Hello. Egyik ismerősöm összerakott gépet készül vásárolni, bár mondtam neki, hogy nem igazán kéne, nem lehet meggyőzni, szóval adott két gép, Egyikben egy Athlon II X4 840-es 3,1 GHz proci és egy R7 260X 1GB DDR5-s kártya, másikban pedig egy Athlon X4 860k 3,7 GHz-s proci és R7 250X 2GB DDR5-ös kártya. Mindkét VGA 128 bites. Kérdésem a következő, van e valakinek tapasztalata ilyen esetleg hasonló felépítésű géppel? Egyáltalán ezek a procik ki tudják-e hajtani ezeket a VGA-kat? Köszi előre is a választ 😃
Az előnyét neked kell tapasztalnod a rendszer általános sebességében és játékok alatt. Ha nem melegszik túl, nem lesz baja. Ilyen régi CPU-t bűn nem húzni 😃
Intel core 2 dou e 4600 as 2,4 ghz procit lehetne overclockolni? Ha esetleg igen lenne valami baja ilyesmi? 2,7 re huznam fel..Elonye es / hatranya? Koszi elore a valaszt!! 😉
Az első egy Hitachi 1 terrás, a második egy Samsung másfél terrás, a harmadik és negyedik WD 1 terra, amiből az egyik( a mostani) Caviar Blue, merthogy a két félterrásom is az volt, és azok teljesen csöndben vannak, gondoltam, hogy akkor majd az egy terrás is csöndbe lesz. De nem így lett.
milyen típusúak pontosan a vinyók? Olyan mintha fejpakolási mániájuk lenne! 😆 Nekem is volt régebben egy olyan Toshiba vinyóm ami folyamatosan kattogott. 😃
Egy ssd és egy hdd fér el a kábelek miatt sajnos csak. Lehúztam mindegyiket már és vissza, egyedül a két félterrás full csöndes, a másik négy 1 terrásoknál meg mintha az olvasófej beleütközne mindig valamibe..
Akkor próbáld meg azt hogy lehúzod az összes HDD-t és csak egyet dugsz be az egyik sata csatiba, ha ott nem kattog akkor huzd ki és dugd be oda a következőt és így tovább......
6gb/seces fekete sata kábelre cseréltem sárgáról, plusz új slotba dugtam az alaplapon is, szóval azok sem lehetnek. És most ugyanezen van a félterrás, ami jelzem, a legrégebbi az összes közül. Plusz van még egy 14% kondis félterrásom, annak sincs semmi hangja, pedig az már tényleg a halálán van..
hát a Táp nem biztos hogy kilőve attól hogy az az 1 darab vinyó jó rajta lehet hogy strapabíróbb még benne van az anyag 😃 De lehet hogy az alaplapon lévő sata vezérlő gyilkolná a merevlemezeidet? más nem igen lehet
na, fejlemények... a 4. HDD-met vásároltam meg a mai nap folyamán... EZ IS KATTOG! .. nem hittem el... sőt, reggel még 100 volt a kondíció, most meg már hibás szektor van rajta és csak 99%, ki is vettem, mert azt hittem, hogy a tápom gyilkolja tényleg a HDD-t.. visszaraktam a régi 500 gb-osat, ami 1 éves.. és teljes csönd, egyszer nem kattant még, terhelés alatt is full csönd.. a másik 4db 1 terrás pedig megállás nélkül kattog, és ripeg ropog, ez mi a jó istentől lehet? ezek után a táp kilőve, fogalmam sincs, hogy mitévő legyek..
de nem merem betenni mert leégeti az alaplapot vagy bármi átmegyek rajta targoncával😃
jobb ötletem támadt elő vettem a nagyfiút(hőlégfúvó)
Semmi változás.Kuka...!Ennyi át tettem a felső csatlakozóba és mindig újraindul a gép tőle illetve a venti is felpörög le lassul.Valami áram gond lesz itt.
hát nem tudom ez a sütés dolog túl morbid.
nem értem mitől ment tönkre.....fuuu
most szét szedtem semmi szemmel látható dolog nincs rajta...
pedig jól össze dolgoztak együtt.
Szaki haverom nincs csak aki pénzért annyit meg már nem ér a kártya hogy fizessek érte 20 e ft kb.
Nem lehet nagy dolog ez a sütés(utána nézek)elkeseredésemben.
Omis:Hát akkor lehet hogy sajnos az a VGA tönkrement. 😕
Bronson:Én nem azt mondtam dekazsolt-nak hogy FHD-ban játszon ezentúl,hanem hogy próbálja meg, ha ott nem 30 hanem mondjuk 80% lesz a VGA kihasználtsága akkor egyértelműen cpu limitje van. 😀
Nekem is x3 720 van (húzva) arra a felbontásra, amin játszok, eddig bevált. Nem sok játék volt eddig amit ne tudtam volna kipróbálni! az a baj, ha meg a felbontást növeled olyan nagy mértékben, arra meg már nem lesz elég a vga sem... tehát ez egy ördögi kör, alaposan meg kell válogatni a komponenseket bizonyos felbontásokhoz, hogy ne legyen egyik alkatrész sem olyan szélsőségesen korlátozó tényező, hanem amennyire csak lehet egy szinten legyenek...
Igen, elég kis felbontáson, 1280x1024-ben játszom. Kipróbálom majd FullHD-ban is... Procit úgy is akartam cserélni, az az X3 720 remélem elég lesz hozzá.
HD 5670-nel is volt ilyen problémám. 1 hétig nem volt gond, normálisan futott aztán egyszer csak a kihasználtság leugrott és elkezdett droppolni, akadozni.
Procit úgy is hamarosan akarok cserélni... Phenom II X3 720-at néztem.
HD 5670-nel is volt ilyen probléma a GTA 5-nél. Procim 80-90% körül megy. Bf3-PvZ Ultrán jól fut, Far Cry 4-nél sincs gond, ennél a két játéknál tapasztaltam. Esetleg egy másik drivert próbáljak?
Vga témában sajnos nem vagyok otthon főleg úgy hogy nem jelez semmi hibát.(csak előtte lefagyott a rendszer)
Hali
sajnos a második vga kártyám nem ad képet teljesen mindegy melyik slotban van
sem eszközkezelő,sem gpu-z,sem hw monitor nem látja.
Led nem jelzi hogy hiba lenne,csatlakozók jók.
Mit lehet tenni?
1-2 játékban azt tapasztaltam, hogy a videokártya kihasználtság kicsi. Pontosabban GTA 5-nél és Battlefield 4-nél ahol 30% körül megy... Far Cry 4, Battlefield 3, PvZ GW stb. nincs ilyen gondom. 15.7.1-es és a 15.4.1-es driverrel is próbáltam. Valami ötlet? 😕
Amúgy milyen árban venné a gépet?
Más nem jut eszembe.
Azok a régebbi piros fekete csatik elég gyengék.
Omis
keres rá a hardverapron.
Van egy ( vagy több) tag aki reballozza a GPU-kat és olyan 10k-ért csinálják.
jobb ötletem támadt elő vettem a nagyfiút(hőlégfúvó)
Semmi változás.Kuka...!Ennyi át tettem a felső csatlakozóba és mindig újraindul a gép tőle illetve a venti is felpörög le lassul.Valami áram gond lesz itt.
nem értem mitől ment tönkre.....fuuu
most szét szedtem semmi szemmel látható dolog nincs rajta...
pedig jól össze dolgoztak együtt.
Szaki haverom nincs csak aki pénzért annyit meg már nem ér a kártya hogy fizessek érte 20 e ft kb.
Nem lehet nagy dolog ez a sütés(utána nézek)elkeseredésemben.
Ha sütés sem segít, akkor semmi...
Bronson:Én nem azt mondtam dekazsolt-nak hogy FHD-ban játszon ezentúl,hanem hogy próbálja meg, ha ott nem 30 hanem mondjuk 80% lesz a VGA kihasználtsága akkor egyértelműen cpu limitje van. 😀
a francba komolyan mondom.....
Procit úgy is hamarosan akarok cserélni... Phenom II X3 720-at néztem.
Omis:Ha van lehetőséged kérd meg valamelyik ismerősödet hogy próbáljátok ki őnála a VGA-t és ha ott sem működik akkor sajnos kuka.
Hali
sajnos a második vga kártyám nem ad képet teljesen mindegy melyik slotban van
sem eszközkezelő,sem gpu-z,sem hw monitor nem látja.
Led nem jelzi hogy hiba lenne,csatlakozók jók.
Mit lehet tenni?
1-2 játékban azt tapasztaltam, hogy a videokártya kihasználtság kicsi. Pontosabban GTA 5-nél és Battlefield 4-nél ahol 30% körül megy... Far Cry 4, Battlefield 3, PvZ GW stb. nincs ilyen gondom. 15.7.1-es és a 15.4.1-es driverrel is próbáltam. Valami ötlet? 😕
SATA: [LINK]