Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hi, az AMD 965 BE kb. melyik INTEL proccal van egy szinten?
kb i5 750,Q9650,i3 2100
Hi, az AMD 965 BE kb. melyik INTEL proccal van egy szinten?
Attól függ, milyen téren, milyen programokban.
gatya123: A legjobb, amit annyiból vehetsz, az az új H60, de nem tudom, hogy az nálunk kapható-e már. [LINK]
Az i Pon-on a régiről vannak kint a képek, de az újra mutat a link... Ott meg kell érdeklődni, hogy az már az új-e.
Szerk.: Hopp, most nézem az újra 5 év garancia van. 😂 Akkor abszolút győztes a H60!
Szerk. 2: Mi a szösz, az összesre 5 év gari van. Jó tudni. 😆
Sziasztok, én is kérdeznék, újra... Fejleszteném a gépet, vagy cserélném inkább. Nézelődtem netten procik után, és most nem tudom melyiket válasszam. Két esélyes lenne, az egyik egy INTEL:
http://www.***/processzor-c3139/intel/pentium-g860-3ghz-lga1155-p52375439/
A másik lenne egy AMD:
http://www.emag.ro/procesor-amd-athlon-ii-x4-750k-3400mhz-4mb-socket-fm2-black-edition-ad750kwohjbox/pd/ELK4KBBBM/?ref=list_p1_l4
Persze mindkettőnél alaplap cserére is szükség van, és memóriára is. Melyik lenne jobb választás, maradjak INTEl mellett vagy AMD is van olyan jó mint az INTEL? Játékra kellene ,de nem vagyok maximalista. Mostani gépen már nem nagyon mennek az újabb játékok, gondolok itt AC3, Crysis 3, Tomb Raider. Melyik procival futnának ezek a játékok jobban, Medium esetleg High beállítás mellett? Jah és egy Sapphire HD5670 1Gb DDR5 os videokari lenne mellette...Válaszokat köszönöm!
Szerintem tartsd meg a mostani konfigod és az új gépre szánt pénzböl vegyél egy Quad procit a gépedbe (használtan) és egy minimum HD5770-et esetleg használt HD 6850-et és azzal eleszel még egy darabig.
Ugyanis a mostani gépednél is a VGA a leggyengébb láncszem 😞
http://www.***/processzor-c3139/intel/pentium-g860-3ghz-lga1155-p52375439/
A másik lenne egy AMD:
http://www.emag.ro/procesor-amd-athlon-ii-x4-750k-3400mhz-4mb-socket-fm2-black-edition-ad750kwohjbox/pd/ELK4KBBBM/?ref=list_p1_l4
Persze mindkettőnél alaplap cserére is szükség van, és memóriára is. Melyik lenne jobb választás, maradjak INTEl mellett vagy AMD is van olyan jó mint az INTEL? Játékra kellene ,de nem vagyok maximalista. Mostani gépen már nem nagyon mennek az újabb játékok, gondolok itt AC3, Crysis 3, Tomb Raider. Melyik procival futnának ezek a játékok jobban, Medium esetleg High beállítás mellett? Jah és egy Sapphire HD5670 1Gb DDR5 os videokari lenne mellette...Válaszokat köszönöm!
Sziasztok hezitálok két processzor között egyik: Intel Core i5-3570 a másik: AMD FX-8150 szerintetek melyik érieg jobban? 😀
Utóbbit semmiképp. Inkább 8350. Ha játékra lesz, akkor az Intelt válaszd!
Helló! Kis segítség kellene... Akarnék cserélni procit, de nem vagyok biztos benne. Most egy Intel E5200 @2,5Ghz, és kinéztem egy Intel E8400 @3Ghz-es procit. Mennyivel lennék előrébb a váltással.
[LINK]
én úgy tudom h ddr4 kimarad és ddr5 jön.
rosszul tudod, majd 2020 tájékán jönnek a DDR5ösök, 2014-ben már lesznek DDR4-esek...
[url]http://I.P.O.N./hir/ces_2013_ddr4_2133_mhz_es_memoriamodul_a_crucial_tol/23724[/url]
[LINK]
Orodreath:Mondjuk nem értem én se....megvárom a ddr5 ramokat aztán veszek vmit 😃
Milyen procit vegyek a foglalatom am2-es,egy 4 magos lenne jobb vagy egy magasabb frekvenciájú 2 magos proc.
Pls egy-két javaslatot is
Az AMD jobban melegszik??? Tönkremegy???? :o Ember az Intel alég sok proceszorán (I7 en is) anyira vacak hősapkát használ hogy a hőt maga a CPU nem tudja leadni ezért nagyon is melegszik. :? Ezt honnanszedted hogy az AMD nagyon melegszik?? Ellenvetésem is lenne nézd meg itt a 2 magos Athlonom 0 terhelésen [LINK]
Terhelésen se megy olyan 35 fölé.
Könyörgöm...ha nem tudod mivan az intellel, maradj csöndbe. nem a sapka (kupak) a rossza rajta, hanem az alatta lévő paszta egy nulla (és ez csak ivy-nél van). meg nem egy athlonnal kéne jönni, ami mellesleg idle-be futott. terheléses hőfokról volt szó
Na várj akkor majd privátba küldök egy videót hogy pedig így van :-)
vigyázzál mert ha amd-s géped van, bekapcsolod a gépet és már mehetsz is új procit venni.... de az is intel legyen, mert az örökéletű
nankacu: nem, ez akkor van ha azt se tudja hogy mivan, azt hiszi okos, és osztja az észt
Végülis.. Na lépek, mert szeretnék holnap nem úgy kelni hogy ha egy valóságsó lenne fél napig sípolnák a szövegem annyit anyáznák stb.. 😆D
Na jóéjt.
nankacu: nem, ez akkor van ha azt se tudja hogy mivan, azt hiszi okos, és osztja az észt
AMD már kis melegedés után tönkremegy
szakadok😆
Komolyan, Oké, hogy én azért májnszaftozok, mert akkor a gép faxán fűti a szobát ha le van véve az oldala, de az fájt. 😆 Akármelyik gyártóét Crysis 3 mellett még fújnám hajszárítóval is akkora se égne le talán.. 😃 Max rövidebb lenne az élete..
[baz AMD már kis melegedés után tönkremegy][/b]
szakadok😆
hát ez iszonyat...
nankacu: nekem tetszenek a mostani fejlesztéseik. temash, kaveri pl
szakadok😆
Am nemtom ez az AMD-Intel meddig fog tartani.. Végén jön valami ismeretlen gyártó azt megveszi mind a 2-őt. Az lenne a legjobb.. Mondjuk egy Intel i7 egy AMD X2 árában.. 😜 Rohannák a boltba.. 😃
Az AMD jobban melegszik??? Tönkremegy???? 😲 Ember az Intel alég sok proceszorán (I7 en is) anyira vacak hősapkát használ hogy a hőt maga a CPU nem tudja leadni ezért nagyon is melegszik. 😂 Ezt honnanszedted hogy az AMD nagyon melegszik?? Ellenvetésem is lenne nézd meg itt a 2 magos Athlonom 0 terhelésen [LINK]
Könyörgöm...ha nem tudod mivan az intellel, maradj csöndbe. nem a sapka (kupak) a rossza rajta, hanem az alatta lévő paszta egy nulla (és ez csak ivy-nél van). meg nem egy athlonnal kéne jönni, ami mellesleg idle-be futott. terheléses hőfokról volt szó
feljebb lévő pár komin😆
Az AMD jobban melegszik??? Tönkremegy???? 😲 Ember az Intel alég sok proceszorán (I7 en is) anyira vacak hősapkát használ hogy a hőt maga a CPU nem tudja leadni ezért nagyon is melegszik. 😂 Ezt honnanszedted hogy az AMD nagyon melegszik?? Ellenvetésem is lenne nézd meg itt a 2 magos Athlonom 0 terhelésen [LINK]