Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Köszöntem!
Ha APU-t használsz, akkor a teljesítmény miatt fontos, hogy a lehető legmagasabb támogatott órajelen működő memóriád legyen a gépben és lehetőleg jó sok (8GB nem árt, főleg, ha nem egy monitort akasztasz rá.)
Összességében az egész titka a jó alaplap.
Cpu limited lenne a 7970-el, de manapság elég a 7970 am a r9 280x ugyan az,csak a prcid fogná vissza, nem lenne több fps ha 7200 fordulat lenne, csak gyorsabb lenne a rendszer.
AMD fm2 APU kezelnek 2 displayt (monitor+tv)? Esetleg melyik igen melyik nem?
Szerk: Törölted a Hsz-t, mindegy, tudod a megfejtést.
Viszont, elsőnek szedd le a legújabb drivert, lehetőleg nem béta drivert.
Itt a link csak katt a letöltésre, mindent kiválasztottam.
[LINK]
RÉSZLETEZÉS: Sapphire Radeon HD 7790 : 1Gb GDDR5 OC Dual-X
.............. Radeon R7 260X : 1Gb vagy 2Gb GDDR5
ui: Még egy kérdés, az én gépem egyáltalán meghajtaná e ezeket kellő képpen?
A válaszokat nagyon szépen köszönöm! 😀
Szerk: gaborw: Csak tippeltem, bejött. 😆
tucanagabor: R7 260x szint, ami belépő modell. Persze annak idején hatalmas durranás volt, első Dx11 támogatás. Mára egy koros, poros veterán.
Én is azt mondom hogy jobb az 1kártya mint a kettő, de az nem féltétlen igaz hogy, 2kártya árából vehetsz egy erősebbet, pl ott a gtx 980 ami olyan 160ezernél kezdődik, veszel két db 280x-et 1db 77ezeért az 154ezer, és amelyik játék szereti a több kártyát ott azért legalább 10-15fps a különbség a 2db 280x javára. De ami nem szereti a több kártyát ott fordítva sül el. Bár több játékban volt több fps a 2db 280x javára, de akkor is inkább 1db gtx 980 szerintem.
2db gtx 770 meg közel azonos teljesítményt nyújt mint 1db gtx 980, és itt igaz is amit Te is írtál.
Amikor megy rendesen, akkor örül az ember a brutál teljesítmények. Viszont amikor jönnek a driveres gondok, akkor annyira nem rózsás a helyzet.
Amikor beraktam a gépbe a két kártyát, ment a ZeroCore ahogy kell, és idle állapotba a második vga kvázi lekapcsolt. Driver frissítás után nem működött a ZeroCore, kellett pár driver mire kiküszöbölték a hibát.
Nem egy játéknál várni kellett a CF támogatásra, néha szintén hónapokat. Számomra azért elég bosszantó volt a tudat, hogy hiába csücsül több 100k értékű vga a gépben, mégsem tudom maximális beállításokkal elfogadhatóan futtatni az adott programot. Ilyen volt pl. anno a Batman: Arkham City. Miután megnéztem pár driverrel később a játékot, megoldódott a probléma, és szépen gyorsult a második kártya hatására. De ez akkor is hagyott bennem egyfajta kellemetlen emléket, mert hiába vettem meg a játékot, és volt hozzá meg elviekben a gépem hogy maximális beállításokkal élvezhessem, mégis várni kellett a megoldásra.
Aztán van az a ritka eset amikor a második kártya hatására még lassul is egy játék ahelyett hogy gyorsulna. Szerencsére ez ezért nem túl gyakori.
Amíg egy kártyát használtam, nekem sem sűrűn voltak driver gondjaim, pedig tíz éve amd vga-im voltak csak. (Nem fanboy-ság miatt, csak úgy jött ki a lépés hogy amikor vga-t vettem, akkor az adott pénzért pont az tűnt a jobb választásnak).
Most ott tartok hogy CF-ből köszönöm szépen, de nem kérek egy darabig. Amint elment a két kártya, valószínűleg kipróbálok egy GTX-et.
A másik, hogy nagy általánosságában elmondható, hogy két tetszőleges kártya összteljesítménye kevesebb, mint egy olyané, amit a két kártya árából vehetsz. Persze két TitanZ, az két TitanZ, de nálunk nem túl elterjedt hogy valaki egy játékra alkalmas komplett gép árát elkölti videokártyánként.
Egy gazdag hardcore gamer persze meg lehet lepni egy ilyen konfiggal, amiben két kártya csücsül, de más értelme nem sok van. Persze meggyőzhető vagyok.
Próbáltál volna új játékkal játszani rájöttél volna rögtön.
A Battlefield-3-at nekem is jól vitte majdnem annyi FPS-em volt mint most 7970-el.
De mikor megjelent a batlefield 4 és amíg nem volt új driver a 2. kártya mintha nem is lett volna, és sorolhatnám még az újabb címeket .
Az volt a legnagyobb baj a CF-el hogy későn jöt hozzá jó driver.
Nem azt mondom hogy egyáltalán nincs de mint mondtam, mire megjelet egy épkézláb driver addigra kitoltam a gamet és már nem is érdekelt.
De ha nekem nem hiszel kérdezd meg bármék AMD-s fórumtársat aki CF-et használ.
Én se most kezdtem hidd el és akárhol olvasom/tam nem ment rendesen a CF nem hozott annyit.
És nem egyedi, olvas más hozászolást és néz vidiket egyszerűen az AMD sz@r CF-ben és ez tény.
Mire kijön egy épkézláb CF driver egy újabb játékhoz addigra egy kártyával már rég végigjátszottam a gamet.
Egyébként ha megnézed a configomat akkor nem mondanád a "tápos" hülyeségedet sem.
Ép a CF miatt vettem nagyobb tápot előtte egy CM 500-as volt.
A 290-esnél már cpu limited lenne sajnos 😕. Már a 680 is határeset, lesz 1-2 játék ahol elő fog jönni.