Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kung avatar
Sn1p3r: szerintem az Az intel core i5 3570k erősebb, kevesebbet fogyaszt és értékállóbb.Én ezt venném.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
cseszka avatar
Árban nemsokkal drágább az i5,játékra mindegy meiket veszed,mindkettö jó,én az i5 venném.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!! Melyik lenne a jobb játékra?? Intel Core i5-3570k vagy az AMD FX-8350??? 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
szerintetek fx 6300 mekkora előrelépés lenne 965 be után?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
innen nézd a core 2 quad processzorokat:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
MSI G41M4-F (socket 775) típusú alaplaphoz tudnátok ajánlani egy erős processzort? 😃 Köszi!
0
0
0
0
kung avatar
gytomi: amelyiket olcsóbban meg tudod venni, mindkettő erős 4 magos bőven elég bármelyik felsőkategóriás videokártya mellé.
0
0
0
0
TheLegend avatar
Akkor jóóó 😃 köszi szépen !!
0
0
0
0
kistiko07a avatar
TheLegend: Teljesítményben és fogyasztásban megérné, csak akkor új alaplapot is bele kéne kalkulálni. Szerintem maradhat az AMD 😉
0
0
0
0
TheLegend avatar
AMD FX 8350-em van és nem tudom megérné e lecserélni intel core i5 3570k ra és hogy ha igen akkor írjátok le miért 😃 !!!
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok! I5-3330 vagy I5-2400?😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
MSI Z77MA-G45. Teljes cf támogatás PCI-E slotokra értem. van neki 3.0 x16 és x8 gondolom cf módban x8 mindkettő de mivel 3.0 ezért az 2.0 x16nak felel meg ami akármilyen csúcs cfhez elég😀
0
0
0
0
gytomi avatar
I5 3330-hoz melyik deszka illik a legjobban maximum 25k-ért?
0
0
0
0
PoPet avatar
Mutass egyet, mert én 27-ert láttam a legolcsóbbat..
0
0
0
0
niteforce avatar
20-ért már új van.
használt dobozzal hűtővel 17 körül van.
0
0
0
0
PoPet avatar
Használtan esetleg 16-20....
28 körül van az ára úgyhogy nem olyan vészes...
0
0
0
0
niteforce avatar
Egyáltalán nem érte meg, i3 2100 16-20 ezerért kapható, és még azt sem nevezem annak a tipikus jó vételnek.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
FX 6300 jobb lett volna teljesítmény szempontjából szerintem. pl C3 nagyon komálja az FX-t és az intel HT-t meg nagyon nem. De fogyasztást nézve magasan az intel jobb és a teljesítménye is jó és jobban fejleszthető a 1155. ha alaplap már eleve megvolt akkor ennél jobb választás már csak i5 processzor lehetett volna de az meg vga miatt lett volna full felesleges mivel 9800Gthez még ez is sokde legalább sokkal erősebb kártyánál sem lesz gond😃
0
0
0
0
no avatar
I3 3220 3.3ghz 3MB Box megerte 30000ft ert megerte ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Biztos nem terheli semmi a processzort? Nézd meg folyamatokat meg cpu kihasználtságot. Látom van olyan képed gépednél ahol 1400 a cpu szóval régebben jó volt. Mióta nem veszi vissza az órajelet ha nincs terhelve?

manualből
CPU Technology Support
Press <Enter> to enter the sub-menu. The sub-menu shows the installed CPU
technologies. Read only.
CPU Features
Press <Enter> to enter the sub-menu.
AMD Cool’n’Quiet
The Cool’n’Quiet technology can effectively and dynamically lower CPU speed and
power consumption.
Important
To ensure that Cool’n’Quiet function is activated and will be working properly, it is required
to double confirm that:
Run BIOS Setup, and select OC. Under OC Menu, find CPU Features > AMD
Cool’n’Quiet, and set this item to “Enabled”.
Enter Windows, and select [Start]->[Settings]->[Control Panel]->[Power Options].
Enter Power Options Properties tag, and select Minimal Power Management under
Power schemes.
C1E Support
Enable this item to reduce the CPU power consumption while idle. Not all processors
support Enhanced Halt state (C1E).
SVM Mode
This item allows you to enable/disable the AMD SVM (Secure Virtual Machine)
Mode.
IOMMU Mode
This item allows you to enable/disable the IOMMU (I/O Memory Management Unit)
for I/O virtualization.

0
0
0
0
RetroStyleCSGO avatar
Bekapcsoltam de ugyan úgy 3800-on pörög :/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Kapcsold be a CnQ funkciót a biosban.
0
0
0
0
RetroStyleCSGO avatar
Sziasztok! (tudom nem ide tartozik de hátha tud valaki segíteni)
arra lennék kíváncsi miért van az hogy a processzorom folyamatosan 3.8GHz-n pörög?? FX-6200-m van és nézem a CPU-Z -t is meg van ugye a minialkalmazás is és folyamatosan 3800mhz-t mutat van mikor felugrik 1 pillanatra 4100mhz-ra:/
valaki tudna nekem segíteni?

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
kung avatar
asus1650 írta:
Üdv érdemes lecserélni a mostani I5 2400 (4*3100) procimat erre : i7-3770K 3,5GHz
Észre lehetne venni az "erőt" ?

A mostani i5-2400 processzort felesleges lecserélni, mivel bőven elég bármelyik videokártya mellé. Játékok alatt nem veszel észre semmi különbséget, az i5-2400 (6M Cache, up to 3.40 GHz) még mindig nagyon erős négymagos proci.
0
0
0
0
gabee97 avatar
asus1650 írta:
Üdv érdemes lecserélni a mostani I5 2400 (4*3100) procimat erre : i7-3770K 3,5GHz

Ha HD-ban játszol akkor tapasztalhatsz némi javulást,FullHd-ben nem nagyon látnál semmi különbséget szerintem.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
és alaplapokat megnéznéd??? 😃

Az alaplapok nem az én asztalom z87 eset ki tudok választani de hogy azokon belül mi a legjobb nem tudom.

Bár nagyon nem lőhetsz mellé a felső kategóriában
0
0
0
0
At Il La avatar
köszi a segítséget, a 30.000Ft-os ár túl szép volt egy i7-ért 😃 De akkor megveszem bele azt 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Külön kell bele venni😃 ahogy nézem 60 és 84k abban a boltban az i7😃
0
0
0
0
At Il La avatar
Üdv! [LINK] ebbe van alapból i7 vagy csak bírja és külön kell bele venni? 😲 a választ köszönöm.!
0
0
0
0
tomithc avatar
TaylorXIII írta:
Csak órajel különbség ahogy mondod. Nem nem éri meg. 8320 most nagyon jó vétel. 1 hónapja csak 6k volt köztük most meg 10😀

Okés, köszi 😀 Akkor az lesz.
0
0
0
0
nlacka13 avatar
és alaplapokat megnéznéd??? 😃
0
0
0
0
no avatar
nlacka13 írta:
Melyik procit éri megvenni???
Intel core i7 4770k VS Intel core i5 4670K???
A "Milyen alaplapot vegyek" topicba kiirtam h mien alaplapba mennének bele!

i5 elég mindenre én fölöslegesnek tartanám bele a i7-t
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Melyik procit éri megvenni???
Intel core i7 4770k VS Intel core i5 4670K???
A "Milyen alaplapot vegyek" topicba kiirtam h mien alaplapba mennének bele!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak órajel különbség ahogy mondod. Nem nem éri meg. 8320 most nagyon jó vétel. 1 hónapja csak 6k volt köztük most meg 10😀
0
0
0
0
tomithc avatar
Srácok a 8320 és a 8350 között csak órajelbeli különbség van? Vagy megéri azt a plusz 10k-t?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát talán egy HD 7750 1GB GDDR5 de igazából fontos lenne a processzor is. Mindkettőt kéne cserélni.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát inkább kártya mert FULL HDban játszol de tényleg kéne processzor is.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mivel FULL HDban játszol ezért szerintem most sincs processzorlimited. Most is VGA van vagy olyan kiegyensúlyozott a rendszer. 4 magos procival nem feltétlen nyernél sokat. Jobb VGA kéne akkor már szerintem mert akkor már 100%, hogy VGA limited lesz.
0
0
0
0
KissLucifer avatar
Sziasztok.
Mi a véleményetek az Ivy-s Pentiumokról???
Szerintetek megéri az árát??? G2020-t néztem ki.
Vagy inkább várjak egy haswellre, hasonló kategóriában?

Válaszotok előre is köszönöm.
0
0
0
0
tomithc avatar
Én csak játékra használnám néha, arra gondolom nincs túl nagy különbség. Akkor 8350 vagy 2500k lesz.
0
0
0
0
Devis avatar
Az lehet még jobb is lenne. CPU erőben kb 10-15% az elmaradás a 3570k-hoz képest, de messze nem melegedik annyira mint az ivy (itt még normális pasztát használt az intel).
0
0
0
0
tomithc avatar
Devis írta:
Hamár 8350-ben gondolkozol, akkor inkább 3570. 2 vga mellé sokkal jobb.

Az 2x annyiba kerülne. ezért gondolkodok. Egyelőre annak is örülök ha teljesen kihajtja a 670-et. Egy használt 2500k milyen lenn? Akkor a processzorom és az alaplapom árából fután rögtön valami normálisabb alaplapra hozzá.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
orodreath írta:
Az igaz h. nem olyan mint a várt, és ha már meglévő pl. i7-3770K-ról beszélünk akk. nem érdemes leváltani, de ha zsír új gépet veszünk a 0-ról akk. sz.tem jobban megéri mint a 1155-ös cumó.

Szerintem akinek 3770k-ja van, annak meg sem fordult a fejében a váltás. Videókártyákat sem érdemes cserélni évente, hiszen 1 év alatt nincs olyan drasztikus fejlődés (pl. GTX 680 és a 780 között, v. GTX 460 és 560 között stb.) Ahhoz ár nagyzási mániában kéne lenni, hogy olyan procit valaki most lecseréljen.
0
0
0
0
no avatar
ehhez nem értek nem tudok mit irni
biztos vannak olyan emberek akik ertenek hozzá
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció