Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MRPool avatar
alaplapot keresnék főleg olyan tulajdonsággal hogy DDR3 ramokat is lehessen csatlakoztatni és quad core procit !

elfogadható áron + linkel!!😀
0
0
0
0
kakas avatar
laller88 írta:
kakas írta:
laller88 írta:
szeretnék venni egy ház hűtőt, ventilátornak a csatlakozóját hova kell be dugni, illesztenem?
ilyen a házam: Thermaltake V3 Black Edition Midi Tower Black
kép van a gépemnél.
előre is köszönöm a segítséget!

Ha van hozzá átalakító,akkor tápra.(Manapság már elterjedt)
Vagy a SYS_FAN,PWR_FAN,CHA_FAN-ra kötöd rá,ezek 3 tűsek!

oda kell dugni ahova az eredeti ventillátor kábele megy?
csak ott nincsen olyan pont ahova dughatnám a következőt!??

Vagy a SYS_FAN,PWR_FAN,CHA_FAN-ra kötöd rá,ezek 3 tűsek: pontosan hova hogyan, amatő vagyok....?
köszöntem a segítséget.

Ezek az alaplapon megtalálhatóak,csak nézd át szellősebben!
0
0
0
0
laller88 avatar
kakas írta:
laller88 írta:
szeretnék venni egy ház hűtőt, ventilátornak a csatlakozóját hova kell be dugni, illesztenem?
kép van a gépemnél.

oda kell dugni ahova az eredeti ventillátor kábele megy?
csak ott nincsen olyan pont ahova dughatnám a következőt!??

Vagy a SYS_FAN,PWR_FAN,CHA_FAN-ra kötöd rá,ezek 3 tűsek: pontosan hova hogyan, amatő vagyok....?
köszöntem a segítséget.
0
0
0
0
kakas avatar
laller88 írta:
kép van a gépemnél.

0
0
0
0
laller88 avatar
kép van a gépemnél.
0
0
0
0
almos avatar
Énis adok egy pontot a CM Hyper 212 mellett,nekem is az van,nagyon jól hűt.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Lizard írta:
DarthRoni írta:
oks elnézést, de azért elmondanátok a véleményetek a
Coolermaster Hyper 212 Plus CPU hűtőről?

köszi

Ebben a kategóriában szerintem az egyik legjobb, bátran veheted!

oks, akkor ez lesz, köszi szépen 😀
0
0
0
0
Lizard avatar
DarthRoni írta:

köszi

Ebben a kategóriában szerintem az egyik legjobb, bátran veheted!
0
0
0
0
DarthRoni avatar

köszi
0
0
0
0
toopa avatar
DarthRoni: Légy szíves kerüld a dupla hozzászólásokat, helyette használd a szerkesztést! Köszönöm.
A tuninghoz meg itt van egy elég részletes leírás:
[LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
az előbb a milyen alaplapot vegyek témának a folytatásaként: és ez a CPU hűtő jelentős különbséget nyújt a gyári hűtőhöz képest, és ezzel stabil hőfokon tarthatnám a procit ha húzom? :
[url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=8658&back=Coolerek[/url]

vagy ha ez nem jó, erről az oldalról ajánlotok egyet max 10 ezerig?😀 köszi

másik: DDR 2-es 1066-os RAM-om van, és a proci húzáshoz annak az órajelével is babrálni kell, azt tudom hogy kell, de az időzítést meg az ilyenek hogy vannak?

aki ért ehez legyen kedves és beszéljük meg, mert nem szeretném a tuningal hazavágni a gépem, köszi 😀
0
0
0
0
humerot avatar
ha egy sima gainward gts 450 re feldobog egy asus top biost nem fog elromlani
0
0
0
0
sunny474 avatar
hát végül sikerült😃 kikellet kapcsolni asus turboV progiját Biosba.........így simán ketyeg 4Ghz-n és minden játéknál kb +10fps és 70fok fölé nemmegy😀
0
0
0
0
ricshard004 avatar
berki_zsolt írta:
Osynho írta:
Milyen 102 oldalt? 😀 Neten sok leírás van a dolgokról. Amúgy én tuti nem mernék piszkálgatni mindenféle dolgot a biosban, ha nem értenék hozzá, főleg egy ilyen értékű gépnél.

Én simán belepiszkáltam a Bios-ba, minden féle hozzá értés nélkül, azt sem tudtam, mi az a Bios.
De jó volt a mentorom. 😂

Nekemis jó volt, és persze utána megtanultam mindent😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Osynho írta:
Milyen 102 oldalt? 😀 Neten sok leírás van a dolgokról. Amúgy én tuti nem mernék piszkálgatni mindenféle dolgot a biosban, ha nem értenék hozzá, főleg egy ilyen értékű gépnél.

Én simán belepiszkáltam a Bios-ba, minden féle hozzá értés nélkül, azt sem tudtam, mi az a Bios.
De jó volt a mentorom. 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
sunny474 avatar
Nekem nincs annyi időm h 102 oldalt végiglapozgassak.Esetleg ha vki leírná v beillesztené megjöszönném.
0
0
0
0
Cooley avatar
Ja csak erre akkor kellett volna gondolni, amikor először írtam. 😆 Más miatt én is lusta vagyok visszakeresni. 😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
1: Aki egyáltalán nem ért hozzá, az legalább először egy hozzáértő társaságában csinálja!
2: Ebben a témában csak én legalább 2x leírtam, hogy mit hogyan kell, és szerintem más is. Olvass vissza egy kicsit.
3: Ha a 2-eshez lusta vagy, gugli. 😀
Csak azért mondom ezt, mert nem 2 mondat leírni az egész folyamatot, és szerintem senkinek sincs kedve minden tagnak egyesével leírni a dolgot. 😀
be kell bindelni szép színesbe a szöveget oszt bemásolod ha kell😂
0
0
0
0
Cooley avatar
1: Aki egyáltalán nem ért hozzá, az legalább először egy hozzáértő társaságában csinálja!
2: Ebben a témában csak én legalább 2x leírtam, hogy mit hogyan kell, és szerintem más is. Olvass vissza egy kicsit.
3: Ha a 2-eshez lusta vagy, gugli. 😀
Csak azért mondom ezt, mert nem 2 mondat leírni az egész folyamatot, és szerintem senkinek sincs kedve minden tagnak egyesével leírni a dolgot. 😀
0
0
0
0
sunny474 avatar
sziasztok!egy intel i7-920-as CPU-t szeretnék felhúzni 2,66-ról 4Ghz-re...az a probléma h az asus TurboV nevű progival megpróbáltam húzni de ha 3,5Ghz felé akarom akk kifagy és ha húzom akkor még rosszabbul is futnak a játékok...szal érdekes.Ha pedig BIOS-ban akarom akkor akármennyire húzom else indul a gép.A másik pedig hogy egy Gainward GTX 470-es karit szeretnék még húzni,és annál se tudom h mit hogyan.Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
ntgloc2 avatar
egy HD4650-es vga-t kb meddig lehet húzni?
erről a kariról volna szó: [LINK]
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát nekem nem éri meg a + fogyasztást, maximum a kíváncsiság fog vezérelni, meg elmentek egy brutál tuning profilt a biosban 😃 Meg amúgy is 360-as tápom van...😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Most VID alatt van, 1,275V környékén, ha jól emlékszem (épp netbookrol írok 😀, és 3,3ghz-en megy, de 1,4V fölé nem mentem még vele. Majd egyszer megnézem hol a vége 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Nemtom, nekem 3,7Ghz megvan kis fesz emeléssel, még a 3,8 se lenne lehetetlen, de nincs értelme addig húznom 4830 mellett 😀 Majd egy 6850 mellé kicsit még kap az arcába 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
És mire nem elég a 3,6Ghz-es 4 magos Phenom II? 😀 Renderelsz?
0
0
0
0
Cooley avatar
Én láttam már nem egy B50-est és B55-öst 4GHz-en futni gyári hűtővel. 😀 Csak ez jó példányt kell kifogni, jó alaplappal.
0
0
0
0
Cooley avatar
Már jó párszor leírtuk ebben a fórumtémában is. Kicsit keress vissza. Én amúgy személy szerint nem ajánlom senkinek az OC-t, ha még sosem csinálta, és egyáltalán nem ért hozzá. Először keress valakit aki ért hozzá, és helyben meg tud neked mutatni mindent!
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok!Nekem egy amd phenom II X2 550 3.10GHz
eztet h tudnam felhuzni 4 GHz ra?Előre is köszönöm!
0
0
0
0
ntgloc2 avatar
3.4-3.5GHz
melyik típusról van szó?
0
0
0
0
Rolando avatar
egy athlon 2 x2-est meddig lehetne tuningolni alap hütővel?
0
0
0
0
cey85 avatar
köszi a választ. akkor veszek még ram-ot és amíg nem veszem meg az új procit addig tuningolom ezt a lapot😀 bár ebbe a lapba is jó az X6-os proci😆
0
0
0
0
MRPool avatar
szerintetek érdemes lenne lecserélnem a mostani g31m-es2c alaplapomat egy asrock 4core 1600twins-p35 alaplapra : http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=4Core1600Twins-P35

8000ft lenne használt lemez nélkül! megérné?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Szerintem amikor veszed az új procit akkor vedd a ddr3-at tesómnak is ddr2-s ramja van és jól használhatóak...csak a rammiatt nem érdemes alaplapot venni...de igazából teljesen mind1 még nem futottak ki a ddr2-s ramok bár aki most vesz új gépet az ddr3-st vegyen, neked még szerintem elég
0
0
0
0
laci503 avatar
de tudom hol van a biosban csak nem vágom hogy mit kell ekzdeni a számokkal 😃 szal ha mindent 1l nagyobbra tennék mint a mostani állapota azzal mi változna?
0
0
0
0
Cooley avatar
Hogy érted, hogy hogyan tudnád visszább venni? Nem találod a biosban?
0
0
0
0
laci503 avatar
valaki tudna nekem segíteni hogyan lehet a ramokat tuningolni?? arra lenné kíváncsi hogy az időzítést hogyan tudnám visszább venni mert ennél nagyobb tuningot nem bírnak átállítás nélkül ( Kingmax 800Mhz CL5 @ 930Mhz CL5 )
mert ez akadályoz nagyon a tuningban...
0
0
0
0
cey85 avatar
sziasztok! volna egy kérdésem. ez az volna, hogy szerintetek a DDR2-es memória és a DDR2-es lapoknak mennyi ideje lehet hátra? a kérdésem célja az, hogy megtudjam, hogy érdemes-e még a DDR2-es lapomat tuningolni vagy majd 1 év múlva lassan érdemes-e át térni a DDR3-asra? mert majd lassan gondolkodok még 2 GB RAM-ba és majd egy év múlva egy Phenom II X6-osban. A RAM-ot megvegyem-e még ebbe vagy gyűjtsek a DDR3-ra? válaszokat köszi
0
0
0
0
pomrum avatar
Primo írta:
Rendben. A lapom 1066-ot tud, szal az megvan, de a procit nemtudom hol kell állítani, meg mit. Nézegettem már a biost de nem találtam semmi processzorra utaló dolgot...😕
Megnéztem a géped lapját, azzal sincs gond. Ugyhogy csak a ram frekvenciát állítsd át 800mhz-re.
0
0
0
0
Davenator avatar
Rendben. A lapom 1066-ot tud, szal az megvan, de a procit nemtudom hol kell állítani, meg mit. Nézegettem már a biost de nem találtam semmi processzorra utaló dolgot...😕
0
0
0
0
pomrum avatar
Primo írta:
pomrum írta:
Primo írta:
Sziasztok! Mi a különbség a RAMoknál a ganged és unganged módok között? Valamint, eddig egy 2 db 1 GB-ás ddr2-es ramom volt, az 1ik 800 Mhz-es, a másik meg 667, és mindkettő 667 órajelen működött, de pár napja vettem egy 2 GB-ás ddr2-es 800 Mhz-es ramot, de még mindig 667 Mhz-en megy mindkettő. Tehát ha manuálisra állítom, vagyis 800 Mhz-re, az milyen hatást gyakorol?
A ramok sebessége mindig az lesz ha külömbözöket teszünk bele a gépbe amelyiké kisebb. Az unganged mód pedig a AMD sajátossága és fejledtebb mint a ganged.

Értem, köszi, de azt tudom hogy a kissebb órajel fog üzemelni ha 2 különböző van benne, de ahogy mondtam, már nem különbözőek. 2 800 Mhz-es van, mégis 667 Mhz-en megy. Állítsam át, vagy jó így?
Ha nincs benne a 667-es és még akkor is csak annyin megy akkor át kell állítani a biosban. Persze csak akkor tudod ha a alaplapod tud többet a 667-töl és a procid fsb-je is több kell legyen.
0
0
0
0
Davenator avatar
pomrum írta:
Primo írta:
Sziasztok! Mi a különbség a RAMoknál a ganged és unganged módok között? Valamint, eddig egy 2 db 1 GB-ás ddr2-es ramom volt, az 1ik 800 Mhz-es, a másik meg 667, és mindkettő 667 órajelen működött, de pár napja vettem egy 2 GB-ás ddr2-es 800 Mhz-es ramot, de még mindig 667 Mhz-en megy mindkettő. Tehát ha manuálisra állítom, vagyis 800 Mhz-re, az milyen hatást gyakorol?
A ramok sebessége mindig az lesz ha külömbözöket teszünk bele a gépbe amelyiké kisebb. Az unganged mód pedig a AMD sajátossága és fejledtebb mint a ganged.

Értem, köszi, de azt tudom hogy a kissebb órajel fog üzemelni ha 2 különböző van benne, de ahogy mondtam, már nem különbözőek. 2 800 Mhz-es van, mégis 667 Mhz-en megy. Állítsam át, vagy jó így?
0
0
0
0
pomrum avatar
Primo írta:
0
0
0
0
Davenator avatar
0
0
0
0
no avatar
DoN_BeNCe22 írta:
Hűteni kell joban tunigolás után?
Egy bizonyos szint után már kell a jobb hűtés, és ha lehet extra feszültség is...de ezzel ajánlott nagyon óvatosan szórakozni. Amugy(ha jól tudom) az Intel procikat a 2 lépcsős hővédelem miatt nem olyan könnyű megfőzni😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Én a procit tenném 8x400-ra, a ramokat megy 1:1-es szorzóval. Mire nem elég a 4gb ram? 😀 A tápodat nem ártana vmi kevésbé veszélyesre cserélni.
0
0
0
0
MRPool avatar
valaki tudna segíteni hogy ezen a configon mit lehetne tuningolni:
- Geforce 9800gt 1gb VGA (gainward)
-Intel Core Quad q9400 2,66GHZ
-2*2 GB 800MHz RAM
-G31M-ES2C alaplap

min kellene újítanom? elképzeléseim közt volt új VGA egy erősebb vagy egy új alaplap amely 4 DB RAM-ot tudok elhelyezni és még akkor 2 GB ramot bele vagy procin húzzak és ahoz hűtő?? pls hellp!!😀
0
0
0
0
MRPool avatar
sziasztok! azért írok mert kíváncsi vagyok hogy a procimat ami egy 4 magos intel q9400-as jelenleg a 4 mag 2.66 GHZ-en megy az alap hűtővel kb meddig tudnám felhúzni, én ugy gondoltam hogy mind a 4 magot 3.00 GHZ -re !bírni fogja vagy vegyek hozzá hűtést és ha igen milyet tudtok esetleg javasolni??😀 előre is köszi a válaszokat!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció