Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
De amúgy meg alap órajelen is elég erősek.

De miért kéne 60k a lapra? Nem kell a legdrágábbat megvenni. Ésszel kell vásárolni.

Csak azért írtam le, hogy az Intel procik is húzhatóak, mert az ő kommentjéből úgy jött le, hogy csak az AMD tuningolható.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:
alex1997 írta:
Na igy igen. De akkor milyen adatot kell nézni 1 Procinál ha nem az orajelet meg a magokat? :-\

nézz teszteket. mivel a cpu-knál nincsenek olyan adatok mint a gpu-knál (pl. rop, shader stb) így vagy zombi leszel és minden marketing fogást elhiszel, vagy nézel híreket és teszteket.

egyébként ne csodálkozz, hogy intel több helyen erősebb, 80%-os piaci részesedéssel gyakorlatilag azt csinál amit akar. ő vezeti a piacot, amd csak felzárkózni próbál, de fx-ekkel lehetetlen lesz neki, mert annyira hulladékok

Az Intel procik is tuningolhatók.

hát persze, amennyiben van fölös 60k-d lapra+ "k"-s procira. de sztem nem mindenkinek van ennyi fölösleges pénze

Aha kösz szoval sz@rjam le hogy miket ir rola a gyártó és tesztet olvassak. Kösz Pedig eddig anyira AMD fan voltam most meg kiderül hogy alig van valahol :'(

Rohadt nagy csalódás.

(az nagyon nagy hogy kinek van 60 ez ft feleslegesen deszkára :-)
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Na igy igen. De akkor milyen adatot kell nézni 1 Procinál ha nem az orajelet meg a magokat? :-\

nézz teszteket. mivel a cpu-knál nincsenek olyan adatok mint a gpu-knál (pl. rop, shader stb) így vagy zombi leszel és minden marketing fogást elhiszel, vagy nézel híreket és teszteket.

egyébként ne csodálkozz, hogy intel több helyen erősebb, 80%-os piaci részesedéssel gyakorlatilag azt csinál amit akar. ő vezeti a piacot, amd csak felzárkózni próbál, de fx-ekkel lehetetlen lesz neki, mert annyira hulladékok

hát persze, amennyiben van fölös 60k-d lapra+ "k"-s procira. de sztem nem mindenkinek van ennyi fölösleges pénze
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
alex1997 írta:
Slenderman írta:
Ezt ki mondta hogy gond nélkül elvisz egy 6 magos FX két 7970-et? 2 kártya alatt elvérzik, igen. Nekem is 2 magos Athlonom volt még 1 hónapja 😆! 2008 eleje óta.

Youtube :-) De most őszintén miért nem vinne 6 mag 3.4 vagy.menyi a.franc tudja az alap orajel a kes (igen igy irom nemtudom hogy van angolul) anyi van benne mint égen a csillag ráadásul AMD arrol hires hogy jol lehet tuningolni. Akkor leg mi az akadálya? Vagy ez is parasztvakitás a sok mag meg a.ketyegőlye?

Nem vitatkozni akarok mert tudom hogy jobban értesz hozzá. Csak nem értem akkor hogy.miért nem birja?

Az tény, hogy több kártyás rendszer alá nem való AMD proci. Ez a dolog már régre visszanyúlik. Pl. 1998-ban a Voodoo 2 Sli K6-2-es (AMD) processzorok mellett harmatgyengén teljesítettek, míg Pentium II mellett nem. Tehát már ekkor isaz Intel volt a jobb ilyen téren. Na persze a chipset ekkor is fontos szerepet töltött be, ugyanis a 440BX (intel) egy nagyon jól eltalált darab volt, míg az AMD chipset-je közel se volt olyan jó.
0
0
0
0
Devis avatar
Osynho írta:
Mert egyszerűen kevés a processzor számítási kapacitása akkora gpu erőhöz, ezért a vga-k pihenni fognak, miközben a proci 100%-on fog menni. Persze több monitornál, full grafikán nem olyan biztos, de 1 monitor + full hd esetében bizony kevés egy Phenom.

a több monitor általában több vga-t is hoz magával (tekintsünk el a 2 gpu-s szörnyektől). bár egy 680 vagy 7970 esetében nem feltétlenül igaz ez az állítás
0
0
0
0
The Emptiness avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Mert egyszerűen kevés a processzor számítási kapacitása akkora gpu erőhöz, ezért a vga-k pihenni fognak, miközben a proci 100%-on fog menni. Persze több monitornál, full grafikán nem olyan biztos, de 1 monitor + full hd esetében bizony kevés egy Phenom.
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Slenderman írta:
Ezt ki mondta hogy gond nélkül elvisz egy 6 magos FX két 7970-et? 2 kártya alatt elvérzik, igen. Nekem is 2 magos Athlonom volt még 1 hónapja 😆! 2008 eleje óta.

Youtube :-) De most őszintén miért nem vinne 6 mag 3.4 vagy.menyi a.franc tudja az alap orajel a kes (igen igy irom nemtudom hogy van angolul) anyi van benne mint égen a csillag ráadásul AMD arrol hires hogy jol lehet tuningolni. Akkor leg mi az akadálya? Vagy ez is parasztvakitás a sok mag meg a.ketyegőlye?

Nem vitatkozni akarok mert tudom hogy jobban értesz hozzá. Csak nem értem akkor hogy.miért nem birja?

Pontosan. fx-be se mag van. hanem modul, de mindenhol az van 8 magos, de mégse.
a cache és az órajel meg a magok nem jelentenek semmit.
összehasonlítás képpen: fx 8350-et egy 3. generációs i7 elver. pedig 8 mag vs 4 mag van.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Slenderman írta:
Ezt ki mondta hogy gond nélkül elvisz egy 6 magos FX két 7970-et? 2 kártya alatt elvérzik, igen. Nekem is 2 magos Athlonom volt még 1 hónapja xd! 2008 eleje óta.

0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Slenderman írta:
Fehergandalf: Egy erősebb vga alá már illik egy intel i5 cpu 7870 és fölé. Több VGA alatt meg AMD elvérzik.

alex: Phenom II X4 965 jobb az FX-4xxx és FX-6xxx-ektől játékra. Főleg ár/értékben. Azért mert erősebb és kész. Több fps-el mennek vele a játékok.

OFF: Amúgy mostanába nincs kedvem minecraftezni 😆 LOL-ozni szoktál? Mert azt tolhatjuk.

Aha és a 6 Magos Phenomokka mivan? Azok hol helyezkednek el a ranglétrán?

De most nagyon szemét leszek. Elvérzik az AMD?! Ezen most lehetne vitatkozni eleget. De szerintek egy 6 magos XF csuklóból elvisz akár 2 HD 7970 et is (ami teljesen felesleges 2 DB) De mondom ezen lehetne veszekedni hogy AMD vagy Intel. Hidd el nekem meg az utobbival voltak nem épp jo tapasztalatom. Ez a 2 magos Athlon vagy fuu 2008 ota megy a gépbe eddig semmi baja. (lehet hogy nincs 5 éves)

6 magos phenom úgy ahogy van: értelmetlen. mire kelleni fog a 6 mag, az a proci olyan gyenge lesz, hogy inkább menni fogsz új procit venni, mintsem hogy azt használd.

Az amd pedig (tesztek is bizonyítják) nem való több kártyás rendszer alá. se phenom, se fx. viszont egy kártya alá tökéletes.
de pl. fx 4xxx nem ,mert gyenge mint a harmat. talán 6xxx
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Slenderman írta:
Fehergandalf: Egy erősebb vga alá már illik egy intel i5 cpu 7870 és fölé. Több VGA alatt meg AMD elvérzik.

alex: Phenom II X4 965 jobb az FX-4xxx és FX-6xxx-ektől játékra. Főleg ár/értékben. Azért mert erősebb és kész. Több fps-el mennek vele a játékok.

OFF: Amúgy mostanába nincs kedvem minecraftezni xd LOL-ozni szoktál? Mert azt tolhatjuk.

Aha és a 6 Magos Phenomokka mivan? Azok hol helyezkednek el a ranglétrán?

De most nagyon szemét leszek. Elvérzik az AMD?! Ezen most lehetne vitatkozni eleget. De szerintek egy 6 magos XF csuklóból elvisz akár 2 HD 7970 et is (ami teljesen felesleges 2 DB) De mondom ezen lehetne veszekedni hogy AMD vagy Intel. Hidd el nekem meg az utobbival voltak nem épp jo tapasztalatom. Ez a 2 magos Athlon vagy fuu 2008 ota megy a gépbe eddig semmi baja. (lehet hogy nincs 5 éves)
0
0
0
0
no avatar

OFF: Amúgy mostanába nincs kedvem minecraftezni 😆 LOL-ozni szoktál? Mert azt tolhatjuk.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
FeherGandalf9311 írta:
Phenom kva erős proci hidd el :)

-_- :'( De ez még mindig nem válasz hogy a Phenom II vagy az FX ek a jobbak és ha igen akkor miérr ez vagy az?!?!
0
0
0
0
no avatar
Phenom kva erős proci hidd el 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:
alex1997 írta:
Akkor most mivan?! Bocs de nem értem most melyik jobb akkor a Phenom II vagy az FX És ha ... akkor miért?!

fx 6*** és 4***-ot a phenom elveri

Most én vagyok enyire agyhalott mert most sem értem. Mi ver le mit? Ne haragudj de nem értem enyi csilaggal :'(
0
0
0
0
no avatar
szerintem ha nekem megy egy game 60fps el 2500k 75 akkor tökmind1 h core i5 2500k..full felesleges megvenni 😀
0
0
0
0
no avatar
Az i5-2500k-tól messze van. De erősnek erős. Meg jó ár/értékben.
0
0
0
0
no avatar
Phenom x4 kurva ers proci 😃 és be ne szarj télleg :/
0
0
0
0
no avatar
Egy játékba leveri 1440x900 lowon egy alsókategóriás kártya mellett hogy be ne szarjak. 1920x1080 maxon 4xaa mellett pl. Far Cry 3-ba megnéztem volna mit tudna 7970 mellett például 2500k ellen. Meg azért az is konkrét, hogy 4-5 éves játékok alatt tesztelték. Plusz egy ilyen noname oldalnak nem hinnék.
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Akkor most mivan?! Bocs de nem értem most melyik jobb akkor a Phenom II vagy az FX És ha ... akkor miért?!

fx 6*** és 4***-ot a phenom elveri
0
0
0
0
Keksz03 avatar
FeherGandalf9311 írta:
http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i5-2500K-vs-Phenom-II-X4-975-BE-CPU-Review/1163/13 Tessék Core i5-öt beveri DX11ben 😃

Ezt ugye te sem hiszed el! 😃
0
0
0
0
no avatar
http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i5-2500K-vs-Phenom-II-X4-975-BE-CPU-Review/1163/13 Tessék Core i5-öt beveri DX11ben 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
0
0
0
0
Devis avatar
andriska neked meg elmentek otthonról? Egy X4 955-öt akarsz a10-5800k-ra cserélni?

😆

Andris29994: Slendermannek igaza van. Teljesítményben lejjebb adsz
0
0
0
0
no avatar
crazy79: Ne beszélj már hülyeségeket. Pont hogy a Far Cry 2 az egyik játék, ami alatt nagyon szarul teljesít az összes AMD Intelhez képest, egy i3-2100 lenyomja FX-8350-et FC2 alatt.

Fehergandalf: Le ne cseréld. Az az egyik értelmes proci a piacon AMD oldalon. Nagyot néznél, hogy berakod a gépbe, és valahol talán még rosszabbul is teljesítene mint a közel 4 éves 965. Többnyire ugyan ott lenne. FX-6300 vicc 33 ezerért. Amikor 10-11 ezerrel kevesebbért van 965.

andriska neked meg elmentek otthonról? Egy X4 955-öt akarsz a10-5800k-ra cserélni?

baraha: Most te mit is szeretnél pontosan?
0
0
0
0
no avatar
Phenom II nagyon jó hidd el ?D
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
AMD A-10 5800K tudnatok egy olcso alapott olyanlani?Lenyeg az,hogy 4 foglalat legyen a RAMnak.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
baraha írta:
mennyire akadna multy?
mennyibe kerül kb.4magos proci?valaki tud egy jó márkát,esetleg linket?

Laptopba?! o_O Juj kicsit veszélyes vagy.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Keksz03 írta:
alex1997 írta:
Keksz03 írta:
Feki1991: nem akarlak megsérteni de az AM3-as 6 magosodból meg a Crysis 3 bétából ne vonjunk már le messzemenő következtetéseket!
A Crysis 3 az egy kalap szart nem ér, csak szép és kész. Nem baj majd a sok borjú meg veszi a hardvert mert nem fut a krájzisz 3...ők meg röhögnek majd a mesterségesen feltolt gépigény miatt! :D Kösz nem kérek belőle!
Egy BF3 multi nem használja ki maxon a core i5-öt úgyh mint már mondottam is ne beszéljünk butaságokat!
Neked ráadásul SLI van, egy darab középkategóriás kártya mellé egyáltalán nem indokolt 4 magnál több! Ilyen az egyszerű logika...nálatok ezt nem tanítják?

Én se láttam a BF3 kívül más játékot ami kérne egy 4agos Pheonmál többet. Ez csak paraszt vakitas. Veszel 1 6 magos Phenomot és azzal vigan elleszel (még huzhatod is) vagy 5 évig (vagy kicsit kevesebb.)

Elég kicsi felbontáson előfordulhat de kizártnak tartom...Phenom II még az FX-eknél is jobb játékra...

baraha: single-hez igen, multihoz nem!

Akkor most a Phenom II a jobb? Mondjuk hallotam ilyesmit hogy az FX pörög ezerrel de nem ad le semmit. Vagy akkor én értettem félre?!
0
0
0
0
baraha avatar
mennyire akadna multy?
mennyibe kerül kb.4magos proci?valaki tud egy jó márkát,esetleg linket?
0
0
0
0
SYLER avatar
a gond inkább a videokarival lesz
0
0
0
0
Keksz03 avatar
alex1997 írta:
Keksz03 írta:
Feki1991: nem akarlak megsérteni de az AM3-as 6 magosodból meg a Crysis 3 bétából ne vonjunk már le messzemenő következtetéseket!
A Crysis 3 az egy kalap szart nem ér, csak szép és kész. Nem baj majd a sok borjú meg veszi a hardvert mert nem fut a krájzisz 3...ők meg röhögnek majd a mesterségesen feltolt gépigény miatt! 😃 Kösz nem kérek belőle!
Egy BF3 multi nem használja ki maxon a core i5-öt úgyh mint már mondottam is ne beszéljünk butaságokat!
Neked ráadásul SLI van, egy darab középkategóriás kártya mellé egyáltalán nem indokolt 4 magnál több! Ilyen az egyszerű logika...nálatok ezt nem tanítják?

Én se láttam a BF3 kívül más játékot ami kérne egy 4agos Pheonmál többet. Ez csak paraszt vakitas. Veszel 1 6 magos Phenomot és azzal vigan elleszel (még huzhatod is) vagy 5 évig (vagy kicsit kevesebb.)

Elég kicsi felbontáson előfordulhat de kizártnak tartom...Phenom II még az FX-eknél is jobb játékra...

baraha: single-hez igen, multihoz nem!
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Szerintem nem :-( Max ha tudnád huzni ha engedi.
(de akig nincs rendes cooler rajta addig ikabb ne huzd)
0
0
0
0
baraha avatar
2magos 2.7Ghz elég jó bg3hoz?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Keksz03 írta:
A Crysis 3 az egy kalap szart nem ér, csak szép és kész. Nem baj majd a sok borjú meg veszi a hardvert mert nem fut a krájzisz 3...ők meg röhögnek majd a mesterségesen feltolt gépigény miatt! :D Kösz nem kérek belőle!

0
0
0
0
Keksz03 avatar
A Crysis 3 az egy kalap szart nem ér, csak szép és kész. Nem baj majd a sok borjú meg veszi a hardvert mert nem fut a krájzisz 3...ők meg röhögnek majd a mesterségesen feltolt gépigény miatt! 😃 Kösz nem kérek belőle!
0
0
0
0
Devis avatar
azt a 2 550-et is csoda h elviszi, és nincs cpu limit
0
0
0
0
Dani46 avatar
6 mag a magas képminőséghez?na neee😃 akkor egy i7 mér elég akár 3-4 kártya alá is az is 4 mag(nem mind),megnézném az x6-od mit művelne vele kiugrana az alaplapból😃D
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Keksz03 írta:
Feki1991 írta:
Keksz03 írta:
Cr4zY79 írta:
Köszi a válaszokat! az alaplap már megvan Asrock N68C-GS FX, és igen szóba jöhet a tuning, de elöbb az alapdolgokat szeretném tisztázni.Az intelről annyit, hogy én maradok az amd nél, szerintem veri az intelt pár szempontból(pl ár/érték arányban)(de ha logikusan átgondoljuk az i3 és a 6000 széria nagyjából ugyan olyan áron van csak a különbség az a+4 mag meg a pár tized ghz-ek)És még egyszer köszi!😃(és akkor ezek szerint elbírja a tápom is, igaz?)

Ha játszani akarsz teljesen felesleges 6 magos processzort venni, az eleve butaság h több mag akkor jobb, a MHz-ek is máshogy muzsikálnak de ebbe most ne menjünk bele! Tápodról semmit nem láttam az egyik gépnél volt h 500W, ha tuningolni szeretnél akkor ez a lap nem pont arra való illetve nem árt hozzá egy minőségi tápegység abból elég a 400-450W-os is de az minőségi legyen és egy nem akármilyen procihűtő mert fog melegedni ha meghúzod a procit.

Én azt mondanám neked h simán elég egy 4 magos proci, elgondolkodtató az FM2-es Athlon X4 például mert árban elég barátságos és ha több marad a zsebedben az mehet erősebb VGA-ra arra úgyis nagyobb szükséged lesz ha játszani akarsz, egy játék sem indokolja a 6 magot, még az is ritka h 4 magot kihasználjon rendesen!

egy játék sem? 😃 mondod Te kinek 4 magosa van 😀 6 magot kajál a BF3, Far Cry 3, Crysis 3 MP Beta (na ott 3Ghz-n van 80%-os terheltségem High-on) és még sorolhatnám...

Win8 feladatkezelője magokra szétbonta is mutatja a terhelést onnan tudom hogy manapság már elkell a 6 mag!

u.i.: a FC3 pl több mint 32 magos rendszereket is támogat (update 1.03)

Egyik sem járatja 100%-on a 6 magot erre mérget vehetsz és ha szövegértésből nem buktál meg akkor tudhatnád h én is ezt írtam!
Nekem azért van i5 mert ezt volt kézenfekvő venni, több okból is, nem csak játék miatt.
Egyébként meg lesz neki egy 6770 mellette ha jól láttam úgyh BF3 vagy Crysis 3 multinál nem a 6 mag fog hiányozni hanem a VGA-ból a kakaó...gondolkozz már mielőtt írni kezdesz...

Egy 4 magos FX-nél nagyobbat felesleges venned, a 6 magos meg csak pénzkidobás lenne ha játszani szeretnél, inkább videókártyára gyűjtsd a pénzed!

Hozzá nem értőknek egy kis házi feladat, értelmezzük a következő ábrákat:

[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_fx_8350_8320_6300_processor_4300_performance_review,10.html[/url]

"egy játék sem indokolja a 6 magot, még az is ritka h 4 magot kihasználjon rendesen" ezekszerint Te megbuktál szövegértésből...
ráadásul nem azt írtam hogy Ő vegyen 6 magost...bukta szövegértésből...megint

2 GTX 550Ti-m van, húzva s Crysis 3 alatt 6mag 80% terheltség és mivel hamarosan beújítok egy GTX660ast mérget veszek rá hogy 100%-on fog pörögni a 6mag 3Ghzen!! szal manapság a 6 mag kell ha magas képminőséget akarsz...a jövőre nézve pedig főleg (pl. Metro Last Light)
0
0
0
0
no avatar
Lehet hogy maradok ennél de valami jó Cpu hűtő kéne mert gyárit raktam rá vissza :S
0
0
0
0
no avatar
FeherGandalf9311 írta:
mire célzol?

pozítív hsz volt úgy érzem főleg neked kell a tudat alattidba hogy erősebb procid van mert azon a konfigon vígan elfut minden😉
de egyébként tényleg húzd meg normális hűtővel bírni fogja
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Ferrari056 írta:
FeherGandalf9311 írta:
Mire cseréljem le a Phenom ii x4 965-t? Am dx 6100? v mire?😃

Mért szeretnéd lecserélni azt a processzort ?? Szerintem fölösleges, mivel ez egy bivaly erős processzor és még sok mai "új" processzort is lenyom teljesítményben, annak ellenére, hogy 4 magos, míg pl az fx-ek 6 meg 8 magos processzorok.

Én nem válnék mg tőle! Nekem is ilyen van, max akkor válnék meg tőle, ha Intel-re térnék át, de amúgy nem!
Hello. Legfelljebb akkor, hogyha cseréled/beszámítod a régit mert tényleg erős és 1 ideig még szerintem bíni fogja a játékokat(de ha váltasz és az amd nél maradsz akkor fx-6000 széria [ csak azért mert az jobb minta régi a 4ezres olyan mint a mostanid a 8 ezres meg szerintem tul drága, de ha meg engedheted magadnak és birja a többi cuccod akkor fx 8000😃😉
0
0
0
0
no avatar
FeherGandalf9311 írta:
igaz lehet hogy veszek rá egy erőseb hűtőt 😃 és felhúzom😃

teljesen jó az a proci 7850 mellé ideális,
azaz húzd csak meg jót tesz majd neki meg neked is😀😉
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
FeherGandalf9311 írta:

Én is beszerzek rá egy komolyabb hűtőt, "kicsit" emelek az órajeleken és vígan elleszek vele, bár most is megvagyok így alapon vele 😃
Szóval inkább egy kis tuning és még csak jobb lesz! Nem éri meg lecserélni (még) 😉
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció