Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
apetit1989 avatar
Én soha nem kenyem el sehova. Rányomok egy keveset a procira, amikor ráül a hűtő, úgy is szétteríti a proci felületére.
0
0
0
0
Osynho avatar
Alkohollal + vattapamaccsal tudod a legkönnyebben lepucolni a régit. A prociról és a hűtőről is takarítsad le szépen, fontos, hogy zsírmentes legyen. Aztán én az ujjamra szoktam tenni egy vékony zacskó darabját (letépem), vagy egy vékony gumikesztyű is jó. 😀 Aztán azzal viszonylag könnyű szétkenni a procin a trutymót. Elég változó a konzisztenciájuk, van ami folyósabb, van ami takony. 😃
3g-ból nehogy rányomj 1,5-et, mert az rohadt sok. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
töröld le a régi pasztát, és vékonyan, egyenletesen a bordán is, és a procin is kend szét a pasztát, figyelj, hogy ne legyen túl sok, de túl kevés sem. ha megvagy, rakd fel a bordát, kicsit mozgasd meg, hogy összeérjen a két pasztázott oldal eléggé, utána rögzítsd és kész 😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
Sziasztok valaki letudná írni hogy hogy pasztázzam a procit hogy szét kenjem? azt tudom hogy 2rizs szem kell de 3grammosból mennyit nyomjak ki a felét kb.? ja és hogy nyomjam a proci tetejére? van a borda aljára? ja meg a régi megszáradt pasztát letöröljem?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
játék közben alt enter és ablakos módba váltasz.
Amúgy hiába gagyi a minecraft ahoz képset kell neki egy erősebb egymagos
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Crysis 2 közben nem tudtam letenni tálcára,(nem engedte sehogy se..), de amint bezártam meg néztem és lent volt 44 fokon, gondolom ugrott lefele hirtelen sokat.

Egyébként, hallottam már olyat is hogy minecraft elfutott valakinek 512 rammal, 1 ghz processzoron (érdekes módon régen nekem nagyon szaggatott kicsit jobb processzoros gépen) De szerintem hogy abszolút sehol se szaggasson be kell 2 gb ram.(óriási robbanások az más tészta)
0
0
0
0
Adam996 avatar
Ja mert most fogok venni (jövőhéten) 1 hűtőt és azt hittem már h van Noctua 5K-ért 😃 de én Árgépen láttam már 11K-ért noctuát 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Bocsi 15-öt akartam irni a noctuához LOOOL 😆
0
0
0
0
Adam996 avatar
KogeruKiller írta:
Azért annak se kicsi a gépigénye, még meglátom mi lesz,most megnézem cod 6 és crysis 2 alatt.

Annak nem kicsi? még a telefonokon is elfut 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Adj neki IBT-t. Egy játék nem fog úgy betenni neki, mint ez. 😃
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Azért annak se kicsi a gépigénye, még meglátom mi lesz,most megnézem cod 6 és crysis 2 alatt.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Amíg nem éri el a 60fokot nem kell aggódni 65környékétől kezdetsz aggódni 😃 bár a Minecraft nem terheli meg a gépet annyira 😃
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Nekem alapjáraton 34-35 fokos szokott lenni a proci, minecraft közben (én futtattam a szervert is) felment 55 körülire szerintetek érdemes rá majd venni hűtőt?
(procim 74.1 ig bírja)
0
0
0
0
Adam996 avatar
Játék közben Alt+F4 és közbe fusson az Everest és meg tudod 😃 de 1 olyan progi ami játékközbe mutatja a hőmérsékleteket az engem is érdekelne 😃 a speedfan-al csak a ventiket lehet állítani 😃
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
kvio1 írta:
Sziasztok! Milyen programmal tudnám megnézni h játék közben mennyi a hőmérséklete a cpu-nak, vga-nak?

Én a SpeedFant ajánlom, de van még sok progi amivel meg lehet nézni 😃
0
0
0
0
Adam996 avatar
hardX írta:
Noctua kb 5-től kezdődik

Mutass már 5K-ért 1 Noctua procihűtőt 😃
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Milyen programmal tudnám megnézni h játék közben mennyi a hőmérséklete a cpu-nak, vga-nak?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Noctua kb 5-től kezdődik
0
0
0
0
Adam996 avatar
10Ezer környékén én inkább már Noctua hűtőt vennék
0
0
0
0
no avatar
én 10.000 forint körül tudok egy nagyon jót nekem is az van és nagyon jó halk és nagyon jól tartja a procim hütését is 😃 Articc AC Freezer XTREME Rev 2
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Cooler Master Hyper TX-3
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Milyen hűtőt tudtok ajánlani egy phenom x4 955-höz? mert a gyári még alapjáraton is elég hangos. kb . 5000ft körülire gondoltam.
0
0
0
0
Adam996 avatar
matyosowski írta:
Hy all!

Az elég ház hűtésnek ha hátulra teszek egy 12CM s Arctic Cooling F12 PWN? (am oldallap le van szedve csak új gépet veszek és nem tudom hogy terhelés alatt mennyi lesz a hő, majd kiderül ha sok akkor veszek bele egyet). Tudtok ajánlani egy Phenom II X2 555 re hűtőt? Én egy CM Hyper TX3 néztem ez elég vagy van jobb ennél ebben az árszegmensben?

Ha le veszed a gép oldalát akkor felesleges hátulra venti mert úgy is ki megy a meleg levegő, a procira attól függ hogy akarsz e OC-t ha nem akkor bőven elég a TX3 sőt még 1 kis OC-val is elég a TX3!
0
0
0
0
matyosowski avatar
Hy all!

Az elég ház hűtésnek ha hátulra teszek egy 12CM s Arctic Cooling F12 PWN? (am oldallap le van szedve csak új gépet veszek és nem tudom hogy terhelés alatt mennyi lesz a hő, majd kiderül ha sok akkor veszek bele egyet). Tudtok ajánlani egy Phenom II X2 555 re hűtőt? Én egy CM Hyper TX3 néztem ez elég vagy van jobb ennél ebben az árszegmensben?
0
0
0
0
Adam996 avatar
Kmisi99 írta:
hector maio írta:
hardX írta:
CM 430 Elite ben nem lenne ilyen meleg

Coolink SWiF 2120P ről vélemények? 4 ilyet tervezek, csak jókat olvastam róla és olcsó is

Oké kosz a segítséget hétfőn megveszem akkor szerintem 😃

Rohadt jó nekem is van 3db és csak szélzaja van

Szerintem és is veszek 2-t mert az Elite 430-ba van 1 venti elöl és majd teszek egyet hátra meg fentre 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Superlompos írta:
.. Vettem egy usb-s ventilátort...

ömm, linkelnél nekem pár olyat ? 😃
nem is hallottam még usb-s ventiről o.O
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hector maio írta:
hardX írta:

Coolink SWiF 2120P ről vélemények? 4 ilyet tervezek, csak jókat olvastam róla és olcsó is

Rohadt jó nekem is van 3db és csak szélzaja van
0
0
0
0
Adam996 avatar
hardX írta:

0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ilyen venti-ből létezik 12CM-es?
[url]http://***/termekek/reszletek/6719_thermaltake_af0043_isgc_8cm_cooler/[/url]
0
0
0
0
Adam996 avatar
Osynho írta:
Elől be, hátul ki. Jobb szellőzéssel jobban lehet hűteni a komponenseket. 😀 Ha most nincs semmi légáramlat a házban, akkor annál biztos jobb lesz.

És ha csak elől van venti a táp felül van és rögtön alatta a venti akkor is jó ha kifele fújja hátul? mert elől semmi venti ja és főleg az alaplapból hűtenék 😃
0
0
0
0
roberto888 avatar
Szerintem szedd le a Northbridge-ről a bordát, tisztítsd meg a bordát is meg az NB-t is, és kend meg pasztával!
0
0
0
0
Osynho avatar
Elől be, hátul ki. Jobb szellőzéssel jobban lehet hűteni a komponenseket. 😀 Ha most nincs semmi légáramlat a házban, akkor annál biztos jobb lesz.
0
0
0
0
_AsheXp avatar

0
0
0
0
Adam996 avatar
Igen és még azt akarom kérdezni hogy a gép hátulján van 1 venti azt hogy tegyem be szívja be a gépbe a levegőt vagy fújja ki a gépből a levegőt? ja és meg 1 kérdés 1 ilyen gépházba Coolemaster Elite 430 ebbe nem lenne ilyen meleg az alaplap meg a merevlemez ha elől is lenne 1 venti meg hátul is?
0
0
0
0
Osynho avatar
hector maio írta:
Kmisi99 írta:
érdemes lenned 1-2 házhűtő ventit beraknod illetve portalanítanod mert alaplapnak kicsit sok 50 fok körül már jó lenne. A procinak is a tűréshatára körül vagy és a hdd-t se érdemes 40 fok fölött járatni

Igen de az alaplapomra csak 1 házhűtőt lehet rákötni ezt hogy lehet megoldani? gondolom van ilyen elosztó ja és ezek a hőmérsékletek károsak vagy is hosszú távon lehet baja a gépnek?

[LINK]

PST
0
0
0
0
Adam996 avatar
Kmisi99 írta:
érdemes lenned 1-2 házhűtő ventit beraknod illetve portalanítanod mert alaplapnak kicsit sok 50 fok körül már jó lenne. A procinak is a tűréshatára körül vagy és a hdd-t se érdemes 40 fok fölött járatni

Igen de az alaplapomra csak 1 házhűtőt lehet rákötni ezt hogy lehet megoldani? gondolom van ilyen elosztó ja és ezek a hőmérsékletek károsak vagy is hosszú távon lehet baja a gépnek?
0
0
0
0
Borbi avatar
ximo írta:
Borbi írta:
Hali!
Tud valaki egy jó proci-hűtőt ajánlani Sandy-hez? A gyári valami iszonyat,pedig csak 1 hetes.
előre is köszi

Hát mivel az nem szorzózár mentes olyan iszonyatos nagy hűtőt nem vennék rá, úgysem hajtod 4GHz fölé, szerintem egy olcsóbb, Cooler Master Hyper TX3 vagy Hyper 212 simán elég rá. 4500-5000 illetve 7-8E Huf

Nem szeretem OC-ni a gépem egyik részét sem,mert értelmetlennek tartom. A Hyper 212-vel szemezek én is.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A proci az jó, az alaplapot nem tudom, mert nekem nem mutatja annak hőmérsékletét. A vinyónak a 45 az már kicsit sok. Vettem egy usb-s ventilátort és odanyomatom a levegőt, mert a gTX 460 egy kicsit melegítette. Így a vinyó terhelés alatt is 26-27 fok. 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Adam996 avatar
hali azt szeretném kérdezni hogy az átlagos h az alaplapom F1 2010 után felmegy 65fokra a merevlemezek meg 40-45 a proci meg 60fokra??
0
0
0
0
ximo avatar
Borbi írta:
Hali!
Tud valaki egy jó proci-hűtőt ajánlani Sandy-hez? A gyári valami iszonyat,pedig csak 1 hetes.
előre is köszi

Hát mivel az nem szorzózár mentes olyan iszonyatos nagy hűtőt nem vennék rá, úgysem hajtod 4GHz fölé, szerintem egy olcsóbb, Cooler Master Hyper TX3 vagy Hyper 212 simán elég rá. 4500-5000 illetve 7-8E Huf
0
0
0
0
Borbi avatar
gaspibazsi írta:
A CPU-m 85-90 fokos. Ez normális?😲

Nem,mert szalonnasütéshez kevés, de a jó működéshez sok
😜
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gaspibazsi írta:

majdnem illegális 😃
0
0
0
0
gaspibazsi avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ez normalis, nekem is felmegy annyira siman 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
hali emberek, az lenne a problémám hogy az alaplapom déli hídja a gép terhelésekor felmegy 70 fokig :S
van valakinek valami ötlete miért ?
0
0
0
0
Borbi avatar
Hali!
előre is köszi
0
0
0
0
no avatar
hnemaria írta:
nekem oldalt van egy enermax everest twister 12 es amiszenzoros, felül egy coolink swif2 12cm 800rpm, hátul egy CM 12 cm es 2000 rpm es ami egy semmitnemero venti , mert egyedül szimplán annyi hangja van, mint az összes többi megszorozva 2 vel...... , és elől mégegy cm de az már kicsit halkabb.... ha plexis házba kell akkor szerintem ledeset vegyél 😃

ÁÁÁÁÁÁ nem flexel belevágtam a ház oldalába a ventik helyét és kívülre tettem fel őket .Egyébként a ledes elég jól nézne ki kár , hogy nem gondoltam rá .(nekem így is tetszik)
0
0
0
0
hnemaria avatar
nekem oldalt van egy enermax everest twister 12 es amiszenzoros, felül egy coolink swif2 12cm 800rpm, hátul egy CM 12 cm es 2000 rpm es ami egy semmitnemero venti , mert egyedül szimplán annyi hangja van, mint az összes többi megszorozva 2 vel...... , és elől mégegy cm de az már kicsit halkabb.... ha plexis házba kell akkor szerintem ledeset vegyél 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció