Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok!Valaki tudna nekem kölcsön adni 50000FT-ot egy i5-ös procira?Köszönöm előre is.
Ez valami vicc?
Helló azt szeretném kérdezni,hogy jó lenne-e a gépembe egy http://***/webshop/product/amd_phenom_ii_x4_965_3.40ghz_am3_box_black_edition/117877 ??
sajnos nem. de Phenom II x4 945 3.0 GHz az mehet bele.
Elbírna egy erősebbet az tuti. Szerintem egy gtx650-nel még nem lenne limited.
Lukuc: Jól látom, hogy Codegen tápod van?
Akkor rosszul tudtam. Viszont a gép elbírna egy erősebb vga-t nem? Meg a proci is elbírná nem lenne limit vagy micsoda? 😃
Heló!
Biostar gf7050-m2 alaplapom van.Majd ha lesz rá keretem szeretnék egy erősebb procit meg egy videókártyát venni bele. Azt szeretném kérdezni,hogy lehet e fejleszteni ezen a gépen e majd valamit.
Biostar gf7050-m2 alaplapom van.Majd ha lesz rá keretem szeretnék egy erősebb procit meg egy videókártyát venni bele. Azt szeretném kérdezni,hogy lehet e fejleszteni ezen a gépen e majd valamit.
Van intel-es és amd-s gépem is. Szerintem ha az árakat nézzük, akkor jobb választás lenne egy szorzózár mentes phenom 2-es négymagos amd mint az i3-as.
Javaslom hogy ne csak a processzor árakat nézzétek hanem a hozzá való alaplap árait is. Így az amd-s rendszernél már lehetne spórolni annyit hogy egy erősebb vga-t is bele lehetne rakni a gépbe, ami azért jobban számít játéknál, főként ha fullHD-ban játszik az ember.
Valamint ebben az esetben ott van a tuningolhatóság, ami az i3-nál elhanyagolható, míg a szorzózár mentes amd-nél gyerekjáték.
Ha ezek után is az i3-at veszitek, lelketek rajta, én nem érvelek tovább.
Van akin nem lehet segíteni...
Hagyjad. nagyon elvakultak.
De arra már nem tudtad h már idén kevés lesz, hiába van ht (amit megjegyzem sokan 2 valós magnak néznek, pedig kb max 20%-ot + -t ad)
Javaslom hogy ne csak a processzor árakat nézzétek hanem a hozzá való alaplap árait is. Így az amd-s rendszernél már lehetne spórolni annyit hogy egy erősebb vga-t is bele lehetne rakni a gépbe, ami azért jobban számít játéknál, főként ha fullHD-ban játszik az ember.
Valamint ebben az esetben ott van a tuningolhatóság, ami az i3-nál elhanyagolható, míg a szorzózár mentes amd-nél gyerekjáték.
Ha ezek után is az i3-at veszitek, lelketek rajta, én nem érvelek tovább.
Van akin nem lehet segíteni...
Nah haverom gépébe lesz átbeszéltük, és az i3 mellett döntöttünk, mert azért valljuk be jobb mint az AMD... Stabilabban áll a lábán. ÉS amire neki kell arra jó.. AMD fanok most jönnek majd de nem érdekel.
http://www.hardcoreware.net/amd-vs-intel-bulldozer-vs-sandy-bridge/7/
Tessék!
megse nézem inkább. valami értelmesebb oldalt olvass
NagnorTM: feladom. elmegyek 😆 írtam profilodnál 😆
Akkor csak a te kérésedre még egy pár
http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-fx-pentium-apu-benchmark,3120-3.html
http://www.techspot.com/review/467-skyrim-performance/page7.html
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8120-6100-4100_6.html#sect0
http://www.hardcoreware.net/amd-vs-intel-bulldozer-vs-sandy-bridge/7/
Tessék!
megse nézem inkább. valami értelmesebb oldalt olvass
NagnorTM: feladom. elmegyek 😆 írtam profilodnál 😆
Ég és Föld.😊
Tessék!
Egyébként csak azért kérdeztem mert az fx az i5-t jó pár helyen (általad említett 8 magos) elveri, de szted az i3 jobb az fx-nél.
Jó lenne ha a hülyeségeket alá is támasztanád valamivel, mivel félrevezetsz másokat
Intel Core i3-2120 Vs AMD Athlon II X4 640
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
Nocsak, az AMD csak nem öli meg a géped?
A másik meg az, hogy messze nem egy árkategória a kettő. Az egyik 18, míg a másik 29...vajon melyik a jobb?
Ide a Phenom II X4 965 körül illik, és ott AMD.
Indok: 4 mag és tuninglehetőség.
i3 a jobb lehet h drágább de ellenben az AMDvel ott bár 2mag van DE 4 száll és ez nem mind1!
Az írásodból azt olvasom ki, hogy neked a két száll, ami szál, felér 2 maggal.
Ami igen csak buta gondolat.
Rosszul értelmezed, és azt írtam h az i3 2 maggal és 4 szálal rendelkezik! És játéknál inkább a szálak számítanak!
Aha, főleg amikor a HT lassulást okoz pár játéknál...
De biztos a szálak számítanak jobban mint a fizikai mag. 😊
Jó akkor egyszerűbb példa, hogy van az h az említett i3 2/4, és a 8 magos AMD majdhogynem egy szinten van, sok helyen nagyon közel vannak egymáshoz teljesítményben! Akkor mégis h is van ez 2 mag hogy éri után a 8 magot?? Meg is mondom, hiába a magok száma ha a szálak mind a két procinál ugyan annyi 4-4!
azt az eget. ezt a marhaságot honnan vetted elő? szóval azt mondod, h az i3 még az i5nél is jobb? Kérlek maradj itt a Földön, és ez esetben az amd-t ajánld a gagyi i3 ellen, mivel azt még idén kidobhatod ht-stől mindenestől, mert kevés lesz. tuning sincs benne.
Egy szóval sem mondtam h az i5től jobb volna! De mind1 is, én tudom mi van kész! 😃 a számok nem hazudnak! 😜
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
A másik meg az, hogy messze nem egy árkategória a kettő. Az egyik 18, míg a másik 29...vajon melyik a jobb?
i3 a jobb lehet h drágább de ellenben az AMDvel ott bár 2mag van DE 4 száll és ez nem mind1!
Rosszul értelmezed, és azt írtam h az i3 2 maggal és 4 szálal rendelkezik! És játéknál inkább a szálak számítanak!
Jó akkor egyszerűbb példa, hogy van az h az említett i3 2/4, és a 8 magos AMD majdhogynem egy szinten van, sok helyen nagyon közel vannak egymáshoz teljesítményben! Akkor mégis h is van ez 2 mag hogy éri után a 8 magot?? Meg is mondom, hiába a magok száma ha a szálak mind a két procinál ugyan annyi 4-4!
azt az eget. ezt a marhaságot honnan vetted elő? szóval azt mondod, h az i3 még az i5nél is jobb? Kérlek maradj itt a Földön, és ez esetben az amd-t ajánld a gagyi i3 ellen, mivel azt még idén kidobhatod ht-stől mindenestől, mert kevés lesz. tuning sincs benne.
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
i3 a jobb lehet h drágább de ellenben az AMDvel ott bár 2mag van DE 4 szál és ez nem mind1!
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
Melyik éri meg jobban?
Indoklást is kérek! 😀
[quote][b]gatya123 írta:[/b]
[quote][b]cseszka írta:[/b]
Hali.Ma 90% elkel a procim,az 1090T,és az áránn tudnék venni FX6300 vagy FX8120 procit.Meiket válasszam?[/quote]
Nekem 6300 van és nagyon elégedett vagyok vele, a GTX 670-et is szépen kiszolgálja, igényesebb játékok alatt is max 60-70%-on fut. Csak ajánlani tudom😀[/quote]
Az érdekes. Az FX-8120-am 4GHz-en a GTX480-amnak is kevés néha, főleg a minimum fps téren, pedig FullHD-n játszom. Nincs viszonyítási alapod. Ha kipróbálhatnád azt a kártyát egy i5-tel, észrevennéd, hogy édeskevés az a proci ahhoz a kártyához.
Azért van összehasonlítási alapom mert megnéztem pár gameplayt i5 i7+az én VGA-m és a min fps-ben tényleg van külömbség, 3-5fps😀 ami i5el 37-8, nálam 32-3, ami még a jáchatósági határon belül van, és megmarad +200eurom is😀
ragozzuk.
a csávo azt kérdezte 8120/6300 eladta a régi am3 prociját
mesélhetsz az intelről (jogosan) de nem ez a kérdés😃.
Válaszoltam a kérdésre: Fx 8320...😊 😂
a csávo azt kérdezte 8120/6300 eladta a régi am3 prociját
mesélhetsz az intelről (jogosan) de nem ez a kérdés😃.
részemről itt most vége.
Nézegesd a pontokat...vegyél erődebe Ferrárit, aztán azt is nézegetni fogod.😜 😆
ez pont nem olyan ez olyan mintha F1-es pályára vennék ferrárit és boldog is lehetek vele de attól még a közúton nem tudom használni.😀
szerintem e lényeg látszik a bulldozert gyártását az amd beszüntette, ott van helyette a kicsit jobb piledrive azt tessék használni😀
Nem tudom te melyik univerzumban élsz, de Intel játékra jobb, ragozhatjuk, pillézhetjük akárhogy, ez van.😜
ez pont nem olyan ez olyan mintha F1-es pályára vennék ferrárit és boldog is lehetek vele de attól még a közúton nem tudom használni.😀
szerintem e lényeg látszik a bulldozert gyártását az amd beszüntette, ott van helyette a kicsit jobb piledrive azt tessék használni😀
elvileg a piledrive azonos órajelen 20-25% gyorsabb mint a bulldozer gatya123 6075 3dmark eredménye nekem azt mutatja hogy képes kihajtani a videokártyát, legalábbis jobban mint az az fx8120/50es társai.
És az FM2 A10-5800K proci mien,vagy magába az FM2 mire lett kihegyezve ha 1általán létezik olyan(😆😉?Tom i5 lenne a megfelelö,de sajna nemfér bele a keretbe.
Apu erős benne, kb kétszer gyorsabb az Intel legjobb megoldásánál.
Bár annyi pénzért kapsz egy "fapados" Ivy-t ami középkategóriás kártyával körberöhögi.😆
Vicc félre,közben néztem teszteket,és nem valami.
Használtan:AMD FX 8150 2.5év gar,minden papirral számlával 110Eu
AMD FX-8350 140Eu,hütö nélkül csak a proci,gart meg ieneket nem irt h van e.
És az FM2 A10-5800K proci mien,vagy magába az FM2 mire lett kihegyezve ha 1általán létezik olyan(😆😉?Tom i5 lenne a megfelelö,de sajna nemfér bele a keretbe.
Apu erős benne, kb kétszer gyorsabb az Intel legjobb megoldásánál.
Bár annyi pénzért kapsz egy "fapados" Ivy-t ami középkategóriás kártyával körberöhögi.😆
Hát,mindjárt gondoltam,de legalább ott van a "talán" oc,mert a jelenlegi procim sajnos feszemeléssel,és annélkül se megy stabilan 3700Mhz felett.Be is kékhalálozik.De cooley mindjárt dobok egy privit,lenne 2 kérdésem.
Hiába a túlhajtás, Fx nem kifejezetten játékos processzor...munkára (ára miatt) tökéletes, szoftveres támogatás hiányában játékok alatt csak vergődik, kivétel Bf 3... 1 játék a sok száz közül.😊 😂
Hali.Ma 90% elkel a procim,az 1090T,és az áránn tudnék venni FX6300 vagy FX8120 procit.Meiket válasszam?
Nekem 6300 van és nagyon elégedett vagyok vele, a GTX 670-et is szépen kiszolgálja, igényesebb játékok alatt is max 60-70%-on fut. Csak ajánlani tudom😀
Az érdekes. Az FX-8120-am 4GHz-en a GTX480-amnak is kevés néha, főleg a minimum fps téren, pedig FullHD-n játszom. Nincs viszonyítási alapod. Ha kipróbálhatnád azt a kártyát egy i5-tel, észrevennéd, hogy édeskevés az a proci ahhoz a kártyához.
cseszka: Egyikkel sem leszel előrébb!
Hali.Ma 90% elkel a procim,az 1090T,és az áránn tudnék venni FX6300 vagy FX8120 procit.Meiket válasszam?
Nekem 6300 van és nagyon elégedett vagyok vele, a GTX 670-et is szépen kiszolgálja, igényesebb játékok alatt is max 60-70%-on fut. Csak ajánlani tudom😀