Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ogre077 avatar
Hali! A msi 7970 384 bit, melé elég lesz eza táp cooler master gx 650w bronze? Előre köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
no avatar
Már megvan a kártya. Csak megakartam kérdezni hogy mennyire erős. 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
assasin65: Mennyiért vennéd ? Max 18k-t adj érte többet nem ér. Egyébként nem rossz, volt hozzá szerencsém, igaz az Sapphire volt.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Ez jó videokártya?: Amd Radeon HD 6850 VTX3D
0
0
0
0
RIbeni avatar
Bombardier Novak:
Az a 70-80% "csak" 50%, de szerintem a +4-5000 forintot megéri a pl. 30 helyett 45 FPS.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Bombardier Novak:
A 260X kb 70-80%-al tud többet a 250X-nél. Csak akkor lenne értelme, ha a Crossfire 100%-os gyorsulást hozna, ami tudjuk, nem így van. A 7850 még egy kis plusz a 260x-hez képest...
0
0
0
0
Cristiano07 avatar
Srácok Ati Radeon x 1950 pro-ra csak direct x 9.c támogat?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok. Tegnap vígan játszottam a géemen ma viszont mikor bekapcsoltam mindig a CPU-t használja és nem a GPU-t. Semmi dirvert nem telepítettem és sehol nem tudom beállítani hogy ne az integrált legyen az elsődleges. öltlet?
0
0
0
0
cseszka avatar
Persze,nekem is a monitoron csak vga bemenet van,nincs rajta hdmi....
0
0
0
0
ogre077 avatar
Köszönöm szépen a választ. Kipróbalom amit írtlál, hogy cserélek kábelt. De a tv-n megy rendesen gondolom a hdmi kábel miatt, már a játekokat is teszteltem, csak a monitoron nem megy rendesen.
0
0
0
0
cseszka avatar
Cserélj kábelt....anno én is igy jártam,6870 karival volt kép,megvettem a HD7870 karit,azzal meg nem.Vettem másik kábelt,és jó lett...Azóta volt már 7950,gtx760,most meg az r9 280X(ami ugye a 7970 ujabb változata),és ugyan ezzel a kábellel használom,annyi h nem kell átalakitó.Legjobb,ha beviszed a gépet egy boltba,v szervizbe,és ott kipróbálni,mert kábelekben is van vagy 6-8 fajta és ott kitudjátok próbálni.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Kérem segitsetek. Mit tegyek? Vettem egy msi r7970 vga-t és a monitoron nem megy, de a hdmi kábelel tv-n megy, igen csináltam hogy 2 monitor menyen és nemegy, se magába a monitoron se, és nincs rajta a monitoron hdmi csatlakozó, a monitorom az asus vh228.

Régebi a r7 260-nas azzal men rendesen tv és monitor.
0
0
0
0
sakamateee avatar
Hy. Vki meg tudna mondani nekem h miert van az h a vga ventije egyszer csak felporog max fordulatra,par percig porog,megall aztan ujra es van h le se all es csak ujrainditas segit. Ezt kb 1 hete kezdte. Elore is koszi.
0
0
0
0
Bronson avatar
ezek közül az FSP-t ajánlom. de igazából nincs szükséged akkora tápra, ha nem tervezel több kártyás rendszert... egy 550-es jobb táp bőven megteszi. a milyen tápegységet vegyek? fórumban találsz sok ajánlást mit érdemes.
0
0
0
0
Apeti1997 avatar
Egy GIGABYTE Radeon R9 290 WindForce3 VGA-hoz kezesek 20k alatt tápot milyet ajánlotok?
A procim pedig egy i5 4460 lesz.

Ezek közül valamelyik jó? :

Cooler Master 600W B600 V2 RS600-ACABB1-EU tápegység

Keep Out 850W FX850 tápegység

FSP 700W Hyper 700 tápegység
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok megéri most videokártyát venni vagy inkább várjam meg a DX12-es modelleket? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jeno133: Van itt olyan fórum, hogy "milyen gépet vegyek". Szerintem oda dobd be, hogy mennyi a keret és ott össze lehet hozni egy gépet és nem a videokártyás topikot offoljuk szerte és szét.
Amúgy én nem tartom akkora hülyeségnek, amit írtál. Abba a gépbe később vehetsz dx12-es kártyát és röhögve tehetsz még 4 GB ramot később is. Tápból viszont nem kell akkora.

gaborw: Igazad van, de ugye a pénz az nagy úr, ráadásul a logikádat folytatva az i5 is kevés, mert már ma is egy rakat játékhoz i7-et kérnek, mert kevés a négy mag... Szóval hol a vége? Értem én, hogy 280x, meg felfelé, meg ne spóroljunk a VGA-val, de valamin csak spórolni kell, ha kevés a lé. Akkor már spóroljunk olyanon, ami idővel könnyen cserélhető, hiszen erre vonatkozott az eredeti kérdés. Mit cserélsz könnyebben? CPU-t, vagy VGA-t?
0
0
0
0
gaborw avatar
4gb ramot alapból felejtsd el! Legalább 8gb! +azt a videokártyát is! R9 270X alá, ha játszani akarsz nem érdemes menni! De ha már i5-ös procit veszel, pont a lényeggel ne sprórolj a videokártyával! A helyedben R9 280X alá már nem adnám! Vagy felfelé! 😀 De ezzel se akarj 5 évre tervezni! Pc piacon lehetetlenség! 😀 Másik jön a Dx12 év végére! Ez mit hoz igazából senki nem tudja még! Videokártyánál a vram használat megnő, ezt több "szakértő" is biztosra veszi. De ezen kivűl! 😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
Jeno133: Jövő játékai médiumon és alacsony beállításon? Már most is több olyan játék van, aminél nem üti meg a minimumot.
0
0
0
0
no avatar
En erre gondoltam,de szeretnem ha a jovo jatekai is mennenek rajta Mediumon vagy Lowon.Es a z olyan jatekok mint a Battlefield 4 az minimum Mediumon menjen de lehet max is 😀.

VIDEO KARTYA: http://www.emag.hu/asus-amd-radeon-r7-250x-videokartya-2048mb-gddr5-128bit-hdmi-2x-dvi-display-port-r7250x-2gd5/pd/DZSYZBBBM/

ALAPLAP AZ MAR VAN GIGABYTE H61m-ds2

RAM MAR van 4GB 1333Mhz DDR3

PRoci: http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel/core-i5-3330-30ghz-box/

TApegyseg: http://www.emag.hu/sirtec-tapegyseg-750w-atx-2-3-aktiv-pfc-hpc-750-b14c-br/pd/DSYRRBBBM/
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jeno133: Én látatlanban is azt mondom, hogy költs processzorra első lépésben. Később, ha fejleszteni akarsz, akkor sokkal egyszerűbb egy új VGA-t beletenni a gépbe, mint processzort cserélni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Persze szerintem írd le az alap elképzelésedet. Ahhoz már lehet viszonyítani.
0
0
0
0
gaborw avatar
"Jeno133" Igazából, ha leírod mennyi lenne rá a kereted, többet tudnánk segíteni! Plussz mekkora felbontásba szeretnél játszani, az is hasznos lenne! 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Szeretnek csinalni egy uj PC-t es VideoKartyara vagy processzorra fektessek tobb penzt?
0
0
0
0
Subaru avatar
Dani46: mára már jó lett
0
0
0
0
no avatar
Azenenazjo:nekem is ezt csinálta,töröld le teljesen az egész driver+experience cuccost,nekem ez segített,meg ha nem használdo az experience-t akkor sztem felesleges felrakni.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Azenenazjo nálam nem írt hibát az új nvidia driver!!
0
0
0
0
Puffin avatar
az 1200-at szorozd meg néggyel! Úgy jön ki DDR5-nél az effektív 4800MHz-es órajel
0
0
0
0
gaborw avatar
Szerintem nagyjából mindenkinél rossz! 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
akkor jó( vagyis nem, csak az, hogy nem csak nekem rossz)
0
0
0
0
no avatar
heló!nem nálad van a hiba nekem is ezt dobja ki lehet döglödik az nvidia
0
0
0
0
Subaru avatar
sziasztok
valami ötlet? ma kezdte el csinálni
https://kepfeltoltes.hu/150210/853652493asd_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
próba lehetőség is van 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem jól jönne egy Q8300 😆
680 25ért marha jó vétel! Talán még gyanúsan olcsó is.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Köszönöm szépen a választ 😀
0
0
0
0
Underworld avatar
piero86: Újratelepítés megoldotta a problémát,érdekes...Fogalmam sincs,hogy mi okozhatta. 😃
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
PatrikVagyok: Igen megér annyit,még többet is.Teljesítménye R9 280-al egyenlő.
[LINK]
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok egy GTX 680 megér 25.000 forintott ha igen akkor mennyire bírja még a mai játékokat?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Hát erre én csak céloztam mondatom végén. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
bazsi213: szerintem a Q8300-as nagyon kevés lesz a 6950 CF-hez
0
0
0
0
Kehbya avatar
Hát minden esetre, jobban járnál ha tovább adnál a 6950-en.
És esetleg használtan vennél egy 7970-et vagy 7950-et, vagy akár GTX 680-at, jó áron mennek használt piacon.
Ezek nagyobb előrelépés lenne számodra mint egy 6950-es crossfire.

És idővel cpu/alaplap/memória cserét is csinálhatsz.
0
0
0
0
bazsi213 avatar
hello az alaplapom tamogatja e valamelyiket link: http://www.asus.com/Motherboards/P5Q_WS/ crossfire vagy sli powercolor hd 6950 es meg egy ilyet tennek belle link: http://www.powercolor.com/us/products_features.asp?id=313

koszi a segitseget😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Liptik: te szerintem akkor már inkább újratelepítéssel próbálkozz
0
0
0
0
Liptik avatar
Most nézem nekem is ez van HD7750-nél, akkor, ezért hangos a gép, mert a VGA fut, szerintem már fáradt. Valami más megoldás, hátha van nem? De én Win 7-et használok most.
Nekem már kb 4 hónapja csinálja.
0
0
0
0
Underworld avatar
piero86: Aha értem! Köszi 😀 megpróbálom akkor a visszaállítást!
0
0
0
0
Puffin avatar
volt nekem is ilyen régebben. Mondjuk a rendszer visszaállítást megpróbálhatod, nekem az segített. Azelőttre nyomd vissza mielőtt elkezdte ezt
0
0
0
0
Underworld avatar
piero86: Hát megpróbálhatom,de nem rég raktam újra! Mi köze lenne a rendszernek hozzá?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció