Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
istvan92: alaplap márkája milyen volt?
codwaw: az a proci még 4 ghz-en is hűvös 😃
Gigabyte 970ud3 volt
u.i: youtube-on csak van valami össze hasonlíto teszt
Hali.Ma 90% elkel a procim,az 1090T,és az áránn tudnék venni FX6300 vagy FX8120 procit.Meiket válasszam?
Drágábbat...40k-ért van 8320.😀
codwaw: az a proci még 4 ghz-en is hűvös 😃
hát milyen tápod van?mer hogy 1 dolog selejtes az 1 dolog de hogy a lap meg a proci is annak kicsi az esélye!!!!!
Chieftec ctg 500 80p az lehet h az alaplap halt es nyirta a procit is ?
A tuning nem olyan nehéz dolog, elég sok leírás is van a neten, pl a logout-ot nézd meg. De segítünk itt többen is. 😀 Az ilyen segédprogramokat felejtsd el, összevissza állítgatnak mindent, túlfeszelik a procit. Tuningolni biosból kell.
gyenesmartin
De ha vennék 1 jobb kártyát pl gtx 560Ti vagy gtx 480 akkor meg a proci nem hajtaná ki...vagy?
De ha vennék 1 jobb kártyát pl gtx 560Ti vagy gtx 480 akkor meg a proci nem hajtaná ki...vagy?
Üdv!
Mennyit dobna a gépemen 1 új proci?
Mostani : Athlon 2 x4 640
Amire váltanék . Phenom 2 x4 965
Mondjuk szám szerint ha 1 játék a mostanival stabil 30Fps akkor mennyi lehetne a kiszemelt procival?
Gondolom 1 jobb kártyával többet érnék, de ezt a cserét megtudnám oldani 8.000 Ft-ból kártya cserénél meg kb. 20K lenne ami jelenleg nem megoldható..
Mennyit dobna a gépemen 1 új proci?
Mostani : Athlon 2 x4 640
Amire váltanék . Phenom 2 x4 965
Mondjuk szám szerint ha 1 játék a mostanival stabil 30Fps akkor mennyi lehetne a kiszemelt procival?
Gondolom 1 jobb kártyával többet érnék, de ezt a cserét megtudnám oldani 8.000 Ft-ból kártya cserénél meg kb. 20K lenne ami jelenleg nem megoldható..
Meg.
hansoka: Elszí pávör felejtős. Annyira jó ár/érték alaplap+cpu ebben az árban nincs.
Nem feltétlenül kell 50k ért lehet ólcsóbb is 😃
Néztem ilyeneket is:. lap: MSI 970A-G46
proci: AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition vagy AMD Phenom II X4 965 BE
Sziasztok!
Intel Core i5 3330 3ghz processzor és egy asrock z77 pro3-as alaplap megéri a 70k-t?
Újonnan vagy használtan ? Mert vadiújan még elmegy,de használtan már sok(Új : i5 3330 box~45k,asrock z77 pro3~22.500-tól,össz:67.500)
hansoka: Elszí pávör felejtős. Annyira jó ár/érték alaplap+cpu ebben az árban nincs.
Intel Core i5 3330 3ghz processzor és egy asrock z77 pro3-as alaplap megéri a 70k-t?
Processzort és alaplap vételt tervezem 50k maximum 52k körüli értékben, ebben kérném a szakértők segítségégét, ha lehet a táp is el bírja.
ja bocsi akkor 4darab van benne és összesen 80szál.
[LINK]
10fizikai mag, de HT-vel az ugye 80 szál.
Elég brutális nem???????
Azzal hogy menne a renderelés? 80szálon? 😲 Főleg, hogy ha 2helyes alaplapban van 2, az akkor már 160szál😲
Na. azon hogy menne a 3d szerkesztés?
Hát igen. Elég vicces, mikor kérdezik, hogy led, vagy lcd tv-t vegyenek-e. 😃 És többször hallottam komoly boltokban az eladóktól, hogy ilyenkor elmagyarázzák, hogy az lcd elavult, led tv-t kell venni 😃
Mindegy, én elvagyok a fos ccfl-es Dell-emmel. Néha-néha könnyes szemmel megnézek egy-két ledes monitort amelyik 1000000:1 kontrasztarányt tud, nameg 1ms-os válaszidőt, aztán használom tovább a lejárt technikát... 😂
Viszont egyenlőre még nem ezt jelenti, ezért is mondjuk, hogy átverés. 😀
Hát igen. Elég vicces, mikor kérdezik, hogy led, vagy lcd tv-t vegyenek-e. 😃 És többször hallottam komoly boltokban az eladóktól, hogy ilyenkor elmagyarázzák, hogy az lcd elavult, led tv-t kell venni 😃
Mindegy, én elvagyok a fos ccfl-es Dell-emmel. Néha-néha könnyes szemmel megnézek egy-két ledes monitort amelyik 1000000:1 kontrasztarányt tud, nameg 1ms-os válaszidőt, aztán használom tovább a lejárt technikát... 😂
Viszont egyenlőre még nem ezt jelenti, ezért is mondjuk, hogy átverés. 😀
Te kis butus, nem tudod te mi a jó... 😂
Amúgy hozzá nemértő eladókról van pár sztori. 😃 Anyám többet tud a többségnél, csak mert anno ő volt a legközelebb, akivel meg tudtam osztani újdonsült tudásom. 😆 És akkor a sok gyökér azt állítja, hogy informatikus. Ezért szoktam kiröhögni az oldalon egyeseket, amikor azzal jönnek, hogy ilyen meg olyan rokonom/ismerősöm - vagy ő maga - informatikus. Mint mathejocy a nagy tuningbajnok, aki csoda, hogy egyáltalán be tudja kapcsolni a gépét...
Gondoltam is rá, hogyha minden kötél szakad, elmegyek egy számtech boltba eladónak, sztár lennék köztük, pedig aztán én se vagyok közel sem első rangú informatikus. Mondjuk nekem hazudnom kellene, hogy eladjam a szart. 😃
Pedig ez egy elég nagy piaci rés. :/ Nade, nem én vagyok a döntéshozó ezekben a kérdésekben. Sajnos. 😃
Nyomatják a 15,6"-t fényes kijelzővel, jó nagy műanyag házban. 😞 Az ips panel még véletlenül se jelent meg, pedig az asztali monitoroknál egész jól befutottak. Pár éve még a fos tn-eseket nyomták le az emberek torkán a kamu marketing dinamikus kontrasztaránnyal.
Még mindig megy a kamu LED TV meg monitor duma... Érdekes előtte nem CCFL TV meg monitor volt. 😃 Sokan így is bedőlnek. Mondjuk a LED háttérvilágítás tényleg hasznos, de elég idegesítő, amikor egy prémium kategóriás monitor kap egy fostos edge-led világítást, csak mert "vékonynak kell lennie", és "ez is LED, úgyis megveszik".
Nyomatják a 15,6"-t fényes kijelzővel, jó nagy műanyag házban. 😞 Az ips panel még véletlenül se jelent meg, pedig az asztali monitoroknál egész jól befutottak. Pár éve még a fos tn-eseket nyomták le az emberek torkán a kamu marketing dinamikus kontrasztaránnyal.
Na, ez a bajom... Nekem hatalmas egy 15,6-os noti, az 1366-os felbontás meg egérmozi ilyen képátlónál.
Szóval kisebb képátlóval kellene egy jól összerakott gép, normális hardverrel (nem kell high eng gémer cucc), lehetőleg matt kijelzővel, hosszú üzemidővel (min 6 cellás akksi), emberi áron. Na ilyet nem találok. 😃 Nem mintha most annyira venni akarnék, de nekem egy ilyen gép lenne az ideális. Brazost kapni ilyen méretben, de az mégsem az igazi. :/
Szép álom. 😀 Sajnos ilyen tényleg nincs. Talán majd egy Kabini-val szerelt gép már tudni fog ezt-azt 4 maggal meg GCN iGPU-val.
Szóval kisebb képátlóval kellene egy jól összerakott gép, normális hardverrel (nem kell high eng gémer cucc), lehetőleg matt kijelzővel, hosszú üzemidővel (min 6 cellás akksi), emberi áron. Na ilyet nem találok. 😃 Nem mintha most annyira venni akarnék, de nekem egy ilyen gép lenne az ideális. Brazost kapni ilyen méretben, de az mégsem az igazi. :/
Csinos ez a Lenovo! 😀 11-12-13 colosban van /lesz trinity-s notebook? 😊
Kizártnak tartom, hogy egy akkora notiba 35W-os procit pakoljanak. 😃 Bár diszkrét VGA nélkül elképzelhető.
Szerk.: És tévedtem, vagyis félig-meddig, diszkrét VGA nélkül van. A Samsung Series 5-ben 13,3"-os, illetve 14"-ban több Lenovo is van. Persze a teljesítményükhöz képest brutál drágák... 😆 Konkrétan diszkrét VGA nélkül kerülnek annyiba, mint a 15-16"-os társaik.
Szerk.: Lenovo ThinkPad Edge E535 150eFt
Játékra gt630 minimum, szerintem 😀 Mennyiért vennéd azt a laptopot?
120-150k között néztem és ez volt az általam legjobbnak itélt (részletfizetés miatt adott a választék árukészletből)
Én az i3-ast venném. GPU kb. ugyan olyan, de a cpu jobb az elsőbe.
Hát egy kicsit jobb a GT620 a tesztek alapján, csak nemtudom hogy a vga gyengeségét pótolhatja-e a cpu erőssége
2 laptop között gondolkozok amikben a proci és a vga más.
Az egyikben Intel Core i3-3217U vagy Intel HD4000 társaságában, a másikban pedig Pentium B970 egy nvidia GT620M(1GB) társaságában. Az áruk közel annyi...melyiket érdemesebb megvenni?
Nem vagyok pontvadász.😜