AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
showtekk avatar
Akkor leveszem az általánosítás szót és csak annyit írok, hogy felesleges ezzel jönni, hogy apu-anyu vette meg, személyre szabottan is. Ez nem érv, ráadásul már többen is leírták, hogy ár/érték arányban is jobban kijönnek egy i5ös konfigból, mint az AMD-vel, alaplappal +hűtővel, tényleg kár ezen tovább pörögni.
0
0
0
0
no avatar
showtekk..
nem általánosítottam mert nem aztmondtam h minden 20 éves kapja a szüleitől a keretet....
ez személyre szabott volt ahogy láthatod minden üzenetem elején ott van a címzettem neve.
Egyébként nem mondtam h jobb az amd,csak azt hogy jobban megéri mert bár nem olyan a teljesítménye mint az intelé de hétköznapi embernek bőven megfelel.
Én ezzel ezt a témát lezártam
Üdv mindenkinek
0
0
0
0
prismateech avatar
Na most már gyerek is vagyok, egyre jobb. Nagyon is a márkán volt a hangsúly, meg azon, hogy meddig mehetsz el 50 ezer forintal. Te annyira mentél el 50 ezer forintal hogy GTX 970-et vettél egy 420 ezres gépbe, én meg inkább 60 ezerrel olcsóbban megveszem a winrar által írt konfigot ami kenterbe veri a te kettő jelölted.
Nem jobban járunk, ha megérted, hogy nincs értelme annak amit írtál? Nem fog senki az arcodba nevetni, hogy haha nekem volt vagy neked igazad, ez a gyerekesebb mikor ragaszkodsz ahhoz ami már süllyed. Bár honnan tudhatnám én, hiszen csak egy gyerek vagyok..

showtekk +1
0
0
0
0
no avatar
prismatech

látszik h gyerek vagy,a hangsúly nem a márkán ,típuson volt nem is a konfigban lévő alkatrészeken csak a processzor ár/érték aránytalanságán és azon h meddig elmehetsz 50E ft külömbséggel...lehetett volna ugyanaz a kártya is csak + 3 terrával több az amd ben,mert bármit is futtatsz a két gépen ugyanúgy elmennek rajta SZÉPEN,de az 50 E ft a zsebeben marad vagy akár vehetsz rajta magadnak egy guminőt is ami szerintem rádférne....
0
0
0
0
prismateech avatar
Nem anyu-apu volt itt a lényeg, hanem, hogy bizonyítsd miért lenne jobb az FX egy i5-nél, nem hogy még egy i7-nél. Tapasztaltabb vagy, idősebb vagy de 420 ezerből olyan aránytalan gépet linkeltél, aminek semmi értelme.

Olyan mint ez a gyöngyszem [LINK] . És most tök olcsó, csak 1,1 millió forint, sőt heti 10 ezerért már megszerezhető emberek, nyissátok fel a szemeitek!
0
0
0
0
showtekk avatar
Mikor elfogynak az érvek, jön az, hogy anyu és apu vette meg 😆 Durva, hogy néha mi folyik ezen a fórumon, főleg, hogy nem is értem min megy a vita. Az intel jobb mint az AMD. Ettől függetlenül meg aki megteheti és szereti Intelt vesz, aki meg inkább AMD-t szeretne, vagy csak arra telik azt veszi. Nem kell ezt túlbonyolítani. 😀

babika0422: Bár én csak 23éves vagyok a mostani gépemet teljesen önerőből vásároltam, szóval kár általánosítanod meg ezzel az apu-anyu vette meg dumával jönni.. 😀 Attól, hogy valakinek i7es procija van még nem biztos, hogy "szponzorálva" van.
0
0
0
0
danee23 avatar
Egy alap i5össel is jobban jársz mint fx8000-el. Ha engedi a keret i5
0
0
0
0
winrar avatar
77K alaplap? WTF?
Z97 lap 30-40K
10K hűtő
i5-4690K 68K
8GB ram 14K
SSD nem kell
FSP Raider 550 19K
Raijintek Arcadia 9K
optikai meghajtó nem kell
GTX 980 160-180K
WD Blue 1TB 15K
360K és mégis sokkal erősebb.
Köszi, hogy támogatod a kedvenc tömörítőprogramom 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
Liptik. Igen az UEFI csak azért jött létre mer már unták az emeberek azt a sima kék kopár bios-t... 😆
0
0
0
0
no avatar
prismateech

jah nem töröltem de ez az a videókártya:
Asus GTX960 2GB DDR5 TURBO-GTX960-OC-2GD5 videokártya

én nem vitázom te a winrar-ra adsz meg a youtube-os tesztekre én maradok a való életnél és a saját tapasztalataimból beszélek,bár csak 7 év van köztünk de az bőven elég tapasztalat ezen a téren ahhoz hogy tudjam mit beszélek,vedd meg a 4 magos inteledet 60 ezerért abból amit aanyu meg apu adott,még más megveszi az olcsóbb amd-t abból amiért megdolgozott és a külömbség? mindenki a gép elött ül és játszik ugyanazal az élménnyel scak te nem mondhatod el magadról hogy azért megdolgoztál,szenvedtél amid van!
0
0
0
0
prismateech avatar
1, a két konfigban ugyanaz a videókártya van csak a processzor és a lap változott, ettől függetlenül is az i7-et választanám, bár 420 ezerből aki GTX 970-et vesz azt felállva megtapsolom
2, az FX 8350-et ne az i7-hez hasonlítgasd mert én i5-4690k-t mondtam, ami 65 ezer körül van és még így is erősebb mint az FX. Sőt, winrar is írta, hogy az intelhez nem kell ha élhetek a szavaiddal "60-100" ezres alaplap, sokkal olcsóbban kijössz vele mint egy FX 8350-el és ahhoz egy lappal.
3, az i5 nem fogja lefogni olyan könnyen az újabb és újabb kártyákat mint az FX.

végig olvastam amit írtál, "szal ha van 200-300 ezred rá ink amd proci jó konfigokkal!!" itt abba is hagytam az olvasást és ezzel zárom is a vitát a részemről, köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
prismateech ...te az intelt választanád ugye??

A két konfig között csak a processzor és a videókártya változik 50.000ft al olcsóbb amd proci az intelhez képest
és ezt az 50.000ft külömbséget hozzáadtam egy a videókártyához,nos akkor szerinted melyik komolyabb..melyik hoz több fpst??

AMD
Asus Crosshair V Formula-Z alaplap AMD AM3 alaplap: Asus Crosshair V Formula-Z alaplap 77 090 Ft
AMD AM3 processzor : AMD FX-8350 processzor 49 478 Ft
DDR3 memória : Corsair 2x8GB DDR3 1600MHz CML16GX3M2A1600C10 memória 29 072 Ft
Videokártya nVidia : Asus GTX970 4GB DDR5 GTX970-DC2OC-4GD5-BLACK videokártya 113 637 Ft
Corsair 128GB Force LX CSSD-F128GBLX SSD meghajtó SSD 2,5": 23 546 Ft
Merevlemez 3,5" : Seagate 1TB SATA3 SSHD ST1000DX001 merevlemez 21 293 Ft
Tápegység minõségi : b Corsair 750W HX750i CP-9020072-EU tápegység 54 928 Ft
Ház táp nélkül : Aerocool 1000 EN55293 fekete számítógép ház 24 705 Ft
Processzor hûtõ : Zalman FX100 Ultimate Fanless processzor hûtõ 20 510 Ft
Optikai meghajtó : Asus DRW-24F1ST fekete DVD író 5 014 Ft

összesen: 419,273ft

Intel
Intel 1150 alaplap: Asus MAXIMUS VII IMPACT alaplap 77 090 Ft
Intel 1150 processzor: Intel Core i7-4790K processzor 99 042 F
DDR3 memória : Corsair 2x8GB DDR3 1600MHz CML16GX3M2A1600C10 memória 29 072 Ft
Videokártya nVidia : Asus GTX970 4GB DDR5 GTX970-DC2OC-4GD5-BLACK videokártya 113 637 Ft
Corsair 128GB Force LX CSSD-F128GBLX SSD meghajtó SSD 2,5": 23 546 Ft
Merevlemez 3,5" : Seagate 1TB SATA3 SSHD ST1000DX001 merevlemez 21 293 Ft
Tápegység minõségi : b Corsair 750W HX750i CP-9020072-EU tápegység 54 928 Ft
Ház táp nélkül : Aerocool 1000 EN55293 fekete számítógép ház 24 705 Ft
Processzor hûtõ : Zalman FX100 Ultimate Fanless processzor hûtõ 20 510 Ft
Optikai meghajtó : Asus DRW-24F1ST fekete DVD író 5 014 Ft

Összesen: 419,003 Ft
0
0
0
0
winrar avatar
Persze hogy erős tud lenni egy G3258, ha magasabb órajelen járatják az i5 alap órajelénél. A Wot pedig a lehető legrosszabb példa, mert az még mindig csak 1 magot használ.
0
0
0
0
Liptik avatar
Itt vannak még videók.

0
0
0
0
Yezi_ avatar
winrar: Nálam nincs ilyen "probléma", kb. mindig 100%-on megy a proci és a VGA is... 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Én már hozzászoktam ahhoz, hogy míg a processzor 20-50%-on megy, a vga mindig 99% (ez azt jelenti, hogy nincs cpu limit lényegében) 😃
Az addig rendben van, hogy egy FX-6300 (i3) és FX-8320/FX-8350 (i5) olcsóbb, mint az i3/i5, de ne felejtsük el, hogy amit megspórolsz a processzor árán, azt behozod az alaplap és hűtő árán. Előbbit azért, mert nem hinném, hogy szereted a cpu throttling-ot, utóbbit azért, mert gyenge az AMD FX gyári hűtője még alapórajelre is. Amit nyersz a réven, elveszted a vámon. Míg Intel i3/i5 esetében a létező legfapadosabb és legolcsóbb alaplap is elég akár a legerősebb i7-hez is (persze alapórajelre és nem tuningra) és a gyári hűtő is elég (nekem is i5 van gyári hűtővel és tökéletes, bár így nyáron a melegben nem árt egy kis alulfeszelés). Számoljunk akkor utána:
i5-4460 52K
B85 lap 15K
hűtő nem kell (vagy ha akarsz, később bármikor vehetsz)
Ez 67K.
FX-8320 40K (van ám 49K-ért 8350 is 😂😉
Normális VRM-el rendelkező 970-es lap 25K és fölötte
Mivel ezek tuningra való procik, ezért hűtőnek egy Cooler Master Hyper 212 EVO legalább, ez pedig 10K
Ez 75K. Szóval akkor még mindig olcsóbb az AMD? 😃
Én nem vagyok igazán egyik oldalnak sem a fanboy-a, viszont be kell látnia még a legelvetemültebb AMD hívőnek is, hogy az Intel több lépéssel előrébb jár és modernebb, jobb teljesítmény/fogyasztás arányú processzorokat gyárt, mint az AMD, aki a mai napig csak a 2012-ben megjelent FX családot pátyolgatja FX-8370 és hasonló modellekkel. Annak idején az AMD abban bízott, hogy elfognak terjedni a sok magot (értsd: 4-nél többet) kihasználó játékok. De nem így történt, így az Intel nagy piaci előnybe került és így hogy az ő kezében van az asztali CPU piac, így megteheti, hogy irreális áron árulja a processzorait és komoly fejlesztésekre sem kell nagy pénzeket költenie, mert nincs komoly vetélytárs. Folytatni kellett volna a Phenom II X4 vonalat és akkor versenyben maradhatott volna az AMD.
A fogyasztás pedig egy nevetséges szempont összehasonlításkor, egy húzott Intel képes szintén rengeteget enni.
De ez az egész ezerszer ismételt dolog, mindenhol ez megy: gyakorikérdések, prohardver meg külföldi fórumokon és itt is. Nekem igazából azért lett Intel alapú a gépem, mert gondoltam a későbbi fejleszthetőségre. Nálam ez volt a szempont.
0
0
0
0
Liptik avatar
Igen a Pentium jobban megéri, mint az i5.

0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én meg inkább veszek 20-ért egy Pentium G-t... 😆

0
0
0
0
Puffin avatar
😆 😆 😆

Liptik: inkább ne írj semmit!
0
0
0
0
prismateech avatar
"mindkettőnek megvannak az előnyei hátrányai" Az intelnek mi a hátránya, az árán kívül?
Egyébként én inkább hozzáraknék még az 50 ezerhez 15 öt és akkor vennék egy i5-4690k-t. És igen, szerintem megéri az a kis plusz pénzt (amit az amd fanboyok 2-300 ezernek hisznek) az az 5-10 fps, nem mindegy, hogy valami 20 vagy 30 fps-el megy. 😃

0
0
0
0
Liptik avatar
A HDD is mindegy csak meglegyen a megfelelő hely, főleg, ha SSD-t használsz.
Az alaplapon meg az a lényeg, hogy megfelelő legyen a CPU, a Ram mennyisége és DDR (Már vannak DDR4-esek, de a DDR3-as a leggyakoribbak) száma és a Videokártya foglalata (Mostaniak PCI Express régen: IGP és sima PCI), a Bios nem fontos, de ha szép dizájnt akarsz, akkor ott vannak az UFI-sek
Lehet, hogy BIOST kell frissíteni és támogatja a Bios azt a CPU-t. A gyártó honlapjáról meg kinézni.
A Tápegység, meg hogy meglegyen az összetevők fogyasztása,
Videokártya: Minél több legyen az adott GDDR (most az 5-ösnél tartunk), bitszám, Mhz, VRAM, DX, SM
Monitor: A legnagyobb felbontású, a HZ szám, panel típusa (TN/IPS) a legjobb áron, tehát ár/érték arány.
Külön hűtés a CPU-hoz nem fontos, csak ha melegnek tartanád a CPU-dat.
A gépház is mindegy, ha szépet akarsz, akkor fizetsz többet.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
bobika0422: Teljes mértékben egyet értek veled! 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Nos kezdeném intel....
Sokan istenítik az intel i5 és i7 procikat...ok értem hogy nem fogyaszt sokat....értem hogy egy azonos konfiggal több fps-t kihoz mint pl egy FX a videókariból , DE! tegye fel mindenki magában a kérdést,60-100 ezret megér az hogy 5-10 fps el több lesz egy játék? Sokan nem is tudják mi az az fps,csak sok legyen aztán kész,teszen hozzá hogy egy fx 8350 jelen állásában 50 ezer kb egy i7 meg 100,ha uj konfigot vennék ink hozzáadnám a videókártyához azt az 50 .
10 másodperces boot idő.....na ezt irják azok az intel procit vásároltak,hogy ennek köszönhetően gyorsabb a gépe mint egy amd.. 😃 no hát nekem amd fx8350-em van és a boot idő 5 másodperc,de ez az ssd-nek köszönhető inkább!! Melegszik.....ugy is ezt mondanátok sokan..hát persze,én egy cooler master v8 gts-el használom az fx 8350 et és mindegy milyen komoly játékkal játszom 51 C a maximum!! Sok a fogyasztása...Úr isten,egy intel 84wattot eszik,egy fx 125 w no igen a videókártyák meg 200-300wattot és ezzel mégsem foglalkoznak azok akik ezért választják.
Ne értsetek félre nem azt mondom hogy jobb az amd,csak azt hogy az intel irreális áron árulja a procikat és ez azért van mert az emberek bebeszélik maguknak hogy megéri.Én azt mondanám hogy aki játékra akar használni egy gépet ne azt kérdezze melyik gyártó mennyivel jobb hanem a gépet uggy tervezze hogy minden alkatrész minőségi legyen alaplap is számít!!szal ha van 200-300 ezred rá ink amd proci jó konfigokkal!! Akinek meg sok a pénze és megteheti természetesen intelt vegyen,csak ne legyenek kérdések melyik miért jobb mert mindkettőnek megvannak az előnyei hátrányai,ez az én véleményem amit nem kötelező elfogadni 😀
0
0
0
0
prismateech avatar
"csak amire én használom a gépet bőven elég egy 40eft-os cpu nem kell 150eft-os csak hogy el tudjam mondani nekem ilyen van buuu.
aki meg mégis az intelt veszi annak oka van elméletileg"

Én tavaly előtt vettem 45 ezerért az i5-3350p-met ami mindent visz probléma nélkül, és szerintem messze nem 150 ezer. Vagy csak amd fanboyként azt hiszed, mint a többi, hogy egy intel processzor 150 ezertől kezdődik, ami meg az alatt van azt 1 AMD teljes mértékben leveri vagy mi?😃
És igen oka volt annak, hogy intelt vettem: minőséget szerettem volna a pénzemért.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Liptik: A GTX 980 Ti 6Gb-os. 😉

A vertikál szinkron kikapcsolásával minden felbontásban és grafikai részletesség mellett a GPU-nak 99% -ot kell mutatni! Csak akkor nem mutat annyit ha az adott config nem bírja kiszolgálni. 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
16

Zoli73: Milyen játékban próbáltad ki? Az a kártya 4k-ba hajtja ki magát rendesen.
Vagy mondjuk a GTA V-ben írja, hogy menyinek kéne használnia.
0
0
0
0
Puffin avatar
Liptik: te hány éves vagy? Egyáltalán nem értesz a dolgokhoz amint látom...

[LINK]
0
0
0
0
Liptik avatar
Mivel az egy 4 gb-os vga és amivel kipróbáltatok abba biztos nem kell a 4 gb videomemória és ezért írta ki. Alapból nem esik semmit, ha alapból 80% van, akkor valami használja, biztos nem az Aero az vicces lenne, akkor menj a feladatkezelőben, nekem egyszer a kedves Google böngészője tette ezt, újra kelet rakni meg a kedves ESETes emberek segítetek nekem, tehát vírusos volt .
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Liptik: Onnan tudom hogy az egyik nagyon jó barátom most vett új gépet és abban valami 6 magos FX proci van. Bele tettük a VGA-t és 50-70% -nál többre nem volt képes kihajtani! 😉
0
0
0
0
winrar avatar
Sokkal értelmesebb proci volt a Phenom II X4, mint az egész FX.
0
0
0
0
Liptik avatar
Phenom az gyengébb, mint az FX. 4 magos FX-ek már kihajtanák, de a 6 magosak biztosabban.
És honnan tudod, hogy nem hajtja ki? Kevesebb memóriát és Mhz-et ír?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem már nagyon sok éve évtizede vam pc-m. Én mindig is AMD párti voltam cpu-ban. De most hogy megvettem a új VGA-mat rá kellett jönnöm hogy azt egyik AMD proci sem bírja kihajtani. És így ha akarok ha nem teljes config váltás Intel-re. Persze nem bánom meg mert egy brutális erőmű lesz belőle! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
nm=nanométer, hogy mekkora csíkszélességen készül a proci.
0
0
0
0
Liptik avatar
Nekem nincs semelyik gyártóval sem bajom, csak valamit alkothatnának, mert ez a +1 haladás mind két gyártótól semmi.
Meg beszállhatna még valaki a buliba, 1 milliárd év múlva is csak ez a két CPU gyártó lesz?
PL a Coppy videokártya gyártok.

Az enyém most 7 eft, ár érték arányban nagyon jó. Mert mai játékokhoz még elmegy. Ha valami CPU melegedés meg a feladatkezelőnél kikapja a 100,0000%, akkor majd cserélek, de most még nem.

Amúgy az a nm mit jelent?
0
0
0
0
Omis avatar
dehogy(vagyis én nem)
csak amire én használom a gépet bőven elég egy 40eft-os cpu nem kell 150eft-os csak hogy el tudjam mondani nekem ilyen van buuu.
aki meg mégis az intelt veszi annak oka van elméletileg.gyakorlatilag passz😃
0
0
0
0
winrar avatar
Ennyire utálja mindenki az Intelt? 😆
0
0
0
0
Omis avatar
én az fm2 cserélem le ha minden jól megy fx-re(8320)
0
0
0
0
Liptik avatar
Szerintem így nem érne meg az FX 6300 csak azért jobb, mert 6 magos, és húzható.
De szerintem most felesleges erre pénzt kidobni. Inkább maradjon, esetleg i7-re vagy FX 8320 érne meg, mert azok erősebbek. De szerintem most az elég játékokra, esetleg később, mert az a CPU mindent visz, viszont, ha konvertálsz is videókat is szerinted túl lassú és már nem bírod, gyorsabban akarod, akkor válhatsz már most, de később ezek olcsóbbak lesznek. Akkor érne meg jobban 8 magos CPU-t még játékra hülyeség, max 1 2 év múlva.

[LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
i3-at lecserélni AMD FX-re? SOHA. Inkább i5-4460 majd valamikor.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát nem tudom haswell i5 re nem hiszem hogy lesz pénzem mostanság max ezekre 3570 2500k vagy 3470
0
0
0
0
Puffin avatar
Nem érné meg! Ha cserélnéd akkor min i5-re!
0
0
0
0
Pixx avatar
Gigabyte 970A-UD3P, FX-6350 mind2 dobozos ugyan úgy mint az enyém meg kb gari is annyi megérné az 1/1 cserét? (később fx 8320 menne bele.)
0
0
0
0
Liptik avatar
Nem a gépigény.hu alapján döntöm el, hogy bírja-e a procim, tudjátok, hogy van a feladatkezelő, de a hűtő hangjából is lehet hallani, hogy túlmelegedett-e.
0
0
0
0
Pixx avatar
Meg találtam hardverapron a képet mikor még tuningolva használtam a procit 😃 (szar minöség de a HP hibája) 4,5ghz alapfeszen 2600mhz HT mellet.

[LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
Én a gyári hűtő és a nyári meleg miatt alulfeszelve használom az i5-t (az alapfesz 1V körül van):
https://i.imgur.com/bKOUXIf.png
5-6 fokkal hűvösebb játék alatt, fogyasztást nem néztem, de az is biztosan kisebb. Viszont emiatt a RAM feszültségét le kellett venni 1,4V-ra, amit szerencsére bír, így a processzorba integrált memóriavezérlő miatti maximális 0,5V különbség a CPU Vcore és RAM fesz között nem nagyobb.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Hát tőlem távol áll a tuning. Bár az is hozzá tartozik, hogy eddig mindig kizárólag Intel processzoraim voltak, azok közül meg nem is lehet a legtöbbel szórakozni.
Ráadásul az még fel sem merült bennem, hogy lefelé is lehetne menni...
0
0
0
0
Pixx avatar
Egyébként mindenki leírja az amd fx-et de 8320 sztem a legjobb vétel nekem fél évig volt és volt pár érdekes dolog vele.Elkezdtem jádszadozni még annak idején a voltokal meg stb.

3,5ghz ugye az alapfesz 1.375v volt nézegettem az intel cpukat mondom nem hiszem el hogy mi a faxért mennek azok ilyen kis Vcoreval 1.060v elkezdtem fokozatosan csökkenteni a Vcoret a bulldozeron és ezek lettek 3,3ghz 1.045v core kicsit érdekes nem?😃 Akkor az amd minek a ***nak teszi fel 1.375vra.Utána nézegettem teszteket és pont a sandy bridge fogyasztását hozta a cpu.Szóval érdemes az undervoltageval foglalkozni annak aki nem tuningolja és számít a fogyasztás/melegedés és megjegyzem ezek után refcooler is ***án üzemelt levettem ventit legkisebb fordulatra hangja sem volt és persze nem is melegedett.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Az tény, hogy csak a magok számát és az órajelet nézi, de ugye nem minden játéknál adnak meg külön AMD és Intel verziót. Bár tény, hogy fel lehetne vetni ezt is abban a fórumban, ahol a javaslatokat várják az oldal fejlesztéséhez, mert van különbség a teljesítményben. Amit egy AMD 4Ghz-en tud, azt az Intel 3-3,5Ghz-n simán hozza.
0
0
0
0
winrar avatar
De az, hogy AMD és Intel processzornál az órajelet azonosnak veszi, az már nem a legjobb.
Szerintem is jó rendszer ez a százalék, de csak az alapján dönteni értelmetlen. Közelítő adatnak viszont tökéletes.
0
0
0
0
csuz-li avatar
A gépigény oldala nem tesz mást, mint összehasonlítja a gépeinknél általunk megadott adatokat azzal, amit a gyártók megadnak a játékhoz. Ezt viszont jól csinálja.
Az, hogy ennél rosszabb gépen is elfut a játék, nem jelent semmit. A gyártók sem úgy határozzák meg a gépigényt, hogy ez legyen a minimum, hanem úgy, hogy mi kell ahhoz, amin minimum, illetve maximum beállításokkal alacsony, illetve FHD felbontásban a játék elfusson a kitűzött fps-el, ami lehet 30, vagy 60 játéktól függően. A régi gépemen is játszottam a skyrimmel, pedig nem volt meg a minimum gépigény sem rendesen, ment is HD felbontásban, csak nem kaptam 10-15 fps-nél többet...
Tehát, amit itt ajánlott gépigényként látunk, az csupán azt jelenti, hogy ilyen konfigon a játék várhatóan eléri a 30-60 fpst FHD felbontásban, magas grafikai beállításokkal. Illetve minimum rendszerigénynél a játék legkisebb felbontásban, alacsony grafikai beállításokkal éri el ugyan ezt az fps szintet.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció