Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ferrari056 avatar
FeherGandalf9311 írta:
Mire cseréljem le a Phenom ii x4 965-t? Am dx 6100? v mire?😃

Mért szeretnéd lecserélni azt a processzort ?? Szerintem fölösleges, mivel ez egy bivaly erős processzor és még sok mai "új" processzort is lenyom teljesítményben, annak ellenére, hogy 4 magos, míg pl az fx-ek 6 meg 8 magos processzorok.

Én nem válnék mg tőle! Nekem is ilyen van, max akkor válnék meg tőle, ha Intel-re térnék át, de amúgy nem!
0
0
0
0
no avatar
Mire cseréljem le a Phenom ii x4 965-t? Am dx 6100? v mire?😃
0
0
0
0
hansoka avatar
későbbiekben lehet, hogy cf, még nem vagyok benne biztos, lehet hogy vga-t is cserélek majd, tudtommal az újabb lapokon van usb, de nem vagyok benne biztos.
Szek:. Tervezem majd a streamelést is.
0
0
0
0
no avatar
de vmi info? crossfire/sli kell? belső usb3?

ott van amit Lizard írt az teljesen jó. / vagy lehet egy i3 3220as konfigod is.
0
0
0
0
Lizard avatar
hansoka írta:
Hello!
Proci és alaplap vételt tervezem 50k max 52k körüli értékben, ebben kérném a "szakértők" segítségégét! 😀

Alaplap: MSI 970A-G46 20K
Procsszor: Amd FX 6300 31K
0
0
0
0
hansoka avatar
Hello!
Proci és alaplap vételt tervezem 50k max 52k körüli értékben, ebben kérném a "szakértők" segítségégét! 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
FeherGandalf9311 írta:
Szevasztok ! Am x4 965-ot megéri lecserélni fx 4300ra?

Határozottan NEM!
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok ! Am x4 965-ot megéri lecserélni fx 4300ra?
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Feki1991 írta:
Keksz03 írta:
Cr4zY79 írta:
Köszi a válaszokat! az alaplap már megvan Asrock N68C-GS FX, és igen szóba jöhet a tuning, de elöbb az alapdolgokat szeretném tisztázni.Az intelről annyit, hogy én maradok az amd nél, szerintem veri az intelt pár szempontból(pl ár/érték arányban)(de ha logikusan átgondoljuk az i3 és a 6000 széria nagyjából ugyan olyan áron van csak a különbség az a+4 mag meg a pár tized ghz-ek)És még egyszer köszi!😃(és akkor ezek szerint elbírja a tápom is, igaz?)

Ha játszani akarsz teljesen felesleges 6 magos processzort venni, az eleve butaság h több mag akkor jobb, a MHz-ek is máshogy muzsikálnak de ebbe most ne menjünk bele! Tápodról semmit nem láttam az egyik gépnél volt h 500W, ha tuningolni szeretnél akkor ez a lap nem pont arra való illetve nem árt hozzá egy minőségi tápegység abból elég a 400-450W-os is de az minőségi legyen és egy nem akármilyen procihűtő mert fog melegedni ha meghúzod a procit.

Én azt mondanám neked h simán elég egy 4 magos proci, elgondolkodtató az FM2-es Athlon X4 például mert árban elég barátságos és ha több marad a zsebedben az mehet erősebb VGA-ra arra úgyis nagyobb szükséged lesz ha játszani akarsz, egy játék sem indokolja a 6 magot, még az is ritka h 4 magot kihasználjon rendesen!

egy játék sem? 😃 mondod Te kinek 4 magosa van 😀 6 magot kajál a BF3, Far Cry 3, Crysis 3 MP Beta (na ott 3Ghz-n van 80%-os terheltségem High-on) és még sorolhatnám...

Win8 feladatkezelője magokra szétbonta is mutatja a terhelést onnan tudom hogy manapság már elkell a 6 mag!

u.i.: a FC3 pl több mint 32 magos rendszereket is támogat (update 1.03)

Egyik sem járatja 100%-on a 6 magot erre mérget vehetsz és ha szövegértésből nem buktál meg akkor tudhatnád h én is ezt írtam!
Nekem azért van i5 mert ezt volt kézenfekvő venni, több okból is, nem csak játék miatt.
Egyébként meg lesz neki egy 6770 mellette ha jól láttam úgyh BF3 vagy Crysis 3 multinál nem a 6 mag fog hiányozni hanem a VGA-ból a kakaó...gondolkozz már mielőtt írni kezdesz...

Egy 4 magos FX-nél nagyobbat felesleges venned, a 6 magos meg csak pénzkidobás lenne ha játszani szeretnél, inkább videókártyára gyűjtsd a pénzed!

Hozzá nem értőknek egy kis házi feladat, értelmezzük a következő ábrákat:

[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_fx_8350_8320_6300_processor_4300_performance_review,10.html[/url]
0
0
0
0
no avatar
Slenderman írta:
Reincarnation írta:
6300 mert piledrive alapú,
bármeik 6000-es jobb mint egy i3 a tunning miatt de szerintem a 6300 az már alapóra jelen is jobb.

késöbb még jol jöhet neki a tunning potenciál.
Ne viccelj már... Alap órajelen 3220 jobb 6300-nál. Még azt is megkockáztatom, hogy 2120 lenyomja játékba alapon.

Gondoltam, hogy ezzel fognak előjönni, hogy a +4 mag így meg úgy és a +300MHz így meg úgy. Ennyi erővel nekem van egy i5-3470-em 4 mag 3,2GHz, és van a 8350 4 modulos mindenki 8 magosnak írja, 4GHz alapon. Na és melyik a jobb játékra? Na melyik? Az i5. Ez nem ilyen egyszerű, ahogy te mondod, hogy +10000 mag meg +4000Ghz akkor jobb is.

ez nem fx8350 és i5 hanem egy 30k kategória az intel azért rosszabb választás ebben a kategóriában mert nem lehet húzni ennyi.

igen nem ghz meg mag számít de ha szigorún vesszük akkor is 1maggal több van benne mint az i3-ban és ahogy látjuk az ujabb gamek örülnek neki (bf3 far cry3 crysis3) és nem mostanra vesz procit hanem minimum 2 évre.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Keksz03 írta:
Cr4zY79 írta:
Köszi a válaszokat! az alaplap már megvan Asrock N68C-GS FX, és igen szóba jöhet a tuning, de elöbb az alapdolgokat szeretném tisztázni.Az intelről annyit, hogy én maradok az amd nél, szerintem veri az intelt pár szempontból(pl ár/érték arányban)(de ha logikusan átgondoljuk az i3 és a 6000 széria nagyjából ugyan olyan áron van csak a különbség az a+4 mag meg a pár tized ghz-ek)És még egyszer köszi!😃(és akkor ezek szerint elbírja a tápom is, igaz?)

Ha játszani akarsz teljesen felesleges 6 magos processzort venni, az eleve butaság h több mag akkor jobb, a MHz-ek is máshogy muzsikálnak de ebbe most ne menjünk bele! Tápodról semmit nem láttam az egyik gépnél volt h 500W, ha tuningolni szeretnél akkor ez a lap nem pont arra való illetve nem árt hozzá egy minőségi tápegység abból elég a 400-450W-os is de az minőségi legyen és egy nem akármilyen procihűtő mert fog melegedni ha meghúzod a procit.

Én azt mondanám neked h simán elég egy 4 magos proci, elgondolkodtató az FM2-es Athlon X4 például mert árban elég barátságos és ha több marad a zsebedben az mehet erősebb VGA-ra arra úgyis nagyobb szükséged lesz ha játszani akarsz, egy játék sem indokolja a 6 magot, még az is ritka h 4 magot kihasználjon rendesen!

egy játék sem? 😃 mondod Te kinek 4 magosa van 😀 6 magot kajál a BF3, Far Cry 3, Crysis 3 MP Beta (na ott 3Ghz-n van 80%-os terheltségem High-on) és még sorolhatnám...

Win8 feladatkezelője magokra szétbonta is mutatja a terhelést onnan tudom hogy manapság már elkell a 6 mag!

u.i.: a FC3 pl több mint 32 magos rendszereket is támogat (update 1.03)
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Köszönöm a tanácsokat, véleményeket!Lényegesen megkönnyitettétek a helyzetemet. Végülis arra jutottam, hogy teszek bele FX-6100 et, mivel azt támogatja
Keksz03azért ezt válaszottam, mivel belemegy (lényegében az összes)AM2+, AM3, AM3+ os proci+(!!) támogatja 1060 MHZ ig a DDR2 ramot és 1600 MHz-ig a DDR3 at. Így a jövőben kicsit könnyebb lesz majd húzni a gépet.
(AMD vs Intel csatához annyit, tudom hogy nem az számít de azért jó ha van készleten még szabad mag, ja és persze húzni is lehet4mag 3,9GHZ-ig ..)
A procikhoz annyit, hogy nem mindegy hogy 40e ért veszel i3-i5 öt vagy veszel egy FX(kivéve a 4 es szériát mer taz kicsit gyengébb)-et SZINTE ugyanazt kapod csak hát az a maradék 10e...(ja amugy a phenom 965 beverte vagy az i7 et vagy az i5 öt msot igy nemtudom Far Cry 2-ben)Én nem azt mondom hogy az intel rossz, csak nem szeretem inkább maradok az AMD-nél de ez ízlés kérdése...
(Egyébként igen olyan tápom van amilyet Reincarnation írt)
0
0
0
0
Osynho avatar
i3 jobb az fx-nél pl BF3-ban? 😀 Azt pl nem hiszem. És azokban sem lesz jobb, amik kihasználják a több magot, tehát a jövő értelmesebb grafikus motorjaiban.
0
0
0
0
no avatar
Reincarnation írta:
bármeik 6000-es jobb mint egy i3 a tunning miatt de szerintem a 6300 az már alapóra jelen is jobb.

Ne viccelj már... Alap órajelen 3220 jobb 6300-nál. Még azt is megkockáztatom, hogy 2120 lenyomja játékba alapon.

Gondoltam, hogy ezzel fognak előjönni, hogy a +4 mag így meg úgy és a +300MHz így meg úgy. Ennyi erővel nekem van egy i5-3470-em 4 mag 3,2GHz, és van a 8350 4 modulos mindenki 8 magosnak írja, 4GHz alapon. Na és melyik a jobb játékra? Na melyik? Az i5. Ez nem ilyen egyszerű, ahogy te mondod, hogy +10000 mag meg +4000Ghz akkor jobb is.
0
0
0
0
no avatar
Tápod biztos elbírja,
tuningnál meg egy új hűtő egyértelmű,
vannak amik már jol kihasználják a 6magot pl bf3 alatt frostbite 2es motor jövőre nézve talán nem árt, bár ez ennél sokkal komplikáltabb és nehezebb kérdés

Kekesz: a tápját írta régebben GIGABYTE GE R460 ami tudtommal a gigabyte superb ami asszem fsp beles giga matricával szerintem az simán bírja tuningot is (hanem lenne igazam javítsatok ki😉
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Cr4zY79 írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
Azért az i3 vs FX nem ilyen egyszerű, hogy magok, meg mhz-ek... 😀
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
0
0
0
0
no avatar
Szerintem is 6300-as jól járnál 😀
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
no avatar
Azt nem mondta, hogy tuningolja is fogja.
0
0
0
0
Osynho avatar
Egy tuningolt FX6300-nél jobb lenne egy i3? 😊
0
0
0
0
no avatar
Cr4zY79 írta:
Sziasztok. Ezek közül melyiket javasoljátok?:
AMD Phenom 955
Fx-4130
FX-4300
FX-6100---Én ezt néztem ki magamnak
Fx-6200
FX-6300
Ezek közül melyiket bírná el a tápom(GIGABYTE GE R460 V1-460W+HD Radeon HD6770)mindegyik 30e körül van tekát az nemszámít csak hogy mennyi áram kell neki...Választ köszi.
Már megvan az alaplap? Mert ha nincs, mehetne bele egy i3-3220. Felsorolt AMD-k közül az lenne a legjobb.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cr4zY79 írta:
AMD Phenom 955
Fx-4130
FX-4300
Fx-6200
FX-6300
Ezek közül melyiket bírná el a tápom(GIGABYTE GE R460 V1-460W+HD Radeon HD6770)mindegyik 30e körül van tekát az nemszámít csak hogy mennyi áram kell neki...Választ köszi.

FX-6300 mivel az már Piledriver alapú...

u.i.: lapcsere után Én is arra fogom váltani az X6 1605T-met...
0
0
0
0
hnemaria avatar
használt 8120 is 28-30 ba ketül hardver aprón.
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
AMD Phenom 955
Fx-4130
FX-4300
Fx-6200
FX-6300
0
0
0
0
Osynho avatar
AM3-as, szal nem olyan régi az. 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Osynho írta:
Szerepel a támogatott foglalatok között az am3, szóval persze. Csak annyiba fáj a hűtés, mint a proci. :D

Ez csak 1 példa hogy hangsulyozzam, hogy menyire régi proceszorool van szó. :-)
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerepel a támogatott foglalatok között az am3, szóval persze. Csak annyiba fáj a hűtés, mint a proci. 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Osynho írta:
Igen, kompatibilis. Miért olyan fontos kihangsúlyozni, hogy nem akarsz venni? :D

Azért mert szinte mindig amikor irok valamit kérdezek azt kapom válasznak DE INKÁBB VEGYÉL..... Mind egy nem fontos.

Akkor egy ehez hasónló Cooler

https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6053

Rámenne rendesen egy ilyen régi CPU-ra?

https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6411
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
Norbi777 írta:
A keretbe nem nagyon férne már bele egy olyan alaplapba ami jó lenne. Már kinéztem amúgy is egy jó FM1-es lapot(Asrock A75M-HVS).
Akkor 3670K. Bár egy 750K-val jobban járnál hosszabb távon.

Köszi. Ennek kell megtennie hosszabb távon. 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Igen, kompatibilis. Miért olyan fontos kihangsúlyozni, hogy nem akarsz venni? 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok lenne egy nem olyan fontos kérdésem. Csak azért kérdezem (NEM VENNI AKAROK) csak mert érdekel és nem tudom ):

Hogy ha veszek egy olyan tuning ventilátort CPU-ra ami AM3+ os (vagy csak sima AM3 as van nem tudom ha igen akkor az bocs)

Na ez viszafeké kompatibilis a Proceszorokkal PL 1 AMD Athlon X3 al? Ami ugye AM2 es vagy nem?

Kösz előre is.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De 750Knál akkor kéne diszkrét videokártya is és az meg neki nincs vagy legalábbis nem írta az FX 5200 meg nem éppen mai😃 Még AGP-s is lehet😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Norbi777 írta:
A keretbe nem nagyon férne már bele egy olyan alaplapba ami jó lenne. Már kinéztem amúgy is egy jó FM1-es lapot(Asrock A75M-HVS).
Akkor 3670K. Bár egy 750K-val jobban járnál hosszabb távon.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
Na nekem is lenne egy kérdésem. Melyiket ajánljátok:
AMD Athlon II X4 641
AMD A6 X4 3670K

Eléggé hasonlók, nem tudtam dönteni, de az A6 fele hajlok(az integrált Radeon 6530D miatt).
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Első generációs ez az i7, két féle tokozásban volt. 8xx: 1156, 9xx: 1366.
0
0
0
0
cseszka avatar
Jó a felvilágositás.Már azt hittem négyzetméter.😆
0
0
0
0
no avatar
Nanométerben mérjük a generációkat.😆
1. 45, 2. 32, 3. 22.
0
0
0
0
PCGURU23 avatar
Énis igy tudtam amúgy....😊
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
2. generációs inkább. A 9xx asok voltak az elsők az 1366 os tokozás.

Sandy a második generáció.😊
0
0
0
0
PCGURU23 avatar
Hát mindenki másképp emlitti ezt a dolgot...van aki 1.van a 2.generációsnak emlitti őket énis egy I7 860 tulaja vagyok de leszarom hogy 1.vagy 2.generációs ma is kegyetlen erős!Volt x4 x6phenomom volt fx6magos procim is de kenterbe veri őket😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
2. generációs inkább. A 9xx asok voltak az elsők az 1366 os tokozás.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Na, mai nappal beálltam én is beléptem az i7-esek táborába. Lecseréltem az i5 760-at egy i7 870-re. Igaz, hogy első generációs, de még így is izmos. Majd közlök teszteredményeket.
0
0
0
0
no avatar
humerot írta:
hát az eleje ment sonexnak mert szerintem játékra jobban járna egy i5 tel bér ez felbontás függő ezért mondom ezt neked is rengeteg tesztben magas felbontáson inkább az erős vga mint erős processzor kell. Tehát full hd nál édes mindegy hogy fx 8xxx vagy i5 😃 de alacsonyabb felbontáson azért szerintem az i5 picivel jobb és e mellett jobb mondjuk az fx 8350 tel szemben mind fogyasztásban mind hőtermelésben 😀

ja és sonex 😃 igen elég a 8350 egy hd 7770 hez csak az a kari szerintem ez személyes vélemény nem bírja a mai játékokat full hd ban tök maxon 😀
Full HD tök maxon 8xAA helyett 4xAA-val Far Cry 3 megizzasztja 7950, i5-3470, 8gb ram-ot is 😆! Valamikor be-beesik 34-35FPS-re. Vagyis full hd tök maxon 7950 is csak épp elég nagyobb gépigényű játékoknál 😆
0
0
0
0
hnemaria avatar
Várjuk már a Haswellt? 😀😉)😀😀 kiváncsi vagyok i5-4570 re 😀
április elvileg
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció