Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
sykes írta:
Hi, az AMD 965 BE kb. melyik INTEL proccal van egy szinten?

kb i5 750,Q9650,i3 2100
0
0
0
0
Cooley avatar
sykes írta:

Attól függ, milyen téren, milyen programokban.
0
0
0
0
getcarter avatar
0
0
0
0
Sanchez avatar
Nekem nemrég jött meg a H100i és én is csak 2 év garit kaptam, pedig elvíleg 5-nek kéne lennie. Szerintem már mindenhol csak 2 évet adnak.
0
0
0
0
Cooley avatar
Ami a CM mellett szól egy vele egy árban lévő H60-nal szemben, hogy 1 helyett 2 év garancia van, és kifújt. Viszont sokkal hangosabb, és jóval gyengébb teljesítményű. Kb. olyan szinten van, mint egy 14-15eFt-os léghűtés, mi abban annyira jó?

gatya123: A legjobb, amit annyiból vehetsz, az az új H60, de nem tudom, hogy az nálunk kapható-e már. [LINK]
Az i Pon-on a régiről vannak kint a képek, de az újra mutat a link... Ott meg kell érdeklődni, hogy az már az új-e.
Szerk.: Hopp, most nézem az újra 5 év garancia van. 😂 Akkor abszolút győztes a H60!
Szerk. 2: Mi a szösz, az összesre 5 év gari van. Jó tudni. 😆
0
0
0
0
gatya123 avatar
Vízhütésen gondolkozok procira, 20k-ig mi lenne a legjobb? Corsair H70-en gondolkozok, de amennyi jót olvasok róla annyi rosszat is...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
LagerMaister írta:
Sziasztok, én is kérdeznék, újra... Fejleszteném a gépet, vagy cserélném inkább. Nézelődtem netten procik után, és most nem tudom melyiket válasszam. Két esélyes lenne, az egyik egy INTEL:

http://www.***/processzor-c3139/intel/pentium-g860-3ghz-lga1155-p52375439/

A másik lenne egy AMD:

http://www.emag.ro/procesor-amd-athlon-ii-x4-750k-3400mhz-4mb-socket-fm2-black-edition-ad750kwohjbox/pd/ELK4KBBBM/?ref=list_p1_l4

Persze mindkettőnél alaplap cserére is szükség van, és memóriára is. Melyik lenne jobb választás, maradjak INTEl mellett vagy AMD is van olyan jó mint az INTEL? Játékra kellene ,de nem vagyok maximalista. Mostani gépen már nem nagyon mennek az újabb játékok, gondolok itt AC3, Crysis 3, Tomb Raider. Melyik procival futnának ezek a játékok jobban, Medium esetleg High beállítás mellett? Jah és egy Sapphire HD5670 1Gb DDR5 os videokari lenne mellette...Válaszokat köszönöm!

Szerintem tartsd meg a mostani konfigod és az új gépre szánt pénzböl vegyél egy Quad procit a gépedbe (használtan) és egy minimum HD5770-et esetleg használt HD 6850-et és azzal eleszel még egy darabig.
Ugyanis a mostani gépednél is a VGA a leggyengébb láncszem 😞
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Sziasztok, én is kérdeznék, újra... Fejleszteném a gépet, vagy cserélném inkább. Nézelődtem netten procik után, és most nem tudom melyiket válasszam. Két esélyes lenne, az egyik egy INTEL:

http://www.***/processzor-c3139/intel/pentium-g860-3ghz-lga1155-p52375439/

A másik lenne egy AMD:

http://www.emag.ro/procesor-amd-athlon-ii-x4-750k-3400mhz-4mb-socket-fm2-black-edition-ad750kwohjbox/pd/ELK4KBBBM/?ref=list_p1_l4

Persze mindkettőnél alaplap cserére is szükség van, és memóriára is. Melyik lenne jobb választás, maradjak INTEl mellett vagy AMD is van olyan jó mint az INTEL? Játékra kellene ,de nem vagyok maximalista. Mostani gépen már nem nagyon mennek az újabb játékok, gondolok itt AC3, Crysis 3, Tomb Raider. Melyik procival futnának ezek a játékok jobban, Medium esetleg High beállítás mellett? Jah és egy Sapphire HD5670 1Gb DDR5 os videokari lenne mellette...Válaszokat köszönöm!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor is i5-3570 ha játék lesz+fraps ugye Cooley?😀
0
0
0
0
Cooley avatar
pocok405 írta:
Sziasztok hezitálok két processzor között egyik: Intel Core i5-3570 a másik: AMD FX-8150 szerintetek melyik érieg jobban? 😀

Utóbbit semmiképp. Inkább 8350. Ha játékra lesz, akkor az Intelt válaszd!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok hezitálok két processzor között egyik: Intel Core i5-3570 a másik: AMD FX-8150 szerintetek melyik érieg jobban? 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
LagerMaister: max akkor éri meg, ha minimálisat kell rádobnod. Inkább 4 magosra lenne érdemes váltanod és otthagyni a 775-ös socketet.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
LagerMaister írta:
Helló! Kis segítség kellene... Akarnék cserélni procit, de nem vagyok biztos benne. Most egy Intel E5200 @2,5Ghz, és kinéztem egy Intel E8400 @3Ghz-es procit. Mennyivel lennék előrébb a váltással.

[LINK]
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Helló! Kis segítség kellene... Akarnék cserélni procit, de nem vagyok biztos benne. Most egy Intel E5200 @2,5Ghz, és kinéztem egy Intel E8400 @3Ghz-es procit. Mennyivel lennék előrébb a váltással.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Davezorrr írta:
én úgy tudom h ddr4 kimarad és ddr5 jön.

rosszul tudod, majd 2020 tájékán jönnek a DDR5ösök, 2014-ben már lesznek DDR4-esek...

[url]http://I.P.O.N./hir/ces_2013_ddr4_2133_mhz_es_memoriamodul_a_crucial_tol/23724[/url]

[LINK]
0
0
0
0
Davezorrr avatar
én úgy tudom h ddr4 kimarad és ddr5 jön.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
ip on csak csillagozta...ott olvastam....
Orodreath:Mondjuk nem értem én se....megvárom a ddr5 ramokat aztán veszek vmit 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Pedig szerintem más sem tud mit mondani😃 Ott van a listában és nem az első BIOS kell neki szóval elképzelhető, hogy frissíteni kell. Egyébként mi lett a phenom II x4 965-tel?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Adott egy MSI 870A-G46-os alaplap. KInéztem egy processzort. Bele fog menni az alaplapba? A neve Athlon II X3 450. Néztem az alaplap oldalán, hogy támogatott a processzor, de én tutira akarok menni, mert már egyszer megszívtam. AM2-es lapba akartam bele tenni AM2+os processzort, mindenki azt mondta, hogy bios frissítéssel menni fog a dolog, de nem így történt....😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mi hol? Hol lehet ilyen friss híreket olvasni?😀
0
0
0
0
Davezorrr avatar
De tudtam h új foglalat jön 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Konkrét alaplap típus kéne😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Milyen procit vegyek a foglalatom am2-es,egy 4 magos lenne jobb vagy egy magasabb frekvenciájú 2 magos proc.
Pls egy-két javaslatot is
0
0
0
0
Megaisten avatar
Akkor jó mert nekem intelem van és nem AMD igy nem megy tönkre,ja i7 3770k huzva 4,7GHz-van akkor igen,( sapka rossz rajta😃 pedig sálat is raktam rá.)Nálam valamikor egy hétig nincs kikapcsolva folyamatossan megy dolgozik.😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:
alex1997 írta:
Slenderman írta:
Csak Intel-t ajánlok, rengeteg AMD-Intel összehasonlító teszt van és az AMD már kis melegedés után tönkremegy, meg alapból lassabb is. de Intelből is csak 1155-ös foglalatút, nem éri meg használtan egy régebbit.
Az ilyenektől nem lehet valahogy megvonni a fórumhoz való hozzászólást?

Az AMD jobban melegszik??? Tönkremegy???? :o Ember az Intel alég sok proceszorán (I7 en is) anyira vacak hősapkát használ hogy a hőt maga a CPU nem tudja leadni ezért nagyon is melegszik. :? Ezt honnanszedted hogy az AMD nagyon melegszik?? Ellenvetésem is lenne nézd meg itt a 2 magos Athlonom 0 terhelésen [LINK]

Terhelésen se megy olyan 35 fölé.

Könyörgöm...ha nem tudod mivan az intellel, maradj csöndbe. nem a sapka (kupak) a rossza rajta, hanem az alatta lévő paszta egy nulla (és ez csak ivy-nél van). meg nem egy athlonnal kéne jönni, ami mellesleg idle-be futott. terheléses hőfokról volt szó

Na várj akkor majd privátba küldök egy videót hogy pedig így van :-)
0
0
0
0
PoPet avatar
Devis írta:
vigyázzál mert ha amd-s géped van, bekapcsolod a gépet és már mehetsz is új procit venni.... de az is intel legyen, mert az örökéletű

nankacu: nem, ez akkor van ha azt se tudja hogy mivan, azt hiszi okos, és osztja az észt

Végülis.. Na lépek, mert szeretnék holnap nem úgy kelni hogy ha egy valóságsó lenne fél napig sípolnák a szövegem annyit anyáznák stb.. 😆D
Na jóéjt.
0
0
0
0
Devis avatar
vigyázzál mert ha amd-s géped van, bekapcsolod a gépet és már mehetsz is új procit venni.... de az is intel legyen, mert az örökéletű

nankacu: nem, ez akkor van ha azt se tudja hogy mivan, azt hiszi okos, és osztja az észt
0
0
0
0
PoPet avatar
Ez az amikor azt sem tudják mi van, de védik az igazukat.. 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
jaja de látod mit irnak egyesek..😆
0
0
0
0
PoPet avatar
DCMAN írta:
AMD már kis melegedés után tönkremegy
szakadok😆

Komolyan, Oké, hogy én azért májnszaftozok, mert akkor a gép faxán fűti a szobát ha le van véve az oldala, de az fájt. 😆 Akármelyik gyártóét Crysis 3 mellett még fújnám hajszárítóval is akkora se égne le talán.. 😃 Max rövidebb lenne az élete..
0
0
0
0
Devis avatar
DCMAN írta:
[baz AMD már kis melegedés után tönkremegy][/b]

szakadok😆

hát ez iszonyat...

nankacu: nekem tetszenek a mostani fejlesztéseik. temash, kaveri pl
0
0
0
0
DCMAN avatar
AMD már kis melegedés után tönkremegy
szakadok😆
0
0
0
0
PoPet avatar
Nah.. 😆 Addigra lehet váltok AMD-re a francba. 😆 😆
0
0
0
0
Devis avatar
nankacu: na rra várhatsz... 5-6 évet, és vehetsz használtan i7-et (1 vagy 2. genes) használtam a jelenlegi x2-es áron 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Sejtettem, azért kérdeztem.. 😃 Nincs nekem akkora egom.. 😎
Am nemtom ez az AMD-Intel meddig fog tartani.. Végén jön valami ismeretlen gyártó azt megveszi mind a 2-őt. Az lenne a legjobb.. Mondjuk egy Intel i7 egy AMD X2 árában.. 😜 Rohannák a boltba.. 😃
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Slenderman írta:
Csak Intel-t ajánlok, rengeteg AMD-Intel összehasonlító teszt van és az AMD már kis melegedés után tönkremegy, meg alapból lassabb is. de Intelből is csak 1155-ös foglalatút, nem éri meg használtan egy régebbit.

Az AMD jobban melegszik??? Tönkremegy???? 😲 Ember az Intel alég sok proceszorán (I7 en is) anyira vacak hősapkát használ hogy a hőt maga a CPU nem tudja leadni ezért nagyon is melegszik. 😂 Ezt honnanszedted hogy az AMD nagyon melegszik?? Ellenvetésem is lenne nézd meg itt a 2 magos Athlonom 0 terhelésen [LINK]

Könyörgöm...ha nem tudod mivan az intellel, maradj csöndbe. nem a sapka (kupak) a rossza rajta, hanem az alatta lévő paszta egy nulla (és ez csak ivy-nél van). meg nem egy athlonnal kéne jönni, ami mellesleg idle-be futott. terheléses hőfokról volt szó
0
0
0
0
DCMAN avatar
nem a te komidon😀Spoiler!
de te is irtál jót😆májnszaft😆

feljebb lévő pár komin😆
0
0
0
0
PoPet avatar
Mi tetszett annyira? 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
na most jót röhögtem😆
0
0
0
0
PoPet avatar
Az én kis apróságom még a rohadt java alatt se megy 50 fölé! 😃 Pedig megeszi a proci 99%-át általában.. Optimalizálatlan fos májnszaft.. 😃
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Slenderman írta:
----->>> de egyetértek, hogy lehet ekkora marhaságot irni????
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Slenderman írta:

Az AMD jobban melegszik??? Tönkremegy???? 😲 Ember az Intel alég sok proceszorán (I7 en is) anyira vacak hősapkát használ hogy a hőt maga a CPU nem tudja leadni ezért nagyon is melegszik. 😂 Ezt honnanszedted hogy az AMD nagyon melegszik?? Ellenvetésem is lenne nézd meg itt a 2 magos Athlonom 0 terhelésen [LINK]

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Dani46 avatar
http://www.anandtech.com/bench/Product/404?vs=87
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció