Superlompos írta:
Jól bedugtad a monitorcsatlakozót a VGA-ba? Mert nekem néha az kilazul és amikor félig van bent, akkor csinál ilyen sípolást. Persze alaplap függő is a sípolás.
Azért nagyából egységesített mert ha sipol akkor biztos hogy valamilyen hardver nincs a helyé amit használni akar.
Nálam néha random sípolt a régi lap, és csak azután volt hajlandó menni, ha kivettem, és újra vissza tettem, különben kihúzhattam mindent, ugyan úgy sípolt, na de ez mellékes.
Mit néztél át az alaplapon? Nem feltétlenül van külső nyoma annak, hogy kinyiffant... A biosba nem is kell belépned, pont ezért sípol. Keresd meg, hogy az adott jelzés mit jelent.
ha feljött a proci, tedd vissza, de úgy nem megy rá a hűtő hogy nincs visszarakva, azért nézd meg! szerintem valamire nem figyeltél oda, nézz meg mégegyszer mindent.
Superlompos írta:
Jól bedugtad a monitorcsatlakozót a VGA-ba? Mert nekem néha az kilazul és amikor félig van bent, akkor csinál ilyen sípolást. Persze alaplap függő is a sípolás.
Azért nagyából egységesített mert ha sipol akkor biztos hogy valamilyen hardver nincs a helyé amit használni akar.
hector maio írta:
Az alaplap tuti nem át néztem teljesen holnap elviszem oda ahol vettem a gépet ott biztos meg csinálják némi pénzért bár lehet hogy feljött a proci ahogy le vettem bordát
Az alaplap tuti nem át néztem teljesen holnap elviszem oda ahol vettem a gépet ott biztos meg csinálják némi pénzért bár lehet hogy feljött a proci ahogy le vettem bordát
Nem lehet hogy túl sok paszta ment a procira? mert semmit se bántottam meg és 3szor tettem vissza a bordát és ugyan úgy tettem vissza ahogy rajta volt és már vettem le a bordát és a prociról nem áramlik a meleg 😕
Hali van 1 kis gond felpasztáztam a procit visszatettem normálisan a a bordát a venti is forog de amikor elindítom a gépet és ilyen sípoló hangot add ki probáltam állítgatni a hhűtőt de semmi haszna 😕 mi csináljak? lehet meg kell várni 1órát hogy száradjon 1 kicsit a paszta amúgy a prociról a venti nem is fúj meleget
Osynho írta:
A rendes paszta nem kövesedik rá a cpu-ra, így évek mulva is szét lehet szedni simán. Szerintem bármilyen más anyag hozzákeverése ront a hővezető tulajdonságán. 😕
Töbször is volt vele hogy igazítani akartam a hütön és úgy kellet a prociról letépni.
A rendes paszta nem kövesedik rá a cpu-ra, így évek mulva is szét lehet szedni simán. Szerintem bármilyen más anyag hozzákeverése ront a hővezető tulajdonságán. 😕
foxbet írta:
Én még egy nagyon pici hőálló zsírt szoktam hozzá rakni a pasztához hogy ha majd leszedem a ventilátort akkor ne úgy keljen letépni a prociról.
Ez bizony tényleg hasznos dolog. Nem egy amd proci jött le a hűtővel együtt nálam, amikor feszegettem.
De azért kell kizárólagosan hőáló zsírt használni mert a sima zsír akora hőfokon olyan folyékony lesz mint a motorolaj vagy mint a víz.
foxbet írta:
Én még egy nagyon pici hőálló zsírt szoktam hozzá rakni a pasztához hogy ha majd leszedem a ventilátort akkor ne úgy keljen letépni a prociról.
Ez bizony tényleg hasznos dolog. Nem egy amd proci jött le a hűtővel együtt nálam, amikor feszegettem.
nekem a laptop-omnak nincs túl nagy lábai így nem tudott rendesen keringeni a levegő a procinál. de 2 kupak segítségével kicsit állítottam a dőlés szögen, így már rendesen tud áramlani a levegő 😜
Fura........megcseréltem a proci ventillátorát így nem a bordákra fújja a levegőt hanem onnan szívja kifelé,eddig alapjáraton a gép 55-58 fok volt most visszaesett 48-51 fokra alapjáraton és játék közben is 65-ig ment fel.....fura nem......
Hello
CPU:2400 celeron
RAM:1,50GB
VRAM:256 nvidia geforce 6200
Problémám:egy fél órás lfs ezés után a proci:kb 70-80 fokos lessz a videókártyám kb 80 fokos lessz a videókártyán csak passzív hűtés van a procin meg a gyári alap hűtés.A táp ventillátorával szoktam lehűteni a gépházat igaz elég hangos de kb 3 perc alatt lehűl.Azon gondolkodom hogy az oldalába rakok egy plussz hűtőventillátort amit összekötök a proci hűtőjével és így szinkronba mennének.Szerintetek ez jó megoldás?😊
Azért baj, ha sokat teszel rá, mert nem lesz jó a hatásfok, pontosabban kevesebbel alacsonyabb hőfokokat érnél el. Nemtudom súlyra mennyit érdemes tenni rá, de a 4g-os MX2-őm elég sok pasztázásra elég. Tök felesleges teleküldeni, összevissza fog folyni.
Hogy hány fokkal lesz kevesebb, azt kb tenyérjóslással lehetne megválaszolni.
ha jó a paszta, akkor 15 fokkal is alacsonyabb lehet
amúgy azért nem jó ha túl sok, mert akkor kiszivárog a prociról a hűtő alól, belemegy a proci foglalatba ha olyan folyékonyabb, meghát mégis na 😃
De az mért baj ha sokat teszek? akkor 1gramm elég?
Ja és csak kíváncsiságból ha 2éve nem volt újra pasztázva a procim most hogy úrja pasztázom kb. hány fokkal lesz kevesebb teljes terhelés alatt 5-6fok?
2500K mellé, ha nem lesz Corsair A70,akkor mit javasoltok?
Ninja 3. 😀
De az már 12 ezer körül mozog, jobb lenne szerinted egy Freezer XTREME Rev. 2?
Elviszem a szervízbe ott megcsinálják remélem olcsón 😃
vedd ki az elemet, várj 5 percet, és tedd vissza, ez nagyon sok mindent meg tud oldani!
szervizbe csak akkor ha már tényleg nem tudsz mit csinálni, és mindent megpróbáltál
2500K mellé, ha nem lesz Corsair A70,akkor mit javasoltok?
Ninja 3. 😀
akkor nyisd ki a tokot majd zárd be újra.
Akkor szokott úgy sipolni ahogyan te leírtad amikor nincs benne ram vagy Winchester vagy proci.
foxbet: Hűtője válogatja. 😀 AC-re MX2-t tesznek, Noctuára is minőségit. Egy másik gyártóéra (esetleg a procihoz kapottra) lehet, hogy fost.
Milyen pasztával?
Ami a hütöre gyárilag ráraknak.
Töbször is volt vele hogy igazítani akartam a hütön és úgy kellet a prociról letépni.
De azért kell kizárólagosan hőáló zsírt használni mert a sima zsír akora hőfokon olyan folyékony lesz mint a motorolaj vagy mint a víz.
Amúgy a proci ventillátorának a hűtőbordákra kell fújni a levegőt?Mert nekem úgy van de szerintem szívni kéne,nem?
gondold csak végig tök logikus az összes levegő hűtéses tárgyaknál a hütő bordákon felgyülemlet hőt fuják le.
CPU:2400 celeron
RAM:1,50GB
VRAM:256 nvidia geforce 6200
Problémám:egy fél órás lfs ezés után a proci:kb 70-80 fokos lessz a videókártyám kb 80 fokos lessz a videókártyán csak passzív hűtés van a procin meg a gyári alap hűtés.A táp ventillátorával szoktam lehűteni a gépházat igaz elég hangos de kb 3 perc alatt lehűl.Azon gondolkodom hogy az oldalába rakok egy plussz hűtőventillátort amit összekötök a proci hűtőjével és így szinkronba mennének.Szerintetek ez jó megoldás?😊
Csak ilyen volt 😃
e.d.i.g.i.t.a.l . hu
Hogy hány fokkal lesz kevesebb, azt kb tenyérjóslással lehetne megválaszolni.
amúgy azért nem jó ha túl sok, mert akkor kiszivárog a prociról a hűtő alól, belemegy a proci foglalatba ha olyan folyékonyabb, meghát mégis na 😃
Ja és csak kíváncsiságból ha 2éve nem volt újra pasztázva a procim most hogy úrja pasztázom kb. hány fokkal lesz kevesebb teljes terhelés alatt 5-6fok?