Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A táp az valami "minőségi" 300watt
Sima 32bites xp. használok.Volt gyengébb gépem is...és azokon mentek rendesen az arra való játékok...ezen meg szaggat,illetve egy játék telepítése órákba telik:S
Akkor amit az everest nem jelez...akkor az az alaplap hibája lenne?...na meg azok a játékok is azért akadoznak mert kaka lenne a lap?
Húztam a procit is,de semmi változás:S
Valamivel lehetne e orvosolni.?:-)....ecetes kalapácson kívül?:-)
Vidkarival se lenne semmi baj, én az alaplapot hibáztatnám! A memóriád az igen kevés ez az elsődleges baj! Az alaplapon meg hiányzik az a 4 ez kis csati az atx csati mellett az a te problémádat nem befolyásolja!
A táp az hány wattos?
Én a mem bővítésen matekolnék! 1gb az a minimum de ha win7-et használsz akkor 2gb!
Össze raktam....de nem igazán vagyok vele megelégedve.
Sok dolog nem tettszik,és nem tudom hogy mi lehet e bibi.
A config:
CPU típusa Intel Celeron D 335J, 2800 Mhz
Alaplap neve ASRock G41M-VS2
Rendszermemória 512 MB
Videokártya NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB)
Ami nem igazán fekszik nekem:
A lapnak 24+4 pines táp kellene,de nekem csak 20+4 pines van
Ennek van e valami köze annak,hogy azok a játékok,amiknek menni kellene..azok szaggatnak még 640*480-as low beállításon.
Illetve az everestnél/alaplap/alaplap:Front Side Bus tulajdonságai ezt méri..de ha jól emlékszem akkor lenni kellene neki olyannak hogy:Memória busz tulajdonságai,Lapkakészlet busz tulajdonságai
Ezeket nem írja.
Kérdésem:a táp lenne e a bibi,vagy az alaplappal valami?
Előre is köszönöm:-)
Kicsit zavarosra sikeredett a fogalmazás, de azt hiszem, így is érthető. 😆
A videokarit nem tudom meddig lehetne húzni, de szerintem egy +50MHz-et egész biztosan rá lehet erőszakolni. 😀 A procinak viszont biztosan lehet adni rendesen. Én egy ASUS Triton 77-es hűtővel 4,5GHz-ig húztam a D925-ös procimat anno. De másokazt mondják, hogy csak a ritka jó példányt fogtam ki. Minden esetre 4-4,1GHz-ig egész biztosan fel tudod húzni, ha van egy jobb hűtőd. 😀
Amik sokkalta lényegesebbek az OC szempontjából mint egy hűtő.
A videokarit nem tudom meddig lehetne húzni, de szerintem egy +50MHz-et egész biztosan rá lehet erőszakolni. 😀 A procinak viszont biztosan lehet adni rendesen. Én egy ASUS Triton 77-es hűtővel 4,5GHz-ig húztam a D925-ös procimat anno. De másokazt mondják, hogy csak a ritka jó példányt fogtam ki. Minden esetre 4-4,1GHz-ig egész biztosan fel tudod húzni, ha van egy jobb hűtőd. 😀
Egy asus 7300gt illetve egy CPU típusa Intel Celeron D 335, Procit meddig lehet húzni?
A vga kártyán gyári hűtő van...alap gpu órajel:400Mhz
A cpu-ra raktam egy hőcsöves amd hűtőt...maszek felfogatással.
Alap órajel:2800 mhz
Előre is köszönöm!
Sziasztok😀
Gépemet fogom tuningolni😃
Már tudok mindent és már tuningoltam is, feszt i adtam csak nem csináltam tovább mert elég gyenge volt a tápom de az újal jolesz 😃
Érdemes-e tuningolnom procit szerintetek vagy újat kellene már venni?
Processzor: INTEL CORE2DUO E8200 2,66/1333/6MB + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memória: DDR II 4X1GB 1066 KINGSTON HYP.KIT
Videókártya: NVIDIA GTS450OC2 1GB/GDDR5
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P5QL-E S-775
Ház: LC POWER 7012 SD
Tápegység: CORSAIR CX600W
Monitor: Dell
várom válaszotk😀
Ja és kb mennyi tuningra számithatok?
3,75-4ghz????
Menyi volt a régi tápod?
420W lc power😀
Sziasztok😀
Már tudok mindent és már tuningoltam is, feszt i adtam csak nem csináltam tovább mert elég gyenge volt a tápom de az újal jolesz 😃
várom válaszotk😀
3,75-4ghz????
Menyi volt a régi tápod?
várom válaszotk😀
3,75-4ghz????
Köszi a választ,Szóval lehet olyan 3.8-ig?
Még a kérdésem az lenn hogy ASUS HD5770-es VGA-mat lehet huzni vagy nem kell elég az még pár évig?
Kissé furcsa kérdés lesz ez itt a tuning műhelybe de nem tudom hova írjam 😀
1090t 6 magos black editon procim van és egy hd 6870 vga
kicsit zavar hogy a proci 45 focnál már anyira hangos hogy elvonja a figyelmemet a játékról lehet valahogy a 6 magos teljesítményből lefaragni hogy kevésbé melegedjen? és ha igen milyen progival?
Szia kailee!
Legnagyobb esélyed csak az lenne sztem ha vennél egy új CPU hűtőt, mert gondolom az alap hűtőt használod. Ilyen pl: Sychte Ninja 3, vagy Sychte Mugen 2, ezek profi kis halk hűtők, vagy van Noctua NH-D14, ez 20e körül mozog, a másik 2 kb. 13e és 14e között mozognak.
A legtisztább megoldás ez lenne, am nemtudom h van e vmi ilyen progi amire gondolsz, de sztem nem éri meg "lebutítani" a kicsikét
Még a kérdésem az lenn hogy ASUS HD5770-es VGA-mat lehet huzni vagy nem kell elég az még pár évig?
sztem +500mhz, gyárival, de egy artic freezer rev.2-vel +800mhz már király lenne!!
1. Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2
2. Cooler Master Hyper TX3
egy phenom x3 8650 hez kellene
Kissé furcsa kérdés lesz ez itt a tuning műhelybe de nem tudom hova írjam 😀
kicsit zavar hogy a proci 45 focnál már anyira hangos hogy elvonja a figyelmemet a játékról lehet valahogy a 6 magos teljesítményből lefaragni hogy kevésbé melegedjen? és ha igen milyen progival?
Ne faragjál le a teljesítményből, hanem a procihűtő sebességét vedd vissza, mert a 45fok az még bőven alacsony. Vagy vegyél új procihűtőt, és akkor még tuningolhatsz is, úgy is halk marad. 😀 Pl az én hűtőmmel 3,5GHz-en is csak IntelBurnTest alatt érte el a proci a 45fokot.^^ 4GHz-en pedig ~50fokig kúszott.
Csinálj egy reinstallt.
Itt egy jó kis írás erről a prociról:
[LINK]
Azt meg csak egy jós tudná esetleg megmondani, hogy meddig lehet tuningolni a procid...
(vagy is engedi de akk kis kockás lesz a kép)