Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Funes avatar
Crazy Rabbit :
AMD X4 FX-4300 3.8GHz AM3+ Processzor= 22 ezer
ASUS Radeon R9 270X DirectCU II 2GB GDDR5 256bit= 50 ezer
Kingston HyperX Fury 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz = 14 ezer
Stb..

Hozzá csapsz még a 80 ropihoz 30- 40 ezret és van egy f@sza géped !
Nem éri meg használt gépekkel csöveskedni, egy- két alkatrész még belefér, de egy teljes konfig vásárlás az hülyeség, főleg 80 ezerért, inkább hozzá raksz még egy keveset és 120-ból már van egy jónak mondható géped, amire van garancia is és nem sokkal lépted túl a 100 ezres határt !
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Crazy Rabbit: Korrekt gép főleg ha egy normális táp is van benne. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Crazy Rabbit:Az a proci a mai napig megállja a helyét. Másfél hónapja még nekem is az volt a gépemben igaz egy GTX 580 társaságában minden mostani játék elment rajt FHD-ban ultra beállításokkal élsimítás nélkül. Ati kártyám sosem volt úgy hogy arról nem tudok mit mondani, jó ez így nem teljesen igaz mert a laposomban ATI van. De szerintem a 80 -at megéri az a config!
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Háát ha én a helyedbe használt gépet nem nagyon vennék... ki tudja előzőleg milyen problémák voltak vele... (persze nyílván azt mondják hogy semmi baja nem volt, de aki el akar adni valamit az persze hogy azt mondja...)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni abban, hogy kinéztem egy gépet és, hogy nektek mi a véleményetek róla. Nem Extra Hight beállításokkal akarok játszani, de olyanok Medium-on ketyegjenek, szóval az a játszható beállítással. Nemkell új gép, mert amit kinéztem az 180k lenne, de annyit nekem nem ér. Annyira nem vagyok játékfüggő.

Ő lenne az:

Alaplap: Asrock 960gm/u3s3 fx
Processzor: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4 Ghz (4 magos)
Videókártya: Asus HD Radeon 7790 Directcu II OC 1GB DDR5
RAM: 8 GB DDR3
Merevlemez: 1 TB

Használt gép és 80k-ba mondják.

Bár az 1Gb-os vidi karit kicsinylem kissé. De gondolom inkább 1Gb-os DDR5, mint 2GB-os DDR3-as vidi kari. Bár biztos akad itt, aki ért is ehez 😃

Szóval megérné ennyiért ez a gép és mennyire bírná a játékokat.

Ezeknél megnéztem mit ír ez a konfig, bár kitudja mennyire reális.

GTA5
Minimum: 100 %
Ajánlott: 93 %
Ajánlott grafikai beállítás: Magas (1080p)

Battlefield 4
Minimum: 100 %
Ajánlott: 88 %
Ajánlott grafikai beállítás: Közepes (1080p)
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
MC MaRcI
Ha chrome bönbészőt haszálsz akkor jobb kikk és Kép URL-jének másolása. majd a kapott linket ide illeszted be [img]ide illeszted be[/img]
Vagy ha fe töltötted akkor a direkt link a képhez és az ottani linket másold ugyan úgy [img]ideeee[/img]

de ez az oldal jobb [LINK]
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
nekem csak annyi lenne a kérdésem hogyan tudok ide az oldalra képet rakni a képfeltöltő.hu használatával hogy másoljam a linket hogy itt az oldal mutassa a képet?

