Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
greenmelon avatar
niteforce írta:
az optimus black jobb, de ez a gesztus alapú vezérlés eléggé lelassítja. És az LG lassan készíti el (már ha elkészíti) a saját gyagyi kezelőfelületű androidját. ezen egy 2.2 van.
Én samsungot vennék.
Vodánál én a Google nexus S-t venném.

ebből kihagyták hogy 1 GHz a procija.

Ne emlegessük már egy lapon a Blacket meg az Ace-t, a Samu a középkategóriát is alig üti meg, az LG pedig egy felsö kategóriás cucc.
0
0
0
0
greenmelon avatar
thug85 írta:
Core2 írta:
mert mi baj van a vivaz-al? Szoftveres problémák? Esetleg valami nem túl nagy, aránylag gyors telefon? Nokia...

Alapvetően a Vivazzal nincs nagy gond egyedül az, hogy Symbian fut rajta, ami a mai okostelefon piacon köztudottan nem szolgál előnyére. De amíg nem használsz egy Androidot, vagy egy Iphone-t, addig nem feltétlen fogod ezt hátránykánt megélni.
A W8 egyedül a szoftveres támogatottsága miatt élvez előnyt a Vivazhoz képest, mivel android van rajta, így a végtelenségig variálható. A Vivaz viszont egész jó hardveres specifikációkkal rendelkezik, mint pl. a 360 x 640 (sajnos rezisztív) kijelző, a 720 MHz-es processzor, és a HD videó képes 5 megapixeles kamera. Tehát itt tényleg az számít, hogy nálad mik a szempontok. Nokiából esetleg a C5-03 jöhet még szóba, annak egész jó ára van, vagy a Nokia 500, ami már egy újabb generációs Symbiannal rendelkezik.

Amit még esetleg figyelmedbe tudok ajánlani, az SE-ből az Xperia mini, ami az X10 minihez képest sokkal használhatóbb tulajdonságokkal bír, én az X10 minit elfelejteném a helyedben. Vagy a ZTE Blade, ami nagyon jó ár érték aránnyal rendelkezik, elég népszerű Androidos készülék. Ha Symbian párti vagy, akkor nagyon jó lesz a Vivaz.
Nem az Androidot szeretném sztárolni, de kérj kölcsön egy Androidos mobilt egy időre és rájössz, hogy a Symbian mennyire egyszerű, és zárt hozzá képest. Én Nokiáról tértem át rá, amit nagyon szerettem, de egy teljesen új világ nyílt meg előttem.

Kmisi99 írta:
matyu20 írta:
Helló tudtok ajánlani egy androidos telót?
feltétel:
- nagyobb kijelző
- gyorsabb
- fussanak rajta az új alkalmazások/játékok
- Wi-Fi
- 40-45ezer Ft (MAX: 50ezer)
(Eddig a Samsung Galaxy Ace-t és a Motorola Defy-t néztem ki)

A defy ajánlom mindenképp. Strapa telefon. 1 méterig vízálló gorilla glass üvegje van azaz ütés és karcálló üveglapja 3,7 colos kijelző. Itt egy teszt róla.
[LINK]

Tudtommal a Defy angolt. tehát ha nem mókol a telefonon, akkor nem kap magyar nyelvet. Bár azóta lehet, hogy már változott a szitu.

És ki kérte h magyar legyen? Az Ace kevés az új játékokhoz szal mindenképp Defy.
0
0
0
0
niteforce avatar
az optimus black jobb, de ez a gesztus alapú vezérlés eléggé lelassítja. És az LG lassan készíti el (már ha elkészíti) a saját gyagyi kezelőfelületű androidját. ezen egy 2.2 van.
Én samsungot vennék.
Vodánál én a Google nexus S-t venném.

ebből kihagyták hogy 1 GHz a procija.
0
0
0
0
online22 avatar
szted egy Samsung Galaxy Ace vagy ez az LG Optimus Black p970 jobb összeségében?? meiket választanád??
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
online22 írta:
leírnál 1-2? mondjuk én is megtudom nézni de már 2 napja nézegetem a vodafone-t és nem találtam lg optimust 😃 tudom béna vagyok... 😜

Oda mentem hogy telefonok és tarifák majd előfitetéses készülékek, és kiválasztottam az LG-t, és ott volt.

[LINK]

"Kosárba" erre katt, és válaszd ki a mátrix 2 csomagot, töltsd ki és rendeld meg. ennyi, asszem még kedvezményt is kapsz ha ott rendelsz.
0
0
0
0
online22 avatar
leírnál 1-2? mondjuk én is megtudom nézni de már 2 napja nézegetem a vodafone-t és nem találtam lg optimust 😃 tudom béna vagyok... 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
online22 írta:
mien jó telókat tudtok a vodafonnál 60.000 ft-ig ami androidos és wifi is van benne?

Hát előfizetéssel van egy pár..

LG Optimus Black P970
Vodafone Matrix 2
Készülékár: 56 990 Ft
Havidíj: 4700 Ft

Előfizetésben:
150 percre és SMS-re felhasználható egység
500 MB leforgalmazható adatmennyiség
0
0
0
0
thug85 avatar
online22 írta:
mien jó telókat tudtok a vodafonnál 60.000 ft-ig ami androidos és wifi is van benne?

Ami androidos, abban mindegyikben van wifi. Ez előírás.
0
0
0
0
online22 avatar
0
0
0
0
eclipse92 avatar
Hát igen.. 😀 hardveresen is nagyon ott vannak a Vivazok, HD videó rögzítés 720mhz-s proci stb.. de nem értem miért Symbian-t kellett rá rakni.. még egy win mob is jobb lett volna mint az a elavult rendszer :/.. kár hogy hülyék a sony nál😃 pedig komoly készülék lehetett volna 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
eclipse92 írta:
Én is vivaz pro-t akartam venni (vagy vivaz-t), de az elavult Symbian miatt inkább x10 mini pro lett belőle 😀 hiába van olyan erős hardvere a vivazoknak.. de a symbian eléggé korlátozza :/ ha Androidos lenne szerintem simán lehetett volna siker készülék.. de így nem nagyon...

Igen, nekem kinézetre is nagyon bejön a vivaz, de sajnos az op. rendszer az ami nem jó.
0
0
0
0
eclipse92 avatar
Én is vivaz pro-t akartam venni (vagy vivaz-t), de az elavult Symbian miatt inkább x10 mini pro lett belőle 😀 hiába van olyan erős hardvere a vivazoknak.. de a symbian eléggé korlátozza :/ ha Androidos lenne szerintem simán lehetett volna siker készülék.. de így nem nagyon...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
matyu20 írta:
Akkor DEFY lessz. És az lenne még a kkérdésem hogy hol érdemes megvenni?

Én is azt veszek, de azt tudod, hogy dominoban, és más kártyás csomagban, 50-en felül van?

T-mobile-nál Médiamánia S-el érdemes venni 5000Ft havidíj, 500MB net, és csomó perc és sms, amit nem fogsz tudni lebeszélni annyira sok,így a teló ha webshopon rendeled 36000Ft.
0
0
0
0
niteforce avatar
matyu20 írta:

szolgáltatót tekintve a T-mobilnál.

boltban a VIP-tech-nél.
0
0
0
0
thug85 avatar
Core2 írta:
És a Vivaz pro ?

Gyakorlatilag az csak a kihúzható billentyűzet meglétében különbözik az alaptól, nem tudom jelenleg mennyi felárral árulják. De állítólag macerás vele írni.
0
0
0
0
matyu20 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ha érdekel a defy még mindig angol androiddal kerül forgalomba anyám 1 hete vette, és neki is angol. Igaz 2.1 -es androiddal.
0
0
0
0
thug85 avatar
Core2 írta:
Nem rossz a C5 se...megszoktam már a Symbiant, semmi problémám vele. A lényeg, hogy minél gyorsabb legyen, nem számit a képernyő mérete, a kamera sem számit...

Ha jó, és szereted a Symbiant, akkor inkább a Vivazt vedd meg szerintem, mint a C5-öt, mert a C5-03 egy kissé lassú tud lenni. A Vivazzal alapvetően nincsenek gondok, bár az sem lesz egy rakéta.
0
0
0
0
Core2 avatar
Nem rossz a C5 se...megszoktam már a Symbiant, semmi problémám vele. A lényeg, hogy minél gyorsabb legyen, nem számit a képernyő mérete, a kamera sem számit...
0
0
0
0
thug85 avatar
Core2 írta:
mert mi baj van a vivaz-al? Szoftveres problémák? Esetleg valami nem túl nagy, aránylag gyors telefon? Nokia...

Alapvetően a Vivazzal nincs nagy gond egyedül az, hogy Symbian fut rajta, ami a mai okostelefon piacon köztudottan nem szolgál előnyére. De amíg nem használsz egy Androidot, vagy egy Iphone-t, addig nem feltétlen fogod ezt hátránykánt megélni.
A W8 egyedül a szoftveres támogatottsága miatt élvez előnyt a Vivazhoz képest, mivel android van rajta, így a végtelenségig variálható. A Vivaz viszont egész jó hardveres specifikációkkal rendelkezik, mint pl. a 360 x 640 (sajnos rezisztív) kijelző, a 720 MHz-es processzor, és a HD videó képes 5 megapixeles kamera. Tehát itt tényleg az számít, hogy nálad mik a szempontok. Nokiából esetleg a C5-03 jöhet még szóba, annak egész jó ára van, vagy a Nokia 500, ami már egy újabb generációs Symbiannal rendelkezik.

Amit még esetleg figyelmedbe tudok ajánlani, az SE-ből az Xperia mini, ami az X10 minihez képest sokkal használhatóbb tulajdonságokkal bír, én az X10 minit elfelejteném a helyedben. Vagy a ZTE Blade, ami nagyon jó ár érték aránnyal rendelkezik, elég népszerű Androidos készülék. Ha Symbian párti vagy, akkor nagyon jó lesz a Vivaz.
Nem az Androidot szeretném sztárolni, de kérj kölcsön egy Androidos mobilt egy időre és rájössz, hogy a Symbian mennyire egyszerű, és zárt hozzá képest. Én Nokiáról tértem át rá, amit nagyon szerettem, de egy teljesen új világ nyílt meg előttem.

Kmisi99 írta:
matyu20 írta:
feltétel:
- nagyobb kijelző
- gyorsabb
- Wi-Fi

A defy ajánlom mindenképp. Strapa telefon. 1 méterig vízálló gorilla glass üvegje van azaz ütés és karcálló üveglapja 3,7 colos kijelző. Itt egy teszt róla.
[LINK]

Tudtommal a Defy angolt. tehát ha nem mókol a telefonon, akkor nem kap magyar nyelvet. Bár azóta lehet, hogy már változott a szitu.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
matyu20 írta:
feltétel:
- nagyobb kijelző
- gyorsabb
- Wi-Fi

[LINK]
0
0
0
0
Core2 avatar
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
matyu20 írta:
thug85 írta:
matyu20 írta:
feltétel:
- nagyobb kijelző
- gyorsabb
- Wi-Fi

Mitől nagyobb, és mitől gyorsabb?😀

A Galaxy Ace-et tudom javasolni, én is ilyet használok már 8 hónapja. Apró-cseprő szoftveres hibái akadnak, de együtt lehet élni vele. Ráadásul már egy rakás gyári, és főzött rom van hozzá.

Hát minimum 3.5 colos kijelző és 800mhz-es proci

Nekem is Ace-m van, 2.3-as Androiddal, 800MHz proci, HVGA 3,5"-ös képernyő. 😃 Nekem tökéletesen megfelel, nagyon szuper kis teló.😉 Samsungék talán kicsit túlárazták, de manapság melyik nincs túlárazva..😃 Csak ajánlani tudom.😉 Jah, és az új alkalmazások futnak rajta, játékok is (már ha le van konvertálva HVGA-ba, mert ugye HD játékokat nem futtat--> de nagyon sok olyan oldal van, ahol az új gameket HVGA-ban le tudod tölteni). Szal, nem akarom ragozni, de nagyon szuper kis teló!😉
0
0
0
0
matyu20 avatar
thug85 írta:
matyu20 írta:
feltétel:
- nagyobb kijelző
- gyorsabb
- Wi-Fi

A Galaxy Ace-et tudom javasolni, én is ilyet használok már 8 hónapja. Apró-cseprő szoftveres hibái akadnak, de együtt lehet élni vele. Ráadásul már egy rakás gyári, és főzött rom van hozzá.

Hát minimum 3.5 colos kijelző és 800mhz-es proci
0
0
0
0
thug85 avatar
matyu20 írta:
feltétel:
- nagyobb kijelző
- gyorsabb
- Wi-Fi

Core2 írta:
SE VIVAZ Pro vagy X10 mini pro vagy W8? Nem akarok semmit frissíteni.

A három közül én a W8-at venném. de én szeretem agyonvariálni a telefont. Ha képes vagy kompromisszumokat kötni, akkor viszont a Vivaz jobb paraméterekkel rendelkezik. Az X10 mini nagyon kicsi, már-már zavaróan.
0
0
0
0
Core2 avatar
SE VIVAZ Pro vagy X10 mini pro vagy W8? Nem akarok semmit frissíteni.
0
0
0
0
matyu20 avatar
feltétel:
- nagyobb kijelző
- gyorsabb
- Wi-Fi
0
0
0
0
Devis avatar
na nagyjából kész van, persze még szinte 100% hogy változni fog kinézetileg is, de most nem éreztem magamban annyi erőt hogy jobbat tudjak alkotni. Kinézet holnap változni fog az 100% mert a színek nem nagyon passzolnak, persze tudom h nem az fog számítani. Próbálom feltölteni majd a fórumot, csak kicsit sok minden van amit kell írni és nincs 100 ujjam 😀 Szóval létszi nézzétek el ahogy most még kinéz 😃
Link: [LINK] (mint mondtam majd megváltozik)
0
0
0
0
Devis avatar
oksa most esek neki a dolgoknak 😀 rok ha kész és majd belinkelem. Egyelőre minden ideiglenes lesz, persze ha befutó lesz a fórum és rendelek egy normális domaint akkor persze mindent átviszek oda. Szal a végleges domain se ez lesz.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Devis írta:
na kész van, már csak esztétika meg egy pár beállítás kell. magyarán kb 1 óra 😃

Ha gondolod majd írok pár hasznos gondolatot a fórumba. 😀
0
0
0
0
greenmelon avatar
online22 írta:
szerintetek egy Galaxy Ace vagy egy HTC Wild Fire S a jobb így összeségében???

Galaxy.
0
0
0
0
Devis avatar
na kész van, már csak esztétika meg egy pár beállítás kell. magyarán kb 1 óra 😃
0
0
0
0
Devis avatar
oksa, először nem egyedi lesz, majd később ha lesz időm írok egy normálisat, ha meg abszolút használjuk akkor egy normális domaint is rendelek hozzá. sztem este már írhatjátok oda is a kérdéseiteket.
0
0
0
0
Devis avatar
amúgy ha gondoljátok csinálhatok egy fórumot ahol az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket felrakhatjátok. szívesen válaszolok rájuk, + ha kér vki vmilyen tutorialt akkor írok azt is 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
értem ok. akkor megpróbálom.
0
0
0
0
Devis avatar
hát a program maga így néz ki
[LINK]
a root lehetőséget már leírtam, van még az unroot.
ezt nem próbáltam ki, de mint a nevéből is látszik visszafordítja az egészet.
Nincs semmi kockázat benne.

egyébként magának az androidnak nem kell ilyen rootolás, 1-2 program igényli csak. Pl. Darktremor a2sd.
0
0
0
0
niteforce avatar
ok, még 2 kérdésem van

-ez visszafordítható? szóval ha meggondolom magam, vissza todum rootolni?
-ez kockázatos?
0
0
0
0
eclipse92 avatar
Devis írta:

Eclipse: igen azt a progit rakd fel lehet h az a baja

Okés! Köszönöm! 😀 majd megpróbálom úgy is 😃
0
0
0
0
Devis avatar
Niteforce: a rootolás? hááát nem tom, alap helyzetben nem kap az adnroid ilyen jogokat, + a rootolás egy plusz programot fel a Superusert ami ékesen bizonyítja hogy mi is lett a telóval (bár marketről lelehet tölteni de az semmit nem csinál)
Eclipse: igen azt a progit rakd fel lehet h az a baja
online: inkább ace, szebb a kép, felbontás is szebb
0
0
0
0
online22 avatar
szerintetek egy Galaxy Ace vagy egy HTC Wild Fire S a jobb így összeségében???
0
0
0
0
eclipse92 avatar
Devis : az sd kártyáját felismeri, de program nincs fent a telóhoz ( aza pc composite vagy mi amit a sony ad hozzá 😆😉 kikapcsolva és bekapcsolva is ugyan az a helyzet 😃 lefagy a progi :|... lehet hogy aza sony-s program hiánya a gond?
0
0
0
0
niteforce avatar
devis: és ez garanciavesztéssel jár?
0
0
0
0
Devis avatar
eclipse nem nem kell kikapcsolni hozzá a telót, simán bekell kapcsolni, pin kódoto berni és cső. persze drivernek fent kell lennie (onnan tudod h fent van-e ha a sd kártyát megtudod jelenítettni a windowsban [mappaszerkezettel])..
online: neked már amúgy leírtam 😀
0
0
0
0
eclipse92 avatar
lehet frissíteni, ha épp az adott telefonra adtak már ki friss androidot.. akkor a pc composite programmal ( vagy mi a neve.. sony cucc) azzal lehet ha meg nem sony a teló, akkor a gyártó oldaláról letöltött programmal 😀
0
0
0
0
online22 avatar
válaszolna nekem is vki??? 😜
0
0
0
0
eclipse92 avatar
igen, kikell kapcsolni hozzá?