Azt írta a srác ,hogy socket pinek elvoltak hajlítva és vissza hajlitotta és ment 😜. (egy bios verziója van az alaplapnak és minden haswell-r porcival kompatibilis)
De olvastam csak nem nagyon értettem! 😀 Igen olvastam hogy valami bios verziót ír a srác. De ha nem indul hogy frissitse az ember? Hát ha nincs más megy vissza garanciába....
Nagyon egy proci nem tud meghibásodni :S szerintem inkább az alaplap abszolut lehet DOA ..(Nekem jó tapasztalataim vannak a gigabájt lapokkal volt már 3 is)
Thanks everyone, now it's fixed. Yeah the socket pins were actually bent so that it didn't even get to the POST stage. I bent them back with a toothpick and the pins seem to be aligned property.
Another very important thing is that I had to insert the lower class LGA 1150 CPU run the MB and then to insert mine. After this operation my motherboard eventually started. I have no idea exactly what I've done, but it worked.
Also if anyone has similar issue I'd recommend the BIOS version as well(for its revision).
Kevesebb Ezt elolvastad ? (előző videó )
Képet se add srácoK! 😀 minden a pcx-től van! és most írja haverom lehet egy használt alaplapot küldtek ezek a gyökerek! 1150-es a foglalat!
Találtam egy videót ahol a srác hasonló gondokkal küzd!
Később elvisszem hozzá a tápom meg a ramomat! Ez a lehetőség maradt.
Hát beleraktam úgy ahogy illik! Aztán ramot kivettük vissza raktuk! Szét szedtük a Dual Channelt! Ssd-t és hdd-t is kivettük! Bios elem még nem volt kivéve. Nem én válaszottottam ! 😃 Én Msi-t ajánlottam neki! 😃 Videókártya is ki van véve és így se indul! Processzor többször kivettem vissza raktam ( azt gyanította én raktam bele rosszul) Mondtam neki rosszul nem tudott bele rakni egy fajta kép lehet csak berakni 😃 Életembe először most ütközök falba 😃
Üdv Népem! 😃 Na az a baj hogy életembe először elakadtam! 😃
Megjött havernak az I5 4460 és a gigabyte b85-hd3 deszka! Összeraktuk a gépet és bekapcsol 2 másodpercig megy aztán kikapcsol! Minden rendesen össze volt dugva, ramokat kivettük ssd-t és kivettük! Próbáltunk már majdnem minden de nem indul! Mi lehet a baja ? Minden zsír új és egyszerűen 2 másodperc múlva kikapcsol. Elfogadnék pár tippet 😀
PC Gamer: Senki nem erre a játékra alapozta a CPU-k közti különbség bizonyítását. Ha végigolvasod az előző bejegyzéseket, akkor egyértelmű, hogy az adott játék, mint viszonypont merült fel, amivel csupán az általam eredetileg linkelt oldal tartalmi helyességét kívántam bizonyítani.
terepmintaHun ja persze😂 Nyugi én játszok vele multin is,inkább ilyen butaságot ne irj
Igen cpu igényes a bf4,de nem a 3! Én játszom mind 2multival és hát az Msi after nem hazudik.
Nem vita tárgya,csak azt akartam mondani,hogy ne ezzel a játékra alapozátok a cpuk közötti különbséget.
Na most azért az i5 egy jó processzor. Ha megnézzük, akkor jobb, mint a legtöbb AMD. Aki azt mondja, hogy az i5 jobb, az nem téved.
Én csak azt nem értem, hogy miért van az, hogy egyesek elvárják, hogy mindig, mindenben, az összes apró részletben, a körülményektől függetlenül az i5-ö (i7-et, stb) kell jobbnak kihozni, különben egyből megkérdőjelezik az adott adat, vagy információ hitelességét. Pedig tudjuk - már aki PC-kkel foglalkozik, hogy vannak olyan szegmensek, feladatok, felhasználási módok, ahol a sorrend változik. Például elég egyértelmű, hogy egy szálas teljesítményben az i5 az azonos családú i7-nél is jobb, de ha ezt egy i7 tulajnak felveted, az egyből kiakad, pedig erre semmi oka nincs, hiszen a dolog logikusan adódik a HT technológiából. (Amit persze ismerni kéne az ítélkezés előtt.) De ugye az is, logikus, hogy ahol a több szálas felhasználás mellett fontos az L2 L3 cache is, ott az AMD-nek is vannak erősségei.
PC gamer: Mivel ezt tudtam összehasonlítani, mert ez az a játék, ami mindkét oldalon szerepel... Amúgy a BF inkább CPU igényes, de ez mellékes a jelenlegi tárgy szempontjából. De kereshetsz más viszonyítási pontot is, ha épp kedved van. (Ezt utólag szerkesztettem hozzá, mert nem lehet kétszer hozzászólni, és a te beírásod előtt már elkezdtem írni a mondandómat)
Carl: Eddig a következőknek nem volt értelme a hozzászólók szerint: játékfejlesztők által megadott gépigénynek a saját játékuk vonatkozásában, teszteknek, összehasonlító videóknak, szintetikus tesztek. Én csak egy dolgot szeretnék, hogy ha sem a tesztek, sem a szintetikus tesztek, sem az összehasonlító videók nem helyesek, akkor mégis mi alapján hasonlítsunk össze két CPU-t, ha nincs lehetőségünk nekünk magunknak otthon tesztelni?
Amúgy az oldal szerint az i5 jóval erősebb. Szerinted nem?
De akár össze is hasonlíthatjuk egy másik tesztel az eredményt.
Itt egy megbízhatónak számító oldal processzortesztje a Battlefield 3-al:
[LINK]
Itt azt mondja, hogy az eredmény közel azonos például az fx-8150 eredményével. Az általam linkelt oldalon, ezt a két processzort összehasonlítva ([LINK]) ugyan arra az eredményre jutunk, bár ez az i5-öt hozza jobbra egy egész fps-el, míg az eredeti szerint az fx a jobb, de mivel kiegyenlített a verseny, hát pár fps ide, vagy oda,m el kell néznünk ezt. Szóval a két oldal eredménye azonos. most vagy mind a kettő rosszul mér, vagy neked nincs igazad.
(Amúgy ha ez az oldal is a szálak számát és az órajelet nézné, akkor nem ugyan annak kellene lennie az eredményértékeknek? Ezt csak úgy mellékesen kérdezem...)
Csuz-li! Az ilyen teszteket kukázhatod, nagy része rosszul számolt? csináltam egy tesztet Intel Core i5-3470 3.2GHz comparison with AMD Phenom II X4 955 és van olyan ahol a phenom nyer? LOL 😆
Egész nagy kamu, az ilyeneknek ugyan annyi a valóság alapja mint a itt jelenlévő gépigénynek!
Ez a oldal is csak a szálakat nézzi meg a órajelet, mást nem LOL
http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/488/931/phenom-ii-x4-955-vs-core-i5-3470-3-2ghz
se beállítás, se felbontás se grafikus gyorsító nincs feltüntetve.
DJWARP: Itt is összehasonlíthatod. Nagyjából ugyan azt mutatja, mint, amit rob1990 linkelt, de a "Gaming Performance"-t lenyitva kifejezetten pár játék alatti teljesítmény is össze van hasonlítva. (Mivel játékhoz kell, így azért könnyebb összehasonlítani.)
http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/488/23/phenom-ii-x4-955-vs-core-2-quad-q9550-2-83ghz
Foley-v: Mindkettő ugyanannyibba kerül..sőt olcsobban kijössz az intellel. Ott a 40 ezres procihoz kell egy 20 ezer forintos alaplap+ egy normális hűtő. Intel: 50k proci +15-20 alaplap. Ez ugyannyiba kerül kb. ,de az fx hát nem keveset fogyaszt.
Most kajak azt olvastam idáig i5 és FX között,hogy kinek nagyobb az fps-je meg proci limit?
Csak nézzük a 2 proci közötti árdiferenciát is akinek van pénze az vegyen intelt ha meg olcsóban akar kijönni akkor AMD-t és kijön a jobb vga vásárlás is mondhatnám sablonos szövegként is.
Én legszivesebben lecserélném jelenlegi procimat Phenom II X4-re vagy egy intel i3-ra nincs nagy elvárásaim. 😉
15000 Ft körül akarok, annyiért tudom hogy nem várhatok csodát de köszönöm szépen a válaszokat
Amúgy nem tudom hogy ilyet lehet e írni az oldalra de ha igen akkor megmondanátok hogy a következő két gép közül melyik a jobb?
1 [LINK]
2 [url]http://www.jofogas.hu/magyarorszag/Dell_asztali_sz_m_t_g_p_33962826.htm
[/url]
Igazából szinte csak a proci a különbség
(ha ilyet nem nagyon kéne az oldalra kitenni akkor azt légyszi közöljétek pm-ben és módosítom)
Minden esetre ha régi procival mész, kelleni fog újabb grafikus, már csak a h264 kodekú filmek nézéséhez is!
De pl. win10 terjedésével lehet már az is régi lesz.
Nethez inkább sok ram kell! Úgyhogy olyan procit vegyél ami mellé olcsóbb a több giga ram. És elsősorban nem vennék fateromnak százéves pentium 4et. Otromba sokat fogyaszt netre filmezésre meg Nem való. Legjobban járnál egy piszokolcsó amd apuval, mivel abban új a grafikus, és hát a neten található grafikus és videó tartalmak mind használják a grafikust is ezzel jelentős terhet levéve a prociról! De ha veszel egy kőkorszaki vasat, a grafikusa ezekről a tartalmakról valószinű nem hallott nem fog gyorsítani fikát sem, minden a procira jut, ami egy p4 esetén sokat fogyaszt, melegszik feleslegessen, kerepel a ventije mert hát az is már 10 éves szegény és már csak a kegyelemdöfésre vár.
Üdv, az lenne a kérdésem hogy édesapámnak nézek használt gépet, és ragaszkodjak ahhoz hogy kétmagos proci legyen a gépben vagy jó mondjuk egy 3GHz-es P4-es is? Előre is köszönöm
Jó már mindegy már meg van rendelve neki az I5 4460. Hát ö se akarta tunningolni, gondoltam is hogy nem volt ez tunningos alaplap. Ja Crysis 3 alatt voltak elég szép lassulások LOL 😃 GTA 5 is ment 45 fps-el de nem volt igazán folyamatos a kép ... :S Sajnos ezt már nem tudjuk meg mire lett volna képes 😃 Megnéztem volna 4,5 ghz-en mire lett volna képes 😃
carl18:
Igen erősebb lesz, mert nem fog droppolni a CPU. És az FX-ek ereje tuningban jön elő.
A legelső dolog, ha már minden hardver adott (megfelelő alaplap+cpu hűtő+tápegység), hogy a BIOS-ban ki kell kapcsolni az amd turbo core-t. Akkora mikrolaggokat csinál, hogy rossz nézni.
Minden energiatakarékos dolgot le kell tiltani a BIOS-ban. Ezután kezdődhet a móka a feszültséggel, órajel emeléssel stb..
Egy pici segítség: [LINK]
Akkor az FX 6300 ettől erősebb ha drágább alaplapba rakjuk? 😃 az a helyzet hogy amd fronton nem voltunk otthon is egy usb3-as 4 ram foglalatos alaplapot néztük neki.
Szerintem fölösleges cserélni nagy különbség nem lesz. I5 3570K alapórajelen lehet kicsit jobb mint a I7 2600K 1-2 fps különbség. Nem éri meg cserélni 😃
carl18:
Jobb is, hogy nem volt tuningolva, mert ehhez az FX-hez is brutálisan kevés az alaplap, nem csoda hogy droppolt szegénynek az FX. VRM hűtése is nokedli és az alaplap tápellátása is hurka.
Sajnos az ilyen és hasonló alaplapokat be kéne tiltani az am3+ foglalatú processzorokoz.
Minimum 970, de inkább 990 chipsetes alaplap kell alá, és megpödörni a bajszát a procinak és úgy megtáltosodik, hogy a srác nem fog ráismerni a gépére 😉
Na írom a gép infóit én raktam neki össze mert olcsón akart új gépet! Sokan ajánlották az FX-6300-at játékra ezért esett a választásom rá.
Alaplap Asus MSA-78L/USB 3
Proci FX 6300 ( Ezt mindenki tudja) 😃 Elsőnek gyári hűtéssel volt használva de az hangos volt aztán vettünk hozzá A Co-libriből egy Rajintek hűtést 6K-ba.
A processzor tunning mentes volt 2X4 gb Kingston Fury 1866Mhz-es memória volt mellete.
Itt van minden részlet srácok 😃
Thanks everyone, now it's fixed. Yeah the socket pins were actually bent so that it didn't even get to the POST stage. I bent them back with a toothpick and the pins seem to be aligned property.
Another very important thing is that I had to insert the lower class LGA 1150 CPU run the MB and then to insert mine. After this operation my motherboard eventually started. I have no idea exactly what I've done, but it worked.
Also if anyone has similar issue I'd recommend the BIOS version as well(for its revision).
Kevesebb Ezt elolvastad ? (előző videó )
Találtam egy videót ahol a srác hasonló gondokkal küzd!
Később elvisszem hozzá a tápom meg a ramomat! Ez a lehetőség maradt.
Szerintem alaplap a szar nem tudjátok másikkal megnézni ?
Megjött havernak az I5 4460 és a gigabyte b85-hd3 deszka! Összeraktuk a gépet és bekapcsol 2 másodpercig megy aztán kikapcsol! Minden rendesen össze volt dugva, ramokat kivettük ssd-t és kivettük! Próbáltunk már majdnem minden de nem indul! Mi lehet a baja ? Minden zsír új és egyszerűen 2 másodperc múlva kikapcsol. Elfogadnék pár tippet 😀
Igen cpu igényes a bf4,de nem a 3! Én játszom mind 2multival és hát az Msi after nem hazudik.
Nem vita tárgya,csak azt akartam mondani,hogy ne ezzel a játékra alapozátok a cpuk közötti különbséget.
Én csak azt nem értem, hogy miért van az, hogy egyesek elvárják, hogy mindig, mindenben, az összes apró részletben, a körülményektől függetlenül az i5-ö (i7-et, stb) kell jobbnak kihozni, különben egyből megkérdőjelezik az adott adat, vagy információ hitelességét. Pedig tudjuk - már aki PC-kkel foglalkozik, hogy vannak olyan szegmensek, feladatok, felhasználási módok, ahol a sorrend változik. Például elég egyértelmű, hogy egy szálas teljesítményben az i5 az azonos családú i7-nél is jobb, de ha ezt egy i7 tulajnak felveted, az egyből kiakad, pedig erre semmi oka nincs, hiszen a dolog logikusan adódik a HT technológiából. (Amit persze ismerni kéne az ítélkezés előtt.) De ugye az is, logikus, hogy ahol a több szálas felhasználás mellett fontos az L2 L3 cache is, ott az AMD-nek is vannak erősségei.
PC gamer: Mivel ezt tudtam összehasonlítani, mert ez az a játék, ami mindkét oldalon szerepel... Amúgy a BF inkább CPU igényes, de ez mellékes a jelenlegi tárgy szempontjából. De kereshetsz más viszonyítási pontot is, ha épp kedved van. (Ezt utólag szerkesztettem hozzá, mert nem lehet kétszer hozzászólni, és a te beírásod előtt már elkezdtem írni a mondandómat)
far cry-ket nézd azok eszik a cput! szevasz😀
Hagyjad, csak rosszul van, mert nem mindenhol van kihozva jobbnak a fantasztikus I5-öse. 😀
Amúgy az oldal szerint az i5 jóval erősebb. Szerinted nem?
De akár össze is hasonlíthatjuk egy másik tesztel az eredményt.
Itt egy megbízhatónak számító oldal processzortesztje a Battlefield 3-al:
[LINK]
Itt azt mondja, hogy az eredmény közel azonos például az fx-8150 eredményével. Az általam linkelt oldalon, ezt a két processzort összehasonlítva ([LINK]) ugyan arra az eredményre jutunk, bár ez az i5-öt hozza jobbra egy egész fps-el, míg az eredeti szerint az fx a jobb, de mivel kiegyenlített a verseny, hát pár fps ide, vagy oda,m el kell néznünk ezt. Szóval a két oldal eredménye azonos. most vagy mind a kettő rosszul mér, vagy neked nincs igazad.
(Amúgy ha ez az oldal is a szálak számát és az órajelet nézné, akkor nem ugyan annak kellene lennie az eredményértékeknek? Ezt csak úgy mellékesen kérdezem...)
Egész nagy kamu, az ilyeneknek ugyan annyi a valóság alapja mint a itt jelenlévő gépigénynek!
Ez a oldal is csak a szálakat nézzi meg a órajelet, mást nem LOL
http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/488/931/phenom-ii-x4-955-vs-core-i5-3470-3-2ghz
se beállítás, se felbontás se grafikus gyorsító nincs feltüntetve.
http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/488/23/phenom-ii-x4-955-vs-core-2-quad-q9550-2-83ghz
[LINK]
Ezt nézd meg és akkor te saját magad eldöntheted melyik a jobb választás ! ( Részletesen le van írva minden, csak lejjebb kell görgetni. )
A 2 proci közül melyik a jobb játékra?
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz vagy Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz?
A válaszokat előre is köszi.
Csak nézzük a 2 proci közötti árdiferenciát is akinek van pénze az vegyen intelt ha meg olcsóban akar kijönni akkor AMD-t és kijön a jobb vga vásárlás is mondhatnám sablonos szövegként is.
Én legszivesebben lecserélném jelenlegi procimat Phenom II X4-re vagy egy intel i3-ra nincs nagy elvárásaim. 😉
[LINK]
Ennél jobbat nem nagyon fogsz találni ilyen áron.
[LINK]
Amúgy nem tudom hogy ilyet lehet e írni az oldalra de ha igen akkor megmondanátok hogy a következő két gép közül melyik a jobb?
1 [LINK]
2 [url]http://www.jofogas.hu/magyarorszag/Dell_asztali_sz_m_t_g_p_33962826.htm
[/url]
Igazából szinte csak a proci a különbség
(ha ilyet nem nagyon kéne az oldalra kitenni akkor azt légyszi közöljétek pm-ben és módosítom)
De pl. win10 terjedésével lehet már az is régi lesz.
(internetezésre, filmnézésre kell neki)
Az én gépemmel van.
A videó leírásában ott van: 4812Mhz azaz a gyári alap órajel (4700Mhz) +112Mhz 😉
Igen erősebb lesz, mert nem fog droppolni a CPU. És az FX-ek ereje tuningban jön elő.
A legelső dolog, ha már minden hardver adott (megfelelő alaplap+cpu hűtő+tápegység), hogy a BIOS-ban ki kell kapcsolni az amd turbo core-t. Akkora mikrolaggokat csinál, hogy rossz nézni.
Minden energiatakarékos dolgot le kell tiltani a BIOS-ban. Ezután kezdődhet a móka a feszültséggel, órajel emeléssel stb..
Egy pici segítség: [LINK]
Szerintem fölösleges cserélni nagy különbség nem lesz. I5 3570K alapórajelen lehet kicsit jobb mint a I7 2600K 1-2 fps különbség. Nem éri meg cserélni 😃
Jobb is, hogy nem volt tuningolva, mert ehhez az FX-hez is brutálisan kevés az alaplap, nem csoda hogy droppolt szegénynek az FX. VRM hűtése is nokedli és az alaplap tápellátása is hurka.
Sajnos az ilyen és hasonló alaplapokat be kéne tiltani az am3+ foglalatú processzorokoz.
Minimum 970, de inkább 990 chipsetes alaplap kell alá, és megpödörni a bajszát a procinak és úgy megtáltosodik, hogy a srác nem fog ráismerni a gépére 😉
Alaplap Asus MSA-78L/USB 3
Proci FX 6300 ( Ezt mindenki tudja) 😃 Elsőnek gyári hűtéssel volt használva de az hangos volt aztán vettünk hozzá A Co-libriből egy Rajintek hűtést 6K-ba.
A processzor tunning mentes volt 2X4 gb Kingston Fury 1866Mhz-es memória volt mellete.
Itt van minden részlet srácok 😃
sokan nem ere számítottak. Megmondom én is meglepődtem rajta, azt hittem elver az 5960X ebben a benchben..