PatrikVagyok gondolom a konvertálás miatt rosszabb a minőség
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne hogy amit felveszek videót az 30FPS-es és tükörtiszta képet add és miután hozzá tettem az intro-t és meg vágtam utána a ki renderelt video sokkal kevesebb helyet foglal és sokkal rosszabb a minősége minden téren... Ennek mi lehet az oka? (Amivel felveszek OBS amivel pedig vágok stb. az pedig a Sony Vegas 13 Pro nevezetű program.) A válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Integrated Graphics Processor
Vagyis a processzorban (régebben alaplapokon) található integrált grafikus vezérlő, aminek nincsen saját memóriája, hanem a RAM-ból csippent le.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Felraktam a WIN10-et és most már minden rendben SPL:Blacklist alatt sincs nagyobb CPU használat 70%nál,BF alatt 60 max! Köszönök szépen mindent,szép napot!
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Kiváncsi vagyok a Win10re,de azért köszönök szépen mindent,majd ha kész minden akkor küldök visszajelzést,hogy az volt e a hibás 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Eddig ment rendesen minden,szóval szerintem az lehet...Mikor megvettem a procit akkor BF4 ultrán ment 50-80FPS-el multiban most meg Single alatt alig van 50 és 100%CPU használat van
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Köszi szépen,rakok Win10et...Azért köszönök szépen mindent!
0
0
0
0
DDarkness avatar
Valaki tudna segíteni GameRanger témában?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Rendben,letöltöm és megpróbálom.Nincs amúgy ismeretlen dolog ami hajtaná,vagyis nem találok a feladatkezelőben de számomra kicsit nehezen emészthető,hogy SPC:Blacklist alatt folyton 100% megy és a VGA meg 50%körül... BF alatt is 85-100%
UI:Kipróbáltam de nem talált semmi virust. Más ötlet?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Ha játszok akkor normális és nem pörög csak 5-20%...De régebben a BF4 alatt maximum 85% volt a CPU multi közben most meg 100% single módban
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Helló.Szerintetek normális,hogy Spilnter Cell Blacklist alatt 100% forog a CPU? Most néztem,hogy BF4 alatt is ugyan ez a helyzet holott eddig nem ment 100% körül. Szerintetek mi lehet a probléma? Most nézem HW infó alatt,hogy a CPU 3.9GHz-n mozog játék közben.Esetleg valami virus lehet?AVG,meg az AntiMalwarbytes semmit sem talált.
0
0
0
0
Bronson avatar
a windows-ban is települt a progi... ott nézd meg a programok listájában mi a gyanús!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
meszes17:beszedtél valami vírust!
0
0
0
0
meszes17 avatar
Sziasztok...légyszi,aki tud az segítsen...
Olyan problémám lenne,hogy amikor megnyitok egy weblapot,vele együtt megnyitódik 3-4 is,nagyon idegesítő,és bármelyik böngészőn,de ugyanezt csinálja mind...Hiába próbáltam reinstallálni a progit,hiába...valami ötlet?
0
0
0
0
toopa avatar
Zoli73: Egyáltalán nem kell kitölteni teljesen az adatlapot. Próbáld ki hogy nem írsz sehova semmit, csak a zöld részekhez adsz meg adatot. Ebben az esetben más nem fog látni semmit a gépednél, neked viszont mutatni fogja a gépigényeknél hogy elég vagy sem.
Az oldal csak a magok száma és az órajel alapján kalkulál a procik esetében.
Egyedül a vga-nál kell megadni a típust, itt nem elég ha csak a zöld mezőt töltöd ki.
A kitöltés fontossága ott jön a képbe, hogy ha valaki megadja a pontos adatokat mindenhova, akkor mások az alapján tudnak segíteni az illetőnek.

Blintbb: Felesleges a pipákon lovagolni. Nem az dönteni el úgy sem hogy megy-e az adott játék. Nem egy ember mondta már hogy az oldal szerint nem volt elég a gépe valamihez, közben mégis tudott vele játszani.
Szvsz ha a megadott minimális gépigénynél nem sokkal gyengébb a konfig, akkor még simán érdemes megpróbálni hogy fut-e a program.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Blintbb:Ne csodálkozz hogy nem jók a gépigények hiszen az adatlapod egyáltalán nincs kitöltve! Nézd meg Bronson adatlapját vagy akár az enyémet, úgy kell kitölteni akkor rendesen fogja a játékoknál mutatni a gépigényt is! 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
most csak a pipákra hivatkozol, vagy tényleg nem megy? amúgy az alacsony órajel miatt x-eli ki
0
0
0
0
no avatar
Filmgru, most raktam be i3-4005U 1700 mhz 2 mag es meg igyse jo, a processzornal meg a fifa 13 se zold amit azer nem akarok elhinni. 😞
0
0
0
0
no avatar
Legyszives valaki segitsen, beirom ide h i3 intel core 2 mag 1700 mhz es meg a 2012 es fifara is azt irja h nem eleg a processzor...miert van ez? 2012 es fifat a 7 eves gepem is vitte 😞
0
0
0
0
winrar avatar
A CL a késleltetés, minél kisebb, annál jobb.
[LINK]
0
0
0
0
Skiter0524 avatar
Sziasztok😀 venni szeretnék DDR4-memoriát de tanácstalan vagyok hogy a CL-15 vs.CL-13 hogy ez mit is jelent és melyiket lenne érdemesebb megvenni és miért??
Valaki eltudná nekem magyarázni azt meg köszönném😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Athis18: Vágd fejbe akkor nem fut el 😃 Am nem tudom 😃 (Bocs a vicc miatt)
Köszi Winrar
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok. Az mitöl van, hogy az egerem van hogy önmagától elkezed mozogni? 😲 Elég zavaró tud néha lenni, hogy nem azt csinálja amit kéne...
0
0
0
0
winrar avatar
VGA drivert rakd újra.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hali. "képernyő illesztőprogram le állt de ujjra indult" Ezt mi a fenéért írja ki?
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Köszi,már frissítettem a legújabbra azzal eddig semmi gond
0
0
0
0
Bronson avatar
driverhiba... melyik van fent? próbáld újratenni.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!

Felraktam a GTA V-t,sokpróbálkozás után sikerült beállítani a képet hogy ne kockásodjon(főleg a messzi dolgok)de később ki fagyott mindig ezzel a szöveggel:amd illesztőprogram nem válaszolt majd helyreállt
Most lett bele véve 2db 4gb 1866MHz ram
Mi lehet a gond???
0
0
0
0
csuz-li avatar
deakzsolt2001:
Talán próbáld meg ezt: [LINK] Ez még az én híresen forró processzoromat is le tudja hűteni, mivel 130W a hűtőteljesítménye. AMD processzorokra meg csak fel kell csatolni a gyári szerelvényre, nem kell szerelgetni semmit. Plusz ez akkor is jó lesz, ha gépet cserélsz, mert elég sok foglalathoz jó és nem is túl nagy, tehát elfér egy normális házban.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Bronson: Szélességre maximum 14cm, magasság pedig mindegy, úgy is lent lesz az oldallap.
0
0
0
0
Bronson avatar
jó lenne lemérnéd mennyi hely van a házban, mielőtt ajánlani lehetne...
0
0
0
0
cseszka avatar
Olyat nézz ha lehet,amin legalább 120mm a venti.pl ez:[LINK] bár amit lenkeltél a gyáritól jobb.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Kicsi a gépházam, ez már nagyon nehezen férne el.. 😕 Ráadásul ez már nagyon drága...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok.

Erről a hűtőről mi a véleményetek? [LINK]

Illetve erről [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
hardverapró: Bár átalakítót kéne venned a táp miatt... amúgy bírná!

saphire Hd6870- 12k
0
0
0
0
Muffon avatar
Sziasztok! Tudnátok Vga-kat ajánlani gépre? Használtra 9-13k-t tudok max adni.
A tápom neve: FSP ATX-400PNF (400Watt)
Proci: Intel R Core 2 Duo E8400 2x3.00Ghz
Mostani Vga: Ati Radeon HD 3870 256Mb 256bit
Ram: 3Gb
(Csak a fogyasztás kérdése miatt írtam le).
Előre is köszönöm 😀.
0
0
0
0
Bronson avatar
Kenzo : azt ugye tudod hogy nem csak annyi frissíteni, hogy kicsomagolod és futtatsz egy exe. fájlt...? ha nem értesz hozzá, kérd meg hozzáértő ismerősöd segítségét. de szerintem nem fog segíteni a bios update sem...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
terepmintaHun: Csak ennyit bír az a proci? 😲 Én azt hittem, hogy gond nélkül kihajtja a 6570-et. Nekem szerencsére nincs ilyen gondom, 90-100%-on megy a proci és VGA is... 😃
0
0
0
0
zolifa2 avatar
csuz-li: Jól gondoltam én is, az ezelőtti procim is ki volt oldva, és folyamatosan jött a kékhalál, csak akkor állt el, ha kikapcsoltam a UCC-t. Ezzel nincs kékhalál, de akkor ez sem bírja a dolgot, köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
terepmintaHun: Igen ez mind azért van.
Az ugye meg van, hogy a core Q-hoz másik alaplap is kell?
0
0
0
0
csuz-li avatar
zolifa2: Nem hiába volt az a két mag letiltva...

terepmintaHun: Nem lenne. Amúgy winrar meglátása sem hülyeség, de azért van oylan, hogy CPU limit, csak ahhoz sokkal komolyabb VGA kell ehhez a porcihoz. Ha azt látod, hogy a processzorod folyamatosan maximumon van a VGA-d meg 50-60%-on, miközben szaggat a játék, na akkor egyértelműen van CPU limited.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Bronson Erorrt dob ki,másikat meg winrarom nem engedi 😃 What?
0
0
0
0
zolifa2 avatar
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. El kezdtem játszani a Witcher 3-mal, és játék csak full lowon megy 25-30 fpssel, viszont ha a gépemet nézem, akkor szerintem sokkal jobban kéne futnia.
A gépem:
AMD Phenom II X2 550, viszont kioldva 4 magra
Gigabyte GTX 550 Ti OC
2x4GB Kingston 1333 MHz RAM
Valaki esetleg tudja, hogy mi lehet a baj?
A VGA driver a legfrissebb, a RAM az új. Én esetleg a processzorra tippelek, lehet hogy nem nagyon bírja ezt a másik 2 mag kioldását?
Köszi előre is! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
GPU limit létezik elvben, de értelmetlen vele törődni. Ez olyan, mintha egy i5/i7 procit IGP-vel használsz és úgy játszol, akkor mindig GPU limited van.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció