Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vasziliy avatar
Köszi az infót.
A táp az valami "minőségi" 300watt
Sima 32bites xp. használok.Volt gyengébb gépem is...és azokon mentek rendesen az arra való játékok...ezen meg szaggat,illetve egy játék telepítése órákba telik:S
Akkor amit az everest nem jelez...akkor az az alaplap hibája lenne?...na meg azok a játékok is azért akadoznak mert kaka lenne a lap?
Húztam a procit is,de semmi változás:S
Valamivel lehetne e orvosolni.?:-)....ecetes kalapácson kívül?:-)
0
0
0
0
Gabivett11 avatar
Hát ha halgatsz szerény véleményemre akkor asrock alaplappal nem kínlódnék a proci az egész jó!
Vidkarival se lenne semmi baj, én az alaplapot hibáztatnám! A memóriád az igen kevés ez az elsődleges baj! Az alaplapon meg hiányzik az a 4 ez kis csati az atx csati mellett az a te problémádat nem befolyásolja!
A táp az hány wattos?
Én a mem bővítésen matekolnék! 1gb az a minimum de ha win7-et használsz akkor 2gb!
0
0
0
0
vasziliy avatar
Halii:-)...nemrég vettem egy félkonfigot.
Össze raktam....de nem igazán vagyok vele megelégedve.
Sok dolog nem tettszik,és nem tudom hogy mi lehet e bibi.

A config:
CPU típusa Intel Celeron D 335J, 2800 Mhz
Alaplap neve ASRock G41M-VS2
Rendszermemória 512 MB
Videokártya NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB)

Ami nem igazán fekszik nekem:
A lapnak 24+4 pines táp kellene,de nekem csak 20+4 pines van
Ennek van e valami köze annak,hogy azok a játékok,amiknek menni kellene..azok szaggatnak még 640*480-as low beállításon.

Illetve az everestnél/alaplap/alaplap:Front Side Bus tulajdonságai ezt méri..de ha jól emlékszem akkor lenni kellene neki olyannak hogy:Memória busz tulajdonságai,Lapkakészlet busz tulajdonságai
Ezeket nem írja.

Kérdésem:a táp lenne e a bibi,vagy az alaplappal valami?

Előre is köszönöm:-)
0
0
0
0
Cooley avatar
MSI 890FXA-GD70 4+1 fázisú. 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
S tudom is hogy miért érte el az ismerősöd a nagyobb frekit, gondolom az Ő lapja 8+1 fázisú tápellátású. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem feltétlenül. Az ilyen árkategóriájú alaplapok között csak minimális a különbség, amikbe pl egy pentium d proci kerül. Csak annyi kell, hogy az alaplap támogassa az OC-t, és onnantól kezdve szinte teljesen mindegy, hogy milyen az alaplap, mert csak minimális a különbség, hogy mennyi max FSB-t bírnak. De a felső kategóriában is legfeljebb 2-300MHz-es különbségek vannak, mert ott meg már a gagyibbal is ellehet érni a proci végét(itt most nem a folyékony nitrogén hűtéses OC-re gondolok). Míg a hűtő rendkívül fontos, hogy a proci ne melegedjen túl, amivel akár GHz-eket lehet húzni egy gagyi gyári hűtőhöz képest. 😀 Legalábbis ez az én meglátásom. Mondjuk most pont alaplapgondba ütköztem, mert az én deszkámmal 4046MHz-ig jutottam, míg egy ismerősével megvolt a 4200. 😃 De abban a kategóriában szerintem nem lesz ilyen jellegű gond.
Kicsit zavarosra sikeredett a fogalmazás, de azt hiszem, így is érthető. 😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
pomrum írta:
Cooley írta:
A videokarit nem tudom meddig lehetne húzni, de szerintem egy +50MHz-et egész biztosan rá lehet erőszakolni. 😀 A procinak viszont biztosan lehet adni rendesen. Én egy ASUS Triton 77-es hűtővel 4,5GHz-ig húztam a D925-ös procimat anno. De másokazt mondják, hogy csak a ritka jó példányt fogtam ki. Minden esetre 4-4,1GHz-ig egész biztosan fel tudod húzni, ha van egy jobb hűtőd. 😀
Ez azért alaplap és chipset függvény is.

Amik sokkalta lényegesebbek az OC szempontjából mint egy hűtő.
0
0
0
0
pomrum avatar
Cooley írta:
A videokarit nem tudom meddig lehetne húzni, de szerintem egy +50MHz-et egész biztosan rá lehet erőszakolni. 😀 A procinak viszont biztosan lehet adni rendesen. Én egy ASUS Triton 77-es hűtővel 4,5GHz-ig húztam a D925-ös procimat anno. De másokazt mondják, hogy csak a ritka jó példányt fogtam ki. Minden esetre 4-4,1GHz-ig egész biztosan fel tudod húzni, ha van egy jobb hűtőd. 😀
Ez azért alaplap és chipset függvény is.
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
vasziliy avatar
Üdv mindenkinek!
Egy asus 7300gt illetve egy CPU típusa Intel Celeron D 335, Procit meddig lehet húzni?

A vga kártyán gyári hűtő van...alap gpu órajel:400Mhz
A cpu-ra raktam egy hőcsöves amd hűtőt...maszek felfogatással.
Alap órajel:2800 mhz
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
zsivko írta:
Don Sajtos írta:
Sziasztok😀
Gépemet fogom tuningolni😃
Már tudok mindent és már tuningoltam is, feszt i adtam csak nem csináltam tovább mert elég gyenge volt a tápom de az újal jolesz 😃
Érdemes-e tuningolnom procit szerintetek vagy újat kellene már venni?
Processzor: INTEL CORE2DUO E8200 2,66/1333/6MB + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memória: DDR II 4X1GB 1066 KINGSTON HYP.KIT
Videókártya: NVIDIA GTS450OC2 1GB/GDDR5
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P5QL-E S-775
Ház: LC POWER 7012 SD
Tápegység: CORSAIR CX600W
Monitor: Dell

várom válaszotk😀
Ja és kb mennyi tuningra számithatok?
3,75-4ghz????

Menyi volt a régi tápod?

420W lc power😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Don Sajtos írta:
Sziasztok😀
Már tudok mindent és már tuningoltam is, feszt i adtam csak nem csináltam tovább mert elég gyenge volt a tápom de az újal jolesz 😃

várom válaszotk😀
3,75-4ghz????

Menyi volt a régi tápod?
0
0
0
0
Osynho avatar
Persze, hogy érdemes 😀 Nagyon sok mindentől függ, hogy mit megy a géped, de 4ghz már elég húzós egy E8200-nek (500as fsb kellene hozzá). Minek vettél ehhez a géphez 600as tápot? 😀
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok😀

várom válaszotk😀
3,75-4ghz????
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Azt hol tudom leszedni?😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
overclock: órajel emelés! tuning
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
suerintem ne huzd, hagy és a csak a procinak adj OC-t ja és jvöre ha lecseréled egy hd 6850-r vagy gtx re akkor elég lesz, mert azok a karik kb. annyit fognak érni jövöre mint most a hd 5770.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
DoN_BeNCe22 írta:
Köszi a választ,Szóval lehet olyan 3.8-ig?
Még a kérdésem az lenn hogy ASUS HD5770-es VGA-mat lehet huzni vagy nem kell elég az még pár évig?
légyszí válaszoljatok!
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
kailee írta:
Kissé furcsa kérdés lesz ez itt a tuning műhelybe de nem tudom hova írjam 😀

1090t 6 magos black editon procim van és egy hd 6870 vga

kicsit zavar hogy a proci 45 focnál már anyira hangos hogy elvonja a figyelmemet a játékról lehet valahogy a 6 magos teljesítményből lefaragni hogy kevésbé melegedjen? és ha igen milyen progival?

Szia kailee!
Legnagyobb esélyed csak az lenne sztem ha vennél egy új CPU hűtőt, mert gondolom az alap hűtőt használod. Ilyen pl: Sychte Ninja 3, vagy Sychte Mugen 2, ezek profi kis halk hűtők, vagy van Noctua NH-D14, ez 20e körül mozog, a másik 2 kb. 13e és 14e között mozognak.
A legtisztább megoldás ez lenne, am nemtudom h van e vmi ilyen progi amire gondolsz, de sztem nem éri meg "lebutítani" a kicsikét
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Köszi a választ,Szóval lehet olyan 3.8-ig?
Még a kérdésem az lenn hogy ASUS HD5770-es VGA-mat lehet huzni vagy nem kell elég az még pár évig?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
AMD Athlon II X3 440 igaz???
sztem +500mhz, gyárival, de egy artic freezer rev.2-vel +800mhz már király lenne!!
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Hello ,meddig lehetne húzni a Procim?
0
0
0
0
Cooley avatar
Én az utóbbira szavazom, de nézz meg pár tesztet, annál pontosabb választ nem kapsz. 😀
0
0
0
0
humerot avatar
melyik a jobb proceszorhűtő :
1. Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2
2. Cooler Master Hyper TX3
egy phenom x3 8650 hez kellene
0
0
0
0
Cooley avatar
kailee írta:

kicsit zavar hogy a proci 45 focnál már anyira hangos hogy elvonja a figyelmemet a játékról lehet valahogy a 6 magos teljesítményből lefaragni hogy kevésbé melegedjen? és ha igen milyen progival?

Ne faragjál le a teljesítményből, hanem a procihűtő sebességét vedd vissza, mert a 45fok az még bőven alacsony. Vagy vegyél új procihűtőt, és akkor még tuningolhatsz is, úgy is halk marad. 😀 Pl az én hűtőmmel 3,5GHz-en is csak IntelBurnTest alatt érte el a proci a 45fokot.^^ 4GHz-en pedig ~50fokig kúszott.
0
0
0
0
samu89 avatar
Hello AMD Phenom II X2 545-ös procim van Callisto lapkás. Próbltam felodani a magokat de mindig újraindult a gép mikor Windows elkezdett tölteni. Már növeltem feszt, meg csökkentettem órajelet meg csak 1 plussz magot kapcsoltam be de semmi. Valaki akinek már sikerült kérem segítsen. Angol fórumokon is olvasgattam róla mindnet úgy tettem ahogy irták de sajna nem jó. Bár ahogy én láttam a legtobbnek Deneb lapkás procija volt :S. Pedig jó lenne ha nem kéne 4 magosat venni hanem ezzel is menne 😜. Előre is köszi.
0
0
0
0
kailee avatar

0
0
0
0
humerot avatar
az mért van hogy az 5.9 es nibitor nem látja gts em orajeleit pedig támogatja
0
0
0
0
no avatar
ATI 6870-nél felhúztam az órajeleket 900->960(GPU) és 1050->1120(memo) és igy simán böngészés, chatelés közben 55 fok környékén van gyári hútővel, ez normális vagy sok? És van valaki aki 1055t processzor tulajdonosa és próbálkozott húzni rajta? És ha igen akkor mennyivel lehet húzni az órajelet és voltagét mennyire emeljem eggyütt vele?
0
0
0
0
almos avatar
Nekem oylan segitség kellene,hogy AM2+-os lapom van(Asus M2N68-AM). Nos milyen néven,ill. merre találom meg biosban,azt hogy HT-t és NB-t visszaosszam?
0
0
0
0
sunny474 avatar
lehet mert már sajnos azóta ilyen mióta megvetteM:S Am szted az ilyen notival normális h pl a "bugos" mapok olyan 30-40 néhol 50-60 fps-el futnak medium grafon?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
lehet hogy csak nem szeretik az adott játékok a notidat, ez gyakran előfordul...
0
0
0
0
sunny474 avatar
már próbáltam de ugyanaz
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hát... először is, 4 giga ramod nincs 32bites 7-essel. Ettől függetlenül kéne futniuk a játékoknak rendesen.
Csinálj egy reinstallt.
0
0
0
0
sunny474 avatar
sziasztok!nem nagyon tudom h ez mennyire ide tartozik.....na szal arról lenne szó h van egy msi gx630-as notim(gépeim között ottvan róla minden) és nem húzni kéne mivel ígyis eléggé melegedős hanem h milyen op rendszeren menne legjobban(most win7 32bit) és h milyen drivereket pakoljak rá.Azért érdekelne ez a dolog mert most úgy van h rátettem az op.rendszer(sok gépre tettem rá mindenen stabil) és az msi honlapról szedtem hozzá drivereket(kivéve a vga azt nvidi-áról) és hát az a bajom h pl Cod5-be némelyik map megy rendesen,nem akad némelyik meg játszhatatlan.Ez haveromék gépén sose fordul elő náluk mindegyik ugyanúgy megy,és némelyiknek még rosszabb is a gépe és mégis jobban fut pedig nekik is én csináltam meg a gépüket.... csak nálam nem.És a többi játéknál is tapasztalom h eléggé lassú pedig olyan nagyon nem gyenge notihoz képest.Kb ennyi.Előre is köszi a választ!
0
0
0
0
Tofy avatar
Az enyém biztos olyan mert volt olyan hogy konvertálásnál megnyitottam a feladatkezelőt és 4 mag volt és utána megnéztem cpu-z-vel és everest-el is is mindegyik 4 magot jelzett.De reset után ismét 3 mag.😞
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
elvileg azoknál is vannak letiltott darabok, de csak elvétve.....
0
0
0
0
Osynho avatar
Legjobb tudomásom szerint a Phenom I-eseknél még nem állt fenn ez a lehetőség.
0
0
0
0
Tofy avatar
Helló!Nem tudnátok nekem valami megoldást mondani hogy a phenom x3 8650-es procimban fel tudjam oldani a 4. magot.Nagyon furdal a téma.😎
0
0
0
0
Osynho avatar
HT és NB órajelére is figyelni kell AMD tuning esetén. Ram mehet 800 fölé ha bírja (+fesz). Persze ezzel csak akkor kell foglalkozni, ha a proci stabil, addig osszad vissza 800alá.

Itt egy jó kis írás erről a prociról:
[LINK]
0
0
0
0
Ferrari avatar
Nem muszáj 800-ra, lehet 800 alatt is, csak a lényeg h ne nagyon lépje túl a 800-at!
0
0
0
0
Ferrari avatar
A ramok órajelét is állítottad? Ha 800MHz-s ramjaid vannak akkor figyelj rá h tuning közben ne lépjék át a 800MHz-t, mert lehet h azok nem bírják a tuningot. A system Memory Multiplier-t állítsd be úgy h ne menjenek a ramok 800MHz- fölött és aztán kezd el tuningolni. A táp elég hozzá sztem, igaz h LC Power ami nem a legjobb márka, de akkor is ennyit még bírnia kell...
0
0
0
0
Dante15 avatar
és a bios-ban hogy kell tuningolni mert ahoz nem értek?JA és amikor csak netezek akkor az alaplap az 32 C, CPU:46C
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én tuningoltam, de nem igazán jó program. Inkább a Bios-ban tuningolj, ha nagyon muszály!

Azt meg csak egy jós tudná esetleg megmondani, hogy meddig lehet tuningolni a procid...
0
0
0
0
Dante15 avatar
valaki tuningolt már amd overdrive progival? és kb meddig tudnám huzni vele 1.9-es procit?
0
0
0
0
MRSA avatar
vyce akkor ez a határa a memóriádnak, nem bír többet. Gondolom 800MHZ-es DDR2. Nem vagy szerencsés, nekem anno a 9500 GT-nél simán ment 900MHZ-ig, 950 körül volt a teteje.
0
0
0
0
azbizony avatar
Nekem meg azt mondja meg valaki miért nem tudom húzni a procim?????? mert mindent úgy csinálok ahogy a profik mondták és semmi 😞 beállítok egy értéket mentem, újraindul aztán megint kikapcsol és újraindul de ugyan úgy az alap 2.4Ghz val indul a gép. Az alaplap lehet a rosz vagy a proci?? vagy BIOS frissítés kell? bocs ha a BIOS os dolog hülyeség de nem értek hozzá 😆
0
0
0
0
vyce avatar
Segitene valaki? mért van az hogy a régi Ati HD 5450 vidi karimnak a memoriáját mért csak 440-re tudom húzni 400-ról és mért nem engedi tovább??😞
(vagy is engedi de akk kis kockás lesz a kép)
0
0
0
0
krutka avatar
Én eddig egyszer húztam procit azt is a BIOS ban 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció