Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
bence493: rendszer újratelepítést ajánlok
0
0
0
0
Underworld avatar
csuz-li: A gpu és memória órajel is maxon van,mikor semmit nem csinálok! Csak fura,mert régebben mikor így benéztem mindig 0án volt,akkor se csináltam semmit,az lenne a normális. Remélem nem fog behalni a kártya:/
https://kepfeltoltes.hu/150206/1042761995N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ha nem változik semmi a monitoron (nem rajzol), egeret sem mozgatod, akkor nem kellene aktivitásnak lenni ("Aktivitás" 0%). De ilyenkor is van "GPU órajel", "memória órajel" és ventilátor is megy.
0
0
0
0
Underworld avatar
Hali!
Nekem lenne egy Hd 5750es vgam,és azt vettem észre a kontrollcenterében,hogy gpu meg a memória órajel aktivitása folyamatos még ha nem is játszok is,ez nagy gond?:/
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
zsexer: Ugyanannyira mint a többi gyártó. 670 APM! tavaly jött használtan, akkor már 2 éves volt, átalakítás (hűtőcsere) óta túlhajtva használom, nem melegszik, stabil. Eddig hibátlanul működik. Hozzáteszem, bírna nagyobb órajelet, de nem akarom lerövidíteni az élettartamát, ezt az évet ki kell húznia. 😀
0
0
0
0
zsexer avatar
a Zotac-ról valami vélemény? Szemezgetek Zotac kártyával, de nem volt még a kezemben soha, azért kérdezném, hogy mennyire megbízható.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Én a v2.2-t használom az egyik gépemben. GTX 480 van mellette. Az a táp egy javított verzió.Nyugodtan tedd mellé a kártyát.4870x2-t elbírta,akkor azt is.
0
0
0
0
zeRoSTAR avatar
Hello. Most vettem egy Sapphire R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC videókártyát csak félek beletenni a gépbe mert most egy LC6550 v2.2 es táp van benn és hát nem éppen a legjobbakat mondanak erről a tápról (de már jó rég megvan), és hát nemtudom hogy bírná ez a táp ezt a videókártyát. Most jelenleg egyenlőre nincs pénzem egy új tápra, de majd késöbb beszeretnék szerezni egy jobb minőségű 650W osat. Az lenne a kérdésem hogy elbírná a táp vagy amíg nem szerzek be az új tápot (nem mostanába) akkor addig hagyam ?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Zsivko: Kevés alá a proci.Am ha megnézed, a többség cpu és,vagy cpu+vga teszt.Ebben a tesztben is a CPU számít.--Pont most tesztelem a 965BE procim 4200-on.Ha gondolod futok egy tesztet 2x R7 260x-el.--
0
0
0
0
zsivko avatar
Valaki meg tudná mondani, hogy a hd5970-es kártyám miért nem megy rajta rendesen a 3dmark fire strike? GT1 teszt tökéletesen kihatja, de a többi teszten ingadozik a gpu-k kihasználtsága. 3dmark11 gond nélkül megy.
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
Köszi a válaszokat! 2X Fps ez most komoly? Azt gondoltam, hogy lenditene a rendszeren, de valóban ekkora különbséget tudna produkálni egy komolyabb kártya? Igaz 2X annyiba is kerül mint a mostani kártyám . 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
mindegyik kártyát másképp, nincs recept. msi afterburnert ajánlom és apránként haladja... ha stabil, emelheted amíg az marad. közben hőfokokat nézz.
0
0
0
0
adamovszki avatar
Nekem Sapphire Radeon r9 270x-em van Vapor és és ezt meddig lehetne húzni ? o.O
0
0
0
0
Altair24 avatar
zoltanwelscher: 40-50 ezer környékén r9 270 vagy r9 270X-et ajánlanám. Az X-es verziót lehet húzni is ha esetleg alapon nem lenne elég. Ezeket még szerintem kitudja hajtani az fx 6300-as. Nekem is R9 270-es van és nagyon jó kártya.
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
40-50 ezer Ft környékén gondolkodom. Ezzel a kártyával is megy minden, csak jönnek az új játékok. Nem tudom, hogy egy új vga mennyit dobna a rendszeremen.
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
A gépembe most egy R7 250 2Gb DDR 128 bit-es kártya van, amit szeretnék majd nagyobbra cserélni. Gondolom radeon kártyával jobban futna Fx 6300-om vagy esetleg érdemes Nvidia kártyát vennem? Tudnátok ajánlani olyan kártyát, amit megtud hajtani a rendszerem? Ezt a jelenlegi kártyámat decemberben vettem, nem húztam, minden gyári, garancia stb. mennyit kérhetnék érte ami reális? Köszönöm!
0
0
0
0
Dani46 avatar
https://kepfeltoltes.hu/150201/ACU_2015_02_01_07_32_47_272_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ilyenkor mivan?de nem eszik 3.5 nél többet,meg szét akad mi?nálam miért nem jelentkezik?
0
0
0
0
neuroflex avatar
HWSW: Botrányos lett az új NVIDIA-kártya

Az NVIDIA téves specifikációkkal hirdette GeForce GTX 970 grafikus kártyáját, amelyet egyre több felhasználó visz vissza a kiskereskedőkhöz. A csalódott vásárlókra közben az AMD is vadászni kezdett - írja a HWSW.

szeptemberben leleplezett GeForce GTX 970-re sok játékos lecsapott, főként viszonylag kedvező, 330 dolláros ára miatt, mára azonban egyre több panasz érkezik, a tapasztalatok szerint a hardver nem a specifikációknak megfelelően teljesít, legalábbis a 3,5 gigabájtnál több videós memóriát igénylő játékok esetében. A kártyát 4 gigabájt memóriával szerelték fel, akárcsak a drágább, GTX 980 modellt, amelynél nem jelentkezett hasonló probléma.
A fórumokon dühöngő vásárlók megnyugtatására, illetve a helyzet tisztázására az NVIDIA közleményt adott ki. A cég szerint a probléma a kártya memóriafelosztásából ered: noha azon valóban 4 gigabájt VRAM kapott helyet, azt egy 3,5 és egy 0,5 gigabájtos szekcióra osztották fel. A GPU a 3,5 gigabájtos részhez egy magasabb prioritású csatornán fér hozzá, a másik partíciót csak végszükség esetén kezd használni. A kétszintű memória menedzsmentjét a meghajtó végzi, a játékok számára transzparens módon, ez azonban nem ideális, a valódi, egysebességes 4 gigabájthoz képest alacsonyabb teljesítményt nyújt.
Még nincs vége a cikknek, a további részletekért
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
attók még kellene képet adnia a kártyának. Más probléma lesz.
0
0
0
0
tibi980125 avatar
Sziasztok! Az létezhet, hogy az alaplap régi (alap) bios-a miatt nem ad képet, és semmi mást a videokártya? A ventik pörögnek stb..., de kép nincs.
Alaplap: Asus P8H61-M LX3 PLUS (bios 2012-es)
Videokártya: Asus Radeon R7 260X DC2OC 1GD5
Tápegység: 500W (ha minden igaz a márka: N Base)

A válaszokat nagyon szépen köszönöm!
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Hát sajnos csak egy nagyon régi gép van a közelembe, de körbe kérdezek 😃 Köszi mindkettőtöknek! 😀
0
0
0
0
Gerdzso avatar
zelcsi: Van rá valami mód hogy ezt kiderítsem? 😀
0
0
0
0
zelcsi avatar
Gerdzso: lehet táp hiba is!
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Hali! Tegnap este kikapcsoltam a gépet, ma reggel be akartam kapcsolni, de mikor bekapcsoltam fekete kép várt... a monitor a vga-ra van kötve, ha átkötöm alaplapra akkor van kép, viszont a játékok nem indulnak.. gondolom meghalt a vga, próbáltam kipucolni a gépet, kivettem, betettem a vga-t, de semmi... valami ötlet? (Sapphire HD6950 2gb)
0
0
0
0
Bronson avatar
nem igazán... ha elfogy a vram, azt semmi nem pótolja...
0
0
0
0
zsivko avatar
Most az lenne a kérdésem, hogy ha 2 vga van de kevés rammal a játékhoz képes, az kompenzálja a két kártya sávszélessége valamilyen szinten?
0
0
0
0
Puffin avatar
kb egy szinten van teljesítményben a GTX 760-al de + 1GB memória
0
0
0
0
ChrisGamers avatar
valami indok esetleg ? 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
én a Radeon R9 280-at mondom
0
0
0
0
ChrisGamers avatar
Hello mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, össze szedtem 3 videokártyát és nem jutok dűlőre melyik lenne az 'igazi' .

az első az egy Sapphire Radeon R9 280 3GB GDDR5 DUAL-X OC -lenne.
másik egy ASUS Radeon R9 270X 2GB
a harmadik meg egy ASUS Geforce GTX760 2GB SSU

előre is köszönöm a segítségetek.
0
0
0
0
Bronson avatar
A tápnak bőven bírnia kéne. elvileg... ha esetleg van módod kölcsön tápot szerezni, kipróbálhatod, fennáll e még a hiba. De szerintem inkább vga gond lesz, a ventilátorok nem pörögnek maxon ha rossz a táp...
0
0
0
0
Angelors avatar
Sziasztok. Azzal a problémával küszködök, hogy a videókártya furcsa módon viselkedik. Arra gondolok hogy volt egy esetem 1 hónapja amikor a videókártya ventilátora elkezdett 100%-osan pörögni, nem tudom szabályozni és mindig 100%-on pörög. És mióta történt az eset napi olyan 5-6 alkalommal előfordul hogy megfagy a kép és az a hibaüzenet fogad hogy AMD illesztőprogram nem válaszolt majd helyreállt. Akármilyen AMD Drivert rakok fel ez van. Olvastam különböző külföldi fórumokon hogy a tápegység nem bírja olyan jól és ezért áll le az illesztőprogram. Mit kell cseréljek hogy megoldódjon a probléma. Köszönöm.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ez mondjuk én sem értem minek verik a nyálukat a sávszélen. Nem mindegy amikor ezen is hozza azt a teljesítményt, mint a többi a 2x ekkorán?
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Intel Pentium G860 3.0GHz melyik az a kártya amelyet még ki tud hajtani teljesen?😞
Én egy ASUS GTX 750 Ti OC-ra gondoltam, de ha nem hajtsa ki akkor mást kell, hogy nézek.
Új processzort egy darabig nem akarok venni, inkább videokártyát mert a GT 610 2 GB egy sz*r
0
0
0
0
yagamiiii avatar
rendben köszönöm a gyors választ.. 😀 de valaki tudna az első kérdésemre is válaszolni? 😀 nagyon megköszönném mert mostanában sokat foglalkozom a GPU-kal és nagyon érdekelne..
0
0
0
0
yagamiiii avatar
Sziasztok! felkeltette érdeklődésemet az új 960-as kártya és az lenne a kérésem h valaki legyen szíves magyarázza el nekem h mit jelent vagy mire való vagy mit szolgál a Memóriabusz, ezen van kihülve mindenki h a 960-nak csak 128 bit van.. és nem tudom h ez miért annyira rossz.. szóval kérlek segítsetek nekem.. és még akkor olyan kérdésem lenne h melyiket érdemesebb megvennem a GTX 960-at vagy a 760-at? a válaszokat előre is köszönöm.. 😀
0
0
0
0
snoopdogg555 avatar
Genesis1919
Köszi a válaszokat 😀
Akkor 2-3 évre elég lesz,remélem 😆
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
snoopdogg555: Nincs vele semmi probléma, igaz a gyártó kissé tévesen adta meg a specifikációkat. Ha 3.5Gb Vram-nál többet kér egy játék akkor kezdődnek a problémák. Ezt esetleg 4k monitornál jelentkezhet. Gtx 980 tiltással ugyanígy produkál, de mivel a 970 egy herélt 980 így szerintem teljesen rendben van.

1 gyárilag húzott 970 lehet olyan jó mint 1 980?

Nem lehet, de ha túlhajtod lehet. 😀
0
0
0
0
snoopdogg555 avatar
Srácok !!!
Mi van most a gtx 970 problémával??
Szal most feleslegesen dobtam ki pénzt rá mert 1 év múlva cserélhetem le?
Az a kérdésem még hogy,1 gyárilag húzott 970 lehet olyan jó mint 1 980? Vagy ez hülyeség?
0
0
0
0
no avatar
Na igen, engem is ez tart vissza. Hisz valamit nem véletlenül adnak el
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nyugi, senkinek sincs végtelen pénze... 😀 Nekem is jobb kártyám lenne, ha nem fogytam volna ki a keretből. Viszont használtan ugyan ezért a pénzért már van r7 260x, amit genesis ajánlott. Az sokkal jobb kártya. Persze az is igaz, hogy magam is ódzkodom a használt cuccoktól.
0
0
0
0
no avatar
Rendben, csak hát a kereteim nem engedik :/ még a gta 5-re is félre kell raknom (de ez már más téma)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát tényleg gyenge. Persze mihez képest... Az eddigihez képest nem gyenge, komoly előrelépés lesz, ha beteszed, de kártyák közt ez egy nagyon alap kivitel. A processzorod mellé erősebb is elfér. Ezért írta Genesis, hogy nyugodtan nézz erősebbet.
0
0
0
0
no avatar
Genesis1919, Köszönöm válaszod de az az 50ezer már kicsit sok lenne érte...Amúgy miért lenne gyenge, nekem egész jónak tűnik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát az APU-knál már az is 50%-os teljesítménynövekedést hoz, ha dual channelben vannak a RAM-ok. (pl.: 2x4GB) No meg az sem mindegy, milyen MHz-es RAM-ok vannak bent. Mindenesetre az új r7-es nagyobb teljesítménynövekedést ad, mint a RAM bővítés.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
xXGigabyte17Xx: Ha rám hallgatsz r7 250-et hanyagolod, minimum 260x, vagy nézelődj a használt piacon, 7870: 30k. 😉 Inkább spórolj 250 nagyon gyenge kártya.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a gyors válaszokat igazán hasznos volt. Hát a gépemben 4gb-os ddr3-as RAM van nekem az boldogság lenne ha a gta 5-öt low-on az assassin's creed 4-et közepes-magas
a far cry 4-et low-on a the evil withint low-on vinné. Egyszóval ezeket a 2013-2015-ös játékokat élvezhetően vinné.
(te jó ég mennyiszer írtam le azt, hogy "vinné"😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azt, hogy melyik játék hogyan megy el rajt, meg nem tudnám mondani, de az biztos, hogy jobban, mint most.
A fogyasztása nőni fog, de nem sokkal. Még a 300 Wattos tápok is elviszik ezt az összeállítást.
0
0
0
0
no avatar
Rendben köszönöm a választ, akkor megéri megvenni? Remélem ezzel már a gta 5 menni fog minimumon és a többi játék is elfogadható beállításon 😀
És így nagyobb lesz a fogyasztása a gépnek?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció