Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
gabesz2482: nem tudom. Nekem olyan nehéz elhinni, hogy a processzor kevés. Az E8400 nem egy gyenge processzor. HÁny fps van a játékban? Fraps kiírja de az MSi afterburner is jó erre.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy 60k-ig szeretnék egy alaplapot és egy processzort nézni. Mindenképpen INTEL! Ebbe az árkategóriába milyen alaplap és processzor lehet a legjobb?
Illetve, hogy az alaplapom és processzorom mennyiért lehetne eladni?
0
0
0
0
no avatar
Nem volt töbször megnyitva,és ami nem fontos azt ott még le is állítottam!Ha nincs megnyitva a fifa,akkor a proci pár %-on megy csak.Gondolom az a jó ha alacsony %-on mennek a hardverek.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
és tényleg FIFA...exe volt az ami annyira használta a processzort? Esetleg nem volt többször megnyitva a fifa? Mármint bennemaradtak a folyamatok között még bezárás után is. Előfordulhatnak ilyenek.
0
0
0
0
no avatar
A Winows feladatkezelőből néztem,úgy hogy a tálcára raktam a fifát.
0
0
0
0
gisti avatar
nem hiszem ez elégé procilimitesnek tünik
0
0
0
0
no avatar
Nem vagyok nagy szaki!!!Mivel tudom megnézni?
Egyébként a fifa közben a cpu 95-100%-on,a vga max 30%-on,a ram 45%-on megy,nem tudom ez így megfelelő?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem egyik sem kevés. A FIFA 13 is nevetséges gépigényű játékok közé tartozik. Az is biztos, hogy a kártya nem kevés. Még az intel HD szarságokon is megy az a játék szépen... A laggolás FIFA 13nál hány fps-t jelent?
0
0
0
0
no avatar
Kössz a válaszokat!Csak pont ettől tartottam,hogy mindenki mást ajánl.Szerintem ha a vga lenne kevés akkor a bf3 is laggolt volna.Nem vagyok nagy szaki,de szerintem is inkább cpu,vagy ram kellene neki.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
kung avatar
gabesz2482: a 4Gb ddr3 ram mellé tegyél még egy 4Gb ddr3-at, és nem fog laggolni.
0
0
0
0
Dani46 avatar
sztem a 8400 kitudja hajtani a 7770 et,bf3 hoz is bőven elég a 2 mag,7770 nem bírja ennyi, persze lehet rakni mellé rakni erősebb vga-t de akkormeg már a proci lesz kevés ez egy ördögi kör!!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
gabesz2482

Szia.
Szerintem ha procit cserélsz, akkor mindenképp a Q9xxx es szériából nézz valamit ha már nem akarsz platformot cserélni.
A Q8xxx es széria nem lenne igazán előre lépés a kevés L2 miatt.
[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Üdv Mindenkinek!Tanácsot szeretnék kérni!A problémám a következő.A fifa 13 laggol a gépemen,viszont kipróbáltam a bf3-at medium beállításokkal,f1 2012 maxon és azok szépen mennek."Mindegyik full hd felbontáson"
A gép adatai:CPU:Core2Duo E8400,VGA:HD7770 OC,RAM:4Gb ddr3,Vinyó:Seagate Barracuda 320Gb Sata3
Arra gondoltam lecserélem a procit egy Quadra "anyagi okok miatt nem váltanék másra",vagy fel kellene húzni a procit,de ahoz nem értek.
A vga-ra azt mondták hogy bírja a Fifát full hd-n.Q8300-tól felfelé megoldást jelentene????

A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
bybeni avatar
igen, köszi 😀
akkor már csak találnom kell egy eladót 😀
ami most van Athlon eléggé limiteli a vga-t, a 8800gts-el nem volt gondd de most 4870 van, érezhetően visszafogja
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De 95 Wattos volt gondolom😀 Hát azt kell megtudnod vétel előtt, hogy pontosan milyen😃 ha jól látom ezek vannak😃
Ezek a 95 wattosok.
Egyik fajta
BOX:HDX945WFGIBOX
OEM:HDX945WFK4DGI
Másik fajta
BOX:HDX945WFGMBOX
OEM:HDX945WFK4DGM

125 wattos verzió
BOX:HDX945FBGIBOX
OEM:HDX945FBK4DGI
források:
[url]http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20945%20-%20HDX945FBK4DGI%20(HDX945FBGIBOX).html[/url]
[url]http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20945%20-%20HDX945WFK4DGI%20(HDX945WFGIBOX).html[/url]
[url]http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20945%20-%20HDX945WFK4DGM%20(HDX945WFGMBOX).html[/url]

Egyébként elvileg az alaplapod mindkét verziót támogatja mivel mindkét 95 wattos OEM proci cikkszáma fel van tüntetve a processzor támogatási listán ott amit linkeltél.
0
0
0
0
bybeni avatar
hmmm...hagyjuk a hozzáértést egyes helyeken, igen... találkoztam már fura emberekkel meg boltokkal 😃 😃
használtan tökéletes főképp hogy egy rég kifutott darab a 945 ös, viszont fura hogy két 945-ös is volt már nálam, igaz csak próba erejéig, de a revíziós szám miatt az egyik ment simán, a másik meg sem mukkant 😞
ezért lenne jobb ki is próbálni...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát ezen nincs túl sok mindent gondolkodni. Phenom II x4 945. Olykor még újan is kapható p c x nél igaz NEM TUDJÁK, hogy 95 wattos vagy 125 wattos procit árulnak-e. Múltkor felhívtam őket... De te úgyis használtan szeretnéd és a használt cuccok eladói jobban informáltak mint a p c x.
0
0
0
0
bybeni avatar
Hello kollégák!
gépemmel meg vagyok elégedve de egy cpu upgrade ráférne...
ebben a linkben megtaláljátok az alaplapom által támogatott procikról, Phenomokból max a 945 ösig támogat! mi lenne a legjobb választás mégis? http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=420#cpu
0
0
0
0
cod4ultra avatar
TaylorXIII: Köszi a választ és a segítséget! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor ha nagyon szeretnéd vedd meg a q9650-t de akkor már ha nagyon Intel kell akkor 1155 és itt van elég jó áron i3-2100. http://www.lec 23.atw.hu/ Remélem most nem törlik a hozzászólásom.
0
0
0
0
no avatar
Nem szeretem az AMD-t. 😆 Azért köszi a választ. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem. Hát abban érthető. Eléggé játékfüggő a dolog. Tényleg vennél egy Q9650 processzort? Szerintem akkor már platform váltás kéne. Ugye phenom II x4 965 proci ami erősebb is mint a q9650 vagy kb egyformák. DDR2 ramokat eladnád az 10-12k, proci 6k, alaplap 7-8k. 23-26k ami már fedezi az új processzor árát és akkor kell még 8 ezer a RAM-ra meg kb 15 az AM3+ alaplapra és akkor fejleszthetőség is oké lenne mert FX procik mehetnének bele. AKár még drágább alaplap is lehet. Elvégre az a q9650 még használtan is nevetségesen drága. A phenom II x4 965 processzor is lehetne használtan. Szóval szerintem válts AMD AM3+-ra.
0
0
0
0
no avatar
A Test Drive Unlimited 2-ben 60% és megy maxon Full HD felbontásba 30 FPS-t amikor felugrik a GPU kihasználtsága 98%-ra akkor meg 49 FPS-el megy,de csak 5-6 másodpercekre ugrik fel a kihasználtsága 98%-ra de akkor 50 FPS-t produkál,ezért gondolom,hogy proci limitem van,sőt tuti.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem nem sok. FULL HD felbontáson azért túl sok nem maradhat GTX 260ban. Mekkora a GPU kihasználtság általában a játékok alatt?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,azt szeretném kérdezni,hogy most van egy Core 2 Duo E7300-as procim,meg egy GTX 260-as videókártyám,és nem hajtja ki a kártyámat a proci,ezen a héten akarok venni egy Core 2 Quad Q9650-es procit,azt szeretném kérdezni,hogy játékokban,mennyire várható javulás,ezzel a Quad-al ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem tudod felpkaolni 4GHz-re pl mint a Phenom II x4 965 processzort. Persze ezt nem is kéne de egy 3300Mhz-ig kéne, hogy olyan legyen mint a 4GHz-es 965. Na Szóval nem lehet gyakorlatilag húzni a processzort. Legfeljebb csak FSB növelésével de az nem tudom mennyire lenne eredményes. Szóval mondhatjuk, hogy nem tuningbarát.
0
0
0
0
cod4ultra avatar
TaylorXIII: Mit jelent a szorzó záras? 😀
0
0
0
0
no avatar
Sticklers:4 magosítva van és ráadásul a fullhdban játszol nem érné meg szerintem, minimális lenne a különbség esetleg fx4300/6100/6300 már megéreznéd
0
0
0
0
mathejocy avatar
Attól függ,hogy mire kell.Ha nem akarod szénné hajtani,akkor a 3-as széria.Ha kell egy kis + kakaó,akkor meg a 2500K
0
0
0
0
Knvis avatar
melyik éri meg jobban

2500k 44990 ft
3470 42990ft

asrock z77 pro 3 as alaplaphoz
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Sticklers: l3 cache is feloldható benne? Egyébként nem éri meg akkor az FX 4100 ha a mostanid is 4 magos.
0
0
0
0
Sticklers avatar
1920*1080ban használom , a gép adatainál ami fel van tüntetve az azért , mert x3 450-es van 4magosítva
0
0
0
0
no avatar
Sticklers: inkább fx 4300 érné meg, milyen felbontás használasz?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
cod4ultra: Nem igazán értem, hogy most neked egy sikeresen 4 magosítható procid van vagy csak egy athlon II x3. Egyébként én a Phenom IIx6 1045-t mondom. Ezt viszi az alaplapod is és kb olyan erős mint a phenom II x4 965 csak éppen szorzózáras. ha 4 magos procid van és l3 cache is fel van ilyenkor oldva benne akkor ne vegyél újat. Jó a mostani. De mint írtam nem tudom eldönteni, hogy neked most mid van...
0
0
0
0
cod4ultra avatar
1366*768 -as felbontáson játszom egyenlőre! Valami 4 magos is elég lenne! 😀
0
0
0
0
Zori86 avatar
Keresek S1155-ös foglalatú Pentium processzort G620-tól, cserébe i5 2500-at adok, természetesen értékegyeztetéssel. Jó lehetőség annak, aki i5-re szeretne váltani. Ajánlatokat üzenetben várom!
0
0
0
0
Sticklers avatar
Sziasztok
Érdeklődnék h egy athlon 2 x3 450 proci és egy fx 4100 közt mekkora a különbség ?és meg éri e lecserélni esetleg az athlont erre ?
0
0
0
0
Domfoz avatar
Ahogy látom nem AM3+-os az alaplapod, kár, de amúgy milyen felbontásra?Mert ha FHD-nál kisebb akkor fx 6300
0
0
0
0
cod4ultra avatar
A GTX 480 TF2-hőz milyen procit tudnátok mondani? 😀 ár max.: 30-35k
0
0
0
0
Vallah avatar
M-tech házzal például?
0
0
0
0
Vallah avatar
codegenek se jó átmenetileg?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem jó mert nincs olyan ami jó lenne vagy ha van az nem 7k. Akkor meg már inkább egy 5 ezres M-tech ház. De lehet tápot is kéne cserélned és úgy ahogy van azt a dell gépet eladni a videokártya nélkül.
0
0
0
0
Vallah avatar
Nem venti, táp csak már fáradt vagyok. Ház + táp egyben
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HOgy érted, hogy új ház ventivel? Milyen ventire gondolsz most?
0
0
0
0
Vallah avatar
Új ház ventivel nem jó, akkor szinte ehhez a géphez nem is kell nyúlnom?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt ne tedd. Még mindig nem tudom, hogy BTX-e de valószínűleg az! Szóval kell új ház is.
0
0
0
0
Vallah avatar
és ha így veszem a tápot házzal? http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=6916
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció