Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Sziasztok!

Nekem az AMD AthlonII X3 procim alapon 26 fokos. Ennyit is ki az everest. De 3 ora NFS Hot pursuit utan se ir tobbet 30 foknal. Ez lehetseges? Vagy az everest szur el valamit?
Mert az lehetseges, mert a max 1800-as ventimre 8900 rpm-et irt, a prociera pedig 9000ret, es nem vettem eszre repulo ventilatordarabokat..
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Feki1991 írta:
Tesla GoD írta:
Feki1991 írta:
Én ma faragtam le kerek 20 fokot a VGA hőmérsékletéből (MAX 83-ról 63-ra) egy roppant egyszerű megoldással... 😀

és mi az? vagy ez valami reklám, hogy ez az első két sor, és ha a többit meg akarom tudni, akkor fizessek X zsetonnyi összeget?😂

így van, pontosan így képzeltem el! 😆 aki a legtöbb adja annak mondom el! 😆
ám a megoldás tényleg egyszerű, megoldottam (egy fan tunellel) hogy kintről a hűvös levegőt szívja ne az általa felmelgítettet s az eredmény engem is meglepett, a 65öt éppen súrolja Kombustorral + húzott órajelekkel... 😀
ezt ki fogom próbálni, mit ajánlasz, gégecsövet, vagy WC papír gurigákat?😂
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Tesla GoD írta:
Feki1991 írta:
Én ma faragtam le kerek 20 fokot a VGA hőmérsékletéből (MAX 83-ról 63-ra) egy roppant egyszerű megoldással... 😀

és mi az? vagy ez valami reklám, hogy ez az első két sor, és ha a többit meg akarom tudni, akkor fizessek X zsetonnyi összeget?😂

így van, pontosan így képzeltem el! 😆 aki a legtöbb adja annak mondom el! 😆
ám a megoldás tényleg egyszerű, megoldottam (egy fan tunellel) hogy kintről a hűvös levegőt szívja ne az általa felmelgítettet s az eredmény engem is meglepett, a 65öt éppen súrolja Kombustorral + húzott órajelekkel... 😀
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD na Az nagy flas lenne 😂😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Be kell vágni az egész gépet egy akváriumnyi olajba, aztán csókolom. 😃 Esetleg egy keringetőt még rá lehet kötni, hogy egyáltalán ne melegedjen maga az olaj sem. ^^
egyszerűbb ha be se kapcsolod a gépet, a módszer hatásosságától leesik az állad is
tomaszka88 írta:
Az nem gáz,hogy nekem különbőző márkájú ház hűtő ventilátoraim vannak? 1db Thermaltake,és 2 db Cooler Master😀
nem gáz, ha csak nem kezdenek el márkaharcot vívni az alaplapon ugrálva éjszaka
0
0
0
0
no avatar
Az nem gáz,hogy nekem különbőző márkájú ház hűtő ventilátoraim vannak? 1db Thermaltake,és 2 db Cooler Master😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Be kell vágni az egész gépet egy akváriumnyi olajba, aztán csókolom. 😃 Esetleg egy keringetőt még rá lehet kötni, hogy egyáltalán ne melegedjen maga az olaj sem. ^^
0
0
0
0
Adam996 avatar
Egyszerű leveszed a gépházat 😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Feki1991 írta:
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Feki1991 írta:

MSI Afterburner ?
Nvidia Inspector ?
😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
0
0
0
0
almos avatar
Kmisi99 írta:
Ha nagyon olcsó de jó kell Arctic F12 Ha kicsit drágább Collink Swif 2 mindkettő az árkategóriájuk egyik legjobbja

Az Arctic F12 jobban tetszik,valószinűleg abból beszerzek 5 darabot. Már csak azt kell eldöntenem,hogy melyik hogy álljon...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha nagyon olcsó de jó kell Arctic F12 Ha kicsit drágább Collink Swif 2 mindkettő az árkategóriájuk egyik legjobbja
0
0
0
0
almos avatar
Synda írta:
almos írta:
Kellenének valami jó ventillátorok.
120mm-sből kell 5db.

Mennyit szánsz rá?

Enermax Cluster Twister 4300/Db

Cooler Master Excalibur 120 3900/Db

ThermalTake A2449 3200/Db

Scythe Ultrakaze DFS123812L-2000 2700/Db

ThermalTake AF0018 2400/Db

Enermax Apollish 2100/Db

Zalman ZM-F3 1500/Db

Arctic Cooling F12 1500/Db

Ezek 120 milisek

Hát nem sokat,melyik a legolcsóbb és melyik ezek közül a legjobb?
Jah ls nem kell semmi extra,ilyen LED, meg hasonlók, csak sima ventillátor.
0
0
0
0
almos avatar
Kellenének valami jó ventillátorok.
120mm-sből kell 5db.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a hátsó venti általában kifele szokott fújni
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
A rendszerhuto ventillatort hogy erdemes berakni? Ugy hogy befele fujjon a hazba, vagy kifele fujjon a hazbol?
0
0
0
0
Sheriff avatar
Intel honlapján 64C írnak!Na mind1 köszi!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Sheriff írta:
ÉS ezt a korlátozást fel tudom oldani valahogyMMert egy Intel Pentiam D 820 az 1.8 ról felraktam 3 GHz re és terhelés alatt 59Cfokos 2400 fordulatos hűtéseel
nézelődj biosba ilyesmi opciók után, azt nemtom h P D nek mi az ideális hőmérséklet, de nálam a P4 HT 3.4 Ghz en max terhelésen 65 fok körül van, és tökéletesen működik
0
0
0
0
niteforce avatar
Az egy kituno hofok, az enyem 3.4 GHz ami nem volt huzva az 60 folott jar nyugiban gyari hutovel...
0
0
0
0
Sheriff avatar
ÉS ezt a korlátozást fel tudom oldani valahogyMMert egy Intel Pentiam D 820 az 1.8 ról felraktam 3 GHz re és terhelés alatt 59Cfokos 2400 fordulatos hűtéseel
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Sheriff írta:
porosnak nem poros az tuti de akkor mivel tudnám beállítani h forogjon megint annyival?Ja egyébként alaplap csre volt azota talán azota iylan segíts pls mert tuningoltam eggy kicsit és kellene az a 1000RPH a hűtéshez!
akk valszleg az új alaplap nem pörgeti fel teljes fordulatra, lehet nem találja elég forrónak a procit, vagy le van korlátozva
0
0
0
0
Sheriff avatar
porosnak nem poros az tuti de akkor mivel tudnám beállítani h forogjon megint annyival?Ja egyébként alaplap csre volt azota talán azota iylan segíts pls mert tuningoltam eggy kicsit és kellene az a 1000RPH a hűtéshez!
0
0
0
0
niteforce avatar
valami leszabalyozza, vagy poros.
0
0
0
0
Sheriff avatar
Az miért van hogy régen 3800as fordulattal hűtött a prociventi mostmeg csak 2400 al megy max ?😲
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
niteforce írta:
Norbi1996 írta:
niteforce írta:
ha nem tervezel brutal tuningot akkor igen, de ha sokat huzol (tobb mint 1 GHz) akkor mar nem tudja jo hofokon tartani

Mien hűtőt ajánlassz max 8 ezer forintért???
A Q8300-as procimat akarom felhúzni 3.5Ghz-ig kb.

Arra TX3-meg megfelel, ha csak mondjuk 3.2 GHz-re huzod. Szerintem azt meg le tudja huteni. Ilyen arkategoriaban a tx 3 verhetetlen

Értem! Köszi!
0
0
0
0
niteforce avatar
Norbi1996 írta:
niteforce írta:
ha nem tervezel brutal tuningot akkor igen, de ha sokat huzol (tobb mint 1 GHz) akkor mar nem tudja jo hofokon tartani

Arra TX3-meg megfelel, ha csak mondjuk 3.2 GHz-re huzod. Szerintem azt meg le tudja huteni. Ilyen arkategoriaban a tx 3 verhetetlen
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Hali! Érdeklődnék a Coolermaster hyper tx3-as procihűtőről! Tuningoli akarnék a segítségével...megéri megvenni?
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Haverom leszerelte az oldak lapot és mellé rakott egy ventillátort 😆
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Hali! A Coolermaster Hyper Tx3-as hütőről szeretnék tudakozódni!!! Jó hűtő? Megéri az árát?
0
0
0
0
Lizard avatar
Tesla GoD írta:
Ruslan írta:
Hali
egy kérdésem lenne. Egy Intel Core i7 990X-re milyen hűtőt lenne érdemes rakni? vízhűtésest vagy sima ventiset? és milyet konkrétan. konkrétan a tuning nem annyira érdekel mert programozáshoz fog kelleni, csak az a lényeg hogy jól hűtsön.
Választ(okat) előre is köszönöm.
Scythe Ninja 3 pl nagyon szépen hűt, durva OC nélkül bőven elég lesz

Ha ennyi pénzt kiadsz a tervezett gépedre szerintem vegyél akkor már vízhűtést, én azt javasolnám inkább!

Corsair H70
ThermalTake CL-W0171d
ezek még árban is elfogadhatóak!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Ruslan írta:
Hali
egy kérdésem lenne. Egy Intel Core i7 990X-re milyen hűtőt lenne érdemes rakni? vízhűtésest vagy sima ventiset? és milyet konkrétan. konkrétan a tuning nem annyira érdekel mert programozáshoz fog kelleni, csak az a lényeg hogy jól hűtsön.
Scythe Ninja 3 pl nagyon szépen hűt, durva OC nélkül bőven elég lesz
0
0
0
0
Ruslan avatar
Hali
0
0
0
0
Sheriff avatar
Intel Pentuim D 820 (2.8GHz) proci gyári hűtéssel gáz ha egy DIRT2,Cryssi 2 közben 56 Cfokos?
0
0
0
0
cey85 avatar
szerintetek melyik lenne jobb az X4 955BE procimra? Majd húzni is akarom, lehet nem is kicsit.

1: Thermaltake CL-P0564D Frio 4in1
2: Scythe Mugen 2

a válaszokat várom nagyon😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda írta:
Szerinted mi a különbség?

Szín/világít/Ár

Más a felépítése is, és míg a Frio 220W TDP-ig alkalmazható, az OCK 240-ig...
0
0
0
0
aaron_ avatar
ha tuningolni akarsz akkor szvsz inkább mugen 2-t vegyél
0
0
0
0
cey85 avatar
Kmisi99 írta:
Az a kis vacak nem hiszem hogy jobb lenne jelentősen. Ha már cserélsz cserélj valami normális nagydarab hűtőre

igazad lett mert leteszteltem és a TX3-asom lepipálta a Zalman hűtőt. Így szerintem veszek egy Scythe Ninja 3-at, Szerintem ez lesz az igazi egy jó tuninghoz😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem ha annyira kell rendelj kintről, én is sokmindent rendelek onnan, és semmi baj nincs vele
0
0
0
0
hnemaria avatar
én szerintem egy tx3 at fogok venni, és kész... nyárra jó lesz. most meg rajta van az alap szutyok 😃
0
0
0
0
DMSASD avatar
cz92 írta:
Helósztok nem tudjátok hogy lehet e már az országban Thermaltake Frio OCK -t kapni??? És ha igen akkor hol?

Előre is Kösz!

hy jó kis hűtő utánanéztem a hivatalos oldalán még csak 1 magyarországi eladót találtam http://www.cedruskft.hu
0
0
0
0
cey85 avatar
de ha azt mondod, hogy a TX3-as jobb akkor miért van az, hogy a TX3-as az 4800Ft, a Zalman pedig 10.500-12.000Ft között mozog? Az a szerencse, hogy letesztelhetem mielőtt döntök. 1-2 napon belül kiderül melyik a jobb
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ebben az esetben nem rossz de nem lehet nincs olyan jó mint a tx3 de egy próbát megér
0
0
0
0
cey85 avatar
Kmisi ezt 3k-ért adnák nekem oda. azért lehet megérné nem? hétvégén ki is tudnám próbálni, hogy mit tud a TX3-assal szemben. Így már jobban hangzik nem?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció