Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ladis avatar
Sziasztok!
Két VGA között vacillálok. 😀
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G
Vagy
Sapphire R9 380 2GB DDR5 Dual-X 11242-02-20G
Szerintetek?
0
0
0
0
winrar avatar
R7 260X újonnan, de inkább használt HD 7850/7870, amit találsz.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Újonnan R7 250X, használtan ennyiért HD6970, GTX 750, GTX 580, R7 260X de R9 270-et is ki lehet fogni kicsit drágábban.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Milyen videókártyát érdemes venni 25-30k körül! Előre is köszi.
0
0
0
0
no avatar
Hellosztok! 😀
Azt szeretném kérdezni, hogy ehhez a géphez milyen videokártyát ajánlanátok?
Kingston 8 GB DDR3 1600Mhz
Intel Pentium G860 3.00Ghz
FSP Hexa 500W
0
0
0
0
winrar avatar
Az jó üzlet volt. Lightning hűtés nekem nagyon bejön, bár Asus párti vagyok 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Genesis1919: Már vettem vga-t találtam itt 10 kilométeres közetben egy Msi hd 7970 lightning BE ghz edition full dobozos 45 ezer volt + van rá több mint egy év gari 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
asdasd998: 7970 Ghz venném. Gyorsabb mint a 680, 280x-el egálba vannak mivel a 2 kártya egy és ugyanaz. 😉

Pixx: Nyugodtan vehetsz Zotac kártyát, Gtx 6xxx-től felfele már más ligában játszanak. Új kártyáik árán ez nagyon jól látszik, EVGA szint nem véletlen... Ref 680 másik hűtővel, AMP! biosal csodákra képes. 😉 Dobsz rá egy olyan hűtőt ami nekem is van : [url]http://www.tomshardware.de/raijintek-morpheus-vga-cooler-hawaii-review,testberichte-241525-6.html[/url]
De felőlem vehetsz túlsztárolt Asus-t, vagy Msi-t, esetleg Gigát ami memória, és egyéb hibákkal küzd. 😜
0
0
0
0
asdasd998 avatar
tucanagabor: Értem, köszi!
0
0
0
0
asdasd998 avatar
Milyen videókártyát érdemes venni 45-50 ezer ft körül? Akár használtan is.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ebből a gépújjításomból csak dec környékén lesz valami ha lesz,majd akkor kiderül de sztem beruházok egy új gépre mert úgy is sokat ülök a gépelőtt... :/ de majd kiderül ez még a jövő zenéje 😀 egyenlőre csak érdeklődök.
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem jelenleg csak 6Gb memó van a gépbe,és nincs gondom vele.A 16Gb meg szerintem még jópár évig elég lesz...
0
0
0
0
bukta2 avatar
Néztem pár tesztet, és játékok alatt tényleg jobb az "AMD Radeon 390 8gb" mint a "Gtx 970 4gb"?
Mert akkor nem 970-et vennék majd legközelebbi gépújjításomnál hanem a 8gb os 390-et

i7 4790k mellé lenne majd meg 16gb memória mellé egyenlőre,majd ha szükséges lesz egyszer akkor bővítem addig maradna a 16gb.
0
0
0
0
leonidasz88 avatar
utána néztem tényleg számit valamit a PCI-Express 16x 3.0 csatlakozók száma de nem tudom menyit gondolom ez a lap már jó lenne 3 db gtx 970 hez - http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asrock/z97-oc-formula-p236108081/#termek-leiras és teljesit ményben fps ben kb menyit számitana szerintetek ha lecserélném a lap om at erre ? válaszokat elöreis köszönöm
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen láttam én is a giga 680 at már rá írtam csak nem kaptam választ 😀 egyébként posta lenne minden képpen mind a kettő kártyánal. egyébként 46k a keret vga ra + posta. ha esetleg tudnátok jobbat is. AMD is szóba jöhet talán
0
0
0
0
Bronson avatar
van hardveraprón egy giga 680, az 4 ezerrel drágább, de lehet alkudni is... megbízható eladó. azthiszem látom a tiédet is ott, személyes lenne az átvétel próbával? mivel 2 pozitiv osztályzat nem sok...
0
0
0
0
Pixx avatar
44 ezer lenne

ez lenne az [LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
nem a legjobb márka, általában a legolcsóbbak között van... mennyiért találtál?
0
0
0
0
Pixx avatar
Egy ZOTAC GeForce GTX 680 refernciáról vélemény? hütés hangja meg teljesítménye meg persze a videókártyáról.
0
0
0
0
Bronson avatar
az az egyik, amikor kérdeztem ki mondta hogy a gtx 970 jó lesz e tri sli-re... másik maga a lap. ezek szerint nem annyira szakértő mégsem... mert sem a lap, sem a kiszemelt konfig nem a legtökéletesebb... de ha nem hiszel nekünk (hárman is elleneztük eddig...) akkor hajrá...
0
0
0
0
Puffin avatar
Ahogy a leírásból kiveszem az a fekete PCI-E X4-es port a többi PCI X1-essel és az M2-es port-al van kapcsolatban! De ha akarod kipróbálom abban a slot-ban a kártyám! 😆
Nekem Maximus VII Ranger-em van, majdnem ugyanaz!
0
0
0
0
leonidasz88 avatar
hát én nem halotam még ilyen röl hogy a harmadik kártyát nem használja de akitöl veszem ért hozzá eza szakmáa akkor szolt volna ha nem lenne jó hozzá a kártya szeirntem de azért meg kérdezem töle
0
0
0
0
Kehbya avatar
piero86: Oda írtam, hogy LEHET szóval én se voltam benne biztos. 😀 De én se támogatom az ötletét kezdetektől fogva.
(Jól mondtad, az nem jó kártya hajtására! Nem véletlen, hogy fekete!)
0
0
0
0
Puffin avatar
leonidasz88: az lesz a pofára esés hogy a lap nem fogja vinni a harmadik kártyát!

részlet a Maximus Hero VII User Manual-ból:
https://kepfeltoltes.hu/150710/hero_www.kepfeltoltes.hu_.png

Kehbya: A Maximus Formulán 3db PCI x16-os port van. A Hero-n csak 2, így hiába fogja betenni a fekete slotba a kártyát nem fog menni. Az nem arra van! Ha tévedek akkor elnézést!
0
0
0
0
leonidasz88 avatar
back verziót választotam itt már csak 3600mb-t használ és nincs lasulás a hö fokal majd valamit kezdek majd vagy leveszem ház oldal lapot vagy 1 sli hez való gépház de majd minden kiderül ! hogy megy az én konfingomal mert hiába nézünk más teszteket ha nem ugyan azok a cuccok
0
0
0
0
Kehbya avatar
Amit én meg kihagytam, hogy több GPU esetén érdemes a referencia kártyákat választani.
Hiszen házon kívülre továbbítja a meleg levegőt és nem pedig a házon belül forgatja azt.
-Én meg kettő gyártot ismerek, aki forgalmazna referencia 970-et, az egyik EVGA és az OcUK utóbbi csak Angliába árulja kártyáit.

Te gondolom, nem referencia kártyákat választottál erre a célra, akkor majd miként fogod kivitelezni a hűtésüket? - mert még két egyedi hűtős szódával úgy ahogy elmegy, de ott is lehetnek/vannak ez miatt problémák. Ennél többnél meg elkönyvelhető a hőfokból adódó problémák.

Nem utolsó sorban, ismétlem magam a 3 way SLI skálázódása mondhatni, hogy nem a legjobb.
0
0
0
0
toopa avatar
leonidasz88: Szerintem sem volt a legjobbválasztás 4K-ra 970-et venni(3,5 GB memória probléma), plusz a pci-e slot kiosztás terén is osztom a többiek véleményét.
Ha jól emlékszem, ph fórumon is írta valaki hogy lecserélte a 970-sli-t, mert három monitornál neki bizony előjött néha az 512 MB memória lassabb elérése okán tapasztalható akadás.
Valamit arra gondoltál, hogy ha lesz olyan játék ahol nem megoldott a több kártyás rendszer támogatása, ott keményen egy 970-es teljesítménnyel számolhatsz, hiába lesz három a gépedben?
Ilyen esetben is egy picivel jobb lenne a 980 sli felállás.
Kicsit erősnek érzem azt kijelenteni, hogy az a lap a legjobb 1150-es foglalatra. Félre ne érts, nem leszólni akarom, én is szívesen elfogadnék egy olyan deszkát ha 1150-es procim lenne, de nézem pár tesztet, és nem merném azt mondani hogy a legjobb, mert ez így nem teljesen igaz, van olyan program ahol más lappal jobb teljesítményt értek el .
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Kehbya avatar
Piero86: Csatlakozok, mert ennél a lapnál én se találtam olyat aki 3way SLI-t megpróbált volna vele.

Régebben, találtam egy olyan embert külföldi oldalon, aki egy ROG Maximus V Formulával, hajtott 3db gtx 680-at. Lekezelte a lapja.

https://forum.techinferno.com/attachments/nvidia-video-cards/6808d1397576243t-3-way-sli.jpg

[LINK]

De neki is az volt a problémája, mint ami itt lesz az illető próblémája is lesz... up to 1x16, 2x8, 1x8 & 2x4
0
0
0
0
Puffin avatar
Olvasgattam kicsit külföldi oldalakon. Sehol nem ajánlják a 3 Way Sli-t abba a lapba! Lehet nem is fog menni! De majd rájön... 😆 A 4 kártyás megoldást úgy gondolták annál a lapnál hogy Dual GPU-s kártyákkal a két piros helyre.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Leonidasz88: Kezdhetted volna azzal is, hogy különösebben nem érdekel a mi véleményünk, hidd el mi se téptük volna a szánkat.
Az alaplapod LEHET letudja, kezelni mind a 3 PCI-e foglalatot... De te nem gondolkodtál el azon, hogy az első kettő között miért akkora nagy a távolság? és a harmadik miért van olyan közel? 😉
Színezésről nem is beszélve, hidd el, nem csak dizájn miatt Piros az első két foglalat, hanem a gyengébbek kedvéért is.

Piero86 meg felhívta a figyelmedet a legfontosabb dologra, a processzoroddal kapcsolatban. //Ami nekem eszembe se jutott// hogy és miként is támogatja a PCI-e portokat. 😉
Ha azt hiszed, hogy hülyeségből említi, vagy barmok lennénk hozzá...És hogy te mennyi tesztet nézel, erről is nézhetnél nyugodtan teszteket, hogy a x16-x8-x4 között mekkora különbség eltérések is vannak.
https://media.bestofmicro.com/6/L/284061/original/image023.png

De nem magyarázok én semmit, te azt hiszed, hogy jól döntöttél.... Mi szerintünk dönthettél volna jobban is! 😀

De azt megkérdezném, hogyan is kötöd össze a kártyákat, ha nincs (Tri SLI csatlakozód) Akárhány Nvidia kártyám volt, soha nem kaptam mellé, SLI csatlakozót, csak alaplaphoz...
És egy 3-as SLI-hez úgy tudom, illik legalább 3darab flexibilis csatlakozó.. (de ha lapod arra lenne, akkor kaptál volna egy Merev Tri SLI csatlakozót)
https://plaza.fi/s/f/editor/images/3sli_02.jpg
0
0
0
0
winrar avatar
R9 280 mindenképpen. erősebb, garanciális, több vram, nem referenciahűtés.
0
0
0
0
Pixx avatar
lenne egy újabb kérdésem 😀 mostani vga-m ezek közül melyikre érdemes lecserélnem mostani garis dobozos 5 ezret kéne ráfizetnem mind a kettöre.

Powercolor R9 280 3GB OC OEM külföldre szól a gari amúgy 2 hetes a kártya mivel garanciáztatva lett.

manli gtx 760 dobozos garancia nincs referencia gtx 760.
0
0
0
0
leonidasz88 avatar
(piero86) szerintem elég jó az én lapom házá ! 😀 1150-foglalatba eza leg jobb meg akkor minek megy bele 3 kártya ha nem jó ugy ? 😃 780ti is 3 gb s csak és még most is nagyon jó kártya de majd kiderül hogy megy 4k ba ha meg jön hétfön a cuc de nem tudom hogy lehet e it linkelgetni teszteket hogy mi a külömbség 2 db 980-és 3 db 970 közöt akorr látnátok hogy jol döntötem
0
0
0
0
mareszinho95 avatar
switching power supply 450 watt ez a táp elbírja az r9 280 -es kártyát?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem lesz gond, bírni fogja!
0
0
0
0
Pixx avatar
Táp az nem gond
egy fx 8320 at 4,8 on meg egy gtx 580at vitt szará húzva akkor sztem ez se lesz gond egy corsair cx 600nak
0
0
0
0
csuz-li avatar
Megérni megérné, csak kérdés, hogy bírja-e a géped azt a +100W-ot, amit eszik.
0
0
0
0
Pixx avatar
Szerintetek érdemes lecserélni a gtx 660 ti egy r9 280 ra ? 5 ezret kéne ráfizetnem

Powercolor R9 280 3GB OC Turbo Duo OEM

ez lenne az [LINK]
0
0
0
0
proStarxd avatar
Ha 1150-nél akarsz maradni, ami jobban is megérné, akkor i5 4440-et ajánlom, amit már elfogadható áron tudsz kapni.
Én i5 4690k-t tervezek, tuning rá és már megleszek vele.
0
0
0
0
Pixx avatar
Nekem is cpu-t kell cserélnem pedig azt hittem elég lesz még legalább jovőre csak pénzem nincs rá :S épp egy 2500k-n gondolkodok de nincs sok kedvem 1155re vissza váltani.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Pár hónapja cseréltem a GTX 560-at, ami 1gb-s volt és azzal is highon tudtam játszani mindent.
Ez ugye 2gb-s és nekem teljesen megfelel, de ugye maga a chip rajta ér valamit.
Nekem jó pár évig megint elész lesz, csak ha ki akarom használni a max teljesítményét, akkor még muszáj procit cserélnem.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
igen én is azért kezdtem el gondolkozni a 2gb-os verzión mert semmi különbség de 20 000Ft-tal
olcsóbb
viszont nem tudom igaz hogy 1600x900-ban tervezek játszani még egy jó darabig
de ahogy haladunk ki tudja meddig lesz elég az a 2gb vram?
0
0
0
0
proStarxd avatar
Szinte semmi változás nincs a 2 és 4gb vram között annál a kártyánál.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
azt elírtam oc nélküli az is
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nem tervezel beláthat időn belül fullhd monitort, és nincs is rá annyi zseton jelenleg, akkor lehet a 2gb verzió... bár a 2. erősebb is kell h legyen, mivel az az oc verzió, nem?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
na megint nem tudom mi lenne a jobb megoldás
a r9 380-as karit veszek majd az szinte biztos de nem tudom hogy pl
a 2gb-os az 66 000Ft (Sapphire Radeon R9 380 DUAL-X 2GB)
a 4gb-os az 86 000FT (Sapphire R9 380 4GB DDR5 Nitro Dual-X OC )
a teljesítményük pedig ugyan az
és nem tudom megéri e azt a plusz 20 000Ft a 4g-os mert ha fullhd monitorom lenne akkor biztos de így hogy csak 1600x900 a max felbontás hát nemtudom
szerintetek?
0
0
0
0
Bronson avatar
azért is felejtős a gtx970 4k-ra, mert ugye csak 3,5gb vramod lesz... amúgy meg ha egy táp nem birja, akkor nem birja, nem fog lassabban menni a kártya, a nagyobb táppal meg nem lesz erősebb értelemszerűen...
0
0
0
0
Kehbya avatar
Oké már leesett, a hivatalos oldalát megnézve, pedig te is írtad. 😀 Spoiler!
PCI Express Configurations Up to 1x16, 2x8, 1x8/2x4

Amit én mondtam az tárgytalan!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció