Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
hát nem tudom de tuning csak a tesztekhez kell hogy több pont legyen.És a te procid mennyit eszik?huzva
0
0
0
0
no avatar
rakgab83 írta:
azért ez nem ugy van de a vga sokkal többet fogyaszt mint a proci senki nem beszél rolla érdekes

Attól függ milyen Vga, fx 8350 túlhajtva lazán benyel 250w-ot, nem sok Vga eszik többet.😆
0
0
0
0
no avatar
azért ez nem ugy van de a vga sokkal többet fogyaszt mint a proci senki nem beszél rolla érdekes
0
0
0
0
no avatar
rakgab83 írta:
Synda Rebirth írta:
rakgab83 írta:
nekem semmi bajom a játekokkal szerintem oda video kari kell.

Ez is igaz, részben, egy Gpu mellé jó, több Gpu mellett elvérzik.
Ráadásul tuningolva brutális a fogyasztása.

Elsö része igaz. a sok fogyaztásrol meg anyit hogy nemhiszem hogy sok embert földbevág az a + 50-100watt oránként

Ez is igaz...de ha tápot kell cserélned, és drága hűtőt venni ami le is hűti, másis kijött még 2 évi villanyszámla.😆
0
0
0
0
no avatar
Synda Rebirth írta:
rakgab83 írta:

Elsö része igaz. a sok fogyaztásrol meg anyit hogy nemhiszem hogy sok embert földbevág az a + 50-100watt oránként
0
0
0
0
no avatar
rakgab83 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Synda Rebirth írta:
rakgab83 írta:
Slenderman írta:
Reincarnation: Azért az sem úgy megy. Egy i3-3220 pl. 28k körül van, de veri az FX 4xxx meg 6xxx-eket.

rakgab83: 40-50 ezer körül jobb az AMD? Vagy ezt hogy érted?

ugy ertem hogy egy fx 8350 max 50ezer most egy i5 3570k meg 58ezer kettö között van + 8db ezres

Igen, de Bf 3 kivételével mindenhol jó 20% a lemaradása...
Faildózer ! 😂

Azért ez így nem igaz! Nyers teljesítményben erősebbek a Bullok, de sajnos nagyon kevés program tudja rendesen kihasználni.

Ez igaz, de nem "nyers teljesítménnyel" akarunk játszani.😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth írta:
rakgab83 írta:
Slenderman írta:
Reincarnation: Azért az sem úgy megy. Egy i3-3220 pl. 28k körül van, de veri az FX 4xxx meg 6xxx-eket.

ugy ertem hogy egy fx 8350 max 50ezer most egy i5 3570k meg 58ezer kettö között van + 8db ezres

Faildózer ! 😂

Azért ez így nem igaz! Nyers teljesítményben erősebbek a Bullok, de sajnos nagyon kevés program tudja rendesen kihasználni.
0
0
0
0
no avatar
rakgab83 írta:
Slenderman írta:

Faildózer ! 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
rakgab83 írta:
Slenderman írta:

És jobb is az i5.
0
0
0
0
no avatar
Slenderman írta:

0
0
0
0
no avatar
G860 messze van egy i3-tól. Phenom II X4-ek azért jobb vételek nála, mert olcsóbb és lehet húzni. De alapon egy i3-3220 jobb egy 965-től.
0
0
0
0
no avatar
Slenderman írta:

fx 4xxx jó hogy veri 6xxx-meg hol az jobb hol ez:
http://www.anandtech.com/bench/Product/677?vs=699
szvsz fx 6xxx
0
0
0
0
PoPet avatar
Öhm izé... Jövőhéten megjön az i5-öm.. 😃
Amúgy a tapasztalatra alapozom..
0
0
0
0
Devis avatar
akár el is adhatja, kb 20k-ért adogatják őket h ardveraprón, i5 2500k-nak akkor meg is van a fele 😜 (kb 40-45-ért adogatják)
0
0
0
0
SYLER avatar
Ha valaki DEVIS-re hallgatna annak azt üzenném, hogy ne dobja ki inkább adja nekem😆
nankacu: ja nekem meg a vga-m veri a gtx670-et😜
0
0
0
0
no avatar
nankacu írta:
Az i3-at majdnem az én procim is veri.. Könyörgöm.. Intel párti vagyok, de az i3 egy kalap szar! i5-re tervezek újítani.. i3 eszembe se jutott, még a gép vételénél sem.

Ezt mire alapozod ?
Vagy csak úgy hasra ütésszerűen ítélsz ? 😊
Közelében sincs a mostani procid, ha olcsón akarsz jót akkor i3.
0
0
0
0
PoPet avatar
Az i3-at majdnem az én procim is veri.. Könyörgöm.. Intel párti vagyok, de az i3 egy kalap szar! i5-re tervezek újítani.. i3 eszembe se jutott, még a gép vételénél sem.
0
0
0
0
Devis avatar
könyörgöm hagyjuk már az i3-kat. még idén kidobhatod őket mert csak 2 magosak, ht ide vagy oda. amd tényleges 4 fizikai mag, az kicsit időt állób
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
no avatar
Reincarnation írta:
Keksz03 írta:
A lényeg az h 4 mag kontra 6 mag esetén a 4 magos processzor jelenleg sokkal jobb vétel ha magasabb órajeleken üzemel. Ez azért van mert a 6 mag felesleges maximum elosztja szépen a számítást.
De egy 4 magos AMD legyen az Phenom II vagy FX gyengébb lesz mint egy Sandy/Ivy Bridge mert eleve gyorsabbak ugyanazon órajel mellett.
Mindazonáltal egy középkategóriás VGA (kb 7850 szintig) mellé még bőven megéri egy X4-es Phenom II vagy egy FX, efölött célszerű i5-be gondolkozni főleg 2 kártyás rendszerek esetén. De ezt sem kell nagyon eltúlozni, nem fogsz 30 FPS-sel többet kapni csak nagyon extrém esetben.
Full HD felbontás mellett egyébként is szükségtelen i5 feletti CPU-t vásárolni kivéve ha többkártyás rendszerre adja valaki a fejét.
Tehát egy közepes gamer konfigba, egy 4 magos AMD tökéletesen megfelel, i5 sajnos drága és annyival többet nem ér ha tényleg csak játékra lenne használva vagy brutális VGA kerülne később mellé vagy még egy pluszba. Azokat akik i7-et vesznek 1 VGA mellé azokat pedig végképp nem tudom megérteni, főleg h a HT miatt sokszor inkább csak hátrányba kerülnek.
A lényeg h erősebb VGA-ra kell törekedni mert az sokkal nagyobb változást eredményez mint egy erősebb VGA persze a fentebb leírtak függvényében. Minden más ezen felül e-pénisz növelés.
Példának okáért nekem is azért volt i5-2500K majd i5-3570K mert még 3 monitoros rendszer volt tervben illetve nem tudtam h lesz-e megint 7970 vagy esetleg többkártyás rendszer terítéken. Ma már egy 4 magos FX és egy 7850 bőven elegendő lenne számomra...

osztom a véleményed akinek van pénze i5re az vegyen i5 akinek nincs az maradjon amd-nél.

Szerintem azonos árkategoriában jobb az AMD
0
0
0
0
no avatar
Keksz03 írta:
A lényeg az h 4 mag kontra 6 mag esetén a 4 magos processzor jelenleg sokkal jobb vétel ha magasabb órajeleken üzemel. Ez azért van mert a 6 mag felesleges maximum elosztja szépen a számítást.
De egy 4 magos AMD legyen az Phenom II vagy FX gyengébb lesz mint egy Sandy/Ivy Bridge mert eleve gyorsabbak ugyanazon órajel mellett.
Mindazonáltal egy középkategóriás VGA (kb 7850 szintig) mellé még bőven megéri egy X4-es Phenom II vagy egy FX, efölött célszerű i5-be gondolkozni főleg 2 kártyás rendszerek esetén. De ezt sem kell nagyon eltúlozni, nem fogsz 30 FPS-sel többet kapni csak nagyon extrém esetben.
Full HD felbontás mellett egyébként is szükségtelen i5 feletti CPU-t vásárolni kivéve ha többkártyás rendszerre adja valaki a fejét.
Tehát egy közepes gamer konfigba, egy 4 magos AMD tökéletesen megfelel, i5 sajnos drága és annyival többet nem ér ha tényleg csak játékra lenne használva vagy brutális VGA kerülne később mellé vagy még egy pluszba. Azokat akik i7-et vesznek 1 VGA mellé azokat pedig végképp nem tudom megérteni, főleg h a HT miatt sokszor inkább csak hátrányba kerülnek.
A lényeg h erősebb VGA-ra kell törekedni mert az sokkal nagyobb változást eredményez mint egy erősebb VGA persze a fentebb leírtak függvényében. Minden más ezen felül e-pénisz növelés.
Példának okáért nekem is azért volt i5-2500K majd i5-3570K mert még 3 monitoros rendszer volt tervben illetve nem tudtam h lesz-e megint 7970 vagy esetleg többkártyás rendszer terítéken. Ma már egy 4 magos FX és egy 7850 bőven elegendő lenne számomra...

osztom a véleményed akinek van pénze i5re az vegyen i5 akinek nincs az maradjon amd-nél.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
0
0
0
0
no avatar
Gandalf ez milyen felbontáson ment így? Far Cry 3
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Slenderman írta:
Ezt annyira imádom amikor írják, hogy ultrán megy a játék 80FPS-el. De azt, hogy milyen felbontáson, meg élsímítás van-e egyáltalán bekapcsolva azt már nem írja le 😃! 90%-ban azt se szokták tudni, hogy az micsoda. Aztán később kiderül a dolog. Felbontás: 1024x768 meg 1280x1024. Itt nem Gandalfra gondolok. De gondolom nem 1080p-ben nyomod a farcry-t 4xaa-val.

Ahogy mondtam/írtam pár sorral feljebb csak 1440x900-as felbontáson tudok játszani. És ha a Far Cry 3-at felrakom ultrára (mindent bekapcsolva és beállítva még az élsimítást is) akkor van max 30 fps-em.
0
0
0
0
no avatar
Hát ne becsüld le a gépem 😃 Mindem Húzva van és Farcry 3 4xAA val ment így 😀 4Ghz melett 😀 De nekem nem 80a max hanem proci miatt most minden game kb 50 max 70el megy MASS efecet 3 is csk 50el ment 😀
0
0
0
0
no avatar
Ezt annyira imádom amikor írják, hogy ultrán megy a játék 80FPS-el. De azt, hogy milyen felbontáson, meg élsímítás van-e egyáltalán bekapcsolva azt már nem írja le 😃! 90%-ban azt se szokták tudni, hogy az micsoda. Aztán később kiderül a dolog. Felbontás: 1024x768 meg 1280x1024. Itt nem Gandalfra gondolok. De gondolom nem 1080p-ben nyomod a farcry-t 4xaa-val.
0
0
0
0
no avatar
ájájájá 😃 ez még gtx 650 ti OC vel volt 😃 most tuti h több 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
FeherGandalf9311 írta:
Érdekes nekem BF 3 ultrán megy 65+on farcry 50-en 😃

Jó, de ha megnézed akkor neked 7850-es kártyád van, amihez a legújabb driver nagyban hozzá járul, hogy ekkora a teljesítménye (BF3 10-15% plusz teljesítmény)!

Nekem nem dob a kártyámon szinte semmit, csak hogy normálisan tudom használni ennyi + a processzorom 3400MHz-en meg és nem 4500-on.

Am jó géped van! 😃
0
0
0
0
no avatar
Érdekes nekem BF 3 ultrán megy 65+on farcry 50-en 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Ja kösz az rohadtul nem lehhe jo. Jol felnyomnák az árakat ami most 30 ezer az lenne 45. De ne igy legyen.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Devis írta:
nincs versenytárs. a piacon egyedül van

Superlompos: miért most nem? 😃

Úgy értam, hogy akkor még drágábban árulnák a termékeiket. 😆
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Superlompos írta:
alex1997 írta:
Devis írta:
Superlompos:
amennyiben van fölös 60k-d lapra+ "k"-s procira

alex1997: egy kártya alá, mint már mondtam amd jó. pl phenommal még egy ideig elleszel, de már 4 éves, szóval ez se tart ki örökké.

Osynho: valóban, elfelejtettem hogy volt konkrét vga megnevezve 😀 sry

Menyi?!?!?!?!?!? 4 éves?? Mi lesz 2 év mulva?? Akkkr.lehet hogy nem is.lesz forgalomba? Igen jo lenne akkor 1 értelmes sorozattal kijönniük ha mem lesz (szerintem akkorra már nem lehetlesz kapni).

A Core 2 Quad procik ellen készültek a Phenom procik, mármint a 2. generációs Quad-ok ellen.

Ferrari056: A Battlefield 3 az kivétel, mert ott a minden VGA vért izzad. Ott csak extrém esetekben lehet proci limitet kisajtolni.

Azért hoztam fel példának a BF3-at, mert ez egy igen gépet kívánó játék, ha mindent feltolunk rajta, meg hát alapból is kell neki gép. De a Far Cry 3 pl ha mindent ultrára rakok, ott max 30 fps-em ugyan ezen a felbontáson.
0
0
0
0
Devis avatar
nincs versenytárs. a piacon egyedül van

Superlompos: miért most nem? 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Semmiképpen sem lenne jó a monopolhelyzet, mert akkor ők szabnák az árakat.

Monopol = egyeduralkodó
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Monopol helyzet az mi az eget jelent? :-)
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Akkor az Intel nyert :'( Vagy max ott lsz az XF
Vagy addigra csak kijönnek valamivel ami hasonlo lesz egy I5 höz. Mármint teljesItményben. De slecial engem nem érint. Igan hogy szeretek játszani de nem vágyok 200 fps re BF 3 ba (amihez ugye 2 vga elkellene) Tehát nekem szerintem elég lesz majd ha salyát gépem lesz egy sima 4-6 magos FX. És itt le is zárom. Jo kis dumálás volt. :-) De elteszem magam holnapra.

arra sokáig kell majd várni, tekintve h az amd nagyon le van maradva. Intel meg nem nyert, mivel ha monopol helyzetbe kerül, akkor abból nagyon nagy gáz lesz
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Akkor az Intel nyert :'( Vagy max ott lsz az FX
Vagy addigra csak kijönnek valamivel ami hasonlo lesz egy I5 höz. Mármint teljesItményben. De slecial engem nem érint. Igan hogy szeretek játszani de nem vágyok 200 fps re BF 3 ba (amihez ugye 2 vga elkellene) Tehát nekem szerintem elég lesz majd ha salyát gépem lesz egy sima 4-6 magos FX. És itt le is zárom. Jo kis dumálás volt. :-) De elteszem magam holnapra.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
alex1997 írta:
Devis írta:
Superlompos:

alex1997: egy kártya alá, mint már mondtam amd jó. pl phenommal még egy ideig elleszel, de már 4 éves, szóval ez se tart ki örökké.

Menyi?!?!?!?!?!? 4 éves?? Mi lesz 2 év mulva?? Akkkr.lehet hogy nem is.lesz forgalomba? Igen jo lenne akkor 1 értelmes sorozattal kijönniük ha mem lesz (szerintem akkorra már nem lehetlesz kapni).

A Core 2 Quad procik ellen készültek a Phenom procik, mármint a 2. generációs Quad-ok ellen.

Ferrari056: A Battlefield 3 az kivétel, mert ott a minden VGA vért izzad. Ott csak extrém esetekben lehet proci limitet kisajtolni.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Osynho írta:
Nem lesz több fps-esd, de értelmet nyer az erős vga-d. 😀 Eddig nem igazán használtad ki. Végeredményben szebb látványt kapsz, hasonló képkockaszám mellett.

Értem köszönöm. 😀 Bár amit lehet azt mindent feltolok ultra beállításra, ha engedi a játék. Pl: BF3 multin 1440x900 felbontáson ultra grafikán 4xMSAA és 16xAF bellítás mellett 40-50 fps-el megy, van hogy 60-80 között.
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Devis írta:
Superlompos:

már van ahol a raktárból is kifogyott. használtan lehet majd max kapni.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:
Superlompos:

Osynho: valóban, elfelejtettem hogy volt konkrét vga megnevezve :) sry

0
0
0
0
Devis avatar
Superlompos írta:
Na Pentium 4 tényleg hulladék volt. Főleg az első generációs...

Az Athlon Xp-k akkor lepipálták őket. Mondjuk a Pentium 4-et ki se kellett volna adniuk, mert csak szégyen volt. A Tualatin Pentium 3 oda-vissza verte a P4-eket.

Devis: Bocsi, benéztem. 😀 Igaz az Amd-s kombó olcsóbban kijön.

én 13e-ért vettem egy x2 550-et, most x4 b55-öm van. lap 18k volt. szal 31-ért van 4 magos procim, amin csak a szorzót kell állítgatni.
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem lesz több fps-esd, de értelmet nyer az erős vga-d. 😀 Eddig nem igazán használtad ki. Végeredményben szebb látványt kapsz, hasonló képkockaszám mellett.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok! (Azért ide írom mert részben idetartozik)

Nos nekem páran azt mondták, hogy (Phenom II X4 965) processzor limitem van szinte mindenben, mert "csak" 1440x900-as felontáson tudok játszani jelenleg és ezért nincs teljesen kihasználva a videókártyám. Ha beszerzek egy 1080p-s monitort, akkor a a teljesítmény emelkedni fog, vagy csökkenni ? Mert állítólag (bár szerintem is így van) pl az olyan kártyák már, mint az enyém (HD6950 2GB) full hd-ban adják le valódi erejüket. Ez valóban így van, vagy csak rosszul informálódtam ez ügyben?

Valaki, aki valóban ért ehhez a dologhoz, az elmondaná nekem pls ?? 😀 😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Na Pentium 4 tényleg hulladék volt. Főleg az első generációs...

Az Athlon Xp-k akkor lepipálták őket. Mondjuk a Pentium 4-et ki se kellett volna adniuk, mert csak szégyen volt. A Tualatin Pentium 3 oda-vissza verte a P4-eket.

Devis: Bocsi, benéztem. 😀 Igaz az Amd-s kombó olcsóbban kijön.
0
0
0
0
Devis avatar
Superlompos:

0
0
0
0
Osynho avatar
Devis:
mi a nem igaz? 😀 2 HD 7970-ről volt szó. Oda kevés egy Phenom, az biztos. 😀

Superlompos:
És a P4 időszakban? Harmat gyengék voltak azok a procik, jó nagy fogyasztás mellett.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció