát akkor tudnál 10k körüli vga-t ajanlani (1 GB-st pls).
10K körül? Onnan nem baj ha nem ajánlok?😃 max használtat de azt meg tápod miatt nem mivel azt nem írtad milyen van😃 10Kért olyan ÚJ videokártyát kapsz ami nem fog nagy változást hozni.
Hát a monitorom 1680x1050.Játszok szinte minden olyan felbontáson ami kitelíti a monitorom 😃. De legtöbbször 1024x768.De mw3-at 1680x1050-ben nyomom(multit főleg 😃😉.
Assassin's Creed II? Hát figyelj minél nagyobb felbontásban játszol annál inkább átcsap a CPU limit VGA limitbe. Te azért játszol 1024x768ban mert videokártya gyenge s ez felbontás meg CPU limites felbontás. Szóval itt inkább a CPU dolgozik jobban és a videokártya kevésbé de ugye ez a videokártyától is függ. Tiéd elé gyenge szóval szerintem még 1024x768ban is VGA limited van. Nem az 1GB a lényeg a videokártyánál persze nem árt nagyobb felbontásoknál.
Értem.Kösz az infót.Mondjuk a vidikarim gyorsan kimelegszik (csaknem sül le).Hát akkor tudnál 10k körüli vga-t ajanlani (1 GB-st pls).
Nem olyan rossz az a HD3850 x)
Tegnap kaptam egyet, szépen lehet nyüstölni 😃
Írta valaki, hogy rossz?😃 Nekem is az van jó régi konstrukció de hát nah ez van ezt kell szeretni😃
Vantageben 3100-at tudott mikor hozzám került. Azóta a 4000 is megy neki 😃
Bika kártya ez😃 Bár nálad a 500Mhz-es memória órajelet nem értettem... alapból 829ről indul.
Nem olyan rossz az a HD3850 x)
Tegnap kaptam egyet, szépen lehet nyüstölni 😃
Írta valaki, hogy rossz?😃 Nekem is az van jó régi konstrukció de hát nah ez van ezt kell szeretni😃
Ne cseszd le, nem olvasott vissza sztem. 😃
Szóval ha j procit akarok u alapla?Mert ez a proci se menne bele:http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=251
De belemenne. De a videokártyacsere nagyobb változást hozna mint a proci csere. Mivel a mostani vidokártyád kb semmi de tényleg. Rpcid azért ennél erősebb videokártyához elég. De ez febontástól is függ. Milyen felbontásban játszol? Mutatok neked összehasonlítást.
[LINK]
lényeges a különbség de nem annyival jobb az E 7500 mint amennyivel jobb lenne egy új videokártyával a teljesítmény.
Szóval a legtöbbet videokártyacserével tudnád elérni. Ez az én véleményem.
S a többi majd ha lesz pénzed jöhet hozzá. Mondjuk most vennél egy HD 7750-t 1GB DDR5 kártyát ez 25 ezer Forint. S CPU limited az felbontástól függ. Én videokártyát vennék ha a helyedben lennék vagy ha nem azt akkor meg proci alaplap ram és videokártya VAGY használt proci és videokártya. Tápodról nem tudunk semmit de reméljük nem Codegen.
Ne cseszd le, nem olvasott vissza sztem. 😃
Szóval ha j procit akarok u alapla?Mert ez a proci se menne bele:http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=251
Ennyiért kapsz használt 4 magost.
Vidikártyát azért nem akarok mert ez sok játékhoz zöld 😃 a proci meg piros :/.
Szóval mondjuk akkor vennék egy ilyen lapot: http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2631
és hozzá egy ilyen procit: http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=239
vagy belemenne az a proci amit írnál
akkor így meg is vagyok 30k-ból? 😃
Ha rádobsz még 4 ezret akkor már kijön egy fx4100
jó hogy ajánlsz neki egy procit ami nem megy bele abba a lapba.....
Az csak AM3 lap. Amit én írtam neki az AM3+ lap de te arra írtad a választ amit ő írt szóval te az AM3 laphoz ajánlottál FX4100-at szóval grat.
Na Roley szerintem a legtöbb változást videokártya cserével érnéd el. persze szükséges lenne jobb processzor is de leginkább a videokártya gyenge. ha kel új proci akkor kell új alaplap abba meg új RAM de a videokártya attól még gyenge.
Szóval mondjuk akkor vennék egy ilyen lapot: http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=2631
Ha rádobsz még 4 ezret akkor már kijön egy fx4100
Amugy SATA a vinyóm.
Nah akkor, ez a proci belefér a lapomba:
http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=251
Mert ez 775-ös lapba van.
akkor így meg is vagyok? 😃
igen. De inkább ez az alaplap a későbbi fejlesztés érdekében meg az Asrock olcsó lapjaira volt már panasz szóval inkább ez az ASUS. https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1879
a proci oké teljesen. Na és akkor most vagy annál a pontnál, hogy órási VGA limited van. Ezért kéne egy jobb videokártya is. Ja és RAM-od az DDR2? Mert ha igen akkor még RAM-ot is kell venned. S a vinyód és DVD íród az SATA vagy IDE mert ha IDE akor még átalakítót is kell venned vagy új vinyót. Szóval nehéz dolog ez. Alaplapod márkáját meg nem írtad csak a típusát.
ja látom DDR2. AKkor még RAM-ot is kell venned mert az új alaplapba nem jó a DDR2.
Szerintem sokszor a vga-m segített abban hogy elínduljanak a gamek. Hát kb. 30k.De több is lehet picit. 😃
Ja ha neked csak az fontos, hogy elinduljanak a játékok😃 egyébként attól még mert elindul egy játékk attól még gyenge az a videokártya. APU jó ötletl enne de én azért írtam Atlon II x4 645-t mert az AM3 és így mehetne AM3+ alaplapba amibe meg később lehetne rakni erősebb processzort szóval fejlesztés szempontjából jó.
Ha esetleg vennél FM2 alaplapot és bele egy A10 5800K APU-t akkor lenne úgy 43-44 ezer Forintért egy 4 magos erős processzorod egy HD 6570 körüli videokártyád de úgy 10%-al azért gyengébb és ugye az új alaplap.
Hát ha lehetne nem szeretnék használtat ha 4 magos sem.😃
Nekem jó két magos is csak 1 mag órajele kb legyen 3Ghz.
Amugy az alaplap típusa az ez: g31t-m2 vagy más kellene? 😃
Legokosabb döntés az lenne ha lapot is cserélnél, de az említett Q6600 erős proci.
2 magost ne akarj, mostani is az.
Azért van különbség két mag és két mag között😃 De a többivel egyetértek😃
Igen van, de oda foglalatot is cserélhet.😆
Am nem tudom van-e ennyi pénze, hogy 30k a proci+ minimum 12-13k az alaplap😃 27 ezerből kijönne egy 10-12ezres FM1 alaplap és Athlon II x4 641 vagy AM3+ alaplap és egy Athlon II x4 645 vagy valami hasonló és akkor később mehet bele FX is. De attól még szarul fognak menni a játékok mert VGA a kevés a legtöbbször neki nem a proci😃
FM1 jó ötlet, azokba erős az APU, kis felbontáson Vga sem kell.😃
Bocs nem mert secondonként írtok. 😃
Mostmár igen.Hát akkor talán rászánok egy lapra is.Csak pls mondjátok milyet, meg milyen procit. 😃 Majd meglátom mennyi lesz összesen. 😃
hát mi a max keret? S a videokártya lenne szinte a legfontosabb. Azért mennek rosszul a játékok.
Mostmár igen.Hát akkor talán rászánok egy lapra is.Csak pls mondjátok milyet, meg milyen procit. 😃 Majd meglátom mennyi lesz összesen. 😃
Igazából nincs annyi kavicsom hogy lapot cseréljek aztán még proci is.Használtan meg nem akarok mert nem igazán bízok meg a használt cuccokban netről.Meg nem is vagyok annyira nagy gamer hogy kelljen nekem 4 mag.Ellennék én két maggal is csak jobb legyen mint a mostani.Ezért lenne akár jó ez a proci is: [url][/url]http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=251
Én hozzászólásom olvastad?
Legokosabb döntés az lenne ha lapot is cserélnél, de az említett Q6600 erős proci.
Am nem tudom van-e ennyi pénze, hogy 30k a proci+ minimum 12-13k az alaplap😃 27 ezerből kijönne egy 10-12ezres FM1 alaplap és Athlon II x4 641 vagy AM3+ alaplap és egy Athlon II x4 645 vagy valami hasonló és akkor később mehet bele FX is. De attól még szarul fognak menni a játékok mert VGA a kevés a legtöbbször neki nem a proci😃
Nem érted, hogy drágák, használtat nézz.
Vagy vegyél s1155 lapot, bele egy i3 3220.
Jah és akk ez belemenne mert ez már 775-ös:http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=251
Oh.F***.😃 Amugy most csak procit szeretnék,ugy hogy tudsz segíteni abban , hogy milyet?
Intel core 2 Quad Q6600, használtan 20k környékén mennek.
Újat semmiképp, nagyon drágák.
Oh.F***.😃 Amugy most csak procit szeretnék,ugy hogy tudsz segíteni abban , hogy milyet?
hát jó volna tudni az alaplapod pontos típusát. azt is, hogy használt vagy új pocit keresel-e. De újra nem látok sok esélyt. Itt gépigényen van új 7500 ez jó proci de iszonyat drágák újan ezek a procik és ez is csak két magos ennyire pénzért már veszel használt 4 magost. Szóval használtan kéne nézned. Alaplap típusa tényleg fontos lenne.
Miért??
Mert a VGA még gyengébb mint a proci a maga nemében😃