Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egy Sapphire Tri-X R9 290-et szerintetek elvinne a jelenlegi tápom? ( Corsair CX500 80+ Bronze ) Ha hihető oldalon néztem, 275 W a TDP, míg a mostani kártyámé 250 W, ha jól tudom.
Tudom, hogy óriási limit lenne, de ennyiért nem hagyhatom ki.... idővel a kedvéért procit is újítok, ha lesz rá keret. Valamint alaplappal nem adódhatnak komplikációk? Más kártyával olvastam hasonlót. Szerintem mondjuk a lap az nem lehet gond... de azért biztonság kedvéért megkérdezem. 😜
[LINK]
Válaszokat előre is köszi 😀
Egy másik kérdés:
Melyik a jobb: DDR2 512 MB 128 bit vagy DDR3 1 GB 64 bit ?
hogyan lehet bekenni pasztával, pontosabban hol kell? Előre is koszi...
ON: Gigabyte R9 270X vagy Sapphire R9 270X (Dual-X)?
-És ez azért mert a GDDR5 interfész egyetlen írási órajel alatt (WCK) képes párhuzamosan két 32 bites adatszó átvitelére a ki/bemeneti érintkezőkhöz.
Szóval a GDDR5 két külön órajeltípuson üzemel, egyik a (CK) referencia órajel ami cím és parancs bevitelekhez, míg a másik (WCK) az egyszerű adatolvasásokért és írásokért felel.
effektív 7GHz....
(WCK) 3500x2=7.000
(CK) 1750x4=7.000
Nincs itt probléma, ha néggyel nem tudod felszorozni, akkor kettővel próbáld...
7010mhz/4=1752.5 ok
giga oc guru memóriánál nálam efektive írja 7010 mhz
afterburner játék alatt mem órajel 3506mhz,szóval nem 1752.5 na most akkor mi is van?
Venti nélkül nehezen 😆
És hogy ez miért baj? Mert ha ennyi alapon, akkor a játékoknál meg még magasabb ez a hőmérséklet, és szinte minden játék egy idő után belassul majd szaggatni kezd.
Esetleg az segíteni, ha sűrített levegővel átfújnám rendesen vagy mit tudok tenni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Amúgy erről a kariról van szó: GeForce 8600GT
Játékoknál sokkal több a szolgáltatás pl Physx, 3D stb. stb.
Tapasztalataim szerint a Physx 30% -ot jelent fps-be és az nem egy elhanyagolható.
Ez csak egy példa volt.
Melóba melyik a hatékonyabb azt nem tudom.
De érdemes szétnézni prohardver fórumokon hátha valaki foglalkozik javítással (mintha olvastam volna valami ilyesmit ott, de lehet rosszul emlékszem).
Ha tényleg jó áron tudsz hozzá jutni akkor r9 290, csak a gtx 970 újabb, és jelentősen kevesebbet is fogyaszt, + kicsit erősebb is. Ja és am az a i5 mellé berakhatsz bármilyen erős kártyát, nem okoz neki gondot.
Ha rám hallgatsz, akkor az GTX650-et. Sokkal több a szolgáltatása az Nvidia-nak mint az ATI-nak.