Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
komorszabi avatar
Ti milyen hőmérsékletfigyelő programot használtok?
0
0
0
0
almos avatar
Osynho írta:
almos írta:
2500K mellé, ha nem lesz Corsair A70,akkor mit javasoltok?

Ninja 3. 😀

De az már 12 ezer körül mozog, jobb lenne szerinted egy Freezer XTREME Rev. 2?
0
0
0
0
niteforce avatar
hector maio írta:
Elviszem a szervízbe ott megcsinálják remélem olcsón 😃

vedd ki az elemet, várj 5 percet, és tedd vissza, ez nagyon sok mindent meg tud oldani!

szervizbe csak akkor ha már tényleg nem tudsz mit csinálni, és mindent megpróbáltál
0
0
0
0
Osynho avatar
almos írta:

Ninja 3. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
foxbet írta:
Superlompos írta:
Jól bedugtad a monitorcsatlakozót a VGA-ba? Mert nekem néha az kilazul és amikor félig van bent, akkor csinál ilyen sípolást. Persze alaplap függő is a sípolás.

Azért nagyából egységesített mert ha sipol akkor biztos hogy valamilyen hardver nincs a helyé amit használni akar.
Nálam néha random sípolt a régi lap, és csak azután volt hajlandó menni, ha kivettem, és újra vissza tettem, különben kihúzhattam mindent, ugyan úgy sípolt, na de ez mellékes.
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
Adam996 avatar
Elviszem a szervízbe ott megcsinálják remélem olcsón 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Mit néztél át az alaplapon? Nem feltétlenül van külső nyoma annak, hogy kinyiffant... A biosba nem is kell belépned, pont ezért sípol. Keresd meg, hogy az adott jelzés mit jelent.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha feljött a proci, tedd vissza, de úgy nem megy rá a hűtő hogy nincs visszarakva, azért nézd meg! szerintem valamire nem figyeltél oda, nézz meg mégegyszer mindent.
0
0
0
0
foxbet avatar
Superlompos írta:
Jól bedugtad a monitorcsatlakozót a VGA-ba? Mert nekem néha az kilazul és amikor félig van bent, akkor csinál ilyen sípolást. Persze alaplap függő is a sípolás.

Azért nagyából egységesített mert ha sipol akkor biztos hogy valamilyen hardver nincs a helyé amit használni akar.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
hector maio írta:
Az alaplap tuti nem át néztem teljesen holnap elviszem oda ahol vettem a gépet ott biztos meg csinálják némi pénzért bár lehet hogy feljött a proci ahogy le vettem bordát

akkor nyisd ki a tokot majd zárd be újra.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Az alaplap tuti nem át néztem teljesen holnap elviszem oda ahol vettem a gépet ott biztos meg csinálják némi pénzért bár lehet hogy feljött a proci ahogy le vettem bordát
0
0
0
0
foxbet avatar
Akkor az alaplapnak anny.
Akkor szokott úgy sipolni ahogyan te leírtad amikor nincs benne ram vagy Winchester vagy proci.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Olvastam erről fórumokba és azt írták hogy ez azt jelenti hogy valami meghibásodott de az hogy még a biosba se tudom belépni megnézni hogy mi az... 😕
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hát attól, hogy babrálva lett a hűtő, nem fog sípolni a gép. Nézd meg, nem e mozdult ki a ram, vagy a vga, akármi. Tuti, hogy HW gond lesz.
0
0
0
0
Osynho avatar
Én nem tudhatom, hogy mit csináltál a gépeddel. 😕 A sípolásnak jelentése van, keress rá, vagy olvasd el a kézikönyvet.
0
0
0
0
Adam996 avatar
De attól hogy túl sok van rajta nem indul be? olyan hogy 2-t sípol és 1 rövid 3-kat és még a bios-ba se tudok belépni 😕
0
0
0
0
Osynho avatar
hector maio: Hát akkor próbáld meg kevesebbel. 😀

foxbet: Hűtője válogatja. 😀 AC-re MX2-t tesznek, Noctuára is minőségit. Egy másik gyártóéra (esetleg a procihoz kapottra) lehet, hogy fost.
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
Milyen pasztával?

Ami a hütöre gyárilag ráraknak.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Nem lehet hogy túl sok paszta ment a procira? mert semmit se bántottam meg és 3szor tettem vissza a bordát és ugyan úgy tettem vissza ahogy rajta volt és már vettem le a bordát és a prociról nem áramlik a meleg 😕
0
0
0
0
Osynho avatar
Dehogy kell várni. Ha semmi mást nem bántottál a gépben, akkor kizárásos alapon a hűtő lehet rosszul felrakva.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Hali van 1 kis gond felpasztáztam a procit visszatettem normálisan a a bordát a venti is forog de amikor elindítom a gépet és ilyen sípoló hangot add ki probáltam állítgatni a hhűtőt de semmi haszna 😕 mi csináljak? lehet meg kell várni 1órát hogy száradjon 1 kicsit a paszta amúgy a prociról a venti nem is fúj meleget
0
0
0
0
foxbet avatar
Osynho írta:
A rendes paszta nem kövesedik rá a cpu-ra, így évek mulva is szét lehet szedni simán. Szerintem bármilyen más anyag hozzákeverése ront a hővezető tulajdonságán. 😕

Töbször is volt vele hogy igazítani akartam a hütön és úgy kellet a prociról letépni.
0
0
0
0
Osynho avatar
A rendes paszta nem kövesedik rá a cpu-ra, így évek mulva is szét lehet szedni simán. Szerintem bármilyen más anyag hozzákeverése ront a hővezető tulajdonságán. 😕
0
0
0
0
komorszabi avatar
Köszi a gyors válaszokat,hasznosak voltak😂
0
0
0
0
niteforce avatar
hátul kifele fúj, elől befele
0
0
0
0
komorszabi avatar
Ja még egy kérdés:A házhűtő ventillátornak kifele kell fújnia a meleg levegőt vagy befele a hideget?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Én tudom, én is használtam már olyat.
0
0
0
0
foxbet avatar
apetit1989 írta:
foxbet írta:
Én még egy nagyon pici hőálló zsírt szoktam hozzá rakni a pasztához hogy ha majd leszedem a ventilátort akkor ne úgy keljen letépni a prociról.

Ez bizony tényleg hasznos dolog. Nem egy amd proci jött le a hűtővel együtt nálam, amikor feszegettem.

De azért kell kizárólagosan hőáló zsírt használni mert a sima zsír akora hőfokon olyan folyékony lesz mint a motorolaj vagy mint a víz.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
foxbet írta:
Én még egy nagyon pici hőálló zsírt szoktam hozzá rakni a pasztához hogy ha majd leszedem a ventilátort akkor ne úgy keljen letépni a prociról.

Ez bizony tényleg hasznos dolog. Nem egy amd proci jött le a hűtővel együtt nálam, amikor feszegettem.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
nekem a laptop-omnak nincs túl nagy lábai így nem tudott rendesen keringeni a levegő a procinál. de 2 kupak segítségével kicsit állítottam a dőlés szögen, így már rendesen tud áramlani a levegő 😜
0
0
0
0
komorszabi avatar
de nekem így mégis jobb...
0
0
0
0
foxbet avatar
komorszabi írta:
Amúgy a proci ventillátorának a hűtőbordákra kell fújni a levegőt?Mert nekem úgy van de szerintem szívni kéne,nem?

gondold csak végig tök logikus az összes levegő hűtéses tárgyaknál a hütő bordákon felgyülemlet hőt fuják le.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Érdekes. De mivel az összes hűtő cég az összes gyári venti általában rá fúj szóval nem hülyeség. Érdekes anomália.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Fura........megcseréltem a proci ventillátorát így nem a bordákra fújja a levegőt hanem onnan szívja kifelé,eddig alapjáraton a gép 55-58 fok volt most visszaesett 48-51 fokra alapjáraton és játék közben is 65-ig ment fel.....fura nem......
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem hisz a bordákat hűti ezzel a procit is. Gondolom ha meleg a leves nem szívod róla a hőt hanem fújod amivel lehűtöd sokkal sokkal hatékonyabb
0
0
0
0
komorszabi avatar
Amúgy a proci ventillátorának a hűtőbordákra kell fújni a levegőt?Mert nekem úgy van de szerintem szívni kéne,nem?
0
0
0
0
foxbet avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát mindenféleképp érdemes legalább egy ami hátul kifelé fúj. A pasztáról pedig még ha nem is kemény de 1-2 évente érdemes újrapasztázni
0
0
0
0
komorszabi avatar
És szerinted a plussz ventillátorral érnék valamit?Amúgy már portalanítottam,a pasztát meg majd megnézem.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Először is portalaníts nagyon sokat segít illetve nem árt újra hűtőpasztázni a procit mert szerintem már régen be van száradva
0
0
0
0
komorszabi avatar
Hello
CPU:2400 celeron
RAM:1,50GB
VRAM:256 nvidia geforce 6200
Problémám:egy fél órás lfs ezés után a proci:kb 70-80 fokos lessz a videókártyám kb 80 fokos lessz a videókártyán csak passzív hűtés van a procin meg a gyári alap hűtés.A táp ventillátorával szoktam lehűteni a gépházat igaz elég hangos de kb 3 perc alatt lehűl.Azon gondolkodom hogy az oldalába rakok egy plussz hűtőventillátort amit összekötök a proci hűtőjével és így szinkronba mennének.Szerintetek ez jó megoldás?😊
0
0
0
0
Adam996 avatar
Amúgy szerintem elég gagyi paszta ilyen [url]http://www.***/Szerelesi_kellek/TITAN_Nano_Grease_hovezeto_paszta_3g-p46756.html[/url]

Csak ilyen volt 😃

e.d.i.g.i.t.a.l . hu
0
0
0
0
Osynho avatar
Azért baj, ha sokat teszel rá, mert nem lesz jó a hatásfok, pontosabban kevesebbel alacsonyabb hőfokokat érnél el. Nemtudom súlyra mennyit érdemes tenni rá, de a 4g-os MX2-őm elég sok pasztázásra elég. Tök felesleges teleküldeni, összevissza fog folyni.
Hogy hány fokkal lesz kevesebb, azt kb tenyérjóslással lehetne megválaszolni.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha jó a paszta, akkor 15 fokkal is alacsonyabb lehet
amúgy azért nem jó ha túl sok, mert akkor kiszivárog a prociról a hűtő alól, belemegy a proci foglalatba ha olyan folyékonyabb, meghát mégis na 😃
0
0
0
0
Adam996 avatar
De az mért baj ha sokat teszek? akkor 1gramm elég?
Ja és csak kíváncsiságból ha 2éve nem volt újra pasztázva a procim most hogy úrja pasztázom kb. hány fokkal lesz kevesebb teljes terhelés alatt 5-6fok?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Amúgy a pasztázásról nagyon megoszlanak a vélemények mindenki mást mond viszont a különbség jó ha 2fok lenne a két módszer közt
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció