Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AM3+ Gigabyte GA-970A-UD3
AMD AM3+ FX Series 8320 X8 BOX
GIGABYTE ATi Radeon HD7870 2Gb
DDR3 CORSAIR 8Gb/1600 KIT Vengeance Blue LP
Thermaltake V3 Black Edition (VL80001W2Z)
Chieftec 550W CTG-550-80P
DVD-RW SAMSUNG 22x SH-S222
SSD OCZ 120Gb SSD Vertex 3
mi a vélemény ebben az összerakásban ???
Az alaplap szerintem nemjó választás FX procihoz
AMD AM3+ FX Series 8320 X8 BOX
GIGABYTE ATi Radeon HD7870 2Gb
DDR3 CORSAIR 8Gb/1600 KIT Vengeance Blue LP
Thermaltake V3 Black Edition (VL80001W2Z)
Chieftec 550W CTG-550-80P
DVD-RW SAMSUNG 22x SH-S222
SSD OCZ 120Gb SSD Vertex 3
mi a vélemény ebben az összerakásban ???
akkor mivan ha a kari erősebb a procinál? pl GTX 660 + Phenom II x4 965
Ha Full HD-ban játszol, akkor nem fogja vissza a proci a videókártyát.
ja és sonex 😃 igen elég a 8350 egy hd 7770 hez csak az a kari szerintem ez személyes vélemény nem bírja a mai játékokat full hd ban tök maxon 😀
is meg sonex nak is 😃
valahogy sejtettem mint macska az esőt.😆köszi a válaszodat!😀
most egy intel core 2 duo E8500 3.16
galaxy nvidia 9600 gt 512 mb OC
gigabyte alaplap
4 gb ram
2 Tb HDD
ez a mostani !!! tehát ha van valakinek jó ötlete szívesen várom !
hehe nem irígykedésböl mondom de ha teheted i5 😃 és szerintem játékra ha nem full hd akkor egy hd 7850 bár full hd ra is jó csak nem 8x es msaa val 😀
ez nekem jött?😀
kérdés: melyiket éri megvenni? melyik jobb?és milyen VGA-t javasolsz az adot CPU-hoz
8320 gondoltam én is !! köszönöm !!!
Amúgy te most új gépet veszel, vagy már alaplap megvan?
csak amd prociba gondolkodom !! játékra kellene főleg aztán net , film !! mik a javaslatok ???
AMD-FX 8320
AMD-FX 6300
AMD-FX 4300
Nem kell az integrált vga 😃 köszi a válaszokat, előre 8 magos FX et akartam de azt irták hogy játékra nem a legjobb, pontosabban egy AMD FX 8120 at.
hát röhögd ki őket biztosan irigykedtek lol
8100-as széria már kiöregedett, az új, javított széria a 8300. pontosabban a 8300 még M.O.-n nincs forgalomban, csak a 8320- és a 8350.
játékra meg néha szoktam cinema 4d vel is dolgozni
kinéztem egy A10 X4 5700 ast azt irja van vele integrált HD 7660 is lol
Kell egyébként az integrált vga?
A-s procit akkor vegyél csak, ha kell az integrált VGA. Ez igazából nem is egy csak egy CPU, hanem APU ( Accelerated Processing Unit). Olyan mint intel i-széria, csak az AMD az AMD, az Intel pedig Intel grafikus chipet(GPU) helyez a CPU-mellé.
Ha dedikált ( külön) videokártyával tervezed használni a géped, akkor célszerűtlen A- szériás procit venni. Ha AMD-ben gondolkozol ajánlom az FX-6300 6magos procit, árban nincs sok eltérés köztük, de a beépitett GPU helyett kapnál +2 magot.
játékra meg néha szoktam cinema 4d vel is dolgozni
Kell egyébként az integrált vga?
Spoiler!
Én értelmes, látható beállításokra gondolok. Amire az ember azt mondja, hogy egye fene, rááldozok még 10-20-30-40ezret, mert megéri. A 8xAA, meg a tök hülye vga zabáló, de egyáltalán nem látszó beállítások, vagy pl a physx nálam egyáltalán nem tartozik ebbe a csoportba.
Egy 7870-esen szerinted tükörsimák lennének az általad említett beállítások? Mert szerintem, ha 7850-en akad (amiben ugye ott a min 20% tuning), akkor 7870-en is fog. 😀
Persze. mindenkinek mások az igényei, ezt elfogadom, de én a 6870-esemmel is elvoltam. 😀
De sorold, mert ezeket ki fogom próbálni. 😀 Metro Advanced dof on nem ér, az hülyeség. 😜
😂 Pont azt akartam elsőnek kiemelni, Lost Planet 2, Batman: Arkham Asylum hirtelen ennyi, persze mindenhol Physx on.😂
Mivel küzd meg a 7850? 😀 Jó, Far Cry 3-ban 8xAA mellett lassú. Azt viszont még állóképen se tudnám megmondani, hogy 4, vagy 8X-os az AA, tehát nem érdekel. 😀
60-ért gagyibb hűtésű VTX3D-t kapni, a Sapphire már 63 ezer, és így 12 ezerrel drágább, mint a Sapphire 7850. 😀
Nem sorolom, de jó pár játék kifog rajta, abban teljesed igazad van, hogy alacsonyabb élsimítással tökéletes.
60-ért gagyibb hűtésű VTX3D-t kapni, a Sapphire már 63 ezer, és így 12 ezerrel drágább, mint a Sapphire 7850. 😀
ő linkelt egy 1gb-st 51ezerért, én meg egy 2gbst 48ért? na vajon melyik éri meg jobban? hát persze hogy az 1gbs
60k-ért van 7870, ha belefér inkább az, 7850 már most is megküzd néhány játékkal.😕
sziasztok kerdeznem hogy bf3 amd fx8320. al 256 bit 1g ddr5 Gigabyte hd 7850 hd Crossair 8 g ddr3. 1866 mhz rammal jol menne Magas minosegen ?
azt a vidikarit 1gb-s változatba sztem baromság megvenni. minimum 2gb.
[LINK]
AZ ***a 3 ezerrel lett gnats dragabb. a 2 gigas
Nekem azt mondtak a bit adja meg a sebesseget 2gigas ebbol 128 bittel olcsobb left volna mint Ez a 256 bites kartya
Mi van? Ebből a kártyából nincs 128bit-es. És a bit csak a memóriavezérlő sávszélességét adja meg. Minél nagyobb, annál gyorsabb a memó (maga a kártya nem feltétlenül lesz tőle gyorsabb), viszont ha kifut a játék a vram-ból, akkor kisebb szaggatások lesznek, és a Bf3-hoz nem elég 1GB kimaxolva.
sziasztok kerdeznem hogy bf3 amd fx8320. al 256 bit 1g ddr5 Gigabyte hd 7850 hd Crossair 8 g ddr3. 1866 mhz rammal jol menne Magas minosegen ?
Ha 2GB-os lenne az a kártya, jól menne kimaxolva is.