Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
de melyik a max?
mert 64 volt és az már ugye több mint a 55
lompi holnap megvenném a karidat😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Gondolom, hogy az a max hőmérséklet, amit még elbír a proci.
0
0
0
0
no avatar
[LINK]

55-68 maximum operation temparute
ez mit jelent? (az oldal alján van)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Alapból 45 fok? Az igen. 😀

Nem vészes a 64, bár valahogy le kellene nyomni 60 környékére.
0
0
0
0
no avatar
4.5 perc után 64 fok a max amd 5200+
az jó??
alapbol 45 fok körül van
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
WackoSheep írta:
A hűtő bordát bele lehet tenni vízbe takarítás céljából???és a ventillátort h lehet leszedni róla?

Szerintem nem a legpraktikusabb tisztítási módszer...Továbbra is: sűrített levegő (kompresszor, vagy lehet venni is olyan kiszerelésben, mint a WC illatosítót.😆😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
az inteles gépedről van szó? mert arról le lehet szedni külön a bordát én is leszedtem csak kicsi ki kell feszíteni a tartó pöckeit majd meglátod hogy van ha leveszed a hűtőt. Hülyeség vítbe rakni egy sima enyhén nedves rongy vagy ecset meg kis fúlykálás minden porszemet kivisz
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha sima ramod van amin nincs valami bődültesen magas borda akkor lazán befér miért is ne férne be rohadt ostoba mérnökök lennének ha olyat terveznek ami alá nem fér ram. Szóval ne féljél
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Tedd a kék slotokba a ramokat és máris nincs ilyen gond 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
villamdavid írta:
Az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte hűtőjű HD 5770 Alapon ilyen 44-46 fok, pl.: F1 2010 közben meg már "zúg" az egész és 63-64 fok, anno azt mondták,hogy ezek a karik már nagyon csendesek meg minden, de lehet ,hogy a Ház hátsó gyári hűtőjével van már valami (ami már 4 éves) vagy a merevlemez miatt hangos , utóbbinál lassabb 1-1 másolás, telepítés? Mit gondoltok?
Vedd le a ház oldalát, és hallgasd meg, mi zúg.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte hűtőjű HD 5770 Alapon ilyen 44-46 fok, pl.: F1 2010 közben meg már "zúg" az egész és 63-64 fok (most nyáron), anno azt mondták,hogy ezek a karik már nagyon csendesek meg minden, de lehet ,hogy a Ház hátsó gyári hűtőjével van már valami (ami már 4 éves) vagy a merevlemez miatt hangos , utóbbinál lassabb 1-1 másolás, telepítés? Mit gondoltok?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ea-st-ar írta:
Synda írta:
ea-st-ar írta:
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy ASUS P7H55M-PRO alaplapom, és a CPU-n gyári hűtő van. Szeretnék venni, egy Cooler Master Hyper 212 Plust, de nem tudom, hogy ráférne-e az alaplapra. Azt láttam, hogy rá lehet tenni az i5-ös procira (és az alaplapra), de vajon, nem lenne útban neki a memória?

Hasonló problémám lesz nekem is az új gépnél.

Hozzáértők (neveket nem írok 😊 ) az ajánlották flexezem le a ram hűtőborda tetejét.
Én nem fogadom meg ezt a tanácsot,de te kipróbálhatod...😆

Ezen jót derültem. ^^
Amúgy a RAM-on nincs hűtőborda, teljesen csupasz. Vajon visszaveszik a boltban, ha azt mondom, hogy nem jó (mármint a hűtő) mert nem fér be? Vagy ez nem a teleshop hogy van 1 hét visszavásárlási garancia? :>
Elég alacsonynak tűnnek ezek a hűtők, de bődületes baromság lenne olyan hűtőt gyártani, ami alá nem férnek be a modulok. Az én TX-3asom ventije alatt még 1 picit kevesebb is a hely, de az egyszerű heat spreaderes HyperX ramjaim simán elférnek alatta. Egyébként a flexelős tanácsot én adtam😉
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
Synda írta:
ea-st-ar írta:
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy ASUS P7H55M-PRO alaplapom, és a CPU-n gyári hűtő van. Szeretnék venni, egy Cooler Master Hyper 212 Plust, de nem tudom, hogy ráférne-e az alaplapra. Azt láttam, hogy rá lehet tenni az i5-ös procira (és az alaplapra), de vajon, nem lenne útban neki a memória?

Hasonló problémám lesz nekem is az új gépnél.

Hozzáértők (neveket nem írok 😊 ) az ajánlották flexezem le a ram hűtőborda tetejét.
Én nem fogadom meg ezt a tanácsot,de te kipróbálhatod...😆

Ezen jót derültem. ^^
Amúgy a RAM-on nincs hűtőborda, teljesen csupasz. Vajon visszaveszik a boltban, ha azt mondom, hogy nem jó (mármint a hűtő) mert nem fér be? Vagy ez nem a teleshop hogy van 1 hét visszavásárlási garancia? :>
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Az amúgy gáz ha egy 212 Plus nem fér el anélkül, hogy rálógna a RAM-okra.Egy Noctua NH-D14-nél még érthető.
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
0
0
0
0
pukkancs avatar
ha fele olyan zajos mint az enyém akkor már ****a.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gerry707 írta:
pukkancs írta:
és mennyi rá az esély, hogy az nem pörög annyira?

am nekem is cm hűtő van rajta. ezt adták a 955 phenomhoz. nem tom lehet nem ugyanaz.

az a CM hűtő amit ajánlottam az adatai között le van írva h "sebesség: 800 - 2800 fordulat/perc" és mások is azt mondják hogy eléggé halk és jól hűt 😀 http://www.argep.hu/product_1051308.html olvasd el a véleményeket 😀
Halknak éppen nem halk, de nem túl zajos, és jól hűt.
0
0
0
0
no avatar
Synda írta:
5000😲 annyit szerintem nem forog,everest tud néha olyan adatokat mutatni,aminek semmi köze a valósághoz.😜

de foroghat annyit mert én SpeedFan-nal néztem az enyémet és játék közben 6250-et pörgött. 😀

pukkancs írta:

am nekem is cm hűtő van rajta. ezt adták a 955 phenomhoz. nem tom lehet nem ugyanaz.

az a CM hűtő amit ajánlottam az adatai között le van írva h "sebesség: 800 - 2800 fordulat/perc" és mások is azt mondják hogy eléggé halk és jól hűt 😀 http://www.argep.hu/product_1051308.html olvasd el a véleményeket 😀
0
0
0
0
pukkancs avatar

0
0
0
0
no avatar
hát ja nem kéne ennyire pörögnie (játék közben esetleg). alapon meg olyan 3000-3500között kéne lennie a fordulatszámnak. már csak az az ötletem van h veszel rá egy Cooler Master Hyper TX3-as procihűtőt (4200Ft-ért már lehet kapni). ha ennyit nem akarsz költeni rá akkor meg vmi olcsóbb hűtőt vegyél rá. jobb ötletem most nincs.
0
0
0
0
pukkancs avatar
jó de nekem most 5600-on forog, de nem vagyok játékban. de am érdekes ez a proci dolog mert alapból a gép csak 800MHz-t ismert föl, (játékban is) aztán biosban állítottam be normálra, aztán most így fölismeri a 3200MHz-t. érdekes dolog :/ de már rohadtul idegesít és gondolom az nem normális, hogy alapon 5600-on pörög, még ha nyár van akkor is sok ez sztem.

szerk: visszadobtam az alap beállításokat a bios-ban (szal most 800mhz-nek érzékeli a procit a gép) és ugyanúgy 5000 környékén forog a cuccos
0
0
0
0
no avatar
hát ha visszaveszel az órajeléből akkor nem fog annyira melegedni--> ezáltal nem fogja pörgetni annyira a ventillátorokat és nem lesz annyira hangos, de ha játszol akkor minden alapórajelen legyen mert visszavett órajellel lassabban mennének a játékok. amúgy nekem volt olyan h a proci játék alatt 6250-en forgott 😃
0
0
0
0
pukkancs avatar
most csak 5000-en forog és nem vagyok játékban. a vga-m meg 65%-on everest szerint.

nem tok vmit csinálni hogy ne pörögjön annyira? :/
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha 6000-en forog, akkor valóban hangos lehet. 😀
0
0
0
0
no avatar
igen 1 két db ezer kétezer forintos rendszer hűtő csodákat tud tenni
0
0
0
0
pukkancs avatar
és gondolom az is normális, hogy a ventilátor közel 6000 rpm-en pörög.
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Na de neked "kicsit" jobb géped van és pl a videókártyánk se ugyanazon a csíkszélességen készültek mert az enyém asszem 90nm a proci meg 65nm és gondolom ezért ilyen forrók😃
0
0
0
0
no avatar
nekem is volt olyan régen h cod4 alatt tuning nélkül felment 90fokig is és akkor tettem a gépbe még 1 rendszerhűtőt és azóta nem megy normál esetben 80fok fölé 😃
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Ez is igaz😃 de a procit vissza vettem 3.6 Ghz-re...nem mintha ez olyan sokat számítana😂 ja és a vga-t kipróbáltam tuning nélkül is és úgy volt 90 fokos😆
0
0
0
0
no avatar
hát amikor tuningolva volt a vga akkor crysis2 közben 95fokos is volt 60%os ventillátor mellett 😃 proci meg 60 fölé nem szokott menni 😀 jah és látom tuningolva van a géped rendesen szóval ne csodálkozz hogy ennyire melegszik.
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Basszus jó hogy ilyen hűvös gépetek van😃 akkor csak nekem van ilyen kiskályhám? 😆
0
0
0
0
no avatar
hát sztem ilyen nagy nyári melegbe természetes h a gép egy kicsit hangosabb. amúgy az én vgam is 45fok helyett most alapból 55 és van h alaphelyzetbe is 16%-on megy a ventillátora. de ma már annyira meleg volt h a gép játék alatt többször is újraindult és mostmár levettem a gép oldalát és mostmár hozzád hasonló módszerrel rásegítek egy másik ventillátorral a hűtésre! 😀 most így alapjáraton 50-55fok között mozog a vga és 0%-on megy a ventillátora, proci meg 35-40fok között 😃
0
0
0
0
pukkancs avatar
gerry707 írta:
Ezek a hőmérsékletek teljesen rendben vannak.

az jó. és mi van a hangjával? nem tom most elmondani, hogy milyen, de ha lekapcsolom a ventilátort (gépemnél 5. kép) akkor eléggé hallható lesz, ráadásul kicsit a gépház is fölmelegszik. viszont ha jók ezek az értékek akkor megnyugodtam.

megjegyzem a procimnak a hűtője kurvára pörög szal attól olyan hangos. azzal nem lehet valamit kezdeni? csak mert eléggé zavar. eddig tudtam mellette aludni, de így ha csönd van a lakásban akkor két szobával arrébb is lehet hallani, hogy megy a gépem...
0
0
0
0
Robi1995 avatar
De hogy van rendben? 0 fokos proci ilyen melegben?😆 Mégis hogy lehetséges?😜 Gondolom nem száraz jéggel hűtöd vagy valami hasonló....😆

Amúgy nekem a procim alapon 52 fokos 2 perc 100%-os terhelés után 72-re emelkedett...😃
a vga pedig alapon 77 és egy kis FurMark után sikerült kihoznom belőle a 100 fokot😆
0
0
0
0
no avatar
Ezek a hőmérsékletek teljesen rendben vannak.
0
0
0
0
pukkancs avatar
hali! nem tudom, hogy normális-e, de gondolom megkérdezem, hogy szerintetek jó ha a következőek a hőfokok bizonyos alkatrészeknel?
https://img834.imageshack.us/img834/4237/asdut.png
és nem játéknál van így, hanem normál állapotban. (proci csere előtt nem volt ilyen magas a hőfok, plusz halkabb is volt a gép.)
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
[quote][b]Habor írta:[/b]
[quote][b]Tesla GoD írta:[/b]
[quote][b]akos328 írta:[/b]
Fontos h ne folyjon ki a hűtő mellett, annyit ne nyomj rá😃
Amúgy erre a cooler csatira mért mondjátok azt h "vagy a tápra kell dugni"?
Minden alaplapon van a cpu foglalat mellett egy ilyen 4 tűskés csatlakozó nem?[/quote]Mert általában 2 házhűtő ventinek van hely 1 lapon, többnél már el kell osztani, és akkor már nem biztos, hogy az alaplap elég áramot tud szolgáltatni minden ventinek a teljes fordulatszámhoz, Egyébként lehet olyan előlapi panelt is venni, amivel szabályozható a fordulatszám, csak rádugdosod a ventiket, a panelt meg a tápba, és kész, de van jó néhány lehetőség.[/quote]

nah olyan panelrol kell link😃[/quote]nagyon sokféle van, az egyszerű tekerőstől a kafa mindent tudó érintős színes csodákig, a gépigény webshopban is van néhány[u][b][url]http://gepigeny.hu/webaruhaz/category.php?id=44&sortby=3&q=25&rowstart=0[/url][/u][/b]
elég sok hűtéssel, házakkal foglalkozó cég gyárt ilyeneket, pl.: NZXT, Aerocool, Scythe, Zalman. Nézelődj az oldalaikon és árgépen😉
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD írta:
akos328 írta:
Minden alaplapon van a cpu foglalat mellett egy ilyen 4 tűskés csatlakozó nem?
Mert általában 2 házhűtő ventinek van hely 1 lapon, többnél már el kell osztani, és akkor már nem biztos, hogy az alaplap elég áramot tud szolgáltatni minden ventinek a teljes fordulatszámhoz, Egyébként lehet olyan előlapi panelt is venni, amivel szabályozható a fordulatszám, csak rádugdosod a ventiket, a panelt meg a tápba, és kész, de van jó néhány lehetőség.

nah olyan panelrol kell link😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
akos328 írta:
Mert általában 2 házhűtő ventinek van hely 1 lapon, többnél már el kell osztani, és akkor már nem biztos, hogy az alaplap elég áramot tud szolgáltatni minden ventinek a teljes fordulatszámhoz, Egyébként lehet olyan előlapi panelt is venni, amivel szabályozható a fordulatszám, csak rádugdosod a ventiket, a panelt meg a tápba, és kész, de van jó néhány lehetőség.
0
0
0
0
no avatar
lol nálam alapbol 1.7 en pörög a cpu venti 1.2 - 1.4 helyett😃
és 35-42 alapbol
télen meg 30 alatt van

érzi h meleg van
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Ha a tápra dugod venti szabályzó nélkül akkor 100%-on fog pörögni.
0
0
0
0
niteforce avatar
regebbieken csak 3 tus van, de ujakan legalabb 1 van.

(amugy vicces hogy rohadt meleg van, a gepem meg fagy 😃 )
0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
WackoSheep írta:
Amúgy pasztázásnál egy 2 grammos kiserelésből kb mennyinek kell elhogynia egyszeri használata után???

így grammra nem tudom de szerintem két gramm is nagyon sokáig elég az a lényeg hogy egy fél borsószemnél ne rakj többet sőt még attól is kevesebbet talán egy rizsszemnyit az szépen eloszlik ha rányomod a hűtőt vagy akár te is elkenheted valamivel ha nem elég még egy nagyonkicsit nyomhatsz is rá.
0
0
0
0
no avatar
igen olyat kell keresni az alaplapon h sys _fan1-2
meg power_fan
és igy néznek ki
de van olyan amit csak 3 pinesbe kell bedugni
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Csaba77 írta:
sziasztok !!
Ha veszek házhűtőket, akk. azokat hová kell csatlakoztatni ?
Alaplapra, vagy átalakítóval a tápra. Valahogy így néz ki:https://img.tomshardware.com/us/2004/06/19/intel_stakes_its_vision_of_the_pc_future_with_775_launch/4pin_connector_001.jpg
0
0
0
0
no avatar
sziasztok !!
Ha veszek házhűtőket, akk. azokat hová kell csatlakoztatni ?
0
0
0
0
Devis avatar
55-56 az teljesen jó. amúgy már minden gépben így megy a proci hűtés, csak kérdés h kinél hány foknál kezd el jobban hűteni
0
0
0
0
BRUgamer avatar
nekem a laptopomban ojan cooler van hogy erzekeli a proci homersegletet ha 52 fele megy akkor elindul alap jaratba es amikor kemenyeb jatek (vagy mas terheles) akor jol felporgeti dirt 3 alat max 55-56-van az jo ? 😃 (amugy tervezek a laptophoz egy huto asztalt)
0
0
0
0
akos328 avatar
nem tudom mikor kapod meg a géped, de kis trükkökkel amiket mondtunk azért 50-re letudod nyomni, azzal meg kihúzod ameddig kell.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció