3,2 ghz lett a vége lehet menne többet is de sztem az alaplap limitálja mivel az fsb-t nem lehet fixálni benne jó hát nem egy tuning lap egy mezei msi alaplap.
Az igen proci kezdő ára 400 ezer forint egy alaplap mellé meg min 100k 😃
Gondolom nem Magyarországon vetted.
----------------------------------------------------------------------------------------
Aki otthonos még a régi gépekben az mondja meg melyik az erősebb
carl18: van még 2db ssd, 1 db vinyó és vízhűtés meg 4db venti. A fő fogyasztó a proci és a VGA. Természetesen játékok alatt nem fogyaszt ennyit. 3DMark benchekben viszont, amit csak lehet, oda kell adni 😃
Pixx:
Opteron lesz. A proci már megvan, az alaplap és procihűtő megrendelve, kb. 3 hét mire megjön.
Itt a picike:
Gaboo7:
Eladtam a kormányom, van egy gamepad, viszont nem működik a Corsa-ban. Más játékoknál működik. pl.: Project Car, R3E..
carl18:
Nálam a gép max, mért fogyasztása konnektorból (kijelző nincs benne, mert máshonnan kapja az áramot) 713-720W, ez Benchmark alatt (Firestrike). Itt már kikapcsolt a 730W-os tápegységem. CPU 1.59V-on, VGA is maxra kitolva (gyári BIOS) 1.237V ha jól emlékszem...
Ahogy elnéztem a videóidból nincs gond a FX 9590 erejével játékok alatt. Úgy nagyjából bírja a strapát 😃 😆 Engem inkább a fogyasztás és a melegedés aggaszt 😃 Az én I5-3470 processzorom Cinebench alatt a tesztben 81 wattot evettt az FX 9590 meg 270 Wattot 😃 Több mint háromszor többet fogyaszt. Most ilyen áron nem kell nekem az FX , még az FX 8350-et is 110 wattal lepipálja fogyasztásban.
[LINK]
Ez a valós fogyasztás nem a gyártók által megadott érték. + Ez a 5 ghz-es fx nem olcsó mulatság. Na meg rá a hűtés 😆 Nem ér ennyit a egész. Már mint nekem biztosan nem, ez a fanboyság drága mulatság. De persze ez csak az én véleményem, ha másnak ez kell vegye meg akkor 😃 😆 Mindenki arra költi a pénzért amire akarja 😀 az már más tészta érdemes-e belekölteni.
Azért AMD-t sem kell félteni ha árazásról van szó. Ha lenne igazán versenyképes alternatívája a csúcs i7-ek ellen, nem hiszem hogy olcsón adná azokat a procikat. Amikor még pl. az Athlon 64 FX-60 kicsit jobb volt mint az Intel EE 965, AMD is 1000 dollár körül kínálta őket.
Dobj azonos beállítások mellett egy i3 +Titan X videót. Kíváncsi vagyok hogy kergeti a Titan X-et.
Ez DX11-n fut, semmi DX12...
Jó lenne látni már egy AMD fikázótól egy a saját rendszerével in-game videót, hogy ott vannak-e limitek, mert az AMd-nél azonnal be van okádva, hogy "nem hajcsa ki" és limites.
Várom a saját in-game videóidat...
carl18: Az AMD is a nyugati piachoz igazítja az árat, mint az Intel (a gyártási költségei alacsonyabbak, illetve a fejlesztésre is kevesebbet költ). Az ÁFA is egyformán terheli mindkét gyártó termékeit. A többivel egyetértek.
Ja én is azt akartam mondani, azért az intel amerikai piac áraiba szabja meg az árakat! Az intel nem tehet róla hogy idehaza kicsi a minimálbér és rohadt gyenge a forint + 27% az áfa 😃 Na meg még valami meg is akar gazdagodni! 😃
Nem mindenki gazdag, én se vagyok az ... Saját pénzem spóroltam össze erre a processzorra. De még mindig azt mondom jobban jár az ember egy használt i5-el mint egy új fx-el.... 😃
Lehetőleg ne csak a grafikonokat nézzük. 😀
"Fontos azonban leszögezni, hogy a lenti eredmények egy kvázi félkész játék segítségével készültek el, így komoly összehasonlításra egyelőre nem lehet őket használni, de érdekességképpen mindenképpen megéri megtekinteni őket." filmgru Nem is az hogy értsen hozzá vagy nem, csak kicsit korai még kijelenteni bármit is.
Jó cikk, igen érdekes az i3 vs fx összehasonlítás is, de ami talán méginkább hogy 4 magos i7 felett gamingre már tök felesleges akármi, még ilyen cpu heavy stratégia gamenél is.
Luiboy: Vannak játékok, amiknek nagyon kell az erős proci. Ilyen a Total War sorozat is, meg a legtöbb hasonló stratégiai játék. Viszont a többinél még mindig az erős VGA kell, hiszen nem kell számolni túl sok elem mozgatásával, útvonaltervezéssel és hasonlókkal. A TotalWar is olyan, hogy ha nagyobb hadsereget engedsz, több egységed van, akkor a legerősebb processzorok is megizzadnak. Én próbáltam az Attilával, hogy ha növelem a seregméretet alacsony grafikai beállítások mellett, akkor a processzorhasználatom 50-60%-ról felmegy simán 90-100%-ra, miközben a VGA csak pár százalékkal dolgozik többet.
Ez a játék is hasonló és épp ezért kevésbé alkalmas a grafikai teljesítmény mutatására, pedig ugye a dx egy grafikus API. Csak azért használja mindenki, mert ez az első dx12-es játék. Így ebből túl sok messze menő következtetést a képességekre már ezért is nehéz levonni. Meg persze ugye a dx12-nél jobban rá kell feküdni a játék készítőinek is az erőforrás-kezelésre, amire eddig nem kellett és ezt is tanulni kell.
Tehát nem a dx12-nek kell az erős processzor, hanem konkrétan a stratégiai játékoknak, vsizont nem adx12, hanem az ai miatt.
winrar: A jobb CPU kihasználtság abból adódik, hogy a dx12 már nem egy, hanem 6 szálon skálázódik. Tehát éppen, hogy nem a négy szálas processzoroknál jelent igazi előnyt, hanem a 8, vagy több szálasoknál.
bassus16: Az fx 9-es széria egy olyan próbálkozás az AMD-től, amit nem raknék ki a kirakatba. Gyakorlatilag nem éri meg megvásárolni, legalább is én nem tudnék amellett érvelni.
Nos DX12 alatt FX 8370el GTX 980al kb. 18% javulás, r9 390-el kb 50% dx11hez képest. És voltak akik azt mondták hogy hülyeségeket beszélek mikor azt mondtam hogy dx 12 alatt jobban muzsikál majd az FX.
bassus16: Gianni bazárjában hardveraprón (teljesen megbízható rendes eladó, az egész gépem tőle van) 60-70ért full újonnan 3év garanciával mindennel kapsz i7 4770et. 😀
Azt tudom, hogy elég az fx mellé csak már kicsit kevés is a gtx 660. SLI-t meg nem akarok inkább egyenlőre gtx 960 g1 aztán majd 980 + egy i7 ha nem lesz normális AMD. az fx 9xxx-es széria engem nem győzött meg akkor inkább használt i7 4790 75-80-ért.
Azért az FX 8320-at felesleges I7-4770-re cserélni. Mert a GTX 660 mellé elég a FX is 1080P-be bőven 😃
A zenre én is kíváncsi leszek mit alkot majd 😀 Furdalja a oldalam a kíváncsiság.
Én nem pártolom egyik CPU-t sem ezért lesz mindig is az amit úgy gondolok, hogy nekem elég lesz ameddig és amire kell és amit megengedhetek magamnak. Sajnos egyenlőre a videókártyák vannak lemaradva a processzorokkal szemben így fölösleges 2-300 ezerért megvenni az x-es inteleket de szívem szerint én is vennék egy 4770-et vagy 4790-et + 1 gtx 980-at. Majd jövőre ha már dolgozok akkor így teszek feltéve ha az AMD-nek a ZEN-je nem sikerül jól. Majd meglássuk. Egyenlőre egy gtx 960 g1 jön addig elég lesz.
Még egy jó darabig várni kell a DX12-es játékokra. Jelen pillanatban a DX12 egy marketingfogás, semmi több. Amúgy meg a DX12 lényege, hogy levegye a terhelést a processzorról, szóval nem kell aggódni, elég az i5.
Pixx: Csakhogy, amit Carl linkelt, az egy olyan játék, ami még az előző konzolgenerációra készült. Az új konzolokhoz készített játékmotorok már 8 szálra vannak optimalizálva, Ezért van igaza terepmintaHun-nak, meg ezért kérik az újabb játékokhoz a fejlesztők az ajánlott gépnek a 8 szálas processzort. Tehát még a fejlesztők is az i7-hez mérik. Ha megnézed, mivel a GTA V nem új generációs, az ajánlott gépigénynél sem i7 szerepel, hanem i5.
carl18: Nem "zabál" 220W-ot egyik processzor sem. Amire te gondolsz, az a TDP (thermal design power), ami nem a fogyasztást jelenti. Az Intel és AMD értékei közti különbség elsősorban a gyártástechnológiából adódik. Másodsorban meg abból, hogy az AMD a TDP-t úgy számolja, hogy kíméletlenül meghajtja a processzorokat egy tesztprogrammal és megnézi az átlagértéket. Az Intel meg vesz néhány szoftvert, megnézi, kiveszi az extrém magas és extrém alacsony értékeket és ezt átlagolja. Ettől még az AMD jobban melegszik és magasabb a TDP-je, csak a két érték nem pontosan összehasonlítható. Szóval a TDP elsősorban arról szól, hogy mennyi hőt kell elvezetni a processzorról, a hőtöbblet meg nagyobb csíkszélességből adódik és a két gyártó értéke nem összehasonlítható 1:1 arányban.
Ja Valóban az i5-2500 is elég kihívás a csúcsfx-nek 😃 FX 8350 a legerősebb amd, ha nem számítjuk bele azt a 220 wattot zabáló amd-t 😃 Azért megnézném ha az intel kiadna egy 200 wattot evő procit hányszor darálná be a Amd-t 😃
Amd 5 ghz-en jár még sincs semmi extra az ereje 😃
szerintem win 8.1 se fogja megkapnia a dx12 supportot bár kitudja de win7 tutit nem szóval 1/2 év és vége a többi windowsnak
terepmintaHun:Nem értem mér az i7 hez kell mérni az fx 8000 szériát mikor látszik a videóban amit Carl18 linkelt hogy egy 2500k-t se bírnak befogni ami 35k használtan
Én most csak azon töröm a fejem hogyha a jövőben szeretnék DX 12-es játékokkal játszani ahhoz muszáj lesz Win 10-re cserélni, viszont teli van kémcuccal. Mindent lenyomoz rólunk 😃
Úgy látszik a családi fotókat nem tárolhatunk a játékra szánt gépen 😃
Max két winyom lesz 😃 egyiken Win 7 másikon win 10 😃
Win 7-re rakom azokat a dolgokat ami nem tartozik Bill gatesra 😃
Pixx: Nálam egy i7 2600k@4500Mhz dolgozik egy GTX780 mellett. Bőven elég még két kártyához is. Volt előtte 4770k-m is és azonos órajelen kb ugyanazt a teljesítményt hozza játékok alatt.
Ja láttom már 😃 csak nem votl indexkép azért nem láttam 😃
Hát sokkal erősebb lesz 😃 Tunningolod is ? 😀 😃 Mert ha nem elég a sima I7-2600 is 😃 Órajelek ugyan azok. Elsőnek i5 2400-et akartam venni 30E-be aztán találtam egy i5-3470-et 37E-be aztán alkudni kezdtem és 35,500 lett szállítással 😃 +500 a utalás 😃 így a proci enyém lett 36E-be. 😀
2020-2025-ig remélem helyt áll 😃 10 év múlva nettezésre is elég lesz 😃 végülis bírja a 4k videókat 😃
Pedig de 😀 ( 2015. 08. 08. 16:32:23 #) Nekem most jön holnap a 2600k kíváncsian várom milyen lesz gtx960 mellet mivel az eddigi i3-al nagy volt a cpu limit gta5,crysis3,ac unity alatt is.
Visszagörgettem és nem találtam hogy te ezt linkelted volna.. LOL De mindegy a lényeg hogy egy I5-2400-2500 széria még bőven elég játékokra 😀 A legkisebb Sandy I5-2300 elég egy GTX 760/HD 7950 szinthez 1080P-be 😀 😃 Persze csak ha nem túl cpu igényes alkotásról van szó 😃
Egy 2Ghz-s northos volt nekem. Pöpec kis dög volt kora ellenére is.
[LINK]
[LINK]
procihűtő:
[url]http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=38&lng=en&set=1[/url]
Elméletileg 1 hangkártyán kívül mást nem kell vennem, mert a többi alkatrész a mostani gépemből megy át.
Mindent itthon (MO-n) vettem/veszek hozzá.
Azért a 16 mag nem semmi 😆
pixx: Szerintem a Pentium jobb. Volt ilyen 2600+-om.
Gondolom nem Magyarországon vetted.
----------------------------------------------------------------------------------------
Aki otthonos még a régi gépekben az mondja meg melyik az erősebb
[url]http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Sempron%2064%202600%2B%20-%20SDA2600AIO2BA%20(SDA2600BABOX%20-%20SDA2600CVBOX).html[/url]
[LINK]
Pixx:
Opteron lesz. A proci már megvan, az alaplap és procihűtő megrendelve, kb. 3 hét mire megjön.
Itt a picike:
Eladtam a kormányom, van egy gamepad, viszont nem működik a Corsa-ban. Más játékoknál működik. pl.: Project Car, R3E..
carl18:
Nálam a gép max, mért fogyasztása konnektorból (kijelző nincs benne, mert máshonnan kapja az áramot) 713-720W, ez Benchmark alatt (Firestrike). Itt már kikapcsolt a 730W-os tápegységem. CPU 1.59V-on, VGA is maxra kitolva (gyári BIOS) 1.237V ha jól emlékszem...
[LINK]
Ez a valós fogyasztás nem a gyártók által megadott érték. + Ez a 5 ghz-es fx nem olcsó mulatság. Na meg rá a hűtés 😆 Nem ér ennyit a egész. Már mint nekem biztosan nem, ez a fanboyság drága mulatság. De persze ez csak az én véleményem, ha másnak ez kell vegye meg akkor 😃 😆 Mindenki arra költi a pénzért amire akarja 😀 az már más tészta érdemes-e belekölteni.
rambustibi78: Gép az van de ahogy látom a vezetés nem nagyon megy. Billentyűzettel játszod a Corsát?
Dobj azonos beállítások mellett egy i3 +Titan X videót. Kíváncsi vagyok hogy kergeti a Titan X-et.
Ez DX11-n fut, semmi DX12...
Jó lenne látni már egy AMD fikázótól egy a saját rendszerével in-game videót, hogy ott vannak-e limitek, mert az AMd-nél azonnal be van okádva, hogy "nem hajcsa ki" és limites.
Várom a saját in-game videóidat...
Nem mindenki gazdag, én se vagyok az ... Saját pénzem spóroltam össze erre a processzorra. De még mindig azt mondom jobban jár az ember egy használt i5-el mint egy új fx-el.... 😃
"Fontos azonban leszögezni, hogy a lenti eredmények egy kvázi félkész játék segítségével készültek el, így komoly összehasonlításra egyelőre nem lehet őket használni, de érdekességképpen mindenképpen megéri megtekinteni őket."
filmgru Nem is az hogy értsen hozzá vagy nem, csak kicsit korai még kijelenteni bármit is.
Ez a játék is hasonló és épp ezért kevésbé alkalmas a grafikai teljesítmény mutatására, pedig ugye a dx egy grafikus API. Csak azért használja mindenki, mert ez az első dx12-es játék. Így ebből túl sok messze menő következtetést a képességekre már ezért is nehéz levonni. Meg persze ugye a dx12-nél jobban rá kell feküdni a játék készítőinek is az erőforrás-kezelésre, amire eddig nem kellett és ezt is tanulni kell.
Tehát nem a dx12-nek kell az erős processzor, hanem konkrétan a stratégiai játékoknak, vsizont nem adx12, hanem az ai miatt.
Egy gyenge proci így sem és úgy sem képes majd "kihajtani" egy erős GPU-t, mindegy hogy DX 11 vagy DX 12 lesz.
[LINK]
bassus16: Az fx 9-es széria egy olyan próbálkozás az AMD-től, amit nem raknék ki a kirakatba. Gyakorlatilag nem éri meg megvásárolni, legalább is én nem tudnék amellett érvelni.
A zenre én is kíváncsi leszek mit alkot majd 😀 Furdalja a oldalam a kíváncsiság.
Mi van? 😂
Imádom ezt a fórumot, jól szórakoztat 😂
carl18: Nem "zabál" 220W-ot egyik processzor sem. Amire te gondolsz, az a TDP (thermal design power), ami nem a fogyasztást jelenti. Az Intel és AMD értékei közti különbség elsősorban a gyártástechnológiából adódik. Másodsorban meg abból, hogy az AMD a TDP-t úgy számolja, hogy kíméletlenül meghajtja a processzorokat egy tesztprogrammal és megnézi az átlagértéket. Az Intel meg vesz néhány szoftvert, megnézi, kiveszi az extrém magas és extrém alacsony értékeket és ezt átlagolja. Ettől még az AMD jobban melegszik és magasabb a TDP-je, csak a két érték nem pontosan összehasonlítható. Szóval a TDP elsősorban arról szól, hogy mennyi hőt kell elvezetni a processzorról, a hőtöbblet meg nagyobb csíkszélességből adódik és a két gyártó értéke nem összehasonlítható 1:1 arányban.
Amd 5 ghz-en jár még sincs semmi extra az ereje 😃
terepmintaHun:Nem értem mér az i7 hez kell mérni az fx 8000 szériát mikor látszik a videóban amit Carl18 linkelt hogy egy 2500k-t se bírnak befogni ami 35k használtan
Úgy látszik a családi fotókat nem tárolhatunk a játékra szánt gépen 😃
Max két winyom lesz 😃 egyiken Win 7 másikon win 10 😃
Win 7-re rakom azokat a dolgokat ami nem tartozik Bill gatesra 😃
Hát sokkal erősebb lesz 😃 Tunningolod is ? 😀 😃 Mert ha nem elég a sima I7-2600 is 😃 Órajelek ugyan azok. Elsőnek i5 2400-et akartam venni 30E-be aztán találtam egy i5-3470-et 37E-be aztán alkudni kezdtem és 35,500 lett szállítással 😃 +500 a utalás 😃 így a proci enyém lett 36E-be. 😀
2020-2025-ig remélem helyt áll 😃 10 év múlva nettezésre is elég lesz 😃 végülis bírja a 4k videókat 😃