Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Nem fog meghalni! Ha túl sokat húztál, akkor max kékhalálod lesz! 😃 Vagy egyszerűen kiírja, hogy overclock failed! 😃
0
0
0
0
TomiMan avatar
Köszi

Majd elválik, ha sokáig nem írok vissza akkor meghalt😂
0
0
0
0
Devis avatar
igazából az alaplapot nem kezdi ki a tuning amennyire én tudom
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
nekem régi procival 3,8ghz-t is a g31es chip...
0
0
0
0
TomiMan avatar
És az alaplapom bírná?😕😕
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
TomiMan írta:
Hello

Az lenne a kérdésem hogy az alaplapom bírná-e a tuningot az E2160-mal. Néztem teszteket elvileg An example of this would be the overclocking capabilities of these new E2140 and E2160 processors. The E2160 was able to reach a stable 3.4GHz on the ASUS P5N-E SLI ezt tudja. Én azért ennyire nem akarom huzni max olyan 2,2 2,4-re nem akarom hogy megfőjjön. Ja és néztem a BIOS-t ott hol lehet húzni a procit? Nem nagyon matattam nem akartam elállítani semmit. Előre is köszi a válaszokat😆

az a proci 2,6GHZ--n sem fő meg,
amúgy elsőnek a biosba enabledre kel tenni a tuningot utánna pedig jöhet az FSB növelése....
0
0
0
0
TomiMan avatar
Hello

Az lenne a kérdésem hogy az alaplapom bírná-e a tuningot az E2160-mal. Néztem teszteket elvileg An example of this would be the overclocking capabilities of these new E2140 and E2160 processors. The E2160 was able to reach a stable 3.4GHz on the ASUS P5N-E SLI ezt tudja. Én azért ennyire nem akarom huzni max olyan 2,2 2,4-re nem akarom hogy megfőjjön. Ja és néztem a BIOS-t ott hol lehet húzni a procit? Nem nagyon matattam nem akartam elállítani semmit. Előre is köszi a válaszokat😆
0
0
0
0
xsebix avatar
okes koszi a valaszokat...azert kerdeztem mert fogalmam sem volt...bar valahol ereztem, h nem lehet.... 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
xsebix írta:
Az lenne a kerdesem, h ezt a procit lehet-e 4 magositani : AMD Athlon 64 x2 4800+ vagy 3 magositani vagy valami ilyesmi...nem ertek hozza csak haveromat erdekelne...Ha lehet akkor pls vki irja le reszletesen hogy tudnam megcsinalni...thx 😀

2 magosok közül kizárólag a Phenom II X2-ket lehet feloldani.
azért milyen állatok lettek volna már anno az Athlon 64 X4 ek😃
0
0
0
0
Cooley avatar
xsebix írta:
Az lenne a kerdesem, h ezt a procit lehet-e 4 magositani : AMD Athlon 64 x2 4800+ vagy 3 magositani vagy valami ilyesmi...nem ertek hozza csak haveromat erdekelne...Ha lehet akkor pls vki irja le reszletesen hogy tudnam megcsinalni...thx 😀

2 magosok közül kizárólag a Phenom II X2-ket lehet feloldani.
0
0
0
0
niteforce avatar
xsebix írta:

nem, athlon 64-et nem lehet, csak Athlon II X3-mast lehet 4 magositani! 😃
0
0
0
0
xsebix avatar
0
0
0
0
MalakHUN avatar
az szép meg jó hogy rossz a mag nem a legjóbb de jó 😀
de hogy a gép sehogy se kapcsol akkor be az komoly épp halottam hogyha nem birja a 4-ik magot bekacsolni akkor is bekellene kapcsolnia a gépnek 😀
de ez nem kapcsolbe addig amig tejjes áramtalanitást nem csinálok :S
0
0
0
0
Cooley avatar
Magfeloldáshoz nem kell nagyobb fesz. Mondtam MalakHUN, sajnos azon a procin nem azért lett letiltva egy mag, hogy kiszolgálják az igényeket a 3magosokra, hanem az egyik mag hibás... Add el, aztán vegyél másikat, hátha több szerencsével jársz.
0
0
0
0
MalakHUN avatar
de a 4magositás még mindig valamiért nem megy 😀 elöbb utobb az is fog 😜 másnem a szerviz megcsinálja 😃😃 ( ha lehet) 😃
0
0
0
0
MalakHUN avatar
na a butitás már megy a 3magosbol elöbb csináltam 2 magost 😆
most vissza raktam 3 magosra
0
0
0
0
niteforce avatar
nem is kell (nekem legalabbis nem kellett, vagy nem vettem eszre mert automatara van allitva)
0
0
0
0
MalakHUN avatar
jaaa feszkot nem kapott 😃😃😃😃
0
0
0
0
Adam996 avatar
MalakHUN : minimális feszültséget kell adni 😀 de erről inkább hagyom h valami tapasztaltabb tag adjon infót.
0
0
0
0
IQfigther avatar
azt szeretném kérdezni hogy egy HD 6850 az óra jeleit meddig lehet huzni biztonságosan?
0
0
0
0
MalakHUN avatar
köszönöm az infot 😀

a vicc hogy ahogy rányomom a mag feloldást nem sipol semmi össz vissz csak a hütöje pörög de az meg ugy mintha feloldotta volna a magot de a post vagy milyen képernyöt se adja :S szó szerint semmit
feszültségbe menyit kell neki mert azt hagytam alapon 😃
bocsi de mag feloldásba kezdö vagyok 😀

a video kártyást nagyon köszönöm meg probálom 😀

az lehet gondja a procinak hogy az alap lap a 445-ösik támogatja ezt a processzor fajtát?
0
0
0
0
Cooley avatar
MalakHUN írta:
Sziasztok
nekem két kérdésem lenne
1: Az alapapom engedi a plussz magfeloldást? A dobozán az áll hogy igen de amikor meg probálom nem csináll a gép semmit se bese kapcsol nem is sipol csak fekete képernyövan :S

2 A video kártyámon menyit lehet huzni tejesitménybe?😀
aki tudja a választ elörre is köszönöm 😀

1: Akkor a procidban azért lett letiltva a mag, mert hibás, azt semmilyen alaplappal nem tudod feloldani.
2: Afterburnerrel próbálkozz kicsiket(10MHz) emelni rajta, aztán futtass egy 10prc Furmark-ot, és ha 10 perc alatt instabil lesz, akkor vegyél vissza 20MHz-et, aztán tesztelgesd játékokban, hogy úgy stabil e hosszútávon. Így a legegyszerűbb és legpontosabb. 😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
A videokártyádat igen lehet húzni viszont athlon-on nem lehet magot feloldani viszont athlon II szerintem már lehet nem tudom miért sípol 😕 adtál neki feszültséget??
0
0
0
0
MalakHUN avatar
Sziasztok
nekem két kérdésem lenne
1: Az alapapom engedi a plussz magfeloldást? A dobozán az áll hogy igen de amikor meg probálom nem csináll a gép semmit se bese kapcsol nem is sipol csak fekete képernyövan :S

2 A video kártyámon menyit lehet huzni tejesitménybe?😀
aki tudja a választ elörre is köszönöm 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
hector maio: A te laplapodnál nem ír semmit se az FSB-ről! 😕

Te alaplapod:

[LINK]

Én alaplapom:

[LINK]
0
0
0
0
Adam996 avatar
Pedig képe engednie a lapomnak a oc-t mert dual bios-os és ha jól tudom az azért van ha nagyon megtuningolod a gépet akkor a másik biosról is elindíthatod h alaphelyzetbe legyen a gép nem tom ha a lapom nem támogatja az oc-t akkor minek dual bios na m1 😃 augusztus elején úgy is meglesz a 965-be-m 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem nem írt ki ilyet! 😃

Viszont a suliban megpróbáltuk a core2 duo e 7500-at (2,93 ghz) 20%-nál tovább húzni, de kiírta, hogy overclock failed. 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
az enyemet sem lehet huzni...

benyomom 222-rol 240-re, aztan reboot, es mindig kiirja hogy overclock failed. Ramot se lehet huzni.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Superlompos írta:
hector maio írta:
Nem tom lehet h az alaplapom nem engedi az órajel emelést mert régen tudtam a régi lapommal de ezzel nem szerintetek lehetséges h a lapom nem engedi a húzást?

Azért olyan nincs, hogy nem engedi! 😜

Hogyne lenne. Vannak olyan chipszettek, amik eleve nem támogatnak semmiféle OC-t, de van olyan deszka is, amin OC-t támogató chipszett van, de mégse építették be a bios-ba.
példának ott van a P4 es gépem
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az elég undorító dolog!

Ám köszi az infót! 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos írta:
hector maio írta:
Nem tom lehet h az alaplapom nem engedi az órajel emelést mert régen tudtam a régi lapommal de ezzel nem szerintetek lehetséges h a lapom nem engedi a húzást?

Hogyne lenne. Vannak olyan chipszettek, amik eleve nem támogatnak semmiféle OC-t, de van olyan deszka is, amin OC-t támogató chipszett van, de mégse építették be a bios-ba.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
hector maio írta:

0
0
0
0
Adam996 avatar
0
0
0
0
no avatar
Programmal nem szabad procit húzni! Csak BIOS-ba!
0
0
0
0
Adam996 avatar
Csak a biosba nem tudom h hol kell esetleg valami már progi?
0
0
0
0
hnemaria avatar
BIOS 😃 ha az túúl bonyolult akkor AMD Overdrive lenne, de nForce s deszkákat nem támogat 😃 ugyhogy BIOS !!
0
0
0
0
Adam996 avatar
Hali valaki mondana valami jó progit amivel lehet húzni a proci órajelét?
0
0
0
0
Cooley avatar
Shanyiee írta:
Skacok .. gondom van. Van egy Gigabyte MA77OT-UD3 nevű alaplapom és benne egy Phenom2 X3 Black Edition proci. ám sehogy se tudom feloldani a negyedik magot. Tudna valaki segíteni?
Ha lehet privát üzit írja vagy e-mailt.

Előre is köszi
Shanyiee

Kicsit jobban is kifejthetnéd. 😀 Nem tudod, hogy hogyan kell, vagy már megcsináltad, csak nem működik?
0
0
0
0
gisti avatar
helló mindenki most vettem egy AMD X4 955 procit +8 giga 1600MH cl9 hyperx ramot ezek egy asus m4a78lt-m lapban van ezeket lehet tuningolni egy kicsit?
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Letudná nekem valaki írni hogy egy intel core1quad q9400-as procit hogyan tudok húzni egy asus p5p43td-pro alaplapon? A biosban semmit nem tudok állítani. Köszönöm. 3,2ig lenne jó húzni.
0
0
0
0
no avatar
Skacok .. gondom van. Van egy Gigabyte MA77OT-UD3 nevű alaplapom és benne egy Phenom2 X3 Black Edition proci. ám sehogy se tudom feloldani a negyedik magot. Tudna valaki segíteni?
Ha lehet privát üzit írja vagy e-mailt.

Előre is köszi
Shanyiee
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
vasziliy írta:
Hali😀

Egy Sapphire Radeon HD4670 512MB DDR3 PCI-E SPH-EHD4670HD512 karit meddig lehetne hajtani?

Grafikus chip sebessége 750 MHz
Grafikus memória sebessége 873 MHz

Igaz gyári hűtő van rajta...de terhelésnél nem nagyon melegszik😀

RV535ös maggal műxik az én VGA-m... ez valami csodabogár VGA... egy X1650pro mag van egy X1700FSC nevezetű kártyába. Ez mind szép de senkisem hiszi el hogy 1350MHz- műxik (2700MHz).... eddig minden OC oldalon 100% overlockal ment. Ezt a magot 650röl 850re fel tudtam húzni, úgy hogy alig melegedett vagy áram kelett volna.

Magyarán 1000mhz magra lehet hogy küszködés lenne azzal a VGAval, de a memóriát tudod azt 1000mhz-re az hótziher.
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali😀

Egy Sapphire Radeon HD4670 512MB DDR3 PCI-E SPH-EHD4670HD512 karit meddig lehetne hajtani?

Grafikus chip sebessége 750 MHz
Grafikus memória sebessége 873 MHz

Igaz gyári hűtő van rajta...de terhelésnél nem nagyon melegszik😀
0
0
0
0
richie900812 avatar
vki segítsen beállítani cl9-re a ramjaim.cpu-z szerint 10-11-11-29-en megy
szerk.:sikerült
0
0
0
0
grafi97 avatar
a cpu-z jelzi a 4 magot!😃 köszönöm szépen.😀
0
0
0
0
Cooley avatar
grafi97 írta:
én most 4 magosítottam a phenom-omat. vki írjon valami ptogit amivel le tudom tesztelni a stabilitást. pls!

Intel Burn Test, Linx, Prime95 De ha már bejutsz a vindózba, és azt jelzi a CPU-Z, hogy 4 mag dolgozik, akkor nyert ügyed van. 😀
0
0
0
0
grafi97 avatar
én most 4 magosítottam a phenom-omat. vki írjon valami ptogit amivel le tudom tesztelni a stabilitást. pls!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Athlon 64-et nem lehet. Cssak a phenom II X2-t lehet 4 magositani.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Hali valaki segítene az én procim az alaplapommal lehet 4magosítani?? 😃
0
0
0
0
Sikooo avatar
Üdvözletem! Eladó a vasam, gondoltam még mielőtt eladom megnyúznám egy kicsit 😀. Akinek van ötlete írja le!

Phenom2 X4 955 alap 3,2Ghz-en van, gyári hűtés
Gigabyte MA790FXT-UD5P alaplapom van, ami elviekben támogatja ezeket a buherálásokat
2 GB Kingmax 1600Mhz DDR3 memória
Sapphire HD5750 Vapor-x 1GB videokari
Táp: 550W LC POWER

Várom az ötleteket, és hogy milyen progikat tegyek fel mérni!

Köszi! 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció