Nem mintha a gépigény érne bármit is. Rengeteg olyan játék van, amihez nincs meg a gépem, de megy ultrán, viszont sok olyan is van, amihez bőven megvan és nem megy ultrán. Nem ez alapján kell dönteni.
Nekem is, amire elég még használható, vagyis a játékhoz, videózni nagyon nem szoktam mostanában, de azt lehet, egy P4-esel is, csak lassabb. 😀
A fogyasztása meg legyen a legkisebb problémánk.
Mai játékokhoz, még bőven elég, csak a Wolfenstein: The Old Blood ajánlottnál sárga.
Amúgy meg feltudom húzni 4,2-re, ha akarom.
winrar: Ez teljesen jogos. Én is 50-ért vettem az fx-et, de azt sem lehet sehova sem fejleszteni - mondjuk nem is nagyon kell, nyolc szál manapság mindenre elég - mert ebbe a foglalatba ennél csak rosszabb processzorok vannak. Sajnos az AMD-nek a csúcsa is csak középkategória. Mondjuk játékra meg pont optimális, másra meg úgy sem használom.
Én is túlárazottnak tartottam az i5-4460-at, amikor 52K-ért megvettem. De mégis jobb, mint ha annak idején X4 750K-ra építettem volna a gépem. Mert oké, hogy az szorzózármentes, 4 magos, nincs IGP, de nem lett volna hova fejleszteni.
winrar: Ez is része annak, amit a cikkíró "fogyasztókkal szembeni arrogancia"-ként ír le, amíg az Intel ennyire jó helyzetben van és a legtöbb vevő gondolkodás nélkül választja a brandet, addig azt veszel, amit adni akar és nem azt, amit venni szeretnél...
Pedig nekik sem kerülne semmibe, hogy a gyártósorról hibás IGP-vel lekerülő processzor IGP-jét letiltsák és eladják harmadáron sima CPU-ként, mint ahogy azt AMD teszi. Csak ugye miért adjanak 30-40 e Ft-ért i7-et, ha megveszik 90-120 e Ft-ért is az emberek? Főleg, ha a haszon százalékos és nem fix érték.
Én csak azt nem értem, hogy aki játékra használja a gépét, az úgyis dvga-t használ és IGP le van tiltva ugye. Na most jön a Skylake erősebb IGP-vel, ez meg fog érződni az árán? Mert annak, aki úgysem használja nem kell erős IGP.
Zoli73: EZ csak az IGP probléma, de van olyan Intel proci, amivel elhasal a win10, mert a chipset se jó. Mondjuk ez sem az i3-i5-i7 szentháromságra vonatkozik, hanem valamelyik low budget verzióra. Amúgy minden Intel IGP-s, szóval sokan vesznek olyanok is, akik nem is tudják, hogy vettek, de nem is használják. Bár a win10 és dx12 már ki tudja használni az IGP-t is, ami jó hír, ha már egyszer a gépek többségén ott volt eddig is, csak kihasználatlanul.
csuzli
- én pontossan ettől féltem, ivy bridge pentium van a laposomban, és a listáról meg az jön le hohy pentiumhoz nem hogy nem digitally signed driver van hanem még az sem.
Hát igen:
"A fogyasztókkal szembeni arrogancia csúcsát megint az Intel állította fel, a cég a Sandy Bridge generációs (2011-es) processzoroktól már kereken megtagadja a Windows 10-es grafikus meghajtó kiadását, de az egy lépcsővel frissebb, Ivy Bridge-nek is csak bevizsgálatlan, WHQL aláírás nélküli grafikus meghajtó jár. Ennél régebbi processzorokkal hivatalos úton nem is érdemes próbálkozni. A nem támogatott hardverrel rendelkező felhasználók semmit nem tehetnek, maximum imádkozhatnak..."
[LINK]
Miközben az AMD meg kezét lábát törte, hogy a megjelenés napján készen legyenek a driveri.
Zoli73: Tényleg kellene az az i5/i7. Ha elég lenne az i3, akkor elég lenne az Athlon X4 860K is...
Ha tervezel win10 + dx12-t is, azaz pár évig nem akarod cserélni a rendszert, akkor i7. Persze nem kell 5820, hanem jó az olcsóbb is.
Nekem is egy Phenom II X4 965 BE van nagyon meg voltam vele elégedve. De a VGA csere után kénytelen vagyok configot cserélni, mert nem hogy a Phenom II X4 de egyik Amd proci sem bírja kihajtani a GTX980 Ti-t . Hozzáteszem mindig Amd configom volt! De most Intelre kell váltanom.
Hát persze mivel 6mb L3 cache van az x6 ba is meg az x4 be is és nem m1 hogy 6 fele vagy 4 fele kell azt elosztani meg persze az x4 980 magasabb órajelen megy mint az 1100t + 400mhzvel így egyételműen egyszálon erősebb a x4 980.Egyébként sok helyen olvastam már hogy a phenom ii x4-et nagyon limitálta a L3 chace sebessége sokkal több tartalék van bennük csak L3 vissza fogja őket (akkor már az x6 ról ne is beszéljünk.. 😃😉
De fel tud húzni egy srác akinek Phenom 1100T-je van 😃 hogy az övé jobb mint az én i5 procim meg ilyenek! 😃 Nem tudom miért olyan nehéz bevallani ha valami jobb.
Ősszintén mindenki látja hogy a videóban processzor limit van nem?
Most nem villogni akarok de azért egy i5-3470 lazán lekaszabolja a Phenom 1100T-t!
vízhűtésnél kicsit mélyebben zsebbe kell nyúlni, ha tényleg jót akarunk... de ha már olyan a proci hogy levegős nem birkózik meg vele, akkor arra illik is áldozni. a v8-at meg a seidont én nem ajánlom. annyiból akkor tényleg inkább egy Noctua vagy Be Quiet! hűtő lenne a jobb választás...
Majd kiderül,Decemberig még változhat 1-2 dolog 😀 Most olvastam hogy hivatalosan is megerősítették hogy az Új Rise of Tomb Raider jön PC-re így összekell ütnöm 2016 elejére egy értelmes vasat 😀
a V8-at azért néztem ki mert ugye bár jól néz ki, és hogyha még halk és hűvösen is tart akkor nekem megéri az árát.De azért kérdeztem ha tudtok jobbat ami hűvösebben tart és halk is akkor simán veszek másikat, Nocuta is jól néz ki 😃
@bukta2: A V8 egy túlárazott cucc, inkább a kinézetet kell rajta megfizetni. Akkor már egy Noctua.
A vízhűtéshez nem nagyon értek, de szerintem oda más is kell, nem csak ez amit írtál.
Vízhűtést mi alapján választ az ember? mert nézegetem a legközelebbi gép újításomra a cuccokat és egy vizes Cooler Master Seidon (50€) ,míg amit kinéztem levegős Cooler Master V8 az meg 80€ tehát miért drágább a levegős? jobb mint a vizes?
AMD pártiak olyan fanatikusan sötétek, hogy az már hihetetlen ... AMD van mindegyik haverom gépébe azt itt pityeregnek nekem, hogy itt akad a játék ott van CPU limitem .. katasztrófa.. 2-3 évvel ezelőtt ezek az AMD procik lettek volna akkor még lett volna eredményük és esélyük is.
winrar ha így nézzük az én procim is meg álja a helyét a mai napig is,csak nem mindegy hogy hogyan... 😀
új játékoknál már nem nagyon kell vele vagánykodni 😀 újjabb játékok közül FHD ban talán a Shadow of Mordor volt ami FHD ban max beállítások mellett ment 60 FPS körül +- 10FPS
de pl a Dying Light már csak med-en produkált 25-30FPS-t FHD ban néhol még kevesebbet is... GTA5 valószínű az is jól menne mert az is jól lett Optimalizálva ahogy látom/hallom. de azt még nem próbáltam.
de mint tudjuk azt a játékot hihetetlen módon le tudták optimalizálni. 😀
Mai játékokhoz még tökéletes a FX 4100, eddig minden játékot vitt.
Itt egy összehasonlító az i3-2100-zel. És valamiért az FX drágább, ez hogy lehet.
Jó az Intel 2 magos, de árba ennyi különbség, az hogy. Meg az FX felhúzható, oda van írva. Tehát 4,2 Ghz-re is felhúzhatom, ha akarom.
[LINK]
A fogyasztása meg legyen a legkisebb problémánk.
Mai játékokhoz, még bőven elég, csak a Wolfenstein: The Old Blood ajánlottnál sárga.
Amúgy meg feltudom húzni 4,2-re, ha akarom.
Pedig nekik sem kerülne semmibe, hogy a gyártósorról hibás IGP-vel lekerülő processzor IGP-jét letiltsák és eladják harmadáron sima CPU-ként, mint ahogy azt AMD teszi. Csak ugye miért adjanak 30-40 e Ft-ért i7-et, ha megveszik 90-120 e Ft-ért is az emberek? Főleg, ha a haszon százalékos és nem fix érték.
- én pontossan ettől féltem, ivy bridge pentium van a laposomban, és a listáról meg az jön le hohy pentiumhoz nem hogy nem digitally signed driver van hanem még az sem.
"A fogyasztókkal szembeni arrogancia csúcsát megint az Intel állította fel, a cég a Sandy Bridge generációs (2011-es) processzoroktól már kereken megtagadja a Windows 10-es grafikus meghajtó kiadását, de az egy lépcsővel frissebb, Ivy Bridge-nek is csak bevizsgálatlan, WHQL aláírás nélküli grafikus meghajtó jár. Ennél régebbi processzorokkal hivatalos úton nem is érdemes próbálkozni. A nem támogatott hardverrel rendelkező felhasználók semmit nem tehetnek, maximum imádkozhatnak..."
[LINK]
Miközben az AMD meg kezét lábát törte, hogy a megjelenés napján készen legyenek a driveri.
Ha tervezel win10 + dx12-t is, azaz pár évig nem akarod cserélni a rendszert, akkor i7. Persze nem kell 5820, hanem jó az olcsóbb is.
Mert jó kis masina lesz! 😀
Jó ám az Intel, nekem csak az volt eddig.
Ősszintén mindenki látja hogy a videóban processzor limit van nem?
Most nem villogni akarok de azért egy i5-3470 lazán lekaszabolja a Phenom 1100T-t!
Antec Kühler H2O 950 (egy ventis)
Antech Kühler H2O 1250 (2 ventis)
https://www.youtube.com/watch?v=P8w12bY0dGU
értem, kösz a választ
a V8-at azért néztem ki mert ugye bár jól néz ki, és hogyha még halk és hűvösen is tart akkor nekem megéri az árát.De azért kérdeztem ha tudtok jobbat ami hűvösebben tart és halk is akkor simán veszek másikat, Nocuta is jól néz ki 😃
A vízhűtéshez nem nagyon értek, de szerintem oda más is kell, nem csak ez amit írtál.
Egy szép nagy hűtővel és Seasonic táppal hajtott gép, szívében Phenom II X4 4ghz fölött 😲
AMD kártyával persze 😜
Úgy széttuningolnám 😃
Persze CPU limit van, de attól még jól megy az egész.
Mondjuk szerintem ez jobb konstrukció is volt, mint a mostani FX-ek
új játékoknál már nem nagyon kell vele vagánykodni 😀 újjabb játékok közül FHD ban talán a Shadow of Mordor volt ami FHD ban max beállítások mellett ment 60 FPS körül +- 10FPS
de pl a Dying Light már csak med-en produkált 25-30FPS-t FHD ban néhol még kevesebbet is... GTA5 valószínű az is jól menne mert az is jól lett Optimalizálva ahogy látom/hallom. de azt még nem próbáltam.
de mint tudjuk azt a játékot hihetetlen módon le tudták optimalizálni. 😀
Itt egy összehasonlító az i3-2100-zel. És valamiért az FX drágább, ez hogy lehet.
Jó az Intel 2 magos, de árba ennyi különbség, az hogy. Meg az FX felhúzható, oda van írva. Tehát 4,2 Ghz-re is felhúzhatom, ha akarom.
[LINK]