AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
rambustibi78 avatar
Kollégám barátjának a hét elején dobta ki a füstöt egy i5 6600K és vitte magával az alaplapot is.
130 ezre bánta. 😲
Mondta, hogy nem kell többet "intel inside" (meg is értem).
Gondolom jól sikerült ezeknél a processzoroknál is a minőségi pasztázás+kupak. 😶
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Ha 28 ezered van, valamire, akkor nem veszel semmit 34-35-ért...
De, ha 28 ezrem van, akkor megint csak olyan Intelt tudok venni, ami gyengébb a 6300-nál. Persze használtan nem, de ugye nem mindenki vesz használtan processzort. Persze, ha meg vesz, akkor akár 6300-at is vehet használtan...
Szóval csak akkor van igazad, ha AMD-ből kizárólag újat lehet venni, Intelből viszont nem. Szóval megint az alma meg a körte...
0
0
0
0
Pixx avatar
Én nem hasonlítom a használt árat az újhoz de van 28 ezrem biztos nem fx 6300-at fogok venni mikor
használtan 34-35 ezerbe hozzám vágják a sandy i5-t.Most az hogy az IGP nem kapott win10 supportot (de elvileg lehet lesz később) most őszintén ki használja az IGP-t i5 vagy i7hez de gondolom te azért írtad ezt mert te így tennél 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Szóval jobban tartja az árát, mint az Intel? Nem mondod?
De még egyszer. Új árat új árral, használtat használttal hasonlítunk össze. Csak azért hasonlítjátok rendszeresen az almát a körtéhez, hogy az Intel ne bukjon akkorát az ár-érték összehasonlításban. Félreértés ne essék: Az Intel jobb processzorokat gyárt, csak ocsmány módon túlárazza. A régebbi processzoraihoz meg ezért cserébe nem jár win10 támogatás. Szóval ma tényleg nagyon megéri régi használt Intelt venni...

winrar: A B-s alaplap volt drágább. A legolcsóbbat hasonlítottuk össze a legolcsóbbal, ha emlékszel még. Pontosabban az AMD-ből nem a legolcsóbbat, hanem azt, ami már elbír bármelyik 125 W-os fx-el. Épp utána beírogatták sokan, hogy ilyen szar deszkát nem tennének egy i5 alá. Ami amúgy igaz is. Tehát kifejezetten az Intel felé kedvezőbb pályán sem jött ki az, hogy olcsóbb lenne a deszka az Intel alá.
0
0
0
0
winrar avatar
Nem felejtettem el semmit. Csak egy szorzózáras Intel processzorhoz nem kell drága lap és +hűtő.
0
0
0
0
Pixx avatar
jah olcsóbb 😀 35 körül árulják átlagban nagyon olcsó 2500k/3470-el egy szinten sztem nem kérdés ki melyiket venné 😀 (jó kivétel téged meg rambustibit)
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Már egyszer ki lett fejtve, hogy ez hülyeség. Már elfelejtetted? Az alaplap az Intelhez drágább, hűtő meg nem kell.
Pixx: Használtan a 8320 is olcsóbb... Tehát még mindig ugyan ott tartunk, hogy ugyan azt a teljesítményt az Inteltől csak felárral kapod.
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen tudom hogy nem kapsz de én használtan írtam neki az i5-t és 40 ért már lehet válogatni 2500k,3570,3470,2400,4440/60
0
0
0
0
winrar avatar
Hogy ti mindig elfelejtitek az alaplap és hűtő árát...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: AZ fx-8320 ára ~40e Ft. Eért intel oldalon nem kapsz i5-öt, csak i3-at, mondjuk egy i3-4330-at, ami meg nem tud annyit, mint az fx. ([LINK]) Szóval kicsit többet kell költeni azért, hogy Intelben is megkapd ugyan azt a teljesítményt.
0
0
0
0
no avatar
Na majd holnap 😃 át jössz és hozzod a cok mokodat és tesztelheted mit bír a I5-3470 1280X1024-be 😃
0
0
0
0
weri avatar
Meg eri intelre valtani, a mostani amd-k mar nagyon gyengek, egy reszt azert is mert mar regiek. Esetleg a Zen meg lehet jo de, mar abba se bizom mivel 16magos procikat akarnak kirakni az meg mar eleve baromsag sztem, meg a 8 magos procik is feleslegesek...
0
0
0
0
no avatar
Igen egy phenom X6 már nem volt erőre lépés! 😀 Egy I5-2400 Sandy már el látná a feladatot! 😀
Az alatt nem érdemes I5-őt vennI! 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Phenom ii x6 sajnos sok helyen még lassabb mint a Phenom ii x4 az l3 cache miatt szóval nem ajánlom meg hát a bulldozer árán kínálják őket azért sem éri meg.
min fx 8320 mint proStar is írta vagy valami i5 egyébként mennyi a keret rá és használtan vagy újat akarsz ?😃
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Köszi a segítséget, Pixx!

Köszönöm proStar😆!

Egyetlen kérdés még: Phenom II X6-ra akkor pláne felesleges cserélni?

Arigatou!
0
0
0
0
proStarxd avatar
djsiegfried: A mostani procid az fx 6300-al van egyszinten húzottan, szóval nem éri meg.
Egy i5 4460-al jobban járnál! 😉
Ha AMD-t akarnál akkor minimum FX 8320.
0
0
0
0
Pixx avatar
djsiegfried: Csak egy tipp neked hd7870 na az most a 660 ti-vel van kb egy szinten.
nos nekem volt haswell i3 ami egy szint elvileg a fx 6300-al és nekem kevés volt a gtx 660 ti mellé az i3 szóval én nem vennék a helyedben kivéve ha tuningolod de akkor se éri meg mivel akkor kell jobb alaplap + hűtés.
Új ára fxnek 28-k inkább spórolj még 😀

csak egy ajánlat: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
LOL Már 3 Szalóki van itt a forumban 😃 Nem rossz 😃 Játék és beállítás függő 😃 De hallgas rájuk 😃 De mikor teszteljük Msi afterburnerba a új procid olyat válasz ami kipörgeti a HD 7870-et 😃
0
0
0
0
djsiegfried avatar
60fps számít...

Nekem AMD gépem van (Phenom II X4 955 és 7870 Sapphire) és porcesszor illetve alaplap csere előtt állok. AMD-t szeretnék, de most nagyon el vagyok bizonytalanodva. Minimum egy FX6300-as CPU-t szeretnék venni, de úgy látom nagyon alul maradt most az AMD az Intellel szemben. Elegendő lehet szerintetek a 6300 a mai játékokhoz vagy nézzek erősebbet? (8gb DDR3, SSD van a gépben)
Köszönöm!
0
0
0
0
fewq001 avatar
Csak az a baj ezzel a kétmagos intellel ,hogy kétmagos 😜 sok játékban ez nagyon lekorlátoz. (szerintem egy i3 jobb választás lett volna ott meglenne a 4 szál legalább)
0
0
0
0
no avatar
60 fix fps mellet 16 ms volt a képkocka késleltetés? (Msi afterburner ezt is méri)
120-200 fps mellet ez sokkal kisebb volt. 60 mellet is folyamatos a kép, de mikor forgatom a Dead islandba az egeret körbe akkor olyan micro lagba ütközök. Na mikor kikapcsolom a korlátot ez javult és nincs micro lagg. 140 fps mellet a ms késleltetés 6-7 ms volt a késleltetés.

Hééé Laci téged is látnI 😃 ? 😃
Ha a 2 magos haswell így felveszi a harcot a 8 magos ellen , akkor miért olyan lehetetlen elhinni hogy hatalmas különbség van a FX 6300 és az I5-3470 között ... 😜 😆 Havernak GTA 5 beesett 30 fps alá is ... Ami szerintem már nem igazán szép teljesítmény! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Fogadjunk hogy a 2 magos Intelt választottad! 😀
0
0
0
0
laci19920811 avatar
https://www.youtube.com/watch?v=KEEuXQf29Z4
AMD vs. Intel Topikra visszatérve ez a kis videó + sok órányi olvasgatás után tettem le a voksomat a jelenlegi processzorom mellett 😀

G3258 VS FX8350

2 MAG VS 8 MAG

53 W VS 125 W
0
0
0
0
danee23 avatar
Én soknak érzem a 30-at is! Furcsa, mint a Hobbit vagy mi a franz... És persze ennek semmi köze ahhoz hogy a hardverem az új cuccok nagy részét jó ha viszi 20al... 😃
0
0
0
0
no avatar
carl18, az nem baj, hogy a monitorod nemigazán tud 75 fps-nél többet mutatni? 😃D
0
0
0
0
prismateech avatar
Lehet hülyeséget mondok, de a 120 és 60 fps között nincsen különbség, a 120 Hz és a 60 Hz között van. Ha 60 Hz-s a monitorod, 60-nál több fps alapból felesleges, ha lenne 300 akkor se lenne különbség.
0
0
0
0
bukta2 avatar
nem lehet észrevenni 120 után a 60-at sztem...

példa: cod2 250 stabil fps és egyszer visszavágtam 60-ra... mondom megnézem milyen a játékon semmit nem vettem észre csak annyi hogy a bal felső sarokban nem 250-en volt hanem 60...

de aztán ki tudja lehet vannak itt közöttünk (Sentinel-ek... 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Ha neked ez adja az élet boldogságát!
😆 -Ez jo,de viccet félretéve természetes,hogy 120 Fps után kevésnek érzed a "csak 60Fpst"😀
0
0
0
0
no avatar
Ha neked ez adja az élet boldogságát! 😃 Csak nyugodtan 😃
Dead Island-ot játszok 😃 fuuu belemerültem 😃 120-200 fps körül fút 😃
De valahogy ha korlátozom 60 fps-re nem folyamatos. Nem érződik annak .d
0
0
0
0
weri avatar
Hat en nem reg valtottam AMD-rol Intelre es ekkora kulombseget nem lattam meg sose 😃 Rajottem intelen hogy rohadtul nem hajtotta ki az fx a VGA-mat 😃 es mindenhol sokkal tobb lett az fps-em + nincs lag.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
carl18 Nem örülök senki kárának,nem olyan ember vagyok!Legközelebb figyeljetek oda jobban.
Egyébként azért vagyunk az oldalon,hogy egymást segitsük ahogyan tudjuk,de azért trollkodni is szabad,nem de?!!😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Hát igen vannak itt olyanok akik 1 gépet sem tudnak összerakni,de azért ök itt osztják az észt...😆
Spoiler!
csak vissza kell olvasni
0
0
0
0
winrar avatar
Tudom, de nem indult el a gép 😆
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Winrar:De attól semmi baja nem lesz semminek! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Én csak a power pin-eket kötöttem be rosszul 😆
Mai napig nem tudom jó helyre dugni, hacsak nem nézem az alaplap kézikönyvét.
0
0
0
0
Funes avatar
Hát szerintem kevés emberrel fordul elő, hogy már a beszerelés után első bekapcsoláskor megsüssön egy alaplapot.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Persze értem én. Én is mindent visszaellenőrzök, sőt a mai napig magam elé teszem a manualt akkor is, ha már milliószor láttam, vagy ha épp két tök ugyan olyan gépet rakok össze egymás után, de ennek ellenére ne csináljunk már úgy, mintha még egyikünkkel sem történt volna, hasonló baki. Persze én sem futok bele sűrűn, csak ötévente egyszer, de statisztikailag már ez is 3-4 alkalmat jelent... (Mondjuk, ha csak pár éve kezdtem összerakni gépeket, akkor ugye elképzelhető, hogy még sosem hibáztam.)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én ha kell akár 10X leellenőrzöm ugyan azt ha nem vagyok 100%-ig biztos benne. Kb 2 és fél óra alatt raktam össze ezt a configot amim most van. Éppen az ilyen "bakik" elkerülése érdekében. 😀 Persze úgy hogy a másik configot meg ki kellett szedni, kipucolni prtalanítani az egészet stb. stb. !
0
0
0
0
Funes avatar
Na jó, de ez egy végzetes hibának bizonyult.. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
És most tegye fel a kezét, aki még sosem hibázott gépösszerakás közben... 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
A nemodafigyelés meg a nemtörődömség ezt eredményezi :'Đ
0
0
0
0
Funes avatar
Ááá srácok, akkor ti voltatok a balf.aszok.. 😕
Miért nem figyeltetek jobban oda ?! Így szerintem kuka az az alaplap, ember legyen a talpán, aki nektek megtudja javítani.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A hardverapron van egy cink elek nevű tag ő lehet meg tudja javítani.
Egyébként ilyen esetben nincs gari.
0
0
0
0
fewq001 avatar
Látszodik a sérülés az alaplapon ? (biztos lehet javítani 😜 csak nem mindegy mennyiért)
0
0
0
0
no avatar
Na haza értem! Meg találtuk a hibát szedték szét a gépet úgy volt garanciáztatjuk! Az alaplap hátulján volt valami éget szag és néztük hogy megszakadt egy áramkör! Az alaplapot tartó pöcök véletlen fent marad és pont az alaplap áramköréhez hozzá ért! Gondolom rövidre zárt egy áramkört! Ezt lehet javitatni valahol? Erre már gondolom nem érvényes a garancia mi? :S
Azért köszi a válaszokat ! 😀
0
0
0
0
fewq001 avatar
igen pcx el nem összerakatni se kiszállítatni azonkívűl korrektek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Egyrészt a processzorok is lehetnek hibásak és ha hibásak, kinyírhatják az alaplapot is. Ezt csak azért írom, hogy a legnagyobb marhaságokon túl is lehessünk így az elején.
Másrészt, ha két, vagy több másodpercig megy egy gép, akkor a processzornak nem lehet baja. Alaplap is lehet, illetve táp is. Utóbbi gyorsabban melegszik, mint a processzor, mert előbb kezdi a melót.
Szóval az a nagy helyzet, hogy az alkatrészeket egyesével meg kellene mérni, amit otthon nem nagyon lehet megcsinálni, viszont szervizbe érdemes elmenni szakvéleményért.
Amúgy, ha az ember egy komplett gépet rendel egy iponról, vagy egy pcx-ről, akkor nem rossz ötlet velük összerakatni, mert azt a pár ezer forintot megéri, hogy a hibás alkatrészeket ki se küldjék...
0
0
0
0
PC GAMER avatar
2 másodperc alatt nem forrósodik fel a proci még hütö nélkül se,szoval butaságokat ne irkáljunk!
Spoiler!
csak heccelem rambustibi78😆
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Sosem volt intelem, de én a procihűtőre tippelek, hogy hibás, brutál hamar felmelegszik a proci és lekapcsol a gép. Gyári procihűtővel próbáltátok?
Bár 2 másodperc alatt nem forrósodik fel a proci, még rossz hűtővel sem.
0
0
0
0
Sipos G avatar
Egy másik lappal próbáld meg, ha az a hiba talán kicserélik.
A procik nem szoktak elszállni, főleg így az újak bár ha 2-3 másodpercig megy... akkor ez valamiért a procira tereli a dolgot, de amíg a lap nem biztos addig másik procit nem tennék bele nehogy el*****
Amm a lapot kiszeded megütögeted egy kicsit a socket pineket vagy valami, ha végképp nem bírtok vele.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció