Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Davezorrr avatar
Sziasztok
platform cserén gondolkodok és nézegettem az új pentiumos g-s procikat...az a kérdésem h mennyivel lenne jobb/rosszabb a mostani e7400 -nál ? És még annyi h a mostani lapomat + proci + ram menyiért tudnám elpasszolni ?
Később persze szeretnék egy i5-t minimum 😀
0
0
0
0
Devis avatar
az AMD már kis melegedés után tönkremegy

ezt a marhaságot. tegnap 6 órán át 50 fokos volt a b55-m, és nem ment tönkre. idle-be meg 26. "kis" melegedés volt, és mégse ment tönkre.

Ha nincs tapasztalatod, akkor miért mondasz hülyeségeket?
0
0
0
0
cseszka avatar
Az tény hogy az intel erösebb,gyorsabb sok tesztben,és csucskategoriában már csak intel van,de olyat még nem hallottam h egy proci tönkre ment volna (intel/AMD)kis melegedés végett.Ha lenne is ilyen,akkor azért mert tul feszelik,és nemfigyelik a höt,esetleg nem minöségi tápok tönkre vágják,de ha egy pl alaporajelen járatott proci tulmelegedésben meghal...én még nem hallotam rola.Normálisabb hütéssel még az oc-t is birják,ott se melegszenek agyon.
0
0
0
0
Zatu avatar
Csak Intel-t ajánlok, rengeteg AMD-Intel összehasonlító teszt van és az AMD már kis melegedés után tönkremegy, meg alapból lassabb is. de Intelből is csak 1155-ös foglalatút, nem éri meg használtan egy régebbit.
0
0
0
0
gatya123 avatar
Jönnek-e az idén új intel procik?
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Ezért is néztem Lga 775OS foglalatu procit, mert alaplapot nem akarok cserélni, nincs rá keret. Akkor szerintetek elég lenne csak egy jobb 2magos proci is ahhoz hogy jobban fussanak a játékok?
0
0
0
0
Dani46 avatar
igen ár értékbe nem éri meg,de jobb lesz neki,még jobb procit meg lap cserével tudna csak használni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Jónak jó csak lehetetlen jó áron hozzájutni. Aranyáron árulják ami rohadtul nem éri meg egy 15 000ft nál többet nem ér. Még az is sok érte.
0
0
0
0
Dani46 avatar
szerezz be egy e8400-et az még ma is elég jó proci!!
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Így is tuning van, 3,1Ghz-en megy, tovább viszont nem tudom tolni, mert kékhalállal újraindul a gép, pedig feszt is emeltem, de igy sem tudom feljebb tenni, 3,2Ghzen még elindul, de Prime95alatt csak az egyik mag dolgozik, másik leáll. Csak azért gondolom az új procira, mert láttam youtubeon, videokat és ott elég szépen dolgozik a videokari, mivel jobb a proci. Pl Assassins Creed 3 nem is tudok rendesen futatni, 10-20fps-el nem lehet játszani...
0
0
0
0
Devis avatar
5670-re fölösleges egy 4 magos cpu-ra beruházni. az e5200-ben igen nagy a tuning potenciál, ha nem feltétlenül akarsz újat venni, akkor tuningold a mostanit
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Sziasztok, egy kis segitseget kernek. Akarnék venni egy új procit, mert ez a mostani kicsit gatyi már. Nem tudom kihasználni a videokartyamat sem rendesen, néztem netten videókat játékokról, és azt tapasztalom, hogy jobb procival jobban futnak a játékok a videokarin. Nos az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen procival mennének e jobban a játékok?

LINK: http://ark.intel.com/products/36547/Intel-Core2-Quad-Processor-Q8200-4M-Cache-2_33-GHz-1333-MHz-FSB
0
0
0
0
Devis avatar
nem lesz limited, habár erre konkrét választ nehéz adni. felbontásé s beállítás függő
0
0
0
0
asdasd998 avatar
Egy GTX 550 TI-vel menne 😀
0
0
0
0
Devis avatar
attól függ mit raksz mellé
0
0
0
0
asdasd998 avatar
Egy I3 3220-al lenne proci limitem? 😀
0
0
0
0
daraox avatar
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
akkor pontosabban amd a magos vagy intel 2 magos éri meg jobban ugyanabban az árban
(azért kérdem mert tesóm akar gépet összerakni és nem valami csúcs gépet akar de azért nem is gagyit. 😀😉
Milyen az az "a" magos? Athlon 750K-ra gondoltál? Mert ez nagyon megéri.

Az 2 magos lett volna csak telóról nehezebb írni
2 magos intel vagy 2 magos AMD? Hát ha az intelnél ivy vagy sandy-t értesz akkor azt.

Na akkor intel pentium 2 magos vagy amd athlon x2 2 magos jobb? 😃
Inkább írd le a nevüket.

CPU AMD ATHLON II
X2 260 AM3
BOX
CPU INTEL CELERON
G555
2,7GHz/2MB
s1155 BOX
3ÉV
jó így? 😆
Akkor celeron G1610-es.
Nincs pénzed Athlon 740-re vagy 750K-ra?

Ja ez tesómnak kéne.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
akkor pontosabban amd a magos vagy intel 2 magos éri meg jobban ugyanabban az árban
(azért kérdem mert tesóm akar gépet összerakni és nem valami csúcs gépet akar de azért nem is gagyit. 😀😉

2 magos intel vagy 2 magos AMD? Hát ha az intelnél ivy vagy sandy-t értesz akkor azt.

Inkább írd le a nevüket.

CPU AMD ATHLON II
X2 260 AM3
BOX
CPU INTEL CELERON
G555
2,7GHz/2MB
s1155 BOX
3ÉV
jó így? 😆
Akkor celeron G1610-es.
Nincs pénzed Athlon 740-re vagy 750K-ra?
0
0
0
0
daraox avatar
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:

Inkább írd le a nevüket.

CPU AMD ATHLON II
X2 260 AM3
BOX
CPU INTEL CELERON
G555
2,7GHz/2MB
s1155 BOX
3ÉV
jó így? 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:

Inkább írd le a nevüket.
0
0
0
0
daraox avatar
gyenesmartin írta:
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
daraox írta:
gyenesmartin írta:
daraox írta:

0
0
0
0
daraox avatar
gyenesmartin írta:
daraox írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
daraox írta:
0
0
0
0
daraox avatar
0
0
0
0
hnemaria avatar
Aki processzor vásárlás előtt áll az figyeljen.
Az amd 8 magos prociját és a 4magos i5-öt úgy képzeljétek el, hogy az AMD processzorban tegyük fel hogy 1 mag 1-es erősségű. Az 8x1=8as erősségű videó enkódolásban, és az összes magot kihasználó programokban. De mivel a játékok többsége 2-4 magnál nem használ többet, ezért 4x1=4es erősségű játékokban.
Az i5-ös processzor igaz hogy 4magos, viszont tegyük fel hogy egy magja 1.5-ös erősségű. az 4x1.5=6os erősségű video enkódolásban, és az összes magot kihasználó programokban, Viszont a 2-4 magot kihasználó játékokban is 4x1.5=6os erősségű! Ez azért van, mert az intel fejlettebb mikroarchitektúrát használ a processzorjaiban, míg az AMD- a magok számával ügyeskedik. Ezért jobb az i5 játékra, mint az AMD. Viszont ha streamelésre, vagy videoszerkesztésre-enkódolásra keresel processzort, a 8-magos amd lesz a jobb. Fogyasztás tekintetében az intel mérföldekkel az AMD előtt jár, így ha ez is számít, akkor az intel a megfelelő választás.
I5-75W
FX-8magos: 125W
Ez 50W megtakarítást jelent az intel választása esetén.
0
0
0
0
anyu89 avatar
3570k GTX460 párosról vélemény?
0
0
0
0
DCMAN avatar
ird le a konkrét kiszemelt példányokat!😀
0
0
0
0
Devis avatar
attól függ melyik árról beszélünk
fx 8*** vs i5-ben pl i5 jobban megéri
0
0
0
0
daraox avatar
ugyanabban az árban AMD vagy Intel éri meg jobban?
0
0
0
0
Devis avatar
intelMMX2:
nem volt szó ekkora beruházásról, csak szimplán újítani akarja a gépét. nem értem miért baj ez. gtx460-as megjegyzést nem értem, elvégre már most 7770-e van.
De igazad van, lehetne másra is költeni, de ha ő most gépet akar venni, akkor vegyen azt, nem mondhatjuk meg neki hogy most azonnal vegyél új kocsit pl.
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
aha,értem köszi a választ:/
0
0
0
0
Devis avatar
a proci alig csinálna bármit is, miközben a vga pörög, de több fps-t nem adna már. minél kisebb felbontáson kéne játszanod ahoz h nagyjából 1 szintre kerüljenek, de azzal romlana a játékélmény.
vga tuningal tudnád orvosolni a problémát, de a 7770 annyira gyenge egy 3570k mellett hogy a tuningnak se lenne értelme
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
Egyébként ezt a vga limitet miben venném észre??
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Igen, Óóóriási VGA Limit 😀
Sokkal de lényegesen sokkal okosabb döntés, és jóval izmosabb Videókártya, mellette egy szolidabb Processzorral, ha korlátolt a keret.
0
0
0
0
Devis avatar
Roolikeh16 írta:
wáá😃 na akkor!!!!

Intel Core i5-3570K 3400MHz 6MB LGA1155 Box PROCESSZORHOZ KEVÉS LENNE EGY GIGABYTE HD 7770 OC VIDIKARI???MERT DEVIS AZT MONDTA HOGY LIMIT LENNE(nem arrol van szó hogy nem hiszek neki)

tedd oda h vga limit 😀
egyébként mindenki ezt fogja mondani 😃
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
wáá😃 na akkor!!!!

Intel Core i5-3570K 3400MHz 6MB LGA1155 Box PROCESSZORHOZ KEVÉS LENNE EGY GIGABYTE HD 7770 OC VIDIKARI???MERT DEVIS AZT MONDTA HOGY LIMIT LENNE(nem arrol van szó hogy nem hiszek neki)
0
0
0
0
DCMAN avatar
most ki kivel van?😆
0
0
0
0
Devis avatar
nem értem táphoz h jön a limitelés
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
DCMAN:azt irta nekem valaki hogy a Gigabyte HD 7770 OC limitelne az Intel Core i5-3570K proci mellett:/ akkor most mivaaan😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
gyorsan cseréld mert kukás lesz hamar😆
0
0
0
0
Lizard avatar
Roolikeh16 írta:
Sziasztok egy Intel Core i5-3570K mellé egy HKC táp eléglenne?? legalábbis ideiglenes?:/

A lényeget leirtad magad is...IDEIGLENESEN
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
Sziasztok egy Intel Core i5-3570K mellé egy HKC táp eléglenne?? legalábbis ideiglenes?:/
0
0
0
0
ximo avatar
Én egy fx8120-at vennék inkább, már ha ráfanyalodnék az AMD-re 😀 Na jó nem rossz procik ezek, egyikkel sem jársz rosszul.
0
0
0
0
no avatar
Értem és ha nem a 6300 akkor melyiket??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció