Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akos328 avatar
Sziasztok. Olyan kérdéssel fordulnék hozzzátok, hogy az alaplapom (asus M5A78L-M LX3)
specifikációjába ez van írva : "2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 1866/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory Dual Channel Memory Architecture"

jelenleg 4 gb 1066 mhz-es RAM pötyög benne,. de szeretnék mégegyszer 4 GB-nyit, de az 1066 mhz-es ramok már ritkák, főleg hogy hardveraprón szeretném vásárolni, tehát nem boltból hanem másodkézből. Az léenne a kérdésem, hogy az 1066 mhz-es modul mellé be tudok-e tenni még esetleg egy más, magasabb frekvenciájú modult? ha igen akkor kell-e valamit állítanom esetleg a BIOSba?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!

A Sony Vegas Pro 11.0 miért nem tudja megnyitni az MP4 fájlokat? Feltettem a QuickTime programot amit írtak, de azzal sem lett jó. Konvertálni tudok MP4-be meg ilyenek, mert látom, hogy ott van csak nem nyitja meg..
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Mármint a füles nem dugom ne a hangcoccot nem kapcsolom be 😀 köszi a válaszokat. 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ne kihúzd hanem a hang cuccot utána kapcsold be ha kihúzod és utána dugod vissza úgy össze fog gerjedni ahogy dugod bele mint az állat.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Bronson: Eddig nem csinálta nekem. :/ Megy egyik ismerősömnem is ez a baja de neki alaplapi realtekje van. azért nem értem. Na mind1 akkor én is ki húzom addig mindig. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
az nálam is így van, ez a sound blaster gyári 'hibája'... hirtelen jelet/áramot kap, azért csinálja, nekem is nagyon furcsa volt eleinte, de most érted, mit kezdesz vele... én ezt úgy szoktam kiküszöbölni, hogy amíg nem kapcsol be a hangkártya, addig nem kapcsolom be a hangcuccot sem. 😉
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok nem tudják hogy miért pukkan a hangszóróim mikor bekapcsolom a gépet? Fülessel is ez a helyzet! Egyere vannak bedugva ugyan ez a helyzet.
0
0
0
0
Pixx avatar
Kenzo: sztem vram hibás a videokártyád azért vannak piros kockák de ha lefényképeznéd az segítene.
0
0
0
0
FekaRap avatar
én se nagyon 😆
miutan betöltött a windowos rendesen működik?
Terhelés alatt sincs semmi baja ?
0
0
0
0
Kenzo avatar
Csáó, mikor bekapcsolom a gépem akkor ilyen pici sok kocka össze vissza mozog,mint mikor behalna a tv 😃 MSI r6570 ddr3 1 gb videó kártyám van,nem lehet ez valahol beálitani? mondjuk ha fekete a két és nem irja még ki start windoszt későbbiek jól működik..Ha esetleg valaki tudja segitsen 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Pixx: ok. Én nekem most nem rémlik, hogy láttam volna valaha is olyan tesztet ahol jobb lett volna az x4 azonos órajelen. Mert nagyobb órajelen még jó, hogy előfordulhat, hogy jobb ha a program nem használja ki a 6 magot. De legyen igazad.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
egy kis retro:
Sempron 3000+ vagy egy P4 prescott HT a jobb?
0
0
0
0
winrar avatar
penzessandor: Ha kell mély, akkor 2.1, annak a lényege, hogy van egy subwoofer is. Ha komoly mély kell, akkor vegyél egy mélynyomót.
0
0
0
0
Pixx avatar
TaylorXIII: Pont te kezdesz itt vitát az L3 cache méretéről mikor egy olyan processzorod van ami annyira limitálva van pont az L3 cache mérete és sebessége miatt még sok helyen még az x4 is el keni a száját mivel 6-6 L3 cache van mind a kettőbe és nem m1 hogy azt éppenséggel 4 vagy 6 fele kell osztani.(de ha kicsit utána olvasol akkor rájössz hogy Phenom ii széria nagy gyengesége az L3)
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
hangfalat akarok venni, 2.0 vagy 2.1 a jobb? mély hangzás lenne a fő szempont, köszi.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy játékra is használják a gépüket az itt lévő felhasználók. S nem minden játékban számít sokat az l3 cache. Nem azt mondom, hogy nem számít csak túlzás azt írni, hogy nagyon sokat számít.
0
0
0
0
winrar avatar
6mb L3 van az i5-ömben is, bár az nagyon más, mint a Phenom II 😜
Itt mindenki játékra használja a gépét szerintem.
0
0
0
0
Pixx avatar
hát l3 cache az kurvára sokat számít még egy 2 magos phenom ii x2 nek is.

nekem ilyen gépem volt: phenom ii x2 555 3,2ghz 6mb cache 4gb ram hd4850

Öcsémnek meg ez volt/van is : amd athlon ii x2 260 3,2ghz 2mb cache ugyan úgy hd4850 mellet 4gb ram

És a 2 gép között játékokban kurva nagy különbség volt pedig csak 4mb l3 cacherol van szó 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Itt a tagok 99%-ban játékra használják a gépüket persze köztük vagyok én is. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem feltétlen csak arra lehet. Tudtommal nem írta.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
És szerinted mire akarja használni? Nem játékra? 😂
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez a sokkal erősebbek csak játékok alatt jön általában ki és ott is azoknál amiknél számít az l3 cache. S talán túlzás az, hogy sokkal erősebbek.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A Phenom-ok sokkal erősebbek az Athlon-nál érdemes inkább azt venni! 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Töröltem már a kérdést de azért köszi, hogy válaszoltál. 😀 Jelenlegi lapommal a mag feloldás sajnos nem lehetséges. Tesztek alapján nem tűnt sokkal erősebbnek a Phenom de azért mégis csak 6mb l3 Cache ami az Athlon-nak nincs... Majd meglátom mire lesz pénz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Kb ugyanolyan erősek eszerint. [LINK] Igen tudom, hogy 440 van itt de 445 nincs a listában. Szóval picivel több pontot kapna. Nézd megm ennyi a 450nél és vond le következtetést. Játékok alatt viszont jobb szokott lenni a phenom II csak itt nincs játék teszt. De mindkettő unlockolható proci szal lehet mindkettő 4 magos is kis szerencsével. Ha a phenom II x3 720 BE azaz black edition akkor az jobb mivel azt jobban lehet tuningolni.
Szerk: Volt itt egy hozzászólás de már törölték lol. Arra írtam ezt....
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
egy nVidia 8400GS rol van szo
0
0
0
0
winrar avatar
Integrált videovezérlőnél lehet, de ott is bőven elég 1GB.
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Valaki kiirta ,hogy egy gpu nak 512 mb rol 2gb re novelte a memoriajat .Ugye ez nem lehetseges? Valaki igazolja vissza kerlek 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok HDMI kábel tudja a 144hz-et? Vagy ez most hogy van mert olvastam hogy csak 60hz-t tud továbbítani. Szeretnék majd egy ilyen monitort venni BenQ XL2411Z és ezért érdekelne.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Persze,mostmár jó,felrakrtam és dolgozik,köszi mégegyszer 😀😉
0
0
0
0
Kenzo avatar
Megvan köszi 😃 csak nemtudtam elmenni az oldalon 😃 fúra volt..
0
0
0
0
Kenzo avatar
Azt se tudom hanyas serias 😃 Geforcem volt mindig,most van ilyenem először 😃
0
0
0
0
Kenzo avatar
Win 7 64 bitteshez 😃 próbálhoztam ezen az oldalon de nemtudom 😃
0
0
0
0
Kenzo avatar
Helló segitene valaki? kaptam egy MSI r6570 1GB DDR3 -as videó kártyát,valaki elküldené a driverját? 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Működne, a SATA mindenhogyan visszafele kompatibilis.
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Köszönöm a válaszokat. A HDD Sata 2, az alaplap Sata 3, tehát pont fordítva mint a cikkben leírt. Így is működne?
0
0
0
0
winrar avatar
Igen, minden gond nélkül.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Elméletileg igen, de baromi nagy szenvedés árán lehet csak elérni, hogy működjön is.
[LINK]
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Helló.
Sata 2-es HDD kompatibilis Sata 3-as alaplappal?
0
0
0
0
Sipos G avatar
X4 860- 21500ft
Asus R7 265 46-47 ezer ft
Kingston 4GB DDR3 1866MHz HX318C10F/4 7000 ft
ASUS A58M-K Alaplap 13000 ft
Toshiba 3.5" 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100 14000 ft
Ez KB 95000-100000 ft ha jól számolom és még jobb is, bár ehez még kell egy táp és ha akarod vehetsz bele még ODD-t.
Egy ehez való táp 10K-ból sima
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez így egy zsák...
Tényleg keressen egy online gépösszerakót és egy rendes gépet rakjon össze.
0
0
0
0
Puffin avatar
hát szerintem azt meg ne vegye! Jobbat össze lehet rakatni Webshopokban
0
0
0
0
Puffin avatar
pontosan milyen gép lenne?
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Az a szomorú hogy nem használtan ennyi hanem újan 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
És gondolom ez Használt? Annyiból majdnem egy i3-as gépet ki lehetne hozni újan!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció