Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nekem lenne egy Hd 5750es vgam,és azt vettem észre a kontrollcenterében,hogy gpu meg a memória órajel aktivitása folyamatos még ha nem is játszok is,ez nagy gond?:/
Ilyenkor mivan?de nem eszik 3.5 nél többet,meg szét akad mi?nálam miért nem jelentkezik?
Az NVIDIA téves specifikációkkal hirdette GeForce GTX 970 grafikus kártyáját, amelyet egyre több felhasználó visz vissza a kiskereskedőkhöz. A csalódott vásárlókra közben az AMD is vadászni kezdett - írja a HWSW.
szeptemberben leleplezett GeForce GTX 970-re sok játékos lecsapott, főként viszonylag kedvező, 330 dolláros ára miatt, mára azonban egyre több panasz érkezik, a tapasztalatok szerint a hardver nem a specifikációknak megfelelően teljesít, legalábbis a 3,5 gigabájtnál több videós memóriát igénylő játékok esetében. A kártyát 4 gigabájt memóriával szerelték fel, akárcsak a drágább, GTX 980 modellt, amelynél nem jelentkezett hasonló probléma.
A fórumokon dühöngő vásárlók megnyugtatására, illetve a helyzet tisztázására az NVIDIA közleményt adott ki. A cég szerint a probléma a kártya memóriafelosztásából ered: noha azon valóban 4 gigabájt VRAM kapott helyet, azt egy 3,5 és egy 0,5 gigabájtos szekcióra osztották fel. A GPU a 3,5 gigabájtos részhez egy magasabb prioritású csatornán fér hozzá, a másik partíciót csak végszükség esetén kezd használni. A kétszintű memória menedzsmentjét a meghajtó végzi, a játékok számára transzparens módon, ez azonban nem ideális, a valódi, egysebességes 4 gigabájthoz képest alacsonyabb teljesítményt nyújt.
Még nincs vége a cikknek, a további részletekért
[LINK]
Alaplap: Asus P8H61-M LX3 PLUS (bios 2012-es)
Videokártya: Asus Radeon R7 260X DC2OC 1GD5
Tápegység: 500W (ha minden igaz a márka: N Base)
A válaszokat nagyon szépen köszönöm!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, össze szedtem 3 videokártyát és nem jutok dűlőre melyik lenne az 'igazi' .
az első az egy Sapphire Radeon R9 280 3GB GDDR5 DUAL-X OC -lenne.
másik egy ASUS Radeon R9 270X 2GB
a harmadik meg egy ASUS Geforce GTX760 2GB SSU
előre is köszönöm a segítségetek.
Én egy ASUS GTX 750 Ti OC-ra gondoltam, de ha nem hajtsa ki akkor mást kell, hogy nézek.
Új processzort egy darabig nem akarok venni, inkább videokártyát mert a GT 610 2 GB egy sz*r
Köszi a válaszokat 😀
Akkor 2-3 évre elég lesz,remélem 😆
Nem lehet, de ha túlhajtod lehet. 😀
Mi van most a gtx 970 problémával??
Szal most feleslegesen dobtam ki pénzt rá mert 1 év múlva cserélhetem le?
Az a kérdésem még hogy,1 gyárilag húzott 970 lehet olyan jó mint 1 980? Vagy ez hülyeség?
a far cry 4-et low-on a the evil withint low-on vinné. Egyszóval ezeket a 2013-2015-ös játékokat élvezhetően vinné.
(te jó ég mennyiszer írtam le azt, hogy "vinné"😉
A fogyasztása nőni fog, de nem sokkal. Még a 300 Wattos tápok is elviszik ezt az összeállítást.
És így nagyobb lesz a fogyasztása a gépnek?