hyperxPlus:Hwinfoval megnezheted melyik dolgozik...megnyitod a sensorokat es ha jatek utan maradtak a dedikalt kartyanal elozmenyek akkor az dolgozott.
Ugyanakkor benyomhatod melle az MSI afterburnert is es monitorizalhatod a dedikalt kartyad amit majd latsz jatek kozben is es kiderul hogy dolgozik vagy nem.
Honnan tudom, hogy egy Lenovo G54 45-ös laptopba játék közbe melyik kártya dolgozik?
Egy AMD A8-6410 proci van benne 4GB RAM és 2 kártya dolgozik benne. Egy R5 meg egy R5 M230. Honnan tudnám megtudni melyik dolgozik játék alatt? 😀
reszler112233: Az lehet, hogy te olyannal nem találkoztál, ami egy olyan országban, ahol jelentős az előtelepített gépek közt a free dos oprendszer eladás, nem meglepő. 😀
Ennek ellenére higgy nekem. Van ilyen. Sokszor csak ablakos holomatrica van a gépen. Nálunk a céges gépek újabb beszerzéseinél csak ilyen van.
Lenne egy kis problémám memória ügyben.
A gépemben összesen 3GB RAM van, 3 db 1 gigás modul, kettő ugyanolyan 667-es Samsung és egy 800-as Kingston.
A kettő Samsung megy hónapok óta, de most bővítettem, egyelőre ez az 1 gigás Kingston került a gépbe bővítésként, csak az a baj, hogy a rendszer nem használja. A rendszer tulajdonságainál kiírja, hogy Memória : 3GB (2GB használható). Feladatkezelő is 2 gigát ír, illetve a BIOS fel sem ismeri, csak 2 gigát ír ott is. A memória viszont működik, mert ha csak azt rakom be a gépbe, akkor működik rendesen.
Természetesen 64 bites rendszerem van, bár 3-at még a 32-es is vinne.
Valami beállítási gond van esetleg?
Köszi a segítséget előre is
HappyEMO:hat nem tudod a jo alatt te mit ertessz konkretan...Skylake Plan-nek nem lenne gond a 1080p-ben streameles ha maga a jatek xboxrol megy de peldaul az old but gold gepedrol akarnad akkor nem tudom(ketlem) ,hogy birna-e....
Akárhány gépet/laptopot láttam előre telepített Windows-al azokon mindegyiken rajta volt az eredetiséget igazoló vízjel amin rajta szerepelt a termékkulcs is.Lemez valóban nem volt mindegyikhez de a kóddal bármikor lehetett aktiválni a tört rendszert is.
Több módon lehet Windows-t telepíteni. A házi telepítés és a gyári előtelepítés között van különbség. Ha gyári telepítésű a win, akkor egy spéci telepítőt használ a gyártó és a szervizek is, amit telepítés után visszazár és termékkulccsal indul. Ilyenkor az első indításnál kéri be a felhasználó adatait is. Az ilyen telepítéseknél elmentésre kerül a kulcs és még egy pár dolog. Ha ez a windows bedöglik, akkor ennek az újratelepítéséhez a boot menüben kell kiválasztani az újratelepítést, amihez ugyan bekér egy telepítőlemezt, de mivel a kulcs is el van mentve, azt már nem kéri. Ezeket, megint csak típustól függően telepítés után (ha közben nem kapott netet) újra aktiválni kell. Ezekhez nem jár sem termékkulcs, sem telepítőlemez alapból és mint OEM verzió.
ddkk22: szeritnem el. Ha jól gondolom, az újonnan~70-75-öt ért. Ha nem túl régen vetted, simán eladható annyiért.
Bár én úgy gondolom, hogy minden annyiért adható el, amennyiért találok rá vevőt... 😜
Arno Dorian:
Én leminősíteni? Csak leírtam véleményem.Nem levegőbe beszélek mert már vettem eredeti Windows telepítőt.Sőt nekem már pár éve amit lentebb írtam elmagyarázták szervizben hogy a te hozzászólásodra válaszolva, hogy nem eredeti Windowst tesznek fel hanem törtet.Ha kéred tesznek eredetit de azt ki is fizeted és a végén kapod a lemezt és a kódot is.
Arno Dorian:
Lehet hogy sokat fizettél érte, de ha kifizetted az eredeti telepítőt akkor annak meg kellett volna kapnod legalább az eredetiséget igazoló vízjeles matricát, sőt magát a telepítő lemezt is.Ha volt hozzá és nem kaptad meg akkor nagyon buta voltál mivel azon rajta van a termékkulcs.
Az hogy szervizben rakják fel nem jelenti azt hogy eredeti a rendszer sőt.Gondolom nem fizettél több tíz ezer forintot rá hanem csak max öt ezret.Na ez azt jelenti hogy ott is törtet fognak rá tolni csak nem mondják ezt meg neked.Ha eredetit kérsz rá akkor azt ki is fizettetik veled.
Sziasztok 😃
Megmondanátok nekem mi az oka annak h ezt a processzort ki ikszeli nekem majd
nem mindenhol ha nézek játék összehasonlítást a gépemmel?
pl: Intel Core i5-4200H (2 x 2,80GHz / 3,40GHz Turbo, 3MB Cache) vs 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ OR ATHLON X2 2.7 GHZ) az utóbit például miért írja hogy jobb mint az i5 ?
Sziasztok!
Szerintetek egy GTX 550 Ti és egy 775-ös Xeon (én L5420-at nézegetem) elég lenne-e egy év eleji játéknak? (GTA V,Watch Dogs, Dying Light és hasonlóak) 4gb RAM-om van mellé.
Nekemis eddig IGP vel élvezhetetlen volt, még a 720p vidik is laggoltak, mióta cseréltem 1GB osra, nvidia azóta 1080p-t is bírja, és 2 CPU maggal.
Szal sztem inkább VGA de CPU bol sem árt egy normális
stream nézéséhez melyik kell inkább? videókártya vagy processzor?
D620-as itthoni laptopon még mediumon is szaggatnak a streamek, pedig T5500as 2 magos intel csücsül benne. VGA-ja GMA945
Iobit uninstallert használok szinte mindenhez, hogy ne hagyjanak szemetet maguk után a programok, és a driverek, szóval a Crimson után teljesen kipucoltam mindent. Kipróbáltam a 15.7-es drivert is, de semmi különbséget nem tapasztaltam. Nagy igyekezetemben elfelejtettem éjjel azt leírni, hogy mostanában folyamatosan vacakol az aero miatt is, mert azt írja, hogy lassulást tapasztalt a windows.
Először teljesen szedd le a drivert Iobit uninsaller-rel vagy valami hasonlóval ne hagyjon semmit a driver-ből fenn rakj rá egy stabilat egy régebbit amivel tudod hogy még jól ment minden és nézd meg úgy.
Üdv mindenkinek! Azért ide írok, mert a problémám eléggé tág fogalom, és több dologhoz is tartozhat. Na szóval, olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra azt tapasztaltam, hogy a játékokban egyre lassabban töltenek be a textúrák, illetve sokat romlottak az effektek is (fények, füst, tűzeffekt). A textúrák is jóval csúnyábbak, mint voltak. Teljesítménybeli romlást nem tapasztaltam, mert ugyanúgy fut minden ahogy eddig. Lehetséges, hogy a videokártya akarja beadni az unalmast? Ilyennel egyáltalán elvitethetem szervizbe? A hőmérséklettel nincs semmi problémám, mert a legjobban zabáló játék is csak 55 fokig melegíti fel a vga-t. SSD-n, és HDD-n is ugyanúgy lassan tölti be a textúrákat. Lehet, hogy a Crimson driver cseszett el valamit? Mondjuk az az igazság, hogy nem volt fent sokat a gépen.
Az igazság az,hogy nem a proci a gyenge,hanem az a vga.....kb. a meglévő 3870-eseddel van egy szinten,illetve alatta....és annál erősebbet is elbír még az a proci,nekem egy HD4860-al van párosítva,de még ott is volt tartalék a prociban.
Sziasztok, rendeltem egy R7 240 1GB DDR5 kártyát, és nem tudom, jó lesz ez a mostani E8400-asam mellé vagy jövőben kéne váltani procit? Vagy legalábbis addig nem lesznek gondok újabb játékoknál?
Sziasztok! Ismerősömnek rendeltünk egy FSP 350W ATX-350PNR tápot. Ez mennyivel lehet rosszabb mint egy FSP 350W 60EMDN? Q8200 és HD6850 van a gépben, nekem az utóbbi táp gond nélkül elbírta, ezért érdeklődöm.
Szeretnék egy jobb [LINK]-t és a procit már most cseréltem [LINK].
Igazából meggyőzhető vagyok, de mutatnod kell valami alaplapot innen az emagról ami képes egy ilyen procit, gput probléma mentesen vinni és maga a build legyen jó munkára és gamere is. A munkám megkéri, hogy stabil gép legyen. Van jobb ötleted? Meg most már egy CPU cooler is kell (ha ez marad)
A pénzt nem akarom kisajnálni az alaplapból és a tápból sem. Ezek fontosak számomra mert nagyobb upgradre készülök 1 éven belül és egy stabil gép lenne a cél.
Sziasztok! Egy gyors checket szeretnék az alkatrészeken az új gépemben, mert magamban nem bízok annyira, hogy megrendeljem 😀 Ilyesmik érdekelnének, hogy van-e esetleg ami nem passzol vagy nem érdemes együtt használni esetleg van jobb alternatíva. A ház elég nagy-e és hogy milyen coolert érdemes venni a proci mellé.
Gép:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK] Erről azt kell tudni, hogy később veszek jobbat. Jelenleg a régit kell használnom.
Igen arról.
1.5ghz proci
1 vagy 2 giga ram kéne, de másfél is elég
meg ugyebár sata3 ssd, vagy az én sata 2esem.
win10et kéne felvarázsolni rá hogy a hd filmeket is lejátsza
tasiadam:attol fugg hogy mire hasznalnad azt a laptopot...Egyik haverom egy 6eves laptopba rakott iden ssd es szo szerint repul tole...de ugye toltesi sebessegekrol beszelunk nem masrol
GamerLaci:Egyértelműen gyorsulna a rendszer ha az egy SSD-n lenne.Ha csak rendszernek kell akkor elég egy 120 gb-os is.Nekem is csak 120 gigás van és elég.Adatoknak és játékoknak ott a HDD.
Ugyanakkor benyomhatod melle az MSI afterburnert is es monitorizalhatod a dedikalt kartyad amit majd latsz jatek kozben is es kiderul hogy dolgozik vagy nem.
Honnan tudom, hogy egy Lenovo G54 45-ös laptopba játék közbe melyik kártya dolgozik?
Egy AMD A8-6410 proci van benne 4GB RAM és 2 kártya dolgozik benne. Egy R5 meg egy R5 M230. Honnan tudnám megtudni melyik dolgozik játék alatt? 😀
Előre is köszönöm a választ.
Ennek ellenére higgy nekem. Van ilyen. Sokszor csak ablakos holomatrica van a gépen. Nálunk a céges gépek újabb beszerzéseinél csak ilyen van.
Lenne egy kis problémám memória ügyben.
A gépemben összesen 3GB RAM van, 3 db 1 gigás modul, kettő ugyanolyan 667-es Samsung és egy 800-as Kingston.
A kettő Samsung megy hónapok óta, de most bővítettem, egyelőre ez az 1 gigás Kingston került a gépbe bővítésként, csak az a baj, hogy a rendszer nem használja. A rendszer tulajdonságainál kiírja, hogy Memória : 3GB (2GB használható). Feladatkezelő is 2 gigát ír, illetve a BIOS fel sem ismeri, csak 2 gigát ír ott is. A memória viszont működik, mert ha csak azt rakom be a gépbe, akkor működik rendesen.
Természetesen 64 bites rendszerem van, bár 3-at még a 32-es is vinne.
Valami beállítási gond van esetleg?
Köszi a segítséget előre is
ddkk22: szeritnem el. Ha jól gondolom, az újonnan~70-75-öt ért. Ha nem túl régen vetted, simán eladható annyiért.
Bár én úgy gondolom, hogy minden annyiért adható el, amennyiért találok rá vevőt... 😜
Szerintetek az alaplapomat Asus M5A97 R2.0 és procimat FX 8320 3,5 GHz ellehetne adni 50ezerért? Majd nem 3év gari van még a procira.
Én leminősíteni? Csak leírtam véleményem.Nem levegőbe beszélek mert már vettem eredeti Windows telepítőt.Sőt nekem már pár éve amit lentebb írtam elmagyarázták szervizben hogy a te hozzászólásodra válaszolva, hogy nem eredeti Windowst tesznek fel hanem törtet.Ha kéred tesznek eredetit de azt ki is fizeted és a végén kapod a lemezt és a kódot is.
Lehet hogy sokat fizettél érte, de ha kifizetted az eredeti telepítőt akkor annak meg kellett volna kapnod legalább az eredetiséget igazoló vízjeles matricát, sőt magát a telepítő lemezt is.Ha volt hozzá és nem kaptad meg akkor nagyon buta voltál mivel azon rajta van a termékkulcs.
Megmondanátok nekem mi az oka annak h ezt a processzort ki ikszeli nekem majd
nem mindenhol ha nézek játék összehasonlítást a gépemmel?
pl: Intel Core i5-4200H (2 x 2,80GHz / 3,40GHz Turbo, 3MB Cache) vs 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ OR ATHLON X2 2.7 GHZ) az utóbit például miért írja hogy jobb mint az i5 ?
550 Ti TDP: 116 W
6850 TDP: 127 W
Szerintetek egy GTX 550 Ti és egy 775-ös Xeon (én L5420-at nézegetem) elég lenne-e egy év eleji játéknak? (GTA V,Watch Dogs, Dying Light és hasonlóak) 4gb RAM-om van mellé.
Nekemis eddig IGP vel élvezhetetlen volt, még a 720p vidik is laggoltak, mióta cseréltem 1GB osra, nvidia azóta 1080p-t is bírja, és 2 CPU maggal.
Szal sztem inkább VGA de CPU bol sem árt egy normális
D620-as itthoni laptopon még mediumon is szaggatnak a streamek, pedig T5500as 2 magos intel csücsül benne. VGA-ja GMA945
Köszi a segítséget!
akkor már csak az érdekelne, hogy lesz gond [LINK] a beszerelésével [LINK]? A méreteket tekintve.
A végső gép: [LINK], [LINK], [LINK], [LINK], [LINK], [LINK], [LINK]
Igazából meggyőzhető vagyok, de mutatnod kell valami alaplapot innen az emagról ami képes egy ilyen procit, gput probléma mentesen vinni és maga a build legyen jó munkára és gamere is. A munkám megkéri, hogy stabil gép legyen. Van jobb ötleted? Meg most már egy CPU cooler is kell (ha ez marad)
Gép:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK] Erről azt kell tudni, hogy később veszek jobbat. Jelenleg a régit kell használnom.
1.5ghz proci
1 vagy 2 giga ram kéne, de másfél is elég
meg ugyebár sata3 ssd, vagy az én sata 2esem.
win10et kéne felvarázsolni rá hogy a hd filmeket is lejátsza