Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
kalashnikov írta:
Cooley írta:
Na nekem ilyen gépház kéne:
https://www.instablogsimages.com/images/2007/11/23/hyper-cooler-pc-case1_2263.jpghttps://www.techchee.com/wp-content/uploads/2007/11/pc-case-with-66-fans-01.jpg
😆

LOL 😆 ebben a házban nem lenne lehetetlen az X4-et 6Ghz fölé húzni 😆

Óh hogy bassza szájba ilyet sem láttam még!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
AMDTuning írta:
hali. nekem az lenne a problémám,hogy egyszer co4ezés közbe 1 percre elment az áram.na azóta akármien játékkal játszok( cod4 vagy gta san andreas) hihetetlenül gyorsan pörög a proci hűtője és nagyon hangos ami eléggé idegesítő...tudtok erre megoldást?

Így már én is jártam! Próbálkozz egy bios resettel! (húzd ki a konnektorból a gépet majd nyombd per pár másodpercre a gombot majd dugd vissza a konnektorba és minden beállítás alapra áll az alaplap biosában)
0
0
0
0
no avatar
Rosszabbul is járhattál volna
Ha letöltöd a SpeedFan-t, azon be lehet állítani az alaplapra kötött hűtők pörgését, meg ilyesmit.
Vagy lehet, hogy valami fizikai probléma van. Lehet, hogy ez hülyeség, de ha értesz hozzá, akkor szedd le az egész hűtőt, húzd ki az alaplapból, és szereld vissza.😃
Jobb ötletem nincs.
0
0
0
0
AMDTuning avatar
hali. nekem az lenne a problémám,hogy egyszer co4ezés közbe 1 percre elment az áram.na azóta akármien játékkal játszok( cod4 vagy gta san andreas) hihetetlenül gyorsan pörög a proci hűtője és nagyon hangos ami eléggé idegesítő...tudtok erre megoldást?
0
0
0
0
Recon666 avatar
GokuTM írta:
Recon666 írta:
GokuTM írta:
Hali!
Mit gondoltok ezekről a CPU hűtőkről??
-Thermaltake Frio
-Corsair H50
Leginkább annak a véleménye érdekelni, aki rendelkezik valamelyikkel, mert a Személyes tapasztalat jobb mint a netes teszt. De persze jöhetnek olyanok válaszai is, akik ismerik őket és tudnak véleményt mondani.

Egy ph!-s teszt alapján a Corsair nem egy nagy szám az árához képest, a másikat nem ismerem, ilyen árkategóriában jó vétel az Alpenföhn Matternhorn, Noctua CPU hűtő NH-D14 , Prolimatech Armageddon, Prolimatech Megahalems rev. B, Prolimatech Super Mega ezek mind a 2-őt verik, igaz az utolsó 3-on nincs gyárilag venti. Ha valamelyk megtetszik akkor a itt megleled őket: http://pcgear.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=6

Ahham, a Corsair-ről én is ezt szedtem össze, viszont vélhetőleg jóval halkabb és kevesebb helyet foglal. Noctua NH-D14-en is gondolkodok még, a másik márkát nem ismerem és nem is nagyon láttam ahol én leskelődök(Wox C.; PCX)...de utánuklesek...időm még van egy kicsi.
Köszi a választ!

Nincs mit. De ha úgy nézed a Corsair radiátorára is kell ventilátor, mert anélkül nem sokat ér, és már mindjárt nem halkabb.😀 Nézz körül a Pcgear-on, ott olyan hűtők vannak, amik másik boltban nem nagyon és nagy a választék.
0
0
0
0
kalashnikov avatar
Cooley írta:
https://www.instablogsimages.com/images/2007/11/23/hyper-cooler-pc-case1_2263.jpghttps://www.techchee.com/wp-content/uploads/2007/11/pc-case-with-66-fans-01.jpg
😆

LOL 😆 ebben a házban nem lenne lehetetlen az X4-et 6Ghz fölé húzni 😆
0
0
0
0
Recon666 avatar
GokuTM írta:
Hali!
Mit gondoltok ezekről a CPU hűtőkről??
-Thermaltake Frio
-Corsair H50
Leginkább annak a véleménye érdekelni, aki rendelkezik valamelyikkel, mert a Személyes tapasztalat jobb mint a netes teszt. De persze jöhetnek olyanok válaszai is, akik ismerik őket és tudnak véleményt mondani.

Egy ph!-s teszt alapján a Corsair nem egy nagy szám az árához képest, a másikat nem ismerem, ilyen árkategóriában jó vétel az Alpenföhn Matternhorn, Noctua CPU hűtő NH-D14 , Prolimatech Armageddon, Prolimatech Megahalems rev. B, Prolimatech Super Mega ezek mind a 2-őt verik, igaz az utolsó 3-on nincs gyárilag venti. Ha valamelyk megtetszik akkor a itt megleled őket: http://pcgear.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=6
0
0
0
0
szabyy avatar
hát.. majd ha összejön, akkor majd phenom II X4, hez akarnám...
0
0
0
0
szabyy avatar
De konkrétan... pl hány fokkal?
0
0
0
0
szabyy avatar
Mennyivel jobb egy TX3-as hűtő a gyári AMD-nél, azon kívül, hogy halkabb?
0
0
0
0
twoKgames avatar
van rajta hűtő csak összetévesztettem valami mással 😆
akkor nincs semmi gond 😀
fekete téglalap alakú lap az az integrált hangkártya?
0
0
0
0
Cooley avatar
twoKgames írta:
az normális, hogy az intel celeron D 2.8Ghz-es processzorom terhelés alatt 58°C fokra is felmelegszik?
üresjáratban pedig 50°C
kicsit soknak tartom!
nincs rajta hűtő

Ezt én sem értem, hogy nincs rajta hűtő, de amíg 90-100 fokig nem megy föl, nem kell aggódni! 😃 Nekem Pentium D925-öm volt 4,5GHz-en egy ASUS Triton 77-es hűtővel, és stressz teszt alatt túllépte a 90 fokot. 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
twoKgames h h nincs rajta hűtő? gondolom gyári van rajta...?!
amúgy gyárival nem terhelés alatt az az 58fok nem sok...nekem arctic freezerrel játékban 50fok...annál nem megy fel soha magasabbra
0
0
0
0
twoKgames avatar
az normális, hogy az intel celeron D 2.8Ghz-es processzorom terhelés alatt 58°C fokra is felmelegszik?
üresjáratban pedig 50°C
kicsit soknak tartom!
nincs rajta hűtő
0
0
0
0
bmartin23 avatar
nyáron jó volna, akkor nem kéne felkapcsolni a talpasventilátort
az a baj vele, hogy ha mindegyik szív, akkor a házon belül, a meg fúj, akkor a házon kívül lenne vákuum😆
0
0
0
0
szabyy avatar
Akkor már inkább kiteszem télen a hóba😆
0
0
0
0
no avatar
Nekem nem.😆
Kib*szott ronda.
Benem tenném a szobámba
0
0
0
0
Cooley avatar
😆
0
0
0
0
szabyy avatar
hát...azt szeretném hasznosítani a gépembe, h avalahova lehet😜
0
0
0
0
szabyy avatar
Evvel sokat segítettél😜
0
0
0
0
szabyy avatar
https://kephost.hu/image-CAE3_4D53E0BF.jpghttps://kephost.hu/image-C23C_4D53E0BF.jpg

Ezt mire lehetne felhasználni a gépbe???
0
0
0
0
no avatar
Szerintem egy CM Hyper TX3-mal jól meglennének.
Nekem is ilyen hűtőm van core i5 760-ra, és játék közben is max 45 C fok a hőmérésklete😉
0
0
0
0
benq avatar
Hali!! Szeretném lecserélni a gyári hűtőt a procin. Mit javasoltok, milyen hűtőt tegyek rá?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
twoKgames írta:
Szerintetek egy 6 magos 1055t(2.8ghz) processzorhoz elég egy 5ezer FT-os hűtő ahhoz hogy 3.5Ghz-en járassam?
Én a Cooler Master Hyper TX3-at találtam 5ezer FT-ért.
Nem tudom, hogy mennyivel jobb, mint egy gyári hűtő és, hogy menne -e 3.5GHz-en.
elvinné az addig, a Ph II előbb válik instabillá, mint forróvá
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
szerintem elfutkosna addig.
0
0
0
0
twoKgames avatar
Szerintetek egy 6 magos 1055t(2.8ghz) processzorhoz elég egy 5ezer FT-os hűtő ahhoz hogy 3.5Ghz-en járassam?
Én a Cooler Master Hyper TX3-at találtam 5ezer FT-ért.
Nem tudom, hogy mennyivel jobb, mint egy gyári hűtő és, hogy menne -e 3.5GHz-en.
0
0
0
0
benq avatar
Hali! Az mitől van, hogy néha-néha "elfelejt" bekapcsolni a gép hátuljában lévő ventillátor, aztán egy pár perc múlva bekapcsol? 😕(Akkor csinálja ezt, mikor zenére alszom el és beállítom, hogy a lejátszás után kapcsoljon ki magát.) Előre is köszi!!
0
0
0
0
no avatar
Rendben,köszi a választ..
0
0
0
0
no avatar
Az volna a kérdésem érdemes lenne lecserélnem cm hyper 212+proci hűtőm egy zalman cnps 9900 max hűtőre?
0
0
0
0
beatimgame avatar
[LINK]
szerintetek ez a hűtő jó lenne az én chipsetemre?
0
0
0
0
balint435 avatar
Levenni már letudom mostmár csak felrakni nem megy 😃
normális h nagyon feszül??
csak ha nagyon erösen nyomom akkor ér oda .
nem ronthatom el ezzel??
Elöre is közsönöm a válaszokat.
0
0
0
0
Osynho avatar
A 4 pöckön van egy-egy vájat, azokba kell beledugni a csavarhúzót, majd a megfelelő irányba csavarni. Ettől kiugrik a fekete kis "ék", ami szétfeszíti a lábakat. Ezután le tudod szedni. Az új cooleren viszont van gyárilag paszta.
0
0
0
0
balint435 avatar
Üdv mindenki engem az érdekelne hogy hogy kell leszerelni a proci hűtőt mert vettem uj alaplapot meg procit de elfelejtettem hűtőpasztát kenni rá mielött ráraktam viszont most nem tudom leszerelni...
Tudna vki segíteni?? Elöre is közsönöm.
Proci: Intel lga 775-ös Dualcore E5400 gyári hűtővel.
0
0
0
0
newim avatar
már meglestem de sajnos ott nem találtam semmi elállítást
de sikerült megoldani vlh rosszul érintkezett a vezeték
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
newim írta:
szevasztok
lenne egy olyan gondom hogy ma elindítottam a gépemet és a proci hütő vlmiért maxon dolgozik mikor annak nem kéne
1 asus triton 88-om van utánaolvastam és automatikusan kéne szabályoznia de vlm ért ezt nem teszi
aki tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném

a biosban kellene megkeresni a ventilátor beállítáokat és autora rakni mert lehet maxra van rakva!
0
0
0
0
newim avatar
szevasztok
lenne egy olyan gondom hogy ma elindítottam a gépemet és a proci hütő vlmiért maxon dolgozik mikor annak nem kéne
1 asus triton 88-om van utánaolvastam és automatikusan kéne szabályoznia de vlm ért ezt nem teszi
aki tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném
0
0
0
0
forestgreen avatar
Primo írta:
Nekem is volt ilyen jellegű probléma, eleinte lefagyott, aztán magától kikapcsolt, végül már be se lehetett kapcsolni a gépet, de mint kiderült az nvidia system tools nevű prgramja volt a lúdas...letöröltem és már nincs semmi gondom.

Próbáljon új driver-t feltenni?
0
0
0
0
Davenator avatar
Nekem is volt ilyen jellegű probléma, eleinte lefagyott, aztán magától kikapcsolt, végül már be se lehetett kapcsolni a gépet, de mint kiderült az nvidia system tools nevű prgramja volt a lúdas...letöröltem és már nincs semmi gondom.
0
0
0
0
forestgreen avatar
nincs, és nem is volt, az úja alaplap produlálhat ilyent?
0
0
0
0
pomrum avatar
forestgreen írta:
pomrum írta:
forestgreen írta:
Üdv!

Van egy problémán. Haveromnak a napokban sűrűn lefagy a gépe. Űj processzort, alaplapot és memóriát vett a gépébe. Játék közben többszőr is lefagy a gép. A videókártya egy Sapphire 4890 Vapor-x 1Gb. Alapjáraton 45-50 fok. Játékból kilépve 80 fok. A videókártya lehet a baj, vagy valami az új alkatrészekkel? A proci 45 fok körül van. A ház ventikkel megfelelően van hűtve.

Válaszotokat köszönöm...
Javaslom próbálja a VGA-t meghűteni egy ventilátorral úgy hogy közvetlen a nyáklap hátlját érje e levegő, nálam is volt ez a gond egy GTX460-al mióta ráirányitottam egy nagyfordulatu ventilátort azota rendben van. Bár sajna kicsit zajosabb.

Csak az a fura, hogy eddig nem volt ilyen probléma, csak mióta új az alaplap/proci/memória
Húzva van?
0
0
0
0
forestgreen avatar
pomrum írta:
forestgreen írta:
Üdv!

Van egy problémán. Haveromnak a napokban sűrűn lefagy a gépe. Űj processzort, alaplapot és memóriát vett a gépébe. Játék közben többszőr is lefagy a gép. A videókártya egy Sapphire 4890 Vapor-x 1Gb. Alapjáraton 45-50 fok. Játékból kilépve 80 fok. A videókártya lehet a baj, vagy valami az új alkatrészekkel? A proci 45 fok körül van. A ház ventikkel megfelelően van hűtve.

Válaszotokat köszönöm...
Javaslom próbálja a VGA-t meghűteni egy ventilátorral úgy hogy közvetlen a nyáklap hátlját érje e levegő, nálam is volt ez a gond egy GTX460-al mióta ráirányitottam egy nagyfordulatu ventilátort azota rendben van. Bár sajna kicsit zajosabb.

Csak az a fura, hogy eddig nem volt ilyen probléma, csak mióta új az alaplap/proci/memória
0
0
0
0
pomrum avatar
forestgreen írta:
Üdv!

Válaszotokat köszönöm...
0
0
0
0
forestgreen avatar
Üdv!

Válaszotokat köszönöm...
0
0
0
0
FBalint avatar
Sziasztok!
Laptopomra vettem egy ilyen hűtőt, ez jó lesz?
Thermaltake T3000 R14AN01

Vagy ha nem akkor milyet vegyek?
0
0
0
0
kailee avatar
a víz hűtés kilőve egyrészt drága annyi pénzem nincs másrészt mind vgan mind procin gyári hűtő van így arra nem lehet rárakni lekéne szedni igaz ez kisebb probléma volna de a gépház eleve ventilátoros azért keresgélek azoknál
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
akkor vegyél víz hütést! bárnem tudom hogy melyik a jó vagy mi számitz annak de it van pár
[url]http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-248&sort=preis[/url]
0
0
0
0
kailee avatar
Sajnos erről nem tudok semmit hogy hogy nem volt gyári hűtő hozzá? box nélkül vetted?

Lizard, kakas

most néztem kiseb játéknál is a melegedést cod 4 fullon vga 56-60fok cpu 40-45 fok

de már meg van az elképzelés hogy hűtöm pket
2 db ilyet veszek
http://fabex.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=2014
1 ventilátor a vganál lesz az oldallapon befele fújva a levegőt
a 2. meg a ház tetején cpu felet ami szívja a levegőt

meg 1 db iylet 😞bár ilyet még nem használtam )
http://fabex.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=8439

ezzel gondolom lehet állítani a sebességét a ventiknek
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali!
Valaki tudja-e hogy egy Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133) cpu-nak..mennyi az alaphőmérséklete...iil.mennyi a maximum.
Előre is köszönöm.
Csak azért kérdezem,mert nem gyári...hanem csak egy maszek pga370 es borda van felfogatva:-)
0
0
0
0
Lizard avatar
kailee írta:
vga alapjáraton 45 fokos cpu 35-40 fok

játék közben megy fel vga 76 fokra és a cpu meg 45 re

ha a vga ventilátorának a fordulata emelkedik kissé hangos ugyan ez a procinál is

ha a gyári ventilátort átrakom oldal lapra hol tudom beállítani a fordulatot rajta? alaplapon sys fan 1 be van dugva de csak szép komótosan pörög nem sietteti magát 😃

Szerintem ezek teljesen normális hőmérsékleti adatok egy ref. hűtős kártyától és a cpu hőmérséklete is normális a gyári hűtővel!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció