Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AMDTuning avatar
hali. nekem az lenne a problémám,hogy egyszer co4ezés közbe 1 percre elment az áram.na azóta akármien játékkal játszok( cod4 vagy gta san andreas) hihetetlenül gyorsan pörög a proci hűtője és nagyon hangos ami eléggé idegesítő...tudtok erre megoldást?
0
0
0
0
Recon666 avatar
GokuTM írta:
Recon666 írta:
GokuTM írta:
Hali!
Mit gondoltok ezekről a CPU hűtőkről??
-Thermaltake Frio
-Corsair H50
Leginkább annak a véleménye érdekelni, aki rendelkezik valamelyikkel, mert a Személyes tapasztalat jobb mint a netes teszt. De persze jöhetnek olyanok válaszai is, akik ismerik őket és tudnak véleményt mondani.

Egy ph!-s teszt alapján a Corsair nem egy nagy szám az árához képest, a másikat nem ismerem, ilyen árkategóriában jó vétel az Alpenföhn Matternhorn, Noctua CPU hűtő NH-D14 , Prolimatech Armageddon, Prolimatech Megahalems rev. B, Prolimatech Super Mega ezek mind a 2-őt verik, igaz az utolsó 3-on nincs gyárilag venti. Ha valamelyk megtetszik akkor a itt megleled őket: http://pcgear.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=6

Ahham, a Corsair-ről én is ezt szedtem össze, viszont vélhetőleg jóval halkabb és kevesebb helyet foglal. Noctua NH-D14-en is gondolkodok még, a másik márkát nem ismerem és nem is nagyon láttam ahol én leskelődök(Wox C.; PCX)...de utánuklesek...időm még van egy kicsi.
Köszi a választ!

Nincs mit. De ha úgy nézed a Corsair radiátorára is kell ventilátor, mert anélkül nem sokat ér, és már mindjárt nem halkabb.😀 Nézz körül a Pcgear-on, ott olyan hűtők vannak, amik másik boltban nem nagyon és nagy a választék.
0
0
0
0
kalashnikov avatar
Cooley írta:
Na nekem ilyen gépház kéne:
https://www.instablogsimages.com/images/2007/11/23/hyper-cooler-pc-case1_2263.jpghttps://www.techchee.com/wp-content/uploads/2007/11/pc-case-with-66-fans-01.jpg
😆

LOL 😆 ebben a házban nem lenne lehetetlen az X4-et 6Ghz fölé húzni 😆
0
0
0
0
Recon666 avatar
GokuTM írta:
Hali!
Mit gondoltok ezekről a CPU hűtőkről??
-Thermaltake Frio
-Corsair H50
Leginkább annak a véleménye érdekelni, aki rendelkezik valamelyikkel, mert a Személyes tapasztalat jobb mint a netes teszt. De persze jöhetnek olyanok válaszai is, akik ismerik őket és tudnak véleményt mondani.

Egy ph!-s teszt alapján a Corsair nem egy nagy szám az árához képest, a másikat nem ismerem, ilyen árkategóriában jó vétel az Alpenföhn Matternhorn, Noctua CPU hűtő NH-D14 , Prolimatech Armageddon, Prolimatech Megahalems rev. B, Prolimatech Super Mega ezek mind a 2-őt verik, igaz az utolsó 3-on nincs gyárilag venti. Ha valamelyk megtetszik akkor a itt megleled őket: http://pcgear.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=6
0
0
0
0
szabyy avatar
hát.. majd ha összejön, akkor majd phenom II X4, hez akarnám...
0
0
0
0
szabyy avatar
De konkrétan... pl hány fokkal?
0
0
0
0
szabyy avatar
Mennyivel jobb egy TX3-as hűtő a gyári AMD-nél, azon kívül, hogy halkabb?
0
0
0
0
twoKgames avatar
van rajta hűtő csak összetévesztettem valami mással 😆
akkor nincs semmi gond 😀
fekete téglalap alakú lap az az integrált hangkártya?
0
0
0
0
Cooley avatar
twoKgames írta:
az normális, hogy az intel celeron D 2.8Ghz-es processzorom terhelés alatt 58°C fokra is felmelegszik?
üresjáratban pedig 50°C
kicsit soknak tartom!
nincs rajta hűtő

Ezt én sem értem, hogy nincs rajta hűtő, de amíg 90-100 fokig nem megy föl, nem kell aggódni! 😃 Nekem Pentium D925-öm volt 4,5GHz-en egy ASUS Triton 77-es hűtővel, és stressz teszt alatt túllépte a 90 fokot. 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
twoKgames h h nincs rajta hűtő? gondolom gyári van rajta...?!
amúgy gyárival nem terhelés alatt az az 58fok nem sok...nekem arctic freezerrel játékban 50fok...annál nem megy fel soha magasabbra
0
0
0
0
twoKgames avatar
az normális, hogy az intel celeron D 2.8Ghz-es processzorom terhelés alatt 58°C fokra is felmelegszik?
üresjáratban pedig 50°C
kicsit soknak tartom!
nincs rajta hűtő
0
0
0
0
bmartin23 avatar
nyáron jó volna, akkor nem kéne felkapcsolni a talpasventilátort
az a baj vele, hogy ha mindegyik szív, akkor a házon belül, a meg fúj, akkor a házon kívül lenne vákuum😆
0
0
0
0
szabyy avatar
Akkor már inkább kiteszem télen a hóba😆
0
0
0
0
no avatar
Nekem nem.😆
Kib*szott ronda.
Benem tenném a szobámba
0
0
0
0
Cooley avatar
Na nekem ilyen gépház kéne:
https://www.instablogsimages.com/images/2007/11/23/hyper-cooler-pc-case1_2263.jpghttps://www.techchee.com/wp-content/uploads/2007/11/pc-case-with-66-fans-01.jpg
😆
0
0
0
0
szabyy avatar
hát...azt szeretném hasznosítani a gépembe, h avalahova lehet😜
0
0
0
0
szabyy avatar
Evvel sokat segítettél😜
0
0
0
0
szabyy avatar
https://kephost.hu/image-CAE3_4D53E0BF.jpghttps://kephost.hu/image-C23C_4D53E0BF.jpg

Ezt mire lehetne felhasználni a gépbe???
0
0
0
0
no avatar
Szerintem egy CM Hyper TX3-mal jól meglennének.
Nekem is ilyen hűtőm van core i5 760-ra, és játék közben is max 45 C fok a hőmérésklete😉
0
0
0
0
benq avatar
Hali!! Szeretném lecserélni a gyári hűtőt a procin. Mit javasoltok, milyen hűtőt tegyek rá?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
twoKgames írta:
Szerintetek egy 6 magos 1055t(2.8ghz) processzorhoz elég egy 5ezer FT-os hűtő ahhoz hogy 3.5Ghz-en járassam?
Én a Cooler Master Hyper TX3-at találtam 5ezer FT-ért.
Nem tudom, hogy mennyivel jobb, mint egy gyári hűtő és, hogy menne -e 3.5GHz-en.
elvinné az addig, a Ph II előbb válik instabillá, mint forróvá
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
szerintem elfutkosna addig.
0
0
0
0
twoKgames avatar
Szerintetek egy 6 magos 1055t(2.8ghz) processzorhoz elég egy 5ezer FT-os hűtő ahhoz hogy 3.5Ghz-en járassam?
Én a Cooler Master Hyper TX3-at találtam 5ezer FT-ért.
Nem tudom, hogy mennyivel jobb, mint egy gyári hűtő és, hogy menne -e 3.5GHz-en.
0
0
0
0
benq avatar
Hali! Az mitől van, hogy néha-néha "elfelejt" bekapcsolni a gép hátuljában lévő ventillátor, aztán egy pár perc múlva bekapcsol? 😕(Akkor csinálja ezt, mikor zenére alszom el és beállítom, hogy a lejátszás után kapcsoljon ki magát.) Előre is köszi!!
0
0
0
0
no avatar
Rendben,köszi a választ..
0
0
0
0
no avatar
Az volna a kérdésem érdemes lenne lecserélnem cm hyper 212+proci hűtőm egy zalman cnps 9900 max hűtőre?
0
0
0
0
beatimgame avatar
[LINK]
szerintetek ez a hűtő jó lenne az én chipsetemre?
0
0
0
0
balint435 avatar
Levenni már letudom mostmár csak felrakni nem megy 😃
normális h nagyon feszül??
csak ha nagyon erösen nyomom akkor ér oda .
nem ronthatom el ezzel??
Elöre is közsönöm a válaszokat.
0
0
0
0
Osynho avatar
A 4 pöckön van egy-egy vájat, azokba kell beledugni a csavarhúzót, majd a megfelelő irányba csavarni. Ettől kiugrik a fekete kis "ék", ami szétfeszíti a lábakat. Ezután le tudod szedni. Az új cooleren viszont van gyárilag paszta.
0
0
0
0
balint435 avatar
Üdv mindenki engem az érdekelne hogy hogy kell leszerelni a proci hűtőt mert vettem uj alaplapot meg procit de elfelejtettem hűtőpasztát kenni rá mielött ráraktam viszont most nem tudom leszerelni...
Tudna vki segíteni?? Elöre is közsönöm.
Proci: Intel lga 775-ös Dualcore E5400 gyári hűtővel.
0
0
0
0
newim avatar
már meglestem de sajnos ott nem találtam semmi elállítást
de sikerült megoldani vlh rosszul érintkezett a vezeték
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
newim írta:
szevasztok
lenne egy olyan gondom hogy ma elindítottam a gépemet és a proci hütő vlmiért maxon dolgozik mikor annak nem kéne
1 asus triton 88-om van utánaolvastam és automatikusan kéne szabályoznia de vlm ért ezt nem teszi
aki tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném

a biosban kellene megkeresni a ventilátor beállítáokat és autora rakni mert lehet maxra van rakva!
0
0
0
0
newim avatar
szevasztok
lenne egy olyan gondom hogy ma elindítottam a gépemet és a proci hütő vlmiért maxon dolgozik mikor annak nem kéne
1 asus triton 88-om van utánaolvastam és automatikusan kéne szabályoznia de vlm ért ezt nem teszi
aki tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném
0
0
0
0
forestgreen avatar
Primo írta:
Nekem is volt ilyen jellegű probléma, eleinte lefagyott, aztán magától kikapcsolt, végül már be se lehetett kapcsolni a gépet, de mint kiderült az nvidia system tools nevű prgramja volt a lúdas...letöröltem és már nincs semmi gondom.

Próbáljon új driver-t feltenni?
0
0
0
0
Davenator avatar
Nekem is volt ilyen jellegű probléma, eleinte lefagyott, aztán magától kikapcsolt, végül már be se lehetett kapcsolni a gépet, de mint kiderült az nvidia system tools nevű prgramja volt a lúdas...letöröltem és már nincs semmi gondom.
0
0
0
0
forestgreen avatar
nincs, és nem is volt, az úja alaplap produlálhat ilyent?
0
0
0
0
pomrum avatar
forestgreen írta:
pomrum írta:
forestgreen írta:
Üdv!

Van egy problémán. Haveromnak a napokban sűrűn lefagy a gépe. Űj processzort, alaplapot és memóriát vett a gépébe. Játék közben többszőr is lefagy a gép. A videókártya egy Sapphire 4890 Vapor-x 1Gb. Alapjáraton 45-50 fok. Játékból kilépve 80 fok. A videókártya lehet a baj, vagy valami az új alkatrészekkel? A proci 45 fok körül van. A ház ventikkel megfelelően van hűtve.

Válaszotokat köszönöm...
Javaslom próbálja a VGA-t meghűteni egy ventilátorral úgy hogy közvetlen a nyáklap hátlját érje e levegő, nálam is volt ez a gond egy GTX460-al mióta ráirányitottam egy nagyfordulatu ventilátort azota rendben van. Bár sajna kicsit zajosabb.

Csak az a fura, hogy eddig nem volt ilyen probléma, csak mióta új az alaplap/proci/memória
Húzva van?
0
0
0
0
forestgreen avatar
pomrum írta:
forestgreen írta:
Üdv!

Van egy problémán. Haveromnak a napokban sűrűn lefagy a gépe. Űj processzort, alaplapot és memóriát vett a gépébe. Játék közben többszőr is lefagy a gép. A videókártya egy Sapphire 4890 Vapor-x 1Gb. Alapjáraton 45-50 fok. Játékból kilépve 80 fok. A videókártya lehet a baj, vagy valami az új alkatrészekkel? A proci 45 fok körül van. A ház ventikkel megfelelően van hűtve.

Válaszotokat köszönöm...
Javaslom próbálja a VGA-t meghűteni egy ventilátorral úgy hogy közvetlen a nyáklap hátlját érje e levegő, nálam is volt ez a gond egy GTX460-al mióta ráirányitottam egy nagyfordulatu ventilátort azota rendben van. Bár sajna kicsit zajosabb.

Csak az a fura, hogy eddig nem volt ilyen probléma, csak mióta új az alaplap/proci/memória
0
0
0
0
pomrum avatar
forestgreen írta:
Üdv!

Válaszotokat köszönöm...
0
0
0
0
forestgreen avatar
Üdv!

Válaszotokat köszönöm...
0
0
0
0
FBalint avatar
Sziasztok!
Laptopomra vettem egy ilyen hűtőt, ez jó lesz?
Thermaltake T3000 R14AN01

Vagy ha nem akkor milyet vegyek?
0
0
0
0
kailee avatar
a víz hűtés kilőve egyrészt drága annyi pénzem nincs másrészt mind vgan mind procin gyári hűtő van így arra nem lehet rárakni lekéne szedni igaz ez kisebb probléma volna de a gépház eleve ventilátoros azért keresgélek azoknál
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
akkor vegyél víz hütést! bárnem tudom hogy melyik a jó vagy mi számitz annak de it van pár
[url]http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-248&sort=preis[/url]
0
0
0
0
kailee avatar
Sajnos erről nem tudok semmit hogy hogy nem volt gyári hűtő hozzá? box nélkül vetted?

Lizard, kakas

most néztem kiseb játéknál is a melegedést cod 4 fullon vga 56-60fok cpu 40-45 fok

de már meg van az elképzelés hogy hűtöm pket
2 db ilyet veszek
http://fabex.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=2014
1 ventilátor a vganál lesz az oldallapon befele fújva a levegőt
a 2. meg a ház tetején cpu felet ami szívja a levegőt

meg 1 db iylet 😞bár ilyet még nem használtam )
http://fabex.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=8439

ezzel gondolom lehet állítani a sebességét a ventiknek
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali!
Valaki tudja-e hogy egy Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133) cpu-nak..mennyi az alaphőmérséklete...iil.mennyi a maximum.
Előre is köszönöm.
Csak azért kérdezem,mert nem gyári...hanem csak egy maszek pga370 es borda van felfogatva:-)
0
0
0
0
Lizard avatar
kailee írta:
vga alapjáraton 45 fokos cpu 35-40 fok

játék közben megy fel vga 76 fokra és a cpu meg 45 re

ha a vga ventilátorának a fordulata emelkedik kissé hangos ugyan ez a procinál is

ha a gyári ventilátort átrakom oldal lapra hol tudom beállítani a fordulatot rajta? alaplapon sys fan 1 be van dugva de csak szép komótosan pörög nem sietteti magát 😃

Szerintem ezek teljesen normális hőmérsékleti adatok egy ref. hűtős kártyától és a cpu hőmérséklete is normális a gyári hűtővel!
0
0
0
0
kakas avatar
kailee írta:

ha a vga ventilátorának a fordulata emelkedik kissé hangos ugyan ez a procinál is

ha a gyári ventilátort átrakom oldal lapra hol tudom beállítani a fordulatot rajta? alaplapon sys fan 1 be van dugva de csak szép komótosan pörög nem sietteti magát 😃

Ha van átalakítod,akkor érdemes lenni tápra rákötni,ha nincs akkor maradjon a sys_fan-on! Akár 5,6,7 fokot is letudsz így faragni a VGA-ból!
0
0
0
0
kailee avatar

0
0
0
0
kakas avatar
kailee írta:
hali

most vetem egy thermaltake v3 black edition házat és 1 db venti van hátul kék leddel

a gépembe amd 6magos proci és hd 6870 es vga van.
A vga nagyon melegszik ezért kellene még 1 ventilátor ami lent lenne. A gépházhoz kaptam 1 ilyen rácsos szűrőt amit belehet tenni a táp alá valami hasonlót nem tudjátok hol lehet szerezni meg egy jó ventit?

A gyári ventilátort rakd az oldallapra,és úgy rakd,hogy befele fújja a hideg levegőt!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció