Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ha 3 kártyát akarsz akkor tervezz be egy High-End Intel procit is (4930K, 5930K), hozzá egy normális lappal!
De 1000w táp sokszor kevés lenne quad 980-nak.
Tri SLI skálázódása sokszor nem a legjobb, de ezt más is megtudja erősíteni.
Köszönöm Szépen 😀
amd-ből minimum egy r9 270x
nvidia minimum GT X960
vagy ezektől feljebb már bármit vehetsz mert egy darabig biztos jól fognak teljesíteni
én játékra ezen két kártya alatt már nem is keresgélnék
tehát amd r9 270x/ r9 280/ r9 280x/ r9 290/ r9 290x/ r9 380
nvidia GTX 960/ GTX 970/ GTX980/ GTX980Ti
GTX 680/ GTX 770/ GTX780 / GTX780ti
ezek bármelyike alkalmas játékra 😀
Ami most jó, és a későbbiekben még legalább 3 évig jó lesz játékokra, az NVIDIA GTX 9xx szériánál kell keresni. 950 felett, de a legjobb most a 70 és 80. A probléma, hogy nagyon drágák (viszont használtan is lehet jóhoz jutni, csak nem sok használt van ezekből). A másik alternatíva, ha AMD videokártyát nézel, amit én azért nem ajánlok, mert az AMD nem tud normális drivereket csinálni. Viszont erejükhöz képest olcsó, megbízható, a hűtésük pedig jó.
Mindenesetre, én olyan VGA-t néznék a helyedbe, akár AMD, akár NVIDIA esetében, ami magas videomemóriával rendelkezik. Legalább 3GB-os, vagy 4GB-os legyen, mert a mai játékok, és következő játékok már igényelni fogják.
Az a gond, hogy nem értek túlzottan a VGA-hoz.
Nem tudom, hogy mit kellene néznem, ami játékra jó [vagy néha videó rendereléshez (ez nagyon ritka)].
Valaki szájbarágósan gyorstalpalóval eltudná mondani? 😀
50ezerért r9 270 vagy gtx 750ti vagy gtx 660.
A 3kártya közül a r9 270 és a gtx 660 a jobb vétek, közel azonos erősek.
Vagy ahogy írták előttem, használt.
Ha a használt is jó akkor annyiért van HD7970 vagy esetleg R9 280/X.
Nvidiábol pedig GTX 680, GTX760
[url]http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya/pcie/?&kezdo=1[/url]
Nyár vége felé szeretnék venni egy új VGA-t...
Valaki tudna segíteni, hogy 50k (körül max) mit tudnék szerezni ami jó időre elég lesz + viszi is többnyire az új játékokat?
Előre is köszi 😀
az AMD architectura CPU igenyesebb , mint az Nvidia jelenlegi architecturai (Kepler,Maxwell).
Shadow of Mordor 5 éves gépen is elfut fHD beállításon ultrán. 😆
http://www.kepfeltoltes.hu/view/150705/Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
konstant 99%-on megy a kari ^^ milyen erdekes nem ? 😀😉)
[LINK]
Tápod 240w leadására képes 12v ágon, kártya max 115w eszik, cpu 65, minden egyéb max 50w. Pont benne vagy a keretben. ;)
Bf3-ban ennyit bír...
/Bár mondom videokarit ugyis karácsonyra vennék majd csak kíváncsi vagyok./
leonidasz88: a táp nem lenne elég, (vagyis szerintem simán leadná akár azt a teljesítményt is, az aurum egy nagyon jó táp) nincs is rajta elég csatlakozó amúgy sem... de a másik, hogy 970-ből nem érdemes sli-nél tovább menni, 3-at nem éri meg már, ezt amúgy is ki javasolta?
Úgyis majd szerintem karácsony körül újítanék be, csak kíváncsi vok, hogy annyit megér e. Mert én néztem erről a videokarirol yt-n videót ugyanazzal a procival és rammal ami nekem van és elég szépen mentek rajta a játékok.
Használtan 10-15ezer körül milyen vga-t érdemes nézni amin a játékok többsége olyan közepes beállításokon menne? (Hozzávetőlegesen mondom, hogy egy haveromnak van egy GT8800-a, Intel Core 2 Duo 2.2GHz-es processzora , 2GB ramja és a Battlefiled 3 közepes beállításon ,ment neki a 30-40fps-el.) Természesen nem akarok fullhd-ba 60fps-el játszani de azért mondom a játékok többsége fusson el olyan 30fps körül közepes beállításokon.
Előre is köszi a választ! 😀
Viszont, prociból milyet vegyek bele? Néztem az alaplap processzor támogatását, de nem tudom melyik lenne a jó :/
Azeneazjo: Augusztusban még +4GB ramot is pakolok bele 😉
Segítségeteket szeretném kérni 😃
Augusztusban szeretnék venni egy jobb videokártyát a gépbe, mert a mostani szegényke elég gyengus :/ Szóval, tudnátok nekem mondani olyan vidikarikat amik simán bírják a mai játékokat? Vagy ha nemis a maiakat, de pl.: egy Bf4-et, akár egy Wolfeinstein The New Ordert képes legyen futtatni maxon? A maximum amennyit rá tudok szánni az 30-35 ezer Ft.
Jah és, ebbe a gépbe szeretném majd használni: [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=66519&sub=usercomp&comp=150291[/url]
Előre is köszönöm! 😀