Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
Gorilla glass van az Ace-ben, az nem fog összetörni egy leejtéstől. 😃
0
0
0
0
Devis avatar
tény és való, de ha acet leejted az üveg rajta sz*rrá törik (oszt. társam esete pl.). bár ez a mai legtöbb telefonra igaz.
0
0
0
0
niteforce avatar
hát nem tudom, de nem olyan gyors mint pl a galaxy ace.
0
0
0
0
Devis avatar
60k kártyafüggetlen? O.O hát annyi valóban nem éri meg, de már lehet kapni 35-ért is, annyiért meg ajándék.
Defy sztem se rosz teló, nekem tetszik a kinézete is, csak írtózom az ilyen gumis megoldásoktól (a cél szentesíti az eszközt).
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
greenmelon írta:
niteforce írta:
ja anyám vette múlt héten, és elég lassú.
az az oka szerintem hogy 800 -as a procija, de nagy a felbontása a kijelzőnek.

Ez hatalmas baromság. 😃
Aki tudja használni annak nem akad. Tesómnak az van gyári 2.2-vel és nem lassú. Mellesleg viszi a legújabb HD játékokat is (Modern Combat 2, Fast Five, stb.). Muterodnak ajánlom a Task Killert a figyelmébe. 😉

A Defy messze a legjobb közülük, azzal nem lőhetsz mellé. Az Ace meg egy rossz vicc azért a pénzért amennyiért egyébként kártyafüggetlenül árulják (60k).

A Galaxy Ace-nek is 800-as procija van, és 3.5" inches kijelzője, bár "csak" 320x480-as a kijelzője. A Defy-nek 480x854.
0
0
0
0
greenmelon avatar
niteforce írta:

Ez hatalmas baromság. 😃
Aki tudja használni annak nem akad. Tesómnak az van gyári 2.2-vel és nem lassú. Mellesleg viszi a legújabb HD játékokat is (Modern Combat 2, Fast Five, stb.). Muterodnak ajánlom a Task Killert a figyelmébe. 😉

A Defy messze a legjobb közülük, azzal nem lőhetsz mellé. Az Ace meg egy rossz vicc azért a pénzért amennyiért egyébként kártyafüggetlenül árulják (60k).
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
eladó a telefonom!

Sony Ericsson Xperia X8, Android 2.3.5
Minden működik rajta, semmi baja, még egy kopás sem látható. Decemberben lett véve. T-mobilban.
Adok hozzá: Adatkábel+töltőfej, doboz+papírjai.

Írj pm-et ha érdekel!!!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kmisi99 írta:
Szerintem is a defy a legjobb a blade is elboldogul a 600mhz es procijával csak egy jó launcher kell. Ráadásként a defy ütés por és csep álló. Van róla vidi ahol víz alatt kameráznak vagy bmx után kötik és csak a kijelző plexije reped meg

Jó mondjuk én ilyeneket nem fogok, de azért párszor ejtettem már le telefont, és megfog nyugtatni, hogy ennek nem lesz semmi baja.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szerintem is a defy a legjobb a blade is elboldogul a 600mhz es procijával csak egy jó launcher kell. Ráadásként a defy ütés por és csep álló. Van róla vidi ahol víz alatt kameráznak vagy bmx után kötik és csak a kijelző plexije reped meg
0
0
0
0
niteforce avatar
Quadgame94 írta:
Nekem a Defy tetszik a legjobban Mobilarénán is nagyon jókat mondtak róla. Szal sztem az lesz.

ok
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Nekem a Defy tetszik a legjobban Mobilarénán is nagyon jókat mondtak róla. Szal sztem az lesz.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
A defy akad? 😕 Ennek mi az oka? Nem is hallottam erről a problémáról.
0
0
0
0
niteforce avatar
én az ace-t ajánlanám,
az mini pro nagyon kicsi, a defy meg akad.
viszont a galaxy ace-el nem lehet játszani komolyabb játékokat a gyenge gpu miatt.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Helló!

Milyen telót vegyek?

Kinéztem 3 telót, ami 5000Ft-os havi díjjal (500MB net)

Sony Ericsson Xperia mini Pro 38900Ft

Samsung Galaxy Ace 39900Ft

Motorola Defy 39900Ft

Melyik legyen?
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Kmisi99 írta:
pitbull87 írta:
köszi a válaszokat mindenkinek ... am bocs a láma kérdésért de mit jelent hogy főzött romok ? 😃

Egyedileg összeállított rom (a rom az az oprendszer lenne) Ezek általában szégyen nem szégyen jobbak a gyáritól ami alapból a telón van

Ja most már értem , köszi 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
pitbull87 írta:
köszi a válaszokat mindenkinek ... am bocs a láma kérdésért de mit jelent hogy főzött romok ? 😃

Egyedileg összeállított rom (a rom az az oprendszer lenne) Ezek általában szégyen nem szégyen jobbak a gyáritól ami alapból a telón van
0
0
0
0
pitbull87 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
én azt hallottam hogy a gio-nak ilyen galaxy mini szintű kamerája van. de akkor nem 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
niteforce írta:
szerintem a ZTE blade, a gionak pedig gyengébb a kamerája mint a ZTE blade -nek.
és a gio csak papíron erősebb

viszont a blade-re főzött ROM kell, gyárival lassú, akad, gyári OS-el a gio gyorsabb

"Nos, meglepően jók a képek. Van ugyan némi zajszűrés, de nem jelentős, sötétebb helyeken sem lesz pöttyös a fekete. A vonalélességen lehetne még javítani, de a színek is rendben vannak, úgyhogy a három megapixeles androidos mezőnyben a Galaxy Gio képei teljesen vállalhatóak. Nagy kár, hogy nincs valami villanó, de ha a fényviszonyok ideálisak, akkor nem kell szégyenkeznie a Samsung üdvöskéjének."

[LINK]

Eszerint jobb a kamerája. Amúgy érdemes Feltenni az lgCamera nevű programot, javít a helyzeten.

a gio csak papíron erősebb

600 vs 800mhz. Ez nem csak papír. 😃

A főzött romokat, meg nem mindenki szereti használni, pl garancia miatt, vagy csak simán nem akar ilyenekkel foglalkozni.
Egyébként a hivatalos 2.2 is megváltás volt nálam a gyári 2.1 után. 😃 Nekem fontos a 800x480-as kijelző, ezért én a Blade-et venném (amikor én vettem, még nem is volt Gio).
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem a ZTE blade, a gionak pedig gyengébb a kamerája mint a ZTE blade -nek.
és a gio csak papíron erősebb

viszont a blade-re főzött ROM kell, gyárival lassú, akad, gyári OS-el a gio gyorsabb
0
0
0
0
Osynho avatar
Gio vagy Blade. Előbbi erősebb, jobb a kamerája, utóbbinak jobb a kijelzője.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
Van az egyik szolgáltatónál páros készülék tehát egyet fizetsz 2 vihetsz 😀
Nos 3 telefon van amit ki lehet hozni .
Samsung galaxy gio
Nokia c5-03
ZTE Blade
Szerintetek melyiket a leg érdemesebb megvenni , melyik a legjobb ?
0
0
0
0
greenmelon avatar
Asszem konkrétan nem is lehet tört alkalmazást telepíteni rá, csak amit megvásárolsz.

Spoiler!
Ne kövezzetek meg ha nem így van, csak úgy rémlik mintha mobilarénán ezt írták volna.
0
0
0
0
niteforce avatar
pitbull87 írta:
sziasztok samsug wawe ről mi a véleményetek ?

inkább már wawe2 vagy 3.

amúgy jó telók ezek csak a bada os-re nem olyan könnyű appokat szerezni mint androidra.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
sziasztok samsug wawe ről mi a véleményetek ?
0
0
0
0
greenmelon avatar
Direkt írtam, hogy csak szöveggel, flash meg képek nélkül kicsi a forgalom. Képekkel persze h sok.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát mert az alapcsomag az borzasztó kegyetlen drága. egy jó díjcsomag mint pl a djuice nál van 500ft ért 100mb net 10000x jobb mint az a szar net start. Én is véletlen felléptem vele netre én nem vettem észre kb 1000ft ot szívott le ez a netstart arra való hogy még jobban kicsesszenek a szerencsétlen magyarral.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
greenmelon írta:
Quadgame94 írta:
greenmelon írta:
Kártyáshoz is lehet venni mobilnetet ha az kell, ugyanúgy vonják havonta az árát mint előfizusnál. Kártyásan viszont telefont nem érdemes venni mert drágább mint függetlenül.

Hogy lehetne már? Las ha nem tölti fel? miből vonják? mert ha köt akkor havonta vonnuik kell. ekem is ugy van hogy ha nem telefonálok semmit, akkor is be kell fizetnem a 3000Ft-ot, ha meg neki nem kell fizetni havidíjat a net után, akkor az nem havi díj.

pl: Ha köt egy 2000Ft-os mobilnetet, akkor azt neki minden hónapban levonják az egyenlegéről, és mi van ha nem tölti fel? a cégnek garancia kell, ezért van előfizetés, mert azt ők adják, és azt fizeted ki. Ha meg lenne is, az rohadt drága, 10kb=1Ft ha ól tudom. Már az egalább 100kb ha csak megnyitja a böngészőt.

Olvass utána ha nem hiszed, okostojás, én nem csinálok segget a számból.

A "100kb ha csak megnyitja a böngészőt" pedig hatalmas baromság. 1 karakter (pl. egy betű, gyengébbek kedvéért) egy bájttal egyenlő, tehát ha betöltesz egy oldalt csak szöveges tartalommal, főleg ha az oldal mobil változát, szinte semmi adatforgalmat nem generál. Nemrég felmentem telefonról a Gépigényre (meg kellet néznem a webshopos telefonszámot), 10 kilobájtot számlázott ki a Telenor, és csak azért olyan sokat mert 10 kilobájtonként számláznak.

Nekem mikor jött a számlámra 3000Ft, még régebben, be kap csolták a netstartot, megnyitottam, a google-t, és beírtam h freemail, beléptem nem jött levelem és kijelentkeztem, majd kikapcsoltam a böngészőt. erre jön egy sms hogy 1000Ft alá esett az egyenleg. Én erre támaszkodtam, mikor azt, írtam hogy drága.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Quadgame94 írta:
greenmelon írta:
Kártyáshoz is lehet venni mobilnetet ha az kell, ugyanúgy vonják havonta az árát mint előfizusnál. Kártyásan viszont telefont nem érdemes venni mert drágább mint függetlenül.

Hogy lehetne már? Las ha nem tölti fel? miből vonják? mert ha köt akkor havonta vonnuik kell. ekem is ugy van hogy ha nem telefonálok semmit, akkor is be kell fizetnem a 3000Ft-ot, ha meg neki nem kell fizetni havidíjat a net után, akkor az nem havi díj.

pl: Ha köt egy 2000Ft-os mobilnetet, akkor azt neki minden hónapban levonják az egyenlegéről, és mi van ha nem tölti fel? a cégnek garancia kell, ezért van előfizetés, mert azt ők adják, és azt fizeted ki. Ha meg lenne is, az rohadt drága, 10kb=1Ft ha ól tudom. Már az egalább 100kb ha csak megnyitja a böngészőt.

kiprobaltam telefonnal megnyitottam a gepigenyt bejelentkeztem eljöttem ide es megirtam ezt a hozzaszolast összesen 1,1mb adatforgalmat generált pedig egy egész sor műveletet hatottam végre ráadásul a gépigény nem is telóra optimalizált tele képekkel stb. És egy jobb szolgáltatónál már 500ft ért kapni 100mb os csomagot amivel hát közel 100x lehet ezt a műveletet elintézni de ilyen email megnyitás elolvasás vagy telóra optimalizált weboldalak nézegetése pár kb max pár száz. És lehet kártyásan is mobilnetet. Na és mi van hogyha nincs a kártyán pénz? hát mi lenne nem kapod meg a mobilnetet
0
0
0
0
greenmelon avatar
Quadgame94 írta:
greenmelon írta:

Olvass utána ha nem hiszed, okostojás, én nem csinálok segget a számból.

A "100kb ha csak megnyitja a böngészőt" pedig hatalmas baromság. 1 karakter (pl. egy betű, gyengébbek kedvéért) egy bájttal egyenlő, tehát ha betöltesz egy oldalt csak szöveges tartalommal, főleg ha az oldal mobil változát, szinte semmi adatforgalmat nem generál. Nemrég felmentem telefonról a Gépigényre (meg kellet néznem a webshopos telefonszámot), 10 kilobájtot számlázott ki a Telenor, és csak azért olyan sokat mert 10 kilobájtonként számláznak.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
greenmelon írta:

0
0
0
0
greenmelon avatar
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
online22 írta:
nem tom lenen-e olyan okostelefon ami 2 éves hűséggel + feltöltéses lenne és lehessen rajta netezni (de ne csak ilyen facebookra korlátolt net legyen hanem oda mek fel ahova akarok v lehet) havi díj nélkül és így lenne max 5k 😆 😂
vagy most egy nagy hülyeséget írtam mi??? 😕

Mi az hogy ne legyen havidíj de max 5k? Akkor most mi az az 5k?

Menj fel T-mobile, vagy voda honlapjára ott találsz feltételeket, bár ilyen nincs.
Mert kártyásra ugya nem köthetsz hűséget sem...😆 azt a havidíjra, vagy hogy milyen csomagban vagy., erre kötöd alapból.
0
0
0
0
online22 avatar
nem tom lenen-e olyan okostelefon ami 2 éves hűséggel + feltöltéses lenne és lehessen rajta netezni (de ne csak ilyen facebookra korlátolt net legyen hanem oda mek fel ahova akarok v lehet) havi díj nélkül és így lenne max 5k 😆 😂
vagy most egy nagy hülyeséget írtam mi??? 😕
0
0
0
0
no avatar
85 ért már lehet kapni sony ericsson xperia arc ot a neo meg olyan 65 70 körül mozog
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
70-80 körül zsír úgy google nexus S-t kapni ami ugyan annyit tud mint a galaxy s bár kicsit még többet is
0
0
0
0
greenmelon avatar
A Neo árából már inkább Galaxy S vagy Desire HD.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tothricsi95 írta:
Quadgame94 írta:
krutka írta:
Érdekes az alakja 😆 HTC-kről nem hallottam semmit. megéri a pénzét?

Xperia neo-rol valami vélemény?

Samsung galaxy Ace: ilyen van nővéremnek és nem akarok ugyanilyet 😃

A Neo jó telefon.

Összegzés. Aki nem vágyik az Xperia arc exkluzív formájára és nagy méretű kijelzőjére, biztos fogja értékelni, hogy a neo sokkal olcsóbban kezd a hazai boltokban. 100-110 ezer forintos induló árakra számítunk a kiskerekben, nyilván lesznek majd ütősnek tűnő szolgáltatói ajánlatok is, a neonak jó esélye van arra, hogy megismételje az X10 sikerét. A 2.3-as oprendszer most abszolút frissnek számít, a telefon hardvere a maga árkategóriájában simán versenyképes, ráadásul – ha a nagyobb kijelzővel kapcsolatos előnyöket most nem számítom – ergonómiailag a neo jobban sikerült, mint az arc. Jobb helyen vannak a gombok, jobb a telefon fogása, könnyeben elérhetőek az egyes funkciók. Igazából szinte mindent megkapunk a neoban is, amit az arc esetén is értékelhetünk, a Bravia Mobile Engine, a 8 megapixeles kamera, a mini HDMI kimenet, a 2.3-as Android itt is rendelkezésünkre áll, ráadásul itt van előlapi optika is. Tény, hogy kisebb a kijelző, vaskosabb a cucc és nem néz ki olyan állatul, de sokak számára ezek elhanyagolható dolgok, főleg, ha a telefonra a használati értékének megfelelően nézünk. Az Xperia neo sokkal inkább megérdemli az ajánlott plecsnit, mint az arc – ha az árát nézzük. Viszont kevésbé formabontó, nem kérik el úton-útfélen, egy jól sikerült, jól kidolgozott munka a japán-svéd gyártótól, amely egy jó árpolitikával sikermodell lehet a 2011-es év androidos piacán.

100-110ezer?! Abból már vesz egy Samsung Galaxy S-t, ami azért már ütős teló!😃 Mondjuk Neo-t nem nagyon ismerem, de én valahogy nem vagyok kibékülve a Sony-kkal..😃😊

Ez a cikk már rohadt régi, a neo nem annyiba kerül. annyival indult.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Quadgame94 írta:
krutka írta:

A Neo jó telefon.

Összegzés. Aki nem vágyik az Xperia arc exkluzív formájára és nagy méretű kijelzőjére, biztos fogja értékelni, hogy a neo sokkal olcsóbban kezd a hazai boltokban. 100-110 ezer forintos induló árakra számítunk a kiskerekben, nyilván lesznek majd ütősnek tűnő szolgáltatói ajánlatok is, a neonak jó esélye van arra, hogy megismételje az X10 sikerét. A 2.3-as oprendszer most abszolút frissnek számít, a telefon hardvere a maga árkategóriájában simán versenyképes, ráadásul – ha a nagyobb kijelzővel kapcsolatos előnyöket most nem számítom – ergonómiailag a neo jobban sikerült, mint az arc. Jobb helyen vannak a gombok, jobb a telefon fogása, könnyeben elérhetőek az egyes funkciók. Igazából szinte mindent megkapunk a neoban is, amit az arc esetén is értékelhetünk, a Bravia Mobile Engine, a 8 megapixeles kamera, a mini HDMI kimenet, a 2.3-as Android itt is rendelkezésünkre áll, ráadásul itt van előlapi optika is. Tény, hogy kisebb a kijelző, vaskosabb a cucc és nem néz ki olyan állatul, de sokak számára ezek elhanyagolható dolgok, főleg, ha a telefonra a használati értékének megfelelően nézünk. Az Xperia neo sokkal inkább megérdemli az ajánlott plecsnit, mint az arc – ha az árát nézzük. Viszont kevésbé formabontó, nem kérik el úton-útfélen, egy jól sikerült, jól kidolgozott munka a japán-svéd gyártótól, amely egy jó árpolitikával sikermodell lehet a 2011-es év androidos piacán.

100-110ezer?! Abból már vesz egy Samsung Galaxy S-t, ami azért már ütős teló!😃 Mondjuk Neo-t nem nagyon ismerem, de én valahogy nem vagyok kibékülve a Sony-kkal..😃😊
0
0
0
0
krutka avatar
Quadgame94 írta:
krutka írta:

A Neo jó telefon.

Kösz 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
attol meg hogy neki olyan van lehet neked is :-) nagyon jo az araert nekem is az van eppen arrol irok
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
krutka írta:

A Neo jó telefon.

0
0
0
0
krutka avatar

0
0
0
0
no avatar
krutka írta:
nekem mondanátok valami jó telefont, ami:

- viszonylag jó képeket csinál (5mp)
- andorid 2.2 (legalább)
- 50 ezer körüli ár
- wifi
- megbízható

(samsung galaxy ace kilőve)

és miért van kilőve? mer Samsung?
0
0
0
0
krutka avatar
nekem mondanátok valami jó telefont, ami:

- viszonylag jó képeket csinál (5mp)
- andorid 2.2 (legalább)
- 50 ezer körüli ár
- wifi
- megbízható

(samsung galaxy ace kilőve)
0
0
0
0
no avatar
Samsung Galaxy Ace nagyonszép képet csinál..
Nekem némelyik képem mérete 3MB...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció