Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Lizard avatar
kailee írta:
hali

most vetem egy thermaltake v3 black edition házat és 1 db venti van hátul kék leddel

a gépembe amd 6magos proci és hd 6870 es vga van.
A vga nagyon melegszik ezért kellene még 1 ventilátor ami lent lenne. A gépházhoz kaptam 1 ilyen rácsos szűrőt amit belehet tenni a táp alá valami hasonlót nem tudjátok hol lehet szerezni meg egy jó ventit?

Hány fokos az a 6870 pontosan?
0
0
0
0
kailee avatar
hali

most vetem egy thermaltake v3 black edition házat és 1 db venti van hátul kék leddel

a gépembe amd 6magos proci és hd 6870 es vga van.
A vga nagyon melegszik ezért kellene még 1 ventilátor ami lent lenne. A gépházhoz kaptam 1 ilyen rácsos szűrőt amit belehet tenni a táp alá valami hasonlót nem tudjátok hol lehet szerezni meg egy jó ventit?
0
0
0
0
coldwar avatar
hát a cpu felett van a ventije és nem én szereltem be de jön nemsoká haverom és megnézi.de a segitségeket köszi szépen😃
0
0
0
0
roberto888 avatar
Vagy csak szimplán nem a CPU_FAN aljzatra dugtad a ventijét, hanem egy sima SYS_FAN aljzatra!
0
0
0
0
Osynho avatar
Szedd le a coolert, majd vissza.
0
0
0
0
kakas avatar
coldwar írta:
sziasztok.lenne 1 kis gond a gépemmel...mikor bekapcsolom elkezd csipogni és kiirja hogy CPU fan fail or speed to low..nos gondolom a proci hütővel van gond azt hittem virus de ujrarakom ugyanazt csinálja...már 3hete csinálja ezt és még előtt 1évvel volt 1szer ilyen másik procival most uj proci van hütő a régi de örökké ezt irja ki .most akkor tönkrement a proci hütő vagy mi baja?pls valaki segitsen mondja meg mit csináljak esetleg kell e uj proci hütő vagy valami mert van 1 tartalékba

2 ötletem van!
1.Előfordulhat,hogy a cpu hűtőd nagyon kicsi fordulatszámmal pörög,és ez által,nem tudja kellően lehűteni a procidat!
2.Nincs bedugva a Proci hűtőd kábelje,a bizonyos CPU_FAN csatlakozóba!
0
0
0
0
coldwar avatar
sziasztok.lenne 1 kis gond a gépemmel...mikor bekapcsolom elkezd csipogni és kiirja hogy CPU fan fail or speed to low..nos gondolom a proci hütővel van gond azt hittem virus de ujrarakom ugyanazt csinálja...már 3hete csinálja ezt és még előtt 1évvel volt 1szer ilyen másik procival most uj proci van hütő a régi de örökké ezt irja ki .most akkor tönkrement a proci hütő vagy mi baja?pls valaki segitsen mondja meg mit csináljak esetleg kell e uj proci hütő vagy valami mert van 1 tartalékba
0
0
0
0
Osynho avatar
lsklsk írta:
Nekem a következő kiszemeltem a Thermaltake VK90001N2ZD ElementT. Ebben ez az elosztás:
nagy teljesítményű TurboFan 14cm-es ventilátor hátul (140x140x25mm, 1400rpm, 17dBA)
- nagy teljesítményű piros ledes 20cm-es ventilátor felül (200x200x20mm, 800rpm, 14dBA)
- opcionálisan beszerelhető 2 darab 14cm-es vagy 2 darab 12cm -es vagy 1 darab 20cm -es ventilátor elől
- opcionálisan beszerelhető 1 darab 23cm-es vagy 12cm -es ventilátor oldalt

17k-ért már kapható. Ajánlom 😀

kép:
http://landcomputer.hu/pic/termekkepek/HAZTTVL10001W2ZD.jpg

Ilyenem van, szóval kicsit javítanám a hivatalos adatokat, mert nem igazak 😂 A felső venti 17cm-es, a hátsó pedig 12-es. Az utóbbira írt 17dBA 1400RPM mellett pedig több, mint szép mese 😃 Mondjuk nem tudom milyen hangos, be se dugtam, de a 17dBA-t max 5m-ről teljesíti. Ezektől függetlenül szeretem a kuckót és ajánlom én is.
Az általad linkelt képen nem az Element T látható. Ez lenne az: [LINK]

zsolty87.
Nálam elől van 2db 800rpm-es Noctua venti, ők molexrők kapják a kaját, a felső nagy ventit 7V-ra kötöttem (szintén molexről), hátra és a procira PWM sharing-es Arctic ventik kerültek, ők ketten 1 alaplapi aljzatról mennek, ezzel a megoldással még több venit is mehet 1 csatira.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
és fúrsz 2/4 lyukat 😉
0
0
0
0
kozig avatar
Sziasztok!

lenne egy ici pici gondom, amit lehet meg tudok oldani, de azért rákérdezek.

Na szóval a gépházam oldalán van 2 8-as és egy 6-os ventihely. Nekem a 6-os helye kellene. oda egy 12 cm ventit szeretnék rakni. hogy lehetne kibővíteni, vagy "kiegészíteni" ,hogy a 6 os helyre tudjak rakni egy 12-es ventit?
0
0
0
0
lsklsk avatar
zsolty87 írta:
lsklsk,
Köszi az infót.
Ennyi ventilátort hogy kell beszerelni, melyik vent honnan kap áramot?
Azonos tipusúnak kell lennie az összer venilátornak?

nem szükséges azonos típusúnak lenni, de nem árt. A venti a tápról kap áramot.
0
0
0
0
kailee avatar
hi
ehhez a géphez tudtok mondani nekem jó hűtéseket meg valami házat is ami be belemegy az egész mert úgy hallottam ez aztán termeli a hőt és ezáltal zabálja az áramot

Processzor: AMD Phenom II X6 1055T 2.80Ghz AM3 BOX
Memória: CSX 4096Mb DDR3 1333Mhz CEC FAN KIT
Videókártya: ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 PCIE
Alaplap: GIGABYTE GA-890GPA-UD3H

még soha nem vettem + hűtést a gépbe szal kíméljetek és ne a legdrágábbal kezdjük 😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
lsklsk,
Köszi az infót.
Ennyi ventilátort hogy kell beszerelni, melyik vent honnan kap áramot?
Azonos tipusúnak kell lennie az összer venilátornak?
0
0
0
0
lsklsk avatar
Nekem a következő kiszemeltem a Thermaltake VK90001N2ZD ElementT. Ebben ez az elosztás:
nagy teljesítményű TurboFan 14cm-es ventilátor hátul (140x140x25mm, 1400rpm, 17dBA)
- nagy teljesítményű piros ledes 20cm-es ventilátor felül (200x200x20mm, 800rpm, 14dBA)
- opcionálisan beszerelhető 2 darab 14cm-es vagy 2 darab 12cm -es vagy 1 darab 20cm -es ventilátor elől
- opcionálisan beszerelhető 1 darab 23cm-es vagy 12cm -es ventilátor oldalt

17k-ért már kapható. Ajánlom 😀

kép:
http://landcomputer.hu/pic/termekkepek/HAZTTVL10001W2ZD.jpg
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Előbb lemaradt egy kérdés.
AeroCool Vx-E Pro vagy / Thermaltake VK90001N2ZD Element T házba hány hűtő tehető? Melyik az ház márka amibe tehető legalább 3 hűtő?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Hello
Nem tudjátok hogy gyárilag az Intel Core i5-750 es procihoz milyen gyári hűtőt adnak? Ha egyáltalán adnak hozzá.
0
0
0
0
Flash avatar
Feki1991 írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Mi a véleményetek ezekről a hűtőkről?
Scythe Mugen 2 Rev B., Noctua NH-C12P, Noctua NH-D14, Zalman CNPS9900 MAX.
Melyiket ajánlanátok egy Intel Core i5-750 es procira?

Ha csak a teljesítmény nézzük akkor Noctua NH-D14 ennél jobb hűtőt még nem nagyon csináltak s nagyon halk, 19DB, viszont ha a dizájnt s a teljesítményt nézzük akkor Zalman CNPS9900 MAX.

Sztem a Prolimatech Megahalems veri a Noctuát, de ebben nem vagyok biztos, viszont egy i5-re valószínüleg elég egy gyengéb hűtő is.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!

Ha csak a teljesítmény nézzük akkor Noctua NH-D14 ennél jobb hűtőt még nem nagyon csináltak s nagyon halk, 19DB, viszont ha a dizájnt s a teljesítményt nézzük akkor Zalman CNPS9900 MAX.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
planbmokus avatar
zsolty87 írta:
Kmisi99, köszi a választ.

Próbálkozz meg szerintem egy Corsair H50 vagy H70-el, mert azok kompakt cuccok, nem lehet elcseszni beszerelésnél.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Kmisi99, köszi a választ.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Hogyan működik pontosan ez a víz hűtéses rendszer? Speciális, külön ilyen céla gyártott hardverek kellenek hozzá? Mennyivel megbízhatóbb, jobb mint a ventilátoros hűtés?
Mennyibe kerül egy ilyen rendszer? Nehéz beleépíteni a gépbe? Milyen házak alkalmasak ilyen hűtés beszerelésére? Bocs a sok kérdésért, de ezen a téren még teljesen tudatlan vagyok.

Pontos válaszokat nem tudok adni de azért megpróbálok😃
Úgy működik hogy a processzorra illesztett modulba ereszti a hideg folyadékot és onnan egy másik cső a meleget elvezeti és egy egység van ahol lehűti a vizet és küldi újra a procihűtő modulnak! Nemkell speciális hardver! Sokkal jobb mint a léghűtés! Az ára változó 20k forinttól a csillagos ég! Az olcsóbb kompakt verziókat egyszerű a komolyabbakat nehéz beszerelni! Tök mindegy milyen házad van csak ha kicsi a ház akkor kívülre kell helyezni a vízkeringető modult és kell lyuk a házon a csöveknek amik a gépbe menne!
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Köszönöm szépen a felvilágosítást. Nem vagyok extrém tuningos, csak kiváncsi voltam erre a hűtés rendszerre.
0
0
0
0
kakas avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Hogyan működik pontosan ez a víz hűtéses rendszer? Speciális, külön ilyen céla gyártott hardverek kellenek hozzá? Mennyivel megbízhatóbb, jobb mint a ventilátoros hűtés?
Mennyibe kerül egy ilyen rendszer? Nehéz beleépíteni a gépbe? Milyen házak alkalmasak ilyen hűtés beszerelésére? Bocs a sok kérdésért, de ezen a téren még teljesen tudatlan vagyok.

A lényegre térnék egyből,ha nem vagy extrém tuningos,akkor felesleges a vízhűtéses rendszer!!
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok!
Sajna nem találtam ennél jobban idevágó fórumot a kérdésemhez. Érdemes a mai gépekben a procin és a videókártyán kívül a többi hardvert (memória, winchester) is hűteni? Ha igen akkor milyen hűtőket javasoltok?
Vannak olyan programok amikkel meg tudom mérni a hardvereim hőmérsékletét? Ha vannak akkor leírnátok a nevüket (csak freeware)?

Igen, érdemes, a mai jobb memóriák gyárilag passzívan hűtőttek, a legjobbak aktív hűtőt is kapnak a passzívra. Vagyis ha jelentősen húztad a frekit vagy jelentősen levitted az időzítést mindenképp ajánlott egy passzív hűtő a RAM-okra.
A HDD-t is érdemes hűteni, legeggyszerűbb módja ha a ház elejébe beszerelsz egy nyomó ventit. Vannak 5,25 "-ös hűtőbox"-ok is, amiket Én jobban preferálok mivel elnyomják a HDD által kiadott zajokat.

Én ezt használom: [LINK]
0
0
0
0
MaximumGame avatar
robs : E2200 nemérdemes húzni nem lessz erösebb sokkal töle... mai gamekhez nem elég... inkább a hütéspénzből másik proci 😀 többe kerül a hütö mint a Proci 😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Sajna nem találtam ennél jobban idevágó fórumot a kérdésemhez. Érdemes a mai gépekben a procin és a videókártyán kívül a többi hardvert (memória, winchester) is hűteni? Ha igen akkor milyen hűtőket javasoltok?
Vannak olyan programok amikkel meg tudom mérni a hardvereim hőmérsékletét? Ha vannak akkor leírnátok a nevüket (csak freeware)?
0
0
0
0
robs avatar
Húú 4ghz az komoly, ahogy láttam árban sem különbözik nagyon, köszönöm a választ!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
robs írta:
Srácok van nekem egy ilyen processzorom
[LINK]
tuning céljából szeretnék bele venni egy ilyen hűtőt [LINK] arra lennék kiváncsi hogy szerintetek hány ghz -ig lehetne húzni a procit azzal a hűtéssel? Azért kérdem mert ha nem valami sokáig akkor nem hiszem hogy megvenném.
Inkább Cooler master tx3-at vagy 212-őt vegyél.Azokkal simán felmehetne 4ghz-ig is.
0
0
0
0
robs avatar
Srácok van nekem egy ilyen processzorom
[LINK]
tuning céljából szeretnék bele venni egy ilyen hűtőt [LINK] arra lennék kiváncsi hogy szerintetek hány ghz -ig lehetne húzni a procit azzal a hűtéssel? Azért kérdem mert ha nem valami sokáig akkor nem hiszem hogy megvenném.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Zsolty87: Ha ennyit akarod használni a gépet akkor én azt ajánlom hogy cserélj házat és minden gondod megszűnik hűtés terén vagy egy Cooler Master Haf 922 vagy 932 a 932 egy kicsivel magasabb egyébként ugyan az mind a két ház 3db 20cm-es meg egy 12cm-es venti van a házba hidd el lehűt mindent!😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
DoN_BeNCe22 írta:
én Thermaltake-t vennék 😉
Az már túl drága lenne nekem.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
én Thermaltake-t vennék 😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Melyik a jobb ventilátor?
Ez [LINK]
vagy ez
[LINK].
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok!
Ilyen konfigurációhoz milyen hűtést illetve hűtőket ajánlotok?

Gigabyte H57M-USB3 alaplap (s1156),
Intel Core i3-560 ( 3,33GHz/4MB) (s1156) BOX processzor,
Kingston 4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2),
Gigabyte Radeon HD5770 1 GB GDDR5, 128bit, 2😆VI, HDMI, Display Port (PCIe),
Spire Emerald Black ATX nagytorony,
FSP SAGA II 500W ATX/EATX tápegység,
Seagate 1000GB Serial-ATA 2.0 NCQ winchester (32MB cache)
LG DVD+/-RW/CD-RW, fekete, BOX (GH22NP20)

Mivel sokat fog működni a gép megállás nélkül mindent akarok hűteni amit csak lehet.
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem igazán, de 50euróért a vízhűtőrendszer simán! 😀
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Cooley írta:
Konkrétan hülye vagy ha ennyiért nem csapsz le rá azonnal! 😆 Feltéve ha hibátlan állapotban van, és megvan minden alkatrésze. Amennyiben nem, már a hibától és hiányosságoktól függ, de hibátlan állapotban abszolút megéri! 😀 Amúgy ProWater 850i a pontos típus, nem?

Nah jovan na!😀
Neztem es meg egy karcolas sincs rajta!
Csak az ipse arulja tuto komlet az egész gépét szerbiai áron 800Eu magyarolszági áron 650Eu ezek vannak benne!
a masina : thermaltake tsunami dream silver ház
chiftek 400 táp
amd x2 phenom 555 black edition
msi 870A G54 alaplap
OCZ flex 2000 Mhz 8.8.8.30 2V oc ddr3 memo
2xx2gb
thermaltake waterpro 850 vizhütés
hdd sata3 64 mb buffer 1TB wd black
gainward gtx470 1280 MB videokartya
dvd-rw sata floppy ...
minden garancias kiveve a hazat ,tapot meg a memokat habar arra vilag garacia van 10 év elméletileg...
Az enyémet meg 450megvenné és még +350Eu
szerinted megérné?
0
0
0
0
Cooley avatar
Konkrétan hülye vagy, ha ennyiért nem csapsz le rá azonnal! 😆 Feltéve ha hibátlan állapotban van, és megvan minden alkatrésze. Amennyiben nem, már a hibától és hiányosságoktól függ, de hibátlan állapotban abszolút megéri! 😀 Amúgy ProWater 850i a pontos típus, nem?
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok!nekem lenne lehetőségem 50Eu ért egy thermaltake waterpro 850 vizhütéses hűtőt beszerezni ez csak a procira és a memóra van!szerintetek megérné?😀
0
0
0
0
kvio1 avatar
Tesla GoD írta:
kvio1 írta:
Osynho írta:
Mit jelent nálad a nem sok? 😀 Jók és viszonylag olcsók: Cooler Master TX2, TX3, AC Freezer 7 Pro.
az 5-6ezer de inkább csak 3-4 ezerért szretenék
akkor tisztázzuk, most proci hűtő kell, vagy chipset hűtő?
chipset hűtő
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
kvio1 írta:
Osynho írta:
Mit jelent nálad a nem sok? 😀 Jók és viszonylag olcsók: Cooler Master TX2, TX3, AC Freezer 7 Pro.
akkor tisztázzuk, most proci hűtő kell, vagy chipset hűtő?
0
0
0
0
kvio1 avatar
Osynho írta:
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát az biztos, hogy egy ilyen "chipset hűtő" felrakása után nem lenne gond😂
am a chipsethűtőkről annyit, hogy nincs eszeveszett választék, se nagyon durva modellek, nekem kb nulla tapasztalatom van velük kapcsolatban, pár ezer forintér lehet kapni, de ha van 1 kis hűtőd mondjuk régi VGA-ről, az is megteszi
kérdező, most látom h neked van problémád azzal, h 1xx°-osnak látod az alaplapot, szerintem ez úgy baromság ahogy van, valszleg elromlott az érzékelő, nézd meg hogy jól illeszkedik-e a borda a chipsetre, meg dobj alá esetleg 1 kis pasztát ha akad otthon, egy új hűtő se változtatna azon az értéken
0
0
0
0
Osynho avatar
Óóó bakker, ezt benéztem 😃😃 Csak a hűtőt figyeltem. De sebaj, rá kell fabrikálni 😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Osynho írta:
ezek szerintem kicsit nagyok chipsetre😂
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Nekem kellene egy chipset hűtő asus m2a74-am alaplapra. Milyeneket tudtok ajánlani? Melyek jók és nem kerülnek olyan sokba?
0
0
0
0
MRPool avatar
sziasztok én a q9400-as 2,66 GHZ procim szeretném olyan 3,66 felhúzni milyen cpu hűtőt ajánlanátok??😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció