Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Roleey98 avatar
Az jó lenne az alaplapomba?
0
0
0
0
kung avatar
Roleey98 írta:
Oké.

Ez több mint jó a 775-ös procidra.

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De azt is lehet. Miért ne lehetne?😀 Csak én nem vágom hűtőket szóval kérdezz mást meg esetleg hozzáillő topicban😀 Persze tudtam mit kell beírni.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Roleey98 írta:
Oké, gondoltam 😃, mert már írtad hogy az alaplapomba csak DDR2 fér. 😃
Amúgy hűtőt nem ajánlott használtan venni?
Mert itt találtam egyet: [url]http://***/apro/arctic_alpine_11_rev_2_s775_bontatlan_garis/hsz_1-50.html[/url]

A négy csillag helyére sztem tudod mit kell írni ugye? 😃
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Oké, gondoltam 😃, mert már írtad hogy az alaplapomba csak DDR2 fér. 😃
Amúgy hűtőt nem ajánlott használtan venni?
Mert itt találtam egyet: [url]http://***/apro/arctic_alpine_11_rev_2_s775_bontatlan_garis/hsz_1-50.html[/url]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Vedd meg a procit aztán 6-8kért tudsz rá venni jó hűtőt ami kisebb tunigot is fog bírni. RAM sem ártana. Azt is vegyél. Legalább 4GB RAM ma már nagyon ajánlott.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Nem mindig árulják úgy ,hogy van hozzá hűtő, akár gyári, akár bármilyen. De még nem vettem új proci, biztosra akartam menni, ezért tettem fel a kérdést.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De nincs a q9400nak saját hűtője?
0
0
0
0
Roleey98 avatar
TaylorXIII írta:
A motani 2 magos procidon lévő hűtő NEM jó! Hát nem olvastad az én hozzászólásom meg Luiboyét? Na mind1. kung félreértette.

Bocs csak késöbb néztem és mire ki posztoltam, addigra írtál is.
Akkor jó, be kell szerezzek egy új hűtőt...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A motani 2 magos procidon lévő hűtő NEM jó! Hát nem olvastad az én hozzászólásom meg Luiboyét? Na mind1. kung félreértette.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy majd új VGA-m lesz, (talán HD 7770),remélem...😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Április 22-én mikor beszéltem vele ugyanitt már q9400+HD 7770 jött szóba esetleg HD 7790 szóval tudja, hogy kell erősebb vidikari szóval azt most ne nézzétek milyen karija van mert attól még megveheti processzorát és később a videokártyáját és hűtőnél meg arra gondolt amit Luiboy írt szóval ha új proci lesz roley akkor az a saját hűtőjével legyen használva minimum vagy vegyél rá egy erősebbet ha gondolod.
0
0
0
0
kung avatar
Én meg azt hittem, hogy most akar venni egy Q9400 cpu-t.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
kung írta:
Roleey98 írta:
Hello.
Szerintetek egy Q9400-at vagy egy Q8300,200-at letudna hűteni a hűtőm. Gyári hűtő azt hiszem.

Intel Core 2 Quad Processor Q9400 2.66 GHz-en, így alapon igen, jó a saját hűtővel. Viszont ha tuningolod pl akár 3,6 GHz-ig is mehet, ide már komolyabb hűtő kell.
HD 5450 512MB vga mellet nem kell tuning, bőven jó 2.66 GHz-en a cpu.

Szerintem ő a mostani cpu hűtőjéről beszél ami az E2140-hez van én arra mondom hogy pici(történetesen olyan procim is volt) az kb a Q8xxx-es pocihűtőknek a fele méretben 😀

Egyébként abban egyetértek hogy az említett vga mellé nem kell egy Q-s proci azt a mostani is kiszolgálja csak fel kellene húzni vagy 2,2- 2,5Ghz-re.
Nálam anó 2,8Ghz-n ment egy hasonló proci gyári hűtővel 😀

https://kepfeltoltes.hu/130429/asztalE2140_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
kung avatar
Roleey98 írta:
Hello.
Szerintetek egy Q9400-at vagy egy Q8300,200-at letudna hűteni a hűtőm. Gyári hűtő azt hiszem.

Intel Core 2 Quad Processor Q9400 2.66 GHz-en, így alapon igen, jó a saját hűtővel. Viszont ha tuningolod pl akár 3,6 GHz-ig is mehet, ide már komolyabb hűtő kell.
HD 5450 512MB vga mellet nem kell tuning, bőven jó 2.66 GHz-en a cpu.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Roleey98 írta:
Hello.

Hát nem hiszem, az egy eléggé alacsony és pici hűtő.
Egyébként nekem volt Q8300-am és a gyári hűtője egy napot volt rajta 😀
Mondjuk én OC-z tam.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Hello.
0
0
0
0
bobekrisz avatar
Ami jól lehűti meg ami rá megy, de szerintem mindegy 😆
0
0
0
0
kung avatar
Teljes mértékben egyetértek Luiboy-al, csak nagyon durva tuning alá vegyél Alpenföhn Brocken 2 cpu hűtő.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Cr4zY79 írta:
hello amd fx 6100 as procihoz szerintetek milyen hűtő kéne a maximum 14e forintos árkategóriából? Scythe Katana 4 cooler én ezt néztem ki.. Vélemény?

Szerintem egy 30 k-s procira nem kell 10-15 k-s hűtő egy 5-8 k-s is megteszi. De te tudod a te pénzed. 😀
Vegyél rá egy Tx3-at az bőven elég és nem is drága.

[LINK]

De még ez is bőven elég rá :
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6689

Max ez :

https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6835
0
0
0
0
no avatar
kung írta:
Cr4zY79 írta:
hello amd fx 6100 as procihoz szerintetek milyen hűtő kéne a maximum 14e forintos árkategóriából? Scythe Katana 4 cooler én ezt néztem ki.. Vélemény?

Szerintem az egyik legjobb a kategóriájában, az Alpenföhn Brocken 2 cpu hűtő. Nem olcsó de mehet a tuning mert keményen hűt, és csendes.

[LINK]

[LINK]

Jó választás, Scythe Ninja 3 Rev. B még jobb.😆
0
0
0
0
kung avatar
Cr4zY79 írta:

Szerintem az egyik legjobb a kategóriájában, az Alpenföhn Brocken 2 cpu hűtő. Nem olcsó de mehet a tuning mert keményen hűt, és csendes.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
nem olvastam végig, elnézést ha butaságot fogok itt közbe kotyogni.
quadokon réz magos a hűtő, duokon meg sima alumínium tömb
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja amiatt ne aggódj. Mindkét proci 775-ös foglalatú szóval a hűtő jó lesz csak a teljesítménybeli különbséget nem tudom már ha van egyáltalán.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
TaylorXIII írta:
Hűtőkkel kapcsolatban engem ne kérdezz😃 Ha van gyári hűtő akkor azzal vegyed ha nincs akkor nem de mint írtam fogalmam sincs róla melyik procin milyen hűtő van.

De a hűtővel nincs ilyen hogy belefér-e, foglalat meg ilyenek??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hűtőkkel kapcsolatban engem ne kérdezz😃 Ha van gyári hűtő akkor azzal vegyed ha nincs akkor nem de mint írtam fogalmam sincs róla melyik procin milyen hűtő van.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Nem, nem még nem. Folyamatban van... 😃
És általában miért szokták gyári hűtővel venni így használtan??
Vagy jó a mostani is??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GodSie írta:
Szevasztok nekem milyen procit lenne érdemes vegyek? phenom 2 965 van erősebb kéne 😀 Gépemhez lehet írni bátran hogy milyen illene 😀

GodSie:Ha maradsz AMDnél akkor FX 6300 vagy FX 8320. 8350 felesleges mert 8320 felhúzható arra a szintre bár azt is lehet venni.

Roleey98: Igen belemegy a HD 7770 az alaplapodba. Hát HD 7770-t könnyebb újan venni de lehet használtan is gondolom. Igazából a használt karikat azért hagyjuk inkább mert oké, hogy jó tápod van de akkor is csak 350 watt és régebbi de HD 7770nél erősebb kártyák már kifognának rajta mert azoknak lényegesen nagyobb a fogyasztásuk habár ez a táp egy HD 7790-t is elbírna szerintem de az már nem 29 ezer hanem olyan 37 ezer forinttól kezdődik. Procid akkor már meg is van?😃 Megvetted vagy mi?😃
0
0
0
0
GodSie avatar
Szevasztok nekem milyen procit lenne érdemes vegyek? phenom 2 965 van erősebb kéne 😀 Gépemhez lehet írni bátran hogy milyen illene 😀
0
0
0
0
Roleey98 avatar
TaylorXIII írta:
Ahogy nézem egy jó, régi tápod van bírna egy q9400+ HD 7770 párost.

Akkor bele is férne az alaplapomba az a vidikari??
Ha igen, akkor honnan kellene vegyek??
Használtan vagy újonnan??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ahogy nézem egy jó, régi tápod van bírna egy q9400+ HD 7770 párost.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Megnéztem. Ha jól láttam akkor egy: DPS 350ab-4a
Input: 220-240Vˇ~ / 5A /47-63 Hz
Output: itt ilyen Amper és Volt cuccok voltak, de láttam ilyet hogy MAX 350W.
Remélem ez az ami kell.

UI:Akkor ez bírni fogja a 4 magos procit meg egy 1 Gb-s vidikarit??
0
0
0
0
Roleey98 avatar
TaylorXIII írta:
Ja az nem rossz. Hát az AMD 4 magos proci+4GB RAM+alaplap variáció úgy kb kb 35k ból vagy többől kijön de a proci gyengébb lesz mint q9400. Szóval jó lehet q9400 proci de a videokártya még fontosabb és a tápod is jó lenne tudni márkára típusra.

Ok. Mindjárt meg is nézem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja az nem rossz. Hát az AMD 4 magos proci+4GB RAM+alaplap variáció úgy kb kb 35k ból vagy többől kijön de a proci gyengébb lesz mint q9400. Szóval jó lehet q9400 proci de a videokártya még fontosabb és a tápod is jó lenne tudni márkára típusra.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Roleey98 írta:
TaylorXIII írta:
pl hardver apro.hu de 35k van processzorra? Abból már 4 magos is simán kijön és az fontos a BF3-nál de egyébként RAM is kéne még 1,5GB meg plusz még egy HD 7770 videokártya(28-29k) és akkor lehet BF3-mal játszani😃 De 35kból vagy egy kicsit többől már új lap új 4 magos AMD proci és ugye új lap miatt új DDR3 4 GB is kijönne.

Wahhh! 😃 Kössz az oldalt, nézegetem is.
Mennyiből jönne ki új lap, proci, és 4 Gb RAM?? Kb-ra.
És 4 magosból látom az AMD-t írtad. Azok jobbak mint az Intelek??

UI: Most ezt nézem:
http://***/apro/2_es_4_magos_procik_eladok_4/hsz_1-50.html
Az utolsó-Q9400- jónak tűnik 😃
0
0
0
0
Roleey98 avatar
TaylorXIII írta:
pl hardver apro.hu de 35k van processzorra? Abból már 4 magos is simán kijön és az fontos a BF3-nál de egyébként RAM is kéne még 1,5GB meg plusz még egy HD 7770 videokártya(28-29k) és akkor lehet BF3-mal játszani😃 De 35kból vagy egy kicsit többől már új lap új 4 magos AMD proci és ugye új lap miatt új DDR3 4 GB is kijönne.

Wahhh! 😃 Kössz az oldalt, nézegetem is.
Mennyiből jönne ki új lap, proci, és 4 Gb RAM?? Kb-ra.
És 4 magosból látom az AMD-t írtad. Azok jobbak mint az Intelek??
0
0
0
0
szalamispizza avatar
szerintetek egy Athlon II x2 270 kifogja húzni télig? (mármint fogja bírni az akkor megjelenő játékokat?)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Roleey98 avatar
TaylorXIII írta:
Csak használtan tudsz venni abba az alaplapba procit és 4 magos proci is mehet bele de a videokártyád is elég gyenge szóval játéknál jobb procival nem feltétlen lesz jelentős javulás de igazából mindkettőből erősebb kéne. Prociból jó lenne egy E8400/8500/8600 ha két magos kell.

Vidikártyát tudnál ajánlani ami bele is fér?? Egy 1 Gb-s jól jönne sztem, mert Battlefield 3-ni akarok.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Savaxel:35k körül

TaylorXIII: Honnan kéne vennem használtan??
Weboldal, ilyesmi.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak használtan tudsz venni abba az alaplapba procit és 4 magos proci is mehet bele de a videokártyád is elég gyenge szóval játéknál jobb procival nem feltétlen lesz jelentős javulás de igazából mindkettőből erősebb kéne. Prociból jó lenne egy E8400/8500/8600 ha két magos kell.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Helló. Szeretnék venni egy új processzort, mert a mostani elég gyenguc. Az alaplapom G31t-m2-es: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=812&MenuID=16&LanID=9
Legalább egy 2 magos, 3 GHz-s procit akarok.
Előre is kössz!
0
0
0
0
gabee97 avatar
Köszönöm a válaszokat 😀 8120-at ugyanolyan árban tudok mint 6300-t szóval gondolom akkor 8120 lesz,köszi még1x 😀 még 1 kérdés, phenom x4-ről mit gondoltok??
0
0
0
0
nlacka13 avatar
ha jót akarsz akk 8350 v 6300!!!
0
0
0
0
no avatar
6300at javaslok ha többed van fx8320 vagy 8350